Č. Budějovice – Slavia 1:3 (kon.) | Bohemians 1905 – Teplice 1:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 2:2 (kon.)
Plzeň – Hr. Králové 1:1 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
1:2 (0:1)
FK Teplice
Neděle 30.07.2023, 15:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásnou neděli všem fanynkám a fanouškům české kopané. V rámci druhého kola Fortuna ligy bude vršovický Ďolíček hostit souboj dvou celků, které ve svém prvním duelu shodně zvítězily 1:0 – domácí Bohemians Praha 1905 se utkají s týmem FK Teplice. U sledování textového přenosu z utkání vás vítám a přeji co nejpříjemnější zážitek!
     
    Bohemians Praha 1905

    Klokani jsou v situaci, kterou nezažili již nějaký ten pátek. Po šestatřicet let dlouhé pauze si totiž zahráli v pohárové evropě, a čtvrteční mač druhého předkola Konferenční ligy na půdě norského Bodo/Glimt nešel úplně podle zelenobílých plánů. Favoritovi totiž podlehli 0:3 a jejich šance na zvrácení osudu v odvetě, kterou bude příští týden hostit pražská Letná z důvodu nevyhovujících podmínek v Ďolíčku, jsou mizivé.

    Do ligového maratonu ale zelenobílí vkročili výhrou na hřišti Pardubic. Šancemi nabitý mač skončil níže zmíněným jednobrankovým vítězstvím, o které se řádně zasloužil brankář Michal Reichl, jenž zlikvidoval několik gólovek domácích.

    V dnešním duelu se ale Klokani zaměří určitě i na ofenzivu, jelikož z prvního zápasu sezony před vlastními fanoušky zajisté budou chtít vydoloval plný počet bodů. K tomu by jim mohl pomoci Matyáš Kozák. 22letý host ze Sparty byl se čtyřmi brankami nejlepším střelcem přípravy a vzhledem k tomu, že na umělé trávě v Bodo si drobné zdravotní potíže přivodili Martin Hála a Jan Matoušek, by mohl nastoupit v základní sestavě. Mimochodem, v Norsku se během tréninku zranil také středopolař Adam Jánoš.
     
    FK Teplice

    Záchrana Teplic v minulém ročníku Fortuna ligy byla z velké částí dílem trenéra Zdenka Frťaly, jemuž asi všichni pochybovači (a že jich po odvolání bývalého kouče Jiřího Jarošíka nebylo málo) dluží pořádnou omluvu. Slovenský lodivod pozvedl defenzivní hru mančaftu o několik úrovní výše, což si Skláři přenesli i do nové sezony. Vždyť v prvním kole právě díky poctivému bránění doma zdolali Viktorii Plzeň 1:0 po bezchybném výkonu směrem vzad a proměněné penaltě Daniela Trubače.

    Ve skvělém světle se proti Viktorii prezentoval obránce Štepán Chaloupek. 20letý odchovanec Teplic nastoupil ve tříobráncovém systému na postu středního stopera a favorizovaného soupeře společně se svými parťáky nepustil prakticky do žádné větší šance, čímž výrazně dopomohl k cenné výhře. Uvidíme tedy, zdali udrží na uzdě i klokaní ofenzivní esa.
     
    Posledních pět vzájemných střetnutí v lize

    28.1.2023 Bohemians – Teplice 2:0 (56. a 74. Puškáč)
    13.8.2022 Teplice – Bohemians 0:1 (85. Křapka)
    23.4.2022 Teplice – Bohemians 2:2 (51. Trubač, 71. Vondrášek – 33. Křapka, 55. Hronek)
    5.2.2022 Teplice – Bohemians 1:0 (33. Vondrášek)
    29.8.2021 Bohemians – Teplice 4:2 (41. a 59. z pen. Chramosta, 45+2. Krch, 90+3. Koubek 22. Mareš, 89. Fortelný)
     
    Úvodní sestavy:

    Bohemians Praha 1905: Reichl – Hůlka, Křapka, Hybš – Köstl, Jindřišek (C), R. Hrubý, Kovařík – Jan Matoušek, Prekop – Puškáč.
    Náhradníci: Valeš, Soukup – Necid, M. Kozák, Vala, Hála, M. Dostál, Ad. Kadlec, Mužík, Beran.
    Trenér: Jaroslav Veselý

    FK Teplice: Grigar – J. Hora II, Chaloupek, S. Dramé – Radosta, Jukl, L. Mareček, Urbanec – Trubač (C) – Fila, Gning.
    Náhradníci: Mucha – Krsmanović, Bílek, Jásir, Vachoušek, Křišťan, Beránek.
    Trenér: Zdenko Frťala

    Rozhodčí: Orel – Pečenka, Hádek.
    VAR: Kocourek – Pechanec
     
    Sestavy obou celků jsou již známy. Na domácí straně možná překvapí, že ač Jan Matoušek a Martin Hála utrpěli v Norsku drobnější zranění, tak jsou v nominaci, první jmenovaný dokonce coby člen základní jedenáctky.
     
