Třinec – Přerov 3:2 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 5:4 (kon.) | Plzeň – Tábor 4:3 (kon.)
Liberec – Č. Budějovice 2:4 (kon.) | K. Vary – Slavia 8:3 (kon.) | Pardubice – Jihlava 6:2 (kon.)
Poruba – Zlín 2:3 (kon.) | Sparta – HC Litvínov 2:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Kladno 8:2 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
4:3 (1:0, 3:1, 0:2)
HC Tábor
Čtvrtek 07.09.2023, 17:00 • LOGSPEED CZ Aréna • Extraliga dorostu • Skupina A
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké čtvrteční odpoledne z Plzně!

    Vítám všechny hokejové fanynky a fanoušky, kteří se rozhodli si na čtvrteční den dopřát trochu mládežnického hokeje. Od pěti hodin se totiž v plzeňské LOGSPEED CZ Aréně odehraje první kolo Extraligy dorostu, ve kterém domácí HC Škoda Plzeň přivítá na svém ledě tým HC Tábor.

    Dorost indiánů v minulém ročníku dobře vstoupil do sezóny, v úvodním kole porazil na svém ledě Hvězdu vysoko 4:3, následně 4:1 Spartu. Za zmínku jistě stojí, že ve všech osmi brankách měl prsty Adam Benák, ten přestože je stále věkem dorostence, tak letos bude již nastupovat za A tým. Po dvou kolech ale přišla změna na trenérském postu. Kořínek s Bombicem povýšila k áčku, k dorostu nově nastoupili pánové Jiří Hanzlík s Dušanem Andrašovským. Po první části sezóny skončily mladé pušky na prvním místě, což již znamenalo jistotu vyřazovacích bojů. Do play off šla nakonec Škoda ze čtvrtého místa. V osmifinále vyřadila Plzeň houževnaté České Budějovice 2:1 na zápasy. Ve čtvrtfinále čelili indiáni dokonce matchballu soupeře, ale po obratu vyřadili pražskou Slavii 3:2. V semifinále přišlo na řadu derby Škodovek, po dvou zápasech byl stav 1:1, nicméně v Mladé Boleslavi dokázala Plzeň oba duely zvládnout a po výhře 3:1 opět po roce postoupila do finále. Tam už byl Třinec nad plzeňské síly.

    Indiáni letos sehráli dvanáct přípravných zápasů, vše stihli v srpnu a nevedli si v nich vůbec špatně, ba naopak! Škoda nejprve prohrála v přestřelce s Davosem 4:6, avšak následně zvládla všech pět zápasů v rámci Mezinárodního turnaje, který hostila západočeská metropole. Indiáni si postupně poradili s Kolínem nad Rýnem (3:2), maďarskou Újpestí (6:3), Litvínovem (6:3), Ingolstadtem (8:0) a na závěr s Duklou Jihlava (2:0). Právem tam plzeňský kapitán Antonín Klatovský mohl nad hlavu zvednou pohár pro vítěze turnaje.

    Poté se svěřenci Michala Straky utkali proti německému Mannheimu a indiáni na svém ledě zvítězili 5:2. Následovalo první venkovní utkání a Plzeň si na severu Čech proti Liberci otevřela střelnici, svého soupeře rozstřílela vysoko 8:3. Následně hrály plzeňské mladé pušky znovu proti německému celku, na svém ledě rozdrtily Norimberk vysoko 12:0. Následovala odveta s Bílými Tygry, tentokrát modrobílí hostili Liberec na svém ledě, vyrovnané utkání za stavu 3:3 dospělo až do nájezdů, kde byla Škodovka šťastnější. O den později přijela na západ Čech pražská Slavia, ta přestože měla dobrý úvod, vedla o dvě branky, nakonec prohrála 3:4. Poslední duel se hrál minulý čtvrtek, České Budějovice ještě v 55. minutě vedly o dvě branky, avšak nakonec zase slavili Západočeši, kteří zvítězili 3:2 po samostatných nájezd. Aktuálně tak má Škodovka v zádech hned jedenáct vítězných zápasů v řadě!

    Hokejisté Tábora v minulém ročníku extraligovou příslušnost zachraňovali až v baráži, tu nakonec nicméně opanovali a tak se mohou těšit na další sezónu v nejvyšší soutěži. Před ní sehráli rovněž několik přípravných zápasů, avšak vítězných zápasů se moc nedočkali. Poslední duel sehráli na turnaji proti Přerovu, ktertý zvítězil jasně 7:1, bude na zkraje nové dlouhodobé souteže lepší? To se teprve dozvíme.

