Slovensko – USA 3:5 (kon.) | Česko – Švýcarsko 4:3 (kon.)
konec
Česko
4:3 (2:2, 2:1, 0:0)
Švýcarsko
Pátek 04.08.2023, 19:00 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • Turnaj pěti (U17)
Partner:
    36:16 Mike AESCHLIMANN - 4:3
     
    36:16
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Hokejisté v červených dresech neskládají zbraně a vracejí se na dostřel! V situaci dvou proti dvěma Wagner přihrál doleva MIKEU AESCHLIMANNOVI, jehož forhendový pokus zápěstím na zadní tyč proletěl Fajmonovi nad lapačkou. Asistence: Nik Lehmann.
    31:14 František NETUŠIL - 4:2
     
    31:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Svěřenci trenéra Patera odskakují do dvoubrankového náskoku! Pšenička vyslal do úniku navrátilce do hry z trestné lavice FRANTIŠKA NETUŠILA, který tváří v tvář brankáři uspěl forhendovou střelou o levou tyč. Asistence: Max Pšenička.
    25:12 František NETUŠIL - 3:2
     
    25:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Domácí mužstvo poprvé strhává těsný náskok na svou stranu! Fasnerovi se nepovedlo projet mezi dvojicí konkurentů, načež volný puk převzal FRANTIŠEK NETUŠIL a z levého kruhu jej křižnou střelou pověsil do šibenice. Asistence: Šimon Fasner.
    18:20 Šimon FASNER - 2:2
     
    18:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, Češi podruhé srovnávají! Od modré čáry napřáhl Mikel a byl to ŠIMON FASNER, kdo nechytatelně tečoval kotouč do levého horního růžku. Asistence: Tomáš Mikel.
    09:06 Mike AESCHLIMANN - 1:2
     
    09:06
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Schumacherova družina skóruje ihned po buly a je znovu o krok napřed! Wagner vyhrál puk za sebe na MIKEA AESCHLIMANNA, proti svižné ráně ze zápěstí do protější, levé šibenice byl brankář bezmocný. Asistence: Daniele Wagner.
    08:19 Matěj PEKAŘ - 1:1
     
    08:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! V útočném pásmu získal puk Pavlík, přisunul ho na Poletína, jehož bekhendová střela ještě úspěch neslavila, ovšem k dorážce se dostal MATĚJ PEKAŘ a ten dokázal nasměrovat kotouč za Birchlerova záda. Asistence: Tomáš Poletín a Dominik Pavlík.
    04:27 Flavien ETTER - 0:1
     
    04:27
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Důležitý první gól střílí Švýcarsko! Českou rozehrávku vystihl FLAVIEN ETTER, který zaskočil překvapeného gólmana Fajmona střelou k bližší, levé tyčce. Bez asistence.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. Pekař (Poletín, Pavlík), 19. Fasner (Mikel), 26. Netušil (Fasner), 32. Netušil (Pšenička) – 5. Etter, 10. Aeschlimann (Wagner), 37. Aeschlimann (Wagner)


    Česko: Fajmon (Höhlig) – Malínek, Mrtka, Pšenička, Holub (A), Pelikán, Černý, Mikel – Záhejský, Rozsíval, Lev, Netušil, Poletín (C), Novotný, Krčál, Pavlík (A), Hrubý, Pekař, Macek, Rybnikár, Fasner.
    Trenér: Pavel Patera

    Švýcarsko: Birchler (Gerber) – Bär, Bichsel, Haas, Heyer, N. Lehmann (C), Moret, Nappiot, Van der Kaaij – Aebli, Aeschlimann, Binder, Blaha, Dandois, Etter, Guinchard, Hasler, Kneubühler, L. Lehmann, Meier, Peter (A), Schenk, Wagner (A).
    Trenér: Fabio Schumacher

    Rozhodčí: Kosnar – Hnát, Pěkný

    Diváci: 378