Augsburg – Mönchengladbach 4:4 (kon.) | Hoffenheim – Freiburg 1:2 (kon.) | Leverkusen – RB Lipsko 3:2 (kon.)
Stuttgart – Bochum 5:0 (kon.) | Wolfsburg – Heidenheim 2:0 (kon.) | Dortmund – Kolín nad Rýnem 1:0 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
3:2 (2:1)
RB Lipsko
Sobota 19.08.2023, 15:30 • BayArena, Leverkusen • Německá Bundesliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Příjemnou sobotu u sledování německé Bundesligy! Jedna z nejlepších soutěží planety je zpět, Leverkusen dnes odpoledne v úvodním kole hostí Lipsko.
     
    BAYER LEVERKUSEN

    Na západě Německa jistě doufají, že nadcházející ročník nebude tak turbulentní jako ten předchozí. Leverkusen ho sice zakončil na šestém místě a pátou sezónu v řadě si tak na podzim zahraje kontinentální poháry, do horních pater se ale postupně prokousával po hrubě nepovedených úvodních kolech. Poměrně dlouhou dobu se dokonce zdálo, že bude bojovat o záchranu.

    K tomu, aby se loňské fiasko neopakovalo, by mělo pomoci několik posil. Tou nejdražší byl mladý útočník Victor Boniface z belgického Saint-Gilloise, krom něj kádr Bayeru vyztužili i zkušení Granit Xhaka a Jonas Hofmann nebo například ex-manchesterský gólman Matěj Kovář, jenž na jaře slavil titul se Spartou.

    Zároveň se ale Bayer musí vyrovnat se ztrátami, přičemž tou nejcitelnější je křídelník Moussa Diaby: autor devíti ligových branek vyměnil Německo za Anglii a usadil se v Aston Ville. Die Werkself opustili také zadák Mitchel Bakker či středopolař Kerem Demirbay.

    Letní výsledky Leverkusenu
    12. 8. (pohár): Ottensen – Leverkusen 0:8
    5. 8. (příprava): Leverkusen – West Ham 4:0
    2. 8. (příprava): Marseille – Leverkusen 1:2
    29. 7. (příprava): San Sebastian – Leverkusen 1:0
    21. 7. (příprava): Paderborn – Leverkusen 2:1
     
    RB LIPSKO

    Stačil jeden zápas a do výkladní skříně lipského fotbalu přistála další velká trofej. Rudí býci přesně před týdnem slavili svůj první zisk německého Superpoháru, když v Mnichově šokovali mistrovský Bayern hned 3:0, přičemž pod všechny branky se podepsal Dani Olmo. Domácím k úspěchu nepomohl ani střídající Harry Kane.

    Pro tým kouče Marca Roseho je to dobré znamení: cenný skalp vybojoval navzdory odchodu talentovaného trojlístku Nkunku–Szoboszlai–Gvardiol do Anglie. Krom nich dal Lipsku sbohem také Konrad Laimer.

    Opačným směrem naopak zamířilo několik zajímavých jmen. Z Ligue 1 se do Německa přesunul forvard Loïs Openda a zadák Castello Lukeba, z Hoffenheimu přestoupil Christoph Baumgartner a z RB Salcburk duo talentovaných mladíků: Benjamin Sesko a Nicolas Seiwald. Výrazně by Red Bullu mohl pomoci též dvacetiletý Xavi Simons, jenž zde hostuje z PSG.

    Letní výsledky Lipska
    12. 8. (SP): Bayern – Lipsko 0:3
    5. 8. (příprava): Lipsko – Las Palmas 3:0
    2. 8. (příprava): Lipsko – Altglienicke 9:2
    2. 8. (příprava): Lipsko – St. Truiden 4:0
    28. 7. (příprava): Lipsko – Brémy 0:0
    28. 7. (příprava): Ipswich – Lipsko 1:0
    25. 7. (příprava): Lipsko – Udinese 1:2
    18. 7. (příprava): Lipsko – Grimma 7:0
     
    LOŇSKÉ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Pro zajímavost se ještě rychle podívejme na výsledky vzájemných střetnutí dnešních soupeřů v uplynulé sezóně. Obě bundesligová utkání skončila vítězstvím domácího týmu, v obou případech navíc dvougólovým rozdílem. Bude tomu tak i dnes odpoledne?

