Německo – USA 3:14 (kon.) | Česko – Slovensko 6:4 (kon.)
konec
Německo
3:14 (0:6, 3:5, 0:3)
USA
Úterý 08.08.2023, 13:00 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • Turnaj pěti (U17)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné úterní odpoledne. Vítám vás při sledování turnaje pěti reprezentací hráčů do 17 let, u zápasu mezi Německem a USA.
     
    Německá reprezentace bude usilovat při svém posledním vystoupení na turnaji o své premiérové body, navzdory vítězství však naši západní sousedé skončí na posledním pátém místě. Němci na úvod prohráli 3:5 s Českem, aby následně prohráli 3:6 se Slovenskem a ve včerejším klání padli výsledkem 3:5 se Švýcarskem.

    Američané zvládli na jedničku své první dva zápasy, když porazili 5:3 Slováky, načež 7:2 rozstříleli Švýcary. První zaváhání přišlo proti domácím Čechům, proti nimž sice brzy vedli 2:0, ale soupeř zabral a hokejisté ze zámoří nakonec museli skousnout porážku 4:7.
     
    Úvodní sestavy:

    Německo: Oswald (Stuhrmann) – F. Kose, Händel, Bleicher, Hausfelder, Hempel, Stock, Warnecke, Bicker – Willhöft, Zwickl, Schneider, Schäfer, Langmeier, Lewandowski, Kronhardt, Ziergiebel, Kessler, Kaufmann, Schroth, Pohle, T. Kose.
    Trenér: Philip Kipp

    USA: Alessi (Jefferson-Swint) – Reid, Rombac, Grimes, Fiddler, Klaers, Murphy – Spehar, Kevan, Whitehead, Crowder, Jette, Fleece, Benson, Dennis, Hayes, Simpson, Mutryn, Orlowsky.
    Trenér: Scott Paluch

    Rozhodčí: Jaroš – Baxa, Dědek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tak to byla rychlovka! Stuhrmann nezachytil slabé nahození Crowdera, načež se volného puku chopil TRAVIS HAYES a po bekhendovém blafáku zakončoval neomylně k pravé tyčce. Asistence: Jackson Crowder.
    00:21 Travis HAYES - 0:1
     
    01:06
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané bleskově odskakují na rozdíl dvou branek! Spehar se nedokázal protlačit mezi dvojicí konkurentů, ale volného kotouče se chopil MASUN FLEECE a neomylně ho nasměroval zápěstím k levé tyči. Asistence: Sam Spehar a Cooper Simpson.
    01:06 Masun FLEECE - 0:2
     
    02:13
    Tlak hokejistů ze zámoří pokračuje. Mezi kruhy zůstal úplně volný Cooper Dennis, tváří v tvář napálil brankáře do výstroje.
     
    02:48
    Konečně zahrozili i naši západní sousedé. Od pravého mantinelu střílel Justus Kaufmann, pozorný Wesley Jsefferson-Swint zakročil pravým betonem.
     
    03:13
    Z ostrého úhlu nahazoval na bránu Niles Benson. Lukas Stuhrmann s touto variantou počítal a bez problémů zakročil vyrážečkou.
     
    03:47
    Na druhý vstřelený gól v zápase si dělal zálusk Travis Hayes, který se německým soupeřům schoval v levém kruhu a tvrdou ránou z první trefil brankáře do masky.
     
    04:25
    A další zákrok pro německého gólmana, jenž se výborně přesunul k pravé tyčce a koncem betonu pokryl ránu Jacksona Crowdera.
     
    04:58
    David Lewandowski smutně pohlédl směrem ke stropu arény, protože do předbrankového prostoru dostal perfektní přihrávku, ale střelu mu vyšla na bekhend, tím na gólmana nevyzrál.
     
    05:23
    Němci začínají kousat. V pravém kruhu se schoval Nikita Kessler, táhlou střelu zápěstím Jefferson-Swint s problémy vytáhl lapačkou.
     
