Švédsko – Austrálie 2:0 (kon.)
konec
Švédsko
2:0 (1:0)
Austrálie
Sobota 19.08.2023, 10:00 • Lang Park, Brisbane • Mistrovství světa - ženy • O 3. místo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky, zejména pak fanoušky Mistrovství světa žen, které se již blíží ke svému konci a na programu už zbývají jen poslední dva zápasy. Tam patří kromě finálového utkání také zápas o třetí místo, u kterého Vás tímto také vítám. Příjemnou zábavu!
     
    Švédsko
    Evropský celek prošel velmi suverénně základní skupinou G, ve které byly krom švédského výběru také Jihoafrická republika, Itálie a Argentina. Úvodní zápas odehrály svěřenkyně trenéra Gerhardssona proti týmu z jižního cípu Afriky a podařilo se jim v 90. minutě dokonat obrat z 0:1 na 2:1. Ve druhém zápase skupiny pak na Švédky čekal tým Itálie, proti kterému byly hráčky severského státu velmi produktivní, když ze sedmi střel zaznamenaly pět gólů a vyhrály jednoznačně 5:0. Poslední zápas základní části pak dokázaly Švédky také opanovat, Argentinu porazily 2:0.
    V osmifinále je čekal výběr Spojených států amerických, proti kterému Evropanky nedokázaly proměnit ani jednu ze svých dvanácti střel na branku v gól a rozhodovaly tak penalty. Rozstřel došel až do sedmé série, ve které trefila tyčku Američanka O'Harová a Švédka Hurtigová i s obrovským štěstím dala, a tak se Seveřanky mohly radovat z postupu.
    Ve čtvrtfinále na Švédsko čekal tým Japonska. Švédky se ještě do poločasu dostaly do vedení, ve druhé půli se jim dokonce podařilo náskok navýšit. Pak ale přišel tlak Japonek, který vyústil v penaltu, kterou však Uekiová nedala. I tak se ale Japonsku podařilo snížit, ale kontaktní gól přišel až příliš pozdě, a tak nakonec Švédky postoupily do semifinále.
    Tam je čekal velmi kvalitní výběr Španělska. Na góly se čekalo velmi dlouho, ale pak se s nimi roztrhl pytel. Nejprve poslala Jihoevropanky v 81. minutě do vedení Paralluelová, o sedm minut později však vyrovnala Bloqvistová. Nerozhodný stav však nevydržel dlouho, neboť v 89. minutě se po rozehraném rohovém kopu trefila Carmonaová a poslala Španělky do finálového mače, na Švédsko tak zbyl „pouze“ zápas o třetí místo.
     
    Austrálie
    Australanky sice neprošly svou domácí skupinou tak jednoznačně, jako jejich soupeřky, ale i tak dokázaly postoupit z prvního místa. Turnaj začaly hráčky švédského trenéra Gustavssona výhrou 1:0 nad irským výběrem. Ve druhém zápase si ale Australanky připsaly jedinou prohru ve skupině, a to když se sice proti Nigérii trefily jako první, ale nakonec prohrály 2:3. Náladu si ale spravily domácí hráčky posledním zápasem skupiny proti Kanadě, kterou porazily vysoko 4:0.
    V osmifinále jim byl přidělen evropský celek, a to Dánky. Zápas opanovala Austrálie výsledkem 2:0, v tomto zápase si také odbyla debut na šampionátu hvězdná útočnice Chelsea Sam Kerrová, která proseděla kvůli zranění úvodní zápasy pouze na lavičce.
    V dalším kole, tedy ve čtvrtfinále, čekaly na australský výběr Francouzky. Po velmi vyrovnané hře zápas došel za stavu 0:0 až k penaltovému rozstřelu, po kterém byly úspěšnější domácí, které poslala do semifinále svou penaltou v desáté sérii Cortnee Vineová.
    Do semifinálového duelu s Angličankami šly Australanky i s vědomím, že pokud by se jim náhodou podařilo celé MS vyhrát, bude v jejich zemi, tedy v Austrálii, vyhlášen státní svátek. Informaci přinesl novinářům premiér státu Anthony Albanese. Jak my už víme, celé mistrovství se jim jistě vyhrát nepovede, neboť v semifinálovém souboji prohrály s Anglií 1:3. Prohru neodvrátila ani svým prvním gólem na šampionátu Sam Kerrová.
     
