Augsburg – Mönchengladbach 4:4 (kon.) | Hoffenheim – Freiburg 1:2 (kon.) | Leverkusen – RB Lipsko 3:2 (kon.)
Stuttgart – Bochum 5:0 (kon.) | Wolfsburg – Heidenheim 2:0 (kon.) | Dortmund – Kolín nad Rýnem 1:0 (kon.)
konec
TSG 1899 Hoffenheim
1:2 (0:2)
SC Freiburg
Sobota 19.08.2023, 15:30 • PreZero Arena. Sinsheim • Německá Bundesliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:45:21)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 19:9. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:9.
     
    Hoffenheim měl většinu zápasu převahu, ze které nepramenily takřka žádné šance. K něm se Freiburg dostával mnohem snáz a ve 40. minutě mu navíc pomohl otevřít skóre domácí obránce Szalai. Před odchodem do šaten navíc skóroval Sallai a prohloubil domácí manko na rozdíl dvou gólů. Po změně stran se o slovo přihlásil Kabak. Nejprve chytil hrozící gól na 0:3 a na druhé straně využil zmatků ve vápně k dosažení kontaktního trefy. Poté se hráči TSG sice tlačili dopředu, ale možnosti k vyrovnání neměli. Gól nakonec nepadl ani z několika hostujících brejků, a tak se skóre zastavilo na podobě 1:2.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Bülterovi moc dlouho trvalo krocení centru z levého křídla. Než si připravil střelu, tak před ním vyrostl neprostupný blok.
     
    90+4
    Beier vedl útok tři proti čtyřem. Zleva se pokoušel přihrát Bülterovi, nicméně toho příkladně ubránil Lienhart.
     
    90+3
    Kiliann Sildillia předvedl povedený slalom přes čtyři hráče. Freiburg se však do koncovky netlačil a dobrovolně zacouval až k vlastnímu brankáři.
     
    90+2
    Weißhaupt okamžitě využil čerstvé síly k provětrání otevřené obrany. Doan si po jeho přihrávce dal trochu delší dotek, přesto dobře vypálil přes dvojblok a Hoffenheim udržel ve hře Baumann, který míč vyrazil konečky prstů levé ruky na tyč.
     
    90+1
    Střídání v týmu SC Freiburg:
    ze hřiště odchází Vincenzo Grifo, přichází Noah Weißhaupt.
     
    90+1
    Střídání v týmu SC Freiburg:
    ze hřiště odchází Christian Günter, přichází Kiliann Sildillia.
     
    90
    Nastavuje se 5 minut.
     
    89
    Höler podnikl s Grifem rychlý brejk a zapojil se do něj také Doana. To už se domácí stihli vrátit a Japonec zakončit nedokázal.
     
    88
    Bülter zády brance prodlužoval Kramarićův balon za sebe. Noah Atubolu situaci nepodcenil a domácím pak byl posouzen další faul.
     
    87
    Maximilian Beier zařídil pro Hoffenheim standardní situaci. Na přímou střelu je to daleko, Kramarić zjevně bude hledat někoho na hlavičku.
     
    86
    Kramarić z hloubky přetáhl centr. Bischof musel za míčem k protějšímu konci hřiště a tam se zrodilo pouze autové vhazování pro svěřence Christiana Streicha.
     
    85
    Bülter znovu útočil ve spolupráci s Kadeřábkem. Tomu byl balon ukopnut k Beierovi, jemuž obětavě skočil do střely Philipp Lienhart.
     
    84
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
    ze hřiště odchází Angelo Stiller, přichází Tom Bischof.
     
    84
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
    ze hřiště odchází Ihlas Bebou, přichází Maximilian Beier.
     
    84
    Střídání v týmu SC Freiburg:
    ze hřiště odchází Michael Gregoritsch, přichází Manuel Gulde.
     
    84
    Střídání v týmu SC Freiburg:
    ze hřiště odchází Roland Sallai, přichází Ricu Doan.
     
    83
    Marius Bülter hledal ze zadní čáry Kadeřábka. Před něj se ale postavil jeden z obránců a míč se na pár sekund poroučel do klidnějších vod.
     
    82
    Domácí se ve velkém počtu stáhli dovnitř pokutového území. Po přihrávce do druhé vlny měl spoustu místa Kübler, nicméně ambiciózní pokus pravého obránce k Baumannovi nedoletěl.
     
    81
    Drobných nedovolených zákroků Hoffenheimu přibývá. S přičiněním přemotivovaného Bültera se na zem poroučel Lukas Kübler.
     
