Olomouc B – Prostějov 1:1 (kon.) | Sparta B – Chrudim 2:0 (kon.) | Dukla Praha – Varnsdorf 4:3 (kon.)
konec
FK Dukla Praha
4:3 (4:1)
FK Varnsdorf
Neděle 06.08.2023, 17:00 • Na Julisce, Praha-Dejvice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Celek z Julisky udržel kontakt s nejlepšími týmy tabulky, zatímco hosté na výhru stále čekají a krčí se u dna tabulky. (18:53:57)
     
    Dukla zvládla chaotický závěr a slaví vítězství, které si však vychutná s hořkou pachutí. Trenér Petr Rada bude spokojený s famózní první půlí, po který však přišlo polevení a oživený Varnsdorf dvěma góly ve druhém poločasu zadělal na drama.

    Obdobně jako v jarním domácím utkání smazal ztrátu z 1:4 na rozdíl jednoho gólu, ale nakonec si neodváží ani bod. Litovat může mizerného prvního poločasu, v němž byl téměř nulový.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutá karta pro zdržujícího Jana Šťovíčka (DUK). Už běžíme přes čas, ale sudí podle mého ještě pár vteřin hostům dá.
     
    90+3
    Varnsdorf po dlouhém výkopu Vaňáka vyhrál vzdušnou bitvu na hranici vápna, načež zpoza šestnáctky vypálil Kouřil a jeho padající míč proletěl jen těsně nad břevnem!
     
    90+3
    Střídání v týmu FK Dukla Praha:
    ze hřiště odchází David Kozel, přichází Jakub Jeřábek.
     
    90+2
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    No, na Julisce se zatahují nejen mraky, bude ještě veselo. Varnsdorf se natlačil do vápna, kde nedůrazná obrana nechala volného LADISLAVA DUFKA a ten na malém vápně překonal Šťovíčka.
     
    90+1
    Mohlo být hotovo, protože Dukla utekla do brejku tří na dva, jenže Červenka si míč příliš předkopl a zahodil šanci na rozhodnutí!
     
    90+1
    Varnsdorf má minimálně tři minuty na zázrak. Moc času to není, ale pokud rychle udeří, šanci má. Aktuálně kombinuje na útočné polovině.
     
    90
    Dufek zkoušel na velkém vápně obejít Ludvíčka, ale domácí bek se dostal před něj a odvrací míč do zámezí.
     
    89
    Varnsdorf zahrozil po pravé straně, kde si nabíhal Švanda, ale prudký a dlouhý pas ze středu hřiště byl pro hostujícího borce příliš vysoký – Šťovíček může v poklidu rozehrát.
     
    89
    Útok Dukly přibrzdil obranný zákrok mezi střídačkami, po němž Dukla vhazovala a nepřesnou kombinací o míč přišla.
     
    88
    Na malém vápně si zjednal pořádek domácí kapitán, jenž hlavou odvrací míč ven ze šestnáctky a domácí mohou po levé straně zaútočit.
     
    87
    Střídání v týmu FK Varnsdorf:
    ze hřiště odchází Kristian Michal, přichází Václav Penc.
     
    87
    Z prvního rohu Varnsdorf neuspěl, ale domácí musí zůstat v pozoru, protože hosté dostávají další příležitost.
     
    87
    Nadýchaný zakroucený centr na zadní tyč hledal Kouřila, před nímž se dostal k hlavičce Peterka a uhasil hrozící nebezpečí.
     
    86
    Kombinaci hostů na útočné polovině přerušuje taktický faul na Kříže, který bude rozehrávat přímý kop.
     
    86
    Už se opět pokračuje, Varnsdorf drží míč a snaží se rozjet závěrečný tlak a pokus o vyrovnání.
     
    84
    Peterka už je na nohou, Ludvíček je na tom o něco hůř, ale zdá se, že se jedná jen o otřesení. To by měl zvládnout!
     
