Häcken – Aberdeen 2:2 (kon.) | Slavia – Zorja Luhansk 2:0 (kon.) | Ludogorec – Ajax 1:4 (kon.)
Olimpija Lublaň – Karabach 0:2 (kon.) | Dinamo Záhřeb – Sparta 3:1 (kon.) | St.Gilloise – Lugano 2:0 (kon.)
Slovan Bratislava – Aris Limassol 2:1 (kon.) | KÍ Klaksvík – Šeriff Tiraspol 1:1 (kon.) | Olympiakos – Čukarički 3:1 (kon.)
Linz – Zrinjski Mostar 2:1 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
2:0 (0:0)
FK Zorja Luhansk
Čtvrtek 24.08.2023, 19:00 • Fortuna Arena, Praha-Vršovice • Evropská liga (předkola) • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Krásný čtvrtek všem příznivcům kopané. V úvodním duelu play-off o účast ve skupině Evropské ligy se na horké půdě v Edenu střetne domácí SK Slavia Praha a ukrajinský celek FK Zorja Luhansk. U sledování textového přenosu přímo ze stadionu přeji co nejpříjemnější zážitek, třeba budeme svědky toho, jak přibudou nějaké ty bodíky do českého koeficientu.
     
    SK Slavia Praha

    Sešívaní zažívají povedený start do sezony. V domácí soutěži jsou jediným zatím stoprocentním týmem, po pěti kolech mají na kontě maximální počet patnácti bodů. V pohárech zatím narazili na jednoho soupeře, taktéž ukrajinského. Dnipro-1 bez potíží vyřadili po výsledcích 3:0 a 1:1, míří tak do skupiny Evropské ligy. Což je žádoucí, neboť po loňském, krajně nepříjemném a nečekaném vypadnutí ze skupiny Konferenční ligy, je Slavia hladová po úspěchu v Evropě.

    V úvodní jedenáctce trenéra Jindřicha Trpišovského by ani tentokráte neměl chybět Christos Zafeiris. 20letý středopolař disponuje jak výtečnou kopací technikou, tak schopností hledat v obtížných situacích ojedinělá řešení. Zaplněný Eden se tak bude moci opět těšit na jeho kouzla.
     
    FK Zorja Luhansk

    Třetí tým uplynulého ročníku ukrajinské ligy je na tom o poznání hůře a do utkání půjde z pozice jasného outsidera. V nové sezoně za čtyři utkání vybojoval pouhé čtyři body, čili v posledních týdnech opravdu nedisponuje ideální formou. Celek je složený, jako v tuto chvíli většina klubů v zemi, převážně z ukrajinských plejerů.

    Výjimkou je například 23letý ofenzivní univerzál Eduardo Guerrero. Fotbalista původem z Panamy načíná v Zorje druhou sezonu, v loňském ročníku zapsal v deseti duelech slušnou bilanci 5+3. Navíc má na kontě již pět startů za dospělou reprezentaci.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Kolář – Masopust, Vlček, Holeš (C) – Douděra, Zafeiris, Ševčík, Provod – Jurásek, Chytil, Schranz
    Náhradníci: Mandous, Sirotník – Bořil, Hromada, Jurečka, Ogungbayi, Ousou, Tijani, Tomič, Toula, van Buren, Wallem
    Trenér: Jindřich Trpišovský

    FK Zorja Luhansk: Turbalevskij – Kyrjuchancev, Jordan, Batahov, Snurnicyn – Jacyk, Dryšljuk, Myšnov (C) – Anťuch, Guerrero, Vantuch
    Náhradníci: Saputin, Žilkin – Alefirenko, Bol, Buhaj, Gorbač, Gulko, Čurko, Chachlov, Mičin, Nahnoinij, Vološyn
    Trenér: Nenad Latalovič

    Rozhodčí: Tohver – Koiv, Klaasen.
     
