Mladá Boleslav – Slavia 7:0 (po pr.) | Frýdek-M. – Přerov 1:0 (kon.) | Fehérvár – Mountfield HK 4:5 (po pr.)
K. Vary – Litvínov 3:2 (po pr.) | Kolín – Steel Wings Linz 10:1 (kon.) | Chomutov – Sokolov 1:3 (kon.)
Zlín – Zvolen 2:3 (0:2 po s.n.) | Znojmo – Modré Krídla 3:2 (po pr.) | Prostějov – Michalovce 5:3 (kon.)
Olomouc – Trenčín 7:1 (kon.) | Kometa Brno – HC Slovan 3:1 (kon.) | Vyškov – Opava 2:3 (kon.)
SHKM Hodonín – Havířov 3:6 (kon.) | Nový Jičín – Kopřivnice 4:5 (po pr.) | Ústí n/L – Děčín 0:0 (zruš.)
Kladno – Litoměřice 5:2 (kon.) | Příbram – Letňany 1:1 (1:0 po s.n.)
konec
HC Kometa Brno
3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
HC SLOVAN Bratislava
Čtvrtek 07.09.2023, 18:00 • Winning Group Arena • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny příznivce ledního hokeje. Brněnská Kometa dnes na domácí půdě odehraje poslední duel před startem ostré extraligové sezony. Do moravské metropole zavítá Slovan Bratislava.
     
    HC Kometa Brno

    Dlouhý maraton přípravných zápasů je u konce. Kometa půjde ve čtvrtek do osmé a zároveň poslední prověrky. Výsledková bilance je zatím pro modrobílé barvy lichotivá, čtyři výhry a pouze dvě porážky. Na domácím ledě půjde o třetí test a oba předchozí Kometa zvládla shodným výsledkem 5:2, když porazila extraligové konkurenty z Českých Budějovic a Olomouce. Nyní si střihne odvetu se Slovanem Bratislava, na jejímž ledě se prosadilo šest různých brněnských střelců a vítězství v poměru 6:2 jistil i spolehlivým výkonem osmnáctiletý brankář Jan Kavan.

    Do odvety na domácí půdě nastoupí Kometa už v sestavě, která by měla být téměř totožná pro extraligový start příští pátek proti Mountfieldu. Jasnou jedničkou bude Dominik Furch, který stejně jako v úterý bude klec Brňanů střežit i v posledním přípravném duelu. V utkání s Olomoucí se pak blýsklo duo ze třetí útočné formace Martin Kohout – Jakub Flek, obě brankové akce z utkání lahodily oku brněnského fanouška a přispěly k vítězství 5:2. Bodově se do listiny zapsali také obránci Marek Ďaloga s Danielem Gazdou. Kometa tak vyhrála čtvrtý z posledních pěti zápasů a buduje si sebevědomí na start Tipsport extraligy.
     
    HC SLOVAN Bratislava

    Slovan se zpět do nejvyšší soutěže Slovenska vrátil v roce 2019, za tu dobu si připsal jeden mistrovský titul, na který dosáhl v sezoně 2021/2022. V hlavním městě Slovenska chtěli v loňské sezoně usilovat o obhajobu prvenství a zaútočit na 10. titul v klubové historii. Po základní části se zdálo, že Slovan bude opět jedním z největších favoritů na titul, ale šok přišel ve čtvrtfinále play-off, kdy Bratislavě ukončil sezonu tým Dukly Michalovce. Po prohrané čtvrtfinálové sérii 2:4 na zápasy tak Slovan mohl na obhajobu zapomenout a pouze sledoval, jak jej v počtu slovenských titulů vyrovnal rival z východu HC Košice. Je jasné, že u Dunaje letos chtějí zpackanou sezonu napravit a znovu se poprat o nejvyšší příčky.

    Bratislava posilovala kádr především hráči ze zámoří. Do obrany přivedla Američana Iana Sheida či Kanaďana Matthewa Murphyho. V útoku se budou prohánět další dva Kanaďané Zach O’Brien, Brett Findlay, ze Spojených států pak dorazil také Christopher Brown. Celkově tak v týmu čtvrtečního soupeře Komety najdeme hned sedm hráčů ze zámoří. Posily ale přicházely také z konkurenčních klubů slovenské extraligy, od rivala z Košic dorazil vyztužit obranné řady Ladislav Romančík, z Popradu útočník Samuel Petráš a z Bánské Bystrice Alex Výhonský.

