Monza – Bologna 0:0 (kon.) | Frosinone – Fiorentina 1:1 (kon.) | Janov – AS Řím 4:1 (kon.)
konec
AC Monza
0:0 (0:0)
Bologna FC
Čtvrtek 28.09.2023, 18:30 • U-Power Stadium, Monza • Italská Serie A • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý den, vítejte u textového on-line přenosu z utkání Monza – Bologna, které se odehraje v rámci 6. kola Serie A. Sváteční zápas hraný na hřišti U-Power Stadium začne v 18:30 a vy jste k jeho sledování srdečně zváni!
    Pozvánka k utkání
     
    Navzdory umístění ve spodní polovině tabulky dosáhly oba týmy vzhledem k těžkému losu na úvod soutěže dobrých výsledků. Monza už má za sebou výjezdy na hřiště Interu Milán, Atalanty a Lazia Řím, což jsou tři z pěti nejlepších týmů v uplynulé sezóně. Bologna zase doma čelila útokům AC Milán nebo Neapole a za sebou už má i zápas na půdě Juventusu Turín. Oba týmy o víkendu příjemně překvapily. Monza získala v hlavním městě bod za remízu 1:1 a Bologna uhrála rovněž bod za bezbrankovou plichtu s Neapolí.
    Dějištěm klání se stane U-Power Stadium
     
    Do vzájemného souboje tak půjdou notně povzbuzeni. Ten poslední, v únoru, zvládla lépe Monza, která na stadionu soupeře vyhrála 1:0. V podzimní části minulé sezony se zase z výhry 2:1 radovala Bologna. Navzájem si tak oba protivníci nemají co vyčítat.
     
    A jak jsou na tom střelci? V dresu Monzy vyčnívá se třemi góly ofenzivní záložník Andrea Colpani, na toho si obránci soupeře musejí dát obzvlášť pozor, jednu branku potom vsítil Roberto Gagliardini. Bologna to má mezi svými hráči znatelně vyrovnanější, jednou skórovali Joshua Zirkzee, Lewis Ferguson a Giovanni Fabbian, hrozba tak může přijít odkudkoliv.
     
    Rozhodčí

    Hlavní rozhodčí: Ivano Pezzuto.
    Asistenti: Salvatore Affatato a Francesco Cortese.
    Čtvrtý rozhodčí: Daniele Minelli.
    Na hladký průběh zápasu dohlédne Ivano Pezzuto
     
    Úvodní sestavy:

    AC Monza: Di Gregorio – Izzo, Caldirola, A. Carboni – Ciurria, Pessina (C), Gagliardini, Kyriakopoulos – Colpani, Mota – Colombo.
    Náhradníci: Gori, Sorrentino – Akpa-Akpro, Bondo, Birindelli, V. Carboni, F. Carboni, Cittadini, D'Ambrosio, Machín, Marić, Marí, Pereira, Vignato, Donati.
    Trenér: Raffaele Palladino.

    Bologna FC: Skorupski – De Silvestri (C), Beukema, Calafiori, Lykogiannis – Aebischer, el-Azúzí – Orsolini, Ferguson, Karlsson – Zirkzee.
    Náhradníci: Bagnolini, Ravaglia – Corazza, Bonifazi, Freuler, Fabbian, Moro, Ndoye, Kristiansen, van Hooijdonk, Saelemaekers, Urbanski.
    Trenér: Thiago Motta.

    Rozhodčí: Pezzuto – Affatato, Cortese.
     
    Hned při prvním pohledu do sestav je patrný jeden rozdíl. Zatímco v základní sestavě Monzy figurují dvě zahraniční jména, jedenáctka Bologni má takových jmen hned osm. Aktuálně se na trávníku U-Power Stadium koná rozcvička, která má za úkol zahřát rozhodčí i fotbalisty na správnou provozní teplotu.
     
    A je to tady, devětatřicetiletý Ivano Pezzuto přivedl obě základní jedenáctky na hřiště. Kapitáni Matteo Pessina a Lorenzo De Silvestri si s rozhodčím podali ruce a přešli k losu stran, který má mimo jiné za úkol určit vykopávajícího. Tím týmem bude Monza.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    První nákop zprava doleva zpracoval Giorgos Kyriakopoulos. Okamžitě mu však cestu zavřel kapitán De Silvestri, takže Monza musí znovu začít od píky.
     