    Bohemians nastoupí, kromě dvou změn, v totožné sestavě, jako ve čtvrtek v Bodo. Skláři museli sáhnout také ke dvěma změnám, obě jsou v zatím velmi dobře fungující defenzivě. Stopery Jana Knapíka a Nemanju Mićeviće nepustí na zelený pažit svalová zranění, v obranné trojce je tak nahradí Soufiane Dramé a Jakub Hora.
     
    Do výkopu zbývá pět minut, tribuny Ďolíčku se již plní. Domácí fanoušci jsou po povedené minulé sezoně a utkání Konferenční ligy v Norsku natěšeni na to, že budou moci své zelenobílé oblíbence poprvé v novém ročníku shlédnout na legendárním stadionu.
     
    Oba celky již nastupují na hrací plochu, začneme co nevidět.
     
    A z reakce tribun je poznat, že zelenobílá část Vršovic se na utkání nesmírně těší. O parádní atmosféru tedy nebude nouze, jak je v Ďolíčku zvykem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkopu se ujali hosté v tradiční žlutomodré kombinaci, Bohemians oblékli pochopitelně zelenobílé barvy.
     
    1
    Hora se pokusil o dlouhý pas za beky, ten ale až moc přetáhl a vykopávat tak bude Reichl.
     
    1
    Matoušek nakopl motory a svým typickým způsobem pronikl po pravém křídle, jenže odcentroval pouze do Grigarových rukavic.
     
    2
    A rušno bylo i před Reichlem. Mareček přihrávkou z hloubi pole našel do vápna nabíhajícího Trubače, kapitán Sklářů ale nedokázal v poměrně těžké pozici míč trefit. Balon tak v poklidu sbírá Reichl.
     
    3
    Abdallah Gning ukázal své defenzivní choutky a ostrým, leč čistým skluzem vypíchl merunu Hůlkovi na aut.
     
    3
    Máme tu první faul zápasu, ve střední třetině hřiště se provinil Robert Hrubý nedovoleným zákrokem na Gninga. Volný kop pro Teplice.
     
    4
    Hosté rozehráli nakrátko a po krátké kombinaci na útočné polovině centroval Radosta, jenže Köstl si ve vzduchu poradil.
     
    4
    O chvilku později slaboučce hlavičkoval Hora do rukavic Reichla, možná mělo jít spíše o přihrávku. Každopádně to pro brankáře Klokanů byla rutinní šichta.
     
    4
    Mareček zaváhal po dlouhém pasu a málem vyslal Matouška do samostatného úniku, své zaváhání ale dokázal napravit a přihrává Grigarovi.
     
    5
    Radostův oblouček do vápna z pravé strany Jindřišek mazácky poslal hlavou k Reichlovi.
     
    5
    Prekop lacině přišel o balon na obranné polovině v souboji s Gningem, který pak se štěstím přešel přes Hůlku a štrádoval si to do šestnáctky. Antonín Křapka byl ale proti, což dokázal rezolutním odkopem.
     
    6
    Srážka s Křapkou ale Gninga bolela, útočná hvězdička Teplic si ustlala na trávníku a už k ji běží vzkřísit lékaři hostí.
     
    6
    Gning je na nohou, hra může pokračovat.
     
    7
    Marečkovu kolmici z první odkopl Hybš. O skákavý míč se pak prali Puškáč s Dramém a k nevoli domácích fandů posoudil sudí Orel počínání prvního jmenovaného jako útočný faul.
     
    8
    Trubač přepálil Hrubého na středu hřiště a už se mu spěchá omluvit. Dobře si uvědomuje, že šlo o nedovolený zákrok, ale naštěstí pro hosty Orel kartu z kapsičky netasí.
     
    9
    Hůlkův nákop doputoval až ke Grigarovi, který následně poslal pouze pozdrav brankářskému kolegovi na opačné straně hřiště.
     
