Mladá Boleslav – K. Vary 2:1 (1:0 po s.n.) | Plzeň – Motor ČB 4:2 (kon.) | Slavia – Kolín 1:0 (2:0 po s.n.)
Litoměřice – Sparta 0:6 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 2:4 (kon.) | Havířov – Frýdek-M. 5:2 (kon.)
Tábor – Jihlava 1:2 (0:3 po s.n.) | Sokolov – Chomutov 1:2 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
4:2 (0:0, 2:2, 2:0)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 08.08.2023, 17:00 • ZS Strakonice • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vá hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou. (19:05:25)
     
    Je konec! První přípravný duel před sezónou skončil lépe pro plzeňské hokejisty, kteří se z dvoubrankové ztráty dokázali oklepat a vyhráli 4:2. Hned po minutě dodal klidně na západočeské hokejky Miroslav Indrák, jenž využil přečíslení dva na jednoho. čtyři minuty před koncem se trefil ještě Ondřej Matýs, který dal tak definitivní tečku na skóre.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Minuta do konce duelu!
     
    58:27
    Jihočeši vybojovali vhazování v útočném pásmu, jenže to bylo směrem dopředu naprosto vše.
     
    57:50
    Motor má jednu z posledních možností na útok, jenže nemůže se dostat ani přes střední pásmo.
     
    57:02
    Českým Budějovicím se navíc nedaří dostat do nějakého tlaku a spíše se brání. Naopak domácí hokejisté nyní hrají v naprosté pohodě.
     
    56:14
    Plzeň právě vstřelila branku! A nejspíše je právě rozhodnuto, Západočeši totiž odskakují narozdíl dvou branek! K odraženému kotouči se v naprosto ideální pozici dostal ONDŘEJ MATÝS, jenž se trefil přesně k tyči.
     
    54:46
    Domácí gólman se pustil do hodně odvážně rozehrávky a hráči Motoru chyběl jen kousek k jejímu zisku. Puk se však odrazil těsně vedle, než by potřeboval.
     
    54:11
    Hlavaj byl ostřelování ze všech možných pozic, ovšem uhájil vedení svého celku.
     
    53:29
    Dnešní přípravné utkání se nám pomalu ale jistě blíží ke svému konci. Motor nadále prohrává o jednu branku, povede se mu ještě srovnat stav duelu?
     
    52:45
    Matýs je na ledě!
     
    52:27
    Početní výhoda Jihočechů už začala, chvilku jim trvalo, než se dostali do útočného pásma. Nyní už tam ale jsou a mohou se pokusit o kombinaci.
     
    51:54
    Willmann je na ledě!
     
    51:25
    Srovnání klidně mohlo přijít jako blesk z čistého nebe! Filip Přikryl si šikovně příkop kotouč a objevil se sám před gólmanem, bekhendovým blafákem si na něj ale nepřišel!
     
    51:02
    Ještě se skoro minutu bude hrát ve čtyřech na obou stranách, poté přijde krátká přesilová hra Motoru. Ten by potřeboval nějakou povedenou akci.
     
    50:45
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Matýs – 2 min., hákování.
     
    50:15
    K menšímu konfliktu došlo u střídačky Jihočechů, ale rozhodčí vše brzy vyřešil a vylučovat se nebude.
     
    49:54
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice:
    Willmann – 2 min., sekání.
     
    49:31
    Brant Harris se dostal k ojedinělému zakončení Českých Budějovic v posledních minutách, jenže jeho rána mohla nechat Hlavaje celkem klidným.
     
    48:58
    Ne, Motru se v současné době nedaří projít ani skrze střední pásmo. Plzeň všechny útoky zastavuje bez větších potíží a snaží se o navýšení náskoku.
     
    48:16
    A dokazuje to i tato nepřesná rozehrávka, která končí jenom na zakázaném uvolnění.
     