    05:55
    Ve snaze o rychlý protiútok se hokejisté v černých dresech provinili zakázaným uvolněním, Max Ziergiebel marně natahoval hokejku za dlouhým pasem.
     
    06:23
    Oblouček za obranu dostal Nikita Kessler, jenž ještě hledal po pravé ruce Maxima Schäfera, ale trefil pouze brusle Nilese Bensona.
     
    06:46
    První přesilovou hru si zahraje Německo. Menší dvouminutový trest inkasoval Dennis Cooper za vyhození puku mimo hrací plochu bez doteku tvrzeného skla.
     
    07:29
    Američané se zatím brání bez větších problémů. Sam Spehar správně odhadl, kam David Lewandowski udělá kličku, načež vyhodil po pravém mantinelu.
     
    07:45
    Hráči v bílých dresech dokonce zahrozili při vlastním oslabení, kdy Jesse Orlowsky nahazoval okamžitě po přejetí útočné modré, Stuhrmann zasáhl lapačkou.
     
    08:14
    Nakonec se Němci přeci jen zvládli usadit v útočné třetině. Od modré střílel Carlos Händel, Mattheo Schroth tečoval o kousek vedle levé tyče.
     
    08:44
    Ještě ze středního pásma střílel Dustin Willhöft. Brankáře nezaměstnal, puk totiž zamířil o kus vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    09:18
    Blake Fiddler naznačil střelu, aby nakonec ještě křižným pasem našel mezi kruhy Jacksona Crowdera, ten vypálil jenom do boční síťky.
     
    10:10
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Svěřenci kouče Palucha dominují a jsou napřed už o tři góly. COOPER SIMPSON si na malém prostoru udělal prostor mezi kruhy pro střelu zápěstím, tu umístil nechytatelně do pravé šibenice. Asistence: Masun Fleece a Chase Reid.
    10:10 Cooper SIMPSON - 0:3
     
    10:55
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Americká dominance pokračuje. Od levého mantinelu šikovně nahazoval Grimes a byl to TRAVIS HAYES, kdo tečoval puk mimo dosah gólmana a zaznamenal svou druhou trefu v utkání. Asistence: Matthew Grimes.
    10:55 Travis HAYES - 0:4
     
    11:52
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Němci ztratili puk v útočném pásmu a soupeř vyrazil do přečíslení. Střelu Kevana se ještě obránci podařilo zblokovat, nicméně celou situaci dojíždějící NICOLAS WHITEHEAD snadno usměrnil touš do odkryté části brány. Asistence: Ben Kevan a Teddy Mutryn.
    11:52 Nicolas WHITEHEAD - 0:5
     
    11:52
    Oddechový čas pro Německo.
     
    11:52
    Po oddechovém čase dochází ke střídání brankářů v německém brankovišti, místo Lukase Stuhrmanna nastupuje do brány Bartholomäus Oswald.
     
    12:26
    Zatím to nevypadá, že by se na obrázku hry mělo něco měnit. Ben Kevan se zprava natlačil až před gólmana, bekhendem mířil vedle pravé tyče.
     
    12:57
    Německo podniklo rychlý protiútok na druhou polovinu kluziště. Elias Schneider nabil Justusovi Kaufmannovi, rána z první se mezi tři tyče nevešla.
     
    13:20
    Pod tlakem Jacom Rombac nevymýšlel žádné složitosti a odjel za vlastní bránu, odkud rozehrál na osamoceného Blakea Fiddlera.
     
    13:57
    Volnějšího prostoru využil Cooper Simpson k najetí do levého kruhu, odkud mířil na přední tyčku, právě tu orazítkoval!
     
    14:25
    Němečtí hokejisté mají obrovské problémy stíhat tempo soupeře. Za obranu dostal nahrávku Jackson Crowder, Oswald jeho blafák pokryl lapačkou.
     
    14:57
    Volnějším středem projel do útočného pásma Carter Murphy, příklepem ale pálil příliš vysoko nad horní tyčku.
     
    15:33
    Hru otočil Carlos Händel, jenž pěknou žabičkou oslovil Maxima Schäfera, forhendový pokus prosvištěl nad břevnem.
     