    10
    Chaloupek odstavil od míče Puškáče a rozehrál útok pasem do pravého křídla, za nímž spěchá Jukl.
     
    10
    Ofenzivní tažení Sklářů skončilo přízemní střelou Trubače zpoza vápna, která se prokutálela vedle levé tyče.
     
    11
    Hora si v souboji s Matouškem u praporku pomohl efektní patičkou, která se zároveň ukázal být maximálně efektivní. Po Trubačově nepřesné přihrávce ale mohou hrát domácí.
     
    11
    Ti ovšem o merunu obratem přišli.
     
    12
    Horovo vhazování propadlo až za Filu s Křapkou, Hybš následně malou domů dostal do hry i Reichla. Ten rozehrál poměrně riskantně do levé strany na Hůlku, jemuž Gning vypíchl míč na aut.
     
    13
    Jindřiškovi se balon komicky odrazil od ramena do vzduchu, což zkušeného záložníka zmátlo. Bohemians tak ztratili míč, jenže Teplice toho nijak nedokázaly využít.
     
    14
    Marečkův kroucený pas do vápna přeletěl všechny a všechno. Vykopávat bude Reichl, zatím sledujeme poměrně opatrné utkání.
     
    15
    A míč už je u dlouholeté opory Teplic, gólmana Tomáše Grigara.
     
    15
    Pokus hostí o konstruktivní rozehrávku končí autem pro Bohemians po souboji Radosty a Kovaříka. Nutno dodat, že halvbek Teplic byl v nezáviděníhodné pozici, přikovaný u postranní čáry a navíc zády k brance, takže toho příliš vymyslet nemohl.
     
    16
    Kovaříkův dlouhý pas mířil do prostoru za obránce Teplic, ani Puškáč, ani Prekop ale záměr svého kolegy nepochopili.
     
    17
    Hora raději zahrál hlavou na aut, neboť mu dýchal na záda Erik Prekop.
     
    17
    A Köstl si vhazování bude moci zopakovat.
     
    17
    Hrubý si šikovně přehodil nohu Dramého a následně jím byl poslán k zemi, rýsuje se nebezpečná standardka pro domácí. Ti budou rozehrávat jen pár metrů do rohu vápna.
     
    18
    Hrubého měkkoučký centr přelétl přes všechny teplické obránce a snesl se přímo na hlavu Lukáše Hůlky, ten ale zamířil jen o pár decimetrů mimo. Domácí byli maličký kousek od otevření skóre.
    18. Hůlka měl na hlavě vedoucí gól
     
    19
    Gning ve skluzu dostal míč na okraj vápna, kde ale číhal připravený Jindřišek.
     
    19
    Teplice přerušily protiútok Bohemians taktickým faulem, dopustil se ho mladý stoper Chaloupek.
     
    20
    Po sérii odrazů a soubojů mohou od vlastních stoperů založit útok hosté.
     
    21
    Hůlka si v souboji s Filou až příliš okatě pomáhal rukama, tohle nemohlo uniknout ostřížímu zraku sudího Orla.
     
    21
    Hybš zvládl sprinterský souboj s Juklem, který si dělal zálusk na dlouhý pas Marečka. Balon skončil mimo vymezený prostor hřiště a k výkopu se již připravuje Reichl.
     
    22
    Prekop si zasekl míč z pravé strany na střed a předložil jej Jindřiškovi na okraj vápna, jeho střela z první ale neměla dost razance a stala se spíše takovým bonbónkem pro Grigara.
     
    23
    Na druhé straně se ve vápně otočil Fila a padl k zemi, místo faulu mu je ale pískána hra rukou.
     
    23
    Matoušek si zahrál kličkovanou v ucpaném prostoru, byl při ní ale nedovoleně zastaven.
     
    24
    Ofenzivní snaha Bohemians skončila centrem Hybše. Hrubý se pokoušel o zakončení, leč marně. Navíc balon putoval mimo hřiště odrazem o něj, takže mohou hrát hosté.
     
    25
    Urbanec se ve středovém kruhu dostal špatným zpracováním do úzkých a přihrál tak trochu do špeku Chaloupkovi. Ten ošemetnou situace vyřešil raději odkopem.
     
    25
    Puškáč se stal obětí faulu na půlící čáře.
     
    26
    Gning si na pravé straně obhodil Hrubého a když už to vypadalo, že využije svoji rychlost a uvolní se k centru, přispěchal Křapka a odpálil merunu za postranní čáru.
     