    80
    Vogt rozdělil míč doleva. Justvanova vracečka ale postrádala smysl a kvůli faulu prvně jmenovaného přišla celá ofenzivní snaha vniveč.
     
    79
    Günter ulevil sobě a celé hostující obraně vysvobozujícím odkopem. Julian Justvan se musí vracet do útočné fáze z půlky hřiště.
     
    78
    Kabak vyslal vpřed Kramariće. Chorvatovu přihrávku do druhé vlny neplánovaně přebral Vogt, jenž z delší vzdálenosti nepropálil houštinu těl před brankou.
     
    77
    Roland Sallai získal míč na Justvanovi a předal ho Küblerovi, jehož centr přistál pouze u obránce Ozana Kabaka.
     
    76
    Philipp Lienhart získal faul Beboua a také několik cenných sekund pro Freiburg, který drží nejtěsnější vedení.
     
    75
    Lienhartův centr odhlavičkoval Brooks daleko od vlastní branky. Rakouský obránce bude do stejných míst posílat dlouhý aut.
     
    74
    Střídání v týmu SC Freiburg:
    ze hřiště odchází Merlin Röhl, přichází Yannik Keitel.
     
    72
    Philipp Lienhart zezadu fauloval Beboua. Ihned zvedal ruce na znamení, že nic vážného neprovedl, a není tak důvod mu ukazovat druhou žlutou.
     
    71
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
    ze hřiště odchází Florian Grillitsch, přichází Julian Justvan.
     
    70
    Dvacet minut před koncem opět dochází na občerstvovací pauzu. Hru zanedlouho rozkouskují i střídání, oba kouči jich mají dohromady k dispozici ještě devět.
     
    69
    Po domácích neshodách ne polovině hřiště musel Baumann vystartovat daleko z branky, aby odehrál míč před nastartovaným Gregoritschem.
     
    68
    Centrující Roland Sallai neměl u brankoviště dostatečný počet spoluhráčů. Kadeřábek jednoduše sklepl balon Baumannovi.
     
    67
    Prömel nedoručil přihrávku na pokrytého Beboua. Freiburg si na půlce rozmyslel rychlý přechod a raději volí poklidnější mezihru.
     
    66
    Pavel Kadeřábek ve vzduchu předčil Lienharta, ale míč poslal do zcela vylidněného pokutového území.
     
    65
    Držení míče: 50 % – 50 %.
     
    63
    Matthias Ginter nechtěně došlápl někam na koleno padajícího Stillera. Divoký úsek zápasu je na malou chvíli pozdržen.
     
    62
    Baumann se teď nespokojeně dívá po svých obráncích, kteří hostům poněkolikáté za sebou nabídli velmi snadný přechod do střelecké pozice. Michael Gregoritsch finální fáze opět nevyšla podle představ. Bránu sice trefil, ale domácímu gólmanovi moc práce nepřidělal.
     
    61
    Prömelovi se nepovedlo přesunout Kadeřábkovu přihrávku na Beboua. Hosté vyrazili ve čtyřech lidech do rychlého protiútoku, jenže ani z něj gól nepadl. Gregoritsch po nahrávce Hölera zakroutil balon vedle levé tyče.
     
    60
    Ofenzivní přehlídka pokračuje! Vincenzo Grifo zaútočil do rozhozené obrany. Našteloval si míč na pravačku a povedenou střelou orazítkoval vzdálenější tyč.
     
    59
    Hosté šli v pěti lidech dopředu. Obešlo se to bez reálného ohrožení Baumanna, protože zakončující Höler na hranici šestnáctky promáchl.
     
    58
    Grifo nezachytil pohyb Kadeřábka a pustil ho za Bülterovým centrem z levého křídla. Resultovala z toho Čechova hlavička vedle brány.
     
    57
    Christian Günter poslal jedovatý míč do malého vápna. Lienhart na něj ve společnosti Vogta stoprocentně nedosáhl a Baumann zasahovat nemusel.
     
    56
    Kabak neopatrně bránil Gregoritsche. Nedovoleným způsobem ho srovnal se zemí a na programu bude standardní situace.
     
    55
    Hosty vysvobodil z tlaku zatažený útočnýk Lucas Höler. Útočného faulu se dopustil Ihlas Bebou.
     
    53
    Andrej Kramarić zleva vkročil do vápna a vzduchem posadil balon na hlavu Kabaka. Autora kontaktního gólu nikdo pořádně nehlídal, leč zakončení zapadlo do rukavic gólmana.
     
