Motor ČB – Kärpät 1:4 (kon.) | Nové Zámky – Vienna Capitals 4:2 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Kärpät Oulu
Neděle 03.09.2023, 17:00 • Budvar aréna, České Budějovice • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Máme za sebou dnešní utkání! Finský celek byl o něco lepším celkem a po zásluze z dnešního klání vychází jako vítěz. Děkujeme za pozornost, z dnešního zápasu je to vše! (19:14:52)
     
    Konec zápasu.
    59:35 JUNTTILA - 1:4
     
    59:35
    Kärpät Oulu právě vstřelil branku! Po chybě v domácí obraně se JULIUS JUNTTILA dostal do zakončení a po přejetí modré čáry trefil odkrytou klec bez větších problémů! Dnešní zápas pomalu končí. Trevor Mingoia.
     
    59:08
    Motor se držel v útočném pásmu, pak ale nepřesná přihrávka vyhnala domácí klub do obranného pásma, odkud začne zřejmě jedna z posledních akcí tohoto zápasu.
     
    58:08
    Dominik Simon si sjel před branku, kde neměl příliš prostoru pro zakončení, přesto jeho pokus nebyl vůbec špatný. Zkusil kotouč zavěsit pod horní víko, bohužel pro něj a jeho spoluhráče ale puk končí nad.
     
    57:31
    Dominik Hrachovina po rychlé poradě zůstává na střídačce svého týmu! Motor to zkusí v šesti.
     
    57:04
    Pavel Pýcha se dostal z pozice obránce až k brance, odkud zkoušel své štěstí z velkého úhlu. Jeho pokus šel po ledě, Westerholm ho udržel před brankovou čárou betonem.
     
    56:10
    Milan Gulaš dostal přihrávku na své klasické místo na kruhu, odkud vypálil z první. Jeho pokus byl velmi razantní, ale nenašel si cestu mezi tři tyče.
     
    55:03
    Vyloučení v týmu Kärpät Oulu:
    Koivunen – 2 min., hákování.
     
    54:28
    Kärpät se nyní drží v útočném pásmu, v přesilovce ale střílel zatím pouze jednou. Hrachovina se nyní pouze ohlédl za pumelicí z pravého kruhu. Zasahovat ale nemusí.
     
    52:59
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Přikryl – 2 min., nedovolené bránění.
     
    51:52
    Adam Kubík clonil střele, přesto ji Westerholm dokázal najít a udržel ji napoprvé ve své výstroji. Kubík se následně dostal do menší potyčky s protihráčem, nic většího z ní ale nebude.
     
    50:08
    Dominik Simon dostal přihrávku v útočném pásmu a snažil se dostat do střelecké pozice, proti převaze bránících hráčů ale neuspěl.
     
    48:46
    Peter Tiivola mohl zvýšit na tříbrankový rozdíl! Zhruba z jednoho metru před brankou ale vystřelil mimo brankovou konstrukci a Hrachovina se stihl jen otočit!
     
    47:50
    Filip Přikryl si najížděl velmi nebezpečně před branku, kam mu spoluhráč předával kotouč. Ve změti hráčů ho ale nedokázal usměrnit, kam by bylo potřeba.
     
    46:24
    Julius Junttila se dostal do dobré příležitosti, když v rychlosti nabruslil do mezikruží. Hrachovina ale jeho pokus dokázal vykrýt a poslal ho mimo dosah finských hráčů.
     
    45:07
    Filip Přikryl se dostal s kotoučem do útočného pásma, kde o něj ještě bojoval v rohu ledové plochy a úspěšně. Následně ho posílal před branku, ale ani jeden z jeho spoluhráčů ho neposlal na branku.
     
    43:23
    Connor Bunnaman chtěl další dnešní branku, ale jeho pokus z vrcholku pravého kruhu skončil jen na připraveném betonu Dominika Hrachoviny.
     
    42:28
    Milan Gulaš se otočil s kotoučem a otevřela se mu cesta ke střele. Viděl místo u pravé tyče z gólmanova pohledu. Puk ale nenasměroval, kam bylo třeba, jen těsně nad horní tyč.
     
    40:46
    Atte Ohtamaa si najel s kotoučem na holi do útočného pásma, načež vyslal střelu, která skončila mimo zařízení. Následně se Motor dostal mimo obranné pásmo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou také druhé dějství, které nabídlo poměrně vyrovnanou podívanou a o něco lepší výkon domácího týmu oproti první třetině. Motor vstřelil jednu branku, oproti tomu také jednu inkasoval, když ve 37. minutě ujel hostující Mingoia – 1:3.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Pavel Pýcha byla zahnán s kotoučem do obranného pásma a v téhle třetině tak Motor již zřejmě nic nevymyslí.
     