    23. 4. 2023: Leverkusen – Lipsko 2:0
    29. 10. 2022: Lipsko – Leverkusen 2:0
     
    Úvodní sestavy:

    Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Kossounou, Tah, Tapsoba – Frimpong, Palacios, Xhaka, Grimaldo – J. Hofmann, Wirtz – Boniface.
    Náhradníci: Kovář – Arthur, Fosu-Mensah, Andrich, Amiri, Mbamba, Puerta, Hložek, Münz.
    Trenér: Xabi Alonso.

    RB Lipsko: Blaswich – Henrichs, Simakan, Orbán (C), Raum – Simons, Seiwald, X. Schlager, Werner – Openda, Olmo.
    Náhradníci: Zingerle – Klostermann, Lukeba, Forsberg, Baumgartner, Carvalho, Kampl, Poulsen, Novoa.
    Trenér: Marco Rose.

    Rozhodčí: Brych – Siewer, Wessel.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemné sobotní odpoledne, první bitva sezóny začíná za pár minut! Níže si můžete prohlédnout dnešní sestavy.
     
    Oba týmy nastupují na hrací plochu, start duelu se rychle blíží. Domácí zvolili černé dresy, hosté bílé.
     
    Úvodní výkop obstará Lipsko, jdeme na věc!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté neztrácí čas a hned zkraje utkání se protlačili před domácí vápno. Openda se pokusil míč centrovat, do dráhy balónu se ale postavil protihráč.
     
    2
    Leverkusen díky vysokému pressu vybojoval míč těsně před Blaswichovou svatyní. Pozornost gólmana následně vyzkoušel Xhaka, jenž mířil přesně do středu klece.
     
    3
    Domácí zatím působí nebezpečnějším dojmem. Neohrožený Grimaldo nyní drží míč na pravé straně.
     
    4
    Bleskový brejk Bayeru zhatila nepřesná přihrávka za obranu na nabíhajícího Frimponga, jenž se nestihl do vápna přesunout včas. Balón získává RB.
     
    5
    Lipsko přesunulo dění na druhý konec hrací plochy, obrana Leverkusenu ho ale nepustila do větší šance. Míč po kvalitní práci defenzívy skončil u Hrádeckého.
     
    6
    Publikum v BayAreně se zatím rozhodně nenudí, bitva se nese ve velmi solidním tempu. Častěji jsou na balónu stále hráči domácího výběru.
     
    7
    Teď se ovšem do šance dostali Rudí býci. Werner se uvolnil na kraji šestnáctky a chtěl zakončit k zadní tyči, jenže svou střelu nenamířil úplně přesně.
     
    8
    Ani prudká rána leverkusenského Grimalda se mezi tři tyče nevešla, Blaswich mohl zůstat v klidu.
     
    10
    Hlad obou týmů po gólu je evidentní, oba kluby hrají velmi aktivně a nešetří střelami. O tu další se postaral Henrichs, který ale ranou do středu brány neuspěl.
     
    11
    Frimpong byl na levé straně hřiště zatažen za dres, hra ovšem pokračuje dál. Sudí Brych nijak nereagoval.
     
    12
    Momentálně se hraje hlavně u středu hřiště, Bayeru se nedaří prolomit zpevěnou hostující obranu.
     
    13
    Openda u postranní čáry fauloval Palaciose, Leverkusen se tak vrací na míč na své polovině hrací plochy.
     
    14
    Domácí se přihrávkami postupně prokousávají před Blaswiche, který je zatím bez práce. Jeho spoluhráči před ním odvádí slušnou práci a drží soky na uzdě.
     
    15
    Rozhodčí se teď ochozům moc nezavděčil, kvůli nedovoleném zákroku Xhaky zastavil domácí atak hned v jeho zárodku. Lipsko dostává míč na kruhu.
     
    16
    Poslední minuty se v BayAreně nesou takřka výhradně v režii Leverkusenu. V šestnáctce Lipska se nyní blýskl Blaswich, který zneškodnil dlouhý centr z křídla.
     
