Č. Budějovice – Slavia 1:3 (kon.) | Bohemians 1905 – Teplice 1:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 2:2 (kon.)
Plzeň – Hr. Králové 1:1 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
1:2 (0:1)
FK Teplice
Neděle 30.07.2023, 15:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Bohemians cítí šanci. Ďolíček bouří, neboť Klokani vybojovali další standardku po faulu Bílka, který dostává navíc ještě žlutou.
     
    90+5
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Abdallah Gning, přichází Tadeáš Vachoušek,
    ze hřiště odchází Daniel Trubač, přichází Jakub Křišťan.
    90+4. David PUŠKÁČ - 1:2
     
    90+4
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Tak přeci jen se domácí dočkali. Standardce se sice ubránili, pak ale Dostál skluzem obral o balon Gninga a centroval přímo na hlavu Necida. Grigar dokázal míč vyrazit, jenže jen před sebe a poté jej dokázal prostřelit DAVID PUŠKÁČ. 1:2!
    89. Jásir Núr z úhlu málem zaskočil Reichla
     
    89
    Muhamed Jásir si našel dlouhý pas do vápna a bez přípravy pálil, Reichl jeho střelu asi chtěl chytit, ale nakonec z toho bude rohový kop pro hosty.
     
    87
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Jakub Hora, přichází Michal Bílek.
     
    86
    Zase nic. Kozák se díky sprintovému náběhu dostal k centru z úrovně brankové čáry a našel hlavu Necida, jenže ten si nedokázal seřídit mířidla a z nadějné pozice zakončil mimo.
     
    85
    Nestane se tak ani po této standardce. Dostálův volný kop z křídla propadl až k Hálovi, jenže jeho přízemní zakončení bez obtíží pokryl jistý Grigar, ač neměl příliš dobrý výhled.
     
    84
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Daniel Fila, přichází Muhamed Jásir.
    83. Penalta
     
    83
    Jenže se naplnil ten pro domácí nejhorší scénář. David Puškáč poslal balon prudkou ranou nad horní tyč, navíc si u toho ještě možná ublížil, jelikož padl na trávník. Teplice drží čisté konto a dvoubrankové vedení.
     
    82
    Žlutá karta pro tým FK Teplice (Lukáš Mareček).
     
    81
    V Ďolíčku to bude ještě zajímavé, domácí budou kopat desítku! Pavel Orel měl jasno, Mareček totiž nedovoleně seslal k zemi střídajícího Matyáše Kozáka.
     
    76
    Souboj Jakuba Urbance s Martinem Hálou poblíž pravé postranní čáry vede k tomu, že halvbek hostí si zblízka prohlédne žlutou kartu.
     
    75
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Jan Kovařík, přichází Tomáš Necid.
     
    70
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Jan Matoušek, přichází Matyáš Kozák.
     
    64
    Matoušek vlétl do vápna a jako japonský rychlovlak se prohnal okolo Marečka. Následně zkoušel z velmi ostrého úhlu překonat Grigara, ten ale vyrazil míč ještě do něj, takže budeme svědky odkopu od teplické svatyně.
     
    60
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Erik Prekop, přichází Martin Hála.
    59. Robert JUKL - 0:2
     
    59
    Teplice právě vstřelily branku!
    Hosté jdou do dvougólového vedení a zasloužila se o to laciná ztráta míče domácích. Kovařík se nechal na levé straně oloupit o balon poblíž vlastního vápna, Fila poté prostrčil merunu do vápna ROBERTU JUKLOVI. Ten vypálil z úhlu a ač se zdálo, že Reichl jeho střelu bude krýt, nakonec po jeho nepřesvědčivém zákroku míč doskákal až do sítě. 0:2!
     
    54
    Po pohledné kombinaci Bohemians centroval z pravého křídla Matoušek a Grigarovi vypadl míč z rukavic před Puškáče. Ten se nedokázal srovnat a zakončit, pěkná akce ale každopádně probudila domácí fanoušky.
     