    47:26
    No, Jan Strmeň má v této části rozhodně více práce než jeho gólmanský protějšek. Ofenziva Motoru se zatím nemůže vůbec prosadit.
     
    46:49
    Matěj Toman se snažil prosadit individuální akcí ze svého obranného pásma, ale jeho akce brzy skončila.
     
    46:05
    Motor se dlouho na kotouči nedokázal udržet, a tak bude muset čelit dalšímu ataku západočeských hráčů.
     
    45:38
    Willmann ztratil hokejku, když se snažil zastavit soupeře na modré, ale domácí toho nedokázali využít.
     
    44:33
    Brant Harris ustál souboj u mantinelu v útočném pásmu, i když proti němu poté byla přesila. Rána od modré v podání jeho spoluhráče trefila prvního soupeře.
     
    43:44
    Miroslav Indrák projel do útočného pásma jako nůž máslem, ale jeho zakončení bekhendem šlo mimo tyče.
     
    43:06
    Jihočechům ale vhazování v obranném pásmu moc nevadilo, jelikož se během několika vteřin dostali až k zakončení. To Hlavaj ale ukryl ve výstroji.
     
    42:43
    Českým Budějovicím se nepovedla rozehrávka, a tak se píská jenom zakázané uvolnění.
     
    41:59
    Filip Petrásek zachytil kotouč na modré a vydal se sním až do útočného pásma. Tam už proti němu ale stála přesila, která ho o něj záhy obrala.
     
    41:16
    Plzeň právě vstřelila branku! Vypadá to, že v trendu pokračovat budeme, plzeňští hokejisté se poprvé v tomto duelu dostávají do vedení! Jihočeská obrana zůstala hodně otevřená, tak se dostali domácí do přečíslení, které zakončil MIROSLAV INDRÁK.
     
    40:20
    A poslední třetina je před námi! Snad budeme pokračovat v trendu z prostřední části a dočkáme se hodně branek. A také nějaké rozhodnutí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Už jsou za námi dvě periody dnešního duelu a konečně jsme se dočkali gólů! Prvních deset minut sice mnoho zábavy nepřineslo, ovšem poté se děly věci. Budějovice využili přečíslení tři na jednoho, kdy Simon posunul kotouč na Branta Harrise, jenž zapsal první branku v prvním startu. O chvilku později to navíc bylo o dva góly, když samostatným únik střelou zápěstím využil Marcel Kříž. Plzni se ale ještě v posledních třech minutách povedlo srovnat. Nejprve dorazil kotouč za brankovou čáru Petr Straka, načež se parádní ranou prosadil Adrián Holešinský.

    Další perioda začne přibližně v 18:32.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:21
    Plzeň právě vstřelila branku! Nakonec máme srovnáno ještě v druhé třetině! Jan Piskáček vjel do útočného pásma, posunul kotouč na pravou stranu, kde byl ADRIÁN HOLEŠINSKÝ, jehož bomba z první málem protrhla síť.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:13
    A klidně mohlo být během chvilky srovnáno! Budějovický gólman se dostal trochu mimo pozici, ale kotouč na středu hřiště nedokázal nikdo z domácích trefit včas.
     
    37:19
    Plzeň právě vstřelila branku! Konečně vidíme nějaké branky! Plzeňští hokejisté během chvilky snižují zase na rozdíl jedné trefy. Jan Strmeň neudržel střelu od modré, když před ním přejížděl jede ze soupeřů. Jako první si našel volně ležící kotouč PETR STRAKA, který už měl jednoduchou pozici.
     
    36:48
    Kotouč se nám dostal mimo hrací plochu a Jihočeši vybojovali vhazování v útočném pásmu.
     
    36:06
    Plzeň se už předtím snažila o co nejrychlejší srovnání, jenže jí to nevyšlo. A tentokrát nevyšel ani přechod do útočného pásma, jelikož je pískán ofsajd.
     