    Do výkopu zbývá něco málo pod deset minut a Eden se jako obvykle postupně plní. Podle předběžných infromací by dnes fotbalisty Slavie měl za postupem hnát vyprodaný stadion.
     
    A tribuny si již mohou poslechnout i hymnu domácícho celku.
     
    Obě základní jedenáctky již vstoupily na trávník. Slávisté stejně, jako v předchozím domácím duelu s Dniprem, s trikoty na podporu válkou zmítané Ukrajiny, odkud pochází i její dnešní soupeř.
     
    A vypadá to, že domácí kotel si opět připravil nějaké choreo, podobně jako v posledním ligovém klání.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Mezitím, co utkání započalo, připomínají svým choreem domácí příznivci invazi sovětských vojsk do Československa z roku 1968 a k tomu ještě zpívají národní hymnu.
     
    2
    Míč v tuto chvíli kontroluje Slavia, hosté jsou zalezlí na vlastní obranné polovině.
     
    2
    Zafeirisův centr ale dokázal hlavou odrazit Snurnicyn, následná pobídka Ševčíka do vápna pak donutila Provoda ke skluzu. Domácí univerzál na merunu dosáhl, ale ve skluzu nezamířil přesně.
     
    3
    Zorja si balonu neužila ani pár desítek sekund, do vápna se naopak probíjel Schranz. Dvojice Kyrjuchancev – Jordan jej ale dokázal zablokovat natolik, aby si pro míč doklouzal brankář Turbalevskij.
     
    4
    Ševčíkovi se nyní nepovedla přihrávka, jíž chtěl překonat první obrannou linii soupeře. Slavia ale i tak bude vhazovat.
     
    4
    Schranz z Provodem na levém křídle pěkně zakombinovali, po skoro až brazilském driblinku Zafeirise se dostal k centru opět Schranz. Jeden z bránících plejerů jej ale srazil na rohový kop.
     
    5
    Provodův rohlík odvrátil Jordan jen k Douděrovi, obléhání ukrajinské svatyně pokračuje.
     
    5
    A jinak tomu nebude ani nyní, neboť Jurásek přišel o míč kvůli tomu, že se stal obětí nedovoleného zákroku.
     
    6
    Standardku z pravé strany by měl zahrávat buď Petr Ševčík, nebo Lukáš Provod.
     
    6
    Slavia nakonec rozehrála nakrátko a Ševčík hledal na zadní tyči Holeše, jeho hlavička ale neměla dostatek razance ani přesnosti na to, aby alespoň teoreticky mohla branku hostí ohrozit.
     
    7
    Žlutá karta pro tým FK Zorja Luhansk (Kyrylo Dryšljuk). První napomenutí přišlo po faulu na ose hřiště, přibližně třicet metrů od svatyně Turbalevskije.
     
    8
    Sešívaní opět rozehráli nakrátko a ostrý centr Juráska z levého křídla hrudí odvrátil na roh Vantuch. Slavia zatím jasně dominuje.
     
    8
    Domácím chybělo pár decimetrů k první brance! Masopust si naběhl na centr Ševčíka od praporku a hlavou zamířil o malinkatý kousíček vedle.
    8. Masopust hlavou těsně minul levou tyč Turbalevskijovy branky
     
    9
    Zorja se alespoň na chvilku podívala na útočnou polovinu, následně byla ale zkonsolidovanou obranou domácích vyhnána až k vlastnímu brankáři a záhy poté o míč přišla.
     
    10
    Jurásek nabral rychlost a prošel středem hřiště, načež vyzval k centru Douděru. Ten se snažil vybídnout k zakončení na zadní tyči nabíhajícího Schranze, jenže slovenský fotbalista dostal míč na dlouhou nohu a tak prakticky jen prodloužil balon na kop od branky.
     
    11
    Zatím je na hřišti jen jedno mužstvo, v tuto chvíli to vypadá, že je spíše otázkou kdy Slavia vstřelí první branku, a ne zdali se jí to vůbec podaří.
     