    84
    Brejk Varnsdorfu skončil nepřesnou přihrávkou a hvizdem sudího, protože se na rohu vápna nepříjemně srazili dva domácí hráči, kteří následně zůstávají ležet a čekají na lékaře.
     
    83
    Centr na penaltu znovu hledal Ludvíčka, ale míč propadl na zadní tyč, kterou bohužel pro domácí nikdo v oranžovo-červeném dresu nezavíral.
     
    82
    Kozel zakroutil míč na zadní roh malého vápna, odkud Ludvíček neuspěl s hlavičkou ani následnou střelou. Vzápětí si však domácí vybojovali faul ve velmi zajímavé pozici před vápnem.
     
    81
    Ofenzivní snaha přináší okénka v obraně. Jednoho z nich chtěli využití domácí, ale jejich brejk po pravé straně končí jen rohovým kopem.
     
    80
    Dukla už se spíš snaží kontrolovat hru, zatímco Varnsdorf zkouší dokonat zázrak, ale stále mu chybí potřebná kvalita. Nesledujeme příliš záživnou pasáž hry.
     
    80
    Střídání v týmu FK Dukla Praha:
    ze hřiště odchází Lukáš Matějka, přichází Michal Škoda,
    ze hřiště odchází Štěpán Šebrle, přichází Marek Červenka.
     
    78
    Varnsdorf se dostal do útoku, dokonce kombinoval před šestnáctkou, jenže finální Omonova přihrávka za obranu byla ofsajdová.
     
    77
    Střídání v týmu FK Varnsdorf:
    ze hřiště odchází Filip Firbacher, přichází Jiří Plachý.
     
    77
    Dukla zvolila rozehrávku nakrátko místo centru, ale příliš se jí nedaří získat kontrolu nad míčem – dobrá práce Varnsdorfu.
     
    76
    Defenziva Varnsdorfu odvrátila dva centry v krátkém sledu, načež po druhé přišel faul a zajímavá standardka pro domácí mužstvo.
     
    75
    Varnsdorf vzápětí zahrozil střelou zpoza vápna, kterou však zablokoval Peterka a následně se jeden z hostů dopustil obranného faulu u postranní čáry.
     
    74
    Centrovaný míč Ullman jen prodloužil za sebe, ale Ludvíčkovi střelecký pokus příliš nesedl. Vaňák může rozehrávat od své branky.
     
    73
    Kozel zakroutil míč na penaltu, kde se dostal k hlavičce jeden z domácích borců, a přestože jeho pokusu chyběl důraz, nakonec díky lehké teči míří do zámezí – rohový kop.
     
    72
    Domácí trošku ožili, Špatenka pelášil po pravé straně a vybojoval si faul Martina Amblera (VDF), který vidí žlutou kartu.
     
    Dnešní utkání sleduje 746 diváků.
     
    71
    Dukla kombinovala, načež David Kozel (DUK) zahrál rukou a dostává žlutou kartu.
     
    70
    Standardní situace hostujícímu celku nevyšla, navíc se museli rychle vracet po brejku domácích, který Osaghae raději hasí odkopem do autu u své šestnáctky.
     
    70
    Aktivní Omon oživil hostující hru, a přestože po jeho centru z levé strany ke gólové střele nedošlo, Varnsdorf rozehraje alespoň roh.
     
    68
    Aby Dukla ještě nelitovala, podobný zkrat ji málem potkal i v jarním utkání na půdě soupeře, kde vedla také 4:1, ale domácí v závěru ještě dvakrát udeřili. Aktuálně je však hra rozkouskovaná.
     
    67
    Střídání v týmu FK Dukla Praha:
    ze hřiště odchází Jakub Zeronik, přichází Filip Špatenka,
    ze hřiště odchází Pavel Moulis, přichází Martin Douděra.
     
    66
    První kontakt s míčem nebyl příliš ideální, protože Dufek nezpracoval vysoký míč a následně fauluje.
     
    65
    Střídání v týmu FK Varnsdorf:
    ze hřiště odchází Vojtěch Stránský, přichází Ladislav Dufek.
     
    65
    Ambler zkoušel na vlastní polovině hřiště nastartovat brejk, jenže natažená noha Pavla Moulise (DUK) byla proti – žlutá karta.
     