    35:04
    České Budějovice právě vstřelily branku! A během chvilky tun máme další branku v síti Hlavaje! Plzeň udělala obrovskou chybu na útočné modré. Té využil MARCEL KŘÍŽ, který jako první dojel odražený kotouč a svižnou střelou zápěstím překonal domácího brankáře.
     
    33:44
    České Budějovice právě vstřelily branku! Tak to je start do nového angažmá jako hrom! Budějovice dokázaly přečíslit obranu Plzně a rázem to byla akce tři na jednoho. V té Dominik Simon našel pasem do strany BRANTA HARRISE, který střelou z první překonal přesouvajícího se brankáře. Ve svém prvním zápase tak zapisuje i první branku! Asistence: Simon a Koláček.
     
    32:57
    O chvilku později ale vybojoval kotouč v útočné třetině Tomáš Chlubna a jeden z jeho spoluhráčů vystřelil od modré. Mezi tři tyče se však trefit nedokázal.
     
    32:08
    Filip Přikryl bojoval v útočném pásmu jako lev o touš, jenže přesilu nedokázal přemoci. Domácí hokejisté se však po chvilce provinili hodně nepřesným pasem.
     
    31:34
    A hokejisté v tmavých dresech vytvořili tlak na budějovickou obranu. Jan Strmeň se musel v brance hodně ohánět, ale puk za svá záda nepustil.
     
    30:33
    Škoda musí rozjet svou další akci až ze svého obranného pásma, ale přechod do toho útočného dnes není úplně problém, ani na jedné straně.
     
    29:56
    Polovina zápasu je za námi a my nadále čekáme na první branku dnešního duelu! Kdo se trefí jako první?
     
    29:02
    Západočeši hrají v plném počtu!
     
    28:32
    Budějovičtí hokejisté se sami dostali do úzkých, a tak nyní spíše honí puk po mantinelu, než kombinují. Vše navíc vyvrcholilo vyhozením Plzně až za Strmeně.
     
    27:51
    Harris vyslal dobrou bombu, kterou možná domácí gólman ani nečekal. Branka z toho ale není, Jihočeši se však nadále drží v útočném pásmu.
     
    27:12
    Budějovice si připsaly dobrý tlak okolo brankoviště, jenže Havaj nakonec nemusel zase ani zasahovat. Následně je hra přerušena pro branku mimo pozici.
     
    27:02
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    2 min. – sekání.
     
    26:04
    Šest minut z druhé periody je pryč, avšak ani jeden z gólmanů se v této části hry ještě moc nezapotil. S tím se nyní pokusí něco udělat jihočeští hokejisté.
     
    24:20
    Ani v druhé třetině se nám zatím moc nepřerušuje, jestli vůbec už... A nezměnilo se to ani po akci domácího celku.
     
    23:31
    Harris zastavil rozjíždějící se akci soupeřů, když sklepl přihrávku ještě před modrou. Následně dojel až za Strmeně a nechal všechny vystřídat.
     
    22:45
    Plzeňský hráč sice ještě zachytil puk na modré, ovšem jeho přihrávka trefila jen brusli soupeře, od které se kotouč odrazil až do středního pásma.
     
    22:00
    Nečekaná střela z prostoru mezi kruhy, kde byl hostující hráč značně tísněn. Tento pokus ovšem nebyl vůbec špatný a Hlavaj musel vytasit vyrážečkou.
     
    20:59
    Stejně dopadla také Plzeň. Takže Jihočeši se mohou pustit do další kombinace v útočné třetině.
     
    20:21
    A už se zase hraje! Jako první se od útočné akce pustili hostující hokejisté, ale Hlavaj nemusel zasahovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi první třetina přípravného duelu mezi Plzní a Českými Budějovicemi, po které je stav vyrovnaný 0:0. První část zápasu vypadala tak, jak byste asi po dlouhé pauze očekávali. Mnoho zajímavých možností jsme neviděli a kombinace místy také vázla. Tak snad se to v prostřední periodě trochu zlepší a dočkáme se nějakých gólů.