    Dámy a pánové, pohodlně se usaďte a užijte si příjemné odpoledne s doprovodem našeho textového přenosu, tím vás provede Jakub Štěrba.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Houdek (Poustka) – M. Mašek, Kocek (C), M. Černý (A), Hanzlík, Šulan, Reisnecker – Slačík, Tománek, Fehér, Křepel, Maxa, Fodor, Úbl, Klatovský (A), Bělík, Slováček, Chasák.
    Trenér: Michal Straka.

    Hockey Club Tábor: Moustafa (Brož) – Pufr, Šťastný, Máca, Céza (A), Bačo, V. Mašek (A), Špaček – Bartuška, Rizák, Kostka, Pícha, Strachota, Slívko, Slabý, Hlavín (C), Suchan, Mohyla.
    Trenér: Milan Dančišin.

    Rozhodčí: Hacaperka – Matys, Deja.
     
    Obě mužstva se již zdraví na modrých čarách, úvodní buly bude již za chvilku vhozeno.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
    Vít Mašek – 2 min., podrážení.
     
    00:52
    První velká možnost, mezi kruhy zůstal osamocen Jan Fodor, avšak jeho střela šla jen doprostřed brány.
     
    01:03
    Dalším střelcem byl z pravého kruhu Jiří Maxa, ten zkoušel střílet pod horní tyčku, brankář Tábora dokázal puk vyrazit ramenem nad branku.
     
    02:22
    Hosté se dokázali výhozem přes všechny čáry osvobodit. Obě mužstva střídají.
     
    02:40
    Hosté v plném počtu.
     
    03:19
    Plzeň je v zápase zatím jasně lepším celkem, Antonín Klatovský střílel bleskově z otočky, Adam Moustafa dokázal jeho pokus reflexně vykopnout svým betonem.
     
    03:50
    Matěj Tománek se natlačil před hostující branku, forhendovou kličku nicméně forvard Škody nedotáhl do zdárného konce.
     
    05:19
    Hosté se opět brání jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    05:30
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Daniel Křepel – 2 min., krosček.
     
    05:50
    David Slačík zahrozil ve vlastním oslabení, plzeňský hráč si nabruslil do pásma podél levého mantinelu, jeho křižnou ránu nicméně gólman Tábora chytá.
     
    06:45
    Antonín Pufr ztratil puk na modré čáře, Jan Fodor záhy střílel.z otočky na druhé straně, útočník indiánů ovšem neměl potřebné štěstí.
     
    07:12
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
    Šimon Céza – 2 min., podrážení.
     
    07:30
    Domácí v plném počtu.
     
    08:03
    Matěj Slabý se taktéž pokusil zahrozit ve vlastním oslabení, v poslední fázi ho nicméně dojeli obránci Škody a jeho zakončení nebylo přesné.
     
    08:41
    Adam Moustafa zatím předvádí ve svém brankovišti skvělý výkon, ani David Slačík si na něho nepřišel z osy hřiště, kde byl zcela sám.
     
    09:12
    Hosté v plném počtu.
     
    10:27
    Štěpán Houdek nadále čeká na první složitější zákrok, nedočkal se ani tentokrát, kdy bylo před jeho brankou menší vzrušení.
     
    11:10
    Jiří Maxa si skvěle vyměnil puk s Janem Fodorem, do zakončení se nakonec dostal druhý jmenovaný, nerozhodný stav nicméně neprolomil.
     
    11:38
    Lépe si nevedl ani Marek Šulan, který vystřelil krátce za modrou čárou.
     
    11:45
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
    Ondřej Slívko – 2 min., vysoká hůl.
     
    12:00
    Hosté se dostali celkem zadarmo ke kotouči a ten bleskově poslali až za branku Štěpána Houdka.
     
    13:05
    Jan Fodor si znovu našel své místečko na pravém kruhu, plzeňský útočník mířil mezi betony, ty ovšem k sobě sklaply včas.
     
    13:39
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka využívá přesilovou hru a jde do zaslouženého vedení. Jiří Maxa si všiml dobře postaveného JANA FODORA u druhé tyče a tomu již zbývalo jen přehodit beton brankáře. Asistence: Jiří Maxa, Ben Reisnecker.
     
    13:45
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Adam Fehér – 2 min., držení.
     