    Do přípravy si Slovan zvolil zahraniční soupeře. Celkem už odehrál šest přípravných střetnutí proti týmům z Německa, Rakouska, Itálie nebo Švýcarska. Kometa tak bude reprezentovat soupeře z páté země. Bratislava má zatím poloviční úspěšnost v přípravných střetnutí, výhry si připsala nad rakouským Lincem (3:1), německým Düsseldorfem (4:3sn) a znovu rakouským Grazem (8:0). Naopak porážky se dostavily od německých Brém (1:4), debakl od švýcarského Fribourgu (1:9) a čerstvá je těsná porážka od italského Bolzana (3:4sn). Následoval dosud poslední přípravný zápas na domácím ledě s brněnskou Kometou, který ale Slovan nezvládl a před svými fanoušky prohrál s českým týmem 2:6. Stejně jako pro Brno bude i pro Bratislavu čtvrteční utkání generálkou na start extraligy.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Furch (Kavan) – Ďaloga, Ščotka, Kučeřík, Gazda, Kaňák, Lintuniemi, Holland – Cingel, Holík, Moses – Zbořil, Kollár, Pospíšil – Kohout, Marcinko, Flek – Zaťovič (C), Vincour, Jenyš
    Trenér: Patrik Martinec

    HC SLOVAN Bratislava: Baroš (Gadzhiev) – Golian, Scheid, Sersen (C), Maier, Murphy, Gachulinec (A), Marcinko, Masnica – Pecararo, O'Brien, Brown – Fominykh, Minárik, Takáč (A) – Török, Findlay, Lukošík – Fetkovič, Petráš, Výhonský
    Trenér: Ján Pardavý

    Rozhodčí: Kika, Vrba – Lederer, Král.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Belasí vyhráli úvodní buly a nyní jsou vcelku pevně usazeni v útočném pásmu.
     
    00:38
    První nápor Kometa zvládla a Sersen musí spěchat za pukem až na vlastní obrannou modrou, odkud bude zakládat další útok.
     
    01:14
    Liam Pecararo měl na levém mantinelu vysokou rychlost, na útočné modré jej ale k hrazení přišpendlil a odzbrojil Gazda.
     
    02:00
    Situaci dva na dva se Flek snažil využít přihrávkou, z pravého kruhu ale na obsazeného Kohouta puk neprocedil.
     
    02:41
    Rozehrávka Komety končí icingem, hra se tak vrací před Furcha, po jehož pravici se bude vhazovat.
     
    03:40
    Hra se zatím točí se strany na stranu, přičemž živěji působí Slovan. Žádné zajímavé akce či příležitosti jsme se však dosud nedočkali.
     
    04:32
    O'Brien ve vysoké rychlosti na pravém křídle předložil puk na levý kruh, kde měl prázdnou cestu k brance Golian, jeho tečovanou ránu ale Furch schoval ve výstroji.
     
    04:40
    Beci Komety dnes v rozehrávce zrovna nesrší přesností, další pokus o dlouhý pas končí icingem.
     
    04:53
    Pecararo na modré čáře neudržel puk, který nechtěně odevzdal soupeři, Kometě se ale znovu nepodařilo dobře rozehrát. Tentokrát to navíc zavánělo i přečíslením, které tak zhatila domácí nepřesnost.
     
    05:54
    Murphy dostal nabito na modrou čáru, kde se však nemohl rozhodnout mezi střelou a přihrávkou a vyplodil něco mezi, s extraligovým hokejem to ale mělo pramálo společného.
     
    06:37
    Ďaloga na pravém křídle rozkmital své rychlé nohy a dostal se do dobré pozice pro zakončení. Baroš mu ale dobře zmenšil úhel a velkou šanci zlikvidoval.
     
    07:59
    Kometa právě vstřelila branku! Domácí se navzdory vlažnějšímu začátku dostávají do vedení! Marcinko z levého mantinelu našel mezi kruhy volného JAKUBA FLEKA, jenž zády k brance bekhendem napasoval puk přesně pod horní tyč. Asistence: Marcinko, Kaňák.
     