    Další třetina začne přibližně v 17:46.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:07
    Ondřej Kachyňa je na ledě!
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:30
    Ne, početní výhody zatím nejsou výhodami v pravém slova smyslu. Ani jeden z týmů si nedokázal vypracovat gólovou šanci a obrany to zvládají v klidu.
     
    17:54
    Tentokrát už museli plzeňští hokejisté až za Hlavaje, kam Jihočeši odpálili kotouč. Netrvalo jim to však vůbec dlouho a dostali se zpět do pásma.
     
    17:20
    Rekonen pálil od modré, ale trefil jen prvního stojícího soupeře. Přesto se Škoda stále drží na kotouči.
     
    17:07
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice:
    Ondřej Kachyňa – 2 min., podrážení.
     
    16:42
    První třetina nám zatím mnoho hokejové krásy nenabídla, což se na druhou stranu dalo asi čekat. První přípravné zápasy už holt takové bývají.
     
    15:39
    Jeho spoluhráči ovšem vyhráli vhazování v obranném pásmu a jako nůž máslem projeli až do toho útočného, kde zapisuje zákrok jihočeský gólman.
     
    15:11
    Tentokrát se hráčům v tmavých dresech nepovedla rozehrávka, takže se píská zakázané uvolnění. Hlavaj se tak bude muset mít znovu na pozoru.
     
    14:32
    Po dlouhé době se nám tak do ofenzivy mohla pustit Plzeň. Její akce ovšem skončila hodně rychle.
     
    13:41
    Tomáš Dujsík je na ledě!
     
    13:12
    Zbytek přesilové hry se hokejistům v bílých dresech už tolik nedaří a Škoda vyhazuje přes všechny čáry.
     
    12:49
    Dobrá rána z první v podání Filipa Přikryla, jenže mířila přesně doprostřed brány. S tím si tak domácí gólman v pohodě poradil a po chvilce přerušuje hru.
     
    12:12
    Miroslav Indrák je na ledě!
     
    11:53
    Brant Harris už dostával nabito na vrcholek levého kruhu, jenže kotouč pořádně netrefil! Velká škoda pro hosty, z toho mohla být hodně zajímavá šance.
     
    11:41
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Dujsík – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku.
     
    11:33
    Matěj Toman a Filip Přikryl se probojovali až do útočného pásma, kde došlo k dalšímu faulu domácích!
     
    11:01
    Josef Koláček rozjel celou akci na útočné modré, načež si najel i mezi kruhy. Tam byl sice tísněn, přesto dokázal vystřelit. Hlavaj ovšem puk udržel ve výstroji.
     
    10:34
    Západočeši aktivně napadali, což se jim vyplatilo. Po pár vteřinách získali kotouč na své hole a odpálili ho až za českobudějovického brankáře.
     
    10:12
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Miroslav Indrák – 2 min., hákování.
     
    09:34
    Miroslav Indrák chytal kotouč na dlouhou hokejku, a tak ho rovnou nahodil na zadní mantinel.
     
    08:50
    Zatím nám první perioda odsýpá opravdu rychle, víceméně se ani nepřerušuje. Zaměstnanějším brankářem je Strmeň, jenže bez těžkých zákroků.
     
    08:13
    Filip Petrásek už byl připravený před gólmanem, jenže kotouč byl těsně před ním škrtnut soupeřem, a tak změnil směr. Jinak to byla obrovská možnost.
     
    07:22
    Plzeň musela rozjíždět svou další akci až od Hlavaje a nedostala se ani přes útočnou modrou. Ta, byl připravený Jan Štencel, který celou akci zastavil.
     
    06:53
    Harris předvedl skvělé napadání na útočné modré, kde odstrčil soupeře od puku. Následně proti němu ale byli dva soupeři, kteří jej o touš zase obrali.
     