    64
    Barac zkoušel dlouhým pasem najít na pravé straně Moulise, ale pro toho byla pobídka příliš dlouhá a prudká. Vaňák rychle rozehrává.
     
    63
    Varnsdorf ožil, zatímco domácí zvedli ze střídačky nespokojeného trenéra, který nemůže být s tímto přístupem spokojený. Zpoza vápna se opřel do míče Michal, jehož střelu do středu branky Šťovíček kryje.
     
    61
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    A je to tady, za polevení je znovu potrestána! Varnsdorf zaútočil dlouhým míčem, který si ve vápně zpracoval FILIP FIRBACHER, a přestože nebyl v ideální střelecké pozici, z otočky dokázal poslat míč k pravé tyči.
     
    61
    Nutno říct, že i díky pohodlnému náskoku, Dukla ve druhé půli zatím zůstává ve stínu první části zápasu a nechává hosty až moc hrát.
     
    60
    Varnsdorfu ale chybí potřebná kvalita, s takovým fotbalem by měl problémy i o soutěž níže. Napadající Firbacher s Křížem se snaží vybojovat mít, jenže bez úspěchu.
     
    59
    Omon se na polovině hřiště šikovně natlačil před soupeře, čímž si vybojoval obranný faul a rozehrávku pro svůj tým.
     
    58
    Hezký brejk Dukly! Ludvíček parádně vyvezl míč až před vápno soupeře, načež domácí předvedli pěknou akci na jeden dotek. Na jejím konci střílel právě krajní bek, ale krok mu nevyšel příliš ideálně a po rychlém sprintu ho zjevně příliš neposlouchaly nohy, proto jeho střele chyběla razance.
     
    57
    Varnsdorf se nakonec přeci jen dostal do zakončení, ale střela zpoza vápna letí hodně vedle branky. Hosté se ještě dožadovali rohovému kopu, leč neúspěšně.
     
    56
    Dukla vytěžila z aktivity další roh, který jí však vůbec nevyšel a musela se bránit brejku čtyř proti třem. Útok Varnsdorfu byl ovšem příliš pomalý a centr Omona do vápna byl odvrácen Peterkou.
     
    54
    Ale znovu se nejednalo o žádný výrazný rozruch, jelikož na hřišti zůstávají na druhé straně hřiště dva hráči Dukly. Rozhodčí Zaoral píská útočný faul a Varnsdorf se musí opět bránit.
     
    54
    Ambler u levé postranní čáry vyhrál tvrdý vzdušný souboj s Ullmanem, po němž Omon rozjíždí další útočný výpad po levé straně.
     
    53
    Aktivní Moulis na pravé straně vybojoval místo centru alespoň rohový kop, který rozehrál nakrátko a poslal centr na zadní tyč. Ludvíček na míč nedosáhl, a přestože se zejména domácí fanoušci dožadují po pádu domácího hráče penalty, rozehrává se od hostující branky.
     
    52
    Varnsdorfu nevychází vůbec nic, když už se dokáže vymanit ze sevření a reálného ohrožení, sám se nepřesností a fauly o míč připraví. Dukla rozehrává na polovině hřiště.
     
    51
    Karty se obrací, jelikož krátce po rozehrávce Švanda zajel do soupeře a je mu odpískán útočný faul.
     
    50
    Rozhodčí přerušuje hru, když Ludvíček u střídaček dohrál Stránského. Domácí borec se vzápětí omluvil, načež mohou hosté rozehrát.
     
    49
    Moulisův zakroucený lehký centr na malé vápno hledal Šebrle, ale nakonec ho nedokázal usměrnit do branky a Vaňák má míč v rukavicích.
     
