Lyon – Montpellier 1:4 (kon.) | Toulouse – PSG 1:1 (kon.)
konec
Toulouse FC
1:1 (0:0)
Paris Saint-Germain
Sobota 19.08.2023, 21:00 • Stadium Municipal, Toulouse • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (23:17:09)
     
    Držení míče: 24 % : 76 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 4:6. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 8:11.
     
    Pařížané se v příštím kole pokusí ukončit své trápení doma proti silnému Lens, zatímco Toulouse za týden čeká těžké utkání na půdě Štrasburku.
     
    Bídný vstup pařížského velkoklubu do nového ročníku dnes na hřišti Toulouse neskončil, ba naopak. PSG se sice po proměněné penaltě Mbappého dlouho drželo ve vedení, nakonec ale jen remizovalo poté, co domácí v závěru též skórovali z pokutového kopu. Svěřenci kouče Enriqueho opět podali velmi vlažný výkon a z hřiště fialek si vezou jen bod, což je jistě zklamáním.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Pařížané rozebrali domácí protiútok, míč má ve své moci Donnarumma. Blíží se konec nařízené sedmiminutové pasáže, moc toho dnes už v Toulouse neuvidíme...
     
    90+6
    Costa doslova za pět minut dvanáct připravil ve vápně útočícího Mbappého o balón, tak tohle mohla být přímo děsivá situace pro Toulouse! Výborná práce domácího zadáka.
     
    90+5
    O osudu utkání chtěl ve vápně rozhodnout Hakimí, jenž Dembélého centr přetavil jen v nepřesnou hlavičku. Rýsuje se další bodová ztráta pro PSG...
     
    90+4
    Střídání v týmu Toulouse FC:
    ze hřiště odchází Mikkel Desler, přichází Mamady Bangré,
    ze hřiště odchází Zakarjá Abúchlál, přichází Warren Kamanzi.
     
    90+3
    Útočnou akci Les Parisiens zastavuje postranní rozhodčí, který je nachytal v postavení mimo hru. Poslední minuty hry doprovází skvělá atmosféra v ochozech.
     
    90+2
    Právě Desler teď chvíli řešil nějaký zdravotní problém na hrací ploše, velmi rychle se ale znovu zvedl na nohy. Po krátké pauze můžeme pokračovat dál.
     
    90+1
    Soler se zkušeně dostal za domácí obranu a posunul míč na střed na Mbappého, ten ale proti defenzívě Toulouse už takové štěstí neměl. Desler získal balón.
     
    90
    Dramatický závěr se protáhne o 7 minut.
     
    88
    No, a to možná z dílny Toulouse ještě nebude všechno. Abúchlál okamžitě míří zpět do útoku po pravé straně a chce se stát hrdinou dnešního duelu.
    87. Zakarjá ABÚCHLÁL - 1:1
     
    87
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    Všem fanouškům PSG teď nejspíš zmrznul úsměv na jejich tvářích, domácí se též prosazují z penalty a pár minut před koncem začínáme zase od začátku! Zakončením k tyči celou arénu poslal na nohy ZAKARJÁ ABÚCHLÁL – 1:1!
     
    87
    Za hlasité protesty vidí žlutou Gianluigi Donnarumma (PSG), zřejmě padl i nějaký ostřejší výraz...
     
    86
    Videorozhodčí podle všeho již rozhodnutí sudího Leonarda posvětil, Mbappé ale s arbitrem stále rozmlouvá. Uvidíme, zdali z toho něco bude.
     
    85
    Tak tohle bude ještě zajímavé, penalta pro Toulouse! Hakimí těsně za hranicí vápna přišlápl Abúchlálovu nohu tak, až mu vyzul kopačku, čímž domácím dal unikátní šanci srovnat!
     
    83
    Begraoui nadějnou přihrávkou hledal nabíhajícího Abúchlála, do situace se ale vložil Marquinhos a balón skluzem vystrčil za bránu. Roh pro fialky.
     
