Havlíčkův Brod – Technika Brno 1:5 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
1:5 (0:1, 1:1, 0:3)
Technika Hockey Brno
Sobota 16.09.2023, 17:00 • Zimní stadion Kotlina, Havlíčkův Brod • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Dobrý slunný podvečer z havlíčkobrodské Kotliny, kde se odehraje další přípravný zápas před startem druhé hokejové ligy. Dnešní bitva k sobě svede týmy BK Havlíčkův Brod a Techniku Hockey Brno. Přeji vám krásnou sportovní podívanou. Utkání začína v 17:00.
     
    BK Havlíčkův Brod
    Tradiční hokejová bašta na Vysočině, která vychovala řadu slavných hráčů pro světový hokej je v přípravě hodně vidět. Havlíčkův Brod v prozatímní přípravě padl jen dvakrát, a to naposledy s Velkým Meziříčím těsně 1:2. Od té doby jede celek z Kotliny jako švýcarské hodinky, na kontě má tři vítězná střetnutí. Přidá další korálek do sbírky?
     
    Technika Hockey Brno
    Jihomoravský celek se vrátil na druholigové mapy po osmi letech a v přípravě spíše poznává, jaké to bude ve třetí nejvyšší soutěži. Brňané měli po prvních čtyřech zápasech vyrovnanou bilanci dvou výher a porážek, jenže... Potom přišel zlom, kdy družina kolem trenéra Jiřího Recha počítá porážky. Zastaví nepříjemnou sérii v nedobytné havlíčkobrodské Kotlině?
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Nedvěd (Č. Novák) – Krejčí, Zych, Kutlvašr, Kerber, D. Vacík, Benák – Tecl, Křehlík, Dymák – Pavelec, Pártl, Kopic – D. Košťál, Valášek (C), Bureš.
    Trenér: Radek Haman

    Technika Hockey Brno: Groh (Nešpůrek) – Dufek (C), Fornál, Remta, Lašák, Holík, Úlehla, Kubica – Masař, Havlát, Benýšek – Pospíšil, Picka, Tomaník – Čoubek, Bartes, Pígl – Harmin, Vyroubal, Račický.
    Trenér: Jiří Rech

    Rozhodčí: Tomáš Sibera – Jan Kuchta, Zdeněk Fišer.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Úvodní vhazování vyhrál Robert Havlát, hosté rovnou zamířili dopředu. Martin Nedvěd nemusel zasahovat.
     
    00:34
    Bruslaři operují za brankou soupeře, kde se bojuje o puk. Kus černé gumy získali obránci Brna, kteří prostrčili kotouč do středního pásma.
     
    01:16
    Sledujeme opatrný začátek přípravného duelu, je vidět, že nikdo nechce v úvodu chybovat a dohánět ztrátu.
     
    01:55
    Sebastian Bartes bojoval o útočnou třetinu, stihl prostrčit puk přes jednoho z obránců, jenže narazil na druhý obranný val. Šance Techniky je troskách.
     
    02:32
    Kapitán hostujícího celku Martin Dufek se ocitl na ledové ploše. Hráč chtěl vystřelit z první golfem, ale místo toho se svalil na led. Těžko říct, zda ho zastavila křeč nebo něco vážnějšího... Dufek odjíždí za dozoru spoluhráčů na střídačku.
     
    03:12
    Marek Kopic se ocitl v šanci, jenže ho na poslední chvíli zradilo zpracování. Dominik Groh nemusel zasahovat.
     
    03:38
    Robert Havlát se obtočil kolem Nedvědovy svatyně, ale puk za pravou tyč nedokázal zasunout.
     
    04:34
    Sledujeme vyrovnanou partii, úvodní pětiminutovka přinesla šance na obou stranách, skóre zůstává neměnné.
     
    05:33
    Tomáš Úlehla našel krásnou nahrávkou mezi čárkami Tomáše Vyroubala, který si položil Nedvěda, ale puk za pravý beton nedostal!
     
    06:32
    Šance na druhé straně v podání Daniela Pavelce, který si sjel až před Groha. Gólman Brňanů nemusel zasahovat, rána šla mimo tři tyče.
     
