North wings Ústí – UK Kings Prague 1:2 (kon.) | Black Dogs Budweis – HC MUNI 9:2 (kon.)
konec
HC North Wings Ústí nad Labem
1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
UK Kings Prague
Pondělí 25.09.2023, 18:45 • Zimní stadion Ústí nad Labem • Univerzitní liga ledního hokeje • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se odsud z Ústí nad Labem s vámi pro dnešek loučím a přeji hezký zbytek večera. (20:50:45)
     
    Je dobojováno! Tým Univerzity Karlovy si ve třetí třetině uzmul vedení do svého držení a už jej nepustil. Díky tomu se hned v úvodním klání nového ročníku mohl radovat z vítězství.
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Další icing po tlaku North Wings v útočné třetině. Blízko úspěšnému zakončení byl Pavel Jarý.
     
    59:12
    Už rychle upaluje ven! Ve stejném okamžiku na druhé straně z otočky zakončil Martin Sajdl. Hosté ale akci pohlídali a vyhodili puk na icing.
     
    58:48
    Dominik Gerstner zatím zůstává mezi třemi tyčemi, uvidíme co přinese hra po buly.
     
    Dnešní utkání sleduje 189 diváků.
     
    58:48
    Oddechový čas pro tým HC North Wings Ústí nad Labem.
     
    57:37
    Pokus Ústeckých o rozehrávku vzal za své ve středním pásmu. Hosté se tak opět dostali k puku a s ním dopředu. O zakončení se postaral Oliver Glitta. Jeho blízkou střelu z vnitřní hranice kruhu ale Gerstner bez větších obtíží zneškodnil.
     
    57:01
    Volfova rána od modré rozduněla betony domácího gólmana Gerstnera. Od nich se navíc odrazila poměrně daleko od branky North Wings.
     
    56:14
    Danielu Piskačovi ujel kotouč na modré. Svou kombinaci tak musel vytáhnout poněkud blíže k vlastní svatyni.
     
    55:26
    Velmi obětavě se David Martínek vložil do Krchňákovy důrazné střely. Domácí tým se díky tomu dostal ke kotouči a velmi rychle se s ním rozjel směrem proti brance soupeře.
     
    55:16
    Vyloučení v týmu HC North Wings Ústí nad Labem:
    Hanuš Petržílka – 2 min., držení.
     
    54:22
    Povedený Konopáskův výjezd do prostoru mezi kruhy, odkud se pokusil o rychlé zakončení směrem na Gerstnera. Gólman North Wings ale i v tomto případě rychle reagoval a puk vyrazil.
     
    53:30
    Domácí v plném počtu.
     
    53:03
    Nadvakrát napasoval Daniel Piskač nekompromisně kotouč do ochranného plexiskla nad brankou Dominika Gerstnera. Pražané se díky tomu mohou držet nedaleko ústecké svatyně.
     
    52:11
    Ústeckým se nyní daří bránit a držet hru poměrně daleko od vlastní branky.
     
    51:30
    Vyloučení v týmu HC North Wings Ústí nad Labem:
    Lukáš Sajdl – 2 min., držení.
     
    50:58
    Tahle šance musí Jana Vrbu pořádně mrzet! Na pravé straně se mu otevřela poměrně velká skulina u bližší tyče Novákovy klece. Ústecký forvard ovšem v klíčovém momentu těsně branku UK Kings přestřelil.
     
    50:28
    Od modré tvrdě poslal kotouč dopředu Daniel Piskač. Jeho rána ale mířila přesně do Gerstnerových betonů.
     
    49:28
    Souhra bratrů Jarých v útočném pásmu k ničemu nevedla. Šanci tak znovu mají hosté, kteří přenášejí těžiště hry na opačný konec ledové plochy.
     
    49:18
    Domácí v plném počtu.
     
    48:40
    Hosté v plném počtu.
     
    48:34
    Přesun Ústeckých z jedné strany na druhou a následné zakončení Davida Martínka od levého mantinelu. Další nováček v řadách North Wings touto ránou ovšem našel pouze lapačku Kristiána Nováka.
     