    26
    Trubačův střílený centr proskákal malým čtvercem a rezultuje ve vhazování domácích.
     
    27
    Prekop pokazil sklepnutí, jehož adersátem měl být Hrubý. Ten následně odstavil Jukla sice ramenem, ale s příliš velkou intenzitou, takže Teplice mohou z volného kopu centrovat rovnou do pokutového území.
     
    28
    Nakonec došlo k rozehrávce nakrátko, po níž se dostal míč k Urbancovi. Ten se na levé straně uvolnil efektní koloběžkou, po jeho tečované střílené přihrávce Reichl raději vytěsnil balon přes břevno na roh.
     
    29
    Hrubým sražená hlavička Hory znamená, že hosté si standardku zopakují, jen z druhé strany.
     
    29
    Vytáhlý Lukáš Hůlka si ale ve vzduchu poradil na jedničku a ještě k tomu byl přii své obranné hlavičce zřejmě nedovoleně atakován.
     
    30
    Bohemians se vztekají a mají k tomu zřejmě důvod. Prekop hrudí sklepl míč Puškáčovi na okraj vápna, ten se zasekávačkou uvolnil okolo Chaloupka a už se chystal pálit. Stoper hostí ale padl k zemi a sudí Orel posoudil souboj dokonce jako žlutý faul útočníka Klokanů.
     
    31
    Tentokráte se role obrátily, Chaloupek nedovoleně atakoval Puškáče, což znamená přímý kop pro domácí necelých třicet metrů od Grigarovy branky.
     
    32
    K exekuci se staví dvojice Kovařík-Hrubý.
     
    33
    Jenže domácí se standardky nevytěžili nic, co by stálo za zmínku.
     
    34
    Hora byl u Hůlkova pasu dříve než Prekop, ten jej ve snaze o zisk meruny fauloval. Není co řešit, sudí Orel signalizuje volný kop pro hosty.
     
    35
    Prekop si počínal jako zkušený levý bek, ač jde o útočně laděného hráče. Nejprve vystihl Filovu zasekávačku a následně nasadil jesle Trubačovi, který podklouzl a v pádu zahrál rukou.
     
    36
    Hrubý lacinou ztrátou míče daroval Gningovi možnost ke střele, ten ale nadějnou příležitostí pohrdl a ranou z rohu vápna ohrozil pouze fanoušky v sektoru za Reichlovou svatyní.
     
    37
    Jindřišek protečoval Filovu přihrávku do prostoru levého křídla mimo hřiště, vhazují Teplice.
     
    38
    Po Puškáčově přenesení hry na levou stranu se otevřela dálnice před Kovaříkem, ten nabídnutým prostorem nepohrdl a chtěl dát Grigarovi ochutnat svoji jedovatou levačku. Branku Teplic ale z pětadvaceti metrů vysoko přestřelil.
     
    39
    Na útočné polovině jsou nyní Teplice a plánují vymyslet, jak z autového vhazování docílit vytvoření šance.
     
    39
    Trubač zavelel a coby správný kapitán vzal odpovědnost na sebe, jeho přízemní rána levačkou ze střední vzdálenosti se ještě otřela o Hůlku a bez potíží si pro ni došel Reichl.
     
    40
    Matouškův zpětný centr z úrovně brankové čáry asi hledal Köslta, před ním stojící Urbanec ale z první odkopává.
     
    41
    Urbanec už přemýšlel, jakou kličkou zkusí obejít Köstla na levé straně. Jenže během driblinku mu míč utekl a Köstl merunu o něj zahrál mimo hřiště. Vykopává Reichl.
     
    42
    Křapka zvládl nepříjemný souboj s Gningem na jedničku, odměnou mu budiž aut pro domácí.
     
    42
    Juklův skluz byl důvodem, proč se na trávník poroučel Prekop. Ozvala se tedy píšťalka sudího a Bohemians mohou zahrozit díky standardce z pravého křídla.
     