    16:14
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Mužstvo USA střílí šestý gól, přičemž stále běží první třetina! Jette z pravého kruhu vymyslel parádní křižný pas napříč kruhy ofenzivu podpořivšímu JACOBU ROMBACOVI a ten bez problémů trefil volnou pravou polovinu německé svatyně. Asistence: Chase Jette a Blake Fiddler.
    16:14 Jacob ROMBAC - 0:6
     
    17:11
    A s německým výběrem mohlo být ještě hůře. Po pravé lajně nabral vysokou rychlost Chase Reid, křižný projektil poslal o kousek vedle cílového zařízení.
     
    17:56
    Americkou akci zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, ofsajd odpískal po nedorozumění mezi Crowderem a Whiteheadem.
     
    18:23
    Nahození z úhlu nebylo pro Batholomäuse Oswalda nikterak složité, včas zaklekl a puk bez problémů schoval do výstroje.
     
    18:56
    Velké zmatky v předbrankovém prostoru Německa sedmou trefou neskončily. Puk sice získal Cooper Dennis, ale v tutovce pálil vedle.
     
    19:20
    Další závar a opět nakonec v hlavní roli Bartholomäus Oswald, když proti střele Fleeceho ucpal volný prostor u pravé tyče.
     
    19:56
    I závěrečné vteřiny strávili Američané v útočném pásmu, nicméně k zakončení se nedostali, protože od modré nepřesně přihrával Grimes.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    O vítězi je jasno, přestože skončila teprve první třetina. Američané dominují po všech směrech a nad Německem disponují šestigólovým náskokem. Hokejisté ze zámoří vlétli do střetnutí jako uragán a vstřelili dva góly během úvodních 66 vteřin, načež pokračovali v nastoleném tempu a přidali další čtyři trefy. Nejvíce je zatím vidět dvougólový Travis Hayes.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Američané nepřekvapivě začínají tlakem, Chase Jette střílel zápěstím nepřesně.
     
    20:42
    Po pravém mantinelu nabral vysokou rychlost David Lewandowski, přičemž se chtěl natlačit až před bránu, ale proti dvojici neuspěl.
     
    21:23
    Do levého kruhu dostal pobídku ke skórování nikým neatakovaný Blake Fiddler, ostrou ránu z první schytal Oswald do levého ramene.
     
    21:55
    Za německou obranou se schoval Cooper Simpson, jenže při forhendovém blafáku smolně podklouzl a puk v pádu usměrnil nad břevno.
     
    22:07
    Druhá přesilovka pro Německo. Proti pravidlům hrál útočník Sam Spehar, rozhodčí jej vyloučili na dvě minuty za podrážení.
     
    22:55
    Hokejistům v černých dresech se nedaří udržet útočné pásmo. Příliš prudkou nahrávku Carlos Händel zpracovával až za modrou čárou.
     
    23:12
    Není to poprvé, co hráči ze zámoří zahrozili v početní nevýhodě. Jackson Crowder se mezi dvěma procpal před bránu, mezeru mezi betony brankáře hledal neúspěšně.
     
    23:47
    Chase Jette si nevěřil jeden na jednoho, proto pouze dobruslil za soupeřovu svatyni, nahrávku mezi kruhy vystihl Albert Bicker.
     
    24:11
    Už při hře pět na pět se reprezentace USA vrhla do situace dvou proti dvěma, Jesse Orlowsky vypálil přes obránce příliš vysoko.
     
    24:40
    Německo právě vstřelilo branku!
    Naši západní sousedé snižují! Situaci dvou proti dvěma sehráli na jedničku, když si kapitán MAX BLEICHER vyměnil puk s Langmeierem a zleva překvapil brankáře střelou po ledě na přední tyč. Asistence: Pepino Langmeier.
    24:40 Max BLEICHER - 1:6
     
    25:23
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Masun Fleece, jenž vypálil zápěstím zpoza kruhů o pár čísel vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    25:30
    Zakázané uvolnění Německa. Carlos Händel hledal dlouhým pasem Dustina Willhöfta, jemuž se nepodařilo natlačit před Grimese.
     