    11
    Chytilova kolmice ale dá Zorje vydechnout, neboť byla až příliš dlouhá.
     
    12
    Kolářova nepřesná rozehrávka na Vlčka darovala aut ukrajinskému celku. Hosté se tak opět podívají na útočnou polovinu hřiště.
     
    13
    Holeš si poradil v souboji s Guerrerem, vhazují ale opět hosté.
     
    13
    Ti si navíc poté pomohli faulem, takže Slavia opět buduje ofenzivní tažení až od trojice stoperů.
     
    13
    Guerrero nabral rychlost na pravém křídle a už už to vypadalo, že se okolo Holeše prosmýkne do šestnáctky. Kapitán Slavie ale nakonec dokázal balon vypíchnout na roh.
     
    14
    Myšnovův centr ale dokázal bez potíží odvrátit Ševčík do bezpečí. Zorja každopádně poprvé v utkání trošku vystrčila prozatím schované ofenzivní růžky.
     
    15
    Anťuch se proti přesile neprosadil a přišel o míč. Nutno dodat, že byl obklopen snad třemi protihráči, z podobné situace by se vyháčkoval možná tak Neymar v nejlepších letech.
     
    16
    Masopust našel přesným pasem za beky Schranze, ten počkal na podporu červenobílých kolegů a přistrčil míč Douděrovi. Jeho střílenou přihrávku si ve vápně našel Provod, jenž z dobré pozice ale trefil jen prostor, kde číhal gólman Turbalevskij.
     
    17
    Jurásek efektní kličkou za patou obalamutil protihráče a založil útok Slavie, jeho spoluhráči na něj ale nedokázali úspěšně navázat.
     
    18
    Anťuch vybojoval míč a rozjel protiútok, jenže neměl podporu spoluhráčů. Sešívaných se naopak vrátilo ve sprintu dost a nakonec skončil balon u Zafeirise.
     
    19
    Na norského záložníka se opravdu hezky kouká. Teď Zafeiris dvěma krátkými kličkami na středu hřiště udržel balon.
     
    19
    Juráskova snaha odcentrovat přes Kyrjuchanceva končí neslavně, pouze odkopem od hostující branky.
     
    20
    Schranz neprocedil balon do šestnáctky přes bránícího Jordana.
     
    20
    Domácí se vyťukali obranou až ke zpětné přihrávce Juráska z brankové čáry, jenže celá skrumáž před Turbalevským nakonec rezultuje jen v rohový kop.
     
    21
    Z něj domácí nebyli tak nebezpeční jako při předchozí hlavičce Masopusta.
     
    21
    Provoda zradilo zpracování, prvním dotykem si posunul míč jen do autu.
     
    22
    Faul Douděry na Jacyka přiřkl míč mančaftu z Ukrajiny.
     
    23
    Anťuch si velmi šikovně tělem vykýval Zafeirise, ten jej následně zezadu podsekl. Zorja bude zahrávat volný kop z prostoru pravého křídla.
     
    24
    Jenže s centrem Myšnova si poradil Holeš a odvrací do bezpečí.
     
    24
    Další nedovolený zákrok na levém křídle znamená zrcadlově de facto identickou standardku.
     
    24
    A nyní si hosté vyzkouší také autové vhazování z levé strany.
     
    25
    Snurnicynův pas na Myšnova byl až příliš vysoký, takže dolétl mimo hřiště. Vykopávat bude Kolář.
     
    26
    Ševčík přišel o míč ve střední třetině hřiště, Zorja se ale opět vyhnala až k vlastnímu brankáři, který odkopem odevzdal balon domácím.
     
    26
    Juráskova kolmice pak žádného hráče v sešívaných dresech nenašla.
     
    26
    Jako blesk z čistého nebe vlétl za defenzivní linii hostí Schranz, jenž z boku postupoval sám na branku Zorji. Pokoušel se o prudké zakončení na přední tyč, které ale zlikvidoval výtečným zákrokem Turbalevskij. Domácí budou kopat roh.
     