    43
    Kovařík ale svým centrem našel jen Grigara.
     
    43
    Teplice právě vstřelily branku!
    Studená sprcha pro domácí. Po jejich vlastním volném kopu založil Grigar protiakci nákopem na Gninga, který Hrubý hlavou posunul jen právě na útočníka Teplic. Ten zpětným pasem z levé strany vápna asi hledal Radostu, jenže i díky jeho podklouznutí propadla meruna až k DANIELU TRUBAČOVI. Kapitán Sklářů nejprve vypálil po zemi do tyče a narážečku s brankovou konstrukcí proměnil v dorážku do odkryté branky padajícího Reichla. 0:1!
    43. Daniel TRUBAČ - 0:1
     
    44
    Odpovědět se pokusil Matoušek, jenže jeho kličku do vápna přečetl Chaloupek a získal tak míč pro své barvy.
     
    45
    V prvním dějství se budou nastavovat dvě minuty.
     
    45+1
    Urbanec nasadil jesle Köstlovi a mířil do vápna, svého parťáka ale ideálně zastoupil Hůlka.
     
    45+2
    Jako by se Tomáš Grigar snažil dokázat, že věk je opravdu jen číslo. Velezkušený gólman Teplic nyní zachránil svůj mančaft, nejprve reflexivně zklividoval volej Kovaříka po Köstlově centru a poradil si i s dorážkou Prekopa z bezprostřední blízkosti. Bohemians budou po dvojzákroku brankářského matadora kopat roh.
    45+2. Grigar senzačně vychytal Kovaříka a poradil si i s dorážkou
     
    45+3
    Z rohu ale domácí vrásky Grigarovi na čele nepřidělali. Navíc nyní musí být ošetřován Matoušek.
     
    45+3
    Teplice nyní dostanou možnost docílit gólu do šatny a také to bude z rohu.
     
    45+4
    Jenže Reichl Trubačův rohlík od praporku v poklidu stahuje ze vzduchu.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Úvodní dějství je za námi, spokojenější jsou hosté, kteří jdou do kabin s jednobrankovým náskokem. Vděčit tomu mohou jak Danielu Trubačovi, který ve 43. minutě otevřel skóre po úspěšné dorážce vlastní střely do tyče, tak brankáři Tomáši Grigarovi, který v nastavení zlikvidoval dvojšanci v podobě zakončení Kovaříka a Prekopa.
     
    Jinak se ale v Ďolíčku hrál vyrovnaný, nijak extra záživný fotbal. Uvidíme tedy, zdali domácí dokáží zareagovat na nepřízeň osudu ve druhé půli, která začne přibližně v 16:07.
     
    Tepličtí jsou již na hrací ploše připraveni k zahájení druhé půle bez jakýchkoliv změn v sestavě.
     
    Nastupují i domácí. U lajny jsou ale připraveni dva žolíci, (halv)bek Martin Dostál a středopolař Michal Beran.
     
    V kabinách naopak zůstali Robert Hrubý a poněkud překvapivě i kapitán Josef Jindřišek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Josef Jindřišek, přichází Michal Beran,
    ze hřiště odchází Robert Hrubý, přichází Martin Dostál.
     
    Klokani tedy trošku změní i pozice některých hráčů. Doprostřed zálohy se postaví stoper Hůlka, jemuž bude dělat společnost Beran. Zprava bude hrát Dostál a na stopera se zasunul Köstl.
     
    47
    Kovařík přímo pod hlavní tribunou nedovoleně atakoval Filu, sudí Orel ukazuje proti brance Bohemians.
     
    48
    Hlasatel nyní pobavil tribuny, jelikož zavolal jednoho z fanoušků k hlavnímu vchodu, protože si jeho žena zabouchla klíče od domu a čeká tam na něj. Vraťme se ale na hřiště, kde kombinují domácí na vlastní obranné polovině.
     
    48
    Po uspání soupeře se pokoušeli překvapit dlouhým pasem, za nímž se hnal Puškáč. Grigar byl ale dobře postavený a měl k míči blíže, takže jej kryje v náručí.
     
    49
    Radosta se diví, ale to nic nezmění na tom, že si podle sudího Orla pomohl nedovoleně v souboji s Kovaříkem.
     
    49
    Urbanec protáhl Grigara hlavičkou, po níž se musel gólman Teplic vhrnout jako po střele, aby ji skryl do rukou.
     
    50
    Dramého přihrávka na Jukla, který si odskočil na hranici vápna, byla jak příliš prudká, tak nedostatečně přesná.
     
    51
    Fila táhl brejk Teplic poté, co mu šikovnou hlavičkou připravil míč Gning. Lukáš Hůlka zatáhl za záchrannou brzdu a moc dobře ví, že podobné zákroky se musí tresta žlutou kartou.
     
    52
    Mareček dostal na pravé straně spoustu prostoru, i tak ale nasměroval centr jen do bránícího Kovaříka, který strážil oblast přední tyče.
     