    49
    Dukla je nastěhovaná u šestnáctky Varnsdorfu, kde vhazuje podruhé v krátkém sledu, leč bez zakončení zatím.
     
    48
    Osaghae z pravé strany špatně přenesl hru, čímž ale pobídl Ullmana k úniku. Na štěstí pro hosty jeho přihrávka na Moulise adresáta nezastihla.
     
    47
    Varnsdorf prostřídal a dva nováčci na hřišti byli hned z úvodu poločasu vidět, když se Osaghae neúspěšně natahoval po centrovaném míči z pravé strany a Omon už nedokázal dostihnout míč před čárou.
     
    46
    Střídání v týmu FK Varnsdorf:
    ze hřiště odchází Dominik Gembický, přichází Simon Omon,
    ze hřiště odchází Roman Zálešák, přichází Solomon Osaghae.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hlavní sudí neprotahuje trápení hostů a posílá oba týmy do šaten. Fanoušci mohou být spokojeni, protože Dukla naprosto dominuje a třígólové manko po půlhodině bylo Varnsdorfské milostivé. Hosté udeřili z ojedinělé akce, která však částečně vznikla polevením domácích.

    Skvělý zápas hraje celé ofenzivní trio Dukly, z něhož Štěpán Šebrlezaznamenal dva góly a v závěru prvního poločasu sahal po hattricku. Uvidíme, co tým z Kotliny předvede ve druhé půli.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Další domácí akce končí v zámezí a čeká se na Vaňákovu rozehrávku.
     
    44
    Šebrle měl na kopačce hattrick! Defenziva Varnsdorfu znovu propadla na levé straně, kde pláchl Moulis a kolegiálně hledal na malém vápně svého parťáka, jemuž ovšem nevyšel krok a usměrnil míč jen vedle tyče.
     
    43
    Centrovaný míč domácí obrana z první odvrátila jen ke Kubistovi, a přestože byla jeho první rána sražena, druhá letí jen kousek vedle levé tyče!
     
    43
    Ojedinělý útok Varnsdorfu středem hřiště zastavují domácí hráči za cenu faulu. Hosté rozehrávají přímý kop za půlící čárou.
     
    42
    Pražané se tentokrát při svém útoku po pravé straně dohnali do zámezí, tudíž může Vaňák v poklidu rozehrávat.
     
    40
    Dukla právě vstřelila branku!
    Myslím, že někteří borci z Kotliny by asi radši jeli do Holešovic, nebo Střížkova a sedli na nejbližší autobus do Varnsdorfu. Dukla zavřela hosty v jejich vápnu, kam přiletěl míč z pravé strany na kopačku ŠTĚPÁNA ŠEBRLEHO, který před brankou nezazmatkoval a pohotovým zakončením překonal padajícího Vaňáka.
     
    39
    Dvě minuty se hrálo převážně na polovině Dukly, ale pokaždé šlo o nakopnuté míče, které neměly výraznější naději na úspěch. Sledujeme hluchou pasáž první půle.
     
    37
    Zakroucený míč do vápna propadl k Peterkovi, kterého však trošku zaskočil. Na štěstí pro domácí se však odrazil k Zeronikovi, jenž zavíral zadní tyč a po jeho pobídce zkoušel centrovat Ludvíček. Prudký přízemní centr však lapí Vaňák.
     
    36
    Aktivní Zeronik obral soupeře o míč, a přestože nakonec nedokázal na pravé straně šestnáctky odcentrovat, vybojoval alespoň další roh.
     
    36
    Domácí se přeci jen dostali k zakončení, ale v nepřehledném závaru na přední tyči jeden z hráčů Dukly usměrnil míč hodně vedle přední tyče.
     
    35
    Čtvrtý gól visel ve vzduchu! Moc pěknou kombinaci, při které Barac pobídl lobem Moulise, jenž vrátil míč hlavou pod sebe na hranici vápna. Odtud vypálil jeden z domácích za lehké teče jen těsně vedle pravé tyče – rohový kop.
     
    34
    Aktivní Moulis pokoušel od pravé postranní čáry obejít obránce, ale byl zastaven nedovoleným zákrokem – zajímavá standardka pro domácí!
     