    06:21
    Houdek se dostal k odraženému puku a rovnou jej nahodil na branku. Tam ale trefil jen jednoho se soupeřových hráčů, od něhož šel puk do ochranné sítě.
     
    05:26
    Filip Přikryl je na ledě!
     
    05:11
    Tohle byly obrovské možnosti! Tomáš Mertl se totiž šikovně vytočil před gólmanem, ale nedokázal najít místečko vedle jeho betonu. Navíc se ani neujaly jeho dorážky!
     
    04:38
    Až nyní se jim to povedlo. Viděli jsme dobrou bombu z první, ale s tou si gólman hostí poradil.
     
    04:01
    Západočechům se v početní výhodě zatím moc nedaří. Hned na první dobrou prohráli vhazování a od té doby se nemohou do útočného pásma dostat.
     
    03:26
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Filip Přikryl.
     
    02:37
    České Budějovice se tak lehce dostaly ke kotouči, načež snadno projeli až do útočného pásma. Hlavaj vše sledoval, ovšem zasahovat nakonec nemusel.
     
    02:00
    Hra se nám ještě nepřerušila, ovšem svůj první zákrok v duelu si připsal budějovický Jan Strmeň.
     
    01:05
    První minutka nám přinesla jen oťukávání na obou stranách. Tentokrát ale Jihočeši vybojovali puk v útočném pásmu, jenže k zakončení se nedostali.
     
    00:20
    A první přípravné utkání těchto dvou klubů právě odstartovalo! Plzeň, která je dnes vedena jako domácí celek hraje v tmavých dresech, zatímco Motor v bílých.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Kvasnička, Dujsík, Houdek, Piskáček, Laakso, Malák – Hrabík, Matýs, Holešinský – Pour, Mertl, Rekonen – Straka, Mazanec, Indrák – Hořejší.
    Trenér: Petr Kořínek.

    Motor České Budějovice: Strmeň (Maleček) – Gulaši, Hovorka, Kachyňa, Štencel, Willmann, Placek – Koláček, Harris, Simon – Toman, Vopelka, Přikryl – Chlubna, Kříž, Petrásek.
    Trenér: Ladislav Čihák.
     
    Motor by měl zápas odehrát na tři lajny, trenéři dají příležitost i čtyřem juniorům, kteří se s áčkem přes léto připravují. V plzeňském kádru došlo před sezónou k řadě změn, kdo z nováčků bude nasazen už do prvního přípravného utkání?
     
    Dlouhá pauza je u konce, už alespoň k přípravnému zápasu se v úterý postaví hokejisté Motoru a Plzně. Plzeň patří mezi tradiční partnery Motoru pro přípravné duely. Tentokrát se spolu týmy poměří hned na úvod svých programů přípravných zápasů. Plzeňští vstoupili do přípravy na ledě 24. července, svěřence hlavního trenéra Petra Kořínka čeká před ostrým startem sezóny celkem sedm přáteláků. To Českobudějovičtí sehrají před extraligou rovnou devět zápasů.
     
    Utkání se odehraje na neutrální půdě ve Strakonicích.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 38. Straka, 40. Holešinský (Piskáček), 42. Indrák (Pour), 57. Matýs (Holešinský) – 34. Harris (Simon, Koláček), 36. Kříž


    HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Kvasnička, Dujsík, Houdek, Piskáček, Laakso, Malák – Hrabík, Matýs, Holešinský – Pour, Mertl, Rekonen – Straka, Mazanec, Indrák – Hořejší.
    Trenér: Petr Kořínek.

    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Maleček) – Gulaši, Hovorka, Kachyňa, Štencel, Willmann, Placek – Koláček, Harris, Simon – Toman, Vopelka, Přikryl – Chlubna, Kříž, Petrásek.
    Trenér: Ladislav Čihák.
    bahis siteleri