    17
    Outové vhazování v podání Davida Rauma z pozice těsně vedle hostujícího vápna se bude opakovat, na poslední chvíli totiž na hřišti přistál další balón.
     
    19
    Kossounou si byl vědom dotěrného protihráče, který k němu nabíhal, a včas pro jistotu zahrál míč dozadu na Hrádeckého. Ten hru obratem přesunul na stranu.
     
    20
    Poněkud stojaté vody by teď v Leverkusenu mohl rozvířit první rohový kop Lipska, k praporku se přesouvá Raum. Uvidíme, co si Rudí býci připraví...
     
    21
    Tohle mělo potenciál! Míč se po sérii odrazů dostal k naprosto volnému Henrichsovi těsně za hranicí domácí šestnáctky a následovala prudká rána z první, kterou gólman zkušeně vyrazil mimo nebezpečí! Velmi pěkný zákrok.
     
    22
    Misky pomyslných vah se přesouvají na stranu Lipska, které působí o něco nebezpečnějším dojmem. Leverkusen si stále nevytvořil větší střeleckou šanci.
     
    23
    Teď se ovšem hra rychle přelévá zase před Blaswiche, domácí hledají cestu do lipského vápna.
     
    24
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Tristní výkon hostující obrany vede k úvodnímu gólu utkání, domácí jdou do vedení! Xhaka vyslal nadýchaný míč do vápna na Bonifaceho, jenž se zbavil protihráče a narýsoval krátkou přihrávku na nehlídaného JEREMIEHO FRIMPONGA. Ten následně bezmocného Blaswiche překonal jednoduchou ranou pod břevno – 1:0!
     
    25
    Následuje krátká pauza na občerstvení...
     
    27
    Leverkusen si stále drží převahu na hrací ploše a jde si za dalším gólem. Sudí Brych za faul důrazně napomíná Schlagera, kartu ale nechává v kapse.
     
    28
    Dění zastavuje další nedovolený zákrok Lipska, domácí budou rozehrávat ze středové čáry.
     
    29
    Frimpong na sebe upoutal pozornost krátkým centrem do hostující šestnáctky, lipské obraně se ovšem tentokrát rychle podařilo situaci vyřešit.
     
    31
    Dalším napomínaným hráčem Rudých býků je Seiwald. Hra hostů se po inkasované brance rozpadla, teď působí celkem neškodným dojmem.
     
    33
    Grimaldo zkusil centr před Blaswiche, ani ten ale k větší šanci Bayeru nevedl. Domácí se nicméně i nadále drží na míči a ohrožují lipskou klec.
     
    34
    Uvidíme další rohový kop, tentokrát si ho vyzkouší Leverkusen. Bude z toho branka číslo dva?
     
    35
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Bude, Bayer odskakuje do dvougólového vedení! Na Hofmannův balón od praporku si parádně naskočil JONATHAN TAH, který jej tečoval přesně do vzdálenějšího horního rohu hostující svatyně. S tímhle Blaswich moc dělat nemohl – 2:0!
     
    37
    A další hlavička z dílny jednoho z domácích borců, tentokrát to lipský brankář zvládl. Roseho svěřenci si v BayAreně koledují o pořádný debakl...
     
    38
    Hosté se poprvé po delší době dostali před Hrádeckého svatyni a z rychlého brejku si hned vybojovali roh. Tohle by mohlo být zajímavé...
     
    39
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Pozor, pozor: standardku využívají také hosté a v Leverkusenu je to vzápětí znovu jen o jeden gól! Exekuce rohového kopu se ujal Raum a míč následně hlavou do sítě dopravil DANI OLMO, který tak navazuje na své excelentní představení ze superpohárové bitvy proti Bayernu – 2:1!
     
    40
    Red Bull po vstřeleném gólu ožil. Je vidět, že mu zásah dodal ztracené sebevědomí, a v BayAreně tak rázem sledujeme výrazně vyrovnanější podívanou.
     