    52
    Kadeřábek neúnavně podporuje ofenzivu. Nyní vypomohl Bebouovi a tečovanou střelu ukořistil rohový kop.
     
    51
    Turecký stoper Hoffenheimu je opravdu ústřední postavou začátku druhé půle. Nejprve místo Baumanna zabránil gólu na 0:3 a teď zdramatizoval zápas kontaktním gólem na 1:2!
     
    50
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Stiller získal pro své barvy další roh, který již byl přetaven v kontaktní gól. Grillitschův pokus byl zablokován, hosté ale neodklidili míč z pokutového území a OZAN KABAK se srovnal k voleji, jenž umístil do pravého dolního rohu brány.
     
    49
    Marius Bülter centroval na Kadeřábka. Vedlo to k rohovému kopu, na jehož konci neprošla k Atuboluovi střela Brookse.
     
    48
    Napadající Roland Sallai čistě vzal míč Vogtovi a zapříčinil se o nebezpečné přečíslení čtyři na dva. V gólové šanci se zjevil Gregoritsch, ale Hoffenheim kousek před brankovou čarou zachránil blok Kabaka.
     
    47
    Bebou vedl útok tři na tři. Zachoval se při něm trestuhodně sobecky a nesmyslnou střelou z dálky poslal míč vysoko nad břevno.
     
    46
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
    ze hřiště odchází Attila Szalai, přichází Kevin Vogt.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hoffenheim měl v první půlhodině mnohem vyšší počet náznaků šancí, jenže slibně vypadající výkon mu ve čtyřicáté minutě devalvoval vlastní gól z centru Christiana Güntera. Domácí fotbalisty to ve zbytku poločasu vykolejilo a v nastaveném čase pro ně přišla další rána v podobě gólové dorážky Sallaie.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Druhému zásahu Freiburgu předcházel hraniční souboj, při kterém skončil na zemi Attila Szalai. Zkoumalo se kvůli němu video, nicméně k porušení pravidel podle konečného verdiktu nedošlo.
     
    45+3
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Merlin Röhl doplnil průnik Sallaie a zprava vytvořil palebnou pozici pro Gregoritsche. Ten sice trefil Kabaka, ale kousek před brankou se k dorážce dostal ROLAND SALLAI a navzdory podklouznutí zvedl míč nad ležícího Baumanna.
     
    45+2
    Defenziva Hoffenheimu nutně potřebuje přestávku. Nyní si nepohlídala příchozí centr z pravé strany, Michael Gregoritsch každopádně hlavičkoval vedle branky.
     
    45+1
    Nastavují se 3 minuty.
     
    45
    Baumann musel kvůli Szalaiově střele zpoza pokutového území vyskočit ke své levé tyči. Míč pouze vyrazil a poté vleže přizvedl Küblerovu dorážku do břevna.
     
    43
    Vincenzo Grifo měl hodně vychýlená mířidla, když z levé strany hledal v předbrankovém prostoru Hölera. Italská hvězdě Freiburgu to v první půli moc nejde.
     
    42
    Szalai to krátce po vlastním gólu přehnal s razancí dlouhé přihrávky. Přenesení na Kadeřábkovu stranu skončilo v autu.
     
    40
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Michael Gregoritsch roztáhl hru doleva k Christianu Günterovi. Kapitán Freiburgu se postaral o nízký centr a ATTILA SZALAI si ho stojnou nohou nešťastně srazil za záda vlastního gólmana.
     
    38
    Další aktivita v podání Kadeřábka. Snažil se vyvinout maximální rychlost, kvůli těsné obraně se ale dostal k zadní čáře a nebyl schopen dát kvalitnější finální přihrávku.
     
    36
    Kadeřábek posílal centr do místa, kde si navzájem překáželi hned tři jeho spoluhráči. Ke koncovce se nakonec nedostal žádný z nich.
     
    35
    Grillitsch nebyl faulován a hosté dostali šanci provést rychlý brejk. Höler zprava doručil balon ke Grifovi, jemuž zakončení vůbec nesedlo. Bude se kopat od branky Olivera Baumanna.
     
    34
    O Sallaiův centr za vzdálenější tyčkou usiloval Gregoritsch. Rakouský útočník v souboji posunul míč za zadní čáru.
     
    33
    Marius Bülter chytil Kramarićovu přihrávku za obranu, jenže z levé strany pak nasměroval přihrávku jen do míst, které měl pod palcem Noah Atubolu.
     