    07:09
    Více střeleckých pokusů mají hosté, kteří pálí takřka z každé pozice. Nyní střílel z jedničky Michael Fornál, který zkusil dostat puk do sítě přes clonu. Nedvěd puk skryl ve výstroji.
     
    07:46
    Matěj Krejčí vypálil po pobídce Křehlíka, jenže přízemní pokus nepřekvapil Dominika Groha. Ten vyrazil touš pravým betonem.
     
    08:22
    Hosté se řídili do zajímavého přečíslení, jenže všechno ukončuje hvizd čárového rozhodčího, který viděl postavení mimo hru.
     
    08:50
    Michal Kerber vypálil nepříjemnou ránu, jež musel Groh likvidovat na poslední chvíli.
     
    09:01
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno:
    Holík – 2 min., držení.
     
    09:41
    Bruslaři se drží v útočné třteině, Brňané jsou sevřeni v boxu před vlastním brankářem a včas reagují na pohyb domácího souboru.
     
    10:18
    Martin Zych vypálil výborný projektil k pravé tyči. Groh na poslední chvíli reagoval pravým betonem. Výborná akce a reakce od obou aktérů.
     
    10:55
    Technika zahrozila v podání Karla Holíka, jenž odmítl obránce a pokusem zápěstím netrefil pravou šibenici Nedvědovy svatyně.
     
    12:09
    Nyní se oba výběry prezentují chybami v rozehrávce, nicméně se hraje ve svižném tempu.
     
    12:45
    Každý trochu tahá pilku. Teď byli vepředu Havlíčkobrodští, ale nabídka Bureše pro Valáška nebyla vyslyšena.
     
    13:50
    Martin Nedvěd si poradil s obtížnou situací, když vyjel za kotoučem, který ometl o zadní hrazení. Hostujíc útočník jen tak tak nedosáhl na kus černé pryže.
     
    14:20
    Erik Pospíšil nahrál na Pavlu Tomaníkovi, který si vykoupal gólmana Bruslařů, ale bekhendový blafák nedokázal nacpat mezi tři tyče.
     
    15:02
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    D. Košťál – 2 min., sekání.
     
    15:22
    Hostující výběr získal útočné pásmo, ale skvělou práci odvedl Tecl, který vyhodil puk do středního pásma.
     
    15:43
    Karel Benýšek vyzval ke skórování Roberta Havláta, který z předbrankového prostoru mířil dobře. Na poslední chvíli vyškrábl puk lapačkou mimo tři tyče Nedvěd!
     
    16:31
    Hosté zle zatápějí obraně Havlíčkova Brodu, když nyní nahrávající Pospíšil vyzval Picka, ten v kleče neusměrnil puk za záda gólmana.
     
    17:36
    Technika Brno je aktivnější a doslova si podmaňuje havlíčkobrodský led.
     
    17:55
    Technika právě vstřelila branku! Hosté potvrzují má slova a zaslouženě se ujímají vedení! Ačkoliv akce byla mírně kostrbatá, tak končí gólem. Lašákovu střelu neudržel Nedvěd ve výstroji, k dorážce se dostal TOMÁŠ VYROUBAL. Ten na dlouhou hokejku dostal puk tam, kam patří! Asistence: Martin Pigl a Sebastian Bartes.
    17:55 VYROUBAL - 0:1
     
    18:20
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno:
    Fornál – 2 min., vysoká hůl.
     
    19:32
    Jiří Benák poslal pozdrav na Groha, který přes hradbu těl vyrazil Kotouč do brankoviště. K dorážce se dostal Milan Valašek, ten ale neusměrnil puk za záda maskované opory Brna.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka nabídla svižné tempo na obou stranách. Oba výběry si vytvořily šance, ale taktovku poté převzali hosté z Brna. Jihomoravský soubor byl nebezpečnější a po právu se ujal vedení. V 18. minutě doklepl puk do sítě Vyroubal. Uvidíme, co změní Bruslaři, kteří hrají s hosty vyrovnanou partii. Druhá část začne přibližně v 17:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:55
    Tomáš Křehlík svedl souboj s Dominikem Grohem, který měl ke kotouči blíž. Hostující brankář skvěle vyhodnotil situaci.
     