    41
    První poločas se pomalu chýlí ke konci. Hra se nyní drží napravo od lipského vápna, do kterého se ale Leverkusenu teď vůbec nedaří prorazit.
     
    42
    Hosté jsou v útoku a snaží se se přesunout k Hrádeckému. Po pravé straně jim to nevyšlo, svěřenci kouče Roseho to tak teď zkouší pro změnu zleva.
     
    44
    Hofmann poslal míč dozadu na Tapsobu, jenž hledá někoho, komu by balón mohl předat.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    45+1
    Ofenzivní snahy Leverkusenu zastavuje hra rukou, která byla odpískána až zvláštně pozdě. Lipsko se vrací na balón v těsné blízkosti své svatyně.
     
    45+2
    V úvodní půli toho nejspíš už moc neuvidíme, Rudí býci drží míč na středu hrací plochy. Hosté je v závěru odmítají pustit blíže k Hrádeckého svatyni.
     
    45+3
    Frimpong před Blaswichem vyhlížel letící míč z křídla, ke kterému se ale přes obránce nedostal.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:34.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 2:3. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 5:4.
     
    Úvodní půle je v Leverkusenu minulostí, domácí odchází zpět do kabiny s jednobrankovým náskokem. Lipsko v prvním poločase podalo nepříliš povedený výkon v defenzívě a kvůli tomu hned dvakrát inkasovalo, v závěru se ale přiblížilo k vyrovnání díky zásahu Daniho Olma. Inu, uvidíme, jak se duel bude vyvíjet dál.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Jen pár sekund po startu poločasu je po souboji o míč napomínán Boniface, balón tak dostane Lipsko.
     
    47
    Dlouhá série přihrávek na pravé straně k větší šanci Leverkusenu nevedla, domácí se před Blaswiche ani na druhý pokus nedostali. Teď útočí pro změnu hosté.
     
    48
    Jako blesk z čistého nebe teď přišla obrovská šance pro Bayer! Hofmann krásnou přihrávkou z křídla připravil ideální zakončení pro Wirtze, jehož pokus z bezprostřední blízkosti brány ale výborný Blaswich zlikvidoval!
     
    49
    Na druhé straně hřiště dopředu startoval Openda, kterého si ale obrana pohlídala a včas jej odzbrojila.
     
    50
    Heinrichs jen pár sekund nato vybojoval roh pro svůj výběr pěknou střelou na přední tyč. Rudí býci teď dostávají ideální šanci srovnat stav utkání.
     
    51
    Hrádecký si navzdory chaosu před svou bránou udržel přehled o balónu a lapil ho do svého náručí.
     
    52
    Frimpongův centr z pravé strany vystihl bránící Simakan, který se teď zotavuje z hodně nepříjemné srážky s Bonifacem. Odpískán faul proti Bayeru.
     
    53
    Uvidíme další rohový kop, tentokrát ale na opačném konci pole. Leverkusen je v posledních momentech hry aktivnějším týmem a chce si pojistit náskok.
     
    54
    Red Bull má problém jakkoliv odpovědět na vysoký pressing domácího výběru. Hostům se vůbec nedaří hru přesunout dál než za středovou čáru.
     
    56
    Boniface poslal krátkou přihrávku na Frimponga, který chtěl balón nabídnout Hofmannovi. Jeho přihrávka ve vápně ale nebyla přesná, míč zajel až za bránu.
     
    57
    Victor Boniface se tentokrát rozhodl vzít věci do svých rukou a zvolil střelou zpoza šestnáctky, které ale chyběla notná dávka přesnosti. Balón klec přeletěl.
     
    58
    Tohle mohlo být nebezpečné. Lipsko po dlouhé době, kdy bylo zaraženo v obraně, vyrazilo vpřed: Openda chtěl na hraně vápna připravit zakončení pro Wernera, přihrávka ale byla až příliš důrazná.
     
    59
    Dění se vzápětí vrací do zajetých kolejí, Leverkusen drží míč na polovině soupeře a hledá cestu před Blaswiche. Obrana Lipska má zatím situaci pod kontrolou.
     