    09:03
    Török si na pravém kruhu pokryl puk tělem a bekhendem zakončil na bližší tyč, tam už ale čekala Furchova lapačka.
     
    10:00
    Hráči Slovanu dnes do Brna rozhodně nepřijeli jen tak na výlet. Například Výhonského napadání za brankou patřilo mezi ty velmi tvrdé.
     
    10:30
    Pospíšil se přes celé hřiště prodral do útočného pásma, na ose hřiště se však nezmohl na nic víc než střelu do bloku složeného ze dvou beků.
     
    11:31
    Pecararo si udělal místo na pravém kruhu, nicméně bekhendem přihrál jen na domácí hole.
     
    11:39
    Na druhou stranu jako buldok spěchal Flek, který z pravého mantinelu napálil puk před branku. Jeden z hráčů Slovanu jej pak bruslí srazil do moci gólmana Baroše.
     
    12:13
    Vincour dělal, co mohl, nicméně přihrávku na modrou při jízdě vzad neudržel v pásmu. Následně nahodil do signalizovaného ofsajdu.
     
    13:04
    Fetkovič dostal zpoza branky nabito na hranu brankoviště, kde byl úplně sám, jeho rána z první však směřovala jen do připraveného Furcha.
     
    13:20
    Další rozehrávka Komety končí icingem, je to už druhý v rychlém sledu. Na tohle by si už domácí měli dávat pozor.
     
    13:38
    Moses dostal puk do jízdy na pravé křídlo a pokusil se zakončit sám. Z ostrého úhlu však branku minul. Kometa nicméně nadále zůstává v útočném pásmu.
     
    14:18
    Teď je už puk na druhé straně, kam jej vyvezl Takáč. Brněnské obléhání nemělo příliš dlouhého trvání.
     
    16:04
    Po dlouhé době jsme viděli střelu. Jejím autorem byl Daniel Gazda, který však po dobré práci Vincoura od modré trefil jen blok.
     
    17:11
    Minárik dostal prudký pas do středního pásma, při jehož zpracování mu však selhala hůl. Kometa se ale situace zalekla a byla nachytána v ofsajdu, když Holík před modrou s pukem příliš dlouho čekal.
     
    17:48
    Vyloučení v týmu HC SLOVAN Bratislava:
    2 min. – zdržování hry / porušení postupu vhazování, odpyká Brown.
     
    18:21
    Gazda se od modré čáry posunul na pravý kruh, odkud ale tvrdým golfem napálil je chumel hráčů před brankou.
     
    19:15
    Kometa právě vstřelila branku! Domácí dlouho mačkali oslabený Slovan v pásmu, už už to vypadalo, že přehrávají, avšak finální přihrávku si schovali na nejlepší moment. Lukáš Kaňák natáhl puk na modré čáře a poslal parádní pas na pravý kruh, odkud ADAM ZBOŘIL bez přípravy poslal touš za přesouvajícího se Baroše. Asistence: Kaňák, Kollár.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:48.
     
    V první třetině měla zhruba od 5. minuty navrch Kometa, která se postupně dostala do provozní teploty a díky trefám Fleka a Zbořila zatím vede zaslouženě 2:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Kohout se prohnal po pravé straně, s jeho na branku usměrněným pasem si však Baroš v přesunu poradil.
     
    21:30
    Moses se po levém mantinelu protáhl za branku, odkud ale bekhendem kolem tyčky nepropasoval puk do slotu.
     
    22:06
    Pospíšil z levého kruhu prudkým švihem vystřelil nečekaně okolo obránce. Baroš však puk letící na bližší tyč dokázal vytěsnit.
     
    23:06
    Icing Komety přesouvá hru před Dominika Furcha, po jehož pravé ruce se bude vhazovat.
     
    23:48
    Jan Marcinko, tedy ten Marcinko ze Slovanu, plácl na modré čáře do odraženého puku, rána mu ale nesedla a na branku vůbec nedoputovala.
     
    25:13
    Flek se řítil do situace jednoho proti jednomu, avšak na levém kruhu mu při pokusu o kličku puk utekl a připadl do moci hostů.
     
    25:57
    Török na levém kruhu zamíchal s pukem a pokusil se vystřelit přes obránce, ten však jeho ránu srazil do ochranné sítě.
     