    Sestavy ze semifinálových zápasů
    Švédsko: Mušovićová – Anderssonová, Erikssonová, Ilestedtová, Björnová – Asllaniová (C), Angeldahlová, Rolföová, Ryttingová Kanerydová, Rubenssonová – Blacksteniusová.
    Náhradníci: Enblomová, Falková – Sembrantová, Lennartssonová, Sandbergová, Janogyová, Hurtigová, Jakobssonová, Blomqvistová, Segerová, Bennisonová, Schoughová.
    Trenér: Peter Gerhardsson

    Austrálie: Arnoldová – Carpenterová, Huntová, Polkinghorneová, Catleyová – Rasová, Gorryová, Cooneyová-Crossová, Foordová – Kerrová (C), Fowlerová.
    Náhradníci: Lyd. Williamsová, Micahová – Ch. Grantová, Nevinová, Chidiacová, Luiková, van Egmondová, Wheelerová, Yallopová, Simonová, Vineová.
    Trenér: Tony Gustavsson
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Mušovićová – Anderssonová, Erikssonová, Ilestedtová, Björnová – Asllaniová (C), Angeldahlová, Rolföová, Ryttingová Kanerydová, Rubenssonová – Blacksteniusová.
    Náhradníci: Falková, Enblomová – Sembrantová, Lennartssonová, Sandbergová, Janogyová, Hurtigová, Jakobssonová, Blomqvistová, Segerová, Bennisonová, Schoughová.
    Trenér: Peter Gerhardsson

    Austrálie: Arnoldová – Polkinghorneová, Catleyová, Huntová, Carpenterová – Foordová, Rasová, Cooneyová-Crossová, Gorryová – Fowlerová, Kerrová (C).
    Náhradníci: Lyd. Williamsová, Micahová – Nevinová, Luiková, Vineová, Wheelerová, van Egmondová, Yallopová, Kennedyová, Ch. Grantová, Chidiacová, Simonová.
    Trenér: Tony Gustavsson

    Rozhodčí: Fosterová – O'Neillová, Overtoomová.
    Domácí Australanky jdou naposledy do akce. Zabojují o historický bronz.
     
    Stadionem v Brisbane právě zní švédská hymna, poté bude následovat v hymna domácích Australanek.
     
    Mezi diváky je také přítomen například prezident fotbalové asociace FIFA Gianni Infantino.
     
    Švédky nastoupí ve žlutých dresech, Australanky v netradičních dresech, které připomínají mentolovou barvu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop měly švédské hráčky.
     
    1
    Hned v první minutě šance Švédek! Blacksteniusová mířila z levé strany na branku Austrálie, gólmanka Arnoldová však svůj tým podržela a střelu od švédské útočnice vyrazila!
    1. Blacksteniusová v první šanci duelu o bronz. Arnoldová její přízemní střelu vyrazila.
     
    3
    A znovu zmiňovaná Blacksteniusová, která tentokrát hledala centrem některou ze spoluhráček. Míč přeletěl celé pokutové území, tam jej však vrátila Rolföová. Brankářka Austrálie si však míč ze vzduchu dokázala stáhnout.
     
    5
    První dotyky s míčem si připisují i australské hráčky, Catleyová s Kerrovou však míč na hrací ploše udržet nedokázaly.
     