    61
    Hodina hry je za námi. V zámezí se připravují první střídání, RB brzy provede hned tři změny.
     
    62
    Rozhodčímu došla trpělivost, je tu první žlutá karta zápasu. Nicolas Seiwald (RBL) jí vidí poté, co útočícího protihráče velmi okatě zatáhl za dres.
     
    62
    Střídání v týmu RB Lipsko:
    ze hřiště odchází Nicolas Seiwald, přichází Castello Lukeba,
    ze hřiště odchází Timo Werner, přichází Yussuf Poulsen,
    ze hřiště odchází Xavi Simons, přichází Kevin Kampl.
     
    63
    Domácí dělají vše pro to, aby navýšili svůj náskok. Blaswich se musí mít na pozoru, hra se drží u něj.
     
    64
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Bayeru se daří dlouhou aktivní pasáž přetavit ve třetí gól! Frimpong pěkným centrem z levé strany připravil zakončení pro FLORIANA WIRTZE, který následně přizvedl letící balón nad Blaswiche. Jeho střela zaplula přesně pod břevno – 3:1!
     
    66
    Hosté nyní získali k dispozici standardku, ze které ale větší šanci nevykřesali. Domácí ve svém vápně míč velmi rychle dostali pod kontrolu.
     
    67
    Hrádecký bude rozehrávat od své vlastní svatyně. Utkání navzdory příznivému stavu pro Leverkusen doprovází ponurá atmosféra, něco se zřejmě stalo v domácím kotli. Doufejme, že je vše v pořádku...
     
    68
    Nedovolený zákrok Williho Orbána zůstal na slovním napomenutí, Bayer rozehrává ze středu hřiště.
     
    69
    Victor Boniface (LEV) si krom asistence do statistik zapíše také žlutou kartu. Nikoliv ale za faul, ten by sudí ještě zkousl, nýbrž za následné protesty.
     
    70
    Zákroků za hranicí pravidel v posledních minutách výrazně přibylo, Lipsko si vyzkouší standardku.
     
    71
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Inu, v Leverkusenu máme zaděláno na velmi zajímavých posledních dvacet minut! Hlavičkou z bezprostřední blízkosti brány se prosazuje LOÏS OPENDA, který využil chvilkové nepozornosti domácí defenzívy a přiblížil svůj celek k vyrovnání. Tohle bude ještě drama – 3:2!
     
    72
    A je tu další pauza na občerstvení, hráči obou celků se na chvíli přesouvají k lavičkám.
     
    74
    Openda spálil neuvěřitelnou šanci na srovnání, které teď bylo jen pár centimetrů daleko! Hostující forvard si nedokázal ve vápně rychle zpracovat neposedný balón a když už se mu to povedlo, poslal ho pouze do tyče!
     
    75
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Florian Wirtz, přichází Robert Andrich.
     
    75
    Střídání v týmu RB Lipsko:
    ze hřiště odchází Loïs Openda, přichází Emil Forsberg.
     
    76
    Domácí budou brzy nuceni znovu vystřídat, Frimpong si zřejmě přivodil nějaké zranění a nezdá se, že by byl schopen se ze zámezí vrátit do hry.
     
    77
    Rutinním zakončením pozornost domácího gólmana proklepl Poulsen, Hrádecký s přehledem chytá.
     
    78
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Jeremie Frimpong, přichází Arthur.
     
    79
    Míříme do posledních deseti minut základní hrací doby. Lipsko je momentálně lepším týmem na hrací ploše, Leverkusenu se nedaří se zmocnit míče.
     
    80
    Působení Red Bullu na polovině soupeře teď ale zastavuje útočný faul jen pár metrů od vápna, domácí se vrací na balón a mohou přejít do ofenzívy.
     
    81
    Rozhodčí po faulu Castella Lukeby (RBL) na Palaciose neváhal a okamžitě vytasil žlutý kartónek.
     
    82
    Tapsoba v bezprostřední blízkosti svého vápna jen tak tak uchránil míč před dotěrnými protihráči a přesunul hru na pravou stranu, kde Bayer nyní postupuje.
     
    83
    Závěr druhého poločasu se teď hodně kouskuje, jedno ale zůstává pořád stejné: Lipsko je častěji na balónu a bezúspěšně atakuje domácí vápno.
     