    27
    LUKÁŠ MASOPUST si na hranici malého vápna našel Provodův centr, který na něj prodloužil Zafeiris, a prudkou hlavičkou pod břevno se prosadil, jenže jeho trefa nebyla uznána po zásahu videorozhodčího, zřejmě kvůli ruce Zafeirise.
     
    29
    Domácí byli opět neskutečně blízko skórování. Jurásek se z pravé strany hnal na Turbalevského, jenže jeho střelu doslova vykopl z brankové čáry Jordan, stejně jako následný odražený míč. Eden opět zvedal ruce nad hlavu zbytečně.
    29. Obrovské šance Slavie, Jordan hrdinou okamžiku


     
    31
    Dvě situace, které volaly po vstřelené brance. První ovšem nebyla uznána a podruhé domácím vypálily rybník dva skvělé obranné zákroky Jordana.
     
    33
    Na balonu jsou opět domácí. Juráskovo efektní prostrčení míč na střed ale nebylo ani trošku efektivní.
     
    34
    Obrázek hry se stále nemění. Územní převaha Slavie ale zatím v platnou branku nevyústila.
     
    35
    Šanci zahrozit každopádně dostanou sešívaní i nyní, neboť Myšnov kousek za vápnem ve vzduchu nedovoleně atakoval Zafeirise.
     
    35
    Provod do zkusil přímo na branku okolo zdi, jeho slabý pokus ale nenadělal Turbalevskému sebemenší potíže.
     
    36
    Zafeiris šikovně prostrčil merunu na Provoda do vápna, tomu jej za minutu dvanáct na roh upálil Dryšljuk.
     
    36
    Hosté opět odklízí míč z brankové čáry, to je neuvěřitelné! Turbalevskij nevyběhl ideálně a po odrazu od jednoho z hráčů jej balon obloučkem přeletěl, jenže od inkasovaného gólu tentokráte zachránil hosty Vantuch.
     
    37
    Chytil udržel balon proti přesile a vyzval k centru Provoda, Schranz následně hlaovu mířil zřejmě do boční sítě.
     
    38
    Jurásek na zemi, k pádu mu dopomohl nešetrný zákrok Snurnicyna.
     
    39
    Následný volný kop dokázala obrana hostí prodloužit alespoň na autové vhazování.
     
    40
    Provod hledal z autu Chytila, toho ale ve vzdušném klání předčil Jordan.
     
    41
    Masopust chytrými jesličkami prostrčil merunu do pokutového území, tam jej ale jeden z bránících hráčů odkopl tak šikovně, že hosté budou po odrazu od Juráska vykopávat od branky.
     
    42
    Po autu Douděry z pravé strany sklepl Chytil balon Juráskovi, ten ale při pokusu o obstřel na zadní tyč obstřelil i branku soupeře.
     
    42
    Následně málem využil zmatků mezi Jordanem a Turbalevským Schranz, hostující páreček si ale s vypětím všech sil poradil. Brankář odkopává míč co nejdále a už se asi modlí, aby brzy přišla pauza.
     
    43
    Další zahozená tisíciprocentní tutovka v podání domácích. Douděra fantastickým obloučkem rozeběhl Schranze a ten opět upaloval sám na Turbalevského, jenže i podruhé v utkání vyšel ze vzájemného souboje lépe brankář hostí.
    43. Slavia pokračuje v zahazování tutovek, teď měl gól na kopačce Schranze
     
    44
    Turbalevskij se zaskvěl i záhy, když se musel blýsknout reflexivním zákrokem proti centru, který za jeho záda málem ztečoval Snurnicyn.
     
    44
    Žlutá karta pro tým FK Zorja Luhansk (Eduardo Guerrero).
     
    45
    Masopust vyšťouchl míč Jacykovi špičkou mezi nohama, jenže jej poslal jen k dalšímu hráči soupeře.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    45+1
    Vzhledem k množství šancí a závarů před brankou Zorji se to zdá neuvěřitelné, ale první dějství spěje k bezgólovému vyústění.
     