    38:12
    Dominik Hrachovina si musel poradit s nebezpečnou situací na brankovišti, kdy se snažili o dorážku hostující hráči.
     
    37:29
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Kachyňa – 2 min., vysoká hůl.
    36:31 MINGOIA - 1:3
     
    36:31
    Kärpät Oulu právě vstřelil branku! Ville Koivunen vymyslel šikovnou přihrávku z obranného pásma na hranici modré čáry, kde stál připravený TREVOR MINGOIA, který si najel až ke kruhu a následně trefil naprosto přesně k tyči – 1:3. Asistence: Ville Koivunen, Connor Bunnaman.
     
    35:11
    Michal Krutil po přejetí modré čáry nahodil kotouč na branku. Westerholm bez potíží kryje a bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    34:29
    Lukáš Vopelka si najížděl před branku, kam k němu jeden ze spoluhráčů chtěl procedit kotouč zpoza branky. Vopelka nakonec nemohl zakončit, hůl mu zblokoval poslední finský obránce.
     
    33:31
    Dominik Simon chtěl po vhazování zapsat svuo druhou branku. Vyslal jedovatou střelu, která se ale zastavila jen o prvního hráče, který stál před brankou.
     
    33:28
    Milan Doudera nyní ve středním pásmu udělal šikovnou otočku a zbavil se napadajícího hráče. Následně navíc dostal kotouč do útoku a Westerholm musel krýt střelu.
     
    32:28
    Filip Přikryl se hnal s kotoučem po pravé straně do zakončení, ale v pravý moment byl odstaven bránícím hráčem.
     
    31:38
    V útočném pásmu se drží českobudějovičtí hráči, kteří ale zatím nevymysleli střelu, která by Westerholma ohrozila.
     
    31:09
    Westerholm nyní udržel kotouč na své hrudi, bude se tedy vhazovat po jeho pravé ruce. Jinak se hraje v pěti na obou stranách, tresty se pokrátily.
     
    30:22
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Chlubna – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku.

    Vyloučení v týmu Kärpät Oulu:
    Koivunen – 2 min., krosček.
     
    29:16
    Domácí tribuny ožily a cítí srovnání. Nyní se dva domácí forvardi hnali do další akce, ale neúspěšně. Puk skončil jen v rohu ledové plochy.
    28:31 SIMON - 1:2
     
    28:31
    České Budějovice právě vstřelily branku! Máme tu první branku domácích hokejistů! Tribuny jsou na nohou! Milan Gulaš vystřelil a na brankovišti pak nastala trma vrma, ze které se prosadil DOMINIK SIMON. Ještě předtím na puk u brankoviště sáhl Harris. Asistence: Brant Harris.
     
    26:15
    Českobudějovičtí hokejisté nyní měli celkem dobrou pasáž, kdy si přihrávali kotouč v útočném pásmu. Ten pak ale Martinu Hanzlovi sjel z hole a puku se rázem chopili hosté.
     
    25:21
    Tomi Kivisto pálil od modré čáry, ale jeho pokus nebyl příliš nebezpečný. Hrachovina ho po celou dobu letu kontroloval a nikdo mu ani neclonil. Tohle tedy nemohlo skončit jinak než jistým zákrokem domácího gólmana.
     
    24:21
    Po delší době se Motor dostal do pásma, ale kotouč skončil jen na hokejkách hostujících hráčů, kteří se osvobodili. Následně Kachyňa zkoušel rozehrát přes celé hřiště, ovšem jeho přihrávka nikoho nenašla a skončila jen na zakázaném uvolnění.
     
    23:47
    A opět Jakobseen v akci, byť tentokrát branku domácích nijak neohrožoval. Dostal přihrávku za modrou čáru, rozohdčím tedy postavení mimo hru neuniklo a hra je přerušena.
     
    22:38
    Jakobssen si najížděl nebezpečně přímo před brankoviště, kam k němu domácí obrana ale puk nepropasovala. Zmíněný útočník se tak do zakončení nedostal.
     