    82
    Dva hráči Toulouse si nyní nerozuměli, balón na jejich půli spadl do zámezí a ujmou se ho hosté.
     
    81
    Vzápětí je za zákrok za hranicí pravidel varován Manuel Ugarte (PSG), který bude muset být opatrnější.
     
    80
    Mbappé nepříliš promyšlenou střelou zasáhl jen opodál stojícího protihráče, tenhle projektil neměl moc velkou šanci na úspěch. Domácí získávají míč.
     
    78
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
    ze hřiště odchází Lucas Hernández, přichází Danilo,
    ze hřiště odchází Vitinha, přichází Carlos Soler.
    77. Vitinha nevyužil úniku
     
    77
    Další promarněná šance favoritů! Vitinha si ve vápně obhodil položeného Restese, přičemž balón pak proskákal vedle brankové konstrukce!
     
    76
    Fialkám na vyrovnání zbývá posledních patnáct minut, nepočítaje tedy nastavení. Les Parisiens ale drží hru pod kontrolou a nepouští soky do šancí.
     
    75
    Po rychlé akci Toulouse nyní padl na míč Donnarumma, který si tak v nové sezóně stále drží čisté konto.
     
    74
    Dembélé se v prvním utkání za svého nového zaměstnavatele chtěl uvést gólem, ve vápně ale ztratil balanc a své sólo zakončil jen bídným pokusem.
     
    73
    Ke druhému gólu PSG moc nechybělo! Kombinace mezi Mbappém a Ramosem vypadala velmi slibně, druhý jmenovaný ale v bezprostřední blízkosti svatyně nedokázal zakončit!
     
    72
    Tohle si Begraoui nejspíš za rámeček nedá, míč po jeho velmi nepovedené střele proklouzl vedle bližší tyče pařížské klece. Velká škoda pro domácí.
     
    71
    Střídání v týmu Toulouse FC:
    ze hřiště odchází Cristian Cásseres Jr., přichází Niklas Schmidt.
     
    70
    Střídání v týmu Toulouse FC:
    ze hřiště odchází Thijs Dallinga, přichází Yanis Begraoui.
     
    70
    Nastal čas na krátkou občerstvovací pauzu.
     
    69
    Škriniar posunul balón na Marquinhos, jenž jej obratem předal na křídlo Dembélému. Nová posila nyní úřaduje na pravé straně a trápí obranu fialek.
     
    67
    Na opačném konci hřiště se mohl sám na brankáře vypravit Genreau, kterého ale rychle doběhl jeden z pařížských zadáků a obral ho o balón.
     
    66
    Mbappé posunul míč na Hakimího, jehož zakončení bylo vyraženo za klec. Další roh pro PSG.
     
    65
    Les Parisiens drží míč na svých kopačkách, naděje fialek na bodový zisk už nejsou příliš velké. Hosté od příchodu Mbappého na trávník dominují ještě víc než předtím a nepouští protihráče na balón.
     
    64
    Desler u postranní čáry ubránil Hakimího a donutil ho poslat míč do zámezí, domácí se tak zmocní balónu těsně vedle svého vlastního vápna.
    62. Kylian MBAPPÉ - 0:1
     
    62
    Paris Saint-Germain právě vstřelil branku!
    KYLIAN MBAPPÉ suverénně proměnil penaltu a míří slavit k hostujícímu kotli, PSG se po hodině hry v Toulouse ujímá vedení! Pařížský kanonýr zakončil do protipohybu Restese – 0:1!
     
    61
    Nicolaisenův zákrok byl zpětně posouzen jako faul, Leonard nařizuje penaltu pro Pařížany! Exekuce se ujme sám Kylian Mbappé...
     
    60
    Sudí Leonard zastavuje hru a půjde si prohlédnout záznam hry, to pro domácí nevypadá dobře...
     
    59
    Mbappé po souboji s protihráčem ve vápně padl na trávník, penalta pro PSG z toho ale nebude! Tedy aspoň zatím ne. Útočník tomu odmítá uvěřit a my uvidíme, co na to řekne VAR...
     
    58
    Akce Abúchlála byla hostující defenzívou zastavena už u středové čáry. Toulouse je sice výrazně aktivnější než v úvodní půli, ovoce to ale zatím nenese.
     