    45+2
    Guerrero se probíjel středem hřiště, sudí ale pískl do píšťalky dříve, než stihl vůbec pomýšlet na zakončení.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První půle je za námi a k nevíře snad všech přítomných je stav stále bezbrankový. Slavia je, přesně podle papírových předpokladů, aktivnějším mužstvem a vytvořila si snad čtyři jasné gólovky, jenže obětavě bránící Luhansk v, jehož čele stojí fantasticky chytající Mykyta Turbalevskij, prostě zatím odmítá inkasovat. Když už se sešívaným podařilo přesně trefit, gól byl odvolán, jelikož mu předcházela ruka Zafeirise.

    Hosté z Ukrajiny se naopak ani nepřiblížili tomu, aby ohrozili Ondřeje Koláře v brance Slavie.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 20:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Zorja Luhansk:
    ze hřiště odchází Dmytro Myšnov, přichází Petar Mičin.
     
    47
    Zrodila se první střela hostí, Dryšljuk ale vypálil opravdu hodně vysoko nad Kolářovu branku.
     
    48
    Batahov při odvážném výletu ze středu obrany přišel o míč, vše pak musel chirurgicky přesným skluzem hasit Snurnicyn.
     
    49
    Do protiútoku se hnali hosté, jenže Guerrerův pas podél levé postranní čáry dokázal Holeš zablokovat.
     
    50
    Provod se pokoušel rozvinout útok přihrávkou po své levé ruce, ta byla ale na Schranze moc prudká. Vše tak končí pouze odkopem od branky.
     
    50
    Chytil opět prokázal, jak je schopný hrát zády k brance. Kousek od rohu vápna si pokryl merunu před Batahovem, obtočil se okolo něj a ještě vybojoval žlutý faul.
     
    50
    Žlutá karta pro tým FK Zorja Luhansk (Arsenij Batahov).
     
    51
    Ze standardky ale Slavia niak zahrozit nedokázala.
     
    52
    Mičin se probíjel kupředu, ale byl zastaven ještě před půlící čarou.
     
    52
    Nadějně se jevící ťukec Slavie pak zhatila přihrávka na Provoda, která byla jen o malinko kratší, než by bylo třeba.
     
    53
    Masopust z úctyhodné vzdálenosti napřáhl levačkou, jeho pumelice ale letěla mimo.
     
    54
    Zafeiris opět ukázal neskutečnou kvalitu, z levého křídla se i s trochou štěstí proháčkoval na střed a kolmicí vyslal do úniku Chytila. Tomu ale míč utekl a vše zhatil včasným vyběhnutím zatím bezchybný Turbalevskij.
     
    55
    Potřetí zastavili hosté merunu na brankové čáře. Tohle už snad ani není pravda. Turbalevskij vyboxoval balon po Juráskově centru nejistě jen do spoluhráče a následně zachraňoval vzniklou šlamastyku za pět sekund dvanáct.
     
    56
    Jurásek se otočil kousek za vápnem a přihrál Ševčíkovi, načež jej sestřelil Jacyk. I tento zákrok bude oceněn žlutým kartonkem.
     
    56
    Žlutá karta pro tým FK Zorja Luhansk (Oleksandr Jacyk).
     
    57
    Tohle je volný kop z hodně příznivé pozice. Blízko ose hřiště, nějakých 20 metrů od branky...
     
    57
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Ivan Schranz, přichází Václav Jurečka,
    ze hřiště odchází Matěj Jurásek, přichází Mick van Buren.
     
    58
    Teď už asi přijde čas přímý kop konečně rozehrát.
     
    58
    Jurečka se mohl hned po příchodu na trávník stát hrdinou, jenže jeho záměr zakončit po zemi okolo zdi brankář Turbalevskij přečetl.
     