    52
    Teplice zahrávaly roh, jenže Mareček a i následně Radosta své centr nepřecedili přes přední tyč. Po pokračování akce si Reichl připisuje jednoduchý zákrok proti nepříliš povedené střele, kterou vyslala Urbancova levačka.
     
    53
    Mezi přednosti Davida Puškáče patří i schopnost donutit obránce soupeře k faulům, což se prokázalo i nyní. Klokani mohou založit ofenzivu ze střední třetiny hřiště.
     
    54
    Po pohledné kombinaci Bohemians centroval z pravého křídla Matoušek a Grigarovi vypadl míč z rukavic před Puškáče. Ten se nedokázal srovnat a zakončit, pěkná akce ale každopádně probudila domácí fanoušky.
     
    55
    Poté, co Orel posoudil souboj Dostála s Urbancem ve vápně Teplic jako útočný faul, přiletěl na hrací plochu z kotle Bohemians nějaký předmět, zřejmě šlo o plastovou lahev.
     
    56
    Radosta si nerozuměl s Filou a místo útoku po pravé straně hřiště tak Skláři jen odevzdali míč soupeři.
     
    56
    Marečkovi sjel odkop na vnější nárt a šlo tak o svíci přímo před Grigara, který si ale před dotírajícím Matouškem s problémy poradil. Následně pronikl do vápna šikovný Beran a po jeho sražené přihrávce budou domácí kopat roh.
     
    57
    Kovaříkův štiplavý centr obrana odvrátila, Beran následně odcentroval jen do Marečka a po následném odrazu míče přišel o míč v souboji s Gningem. Nadějný protiútok ale přibrzdil sprintovým návratem Matoušek.
     
    58
    Puškáč debatuje s rozhodčím, jelikož je toho názoru, že jej Jukl v souboji fauloval. Orel ale signalizuje, že nedovoleného zákroku se dopustil útočník Klokanů.
     
    59
    Teplice právě vstřelily branku!
    Hosté jdou do dvougólového vedení a zasloužila se o to laciná ztráta míče domácích. Kovařík se nechal na levé straně oloupit o balon poblíž vlastního vápna, Fila poté prostrčil merunu do vápna ROBERTU JUKLOVI. Ten vypálil z úhlu a ač se zdálo, že Reichl jeho střelu bude krýt, nakonec po jeho nepřesvědčivém zákroku míč doskákal až do sítě. 0:2!
    59. Robert JUKL - 0:2
     
    60
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Erik Prekop, přichází Martin Hála.
     
    61
    Hála se ihned uvedl na place střeleckým pokusem poté, co Dramé nakopl balon do Berana a právě od něj putoval míč k Hálovi. Nový muž na hřišti ale z halfvoleje mířil nad.
     
    62
    Dlouhý pas Křapky prodloužil Dostál k Matouškovi, ten si ale proti přesile nedokázal poradil a navíc poté fauloval Urbance.
     
    63
    Puškáč dosprintoval za dlouhou přihrávkou, podržel si Chaloupka na zádech a pak hledal pasem pod sebe Hálu. Jeho úmysl ale vystil Lukáš Mareček.
     
    64
    Matoušek vlétl do vápna a jako japonský rychlovlak se prohnal okolo Marečka. Následně zkoušel z velmi ostrého úhlu překonat Grigara, ten ale vyrazil míč ještě do něj, takže budeme svědky odkopu od teplické svatyně.
     
    65
    Před Grigara mířila nepříjemná svíce, brankář Teplic si ale poradil na jedničku.
     
    66
    Trubač se marně pokoušel obelstít Berana a uvolnit se k centru, balon tak dostal do vápna až Radosta. Jenže Köstl se vyšplhal nejvýše a prodlužuje na aut.
     
    67
    Hůlka odvrátil Horovo vhazování do prostoru před Matouška, toho ale zpacifikoval čistým skluzem Jukl.
     
    68
    Klokani budou mít těžké prokousat se do vápna Teplic, což dokázal i odkop Urbance.
     
    68
    Zase stejná pohádka. Bohemians se pokoušel prodrat před Grigara středem, jenže Štěpán Chaloupek doslova dýchal Matouškovi za krk a připravil jej o míč.
     
    69
    Dvojice Köstl-Dostál dokázala zasáhnout proti centru Jukla a společnými silami jej odvrátit mimo nebezpečnou zónu.
     