    57
    Střídání v týmu Toulouse FC:
    ze hřiště odchází Frank Magri, přichází Denis Genreau.
     
    56
    Na druhém konci hřiště po převzetí krátkého pasu z hodně ostrého úhlu pálil Dallinga, který Donnarummovi míč takřka odevzdal. Gólmana moc nepotrápil.
     
    55
    Dembélé s Mbappém si teď prohodili role, výsledek byl ale stejný. Restes znovu drží míč ve svých rukavicích, domácí gólman si drží dobrý přehled o hře.
     
    54
    Rychlý protiútok Toulouse vede k rohovému kopu, fialky mají šanci poprvé ohrozit Donnarummu.
     
    53
    První souhra nového útočného dua PSG. Mbappé málem přes obranu prostrčil míč k nabíhajícímu Dembélému, k balónu se jako první ale dostal Restes.
     
    51
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
    ze hřiště odchází Fabián Ruiz, přichází Ousmane Dembélé,
    ze hřiště odchází I Kang-in, přichází Kylian Mbappé.
    50. Zaïre-Emery vstřelil neregulérní gól
     
    50
    Paris Saint-Germain právě vstřelil branku, která ale nakonec nebyla uznána! Zakončení Zaïre-Emeryho sice zaplulo do vzdálenějšího dolního rohu domácí brány, jenže celá akce vznikla z hostujícího ofsajdu!
     
    49
    Je to tu, očekávané se stává realitou. Mbappé s Dembélém půjdou při nejbližší příležitosti do hry.
     
    48
    Toulouse se po chybě Hakimího dostalo do slibně vypadajícího protiútoku, ze kterého ale Magri vytěžil jen zblokovanou střelu. Tohle šlo vymyslet i lépe.
     
    47
    PSG kombinuje na polovině svých soupeřů, kteří ho zatím nepouští blíže k Restesově svatyni.
     
    46
    Pauza je u konce, bitva pokračuje. Kylian Mbappé ani Ousmane Dembélé zatím do hry nejdou, obě hostující esa se na startu poločasu rozcvičují v zámezí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V Toulouse právě skončil první poločas, který fanoušky ani jednoho klubu nejspíš moc nepotěšil. PSG dominovalo na míči a soupeře k němu pouštělo jen raritně, ale svou převahu přetavilo jen v opravdu malé množství větších gólových šancí. Domácí pak zase hrají velmi pasivně, možná až příliš, a zdá se, že trenér Martínez by byl s bezbrankovou remízou spokojen. Inu, uvidíme, jak se duel bude vyvíjet po přestávce.
     
    Držení míče: 20 % : 80 %.
    Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 4:4.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:05.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Muži u videa rozhodli stejně jako ti na hřišti: postavení mimo hru. To bude z první půle už vše.
     
    45+3
    Nicolaisen si zahrával s ohněm, v hranici pokutového území šel do hodně riskantního souboje s Ramosem. Akce byla posouzena jako ofsajd PSG a penalta z toho tedy nebude. Uvidíme, jakého názoru bude VAR...
     
    45+2
    Jihokorejský forvard I Kang-in (PSG) je nakonec za přílišný důraz potrestán žlutou kartou.
     
    45+1
    Ramosovi se podařilo v těžké situaci nebezpečně tečovat balón, který Restese hodně potrápil! Chvíli trvalo, než ho domácí brankář definitivně zkrotil. Situaci nepomohl ani agresivní I Kang-in, jenž vyhlížel dorážku ve vápně.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    44
    Sledujeme dlouhou sérii přihrávek PSG na domácí polovině, z ochozů se line pískot. Toulouse svým soupeřům nechává až překvapivě hodně prostoru.
     
    43
    Na opačné straně hřiště vzápětí reagoval I Kang-in, jehož zakončení mířené na bližší horní roh též nešlo přesně do klece. Závěr půle je hodně akční.
    42. Desler pálil těsně nad
     
    42
    Mohlo být zaděláno na hodně zajímavý výsledek, Desler na druhý pokus jen těsně přestřelil hostující klec! Donnarumma měl velké štěstí, balón letěl pouze pár čísel nad břevno!
     