    33
    Dukla však jen způsobila rozruch ve vápně, aniž by se dostala do zakončení. Vzápětí je hra přerušena u pravé postranní čáry z pohledu domácích, kteří mohou zaútočit.
     
    32
    Kristian Michal (VDF) zastavuje rychlý útok domácího Kozla taktickým faulem na středu hřiště, za který vidí zaslouženou žlutou kartu.
     
    31
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    V podstatě první nadějná šance hostů končí gólem. Švanda vhodil aut na Kouřila, který poslal prudký pas na penaltu. Zprvu se zdálo, že dva hosté míč nezasáhnou, ale ten nakonec propadl do pravé strany k nehlídanému FILIPU FIRBACHEROVI, jenž trefil horní část branky.
     
    30
    Trošku jsem to zakřikl, protože i domácí na vlastní polovině zariskovali, načež musel Šťovíček až na velkém vápně odvracet míč před napadajícím útočníkem. Na štěstí pro domácí to zvládl včas.
     
    29
    Přestalo pršet, ale na hřišti se vůbec nic nemění. Dukla drží míč na polovině soupeře, naprosto dominuje, a přestože jí občas kombinace nesedne, dokáže udržet hru v klidu.
     
    28
    Rozhodčí Zaoral musel sáhnout do kapsičky, žlutá pro Romana Zálešáka (VDF) je jednoznačnou záležitostí.
     
    27
    Rychlý brejk domácích byl blízko čtvrtému gólu! Ačkoliv Zálešák před vápnem podebral Šebrleho, domácí hráč ještě stihl píchnout míč Zeronikovi, který ho posunul na Moulise, ale jeho zatočená střela letí jen vedle branky!
     
    25
    Dukla právě vstřelila branku!
    Celek z Julisky napodobil včerejší kanonádu sparťanů a už velmi brzy vede o tři branky! Domácí si ťukli míč u čáry, načež si ho JAKUB BARAC krásně vyvezl na roh velkého vápna a krásnou střelou na přední tyč překonal nataženého Vaňáka.
     
    24
    Pražané hrají ve velkém klidu, kombinují na útočné polovině a snaží se znovu otevřít hostující defenzivu. Vybojovaný aut na levé postranní čáře je slibným základem dobrého útoku.
     
    23
    Dukla už trošku přehrává. Hašek na hranici vápna místo zakončení ještě sklepl míč lépe postavenému Matějkovi, jehož prudký volej letí jen vedle pravé tyče!
     
    22
    Varnsdorf se přeci jen dostal k vápnu Dukly, jenže Firbacherův centr z pravé strany byl sražen na autové vhazování. Domácí vzápětí vytlačili hru k půlící čáře.
     
    21
    Hostující tým se trápí, Stránský chtěl vyvézt míč středem hřiště, ale Kozel ho skvěle doběhl a čistým zákrokem ho připravil o míč.
     
    20
    Když už se Varnsdorf přeci jen dostane na soupeřovu polovinu, jeho akce mívají jepičí život. Až na první minuty je Šťovíček jen dalším divákem dnešního střetnutí.
     
    19
    Dukla si navíc vybojovala standardní situaci na útočné polovině, díky čemuž měla šanci zahrozit. Sehraný signál na pravou stranu velkého vápno završil Šebrle posunutím na Moulise, jehož prudkou střelu z úhlu Vaňák na přední tyči dobře pokryl!
     
    19
    Suma sumárum, Dukla naprosto dominuje, mohla vést minimálně o tři góly a Varnsdorf je naprosto zoufalý. Jestli se hosté neseberou, pojedou domů s pořádným přídělem.
     
    18
    Zmatky v defenzivě Varnsdorfu však pokračovaly, načež musel Vaňák před Moulisem zkrotit horký brambor. To se mu podařilo, ale vzápětí svým parťákům z obranných řad hlasitě vyčinil.
     