    59
    Tenhle pas by van Buren nestihl ani na motorce, dojde tedy k odkopu od branky hostí.
     
    60
    Provod posunul balon po křídle Jurečkovi, jeho následný střílený centr odvrací dobře postavený Batahov.
     
    61
    Brejk Zorji k ničemu nevedl, takže hrají opět domácí.
     
    61
    Slavia se vykombinovala až k centru z pravého křídla, který posadil Douděra na hlavu van Burena. Nizozemský forvard ve výskoku zakončil těsně mino.
    61. van Burenova hlavička se o pár decimetrů nevešla mezi tři tyče
     
    62
    Žlutá karta pro tým FK Zorja Luhansk (Mykyta Turbalevskij). Důvodem bylo přílišné zdržování při kopu od branky.
     
    63
    Guerrero už se za vápnem chystal ke střele, odzbrojil ho ale Lukáš Masopust.
     
    63
    Chytil zezadu až příliš okatě obtěžoval Surnycina, což neuniklo zraku hlavního sudího.
     
    64
    Za nákopem Provoda sprintoval Zafeiris, míč nakonec skryl v náručí gólman hostí.
     
    65
    Provodův centr chtěl Turbalevskij stáhnout ze vzduchu, jako pořádně kluzké mýdlo se mu ale míč vysmýkl z náručí a putuje na roh.
     
    65
    Brejk v podání ukrajinského celku táhl Mičin, který po padesátimetrovém sprintu před míč Anťuchovi. Ten jej přiklepl Guerrerovi, jehož prudká rána z dálky letěla vysoko nad.
     
    66
    Následně sešívaní opět obléhali branku soupeře, k zakončení zpoza vápna se nakonec odhodlal Holeš. Za jeho dělovkou se Turbalevskij jen ohlédl, naštěstí pro něj se ale mezi tři tyče nevešla.
    66. Po Holešově střele se Turbalevskij jen ohlédl
     
    67
    Poté šel k zemi Oleksandr Jacyk, zřejmě kvůli křečím v lýtku, což kotel Slavie ocenil Buděním.
     
    68
    Provodův centr zleva propadl až k Douděrovi, který si ale při střele z první neseřídil mířidla.
     
    68
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Mojmír Chytil, přichází Muhamed Tijani,
    ze hřiště odchází Lukáš Provod, přichází Boluwatife Ogungbayi.
     
    70
    Zahrozili ale i hosté. Nejprve musel Kolář akrobaticky vyškrábnout centr Kyrjuchanceva, následně se o zajímavý obstřel pokoušel Anťuch, jenže trefil jen jednoho z bránících hráčů.
     
    71
    Ševčík si ukrojil příliš velké sousto, mezi dvěma soupeři neprošel a navrch ještě i fauloval.
     
    71
    Hosté se ale míče dlouhým nákopem do země nikoho okamžitě zbavili.
     
    72
    Po přiklepnutí Ševčíka to zpoza vápna zkusil Tijani, jeho prudká rána ale jen donutila Turbalevského k dalšímu povedenému zákroku. Akce poté pokračovala a rezultovala v Masopustovu střelu vysoko nad.
    72. Anťuchovu střelu zastavil jeden z domácích obránců
     
    73
    Ogungbayi nepřesně rozehrál a kupředu mohli postupovat hosté, Vlček ale nabíhajícího Anťucha zpacifikoval a odehrál na aut.
     
    74
    Zafeiris našel milimetrovou kolmicí van Burena, ten si balon zasekl a přenesl hru na Masopusta. Na jeho centr byl ale následně krátký právě ten hráč, který mu míč předal.
     
    75
    Zafeiris okradl o merunu Anťucha a při pokusu přejít přes Jordana byl zastaven nedovoleně.
     
    75
    Po kombinaci Zorji si Slavia hodně zahrávala, od Holeše se míč odrazil před Mičina, jenže vše nakonec z pohledu domácích uhasil Masopust. Nebýt jeho, zakončoval by žolík hostí z vyložené pozice.
     