    21:29
    Bunnaman byl blízko své druhé brance! Nyní se s kotoučem obtočil kolem branky a zkoušel zasunout u levé tyče z Hrachovina pohledu. Domácí brankář ale nechal beton přesně tam, kde bylo potřeba.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nabídla dva góly v síti českobudějovických hráčů. Karpät Oulu měl více ze hry a těžil především ze své produktivity. Motor měl také dobré šance, ale vždy připraveného Westerholma prozatím neprostřelil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:28
    Kotouč se po střele jednoho z domácích hráčů nebezpečně odrazil před finské brankoviště a ještě nebezpečněji k němu sjížděl Pavel Pýcha, ale nakonec k němu měl blíže bránící hráč, který nedovolil dorážku do prázdné klece.
    18:34 HYRY - 0:2
     
    18:34
    Kärpät Oulu právě vstřelil branku! Přesilovková kombinace hostujících hráčů proměněna v branku! Teemu Turunen poslal kotouč před branku, kde ho ze vzduchu sklepl za brankovou čáru ARTTU HYRY a může se jít radovat za svými spoluhráči.
     
    18:03
    "Hoši, bojovat," zní z českobudějovických tribun. Mezitím jsou domácí hokejisté pod tlakem finského celku, který nebezpečně kombinuje a hledá cestu, kterou by mohl ohrozit Hrachovinu v brance.
     
    16:49
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Kachyňa – 2 min., podrážení,
    Chlubna – 2 min., hrubost.
     
    16:28
    Přesilovka českobudějovických hráčů skončila. Vytvořili si sice dobré příležitosti, ale Westerholm si drží svoji neprůstřelnost.
     
    15:53
    Tomáš Chlubna se dostal ke kotouči ihned po vhazování a našel si střelecký prostor. Jeho pokus nakonec zamířil do hrudi připraveného Westerholma!
     
    14:35
    První dobrá přesilovková šance pro Motor! Martin Hanzl dostal přihrávku na levý kruh, odkud vypálil a jeho pokus byl velmi štiplavý. Nakonec však vypadl mimo pravou tyč.
     
    13:51
    Vyloučení v týmu Kärpät Oulu:
    Junttila – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    13:26
    V posledních okamžicích má převahu finský celek, Motor vyjíždí do útoku spíše sporadicky, ale Westerholm aktuálně příliš práce nemá. Mezitím domácí fanoušci podporují své fanoušky a žadají si vyrovnání.
     
    11:55
    A další zakázané uvolnění ze strany domácích hokejistů.
     
    10:37
    Nyní se nehraje příliš pohledná pasáž utkání, kotouč se sice stěhuje ze strany na stranu, ale šanci jsme žádnou neviděli. Hra se po delší době přerušuje kvůli zakázanému uvolnění.
     
    09:29
    Bývalý budějovický hráč Martin Jandus odstavil jednoho z domácích od kotouče a Kärpät Oulu se tak dostává do držení puku.
     
    08:42
    Emil Pieniniemi vyslal střelu od modré čáry, která byla navíc dobře schovaná. Cestu skrze klubko hráčů si ale našla a nakonec skončila v připravené rukavici Dominika Hrachoviny, který si vysloužil od domácích příznivců potlesk.
     
    08:13
    A pdobná situace také na opačné straně ledové plochy, kde má Hrachovina kotouč bez problémů pod výstrojí.
     
    07:46
    Martin Beránek se řítil k brance, kam stihl pod tlakem vyslat kotouč. Westerholm ho ale podržel pod rukavicí a před dojíždějícím domácím hráčem ho tam také uschoval.
     
    06:38
    Krutil si zpracoval kotouč a sjel si blíže k brance. Následně mířil s kotoučem do horního blizšího růžku, ale puk skončil pouze na vnější straně sítě.
     
    06:06
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Ordoš – 2 min., hákování.
     
    06:06
    Lukáš Vopelka si najížděl před branku, kam dostal puk. Na zakončení neměl sice tolik prostoru, přesto stihl vystřelit. Finský gólman kryje.
     
    05:23
    Dominik Simon dostal přihrávku na vrcholek pravého kruhu z gólmanova pohledu. Z první pak mířil do horních pater branky, ale zařízení netrefil, kotouče letěl dobrý metr nad horní tyč.
     
    04:28
    Vyloučení v týmu Kärpät Oulu:
    Turunen – 2 min., podrážení.
    03:40 BUNNAMAN - 0:1
     
    03:40
    Kärpät Oulu právě vstřelil branku! A máme tu první branku, která se třepotá v síti Dominika Hrachoviny. CONNOR BUNNAMAN dostal na hůl nepřesnou soupeřovu rozehrávku a střelou na vzdálenější tyč poslal finský celek do vedení! Asistence: Trevor Mingoia.
     