    47:51
    František Konopásek sám proti třem. Zprvu si počínal v útočném pásmu velmi nadějně, nakonec ale celkem lacině odevzdal puk na hůl ústeckého Jana Jindry.
     
    47:21
    Pavel Jarý přebruslil přes modrou čáru. V rohu kluziště ale předal kotouč do moci hostujícího týmu. Pražané s ním ale tentokrát nic nevymýšleli, pouze jej nahodili dopředu na zakázané uvolnění.
     
    47:18
    Vyloučení v týmu HC North Wings Ústí nad Labem:
    Pavel Kušej – 2 min., sekání.
     
    46:44
    Pražanům se hned zkraje dalšího oslabení podařilo vyhodit puk až ke Gerstnerovi. Ten jej hokejkou přidržel pro své spoluhráče.
     
    46:40
    Vyloučení v týmu UK Kings Prague:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká David Hradil.
     
    45:20
    Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku!
    Hosté se znovu ujímají vedení! Po úspěšné kombinaci se mezi kruhy dostal k puku FRANTIŠEK KONOPÁSEK, který sice v okamžiku střely padal na ledovou plochu, přesto ještě dokázal přesně zacílit za Gerstnerova záda. Asistence: Martin Dlabola a Jan Vávra.
     
    44:26
    Jan Vrba podruhé. Tentokrát zvolil vyšší střelu, kterou ještě tečoval Jakub Tot. Gólman Novák ale ramenem puk vyrazil.
     
    44:13
    Jan Vrba si vyjel po buly na vrchol kruhu, odkud napasoval puk do lapačky Kristiána Nováka. Vhazování se opakuje.
     
    43:18
    K puku se ale záhy dostal domácí tým, který nejprve vyhledával volnou pozici pro průnik, nakonec však pouze nahodil puk k Novákovi a celá pětka zamířila na střídačku.
     
    42:33
    Michael Klinger v poklidu udržel kotouč za vlastní brankou a zcela osamocený se postaral o rozehrávku. Jeho spoluhráči následně puk vyvezli až k brance North Wings.
     
    42:20
    Hosté v plném počtu.
     
    41:35
    Velká akce Pražanů ve vlastním oslabení! Z protiútoku dvou proti jednomu se odhodlal k zakončení v kruhu Oliver Glitta. Tváří v tvář gólmanu Gerstnerovi ale natrefil pouze jeho tělo, od něhož se puk odrazil do bezpečí.
     
    40:20
    Vyloučení v týmu UK Kings Prague:
    Daniel Piskač – 2 min., držení.
     
    40:08
    O první atak třetí třetiny se postaral Pavel Jarý. Jeho střelu po výjezdu středem plochy ale umístil pouze do ochranné sítě nad branku UK.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I druhá třetina vzala za své. Góly už sice k vidění byly, nicméně velmi rychle po sobě. Nejprve se prosadili Pražané po úspěšně souhře a přesnému zakončení Davida Jindry, následně od modré umístil kotouč mezi tři tyče Hanuš Petržílka. Před závěrečnou periodou je tedy nadále stav nerozhodný.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:34
    Pražané jsou v posledních vteřinách v útočné třetině a ještě se snaží o překvapivý atak.
     
    38:46
    David Jindra a jeho pokus o bekhend z mezikruží. Brankář North Wings ale zvládl jeho zakončení po ledě přečíst a včas sevřít své betony.
     
    38:13
    Michal Svoboda sice uspěl ve vhazování ve vlastní třetině. Následně ale kotouč pouze vyhodil přes všechny čáry až za Nováka. Vhazuje se tak znovu poblíž svatyně Dominika Gerstnera.
     
    37:36
    Ústečtí jsou v posledních chvílích aktivnější. K zakončení z pravé hranice brankoviště se vydal Pavel Jarý. Gólman Novák ale poměrně rychle a úspěšně reagoval.
     