    25:44
    Premiérovou početní převahu si vyzkoušejí Američané, dvě minuty za držení si vykoledoval útočník Maxim Schäfer.
     
    26:11
    První kombinační akce úspěchem neskončila. V pravém kruhu vystřelil Sam Spehar, cílové zařízení minul o pár čísel.
     
    26:52
    Jesse Orlowsky hledal dlouhou nahrávkou Nicolase Whiteheada, do přihrávky mu vložil hokejku Moritz Warnecke.
     
    27:46
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Přesilovka využita. Simpson se po pravém mantinelu protáhl kolem dvou konkurentů, aby ve finále akce zpoza brány našel mezi kruhy JESSE ORLOWSKYHO, proti ráně švihem k pravé tyčce byl Oswald bezmocný. Asistence: Cooper Simpson.
    27:46 Jesse ORLOWSKY - 1:7
     
    28:22
    Před americkou bránou se nacházel úplně volný David Lewandowski, ale nebylo mu to nic platné, protože Händel na něj přihrávku nepropasíroval.
     
    28:43
    Německý útok zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Max Ziergiebel neudržel brusli na modré, s pukem jedoucí Moritz Warnecke ji přejel později.
     
    29:16
    Kousek za levým kruhem natáhl ke střele Niles Benson. Bartholomäus Oswald toho moc neviděl a měl štěstí, že ho puk trefil do masky.
     
    29:45
    Znovu rozhodčí odpískal německé sedmnáctce postavení mimo hru, tentokráte po špatné komunikaci mezi Willhöftem a Kaufmannem.
     
    30:05
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Inkasovaný gól Američany nijak zvlášť nerozhodil, sami právě vstřelili osmý. V levém kruhu těžil z volného prostoru COOPER SIMPSON, povedenou střelu poslal k bližší tyči, od níž se kotouč odrazil za brankovou čáru. Asistence: Matthew Grimes a Danny Klaers.
    30:05 Cooper SIMPSON - 1:8
     
    31:20
    Dvougólový Cooper Simpson nyní zamířil na trestnou lavici, důvodem je nedovolené bránění v obranné třetině.
     
    31:51
    Úvod oslabení zvládli Američané na jedničku. V krátkém časovém rozmezí vyhodili přes všechny čáry Whitehead a Grimes.
     
    32:29
    Masun Fleece nabral velkou rychlost po pravém mantinelu a zkusil se natlačit před bránu, v čemž mu zabránil Albert Bickel.
     
    32:57
    Teddy Mutryn tak dlouho obtěžoval Langmeiera, jehož nakonec donutil ke špatné rozehrávce, vyhazoval Murphy.
     
    33:25
    Zápas pokračuje v pěti na obou stranách. Cooper Simpson po návratu na led zamířil na střídačku a pustil do hry Spehara.
     
    33:51
    Německo právě vstřelilo branku!
    Po chybné rozehrávce zůstali Němci v útočném pásmu. Ziergiebel z pravého kruhu přihrál na hranici brankoviště, odkud DUSTIN WILLHÖFT nasměroval touš za bezmocného Jefferson-Swinta. Asistence: Max Ziergiebel.
    33:51 Dustin WILLHÖFT - 2:8
     
    33:58
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Blesková odpověď Američanů! Kevan parádně vyhrál buly směrem dopředu, projel skrze dvěma překvapenými protihráči a nahrál před prázdnou bránu NICOLASI WHITEHEADOVI, ten za nabídnutou příležitost poděkoval gólem. Asistence: Ben Kevan.
    33:58 Nicolas WHITEHEAD - 2:9
     
    34:46
    Dvouminutový trest si vysloužil Moritz Warnecke, když nedovoleným způsobem poslal na mantinel nic netušícího protihráče.
     