    21:07
    Technika právě vstřelila branku! Hosté jdou zkraje druhé části do dvoubrankového vedení! PAVEL TOMANÍK přečetl nahrávku Bruslařů, vydal se na zteč, kterou dokonal gólem. Puk nasměroval mezi betony gólmana, který přešel šouravým krokem brankovou čáru! Bez asistence.
    21:07 TOMANÍK - 0:2
     
    22:40
    Práce pro místní techniky, neboť na pravé straně útočné třetiny Techniky se uvolnil reklamní transparent. Uvidíme, jak dlouho bude trvat náprava vzniklé situace.
     
    22:59
    Vacíkův okus tečoval před brankou Milan Valášek, kotouč se do Grohovy brány nevešel.
     
    23:27
    Bruslaři mají teď soupeře pod tlakem, z čehož by mohla resultovat branka. Nakonec se hosté osvobodili a mohli vystřídat. Klíčový moment pro Jihomoravany.
     
    24:28
    Erik Pospíšil byl v palebné pozici, ale ještě nahrával svému spoluhráči, který netrefil přesně.
     
    25:07
    Dominik Groh si na nedostatek práce ztěžovat nemůže. Bruslaři ho kropí ze všech pozic. Maskovaná opora Znojma nebo Moravských Budějovic drží čistý štít.
     
    25:39
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Celek z Kotliny svůj tlak zúročil ke kontaktní brance! Michal Kerber odvedl dobrou práci na pravé straně, když posléze strhl hru na druhou stranu, kde byl připravený FILIP PÁRTL. Ten z pokleku trefil přesně k levé tyči – Groh neměl šanci na zákrok. Asistence: Michal Kerber a Daniel Pavelec.
    25:39 PÁRTL - 1:2
     
    27:21
    Po kontaktní brance se obraz hry změnil, oba týmy reagují na vzniklé události. Technika se hnala za dalším gólem, ale nebylo ji souzeno, přičemž domácí přicházejí s jinou variantou rozehrávky.
     
    27:59
    Marek Kopic hned po vhazování chtěl vyzrát na obranu hostů, ale přes zesílený val nedokázal projít. Groh byl bez práce.
     
    28:56
    Sebastian Bartej se dostal do pásma, kde hned za modrou přenechal puk Pascalu Masárovi. Ten si zpracoval kotouč, který minul jen o pár čísel levou tyč!
     
    29:50
    Sebastian Bartes je mužem posledních okamžiků. Teď na něj zívala prázdná klec, ale nedokázal dostat poskakující puk za Nedvědův beton!
     
    30:46
    Snaha hostů o další kontr končí zakázaným uvolněním, hra se stěhuje před Dominika Groha, který bude vyčkávat na další práci.
     
    31:18
    Marek Tecl vlétl do pásma jako divoká voda a vystřelil: pokus na lapačku nebyl velkou hrozbou pro maskovanou stráž hostů.
     
    32:07
    Mlýnice za brankou Nedvěda, kde čtyři hráči bojují o to nejcennější, nakonec kotouč získávají Bruslaři. Hráči Brodu hned vyrážejí dopředu.
     
    32:40
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Benák – 2 min., nedovolené bránění.
     
    33:03
    Technika vyhrála klíčové vhazování, dostala se do střelecké pozice, jenže následný projektil nebyl přesný a vyhnal hosty ze třetiny.
     
    34:08
    Karel Holík mohl vrátit na střídačku Brňanů dvougólové vedení. Pumelice od modré jen o pár čísel nenašla místo u levé štangle.
     
    35:07
    Bruslaři zamkli soupeře v blízkosti Dominika Groha, který létal od tyče k tyči. Maskovaný fantom nemusel nakonec zasahovat.
     
    35:53
    Sebastian Bartes opět má střeleckou slinu, ale i tentokrát vyšel naprázdno. Pokus z osy kluziště minul branku, kterou hájí Martin Nedvěd.
     
    36:16
    Martin Nedvěd je překonaný, ale místo puku je v jeho svatyni jeden z hostujících hráčů. Rozhodčí posléze přerušuje hru.
     
    37:38
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno:
    Fornál – 2 min., vysoká hůl.
     