    36:39
    Tým North Wings právě vstřelil branku!
    To, co chybělo tomuto zápasu v celém jeho dosavadním průběhu, se nyní seběhlo dvakrát v rychlém okamžiku. Od modré čáry tvrdě vyslal kotouč dopředu HANUŠ PETRŽÍLKA a trochu se štěstím jeho rána propadla mezi betony Kristiána Nováka. Máme tedy srovnáno. Asistence: Pavel Kušej.
     
    35:05
    Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku!
    Pražané se dočkali a ujímají se vedení! DAVID JINDRA se osamostatnil v levém kruhu a s velkým prostorem okolo sebe se odhodlal ke křižnému zakončení, které napasoval naprosto přesně k bližší tyči ústecké branky. Připisuje si tak první branku Králů v této sezóně. Asistence: Jan Vávra.
     
    34:34
    Tvrdý hit u mantinelu od Jana Jindry do Davida Hradila. Nic platné mu to ale nebylo, hosté jsou stále na kotouči.
     
    33:29
    Chytře vymyšlená akce v podání Davida Nedomy. Debutant v dresu North Wings si slibně najel do levého kruhu a vyslal povedený pas doprava na Martina Štěpánka. Tomu se ale nepodařilo puk přesně zpracovat, čímž o něj přišel.
     
    32:48
    Tvrdá střela Adama Janouška od pravého mantinelu se pouze odrazila od nohou Martina Gebella. V celé přesilovce ovšem domácí nebyli blíže ke střeleckému zakončení.
     
    32:46
    Hosté v plném počtu.
     
    32:15
    Až nyní se domácím povedlo osamostatnit se ve své třetině a rozehrát dopředu.
     
    31:32
    Pražané jsou ale stále na kotouči, přestože jsou početně oslabeni a drží svého soupeře kolem Gerstnerovy svatyně.
     
    30:46
    Jan Vávra (UKA) si počínal až příliš důrazně na modré, když se pokusil obrat o kotouč rozjíždějícího se Michala Svobodu. Od sudích si za to vykoledoval dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    29:57
    Pavel Kušej se pokusil překvapit gólmana Nováka střelou od modré, přestože mu clonil jeden z bránících hráčů Kings. Brankář pražského týmu ovšem dokázal vyrazit puk nad sebe do ochranné sítě.
     
    28:05
    Na druhé straně byl blízko skórování Adam Janoušek po zcela samostatném úniku přes celou délku ledové plochy. V klíčovém momentu ovšem zcela přesně nevystihl volnou skulinu u bližší tyče Novákovy klece, který si tak připsal rovněž podstatný zákrok, stejně jako jeho kolega na opačné straně před malou chvílí.
     
    27:42
    Bekhendové zakončení Tomáše Krchňáka z vnější hranice brankoviště a důležitý Gerstnerův zákrok, kterému puk vyjel po výstroji nahoru a zamířil nad jeho branku do bezpečí!
     
    26:48
    Po vyrovnání početních sil se vydal do průniku kolem levého mantinelu Jan Vrba. Obrana UK Kings si s ním ale dokázala poradit a na modré čáře ho zastavila.
     
    26:34
    Domácí v plném počtu.
     
    25:51
    Důležitý obranný zákrok Jakuba Tota, kterým odstavil od kotouče Konopáska, řítícího se velmi blízko k brance North Wings.
     
    25:44
    Gerstnerova lapačka znovu v akci. Tentokrát se s ní ústecký gólman natáhl pro ránu Martina Gebella od modré čáry.
     
    25:24
    Přesně do lapačky Dominika Gerstnera napasoval kotouč František Konopásek z hranice pravého kruhu.
     
    24:44
    Aktivita Králů v přesilovce ještě více vzrostla. Pražané velmi rychle kombinují a neustále utahují smyčku před brankou North Wings. Gólman Gerstner ale zatím zvládá likvidovat rány soupeře.
     
    24:34
    Vyloučení v týmu HC North Wings Ústí nad Labem:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Lukáš Sajdl.
     