    17
    Obrovská škoda pro domácí! Zeronik běžel se svým parťákem ve dvou na jednoho, navíc je po hostující chybě rychle doplnil Moulis, ale první jmenovaný trefil zpětnou přihrávkou jen bránícího hráče.
     
    16
    Varnsdorf se vydal útoku, načež Barac v souboji obral Švandu, ale podle sudího nedovoleně. To se nelíbilo Štěpánu Šebrlemu (DUK), jenž dostává žlutou kartu za poznámku k rozhodčímu.
     
    15
    Vanďák je zralý na ručník! Přetažený centr na zadní tyč vracel Šebrle do středu vápna na nehlídaného Kozla, jehož střelu do středu branky vytáhl Kouřil z brankové čáry! Následný pokračující tlak už přinesl jen střelu z velkého úhlu, která jen kopíruje brankovou čáru.
     
    14
    A mohlo být hůř, protože krátce po rozehrávce domácí zkoušeli najít pasem za obranu Šebrleho, ale ten se nakonec k zakončení nedostal.
     
    12
    Dukla právě vstřelila branku!
    Varnsdorf je zralý na střídání, protože okamžitě ztrácí míč po dobrém napadání Kozla. Domácí záložník vyslal za obranu JAKUBA ZERONIKA, a přestože si Vaňák na jeho střelu sáhl, míč skončil v brance.
     
    12
    Gólman Varnsdorfu tentokrát kontroloval nepřesnou a slabou střelu do středu branky, tudíž může hru uklidnit.
     
    11
    Následuje nepřesná rozehrávka, po níž se dopředu vydali domácí. Matějkův chytrý pas za obránce Šebrleho nenašel, ale domácí dostali druhý pokus, při kterém se krásně uvolnil Moulis a střelou na přední tyč prověřil Vaňákovu pozornost.
     
    10
    Varnsdorf bleskově ztratil míč, ale nakonec ho dokázal vybojovat zpět a navíc se mu podařilo přesunout hru na polovinu Dukly, a to i díky obrannému faulu Kozla.
     
    9
    Pražané však chybují také, respektive nedotáhli svou kombinaci, když narážečka z první na pravé straně končí nepřesnou přihrávkou za brankovou čáru – rozehrává Vaňák.
     
    9
    Vysoký lob na Zeronika zachytil Kouřil, kterému se navíc podařilo odvrátit míč hlavičkou do vzduchu, aniž by domácí vhazovali. Varnsdorf vytlačil hru k půlící čáře, přesto zůstává pasivní.
     
    8
    Zasloužený potlesk domácích tribun poté, co centr z pravé strany pouze proletěl nad vápnem, ale aktivní Ludvíček vybojoval přes obránce míč zpět do moci domácího celku.
     
    7
    Svěřenci Petra Rady však nadále drží míč a jsou výrazně aktivnější, což jim usnadňují chyby a nepřesnosti v hostující kombinaci. Na trávník začíná opět dopadat désť.
     
    6
    Akce Dukly vzápětí pokračovala, jenže Baracovi při pokusu o centr podklouzly u pravé lajny obě nohy a míč skončil za brankovou čárou.
     
    6
    Moc pěkná akce domácích! Krásnou průnikovou přihrávku z pravé strany zachytil Kozel, jenž zpětnou zadovkou hledal Matějka, ale jeho zakončení špičkou dokázal Vaňák na přední tyči pokrýt.
     
    5
    Na pravé straně neuspěla ani Dukla, která musela pro změnu bránit svou levou stranu, ale prudký míč na Zálešáka odvrátil ve vzduchu Ludvíček. Vzápětí je Michalovi odpískán útočný faul.
     
    4
    Z rozehrávky nakrátko nakonec Varnsdorfští vytěžili Křížův zakroucený míč do vápna, který hledal vysoký Kouřil, ale svou nízkou hlavičkou trefil jen bránícího hráče vedle sebe.
     