    84
    Střídání v týmu RB Lipsko:
    ze hřiště odchází Xaver Schlager, přichází Fabio Carvalho.
     
    85
    Moc zajímavého toho nyní k vidění není. Tapsoba se pokusil prostrčit míč přes protihráče na Andricha, jenže svou nabídku nenamířil úplně přesně.
     
    86
    Parádní práce leverkusenského brankáře. Centr z pravé strany nejprve vyboxoval vysoko do vzduchu a padající balón následně lapil do svých rukavic.
     
    87
    Výhru Bayeru mohl definitivně potvrdit Boniface, jehož prudká střela ale šla jen vedle tyče.
     
    88
    Znovu slyšíme domácí kotel. Důvodem dlouhého ticha byl fakt, že jeden z fanoušků Leverkusenu se zranil během oslav třetího gólu svého týmu. Podle dostupných informací je ale nakonec v pořádku.
     
    89
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Victor Boniface, přichází Nadiem Amiri,
    ze hřiště odchází Jonas Hofmann, přichází Adam Hložek.
     
    90
    Závěr utkání se protáhne aspoň o 5 minut.
     
    90+1
    Poprvé jsme viděli Adama Hložka, který nezvládl souboj s protihráčem a ztratil míč na středu hřiště.
     
    90+2
    Závěr utkání je zatím až nečekaně klidný, Lipsku se nedaří v nastavení domácí obranu potrápit. Defenzíva Bayeru nyní zhatila další pas do svého vápna.
     
    90+3
    Simakan si v souboji s Palaciosem pomohl faulem, protihráči zřejmě zašlápl nohu. Karta z toho nebude.
     
    90+4
    Leverkusen poprvé do dlouhé době zaútočil. Arthurův pozemní centr z pravé strany mohl být nebezpečný, nakonec jej ale zachytil jeden ze soků.
     
    90+5
    Domácí vítězství už je takřka jistotou, těsně před koncem uvidíme ještě roh Leverkusenu a to bude z dnešního utkání už velmi pravděpodobně vše.
     
    90+6
    Simakanův dlouhý nákop dopředu ještě zachytil Grimaldo, jenž obratem vrátil hru před Blaswiche. Akce vyvrcholila propagační ranou Arthura.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Leverkusen vstoupil do nového ročníku Bundesligy tou správnou nohou a slaví těsné vítězství nad Lipskem, které dnes v BayAreně doplatilo na laxní výkon své obrany. Svěřenci trenéra Marca Roseho se sice snažili v závěru zápasu vybojovat aspoň remízu, jejich hře vepředu ale chyběla kreativita a domácí celkem bez obtíží dokráčeli k cenným třem bodům.
     
    Bayer se bude příští týden snažit navázat na dnešní povedený výkon na půdě Mönchengladbachu, zatímco RB v domácí premiéře přivítá Stuttgart.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:10.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (17:37:41)

    Vojtěch Martinek

    Branky: 24. Frimpong (Boniface), 35. Tah (J. Hofmann), 64. Wirtz (Frimpong) – 39. Olmo (Raum), 71. Openda (Simakan)

    Karty:   69. Boniface (LEV) – 62. Seiwald (RBL), 81. Lukeba (RBL)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:10.
    Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Kossounou, Tah, Tapsoba – Frimpong (78. Arthur), Palacios, Xhaka, Grimaldo – J. Hofmann (89. Hložek), Wirtz (75. Andrich) – Boniface (89. Amiri).
    Náhradníci: Kovář – Fosu-Mensah, Mbamba, Puerta, Münz.

    Trenér: Xabi Alonso.

    RB Lipsko: Blaswich – Henrichs, Simakan, Orbán (C), Raum – Simons (62. Kampl), Seiwald (62. Lukeba), X. Schlager (84. Carvalho), Werner (62. Poulsen) – Openda (75. Forsberg), Olmo.
    Náhradníci: Zingerle – Klostermann, Baumgartner, Novoa.

    Trenér: Marco Rose.

    Rozhodčí: Brych – Siewer, Wessel.
    bahis siteleri