    26:19
    Zatím možná nejtvrdší pumelici zápasu vyslal Kučeřík, když se z jízdy opřel do přihrávky na modré, trefil ale jen Baroše.
     
    27:41
    Pavel Jenyš vyřešil situaci dva na jednoho střelou, z pravého kruhu mířil na bližší tyč, Baroš ale jeho záměr přečetl.
     
    29:07
    Holík z levého mantinelu hledal na zadní tyčku najíždějícího Cingela, avšak jeho citovku na poslední chvíli vystihl jeden z obránců Slovanu.
     
    29:54
    Findlay byl mezi kruhy úplně volný, zpoza branky mu ale přišla přihrávka nepěkně na brusle, takže se jen naštvaně odebral na střídačku.
     
    31:07
    Ščotka z druhé vlny stihnul puk v útočném pásmu a z osy hřiště využil dálnici ke střele, ta ale mířila přímo do náruče gólmana.
     
    31:36
    Gachulinec se ze středního pásma pokusil rozehrát rychle po mantinelu, kotouč ale po teči skončil na střídačce Slovanu.
     
    33:09
    Moses se nádherně protáhl do pásma a rozhýbal hru Komety. Kombinace Brna ale skončila u Holíka, jenž na pravý kruh dostal nepřesnou přihrávku.
     
    34:37
    Vyloučení v týmu HC SLOVAN Bratislava:
    Petráš – 2 min., vysoká hůl.
     
    35:03
    Z levého kruhu se opřel do puku Moses, jehož rána z první se otřela o horní tyčku!
     
    35:50
    Holík dostal puk na pravý kruhu, kde zatuhnul na místě a zvolil střelu, ta ale mířila přímo do gólmana Baroše.
     
    35:50
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Marcinko – 2 min., sekání.
     
    36:27
    Pospíšil si pokryl puk na levém křídle a z ostrého úhlu předkládal před branku, tam se ale nikdo nenacházel.
     
    36:37
    Hosté v plném počtu.
     
    36:46
    Slovan právě vstřelil branku! Hosté jsou zpátky na kontakt a využívají zkrácenou přesilovku! MICHAL SERSEN si stopnul puk před modrou čárou, z místa se do něj vší silou opřel a propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Scheid.
     
    38:24
    Rozjetý Pecararo dostal zpoza branky nabito do slotu, odkud bez přípravy jen velmi těsně minul pravou tyč.
     
    38:58
    Holík v přečíslení dva na jednoho famózně procedil puk na Mosese, ten ale z levého kruhu bez přípravy zakončil úplně mimo!
     
    39:59
    Vyloučení v týmu HC SLOVAN Bratislava:
    Murphy – 2 min., zdržování hry / padnutí na puk.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:35.
     
    Ve druhé třetině ubylo šancí i branek a to nejdůležitější se dělo až v jejím závěru. Ve 37. minutě využil přesilovku Sersen, jenž tak snížil na 2:1. Kometa pak mohla zvýšit, nicméně Moses Holíkův pas netrefil ideálně.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:46
    Kometa začala třetinu v přesilovce, avšak usadit se v útočném pásmu se jí zatím nedaří. Nyní se dokonce bude vhazovat před Furchem.
     
    41:46
    Kometa se teď sice držela v útočném pásmu, nicméně Flek s Pospíšilem nebyli v kombinaci příliš přesní.
     
    41:59
    Hosté v plném počtu.
     
    42:25
    Výhonský z levého mantinelu okolo obránce nečekaně vystřelil, Furch si ale prostor u své bližší tyče vykryl.
     
    43:39
    Moses míchal na pravém kruhu, přičemž k zadní tyčce mu najížděl volný Cingel, americký útočník si jej ale patrně nevšiml a o puk nakonec přišel.
     
    44:40
    Hra je teď z obou stran opět těžkopádná a pěknou akci by pohledal.
     
    44:58
    Ihned po buly v útočném pásmu se ke střele z pravého kruhu dostal Lintuniemi, jeho pokus na zadní tyč ale změnil směr a nezamířil mezi tři tyče.
     
    45:48
    Adam Zbořil teď patrně přecenil Vincourovu rychlost a vyslal mu pas, na který nemohl dosáhnout – icing.
     