    32
    Florian Grillitsch zaregistroval náběh Kadeřábka. Bývalý český reprezentant na oblouček nedosáhl a míč doletěl do náruče hostujícího gólmana.
     
    31
    Ginter zrychlil postupný útok přihrávkou na osu. Gregoritsch ji dvacet metrů od branky nezpracoval a hostující snažení definitivně ztroskotalo na faulu Röhla.
     
    30
    V dlouhé mezihře uprostřed hřiště si Hoffenheim mírně koledoval o problémy, proto raději přišla uklidňující malá domů na Baumanna.
     
    30
    Držení míče: 52 % – 48 %.
     
    28
    Grifův centr byl odvrácen na Sallaie. Ten se rychle zhotovil k ráně zpoza šestnáctky, kterou schytal dobře postavený Szalai.
     
    27
    Günterův prudký centr byl prodloužen jen do náruče Baumanna. Výkon pátého týmu minulé sezóny zatím zůstává za očekáváním.
     
    25
    Kvůli teplotě převyšující třicet stupňů Celsia je nařízen minutový time-out.
     
    24
    Brooks byl příjemcem rohového kopu. Pohlazením balonu ho nasměroval k zadní tyči, tu nikdo v modrém nezavřel a Atubolu bude opět vykopávat.
     
    23
    Grifo zkazil rozehrávku a musel sledovat akci Bültera. Ten si ve vápně navedl míč na pravou nohu, při nápřahu ke střele ale podklouzl a Atubolu nemusel řešit zhola nic.
     
    22
    Špatně provedené sklepnutí na Stillera mělo za následek opuštění míče z hrací plochy.
     
    21
    Günterův přetažený centr vracel do ohně Gregoritsch, ale Kabak neměl větší problém s vyčištěním pokutového území.
     
    20
    Grifo posílal dlouhý pas na Sallaie. Toho ubránil krajan a skoro jmenovec Szalai za cenu rohového kopu.
     
    19
    Marius Bülter nemohl pokračovat v akci u levé lajny. Pomezní rozhodčí signalizoval pravděpodobně neexistující ofsajd.
     
    18
    Kadeřábek přetáhl centr na Kramariće. Kübler nechal projít míč za postranní čáru, odkud ho bude vlastníma rukama vracet zpět do hry.
     
    17
    Kramarić si navedl míč na střed. Napálil jen Merlina Röhla, ovšem útočná akce Hoffenheimu tím zdaleka nekončí.
     
    16
    Kramarić nevolil přímou střelu. Spoluhráči na jeho nákop před malé vápno ale nereagovali žádným náběhem a balon zmizel v zámezí.
     
    15
    Philipp Lienhart si ublížil, když podrazil Beboua. Žluté kartě však neunikl a rakouský stoper bude od patnácté minuty hrát pod hrozbou vyloučení.
     
    13
    Kabak nepropašoval přihrávku středem na Kramariće. Hosté míč rychle odevzdali a Kadeřábek ho zprava distribuoval zpět na chorvatského útočníka. Kramarić zpracoval balon pro Prömela a ten vyprášil Atuboluovy rukavice střelou z rohu malého vápna.
     
    12
    Ihlas Bebou zavelel k protiútoku, jenže se mu nepovedlo prostrčit míč mezi dvěma pozornými oponenty. Vhazuje Kübler.
     
    11
    Domácí drží vysokou obrannou linii. Freiburg je nucen kombinovat v místech, z nichž Baumannovi nic nehrozí.
     
    9
    Po ofsajdu Beboua hosté rychle a přímočaře rozehráli. K ohrožení Baumanna to tentokrát nevedlo, na vině byla nepřesná přihrávka na Hölera.
     
    8
    Kadeřábek neudržel balon na hrací ploše. Centr prováděl až za zadní čarou a to značí odkop od branky Noaha Atubolua.
     
    7
    Dvakrát za sebou Baumanna prověřil Michael Gregoritsch. Nejprve slušným projektilem ze střední vzdálenosti, k němuž po rohu přidal nedostatečně razantní hlavičku.
     
    6
    Obrana Freiburgu zablokovala dvě domácí zakončení. Třetí střelu Stillera Atubolu neudržel, Kramarić však dorážel z ofsajdu a TSG si na první ligový gól v sezoně musí ještě počkat.
     