    3
    Nevydařený přechod středem hřiště znamenal šanci na průnik Bologni. Lewis Ferguson si u kraje vápna střihl souboj jeden na jednoho a vytěžil z něj roh.
     
    4
    Rozhodčí ještě uklidňuje hráče před brankou.
     
    4
    Orsoliniho centr na zadní tyč kdosi vracel hlavou do prostoru před brankou, tam měl situaci pod kontrolou gólman Michele Di Gregorio.
     
    5
    Ani z nového útoku Bologna nic nevymyslela, mohl za to ofsajd, do něhož se dostal Joshua Zirkzee.
     
    6
    Monza se prokombinovala na útočnou polovinu a po roztažení hry doprava centroval Patrick Ciurria před branku. Tam balon vyhlavičkoval Sam Beukema.
     
    7
    Roberto Gagliardini si ze svého obvyklého postavení na středu sběhl k levé lajně, v souboji o balon se mu však zamotali nohy a je z toho aut pro Bolognu.
     
    8
    Joshua Zirkzee zkusil proniknout individuálně. Prvního protihráče oklamal kličkou, ale na toho dalšího už nevyzrál. Vzápětí sudí pískl Calafioriho útočný faul.
     
    9
    Na vlastní polovině kombinující Monza trpělivě čeká na vhodnou příležitost posunout se dopředu.
     
    10
    Držení míče: 38% : 62%.
     
    12
    Žlutá karta pro tým Bologna FC (Riccardo Orsolini).

    Vracející se pravý křídelník rychlostně nestačil na Danyho Motu, kterého při kontaktu s ním za středovým kruhem povalil.
     
    13
    Colpaniho centr z nařízeného volného kopu kdosi z beků prodloužil za koncovou čáru – roh.
     
    14
    Dany Mota se podíval do pokutového území, kde se nacházelo několik jeho spoluhráčů. K vysokému centru se nicméně žádný z nich nedostal.
     
    15
    Monza právě vstřelila branku!
    Tým z města motorsportu otevírá skóre! Poblíž pravého rohu šestnáctky se k odraženému míči dostal Colpani a šajtlí ho odcentroval k malému vápnu. Tam hlavou trkl do balonu DANY MOTA a se štěstím skóroval i přesto, že se ho kapitán De Silvestri snažil ubránit nataženou nohou.

    Ale pozor! Ivano Pezutto dostal pokyn od VAR, aby branku odvolal. Důvodem je ofsajd zakončujícího fotbalisty, podle opakovaných záběrů hrálo hlavní roli jeho levé koleno.
    15. Mota skóroval z ofsajdu a jeho gól tak neplatí
     
    17
    Kvůli přezkumu se dvě minuty nehrálo.
     
    19
    A nehraje se ani teď, protože v nezáviděníhodné pozici na zemi sedí Roberto Gagliardini.
     
    20
    Naštěstí nešlo o nic vážného a Roberto Gagliardini po krátkém ošetření stojí zpátky na nohou.
     
    21
    Střely na branku (mimo): 0:0 (0:0).
     
    23
    Už několik minut hraje Monza bez balonu a fanouškům se to samozřejmě nelíbí, což dávají dost hlasitě najevo. Mezitím se na pravé straně hlásil volný Lorenzo De Silvestri, ale přihrávku tam nedostal.
     
    25
    Teprve teď získali domácí fotbalisté míč. Dany Mota s ním chtěl projít kolem laviček, ale soupeř mu v tom zabránil. Monza tak musí začít hezky odzadu.
     
    27
    Před Zirkzeem odkopl míč bránící Andrea Colpani. Zanedlouho poté Monza získala míč ve středu hřiště, nákopem se rychle posunula dopředu a po zásahu obránce vytěžila roh. Dokáže z něj udeřit?
     
    28
    Krátkou přihrávku vystřídal centr, který zřejmě Riccardo Calafiori prodloužil hlavou mimo rizikovou zónu.
     
    29
    Při snaze o návrat si Dany Mota nepohlídal postavení a pomezní rozhodčí to nepřehlédl – ofsajd.
     
    30
    Držení míče: 50% : 50%.
     
    31
    Po delší době je v útoku Bologna. Lykogiannisův centr od levé lajny odhlavičkoval do bezpečí Andrea Carboni. Potom se hra přemístila doprostřed hřiště.
     