    24:22
    Pavel Kušej vyhozený kotouč lehce doklepl k Novákovi, proto Ústečtí mohli celkem v klidu vystřídat.
     
    23:43
    Ústečtí se stále marně snaží probít ven z obranné třetiny. Daří se jim ale jen průběžně uvolňovat napětí výhozy na zakázané uvolnění.
     
    22:44
    Konopáskův pokus o nahození kotouče z rohu před branku zahořel na dvou ústeckých obráncích. K puku se tak dostal Martin Štěpánek, který obkroužil Gerstnerovu klec a snažil se rozehrát. Nakonec ale pouze vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    22:13
    Přesně do betonů gólmana Gerstnera namířil svou křižnou ránu po ledě z kruhu Martin Dlabola.
     
    21:28
    Nepřesná souhra Ústeckých otevřela příležitost pro Františka Konopáska, který si vybruslil s kotoučem zprava na hranici útočného pásma a bekhendovým blafákem se pokusil vyzrát na Gerstnera. Tomu se ale i nyní povedlo včas a úspěšně reagovat.
     
    20:04
    První buly druhé části utkání vybojovali hráči pražského týmu. David Jindra s ním poměrně rychle vyjel dopředu, nicméně hosté z této situace vůbec nic nevytěžili a stejně tak rychle se museli vracet zpět ke své brance.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina souboje mezi UJEPem a Univerzitou Karlovou je za námi. O něco aktivnější byl pražský tým, nicméně na větší šance to bylo plus mínus stejně. Gól ale ani na jedné straně k vidění nebyl, na ten tak musíme čekat minimálně do další dvacetiminutovky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:06
    Další střela Davida Nedomy z pravého kruhu. Tentokrát zvolil umístění na vzdálenější tyč, nicméně puk napasoval dopředu až pod příliš velkým úhlem. Ten tedy pouze brankoviště Nováka přeletěl.
     
    18:29
    Domácí v plném počtu.
     
    18:20
    Dominik Gerstner se vložil svým tělem do kotouče, který mířil k jeho levé tyčce. Vymezený prostor zvládl gólman North Wings tímto ucpat a puk vyrazit.
     
    17:45
    Následně se domácím povedlo přenést hru až k Kristiánu Novákovi, čímž mohli v klidu vystřídat.
     
    16:34
    Pražané si v přesilovce počínají trochu aktivněji. Sráží je ale vlastní nepřesnost. Naposledy v podobě přihrávky Davida Jindry na střed k Davidu Volfovi, který měl hokejku příliš vysoko a puk mu pod ní podjel.
     
    16:29
    Vyloučení v týmu HC North Wings Ústí nad Labem:
    Pavel Kušej – 2 min., podrážení.
     
    15:58
    Poměrně dlouho držel Tomáš Krchňák puk na své holi a také se zcela bez jakékoliv kontroly prosmýkl až na hranici útočného pásma. Tam mu ovšem stopku vystavila hraniční kontrola v pruhovaných dresech, která jej zastavila v ofsajdu.
     
    14:30
    Martin Dlabola vyhrál rychlostní souboj s Tomášem Jarým a zmocnil se puku. Příliš dlouho se s ním ale neohřál a na druhé straně se odhodlal k zakončení Pavel Gottfried. Stálo ale před ním množství hráčů v černočerveném, kvůli čemuž netrefil úplně přesně branku UK.
     
    13:36
    Ústečtí podél mantinelu vyhodili puk do útočného pásma. Zde ale stáli jen hráči UK Kings Prague, kteří se s ním rychle vrátili zpět a Dominik Gerstner musel znovu zasahovat. Daleká Gebellova střela mu ale nečinila vůbec žádný problém.
     
    13:19
    Hosté v plném počtu.
     
    12:14
    Jan Vrba zastavil pokus o vyhození kotouče ze strany Pražanů. Domácí se tak mohli vrátit k přesilovkové kombinaci, kterou důrazně zakončil střelou z mezikruží Adam Werner. Na Kristiána Nováka ale ani v tomto případě nevyzrál.
     