    6
    Obránkyně Austrálie Polkinghorneová pod tlakem Asllaniové pouze do zámezí. Aut pro Evropanky.
     
    7
    Při útočné snaze trefila Catleyová ruku švédské obránkyně, rozhodčí Fosterové nezbyla jiná možnost, než písknout faul. Standardní situace pro Austrálii.
     
    8
    Volný přímý kop hráčky v modrých dresech nevyužily.
     
    9
    Na začátku 9. minuty budou vhazovat na levé straně Švédky.
    Tento švédský tým bojuje o bronzový úspěch.
     
    9
    Björnová byla zastavena faulem, velšská rozhodčí píská.
     
    10
    Odkop brankářky Australanek mířil jen na kopačky švédského výběru, které teď kombinují na vlastní polovině.
     
    11
    Centr Anderssonové z pravé strany sebrala ze vzduchu brankářka Austrálie.
     
    12
    Standardní situace severského státu byl odvrácen obránkyní Polkinghorneovou.
     
    13
    Kanerydová dobře napadala a přinutila „Matildas“ zakopnout míč do zámezí.
     
    14
    Švédky se snažily o ohrožení branky soupeře, jejich snaha však končí nepřesným centrem a míčem za brankovou čarou. Odkop pro Arnoldovou.
     
    15
    První práci bude mít také brankářka Mušovićová, čeká ji totiž odkop od branky. Gorryové chyběl krok, aby míč stihla na hrací ploše.
     
    16
    Přes pravé křídlo se probíjely do útoku Švédky, závěrečná přihrávka ale nebyla přesná a míč končí až v zámezí.
     
    18
    Australanky byly poprvé v tlaku před brankou Švédska, nejprve střílela Rasová, její střela však až k brance nedošla. Následovat ale bude rohový kop pro Austrálii.
     
    19
    Z rohového kopu „Matildas“ nezahrozily.
     
    20
    Útok Australanek byl veden přes střed hřiště, nakonec Kerrová přihrávala Rasové, která však míč na hřišti nestihla.
     
    21
    Nepřesný nákop Arnoldové končí v zámezí.
     
    22
    Domácí Austrálie se velmi dobře dostala přes střed hrací plochy, následně však byla překřižována švédskou obránkyní Gorryová. Aut pro Australanky.
     
    23
    Polkinghorneová ve středu hřiště vybojovala míč a rozjela tak zajímavou útočnou akci, kterou zakončovala Rasová. Brankář Mušovićová však míč plachtící pod břevno dokázala vyrazit na rohový kop.
    23. Mušovićová si pohlídala střelu Rasové na bližší tyč.
     
    24
    Australanky rohový kop nevyužily.
     
    25
    Centr od Cooneyové-Crossové míří jen do náručí švédské brankářky.
     
    26
    Další obrovská šance Švédek! Blacksteniusová si nabíhala na přihrávku a poté ještě dokázala přihrát, následný centr od Rolföové směřoval na hlavu Asllaniové, která trefila břevno!
     
    27
    Bude to nakonec penalta? Blacksteniusová byla totiž v předchozím souboji po odehrání v pokutovém území faulována australskou obránkyní Huntovou.
    27. Nakonec penaltová situace ve prospěch Švédska.
     
    28
    Je to penalta!
     
    29
    K penaltě si stoupne Angeldahlová.
     
    30
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    K penaltě si nakonec stoupla FRIDOLINA ROLFÖOVÁ a mířila do pravého spodního rohu. Brankářka Arnoldová vystihla stranu, na přesnou ránu švédské záložnice však neměla nárok!
    30. Fridolina ROLFÖOVÁ - 1:0
     
    32
    Do útoku se hnala Samantha Kerrová, v závěrečném souboji jí však chyběla síla i rychlost, a tak míč pouze posunula před sebe.
     