    37:53
    Karel Holík našel krosem Pavla Tomaníka, který obešel Vacíka, ale gólmana Havlíčkova Brodu nedokázal překonat. Hezký brejk v podání Techniky.
     
    38:55
    Ačkoliv mají Bruslaři přesilovou hru, tak na kotouči se drží více hosté, což je dá se říci zajímavé. Brňané hrají dnes opravdu skvěle.
     
    39:34
    Daniel Pavelec mohl vyrovnat, jeho pokus z mezikruží likviduje spolehlivý Groh, který dodává jistotu spoluhráčům. Mozaika, kterou Brňané skládají jim stačí v dílčímu vedení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Každý trochu, tahá pilku, tak by se dala označit druhá třetina, která před chvíli skončila v Kotlině. Technika Brno se dostala do dvoubrankového vedení. Bruslaři jsou rovnocenným sokem, když ve 26. minutě korigoval stav Filip Pártl. Brno se může zatím spolehnout na Groha, který je spolehlivý. Třetí třetina začne přibližně v 18:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Hosté nastoupili pořádně zhurta, když se ihned vydali na útočný výlet. Brňané operovali v blízkosti Nedvěda, ten ale nemusel zasahovat.
     
    41:58
    Nedorozumění v domácí obraně mohl potrestat Pavel Tomaník, který je velmi aktivní. Jeho vytočení z pravé strany končí na gólmanovi.
     
    42:50
    Dominik Vacík ukázal jízdu zručnosti proti dotírajícímu se protihráčovi, ale puk skončil za pomoci teče na střídačce Havlíčkova Brodu.
     
    43:00
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Krejčí – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    43:18
    Tomáš Křehlík absolvoval rychlostní souboj s Karlem Holíkem, druhý jmenovaný byl úspěšnější.
     
    44:01
    Dnešní utkání sleduje 152 diváků.
     
    44:01
    Martin Nedvěd pokryl lapačkou pokus z levé strany, vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    44:40
    Technika právě vstřelila branku! Jihomoravský celek si bere dvoubrankový náskok zpět, a to v přesilové hře! Krásná kombinace, když Karel Holík od pravé tyče nahrál křížem na levý kruh PASCALU MASÁROVI. Ten si zpracoval puk, zamíchals ním a vymetl vzdálenější pavučiny v Nedvědově svatyni! Asistence: Karel Benýšek a Robert Havlát.
    44:40 MASÁR - 1:3
     
    45:44
    Jiří Remta byl na konci přečíslení tři na dva. Pokus z pravé strany skončil na betonech Nedvěda.
     
    46:13
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Kerber – 2 min., hrubost.
     
    46:40
    Hosté mohli slavit další gól v početní převaze. Zpoza branky vybruslil k pravé tyči Tomáš Čoupek, jenž nenašel skulinu u bližší tyče!
     
    48:03
    Technika Brno hraje ve veliké pohodě, naopak na straně Havlíčkova Brodu je vidět frustrace. Někteří hráči jdou do zbytečných zákroků.
     
    49:15
    Drzý průnik v podání Milana Valáška, ten nejdříve zpomalil, tudíž obalamutil obránce hostí. Následně se natlačil do brankoviště a bekhendem ohrozil Groha. Brankář Techniky nemusel zasahovat, nicméně povedený kousek domácího hráče.
     
    49:59
    Bruslaři si vytvořili mini tlak na branku soupeře, jenže ani tohle nevede k vytouženému snížení.
     
    50:40
    Soupeř odpovídá stejnou mincí, jenže i on se nedokázal gólově prosadit. Hra je velice napínavá.
     
    51:22
    Matěj Krejčí vymyslel krásnou nahrávku, ale spoluhráč ho nepochopil, kotouče se ujímají hosté.
     
    51:40
    Technika právě vstřelila branku! Rychlý a přesný únik dává vale šancím domácím ke zdramatizování zápasu. Karel Holík výborně vykoupal obranu v čele s brankářem, když předložil puk TOMÁŠI VYROUBALOVI. Ten svým druhým gólem zápasu zvyšuje vedení Techniky na rozdíl tří gólů! Asistence: Nesmin Harmin.
    51:40 VYROUBAL - 1:4
     
    53:23
    Na straně jihomoravského celku mohlo být veseleji, neboť Robert Havlát předložil puk Karlu Benýškovi, který v těžké pozici neskóroval!
     