    14:28
    Škoda se opět celkem v poklidu brání, hosté se nemohou dostat na delší časový úsek do útočného pásma.
     
    15:04
    Plzeňané se znovu dokázali výhozem přes všechny čáry osvobodit.
     
    15:45
    Domácí v plném počtu.
     
    15:55
    Marek Šulan mohl zdvojnásobit plzeňské vedení, sám před brankářem Moustafou ale trefil pouze prostředek brány.
     
    16:16
    Krásná kombinace domácího týmu, Jiří Maxa nicméně celou situaci překombinoval, když ještě vracel přihrávku před prázdnou bránu.
     
    17:58
    František Hanzlík dostal puk ideálně na modrou čáru, poté ale trefil jen nohy prvního bránícího hráče.
     
    18:38
    Antonín Klatovský šikovně odmítl protihráče, čímž se dostal do samostatného nájezdu, plzeňský forvard mířil k pravé tyči, na poslední chvíli ale gólman Tábora jeho ránu vytáhl svou lapačkou.
     
    19:01
    Začala poslední minuta první třetiny.
     
    19:27
    Maxa servíroval další pěknou pobídku před branku, tam byl nyní zaparkovaný Matěj Tománek, nicméně ten ani nadvakrát nedostal puk do sítě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, která byla v jasné režii domácího mužstva. Plzeň měla nespočet šancí, ujala se pouze však jedna. Prozatímní vedení trefil v početní výhodě po hezké přihrávce Jan Fodor.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Hosté na úvod prostředního dějství vyhazují kotouč jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    20:22
    Krátce po vyhraném buly vstřelil Jan Fodor, branku soupeře ale o malý kousek přestřelil.
     
    21:49
    Domácím utekl puk do středního pásma, čehož si všiml pozorný čárový rozhodčí. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    22:24
    Hráči Tábora dobře napadali rozehrávku Škodovky, do vážnější šance se po zisku kotouče přesto nedostali.
     
    22:50
    Tábor právě vstřelil branku!
    To už ovšem neplatí a na západě Čech máme vyrovnáno. Suchan našel mezi kruhy volného ONDŘEJE SLIVKA, který pohotovou ranou dokázal prostřelit brankáře Houdka. Asistence: Adam Suchan
    22:50 Ondřej SLÍVKO - 1:1
     
    23:02
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
    Jan Hlavín – 2 min., podrážení.
     
    23:47
    Matěj Tománek si našel puk u levé tyče, brankář Moustafa ale předvedl další dobrý zákrok v dnešním zápase.
     
    24:21
    Opět se hráči Tábora dokázali osvobodit, tahle přesilová hra zatím indiánům nevychází dle představ.
     
    25:05
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka si bere zpět ztracení vedení. Ben Reisnecker vystřelil od modré čáry, záhy nebylo pořádně vidět, kde je kotouč, ten nakonec vyplaval u volného MARKA ŠULANA, který ho dopravil do sítě. Asistence. Ben Reisnecker, Jan Fodor.
    25:05 Marek ŠULAN - 2:1
     
    25:13
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Uběhlo pouhých osm vteřin a Škoda znovu pálí do černého. Adam Fehér dostal přihrávku na pravý kruh, jeho pokus brankář Tábora jen vyrazil a mezi kruhy volný JAN CHASÁK poté kotouč dorazil do poloprázdné brány. Asistence: Adam Fehér.
    25:13 Jan CHASÁK - 3:1
     
    26:10
    Plzeň se opět tlačí do zakončení. tentokrát se ale k žádné vážnější akci domácí nedostali.
     
    27:30
    Ondřej Slivko se chtěl pokusit vstřelit druhou branku v dnešním zápase, mezikruží byl nakonec ale čistě obrán o kotouč.
     
    28:44
    Matyáš Úbl vystihl hostující rozehrávku, poté mu ale šikovně skočil pod nohy brankář Tábor.
     
    29:20
    Od modré čáry střílel nebezpečně Marek Šulan, Moustafa toho tentokrát moc neviděl, přesto puk dokázal na poslední chvíli schovat do své lapačky.
     
    30:33
    Utkání se nám překlopilo do své druhé poloviny, Plzeň opět operuje s kotoučem v útočném pásmu, zatím se ale domácí nemohou dostat ke střele.
     
    31:19
    Po zakázaném uvolnění se bude opět vhazovat před brankou hostujícího celku.
     