    35:40
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Krásnou individuální akcí se prezentoval SAM SPEHAR, který ji zakončil střelou do gólmana, avšak po sérii odrazů se k němu puk mezi kruhy vrátil a bekhendovým pokusem k pravé tyči již dokázal rozvlnit síť. Asistence: Ben Kevan.
    35:40 Sam SPEHAR - 2:10
     
    36:21
    Početní převaha i pro Německo. Na lavici hanby usedl útočník Jackson Crowder, důvodem je jeho hákování.
     
    36:44
    Německo právě vstřelilo branku!
    Také Kippova družina využívá přesilovku. Do pravého kruhu dostal kotouč obránce ALBERT BICKER, zpracoval si ho bruslemi a vystřelil, přičemž Jesfferson-Swint vyrazil touš nad sebe a neměl o puku dále přehled, ten se pomalým tempem došoural za brankovou čáru. Asistence: David Lewandowski a Dustin Willhöft.
    36:44 Albert BICKER - 3:10
     
    37:22
    Velkou rychlost nabral středem ledové plochy Max Ziergiebel, po přejetí útočné modré vypálil zápěstím o kus vedle pravé tyčky.
     
    38:31
    Přečíslení tří proti dvěma hokejisté ze zámoří nezužitkovali, žabička Orlowskyho přeskočila Bensonovi přes čepel hole.
     
    38:48
    Masun Fleece rozjel ofenzivní akci po pravém mantinelu. Místo očekávané nahrávky řešil situaci individuálně, jeden na jednoho neuspěl proti Stockovi.
     
    39:19
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Ačkoli se Fleece nechal zatlačit k pravému mantinelu, tak udržel výborný přehled o hře, milimetrově přesnou střelou oslovil před bránu najetého CHASE REIDA, který tváří v tvář brankáři skóroval forhendovým pokusem na vyrážečku. Asistence: Masun Fleece a Jackson Crowder.
    39:19 Chase REID - 3:11
     
    39:47
    Američtí hokejisté stihli podniknout ještě jeden rychlý útok, Cooper Simpson při útoku na hattrick vystřelil příklepem o kousek nad břevno.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Američané nadále dominují, v osmigólové druhé dvacetiminutovce navýšili svůj náskok o další dvě branky. V kádru hokejistů ze zámoří nalezneme už tři dvougólové střelce, k Travisi Hayesovi se připojili Cooper Simpson a Nicolas Whitehead, všichni tři již za rozhodnutého stavu určitě touží po zkompletování hattricku. Zda se jim to podaří ukáže závěrečná třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 14:39.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Američané do ní vstupují s osmigólovým vedením v zádech, o jejich vítězství už není pochyb.
     
    40:56
    Dvě minuty za sekání si vykoledoval Masun Fleece, americký útočník vyfasoval dvě minuty za sekání.
     
    41:15
    Příliš dlouho německá reprezentace v útočném pásmu nevydržela, vyhozením po pravém mantinelu uspěl Sam Spehar.
     
    41:47
    Útočnou akci našich západních sousedů rozjel Carlos Händel, ale příliš daleko nedojel, ukázkově mu touš vypíchl Teddy Mutryn.
     
    42:09
    Další pokus o průnik do útočné třetiny vyšel. Carlos Händel nahazoval na teč, Sebastian Zwickl nasměroval puk vedle pravé tyčky.
     
    42:59
    Američané v plném počtu. Za obranou se pokusil schovat navrátivší Masun Fleece, výborně se k němu však stáhl Max Bleicher.
     
    43:29
    Protože Elias Schneider neměl dostatek sil, tak ještě ze středního pásma jenom nahodil za bránu soupeře a odjel vystřídat.
     
    43:55
    Jeden na jednoho si věřil Mattheo Schroth, jenž vyzkoušel kličku k mantinelu, s tou ovšem bránící Danny Klaers počítal.
     
    44:15
    Z poměrně velkého úhlu nahazoval do předbrankového prostoru Nicolas Whitehead, Bartholomäus Oswald puk vykopl do bezpečí pravým betonem.
     