    76
    Jurečka centrem hledal prostor, kde číhal Ogungbayi. Ten se snad připravoval zakončit nůžkami, jenže mu plány překazila hlavička Kyrjuchanceva.
     
    77
    Anťuch to zkusil proti dvojici Vlček-Zafeiris, jeho ambiciózní průnik nakonec úspěšný nebyl a hrát mohou domácí.
     
    77
    Van Buren nešel za pasem Ševčíka, neboť se domníval, že byl v ofsajdu. To znamená vhazování pro hosty od vlastního praporku.
     
    78
    Střídání v týmu FK Zorja Luhansk:
    ze hřiště odchází Oleksandr Jacyk, přichází Vjačeslav Čurko.
     
    78
    Centr van Burena byl Vantuchem sražen na rohový kop, z něhož domácí nedokázali dostat balon před bránu.
     
    79
    Ogungbayi prodloužil dlouhý nákop jen za sebe mimo hrací plochu.
     
    80
    Stoper Batahov vyvezl míč až k vápnu Slavie a přiklepl jej Anťuchovi, ten ale ztratil balanc a nedokázal se dostat k zakončení.
     
    80
    Po centru Jurečky zleva se tlačil k zakončení Tijani, Vantuch odehrává na rohový kop.
     
    81
    Slavia právě vstřelila branku!
    Spása domácícho celku už má jméno – MUHAMED TIJANI. Urostlý bijec si našel překrásný centr Ševčíka od rohového praporku a prudkou hlavičkou otevírá skóre utkání. 1:0, sešívaní si museli řádně oddychnout.
    81. TIJANI - 1:0


     
    82
    Střídání v týmu FK Zorja Luhansk:
    ze hřiště odchází Denys Anťuch, přichází Ihor Gorbač,
    ze hřiště odchází Eduardo Guerrero, přichází Vladyslav Bugaj.
     
    83
    Tijani už se tlačil do dalšího zakočení, pokus o akrobatickou střelu ale nedopadl ideálně, neboť k němu míč nedošel.
     
    84
    Ševčík vyzkoušel štěstí z dálky, ale přízemní střelou minul branku.
     
    85
    Slavia v poklidu kontroluje hru a dere se na útočnou polovinu.
     
    86
    Douděra se doslova procupital k centru, který vracel do ohně van Buren. Po obranné hlavičce Jordana následuje rohový kop.
     
    86
    Střídání v týmu FK Zorja Luhansk:
    ze hřiště odchází Kyrjuchancev, přichází Alefirenko.
     
    87
    S rohovým kopem si poradil Batahov, následně se Zorja osvobodila dalším odkopem.
     
    88
    Ogungbayi se procpal k propadlému míči a ranou zpoza šestnácky vyzkoušel pozornost brankáře hostí, předtím ale fauloval Tijani, takže i kdyby se Ogungbayi trefil, gól by neplatil.
     
    88
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Douděra, přichází Wallem.
     
    89
    Pro tečovaný ceentr Snurnicyna z levé strany si došel Kolář a udržel jej na hrací ploše, hosté tak kýžený roh kopat nebudou.
     
    89
    Ale nechybělo mnoho a nemuselo jim to příliš vadit. Mičin na hranici vápna přebral balon od Bugaje, šikovně se s tím otočil a ranou na zadní tyč protáhl Koláře. Naštěstí pro domácí zamířil těsně vedle.
    89. Mičin mířil na zadní tyč, o kousek ji ale minul
     
    Dnešní utkání sleduje 18522 diváků.
     
    90
    Wallem si chytře narazil s van Burenem, pak ale pokazil přihrávku a je tu brejk.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.
     
    90+1
    A otevřená vrátka Slavie byla málem potrestána. Alefirenko sám uháněl přes celé hřiště, až na hranici vápna jej skluzem rozhodil Vlček a ještě heroičtějším obranným zákrokem pak jeho pumelici srazil na roh Holeš.
    90+1. Skvělý obranný zákrok Holeše
     
    90+2
    Po rohu ale může sešívaný tábor zůstat klidný.
     