    41
    Nicolaisen si pohlídal Hakimího a obral ho o míč, který ale posléze nedokázal udržet před zadní čarou. Hosty pár minut před koncem čeká roh.
     
    40
    První poločas se pomalu chýlí ke konci. Ramosova šance jinak statickou hru trochu rozvířila, PSG evidentně chce ještě před pauzou jít do vedení.
     
    39
    Viděli jsme zatím asi největší šanci! Hakimí naservíroval pěknou přihrávku na kopačku trestuhodně volného Ramose, jehož zakončení z první ale zaplulo těsně vedle pravé tyče!
     
    38
    Hernándezovu přihrávku přes střed hřiště zachytil protihráč. Toulouse vzápětí vyrazilo dopředu a snaží se se poprvé v zápase prověřit Donnarummu.
     
    36
    Útok fialek zastavuje postavení mimo hru, Les Parisiens dostanou míč zpět u svého vápna.
     
    35
    Skóre dnešního souboje neotevřel ani Vitinha, jehož nadějná rána se mezi tři tyče nevešla.
     
    34
    Hodně přetažený centr z pravé strany jeden z domácích odhlavičkoval do bezpečí, Pařížané se však následně velmi rychle vrátili zpět na balón.
     
    33
    Poprvé po delší době sledujeme souvislejší pasáž hry bez jediného přerušení. Dění se přelévá ze strany na stranu, ani jednomu týmu se teď nedaří proniknout k soupeřově bráně, gólmani jsou v klidu.
     
    32
    Na středu hřiště vzápětí rozhodčí Leonard řeší souboj Suaza a Zaïre-Emeryho. Bučení pokračuje.
     
    31
    Ochozům se vůbec nelíbilo počínání Hernándeze, které podle nich mělo být posouzeno jako faul. Útok Toulouse nicméně tak jako tak skončil, hosté jdou vpřed.
     
    30
    Restes rozehrál od své brány. Dění ale pokračoval jen pár sekund, než Hakimí u postranní čáry nedovoleně zastavil Suaza. Toho zákrok evidentně bolel.
     
    29
    Suazo se blýskl pěkným obranným zákrokem a nedovolil Hakimímu u vzdálenější tyče zachytit letící míč, místo toho ho tečoval za bránu. Roh pro hosty.
     
    28
    Protiútok Toulouse vypadal slibně. Abúchlál, stíhán dotěrným protihráčem, se ve vápně natahoval po centru z pravé strany, na který nakonec nedosáhl.
     
    27
    PSG dominuje ve statistice držení míče, a to 83 % – 17 %. Přesto se mu však nedaří Restese pořádně prověřit, od Enriqueho týmu je to zatím vlažný výkon.
     
    26
    Magri byl v souboji o letící míč faulován Hakimím, fialky získávají míč přesně na středovém kruhu.
     
    24
    Dva odrazy ve vápně a konec. Hosté ani tentokrát rohový kop nevyužili, následuje pauza na občerstvení. Teplota v Toulouse je podobná jako v Čechách.
     
    23
    Pařížané si vyzkoušeli další roh, ze kterého hned vybojovali ještě jeden. Na letící míč si totiž vyskočil Škriniar, jehož hlavička byla tečována mimo tři tyče.
     
    21
    Hernández jen tak tak stihl zachytit Kang-inův pas. PSG pak chvíli operovalo na hraně domácího vápna, než ho protihráči znovu odtlačili pryč.
    20. Hakímí poprvé vyzkoušel Restese
     
    20
    Restes byl nucen zasáhnout. Hakímí se protáhl k pravé tyči a nehodlal tuto příležitost promarnit, zakončení na zvádlenější tyč ale gólman vytěsnil nohou.
     
    19
    Přihrávka Zaïre-Emeryho sjela až k Restesovi, jenž bez váhání padl na balón. Hra Pařížanů je hodně statická, zatímco fialky se soustředí hlavně na obranu.
     