    51
    Fila táhl brejk Teplic poté, co mu šikovnou hlavičkou připravil míč Gning. Lukáš Hůlka zatáhl za záchrannou brzdu a moc dobře ví, že podobné zákroky se musí tresta žlutou kartou.
     
    46
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Josef Jindřišek, přichází Michal Beran,
    ze hřiště odchází Robert Hrubý, přichází Martin Dostál.
    45+2. Grigar senzačně vychytal Kovaříka a poradil si i s dorážkou
     
    45+2
    Jako by se Tomáš Grigar snažil dokázat, že věk je opravdu jen číslo. Velezkušený gólman Teplic nyní zachránil svůj mančaft, nejprve reflexivně zklividoval volej Kovaříka po Köstlově centru a poradil si i s dorážkou Prekopa z bezprostřední blízkosti. Bohemians budou po dvojzákroku brankářského matadora kopat roh.
    43. Daniel TRUBAČ - 0:1
     
    43
    Teplice právě vstřelily branku!
    Studená sprcha pro domácí. Po jejich vlastním volném kopu založil Grigar protiakci nákopem na Gninga, který Hrubý hlavou posunul jen právě na útočníka Teplic. Ten zpětným pasem z levé strany vápna asi hledal Radostu, jenže i díky jeho podklouznutí propadla meruna až k DANIELU TRUBAČOVI. Kapitán Sklářů nejprve vypálil po zemi do tyče a narážečku s brankovou konstrukcí proměnil v dorážku do odkryté branky padajícího Reichla. 0:1!
     
    30
    Bohemians se vztekají a mají k tomu zřejmě důvod. Prekop hrudí sklepl míč Puškáčovi na okraj vápna, ten se zasekávačkou uvolnil okolo Chaloupka a už se chystal pálit. Stoper hostí ale padl k zemi a sudí Orel posoudil souboj dokonce jako žlutý faul útočníka Klokanů.
     
    28
    Nakonec došlo k rozehrávce nakrátko, po níž se dostal míč k Urbancovi. Ten se na levé straně uvolnil efektní koloběžkou, po jeho tečované střílené přihrávce Reichl raději vytěsnil balon přes břevno na roh.
     
    22
    Prekop si zasekl míč z pravé strany na střed a předložil jej Jindřiškovi na okraj vápna, jeho střela z první ale neměla dost razance a stala se spíše takovým bonbónkem pro Grigara.
    18. Hůlka měl na hlavě vedoucí gól
     
    18
    Hrubého měkkoučký centr přelétl přes všechny teplické obránce a snesl se přímo na hlavu Lukáše Hůlky, ten ale zamířil jen o pár decimetrů mimo. Domácí byli maličký kousek od otevření skóre.

    Michal Nussbauer

    Branky: 90+4. Puškáč – 43. Trubač, 59. Jukl (Fila)

    Karty:   30. Puškáč (BOH), 51. Hůlka (BOH) – 76. Urbanec (TEP), 82. L. Mareček (TEP), 90+5. Bílek (TEP)

    Neproměněná penalta: 83. Puškáč (BOH), mimo


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 8:2. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:19.
    Bohemians Praha 1905: Reichl – Hůlka, Křapka, Hybš – Köstl, Jindřišek (C) (46. Beran), R. Hrubý (46. M. Dostál), Kovařík (75. Necid) – Jan Matoušek (70. M. Kozák), Prekop (60. Hála) – Puškáč.
    Náhradníci: Valeš, Soukup – Vala, Ad. Kadlec, Mužík.

    Trenér: Jaroslav Veselý

    FK Teplice: Grigar – J. Hora II (87. Bílek), Chaloupek, L. Mareček – Radosta, S. Dramé, Jukl, Urbanec – Trubač (C) (90+5. Křišťan) – Fila (84. Jásir), Gning (90+5. Vachoušek).
    Náhradníci: Mucha – Krsmanović, Beránek.

    Trenér: Zdenko Frťala

    Rozhodčí: Orel – Pečenka, Hádek

    Diváci: 5679
    bahis siteleri