    44:44
    Do útočné třetiny najel Maxim Schäfer. Nahrával mezi kruhy Nikitu Kesslerovi, kterého pokryl Chase Jette.
     
    45:21
    Zaútočili i hráči ze zámoří. Cooper Simpson se zleva stáhl do mezikruží, střelu zápěstím z nadějné pozice poslal nad břevno.
     
    45:58
    Přečíslení dvou proti jednomu řešil Masun Fleece sobecky, zakončení forhendem z levého kruhu na přední tyč se do brány nevešlo.
     
    46:23
    Protiútok Německa neměl dlouhého trvání, neboť Pepino Langmeier nezvládl zpracování ostré přihrávky Schneidera.
     
    46:48
    Reprezentace USA si rozebrala defenzivu soupeře, načež z mezikruží pálil forhendem Dustin Willhöft do výstroje brankáře.
     
    47:23
    Neuspěl ani Jackson Crowder, který prováhal ideální okamžik pro střelu, z ostrého úhlu zamířil pouze do boční síťky.
     
    47:59
    Úspěšný zákrok na své konto zapsal Bartholomäus Oswald, střílejícímu Dennisovi změnil střelecký úhel a puk skryl do lapačky.
     
    48:29
    I pod tlakem Jacob Rombac udržel útočné pásmo a do prostoru za kruhy nahrál Travisi Hayesovi, jenž vypálil příliš vysoko.
     
    48:57
    Velký americký tlak pokračuje. Nahození od modré ztečoval bránící Bicker, Oswald posléze kus černé gumy schoval pod lapačkou.
     
    49:26
    A další výborný zákrok pro Bartholomäuse Oswalda, který počkal, co Jesse Orlowsky vymyslí a střelu pod břevno vyškrábl lapačkou.
     
    49:37
    Středem se chtěl protlačit až před soupeřovu svatyni Blake Fiddler, avšak sám proti třem konkurentům neměl šanci na úspěch.
     
    49:51
    Americká sedmnáctka může přidat další gól v přesilové hře. Menší dvouminutový trest inkasoval Nikita Kessler za nedovolené bránění.
     
    50:31
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Dvanáctý americký gól je tu. COOPER SIMPSON zkompletoval hattrick, když dostal prostor v pravém kruhu a forhendem mířil mezi gólmanova levou ruku a tělo. Asistence: Chase Reid a Blake Fiddler.
    50:31 Cooper SIMPSON - 3:12
     
    51:16
    Dobrou palebnou pozici mohl mít také na druhé straně Karl Pohle, ale vůbec mu nevyšlo zpracování, kotouč mu projel mezi bruslemi.
     
    51:48
    Přesilovka pro Německo. V obranném pásmu si při plnění defenzivních povinností počínal nedovoleným bráněním Matthew Grimes.
     
    52:00
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Hráči ze zámoří přidávají jeden kousek i v početní nevýhodě. JACKSON CROWDER se u levého mantinelu zbavil osobního strážce a z kruhu pálil nechytatelně k bližší tyči. Asistence: Blake Fiddler.
    52:00 Jackson CROWDER - 3:13
     
    53:12
    Jeden na jednoho postupoval i Cooper Dennis, který dle očekávání volil zleva kličku do středu, kterou Max Bleicher vystihl.
     
    53:47
    A zase Američané zahrozili v oslabení. Přečíslení tří proti dvěma skončilo v pravém kruhu u Chase Reida, jehož pokus Oswald kryl levým betonem.
     
    54:01
    Ale přeci jen zahrozilo i Německo, před bránu dostal ideální pas do hokejky Elias Schneider, avšak napálil jenom brankovou konstrukci.
     
    54:40
    Bez přípravy nahazoval od modré Danny Klaers, hodně nepřesná střela rozezvučela jenom mantinel za bránou.
     
    55:09
    Nyní už Bartholomäus Oswald musel do akce, střelu bez přípravy v podání Travise Hayese podržel bez problémů ve výstroji.
     
    55:55
    Defenzivní povinnosti si Matthew Grimes splnil na jedničku, vypíchl puk rozjetému Kronhardtovi a odpálil ho do střední třetiny.
     