    18
    Ramos se pokusil na hraně vápna prostrčit míč za protihráče na Kang-ina, domácí defenzíva byla ale opět ve střehu. Útoku PSG chybí větší myšlenka.
     
    17
    I Kang-in zkusil rozvířit stojaté vody v Toulouse centrem do vápna, kterým ale našel jen kopačky bránícího Nicolaisen. Ani teď z toho střela nebyla.
     
    16
    Ruiz balón poslal dozadu Marquinhose, který teď vyhlíží nějakého volného spoluhráče vpředu.
     
    15
    Takřka čtvrt hodiny hry je za námi. Stále čekáme na nějakou výraznější šanci, zatím je to velmi pasivní a opatrné. Aktivnější jsou nicméně hosté.
     
    13
    PSG má nyní míč jako přikovaný na svých kopačkách, ale obrana Toulouse ho nepouští vpřed.
     
    12
    Ugarteho balón byl až příliš dlouhý, Hakimí ve vápně vůbec neměl šanci ho zachytit. Míč sklouznul za bránu, rozehrávat ho tak bude domácí gólman.
     
    11
    I Kang-in si došel pro faul od Cásserese, nicméně žlutá karta stále zůstává v kapse hlavního sudího.
     
    10
    Les Parisiens nyní kombinují na středu hřiště a hledají nějakou skulinu v dosud pevné domácí obraně, která by jim umožnila přejít před Restese.
     
    9
    Fialky ani na dva pokusy nedokázaly pořádně ohrozit hostující bránu, po krátké pauze tak uvidíme rozehrávku v podání vysokého gólmana Donnarummy.
     
    8
    Toulouse si vyzkouší první rohový kop utkání. Domácí se zatím favorita nezalekli a snaží se se prosadit.
     
    7
    Abúchlál vyrazil do slibného brejku po pravé straně a následným centrem vyhlížel spoluhráče, jenž nabíhal do vápna, jenže dříve míč vystihl Zaïre-Emery.
     
    6
    U postranní čáry byl faulován Ramos, provinil se Costa. Pařížané získávají míč na své polovině hřiště.
     
    5
    PSG nepříjemnou situaci bez obtíží ubránilo a pokusilo se znovu vyrazit vpřed, ale domácí ho rychle odzbrojili. Zatím sledujeme opatrný fotbal z obou stran.
     
    4
    První faul utkání má na svědomí Zaïre-Emery, který pár metrů před svým vápnem poslal k zemi Suaza. Fialky si tak vyzkouší standardku ze slibné pozice.
     
    3
    Diarra zachytil dlouhý balón do toulouské šestnáctky a sklepl míč na Restese, který jej hravě lapil.
     
    2
    Do domácího vápna pronikl Ramos, který se pokusil z hodně složitého úhlu zakončit, ale jeho projektil zblokoval Nicolaisen. Restes tak zůstal v klidu.
     
    1
    Duel druhého kola byl zahájen. PSG zatím operuje na své polovině hřiště, dopředu se nežene.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní výkop obstarají Pařížané, jdeme na věc!
     
    Oba týmy nastupují na hrací plochu, start utkání se blíží. Domácí pro dnešek zvolili své pruhované fialovo-bílé dresy, hosté zase své tradiční modré.
     
    Navrátilec Kylian Mbappé duel začne na lavičce, stejně jako nejnovější posila PSG: křídlo Ousmane Dembélé z Barcelony. Uvidíme, zdali se oba dostanou do hry.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný sobotní večer, duel začíná za pár minut. Níže si v mezičase můžete projet dnešní zahajovací sestavy.
     
    Úvodní sestavy:

    Toulouse FC: Restes – L. Costa, Nicolaisen, M. Diarra – Desler, Sierro (C), Cásseres Jr., Suazo – Magri, Abúchlál – Dallinga.
    Náhradníci: Domínguez – Mawissa, Rouault, Genreau, Gelabert, Kamanzi, Schmidt, Begraoui, Bangré.
    Trenér: Carles Martínez Novell.