    31:42
    Plzeň se dostala do situace tří na jednoho, Matyáš Úbl chtěl celou akci vyšperkovat přihrávkou před prázdnou bránu, to se mu nicméně nepovedlo.
     
    33:02
    Jiří Maxa se pokosil vstřelit gól z osy hřiště, rána se mu nicméně nepovedla dle představ a kotouč nakonec bez větších potíží skončil v rukavici brankáře.
     
    33:13
    Na druhé straně se pokusil zahrozit Marek Slabý, který se prosmýkl mezi dvěma bránícími hráči, na Štěpána Houdka ovšem později již nevyzrál.
     
    33:54
    Na druhé straně pálil bez přípravy Jan Fodor, jeho ráně ovšem chyběla větší přesnost.
     
    35:11
    Při další akci Jakub Slováček zapomněl puk za sebou a Moustafa mohl zůstat v klidu.
     
    35:24
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Jak je hokej někdy strašně jednoduchý. Petr Kocek zavezl puk od modré čáry k zadnímu mantinelu, poté naservíroval přihrávku ANTONÍNU KLATOVSKÉMU, který z hranice brankoviště dopravil puk do sítě. Asistence: Petr Kocek.
    35:24 Antonín KLATOVSKÝ - 4:1
     
    36:40
    Naopak snížit se pokusil Matěj Slabý, který dnes hraje velice povedené utkání, tohle byla již jeho třetí slibná šance, hostující útočník ovšem trefil jen zvnějšku pravou tyč.
     
    37:38
    Hostům se rozhodně nedá upřít snaha, ovšem v dnešním zápase to mají zatím proti Plzni hodně složité, ta je navíc z přípravy ve velmi dobré formě.
     
    38:20
    Z ničeho nic se hráči Tábora dostali do rychlého brejku, přihrávka Strachoty byla pro Houdka nepříjemně sražená, branka z toho nicméně nebyla.
     
    39:01
    Začala poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:28
    Slivko hezkou přihrávkou našel mezi kruhy volného Hlavína, ten však nepochopitelně chtěl ještě hledal někoho ze svých spoluhráčů. Tato šance rozhodně volala po zakončení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je minulostí, v ní jsme viděli hned čtyři branky. Hostům se nejprve podařilo srovnat zásluhou Slivky, avšak poté si vzali slovo opět domácí. Nejprve skórovali dvakrát v rozmezí osmi vteřin a ve 36. minutě dal výsledku zatím poslední podobu Antonín Klatovský. Nechme se překvapit co nám hráči předvedou ještě ve třetí třetině.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    František Hanzlík už se chystal střílet, jenomže čárový rozhodčí těsně před tím odhalil postavení mimo hru.
     
    40:33
    Stejným prohřeškem se prezentovali i hráči Tábora na druhé straně.
     
    41:19
    Štěpán Houdek kryje jednoduché nahození ze středního pásma. Plzeňský brankář navíc puk ani nepodržel a hned ho rozehrál.
     
    42:04
    Jiří Maxa se tlačil středem hřiště do zakončení, útočník indiánů prošel skrz dva hráče, vystřelit se mu však už nepovedlo.
     
    43:00
    Hosté ve třetí části zatím dobře brání a nepouští plzeňské střelce do vážnější šance.
     
    44:03
    Vyrovnaná bitka nadále pokračuje, ani na jedné ze stran se útočníci nedostali do zakončení.
     
    46:46
    Plzeňané se konečně dostali do vážnějšího zakončení, ale Moustafa nadále drží své barvy.
     
    47:42
    Tábor právě vstřelil branku!
    Že by ještě drama? Hosté totiž snižují na rozdíl dvou branek. Prudkou ránu Rizák tečoval mezi kruhy ANTONÍN BAČO, proti této teči nemohl plzeňský brankář dělal zcela nic. Asistence: Jan Bartuška, Jan Rizák.
    47:42 Antonín BAČO - 4:2
     
    49:34
    Jakub Slováček mohl domácím barvám vrátit klid na hokejky, ve vyložené šanci ho nicméně skvělým zákrokem vychytal maskovaný muž Tábora.
     
    50:24
    Hosté chytili druhý dech a Štěpán Houdek musel tentokrát zasahovat. Puk ovšem v pohodě našel ve své lapačce.
     
    50:48
    Marek Šulan vyslal skrytou ránu od modré čáry, Moustafa jeho pokus jen vyrazil, Jan Fodor se poté pokoušel puk dorazit, to se mu avšak nepovedlo.
     