    33
    Diváci zbystřili při šancích na obou stranách. A činili se brankáři! Nejprve Michele Di Gregorio vychytal teč Riccarda Orsoliniho a jen o chvíli později se proti tvrdé ráně po zemi vyznamenal také Łukasz Skorupski.
     
    35
    Jesper Karlsson si řekl o přihrávku od Aebischera, jeho prudký pas ale skončil v zámezí.
     
    37
    Bologna opět v útoku. Hlavičkovanou tam vyhrál Riccardo Orsolini, ale jeho spoluhráčům se zatoulal míč do autu. Zpět do hry ho uvedl Giorgos Kyriakopoulos.
     
    38
    Hosté zvyšují procento držení míče kombinační souhrou poblíž středového kruhu.
     
    40
    Odvahu na další útok sebral Joshua Zirkzee. A dobře udělal. Andrea Carboni ho zastavil jen za cenu rohového kopu. Po něm se v zakončení hlavou objevil Lewis Ferguson, jeho pokus od zadní tyče schoval připravený Michele Di Gregorio do koše.
     
    42
    Monza proniká středem hřiště obtížně.
     
    43
    Po zisku míče chtěl merunu do šestnáctky protlačit Usáma el-Azúzí, malou uličku však soupeř rychle zavřel a následný protiútok měl jepičí život.
     
    45
    Andrea Carboni přerušil hru šlapákem na Orsoliniho nárt. Bologna má klid na rozehrávku.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    45+2
    Teď bude mít klid na rozehrávku Monza. Nad Joshuou Zirkzeem totiž sklapla ofsajdová past.
     
    45+3
    Matteo Pessina se nenechal obrat o míč el-Azúzím a ten ho pravou nohou podrazil. Vypadá to, že úvodní poločas zůstane skoupý na góly.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Držení míče: 43% : 57%.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 0:0.
    Rohy: 2:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 2:4.
    Za sebou máme bezbrankový poločas
     
    V úvodním dějství se toho moc nestalo, za zmínku stojí pouze tři situace. Při té první skóroval Mota z ofsajdu, takže se domácí fotbalisté radovali zbytečně. Potom dlouhé čekání na další šanci a ty přišly hned dvě v jedné minutě. Činili se brankáři, kdy nejprve Di Gregorio vychytal Orsoliniho skrytou teč a na druhé straně se proti tvrdé ráně po zemi vyznamenal Skorupski. Střelci tak měli v uplynulém dějství smůlu.

    Ocenit musím disciplinovanost hráčů, kteří se za celých čtyřicet pět minut dopustili jenom šesti prohřešků. Orsolini byl za ten svůj potrestán žlutou kartou a v osobních soubojích na to musí myslet.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Za bezbrankového stavu a bez jediného střídání začal druhý poločas. Hned v jeho úvodu se balon ztratil u střídaček, tam si pro něj kráčí Babis Lykogiannis.
     
    48
    Po Lykogiannisově centru zleva skóroval Lewis Ferguson hlavou! Rozhodčí však dává najevo, že tenhle gól neuzná. Důvodem je faul na Caldirolu, který gólové akci předcházel.
    48. Zase neplatí! Fergusonův gól zneplatnil útočný faul
     
    50
    Motův centr srazil Riccardo Calafiori na roh. Monta sice reklamuje ruku uvnitř vápna, ale rozhodčí má jiný názor a nechává rozehrát od rohového praporku.
     
    51
    Do odraženého míče za šestnáctkou práskl Georgios Kyriakopoulos a z hlubokého záklonu ho nasměroval vysoko nad břevno.
     
    52
    I hosté svou akci dotáhli ke střele. Byl to Joshua Zirkzee, kdo pokusem ze střední vzdálenosti přinutil Di Gregoria k zákroku na zemi.
     
    53
    Při hře nahoru-dolů si palebnou pozici našel Andrea Colpani. Z hranice pokutového území střílející domácí hráč však neměl přesnou mušku. Takzvaná obalovačka se stočila vedle pravé tyče.
     
    55
    Jesper Karlsson byl v této minutě velmi aktivní. Nejdřív roztáhl hru doprava a později sám odcentroval. Pro bránící se Monzu to nemělo následky.
     
