Třinec – Mnichov cz 0:2 (kon.) | Mannheim – Salzburg 3:2 (kon.) | Aalborg – Rauma 2:6 (kon.)
Vítkovice – Rapperswil cz 4:1 (kon.) | Skellefteå – Pardubice cz 3:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
EHC Red Bull Mnichov
Neděle 03.09.2023, 15:00 • Werk arena, Třinec • Hokejová Liga mistrů • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já vám děkuji za pozornost během celého prvního víkendu Champions Hockey League. Jisté je, že se z této soutěže přihlásíme ještě minimálně jednou – šestý zápas Ocelářů v základní fázi ročníku 2023-24 je na programu ve středu 18. října 2023, kdy se ve WERK ARENĚ od 18 hodin uskuteční zápas HC Oceláři Třinec – Aalborg Pirates. Zda nabídneme i nějaké zápasy play off této nadnárodní ligy, to teprve uvidíme, v každém případě si Třinečtí po tomto prvním domácím víkendu situaci moc neulehčili. Jasné je, že ještě před zápasem s Aalborgem budeme provázet zápasem 2. kola Tipsport extraligy HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha. Ten se pod Javorovým bude hrát za dva týdny, tedy v neděli 17. září 2023 od 17.45 hodin. Jste srdečně zváni, do té doby se mějte hezky! (17:35:49)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 24:20
    Střely mimo 18:6
    Zblokované střely 22:14
    Hity 2:5
    Vhazování 41:18
    Trestné minuty 8:12
     
    Stejně jako v pátek se v Třinci hrálo velice vyrovnané utkání, na rozdíl od zápasu s Rapperswilem však v tomto případě třetí třetina přinesla konečné rozuzlení. Domácí v první polovině třetí části hry nevyužili dvě přesilovky a právě zřejmě nemohoucnost v početních výhodách stála Oceláře naděje na lepší výsledek. Hosté se začali osmělovat v deváté minutě, kdy si připsali na své konto dvě velké šance – ty ještě dokázal zlikvidovat Mazanec, když se nejprve blýsknul skvělým zákrokem proti Varejckovi a následně i Benu Smithovi.

    Ve dvanácté minutě už ale musel kapitulovat. Po zmatku v jeho brankovišti zakončil přesně z hrany modrého půlkruhu Ryan McKiernan. Vzhledem k rázu utkání, kdy se moc velkých šancí nerodilo a bylo to defenzivně laděný zápas, bylo jasné, že Oceláři budou mít těžkou šichtu se zápasem něco udělat. A to se také naplnilo – dvě a půl minuty před koncem domácí sáhli ke hře bez brankáře, ale byli záhy potrestáni druhou brankou ve vlastní síti. Puk do branky dovezl Andreas Edera stavil finální skóre – Oceláři 0, Red Bull 2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Nakonec je to trochu podle očekávání jen třinecký hráč – Daniel Voženílek (TRI) dostává trest za hrubost. Oceláři tedy dohrají zápas v oslabení. Trest odpýkává Oskar Haas.
     
    59:46
    Voženílkův pokus kryje Niederberger a následně třinecký útočník zajel do jednoho z hráčů před mnichovskou brankou a dostane trest. Za brankou probíhá poměrně intenzivní komunikace mezi hráči obou týmů, uvidíme, komu všemu nakonec rozhodčí udělí trest.
     
    59:30
    Oceláři ještě dostali puk do útočné třetiny a Mazanec pouští na led šestého bruslaře.
     
    59:05
    Dlouho se bojovalo o puk v rohu útočného pásma, až jej vyvezl s pomocí Bena Smithe Bittner. Hosté při dalším postupu byli v ofsajdu. Mazanec se vrací do branky.
     
    58:30
    Ano, puk je v útočném pásmu a Mazanec na hráčské lavici. Třinec je v šesti.
     
    58:22
    Odpískán ofsajd Třineckých a Mazanec je před svým brankovištěm. Uvidíme, zda na něj ještě domácí lavička kývne.
     
    58:05
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny a domácí ještě zápas nevzdávají. Snaží se dostat dopředu a Mazanec dokonce měl našlápnuto k cestě na hráčskou lavici. Vrátil se ale proto, že hosté drželi puk...
    57:43 EDER - 0:2
     
    57:43
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Jenže velmi záhy přichází pravděpodobně definitivní rozuzlení dnešního utkání. Domácí propadli po vhazování a ANDREAS EDER dovezl puk, ač tísněn, až do branky. Bez asistence. Stav utkání 0:2.
     
    57:33
    Domácí trenéři pojali poslední komerční pauzu zápasu jako takový time out a zkusili zosnovat plán na vyrovnání. Do útočného pásma na vhazování posílají šestici hráčů a Mazanec zůstává na hráčské lavici.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 165 diváků.
     
    57:33
    Teď Oceláři získali pásmo tak, že Polášek nahodil na hybridní icing a Hrehorčák z první po odrazu od mantinelu vypálil na Niederbergera. Bude z toho vhazování před brankou Red Bullu a to po poslední komerční pauze zápasu.
     
    57:02
    Domácí se sice dostanou do pásma, ale hosté efektivně čistí prostor před svou brankou a k ničemu to z pohledu domácích nevede. A čas plyne.
     
    56:22
    A opět. Varejcka s Oswaldem dostávají puk z pohledu Red Bullu do bezpečí.
     
    55:39
    Domácí se snažili dostat v útočné třetině na puk, ale bylo to z jejich strany komplikované a Almquist vyváží puk opět až do útočné třetiny.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 52. McKiernan (Varejcka, Parkes), 58. Eder


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Švančara) – Polášek, A. Smith, Kundrátek, J. Jeřábek, Nedomlel, M. Adámek, F. Haman – Voženílek, P. Vrána (C), Pánik – M. Daňo, L. Hudáček (TS), A. Nestrašil (A) – Wałęga, Miloš Roman, Hrehorčák – Kurovský, Čacho, Dravecký (A) – Haas.
    Trenér: Zdeněk Moták

    EHC Red Bull Mnichov: Niederberger (Allavena) – Blum, Almquist, McKiernan, MacWilliam, Bittner, Abeltshauser (A), Weber – Ortega (TS), B. Smith (A), Krämmer – DeSousa, Hager (C), Kastner – Oswald, Eder, Varejcka – Parkes, Street, Eisenschmid – Heigl.
    Trenér: Toni Söderholm

    Rozhodčí: Kika, Šindel – Svoboda, Šimánek
    bahis siteleri