    11:48
    V prvních chvílích oslabení se daří Pražanům držet svého soupeře daleko od své branky. North Wings nejdříve museli rozehrávat od Gerstnera, při následném pokusu o průnik dopředu je sudí zachytili v ofsajdu.
     
    11:19
    Vyloučení v týmu UK Kings Prague:
    Jan Vávra – 2 min., hákování.
     
    11:04
    Na opačné straně byl blízko gólu David Nedoma, který zakončoval z pravého kruhu přímo na Nováka. Gólman UK Kings ovšem včas puk vyrazil.
     
    10:34
    Oliver Glitta to zkoušel sám středem pole. Před sebou měl pouze Martina Štěpánka, jemuž se ale povedlo šanci úspěšně zastavit, a to i za cenu teče puku do ochranné sítě.
     
    09:47
    Pravá tyč ústecké branky zacinkala po prudké ráně Martina Dlaboly!
     
    08:49
    Daniel Piskač se svou střelou z mezikruží pokusil využít zakrytého Gerstnerova výhledu. Gólman North Wings ale i v tomto případě včas reagoval a kotouč vytěsnil ven svým ramenem.
     
    08:06
    Ústecký únik zastavili hráči Karlovky před vlastní brankou. Znovu se tak dostali k puku a mohou přenést hru na opačný konec ledové plochy.
     
    06:52
    Z důrazného souboje o kotouč za zády Kristiána Nováka vyšel vítězně hostující tým. Na růžích ale ani zdaleka ustláno neměl, nadále musel bojovat, aby dokázal vyjet ven ze třetiny.
     
    06:01
    Poměrně slibné nahození dopředu mezi kruhy na Adama Janouška, který v této situaci neváhal ani setinu sekundy a rychle vyjel dopředu. K jeho smůle ho ale čárový sudí nachytal v postavení mimo hru.
     
    04:56
    Zprvu celkem poklidná kombinace hostů nevedla ke zdárnému cíli. Narušil jí v obranném pásmu Martin Štěpánek, který se zmocnil puku. Nutno říct, že ani jemu se s ním nevedlo úplně dobře a Pražané útočný prostor opouštět nemuseli.
     
    04:00
    Jakub Tot přišel v útočném pásmu o puk v souboji s Konopáskem. Nabídnuté situace ovšem Králové nevyužili dle představ a puk spíše jen nahodili dopředu směrem k ústecké brance.
     
    03:05
    Znovu David Jindra, tentokrát z prostoru mezi kruhy. Gerstner se ale mezi třemi tyčemi rychle přemístil a kotouč vyrazil k mantinelu.
     
    02:13
    Křižná Krchňákova rána od mantinelu ani nejmenším kouskem nemířila ke svatyni Dominika Gerstnera. Puku se tak znovu zmocnil domácí tým.
     
    00:59
    Na puku jsou domácí North Wings. Přes pravý kruh se proklouzl před brankoviště Nováka Jan Jindra, jehož snahu blafákem umístit puk ke vzdálenější tyči gólman UK Kings vystihl a odrazil.
     
    00:16
    První akci si připsali Králové z pražské Karlovy univerzity. Dopředu se snažil probít David Jindra, jehož si ale na modré pohlídala obrana Křídel severu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC North Wings Ústí nad Labem: Gerstner (Kožnar) – Gottfried, Jarý P. (A), Petržílka (A), Werner, Štěpánek – Nedoma, Vrba, Sajdl, Martínek D., Velhartický, Jindra J., Svoboda, Jarý T., Tot, Kušej, Janoušek (C), Dykast.
    Trenér: Martin Štěpánek

    UK Kings Prague: Novák (Mašek) – Gebell, Vávra, Piskač, Dlabola, Klinger – Glitta, Čermák, Málek, Hradil, Konopásek, Krchňák, Jindra D., Volf, (C), Škoda.
    Trenér: Aleš Hybner

    Rozhodčí: Mareš – Janíček M., Janíček J.
     