    3
    Nepříjemná komplikace pro hosty, kteří okamžitě útočí po levé straně, a přestože se nedostali k zakončení, vybojovali si alespoň rohový kop.
     
    2
    Dukla právě vstřelila branku!
    Ideální start pro domácí tým! Sympaticky zaplněná Juliska vyvolává jméno ŠTĚPÁNA ŠEBRLEHO, který se po dobře vykombinované akci nejlépe zorientoval ve vápně a nacentrovaný míč usměrnil za Vaňáka.
     
    1
    Varnsdorf se pokusil o úvodní rozehrávku, ale nákop od stoperské dvojice končí v zámezí. Dukla přebírá míč u pravé postranní čáry – autové vhazování.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou nachystány na hrací ploše, utkání za malou chvilku začne.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Dukla Praha: Šťovíček – Ludvíček, Peterka (C), Moulis, Šebrle, Hašek, Ullman, Matějka, Kozel, Barac, Zeronik.
    Náhradníci: Rada – Škoda, M. Červenka, Douděra, Vondrášek, Špatenka, J. Jeřábek.
    Trenér: P. Rada

    FK Varnsdorf: Vaňák – Ambler, Kříž, Švanda, Stránský, Gembický, Michal, Firbacher, Zálešák, Kubista, Kouřil (C).
    Náhradníci: Pešl – Penc, Omon, Osaghae, Dufek.
    Trenér: M. Holeňák

    Rozhodčí: Zaoral – Hurych, Dobrovolný.
     
    Vzájemné zápasy jsou ale pro Duklu varováním. Na jaře si sice odvezla výhru 4:3, ale ještě v závěrečných minutách vedla o tři góly. Minulý rok v předešlých dvou duelech však slavil Varnsdorf, který na Julisce nejprve vyhrál 1:0 a v podzimním duelu uhrál cennou remízu.
     
    Svěřenci Petra Rady jdou do zápasu v roli velkého favorita. Dukla po skvělé výhře 4:1 na hřišti Sparty sice nezvládla zápas s Vyškovem, ale chuť si spravila ve středu, kdy po gólech Šebrleho s Matějkou z obou poločasů dokázala vybojovat vítězství. Aby udržela elitní trojku na dostřel, musí uspět i tentokrát.

    Varnsdorf se ale musí pořádně zlepšit, aby měl reálnou naději na úspěch. Mizernou formu z přípravy si přenesl i do ligy, ve které stále čeká na vítězství. O bod proti Olomouci navíc nepřišel jen kvůli neproměněné penaltě soupeře, v Opavě neskóroval vůbec a padl 0:1, přičemž proti Vlašimi dvakrát ztratil vedení a bral jen remízu 3:3.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Druhá nejvyšší soutěž má za sebou 4. kolo, v němž zbývá od 17:00 odehrát duel Dukly proti Varnsdorfu.

    Daniel Ryl

    Branky: 2. Šebrle, 12. Zeronik, 25. Barac, 40. Šebrle – 31. Firbacher, 61. Firbacher, 90+2. Dufek

    Karty:   16. Šebrle (DUK), 65. Moulis (DUK), 71. Kozel (DUK) – 28. Zálešák (VDF), 32. Michal (VDF), 72. Ambler (VDF)


    FK Dukla Praha: Šťovíček – Ullman, Hašek, Peterka (C), Ludvíček – Kozel (90+3. J. Jeřábek), Barac – Moulis (67. Douděra), Matějka (80. Škoda), Šebrle (80. M. Červenka) – Zeronik (67. Špatenka).
    Náhradníci: Rada – Vondrášek.

    Trenér: P. Rada

    FK Varnsdorf: Vaňák – Kouřil (C), Kubista, Švanda – Ambler, Kříž, Michal (87. Penc), Zálešák (46. Osaghae), Gembický (46. Omon) – Stránský (65. Dufek), Firbacher (77. Plachý).
    Náhradníci: Pešl.

    Trenér: M. Holeňák

    Rozhodčí: Zaoral – Hurych, Dobrovolný
    bahis siteleri