    33
    Hlavička Catleyové brankářce Mušovićové starost nenadělá, neboť míří jen vysoko nad její branku.
     
    35
    Střela aktivní Asllaniové byla zblokována jen k Kanerydové, které se však nepovedlo obejít australskou obránkyni.
     
    36
    Na zemi zůstala po souboji s Kerrovu obránkyně Švédek Erikssonová. Hlavní rozhodčí Fosterová přerušuje hru a přivolává Evropance ošetření.
     
    37
    Už se zase hraje, Rasová si na útočné polovině ale nedokázala přihrát s Fowlerovou a míč tak Australanky ztratily.
     
    38
    Rychlá protiakce byla zastavena poctivým návratem Cooneyové-Crossové.
     
    39
    Balon však na kopačkách Australanek moc dlouho nevydržel, neboť jej Catleyová při snaze o kličku zapomněla za sebou.
     
    40
    Po akci na levé straně střílela z voleje Kosovare Asllaniová, brankářka Arnoldová ale svůj tým podržela.
     
    41
    Angeldahlová vypálila velmi zajímavě z dálky, míč však začal klesat až kousek za brankovým zařízením. Škoda pro evropský tým.
    41. Angeldahlová se prezentovala docela zajímavým pokusem.
     
    43
    Rasová vybídla přihrávkou k pohybu Fowlerovou, která to ale nečekala u míče byla později než obránkyně soupeře.
     
    43
    Na druhé straně zakončovala akci zatím jediná střelkyně zápasu, Rolföová, její pokus však zamířil jen daleko od branky.
     
    44
    3. rohový kop v zápase pro Australanky.
     
    45
    Centr od Catleyové z rohu byla odvrácený švédskou obranou pouze k Cooneyové-Crossové, která zkusila své štěstí, brankářka Mušovićová ale i s problémy míč zkrotila.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 6 minut.
     
    45+1
    Gorryová si v souboji s Asllaniovou pomohla nedovoleně a za svůj nešetrný zákrok vidí žlutou kartu.
     
    45+2
    Po standardní situaci nakonec vypálila Blacksteniusová, švédské hráčky už zvedaly ruce nad hlavu, jejich radost jim ale překazila brankářka Arnoldová, která skákavý míč vyrazila!
    45+2. Macca, jak Australanky přezdívají své brankářce, zachránila svůj tým od druhého obdrženého gólu.
     
    45+3
    A znovu si za obranu nabíhala švédská útočnice, tentokrát ale její zakončení mířilo jen do boční sítě.
     
    45+5
    Švédky i v nastaveném čase drží míč na svých kopačkách a už se spíše snaží dohrát poločas v klidu.
     
    45+5
    Po faulu Asllaniové se mezí ní a Australankou Gooryovou strhla menší vzájemnou potyčka, hlavní rozhodčí z Walesu musí situaci uklidnit.
     
    45+6
    Kerrová si navedla míč z levé strany hřiště a poté nebezpečně vystřelila, brankářka Mušovićová však míč dokázala vyrazit. Po této situaci chtěla odkopnout míč Asllaniová, která se však velmi nepříjemně srazila s Foordovou a obě hráčky musí být ošetřeny.
    45+6. Jedovatá střela Kerrové a následná nepříjemná srážka Foordové s Asllaniovou.
     
    45+8
    Obě hráčky již naštěstí odešly po svých.
     
    45+8
    První poločas skončil.
    Švédky jsou zatím bronzu blíže díky proměněné penaltě Fridoliny Rolföové.
     
    Po prvním poločase odcházejí do kabin šťastnější hráčky evropského celku. Švédky začaly zápas doslova raketově, když už v první minutě pálila Blacksteniusová, brankářka Mackenzie Arnoldová ale zasáhla. Asi v polovině první půle se pak do šance dostala Asllaniová, její pokus však skončil jen na horní tyči branky. Videorozhodčí však odhalil faul na přihrávající Blacksteniusovou a tak dostaly Švédky možnost zahrávat pokutový kop. Ten si vzala na starost Fridolina Rolföová a trefila se přesně k pravé tyči, kam se brankářka Arnoldová nedokázala natáhnout. Na konci poločasu se nejprve k dorážce dostala znovu útočnice Švédek, Australanky však znovu zachránila jejich gólmanka. V šesté nastavené minutě pak na druhé straně zkoušela pozornost Kerrová, svou přízemní ranou ale brankářku Mušovićovou nepřekvapila.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:10.
     