    56
    Dany Mota obdržel v pokutovém území přihrávku proti noze a skrytou střelou umístil po zemi k pravé tyči. Skvělou reakci předvedl Łukasz Skorupski, natáhl celé tělo i obě ruce a nebezpečný pokus chytil nadvakrát.
    56. Mota vylekal Skorupskiho skrytou střelou po zemi
     
    58
    Thiago Motta čeká na přerušení hry, aby mohl provést několikanásobné střídání. Pokud mě zrak nešálí, tak pošle do hry hned čtyři nové hráče.
     
    59
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Riccardo Orsolini, přichází Dan Ndoye.
     
    59
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Jesper Karlsson, přichází Alexis Saelemaekers.
     
    60
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Lorenzo De Silvestri, přichází Tommaso Corazza.
     
    60
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Babis Lykogiannis, přichází Victor Kristiansen.
     
    61
    Držení míče: 45% : 55%.
     
    62
    Bologna zahrozila po rohovém kopu! Saelemaekersův centr kdosi zastavil mezi penaltou a malým vápnem, načež Sam Beukema tečoval míč před nečinným Colombem placírou. Michele Di Gregorio si zachoval tvář a nedůraznou střelu doprostřed branky zneškodnil. Diváci ho za to odměnili potleskem.
    62. Beukemu po rohovém kopu vychytal Di Gregorio
     
    63
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Giorgos Kyriakopoulos, přichází Samuele Birindelli.
     
    64
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Dany Mota, přichází Samuele Vignato.
     
    66
    V nepohodlném posedu na zemi zůstává Andrea Carboni a nevypadá to s ním dobře. Domácí trenér Raffaele Palladino musí učinit těžké rozhodnutí nechat zraněného hráče vystřídat.
     
    67
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Andrea Carboni, přichází Pablo Marí.
     
    69
    Zpoza vápna se zkusil prosadit Joshua Zirkzee, na jeho slaboučké střele si Di Gregorio smlsnul.
     
    70
    Žlutá karta pro tým AC Monza (Samuele Vignato).

    Ubráněný roh vyústil v rychlý brejk Saelemaekerse, toho Vignato zastavil ještě před půlící čárou.
     
    71
    Střely na branku (mimo): 2:5 (3:0).
     
    73
    Tahle akce Monzy volala po gólu! Andrea Colpani na pravém křídle poslal svou přihrávku kolem Kristiansena, Birindelliho centr si pak v předbrankovém prostoru našel Samuele Vignato a z voleje o kousek minul levou tyč.
    73. Po zdařilé akci zamířil Vignato jen těsně mimo
     
    75
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Joshua Zirkzee, přichází Sydney van Hooijdonk.
     
    76
    Držení míče: 46% : 54%.
     
    77
    Hosté odvrátili standardku, kterou z pravé strany zahrál Samuele Vignato. V přerušené hře po útočném faulu dal Raffaele Palladino pokyn pro dvojnásobné střídání.
     
    78
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Lorenzo Colombo, přichází Mirko Marić.
     
    78
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Andrea Colpani, přichází José Machín.
     
    80
    Žlutá karta pro tým AC Monza (Samuele Birindelli).

    Alexis Saelemaekers získal pro soupeře další žlutou kartu, tentokrát ho chytil za dres Birindelli.
     
    81
    Diváci na U-Power Stadium stále neviděli gól. Na nápravu mají fotbalisté závěrečných deset minut.
     
    83
    Alexis Saelemaekers uplatnil svůj přehled ve hře, když přihrávkou kolem protivníka oslovil Ndoyeho. Ten chtěl vzápětí prostrčit míč do vápna, ale k tomu nedošlo. Výborně totiž zasáhl stoper Caldirola.
     
    84
    Luca Caldirola znovu v akci, tentokrát vychýlil Saelemaekersovu nahrávku na roh. Po něm Lewis Ferguson hlavičkoval mimo tyče. Hosté ještě reklamují stažení van Hooijdonka, ale na penaltu to nebylo.
     
    85
    Žlutá karta pro tým AC Monza (Patrick Ciurria).

    Ciurria ohrozil Aebischera vysokou nohou.
     
    87
    Žlutá karta pro tým Bologna FC (Alexis Saelemaekers).

    Zezadu opět držený Saelemaekers už má toho dost a po soupeři se během hry zlostně ohnal.
     