    70
    Hybšův pas podél levé postranní čáry odkopl na tribunu Chaloupek.
     
    70
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Jan Matoušek, přichází Matyáš Kozák.
     
    71
    Po dlouhém autu dostal Hála možnost centrovat zprava, ale ani jeden z jeho pokusů nenašel spoluhráče v šestnáctce tak, aby kdokoliv mohl zakončovat.
     
    71
    Dvojitý blok nyní vystavily Teplice jak proti ráně Křapky, který dostal ve vápně překvapivě hodně prosotru, tak proti následnému zakončení Dostála z hranice šestnáctky.
     
    72
    Teplice konečně dostaly možnost zklidnit hru, po narážečce Urbance s Gningem ale Köstl zahrál na aut.
     
    73
    Gning si prohodil merunu mezi Hybšem a Köstlem a následně šel k zemi uvnitř pokutového území, k žádnému porušení pravidel ale nedošlo. Skláři se ani nepokoušejí reklamovat odpískání pokutového kopu.
     
    74
    Fila těsně nedoskočil na Horův centr, ten se následně dokutálel až do zámezí, což znamená výkop pro Reichla.
     
    75
    Fila si vyšlápl na Berana, který se pokoušel proniknout po levé straně. Bohemians budou vhazovat.
     
    75
    Klokani se stále drží na útočné polovině, nyní se asi dočkáme dlouhého autu.
     
    75
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Jan Kovařík, přichází Tomáš Necid.
     
    75
    Jaroslav Veselý tedy již vyčerpal všech pět střídání, Teplice pokračují bez jediné změny.
     
    76
    Souboj Jakuba Urbance s Martinem Hálou poblíž pravé postranní čáry vede k tomu, že halvbek hostí si zblízka prohlédne žlutou kartu.
     
    77
    A navíc se pro Bohemians rýsuje více než zajímavá standardní situace.
     
    77
    Jenže s tou si dobře fungující obrana Teplic bez potíží poradila.
     
    77
    Po chvilce pálil ze střední vzdálenosti Dostál, jenže jeho pokus proplachtil pár decimetrů vedle Grigarovy branky.
     
    Dnešní utkání sleduje 5679 diváků.
     
    78
    Kozák si na pravém křídle udělal prostor k centru kličkou okolo Hory, jenže míč nasměroval jen mimo hrací plochu.
     
    79
    Fila se srdnatě rval s Hálou a Hůlkou, jenže z toho i přes veškerou snahu nedokázal získat ani aut. Útočit mohou domácí.
     
    80
    Jejich snaha ale vede jen ke kopu od branky Teplic poté, co Chaloupek udržel na zádech Necida a nechal merunu dokutálet mimo vymezený prostor hřiště.
     
    81
    V Ďolíčku to bude ještě zajímavé, domácí budou kopat desítku! Pavel Orel měl jasno, Mareček totiž nedovoleně seslal k zemi střídajícího Matyáše Kozáka.
     
    82
    Žlutá karta pro tým FK Teplice (Lukáš Mareček).
     
    82
    K exekuci se staví David Puškáč.
     
    83
    Jenže se naplnil ten pro domácí nejhorší scénář. David Puškáč poslal balon prudkou ranou nad horní tyč, navíc si u toho ještě možná ublížil, jelikož padl na trávník. Teplice drží čisté konto a dvoubrankové vedení.
    83. Penalta
     
    84
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Daniel Fila, přichází Muhamed Jásir.
     
    84
    Mezitím, co hosté poprvé v utkání vystřídali, se Puškáč již postavil na nohy.
     
    85
    Dramé odehrál Hybšův nákop hlavou jen za postranní čáru. Domácím ale nezbývá moc času otočit osud utkání na svoji stranu.
     
    85
    Nestane se tak ani po této standardce. Dostálův volný kop z křídla propadl až k Hálovi, jenže jeho přízemní zakončení bez obtíží pokryl jistý Grigar, ač neměl příliš dobrý výhled.
     
    86
    Zase nic. Kozák se díky sprintovému náběhu dostal k centru z úrovně brankové čáry a našel hlavu Necida, jenže ten si nedokázal seřídit mířidla a z nadějné pozice zakončil mimo.
     
    87
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Jakub Hora, přichází Michal Bílek.
     