    56:01
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Už podruhé se stalo, že Američané skórují vlastně hned z buly. Na to se postavil Spehar, který nehrál za sebe, ale jel směrem dopředu a před prázdnou bránu přihrál COOPERU SIMPSONOVI, jenž snadno zapsal svou čtvrtou trefu v utkání. Asistence: Sam Spehar.
    56:01 Cooper SIMPSON - 3:14
     
    56:33
    Němci míří do čtyř. Na trestnou lavici usedl Moritz Warnecke, který poslal jednoho z protihráčů k ledu krosčekem.
     
    57:20
    Už téměř minuta z početní převahy Američanů je minulostí. Od modré pálil Matthew Grimes o kus vedle pravé tyče.
     
    57:57
    Tlak reprezentace ze zámoří pokračuje. Nicolas Whitehead nabil do pravého kruhu Teddymu Mutrynovi, ten promáchl naprázdno.
     
    58:40
    Německo už hraje v pěti, přesto zůstává pod obrovským tlakem. Cooper Simpson vypálil z vrcholku pravého kruhu do boční sítě.
     
    58:57
    Konečně se hokejisté v černých dresech osvobodili, a dokonce vystartovali do protiútoku, jenže Kose nahrával Schrothovi za brusle.
     
    59:24
    Patnácté trefy už se Američané nejspíše nedočkají. Jackson Crowder završil bekhendový blafák střelou nad břevno.
     
    59:50
    Ještě jednou vítězné mužstvo navštívilo útočné pásmo, od levého mantinelu vystřelil Travis Hayes mimo cílové zařízení.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči: Max Bleicher – Ben Kevan.
     
    Americká sedmnáctka si ve svém závěrečném vystoupení turnaje pěti zemí s chutí zastřílela, Německo rozstřílela vysoko 14:3.

    Hokejisté ze zámoří rozhodli o svém úspěchu už v první třetině, v níž si vybudovali šestigólový náskok, který postupně navyšovali. Druhou desítku vstřelených gólů načali v prostřední dvacetiminutovce, načež v závěrečném dějství přidali do statistik ještě další tři góly. Nejvýraznější osobou byl Cooper Simpson, který vstřelil čtyři branky svého týmu a na jednu asistoval.

    Reprezentace USA končí na turnaji druhá za domácím Českem se ziskem devíti bodů, Německo končí poslední páté bez bodu. (15:18:59)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 25. Bleicher (Langmeier), 34. Willhöft (Ziergiebel), 37. Bicker (Lewandowski, Willhöft) – 1. Hayes (Crowder), 2. Fleece (Spehar, Simpson), 11. Simpson (Fleece, Reid), 11. Hayes (Grimes), 12. Whitehead (Kevan, Mutryn), 17. Rombac (Jette, Fiddler), 28. Orlowsky (Simpson), 31. Simpson (Grimes, Klaers), 34. Whitehead (Kevan), 36. Spehar (Kevan), 40. Reid (Fleece, Crowder), 51. Simpson (Reid, Fiddler), 52. Crowder (Fiddler), 57. Simpson (Spehar)


    Německo: Stuhrmann (12. Oswald) – F. Kose, Händel (A), Bleicher (C), Hausfelder, Hempel, Stock, Warnecke, Bicker – Willhöft, Zwickl, Schneider, Schäfer, Langmeier, Lewandowski (A), Kronhardt, Ziergiebel, Kessler, Kaufmann, Schroth, Pohle, T. Kose.
    Trenér: Philip Kipp

    USA: Jefferson-Swint (Alessi ) – Reid, Rombac, Grimes, Fiddler (C), Klaers, Murphy – Spehar, Kevan, Whitehead, Crowder, Jette, Fleece, Benson, Dennis, Hayes, Simpson, Mutryn, Orlowsky.
    Trenér: Scott Paluch

    Rozhodčí: Jaroš – Baxa, Dědek

    Diváci: 61
    bahis siteleri