Německo – USA 3:14 (kon.) | Česko – Slovensko 6:4 (kon.)
konec
Německo
3:14 (0:6, 3:5, 0:3)
USA
Úterý 08.08.2023, 13:00 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • Turnaj pěti (U17)
Partner:
     
    Americká sedmnáctka si ve svém závěrečném vystoupení turnaje pěti zemí s chutí zastřílela, Německo rozstřílela vysoko 14:3.

    Hokejisté ze zámoří rozhodli o svém úspěchu už v první třetině, v níž si vybudovali šestigólový náskok, který postupně navyšovali. Druhou desítku vstřelených gólů načali v prostřední dvacetiminutovce, načež v závěrečném dějství přidali do statistik ještě další tři góly. Nejvýraznější osobou byl Cooper Simpson, který vstřelil čtyři branky svého týmu a na jednu asistoval.

    Reprezentace USA končí na turnaji druhá za domácím Českem se ziskem devíti bodů, Německo končí poslední páté bez bodu. (15:18:59)
     
    Nejlepší hráči: Max Bleicher – Ben Kevan.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Ještě jednou vítězné mužstvo navštívilo útočné pásmo, od levého mantinelu vystřelil Travis Hayes mimo cílové zařízení.
     
    59:24
    Patnácté trefy už se Američané nejspíše nedočkají. Jackson Crowder završil bekhendový blafák střelou nad břevno.
     
    58:57
    Konečně se hokejisté v černých dresech osvobodili, a dokonce vystartovali do protiútoku, jenže Kose nahrával Schrothovi za brusle.
     
    58:40
    Německo už hraje v pěti, přesto zůstává pod obrovským tlakem. Cooper Simpson vypálil z vrcholku pravého kruhu do boční sítě.
     
    57:57
    Tlak reprezentace ze zámoří pokračuje. Nicolas Whitehead nabil do pravého kruhu Teddymu Mutrynovi, ten promáchl naprázdno.
     
    57:20
    Už téměř minuta z početní převahy Američanů je minulostí. Od modré pálil Matthew Grimes o kus vedle pravé tyče.
     
    56:33
    Němci míří do čtyř. Na trestnou lavici usedl Moritz Warnecke, který poslal jednoho z protihráčů k ledu krosčekem.
    56:01 Cooper SIMPSON - 3:14
     
    56:01
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Už podruhé se stalo, že Američané skórují vlastně hned z buly. Na to se postavil Spehar, který nehrál za sebe, ale jel směrem dopředu a před prázdnou bránu přihrál COOPERU SIMPSONOVI, jenž snadno zapsal svou čtvrtou trefu v utkání. Asistence: Sam Spehar.
     
    55:55
    Defenzivní povinnosti si Matthew Grimes splnil na jedničku, vypíchl puk rozjetému Kronhardtovi a odpálil ho do střední třetiny.
     
    55:09
    Nyní už Bartholomäus Oswald musel do akce, střelu bez přípravy v podání Travise Hayese podržel bez problémů ve výstroji.
     
    54:40
    Bez přípravy nahazoval od modré Danny Klaers, hodně nepřesná střela rozezvučela jenom mantinel za bránou.
     
    54:01
    Ale přeci jen zahrozilo i Německo, před bránu dostal ideální pas do hokejky Elias Schneider, avšak napálil jenom brankovou konstrukci.
     
    53:47
    A zase Američané zahrozili v oslabení. Přečíslení tří proti dvěma skončilo v pravém kruhu u Chase Reida, jehož pokus Oswald kryl levým betonem.
     
    53:12
    Jeden na jednoho postupoval i Cooper Dennis, který dle očekávání volil zleva kličku do středu, kterou Max Bleicher vystihl.
    52:00 Jackson CROWDER - 3:13

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 25. Bleicher (Langmeier), 34. Willhöft (Ziergiebel), 37. Bicker (Lewandowski, Willhöft) – 1. Hayes (Crowder), 2. Fleece (Spehar, Simpson), 11. Simpson (Fleece, Reid), 11. Hayes (Grimes), 12. Whitehead (Kevan, Mutryn), 17. Rombac (Jette, Fiddler), 28. Orlowsky (Simpson), 31. Simpson (Grimes, Klaers), 34. Whitehead (Kevan), 36. Spehar (Kevan), 40. Reid (Fleece, Crowder), 51. Simpson (Reid, Fiddler), 52. Crowder (Fiddler), 57. Simpson (Spehar)


    Německo: Stuhrmann (12. Oswald) – F. Kose, Händel (A), Bleicher (C), Hausfelder, Hempel, Stock, Warnecke, Bicker – Willhöft, Zwickl, Schneider, Schäfer, Langmeier, Lewandowski (A), Kronhardt, Ziergiebel, Kessler, Kaufmann, Schroth, Pohle, T. Kose.
    Trenér: Philip Kipp

    USA: Jefferson-Swint (Alessi ) – Reid, Rombac, Grimes, Fiddler (C), Klaers, Murphy – Spehar, Kevan, Whitehead, Crowder, Jette, Fleece, Benson, Dennis, Hayes, Simpson, Mutryn, Orlowsky.
    Trenér: Scott Paluch

    Rozhodčí: Jaroš – Baxa, Dědek

    Diváci: 61
    bahis siteleri