    87
    Hora s opuštěním hrací plochy nespěchá, což tribuny oceňují hlasitým pískotem.
     
    88
    Puškáč nepřesně přihrál a chytl se za lýtko, zřejmě jej postihla křeč. Teplice mezitím útočí po levé straně.
     
    89
    Ale hosté v poklidu došli až zpátky ke Grigarovi, čímž získali cenné vteřinky.
     
    89
    Muhamed Jásir si našel dlouhý pas do vápna a bez přípravy pálil, Reichl jeho střelu asi chtěl chytit, ale nakonec z toho bude rohový kop pro hosty.
    89. Jásir Núr z úhlu málem zaskočil Reichla
     
    90
    Z něj každopádně hosté Reichla nijak neohrozili, i když mrzet je to, vzhledem k tomu, že brzy začne nastavený čas, příliš nemusí.
     
    90
    Hrát se bude ještě minimálně pět minut.
     
    90+1
    Necid opět zkoušel štěstí hlavou, jeho zakončení po Dostálově centru ale mířilo přímo do prostoru, kde byl připravený Grigar.
     
    90+2
    Jásir se nacpal před Křapku a udržel balon na útočné polovině, čímž dal svému týmu šanci na tolik potřebné vydechnutí.
     
    90+3
    Gning se poctivě vrátil až do hloubi vlastní obranné poloviny a upálil Hůlkovi míč do autu.
     
    90+3
    Dramé zřejmě podklouzl a nechtíc poslal k zemi Kozáka poblíž osy hřiště, Bohemians budou zahrávat volný kop asi třicet metrů od Grigara.
     
    90+4
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Tak přeci jen se domácí dočkali. Standardce se sice ubránili, pak ale Dostál skluzem obral o balon Gninga a centroval přímo na hlavu Necida. Grigar dokázal míč vyrazit, jenže jen před sebe a poté jej dokázal prostřelit DAVID PUŠKÁČ. 1:2!
    90+4. David PUŠKÁČ - 1:2
     
    90+5
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Abdallah Gning, přichází Tadeáš Vachoušek,
    ze hřiště odchází Daniel Trubač, přichází Jakub Křišťan.
     
    90+5
    Bohemians cítí šanci. Ďolíček bouří, neboť Klokani vybojovali další standardku po faulu Bílka, který dostává navíc ještě žlutou.
     
    90+6
    Ofenzivu Bohemians doplnil ve vápně i brankář Reichl, jenže marně. Skláři se dokázali ubránit, i když Křapkovi nechybělo mnoho, aby se procpal k nebezpečné hlavičce.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Fotbalové odpoledne v Ďolíčku je u konce, Teplice porazily domácí Bohemians 2:1 a po výhře v prvním kole proti Plzni tak drží stoprocentní bilanci. Od 59. minuty vedli Skláři díky brance Roberta Jukla o dvě branky a vypadalo to, že si v klidu dokráčí pro tři body. Bohemians v závěru tlačili, jenže David Puškáč v 83. minutě neproměnil penaltu, kterou poslal vysoko nad břevno. Ač tentýž hráč dokázal v nastaveném čase z dorážky snížit, vyšli Klokani z těžkého souboje naprázdno.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 8:2. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:19.
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, takže se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek neděle. Zase někdy na počtenou! (17:03:48)

    Michal Nussbauer

    Branky: 90+4. Puškáč – 43. Trubač, 59. Jukl (Fila)

    Karty:   30. Puškáč (BOH), 51. Hůlka (BOH) – 76. Urbanec (TEP), 82. L. Mareček (TEP), 90+5. Bílek (TEP)

    Neproměněná penalta: 83. Puškáč (BOH), mimo


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 8:2. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:19.
    Bohemians Praha 1905: Reichl – Hůlka, Křapka, Hybš – Köstl, Jindřišek (C) (46. Beran), R. Hrubý (46. M. Dostál), Kovařík (75. Necid) – Jan Matoušek (70. M. Kozák), Prekop (60. Hála) – Puškáč.
    Náhradníci: Valeš, Soukup – Vala, Ad. Kadlec, Mužík.

    Trenér: Jaroslav Veselý

    FK Teplice: Grigar – J. Hora II (87. Bílek), Chaloupek, L. Mareček – Radosta, S. Dramé, Jukl, Urbanec – Trubač (C) (90+5. Křišťan) – Fila (84. Jásir), Gning (90+5. Vachoušek).
    Náhradníci: Mucha – Krsmanović, Beránek.

    Trenér: Zdenko Frťala

    Rozhodčí: Orel – Pečenka, Hádek

    Diváci: 5679
    bahis siteleri