    87
    Druhá žlutá a následně červená karta pro tým Bologna FC (Alexis Saelemaekers).

    No tohle, Alexis Saelemaekers se nechal hloupě vyloučit! Po žluté kartě rozhodčímu ironicky zatleskal, načež mu Ivano Pezzuto ukázal další žlutou znamenající předčasný odchod do kabin. Bologna tak dohraje zápas v oslabení.
    87. Saelemaekers se nechal hloupě vyloučit
     
    88
    Žlutá karta pro tým AC Monza (Thiago Motta).

    Trenér Motta je napomínán za nesportovní chování.
     
    88
    Žlutá karta pro tým AC Monza (Roberto Gagliardini).

    Karetního mariáše se zúčastnil i Roberto Gagliardini. Důvodem je podražení soupeře.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.
     
    90+1
    Po van Hooijdonkově sražené střele z přímého volného kopu zahrávala Bologna roh. Ndoyeho centr skončil pouze na hlavě jednoho z obránců.
     
    90+3
    Žlutá karta pro tým AC Monza (Pablo Marí).
     
    90+4
    Samuele Vignato zakončil brejk střelou před pokutovým územím, po teči obránce uvidíme roh.
     
    90+5
    Poslední šance Monzy na výhru začala očekávaným způsobem – centrem do šestnáctky. Balon se tam odrážel jako na biliárovém stole, než si ho pro sebe uzmul gólman Skorupski. Vzápětí sudí Pezzuto diskutoval s VAR, ten prověřoval možnou ruku a ve vzduchu visela penalta. K žádnému přestupku však nedošlo a hned poté Pezzuto ohlásil konec zápasu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 47% : 53%.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:0.
    Rohy: 7:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:15.
    Bez gólů. Monza i Bologna remizovaly potřetí v řadě
     
    V úvodním dějství se toho moc nestalo, za zmínku stojí pouze tři situace. Při té první skóroval Mota z ofsajdu, takže se domácí fotbalisté radovali zbytečně. Potom dlouhé čekání na další šanci a ty přišly hned dvě v jedné minutě. Činili se brankáři, kdy nejprve Di Gregorio vychytal Orsoliniho skrytou teč a na druhé straně se proti tvrdé ráně po zemi vyznamenal Skorupski. Střelci tak měli v uplynulém dějství smůlu.

    Bologna mohla dobře vstoupit do druhé půle, když se už po dvou minutách prosadil hlavou Ferguson. Celé akci ale předcházel faul, takže ani tento gól neplatil. Zhruba po hodině hry měl další příležitost Beukema, když po rohovém kopu nebezpečně tečoval míč do náruče domácího brankáře. Na druhé straně pak svou možnost neproměnil Vignato, jenž kvalitní centr zprava poslal kolem levé tyče. V 87. minutě se nechal hloupě vyloučit Saelemaekers, ale krátkou přesilovku Monza nevyužila. Zápas tedy skončil bez branek. (20:44:11)

    Lukáš Jasoněk

    Branky:

    Karty:   70. Vignato (MOA), 80. Birindelli (MOA), 85. Ciurria (MOA), 88. Thiago Motta (MOA), 88. Gagliardini (MOA), 90+3. Marí (MOA) – 12. Orsolini (BLG), 87. Saelemaekers (BLG)   87. Saelemaekers (BLG)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:0. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:15.
    AC Monza: Di Gregorio – Izzo, Caldirola, A. Carboni (67. Marí) – Ciurria, Pessina (C), Gagliardini, Kyriakopoulos (63. Birindelli) – Colpani (78. Machín), Mota (64. Vignato) – Colombo (78. Marić).
    Náhradníci: Gori, Sorrentino – Akpa-Akpro, Bondo, V. Carboni, F. Carboni, Cittadini, D'Ambrosio, Pereira, Donati.

    Trenér: Raffaele Palladino.

    Bologna FC: Skorupski – De Silvestri (C) (60. Corazza), Beukema, Calafiori, Lykogiannis (60. Kristiansen) – Aebischer, el-Azúzí – Orsolini (59. Ndoye), Ferguson, Karlsson (59. Saelemaekers) – Zirkzee (75. van Hooijdonk).
    Náhradníci: Bagnolini, Ravaglia – Bonifazi, Freuler, Fabbian, Moro, Urbanski.

    Trenér: Thiago Motta.

    Rozhodčí: Pezzuto – Affatato, Cortese.
    bahis siteleri