    5
    Lienhart se vypořádal s nabídkou od Kadeřábka, který se mohl poprvé více rozběhnout podél pravé postranní čáry.
     
    4
    Grischa Prömel si z dálky nabíhal pro centr Stillera. K hlavičce se sice propracoval, ale míč z ní letěl hodně vedle levé tyče.
     
    3
    Röhl čechral první balon před branku Olivera Baumanna. Kapitánovi Hoffenheimu defenzivní hlavičkou pomohl Attila Szalai.
     
    2
    Zahajovacího výkopu se zhostili domácí, kteří nastupují v modrých dresech. Freiburg je v červenobílých barvách.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Kabak, Brooks, Szalai – Kadeřábek, Prömel, Grillitsch, Stiller, Bülter – Bebou, Kramarić.
    Náhradníci: L. Philipp – Akpoguma, F. Becker, Beier, Bischof, Justvan, Samassékou, Skov, Vogt.
    Trenér: Pellegrino Matarazzo

    SC Freiburg: Atubolu – Kübler, Ginter, Lienhart, Günter (C) – Sallai, Röhl, Eggestein, Grifo – Gregoritsch, Höler.
    Náhradníci: F. Müller – Doan, Gulde, Keitel, K. Schlotterbeck, Schmidt, Sildillia, Weißhaupt, Breunig.
    Trenér: Christian Streich

    Rozhodčí: Jablonski – Thielert, Koslowski.
     
    Vzájemné zápasy 2022/23

    18.09.2022 Hoffenheim – Freiburg 0:0
    12.03.2023 Freiburg – Hoffenheim 2:1.
     
    SC Freiburg

    Hosté v uplynulém roce dělali svým fanouškům radost, nicméně samotný závěr sezony v nich zanechal částečný smutek. Freiburg dlouho bojoval o premiérový postup do Ligy mistrů. O tři body ale skončil pátý a proto ho druhý rok po sobě čeká účast ve skupině Evropské ligy. Kousek od úspěchu zůstali svěřenci Christiana Stricha i v DFB-Pokal. Pohárová cesta skončila semifinálovou prohrou s Lipskem. Vedení klubu ve svých řadách neudrželo brankáře Marka Flekkena a záložníka Kevina Schadeho, kteří společně zamířili do Brentfordu. Za největší posilu platí útočník Junior Adamu ze Salcburku. Letní přípravu Freiburg završil výhrou 3:2 nad Empoli. Úspěšně dopadl i pohárový duel s Oberachernem.
     
    TSG 1899 Hoffenheim

    Po třetím místu ze sezony 2017/18 se domácí klub zařadil mezi průměr ligy. Předcházející ročník zakončil na dvanácté příčce, což bylo nejhorší umístění po deseti letech. Přes léto Hoffenheim opustilo velké množství fotbalistů. Hostování skončilo Angeliňovi, Dolbergovi nebo Delaneymu. Nejdražší prodej se týkal Christopha Baumgartnera, jenž zakotvil v Lipsku. Mezi posilami jsou obránce Attila Szalai z Fenerbahce, záložník Florian Grillitsch z Ajaxu a v neposlední řadě útočníci Marius Bülter z Schalke, a Wout Weghorst. V případě nizozemského reprezentanta jde o hostování z Burnley. V posledním přípravném zápase tým Pavla Kadeřábka prohrál s Fulhamem 1:2. Naopak pohárový duel s Lubeckem skončil výhrou 4:1.
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu prvního kola německé Bundesligy. Od patnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi Hoffenheimem a Freiburgem!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Michal Břuchanský

    Branky: 50. Kabak – 40. Szalai (vla.), 45+3. Sallai

    Karty:   15. Lienhart (FRE)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 19:9. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:9.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Kabak, Brooks, Szalai (46. Vogt) – Kadeřábek, Prömel, Grillitsch (71. Justvan), Stiller (84. Bischof), Bülter – Bebou (84. Beier), Kramarić.
    Náhradníci: L. Philipp – Akpoguma, F. Becker, Samassékou, Skov.

    Trenér: Pellegrino Matarazzo

    SC Freiburg: Atubolu – Kübler, Ginter, Lienhart, Günter (C) (90+1. Sildillia) – Sallai (84. Doan), Röhl (74. Keitel), Eggestein, Grifo (90+1. Weißhaupt) – Gregoritsch (84. Gulde), Höler.
    Náhradníci: F. Müller – K. Schlotterbeck, Schmidt, Breunig.

    Trenér: Christian Streich

    Rozhodčí: Jablonski – Thielert, Koslowski
    bahis siteleri