    Paris Saint-Germain: Donnarumma – Hakimí, Marquinhos (C), Škriniar, Hernández – Zaïre-Emery, Ugarte, Ruiz – I Kang-in, Ramos, Vitinha.
    Náhradníci: Navas – Danilo, Kurzawa, Ndour, Soler, Asensio, Ekitiké, Mbappé, Dembélé.
    Trenér: Luis Enrique.

    Rozhodčí: Leonard – Torregrossa, Boudikian.
     
    DNEŠNÍ DELEGACE

    Hlavní rozhodčí: Thomas Leonard.
    Asistenti: Steven Torregrossa, François Boudikian.
    Čtvrtý rozhodčí: Karim Abed.
    VAR: Jérémie Pignard. AVAR: Hamid Guenaoui.
     
    LOŇSKÉ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Domácí mají svém dnešnímu soupeři co vracet, obě vzájemná střetnutí v uplynulé sezóně totiž skončila vítězstvím favorizovaného PSG. To nejprve v srpnu vyhrálo venku 3:0, o půl roku později pak na Parc des Princes uhrálo těsný výsledek 2:1. Pro zajímavost jen závěrem dodejme, že dosud poslední ligový truimf Toulouse nad Pařížany se datuje až do září 2016.
     
    PARIS SAINT-GERMAIN

    Oproti tomu fanouškům pařížského velkoklubu minulý víkend moc do zpěvu nebylo. Dramatická sága ohledně budoucnosti Kyliana Mbappého, která vyvrcholila jeho vyřazením z prvního týmu, si vzala svou daň i na hřišti: PSG podalo bezkrvý výkon a jeho domácí duel s Lorientem skončil jen bezgólovou remízou.

    Týden se s týdnem sešel a situace je rázem odlišná. Vedení Les Parisiens našlo se svou hlavní hvězdou společnou řeč, spory alespoň prozatím šly stranou a kanonýr tentokrát už nechybí v zápasové nominaci pro dnešní bitvu na půdě Toulouse. Uvidíme, zdali se hostům podaří potvrdit roli favorita...
     
    TOULOUSE FC

    Fotbalisté Toulouse, které díky vítězství v loňském Coupe de France na podzim čekají bitvy v základních skupinách Evropské ligy, do nového ročníku vstoupili úspěšně. Los prvního kola je zavedl na půdu Nantes, odkud si po výsledku 2:1 odvezli tři body.

    Po prvním poločase přitom na Stade de la Beaujoire prohrávali, když domácí už ve třinácté minutě z penalty poslal do vedení Mostafa Mohamed. Změna stran ovšem přinesla obrat – krátce po hodině hry srovnal Abúchlál a v samotném závěru otočil Rasmus Nicolaisen.
     
    Příjemnou sobotu u sledování Ligue 1! Před fotbalisty Toulouse dnes stojí nelehký úkol, na jejich hřiště zavítá úřadující mistr: Paris Saint-Germain.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Vojtěch Martinek

    Branky: 87. Abúchlál (pen.) – 62. Mbappé (pen.)

    Karty:   45+2. I Kang-in (PSG), 81. Ugarte (PSG), 86. Hakimí (PSG), 87. Donnarumma (PSG)


    Držení míče: 24 % : 76 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 4:6. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 8:11.
    Toulouse FC: Restes – L. Costa, Nicolaisen, M. Diarra – Desler (90+4. Bangré), Sierro (C), Cásseres Jr. (71. Schmidt), Suazo – Magri (57. Genreau), Abúchlál (90+4. Kamanzi) – Dallinga (70. Begraoui).
    Náhradníci: Domínguez – Mawissa, Rouault, Gelabert.

    Trenér: Carles Martínez Novell.

    Paris Saint-Germain: Donnarumma – Hakimí, Marquinhos (C), Škriniar, Hernández (78. Danilo) – Zaïre-Emery, Ugarte, Ruiz (51. O. Dembélé) – I Kang-in (51. Mbappé), Ramos, Vitinha (78. Soler).
    Náhradníci: Navas – Kurzawa, Ndour, Asensio, Ekitiké.

    Trenér: Luis Enrique.

    Rozhodčí: Leonard – Torregrossa, Boudikian.
    bahis siteleri