    Hráčky obou týmů již jsou na hřišti, druhý poločas se už blíží.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas začaly Australanky, míč jim ale nevydržel moc dlouho, neboť jej „Matildas“ hned ztratily. Poté na druhé straně pálila Rolföová, branku netrefila.
     
    47
    Kerrová zahnala svou spoluhráčku přihrávkou , která ale míč na hrací ploše stihla. Pak byla faulována Fowlerová a Australanky mohou v klidu rozehrávat.
     
    48
    Kvalitní centr z pravé strany jen proletěl pokutovým územím Švédek.
     
    49
    Kombinaci Kerrové a Fowlerové narušila faulem evropská obránkyně Erikssonová. Standardka pro Austrálii.
     
    50
    Centr ze standardní situace směřoval na Kerrovou, ta jej ale nedokázala udržet na hrací ploše, a tak bude odkopávat od své branky brankářka Mušovićová.
     
    51
    Po několika odrazech a hlavičkových soubojích dokázaly míč na zem dostat Švédky, které tak mohou zaútočit.
     
    52
    Důležitý defenzivní zákrok se připsala domácí Catleyová, která zastavila přihrávku mířící na úplně volnou Rubenssonovou.
     
    52
    Střela od Asllaniové k brance Australanek nedoputovala, byla totiž zblokována na autové vhazování.
     
    53
    Na levé straně faulována Sam Kerrová, útočnice Austrálie.
     
    54
    Švédky se teď dožadovaly rohového kopu, velšská rozhodčí jim ale nevyhověla. Přisoudila totiž míč brankářce Arnoldové, která tak bude odkopávat.
     
    55
    Daleký centr až od půlící čáry mířil do pokutového území evropského týmu, tam ale dobře zapracovaly obránkyně Švédek a nepustily své soupeřky dále.
     
    57
    Catleyová svým odkopem trefila švédskou hráčku a tak čeká ji vhazování.
     
    58
    Těsně před pokutovým územím byla faulem od Fowlerové zastavena Asllaniová. Standardka pro Evropanky.
     
    58
    Tu rozehrály Švédky nakrátko, tento záměr však přečetla jedna z australských hráček a odklidila ho do bezpečí.
     
    59
    Švédky ale dokázaly vybojovat míč nazpět a už zase vedou kombinaci na obranné polovině.
     
    60
    Střídání v týmu Austrálie:
    ze hřiště odchází Hayley Rasová, přichází Cortnee Vineová,
    ze hřiště odchází Katrina Gorryová, přichází Emily van Egmondová.
     
    61
    Dlouhý aut Carpenterové se odrazil k australské obránkyni zpátky, poté míč hráčka Lyonu vracela zpátky na bránu, ta jej ale ze vzduchu stáhla.
     
    62
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Je to o dva góly! Blacksteniusová si naběhla na přihrávku z hloubi pole a poté předložila míč na hranici vápna pro dnes velmi aktivní záložnici AC Milán KOSOVARE ASLLANIOVOU. Ta míč trefila parádně k pravé tyči, kam se brankářka Arnoldová nedokázala a skoro ani nemohla natáhnout!
    62. Kosovare ASLLANIOVÁ - 2:0
     
    64
    Australanky se snažily o rychlou odpověď, jejich akci však zastavuje obrana Evropanek.
     
    65
    Austrálie dokázala ubránit rychlý útok Švédek a už zase míří na branku svého soupeře.
     
    67
    Blacksteniusová se ocitla sama před brankářkou Arnoldovou, která však střelu švédské útočnice vyrazila. Napětí na hřišti ale bylo naprosto zbytečně, neboť pomezní rozhodčí hlásí ofsajdové postavení.
     