    Předchozí vzájemný střet z UNI Cupu:

    UK Hockey Prague – HC North Wings Ústí nad Labem 5:2
    Branky a nahrávky:
    5. Moucha (Volf), 9. Málek (Glitta, Piskač), 35. Čmejla (Moucha, Volf), 49. Šimanský (Oborník, Glitta), 54. Kucharčík (Martínek V., Konopásek) – 24. Kušej (Janoušek, Svoboda), 38. Janoušek (Petržílka, Jarý P.).

    Vyloučení: 4:3. Využití: 1:2. Diváků: 45. Střel na branku: 57:30.
     
    Soupiska UK Kings Prague pro nadcházející ročník:

    Brankáři:
    David Mašek, Kristián Novák.

    Obránci:
    Daniel Piskač, Oliver Glitta, Vojtěch Oborník, Martin Dlabola, Michael Klinger, Jan Hanuš, Martin Gebell, Jan Vávra, Jakub Lelek.

    Útočníci:
    Viktor Martínek, František Konopásek, David Jindra, David Volf, Vojtěch Málek, Lukáš Moucha, Samuel Neo Kucharčík, David Šimanský, Filip Čmejla, Vojtěch Slabý, Jan Škoda, Filip Dušek, Pawel Chmiel, Tomáš Krchňák, David Hradil, David Rudolph, Jáchym Čermák.
     
    Soupiska North Wings pro nadcházející ročník:

    Brankáři:
    Dominik Gerstner, Milan Kožnar.

    Obránci:
    Pavel Jarý, Hanuš Petržílka, Martin Štěpánek, Radovan Miškovič, Zdeněk Kadlec, Adam Werner.

    Útočníci:
    Adam Janoušek, Pavel Kušej, Michal Svoboda, David Martínek, Matěj Harkabus, Tomáš Jarý, Martin Kuchař, Jan Jindra, Jan Vrba, Vladimír Dykast, Pavel Velhartický.
     
    Tým Univerzity Karlovy drží poměrně stabilní kostru z let předešlých. Navíc jej jistě nakopl letní UNI Cup, který Pražané ovládli. Na své cestě kromě North Wings vyřadili Black Dogs Budweis a ve finálovém českomoravském derby si poradili s brněnským celkem HC MUNI.
     
    Křídla Severu minulý ročník zakončila ve čtvrtfinále sérií s českobudějovickými Black Dogs. Do nového ročníku prošla několika změnami, tou nejvýraznější bude pozice nového kapitána, Martina Kuchaře na této pozici nahradil produktivní forvard z předešlého ročníku Adam Janoušek. Svému dnešnímu soku má ústecký celek navíc co vracet, utkal se s ním poměrně nedávno v Tipsport UNI Cupu, kde Karlově univerzitě podlehl 2:5.
     
    Zdravím Vás z ústeckého zimního stadionu u přenosu z Univerzitní ligy ledního hokeje. Domácí HC North Wings Ústí nad Labem vyzvou na startu sezony na svém ledě pražský celek UK Kings Prague. Přeji příjemné počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 37. Petržílka (Kušej) – 36. D.Jindra (Vávra), 46. Konopásek (Dlabola, Vávra)


    HC North Wings Ústí nad Labem: Gerstner (Kožnar) – Gottfried, Jarý P. (A), Petržílka (A), Werner, Štěpánek – Nedoma, Vrba, Sajdl, Martínek D., Velhartický, Jindra J., Svoboda, Jarý T., Tot, Kušej, Janoušek (C), Dykast.
    Trenér: Martin Štěpánek

    UK Kings Prague: Novák (Mašek) – Gebell, Vávra, Piskač, Dlabola, Klinger – Glitta, Čermák, Málek, Hradil, Konopásek, Krchňák, Jindra D., Volf, (C), Škoda.
    Trenér: Aleš Hybner

    Rozhodčí: Mareš – Janíček M., Janíček J.

    Diváci: 189
    bahis siteleri