    90+3
    Fantastický, nadlidsky chytající Turbalevskij drží naděje Zorji na poměrně příznivý výsledek do odvety. Nejprve reflexivně vyrazil dělovku van Burena z hranice vápna, následně si poradil i s dorážkou Tijaniho, který vypálil z naprosto vyložené pozice, střílel snad z malého vápna.
    90+3. Turbalevskij chytil Tijaniho tutovku
     
    90+4
    Slavia právě vstřelila branku!
    Ale domácí se druhé branky i tak dočkali. Přetažený centr mířil do levé strany vápna, kde jej Ogungbayi dokázal z první vrátit do ohně a i přesto, že hráči Zorji reklamovali, že míč hru opustil, najít úplně volného LUKÁŠE MASOPUSTA. Ten loženkou nepohrdl a Slavii před odvetou ještě více uklidnil. 2:0!
    90+4. MASOPUST - 2:0


     
    90+5
    Sešívaná skvadra mohla být ještě veselejší. Masopust pasem z hloubi pole našel za beky nabíhajícího van Burena, který ale svoji hlavičku nasměroval těsně vedle pravé tyče.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    V Edenu panuje veselí, domácí Slavia se sice pořádně nadřela, nakonec ale roli papírového favorita splnila a porazila Zorju Lunask 2:0. Ačkoliv šancí měla na minimálně pět branek, famózně chytající Mykyta Turbalevskij dlouho držel čisté konto. Deset minut před koncem ale střelecké trápení protrhl po rohu Ševčíka žolík Muhamed Tijani a v úplném závěru se po přihrávce Ogungbayiho, taktéž hráče z lavičky, trefil Lukáš Masopust. Slavia tak do odvety půjde s dvoubrankovým polštářem a je velmi blízko postupu do skupinové fáze Evropské ligy.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 12:1. Střely mimo: 15:4. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:11.
     
    To je ode mne z Edenu vše, přeji příjemný zbytek týdne. Tak brzy zase na počtenou! (20:56:59)

    Michal Nussbauer

    Branky: 81. Tijani, 90+4. Masopust

    Karty:   7. Dryšljuk (ZOR), 44. Guerrero (ZOR), 50. Batahov (ZOR), 56. Jacyk (ZOR), 62. Turbalevskij (ZOR)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 12:1. Střely mimo: 15:4. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:11.
    SK Slavia Praha: Kolář – Masopust, Vlček, Holeš (C) – Douděra (88. Wallem), Zafeiris, Ševčík, Provod (68. Ogungbayi) – Jurásek (57. van Buren), Chytil (68. Tijani), Schranz (57. Jurečka)
    Náhradníci: Mandous, Sirotník – Bořil, Hromada, Jurečka, Ogungbayi, Ousou, Tijani, Tomič, Toula, van Buren, Wallem

    Trenér: Jindřich Trpišovský

    FK Zorja Luhansk: Turbalevskij – Kyrjuchancev (86. Alefirenko), Jordan, Batahov, Snurnicyn – Jacyk (78. Čurko), Dryšljuk, Myšnov (C) (46. Mičin) – Anťuch (82. Gorbač), Guerrero (82. Bugaj), Vantuch
    Náhradníci: Saputin, Žilkin – Alefirenko, Bol, Buhaj, Gorbač, Gulko, Čurko, Chachlov, Mičin, Nahnoinij, Vološyn

    Trenér: Nenad Latalovič

    Rozhodčí: Tohver – Koiv, Klaasen

    Diváci: 18522
    Čtvrtek 31.08.2023
    Zorja Luhansk - Slavia 2:1

    Branky: 33. Alefirenko, 41. Anťuch – 83. Jurásek

    Karty:   15. Snurnicyn (ZOR)

    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:2. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 10:11.
    bahis siteleri