    54:23
    Zmar nebo spíš křeč na straně Havlíčkova Brodu, který nechytá závěr utkání. Hosté jsou na ledě úplně všude a Bruslaři horko těžko stíhají.
     
    55:31
    Marek Tecl vyzkoušel pozornost Groha, který si s ranou z pravého kruhu věděl rady. Havlíčkův Brod je v krizi, zato Technika je na koni.
     
    56:34
    Platonický nápor domácí družiny likviduje brankář soupeře, jemu pomůže i obrana, takže Havlíčkův Brod buší do plných.
     
    57:00
    Technika právě vstřelila branku! Jihomoravané korunují svůj výkon další brankou. Nesim Harmin zavezl puk do třetiny, otřel ho o Nedvěda a z dorážky se prosazuje PASCAL MASÁR. Asistence: Nesmin Harmin.
    57:00 MASÁR - 1:5
     
    58:05
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno:
    Havlát – 2 min., podrážení.
     
    58:45
    Marek Tecl zkusil vykřesat jiskřičku naděje, pokus z levého kruhu byl nepřesný.
     
    59:18
    Lukáš Bureš se zkusit prosadit mezi trojici v černém, ale přes zesílenou obranu soupeře nedokázal projít.
     
    59:57
    Ve vlastním oslabení zahrozil kapitán hostujícího výběru Martin Dufek, pokus skončil ve výstroji Martina Nedvěda.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina patřila Technice Brno, která vstřelila tři branky a po právu vítězí. Jihomoravský celek tak paradoxně vybředl z herní krize, kterou začal právě Havlíčkův Brod. Bruslaři nehráli špatně, jenže jim chyběla lehkost a především hlad po gólech. Brnu výrazně pomohl svým výkonem gólman Dominik Groh, jenž působil spolehlivým a klidným dojmem.
     
    Havlíčkův Brod nenavlékl čtvrtý vítězný korálek na šňůrku, nad jeho síly byla Technika Brno, která podala v Kotlině velmi dobrý týmový výkon podpořen na gólmanovi. Hosté byli ve většině duelu aktivnější, nebezpečnější a před startem druholigového ročníku se naladili výhrou. Bruslaři budou mít před startem ročníku ještě jednu prověrku, v úterý 19. září vyzvou na domácím ledě Písek.
     
    Dnes je to ode mě všechno, děkuji vám za pozornost a příště se těším na počtenou. Užijte si zbytek víkendu mil příznivci online přenosů.
     
    Havlíčkův Brod nenavlékl čtvrtý vítězný korálek na šňůrku, nad jeho síly byla Technika Brno, která podala v Kotlině velmi dobrý týmový výkon podpořen na gólmanovi. Hosté byli ve většině duelu aktivnější, nebezpečnější a před startem druholigového ročníku se naladili výhrou. Bruslaři budou mít před startem ročníku ještě jednu prověrku, v úterý 19. září vyzvou na domácím ledě Písek. (19:34:23)

    Štěpán Ondráček

    Branky a nahrávky: 26. Pártl (Kerber, Pavelec) – 18. Vyroubal (Pigl, Bartes), 22. Tomaník, 45. Masár (Benýšek, Havlát), 52. Vyroubal (Harmin), 57. Masár (Harmin)


    BK Havlíčkův Brod: Nedvěd (Č. Novák) – Krejčí, Zych, Kutlvašr, Kerber, D. Vacík, Benák – Tecl, Křehlík, Dymák – Pavelec, Pártl, Kopic – D. Košťál, Valášek (C), Bureš.
    Trenér: Radek Haman

    Technika Hockey Brno: Groh (Nešpůrek) – Dufek (C), Fornál, Remta, Lašák, Holík, Úlehla, Kubica – Masař, Havlát, Benýšek – Pospíšil, Picka, Tomaník – Čoubek, Bartes, Pígl – Harmin, Vyroubal, Račický.
    Trenér: Jiří Rech

    Rozhodčí: Tomáš Sibera – Jan Kuchta, Zdeněk Fišer

    Diváci: 152
    bahis siteleri