    51:16
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Jan Fodor – 2 min., krosček.
     
    51:44
    Puk mimo mantinel, nicméně bylo to s tečí, domácí tak do tří nepůjdou.
     
    51:50
    Na hraně brankoviště byl zapomenut Jiří Strachota, ten si chtěl puk připravit, poté ale ve velmi dobré pozici trefil jen beton Houdka.
     
    52:01
    Plzeň se dokázala osvobodit, hosté budou muset opět začít až od své branky.
     
    52:29
    A opět! Táborští se vůbec nemohou nyní dostat do útočné třetiny.
     
    53:16
    Domácí v plném počtu.
     
    53:25
    Jan Fodor po návratu z trestné lavice vysunul do brejku Adama Fehéra, ten ovšem trefil jen prostor, kde byl připraven brankář Tábora.
     
    54:02
    Matěj Tománek byl sám u pravé tyče, plzeňský útočník hledal mezeru mezi betony, tam ovšem díra nebyla.
     
    55:07
    Šimon Bělík udržel puk proti dvojnásobné přesile, následně ho předal na druhé vlny, Adam Fehér ovšem zase trefil jen prostředek brány, nic náročného pro Moustafu.
     
    55:43
    Zakázané uvolnění domácího týmu, hra se znovu vrátí před svatyni Štěpána Houdka.
     
    55:48
    Tábor právě vstřelil branku!
    No vida, hosté snižují na rozdíl jediné branky. Po vyhraném buly přišla rána na Štěpána Houdka, ten puk nedokázal zkrotit a odražený puk posléze dopravil do sítě ONDŘEJ SLIVKA. Asistence: Adam Suchan, Jan Hlavín.
    55:48 Ondřej SLÍVKO - 4:3
     
    56:43
    Matěj Tománek chtěl vrátit na domácí hokejky klid, avšak skrz bránicí hráče nedokázal pořádně zaměstnat brankáře Tábora.
     
    58:01
    Začaly poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:27
    Vít Mašek dokázal vystřelit od modré čáry, přestože Houdkovi rána vypadla, tak z toho velké nebezpečí pro branku Plzně nebylo.
     
    58:48
    Zakázané uvolnění plzeňského celku.
     
    58:48
    Oddechový čas pro tým Hockey Club Tábor.
     
    58:48
    Adam Moustafa zůstává na střídačce a hosté to zkoušejí v šesti.
     
    59:00
    Plzeň se dostala ke kotouči a ten posléze vyhodila jen tak, aby to nebylo zakázané uvolnění.
     
    59:11
    Matouš Mašek dokázal zaměstnat brankáře Moustafu, který se musel vrátit do branky. Vhazovat se bude v útočném pásmu indiánů.
     
    59:20
    Škodovka vyhrála buly a po prudké ráně Petra Kocka musel znovu do akce brankář Tábora.
     
    59:42
    Puk ve středním pásmu, Táboru pomalu dochází čas.
     
    59:58
    Ještě jedno buly v obranné třetině. Tábor má poslední možnost.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, velké drama nakonec patří plzeňské Škodovce, která zvítězila těsně 4:3. Hosté ve třetí třetině vehementně dotahovali, vyrovnat už ovšem nestihli, úvodní tři body v nové sezóně tak berou indiáni.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku čtvrtečního večera se s vámi loučím, mějte se fajn. (19:37:47)
    Marken.cz

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 14. Fodor (Maxa, Reisnecker), 26. Šulan (Reisnecker, Fodor), 26. Chasák (Fehér), 36. Klatovský (Kocek) – 23. Slívko (Suchan), 48. Bačo (Bartuška, Rizák), 56. Slívko (Suchan, Hlavín)


    HC Škoda Plzeň: Houdek (Poustka) – M. Mašek, Kocek (C), M. Černý (A), Hanzlík, Šulan, Reisnecker – Úbl, Klatovský (A), Slačík – Maxa, Fodor, Tománek – Fehér, Bělík, Slováček – Křepel, Chasák.
    Trenér: Michal Straka.

    HC Tábor: Moustafa (Brož) – Pufr, Šťastný, Máca, Céza (A), Bačo, V. Mašek (A), Špaček – Bartuška, Rizák, Kostka – Pícha, Strachota, Slívko – Slabý, Hlavín (C), Suchan – Mohyla.
    Trenér: Milan Dančišin.

    Rozhodčí: Hacaperka – Matys, Deja.

    Diváci: 55
    bahis siteleri