    03:26
    Hostující celek nyní držel Motor před Hrachovinou, žádnou střelu ale nevyprodukoval. Pak se s kotoučem dostal do pásma Dominik Simon, který poslal puk na bránu a Westerholm jej nadvakrát udržel pod rukavicí.
     
    02:17
    Martin Beránek se položil do nahození od modré čáry, zablokoval jej a kotouč se dostává až do finského pásma. Domácí pětka tak může vystřídat.
     
    01:27
    Jakobssen dostal přihrávku na pravý kruh z gólmanova pohledu. Poté táhlou střelou mířil blíže k tyči. Tam se Hrachovina přemístil včas a kotouč už drží ve své výstroji.
     
    00:29
    Milan Gulaš utekl s kotoučem soupeřově obraně. Dojíždějící obrana Kärpätu jej nestihla, a tak se domácí kanonýr dostal do zakončení. Puk zkoušel procedit zřejmě mezi betony Westerholma. Ten je však secvakl včas.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Gulaši, Pýcha, Doudera (A), Kachyňa, Štencel, Krutil, Hovorka – Simon, Harris, Gulaš – Ordoš, Hanzl, Kubík – Přikryl, Vopelka, Valský – Chlubna, Toman, Beránek – Koláček
    Trenér: Čihák

    Kärpät Oulu: Westerholm (Kokko) – Koivisto, Berglund, Ohtamaa, Jandus, Kivistö, Passo, Pieniniemi – Koivunen, Bunnaman, Mingoia, Turunen, Tiivola, Antonen, Junttila, Kemppainen, Björkqvist, Jakobsson, Hyry, Anttila, Antti-Roiko
    Trenér: Marjamäki

    Rozhodčí: Jaroš, Čáp – Lhotský, Thuma.
     


    Banes Motor České Budějovice

    Jihočeši také jako jejich nedělní soupeř doufají v lepší nadcházející ročník. Po předposledním místě v poslední extraligové sezoně mají cíle mnohem vyšší. Do zápasu s jistotou nenastoupí zdravotně indisponovaný Roman Vráblík, absentovat bude také David Štich. Kvůli zraněním v obranných řadách Motor zareagoval a na přestupovém trhu ulovil Michala Krutila, nejnovější posilu.

    "Obrovská prověrka a pro nás další dobrá finská zkušenost. Jde o extrémně kvalitní celek, ať už po stránce individuální, týmové nebo taktické. Všechny čtyři lajny Kärpätu jsou vyrovnané. Dnes jsem koukal na jejich trénink, všichni jsou dobří bruslaři," komentoval trenér Motoru Ladislav Čihák pro klubový web před zápasem.
     


    Kärpät Oulu

    Finský celek se na sezonu připravuje aktuálně se zahraničními soupeři, jedním z nich bude právě českobudějovický Motor. Kärpät chce napravit v nadcházejícím ročníku nepovedený výsledek z minulé vyřazovací části, kdy skončil na 7. místě, což je pro tradičního účastníka nejen finské ligy, ale i ligy mistrů nepříliš uspokojivé. V play off vypadl s KooKoo 1:2 na zápasy.

    Kärpät Oulu je tvořen především hráči ze Skandinávie, ale v kádru najdeme mimo jiné Martina Janduse, který působil také v dresu Motoru na jihu Čech. S ním v Oulu působí také Kanaďan Bunnman nebo Američan Mingoia.
     
    Dobrý den, vítáme vás u sledování nedělního přátelského utkání mezi domácím Motorem a finským Kärpätem Oulu. Úvodní buly bude vhozeno v 17:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 29. Simon (Harris, Gulaš) – 4. Bunnaman (Mingoia), 19. Hyry (Turunen), 37. Mingoia (Koivunen, Bunnaman), 60. Junttila (Mingoia)


    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Gulaši, Pýcha, Doudera (A), Kachyňa, Štencel, Krutil, Hovorka – Simon, Harris, Gulaš – Ordoš, Hanzl, Kubík – Přikryl, Vopelka, Valský – Chlubna, Toman, Beránek – Koláček
    Trenér: Čihák

    Kärpät Oulu: Westerholm (Kokko) – Koivisto, Berglund, Ohtamaa, Jandus, Kivistö, Passo, Pieniniemi – Koivunen, Bunnaman, Mingoia, Turunen, Tiivola, Antonen, Junttila, Kemppainen, Björkqvist, Jakobsson, Hyry, Anttila, Antti-Roiko
    Trenér: Marjamäki

    Rozhodčí: Jaroš, Čáp – Lhotský, Thuma
    bahis siteleri