    46:16
    Belasí se ve středním pásmu zamotali a O'Brien s pukem vjížděl do pásma už s vědomím, že se bude jednat o ofsajd.
     
    46:34
    Slibně se rozjíždějící rychlý útok Komety zazdil na útočné modré Ďaloga, jehož přihrávka byla mimořádně nepřesná.
     
    47:32
    Török na pravém mantinelu v plné rychlosti zasekl, čímž vyřadil obránce, a dokonce i zajímavě vystřelil. Furch měl ale dostatek času na úspěšný zákrok.
     
    48:18
    Holland dostal v přečíslení skvělý pas na zadní tyčku, takřka sám před brankou ale nedokázal kvalitně zakončit.
     
    49:09
    Kaňák z levého mantinelu narýsoval křižný pas na Zbořila, kterému ale jeden ze zadáků na poslední chvíli stihl nadzvednout hokejku.
     
    51:07
    Kometa právě vstřelila branku! Jako blesk z čistého nebe zvyšuje Kometa svůj náskok! MARTIN KOHOUT dostal puk do jízdy na pravé křídlo a přečíslení dvou proti jednomu vyřešil parádní střelou pod horní tyč.
     
    51:33
    Vyloučení v týmu HC SLOVAN Bratislava:
    Gachulinec – 2 min., hákování.
     
    52:03
    Moses dostal nabito na levý kruh, odkud z první pálil. Střela mu nesedla, ale přesto Baroše pořádně vylekala.
     
    52:21
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Moses – 2 min., hákování.
     
    53:33
    Hosté v plném počtu. To ale nebude trvat dlouho, protože Kometa nyní drží puk ve výhodě.
     
    54:12
    Vyloučení v týmu HC SLOVAN Bratislava:
    Fominykh – 2 min., hákování,
    Pecararo – 2 min., krosček.
     
    54:27
    Kometa už je v plném počtu a mačká soupeře v dvojnásobné přesile.
     
    54:51
    Gazda to na ose dvakrát zkoušel z první, pokaždé to byla pumelice jako hrom, ani jednou ale nešla mezi tři tyče.
     
    55:43
    Pospíšil nepřesně přihrál a díky tomu mohli hráči Slovanu vyvést puk a ušetřit čas.
     
    56:12
    Hosté v plném počtu.
     
    56:45
    Vincour zpoza brány našel ve slotu úplně volného Jenyše, jenže tomu se puk rozskákal a nedokázal jej ve velké šanci trefit.
     
    Dnešní utkání sleduje 2967 diváků.
     
    57:41
    Oddechový čas pro tým HC SLOVAN Bratislava.
     
    57:41
    Slovan to zkouší v šesti!
     
    58:11
    Přes celé hřiště to do prázdné branky zkusil Ďaloga, ale minul, takže způsobil icing.
     
    58:29
    Liam Pecararo dostal přes osu nabito k pravé tyči, odkud nebezpečně střílel z první, Furch ale stihl bleskurychle vytrčit svoji lapačku.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec, Kometa se na start extraligové sezony naladila výhrou nad Slovanem 3:1. V poslední třetině se trefil pouze brněnský Kohout, jenž tak upravil na konečný výsledek. Belasí pak nedokázali snížit ani při více než dvouminutové hře bez brankáře. (20:08:35)

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 8. Flek (Marcinko, Kaňák), 20. Zbořil (Kaňák, Kollár), 52. Kohout – 37. Sersen (Scheid)


    HC Kometa Brno: Furch (Kavan) – Ďaloga, Ščotka, Kučeřík, Gazda, Kaňák, Lintuniemi, Holland – Cingel, Holík, Moses – Zbořil, Kollár, Pospíšil – Kohout, Marcinko, Flek – Zaťovič (C), Vincour, Jenyš
    Trenér: Patrik Martinec

    HC SLOVAN Bratislava: Baroš (Gadzhiev) – Golian, Scheid, Sersen (C), Maier, Murphy, Gachulinec (A), Marcinko, Masnica – Pecararo, O'Brien, Brown – Fominykh, Minárik, Takáč (A) – Török, Findlay, Lukošík – Fetkovič, Petráš, Výhonský
    Trenér: Ján Pardavý

    Rozhodčí: Kika, Vrba – Lederer, Král

    Diváci: 2967
    bahis siteleri