    68
    Střídání v týmu Švédsko:
    ze hřiště odchází Stina Blacksteniusová, přichází Rebecka Blomqvistová,
    ze hřiště odchází Kosovare Asllaniová, přichází Lina Hurtigová.
    68. Švédská kapitánka Asllaniová dala krásný gól a mohla spokojeně vystřídat.
     
    69
    Jedna z Švédek zalehla míč, velšská rozhodčí píská do píšťalky a přisuzuje míč soupeřkám.
     
    70
    Velká šance na srovnání! Po standardní situaci vracela míč před branku Švédek stoperka Huntová. Její hlavička mířila přesně na hlavou jiné obránkyně, Polkinghorneové, která si míč nejprve zpracovala, a až poté vypálila. Brankářka Mušovićová však podržela svůj tým!
    70. Mušovićová doslova stála na svém místě. Zakončení stoperky Polkinghorneové ji trefilo.
     
    72
    Švédky kombinují ve středu hřiště.
     
    73
    Hurtigové teď chyběl kousek, aby se dostala k ohrožení branky.
     
    74
    Střídání v týmu Austrálie:
    ze hřiště odchází Ellie Carpenterová, přichází Courtney Nevinová,
    ze hřiště odchází Clare Polkinghorneová, přichází Alex Chidiacová.
     
    75
    Centr Chidiacové se snažila trefit Fowlerová, australská útočnice však promáchla.
     
    76
    Po souboji s Erikssonovou zůstává na trávníku ležet Kerrová a bude potřebovat ošetření.
     
    77
    No a s australskou útočnicí to nevypadá vůbec dobře a asi bude muset střídat.
     
    78
    Švédky se nedokázaly prokombinovat až k brance Austrálie a tak jejich akce končí.
     
    79
    Švédky zastavily probíjející se Cooneyovou-Crossovou jen za pomoci faulu.
     
    80
    Akce evropského celku byla jen částečně zbržděna, Švédky budou totiž vhazovat.
     
    81
    Angeldahlová nedokázala udržet míč na hrací ploše a uvidíme tedy autové vhazování „Matildas“.
     
    82
    Centr Huntové sbírá ze vzduchu gólmanka Mušovićová.
     
    83
    Kanerydová chvíli motala nohy obránkyně Australanek, nakonec si ale míč dala nepřesně do běhu a ten tak doputoval až za brankovou čáru.
     
    85
    Střídající Nevinová dokázala udržet na svých zádech útočící Švédku a nechala míč „odjet“ do bezpečí.
     
    86
    Švédská kombinace nebyla přesná, a tak bude mít odkop od branky Mackenzie Arnoldová.
     
    87
    Cooneyová-Crossová byla faulována střelkyní první branky Rolföovou.
     
    88
    Zápas se již víceméně dohrává, Švédky nechtějí svým soupeřkám povolit kontaktní gól, naopak Australanky se stále snaží.
     
    89
    Rubenssonová se provinila faulem na australské hráčce a za svůj zákrok vidí žlutou kartu.
     
    89
    Střídání v týmu Švédsko:
    ze hřiště odchází Johanna Ryttingová Kanerydová, přichází Linda Sembrantová.
     
    90
    Ke konci 90. minuty se k rozehrávce chystá brankářka Arnoldová.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 6 minut.
     
    90+2
    Australanky se stále snaží, zatím však neúspěšně.
     
    90+2
    Do odvráceném míči pálila nejprve Cooneyová-Crossová, poté i další australská hráčka, ani jedna střela ale netrefila branku.
     
    90+3
    Cooneyová-Crossová faulovala u postranní čáry, což neušlo očím hlavní rozhodčí.
    Zápas domácích Australanek opět sleduje beznadějně vyprodané hlediště.
     
    90+4
    Švédky nedokázaly udržet míč na hrací ploše, a tak budou na pravé straně vhazovat Australanky.
     
    90+5
    Za zdržování hry obdržela žlutou kartu střídající Hurtigová.
     
    90+6
    Obránkyně Erikssonová pod tlakem pouze odkopává do zámezí.
     
    90+6
    Střídající Vineová míč prodloužila pouze za sebe, Švédkám již zbývají jen okamžiky k bronzovým medailím.
     
    90+7
    Střela Fowlerové na branku neletěla, je konec.
     
    90+7
    Konec zápasu.
    Švédské fotbalistky získávají počtvrté v historii bronzové medaile z MS.
     
    Je konec! Švédky dokázaly obhájit bronzové medaile z minulého šampionátu, na domácí Australanky tak zbyla jen nepopulární „brambora“.
    Zpáas začaly Švédky velmi aktivně, hned v první minutě pálila Blacksteniusová, brankářka Arnoldová ji ale vychytala. Na první gól zápasu se pak čekalo do poloviny prvního poločasu, když nejprve hlavičkovala Asllaniová jen do břevna, pak ale opakovaný záběr odhalil faul na přihrávající Blacksteniusovou v pokutovém území a byl z toho pokutový kop. Ten proměnila ranou do pravého spodního rohu Rolföová a poslala Švédsko do vedení. Na konci poločasu pak zahrozila na jedné straně znovu Blacksteniusová, tentokrát ji ale znovu vychytala gólmanka domácích. A když se neujala ani střela Kerrové v nastavení, odcházelo se do šaten za stavu 1:0 pro evropský celek.
    Ve druhém poločase se pak v 62. minutě trefila utaženou ranou Asllaniová. V 70. minutě měla velkou šanci na snížení Polkinghorneová, která ale trefila jen brankářku Mušovićovou. Zbytek zápasu pak byl ve znamení australské snahy o gól, poctivá švédská defenziva však pracovala velmi dobře a nedovolila domácím vstřelit žádný gól.
    Švédky tak každou chvílí obdrží medaile za třetí místo.
     
    Dnešní utkání sledovalo 49 461 diváků.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 0:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 18:8.
    Domácí Matildas zůstaly bez medaile. Nemají se ale za co stydět. Pro Australanky to bylo nejúspěšnější MS v historii.
     
    Ode mně je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek soboty a ještě mi dovolte Vás pozvat na zítřejší finálový zápas mezi Anglií a Španělskem. (12:15:38)

    Matěj Skula

    Branky: 30. Rolföová (pen.), 62. Asllaniová

    Karty:   89. Rubenssonová (SWE), 90+5. Hurtigová (SWE) – 45+1. Gorryová (AUS)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 0:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 18:8.
    Švédsko: Mušovićová – Anderssonová, Erikssonová, Ilestedtová, Björnová – Asllaniová (C) (68. Hurtigová), Angeldahlová, Rolföová, Ryttingová Kanerydová (89. Sembrantová), Rubenssonová – Blacksteniusová (68. Blomqvistová).
    Náhradníci: Falková, Enblomová – Lennartssonová, Sandbergová, Janogyová, Jakobssonová, Segerová, Bennisonová, Schoughová.

    Trenér: Peter Gerhardsson

    Austrálie: Arnoldová – Polkinghorneová (74. Chidiacová), Catleyová, Huntová, Carpenterová (74. Nevinová) – Foordová, Rasová (60. Vineová), Cooneyová-Crossová, Gorryová (60. van Egmondová) – Fowlerová, Kerrová (C).
    Náhradníci: Lyd. Williamsová, Micahová – Luiková, Wheelerová, Yallopová, Kennedyová, Ch. Grantová, Simonová.

    Trenér: Tony Gustavsson

    Rozhodčí: Fosterová – O'Neillová, Overtoomová

    Diváci: 49461
    bahis siteleri