Vyškov – Opava 3:5 (kon.) | Mostečtí Lvi – Ústí n/L 8:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Šumperk 5:1 (kon.)
SHKM Hodonín – Nový Jičín 3:2 (kon.) | Písek – Kralupy n. Vltavou 2:3 (kon.) | Příbram – Letňany 4:3 (po pr.)
Žďár n/S – Val. Meziříčí 2:3 (po pr.) | Technika Brno – Havířov 1:11 (kon.) | Řisuty – Hronov 1:7 (kon.)
Cheb – Benátky n/J 3:1 (kon.) | Kobra – Vrchlabí 4:6 (kon.) | Děčín – Chomutov 4:8 (kon.)
po prodl.
HC Baník Příbram
4:3 (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)
HC Letci Letňany
Sobota 30.09.2023, 17:00 • Zimní stadion Příbram • 2. liga skupina Západ • Skupina Západ
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a budu se těšit příště! (19:44:12)
     
    Zatímco první dvě třetiny tohoto utkání nám příliš vzrušujících momentů nenabídly, ta třetí to naplno vynahradila. K vidění byly nejenom góly, ale především několik ostrých zákroků, vyhrocených situací a dokonce napadení rozhodčího ze strany domácího obránce Krejčího. Zatímco Letci z Letňan několikrát nevyužily nabídnuté příležitosti ke skórování v podobě přesilových her, i dvojnásobných, Příbramští v závěru opanovali utkání, kdy nejprve Jelínek v čase 59:30 srovnal při hře 6 na 4 a v prodloužení pak tento obrat dokonal v oslabení Hasman.

    Baník tak v prvním domácím zápase sezony uhájil svou půdu a připisuje si do tabulky 2 body.
     
    Konec zápasu.
    63:14 Josef HASMAN - 4:3
     
    63:14
    Příbram právě vstřelila branku! Odraženého puku se následně zmocnil dost možná nejlepší hráč Příbrami v dnešním utkání JOSEF HASMAN, který s pukem na holi prosvištěl přes celé kluziště a nedal Němečkovi šanci zasáhnout. Bez asistence.
     
    63:00
    Tvrdá rána Drtiny od modré, Šorf vyráží
     
    62:23
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    David Zdeněk – 2 min., podrážení.
     
    61:30
    Hráčům Baníku se nejprve nedařilo založit útok, pak se ale trojice na ledě, v čele s Josefem Hasmanem, na chvíli usadila v útočném pásmu a motala hlavy trojici protihráčů. Nevzniklo z toho ale žádné nebezpečí.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Opravdu ne moc často vídané věci byly teď k vidění na zimním stadionu v Příbrami. Důležité ale je, že domácí zvládli půl minuty před koncem srovnat stav na 3:3 a za malou chvíli začne prodloužení 3 na 3.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:30 Radek JELÍNEK - 3:3
     
    59:30
    Příbram právě vstřelila branku! No a Příbram tak skutečně činí! Už první rána Jelínka od modré nadělala Němečkovi velké problémy. Vyraženého puku se pak zmocnil Zdeněk, který nasměřoval puk přes Kafku až k RADKU JELÍNKOVI, jehož druhá tvrdá rána zapadla za záda brankáře Letňan! Asistence: Kafka, Zdeněk.
     
    59:10
    Obrovská šance pro domácí ještě srovnat stav utkání!
     
    59:10
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Pavel Mrňa – 2 min., krosček.
     
    Dnešní utkání sleduje 300 diváků.
     
    58:56
    Oddechový čas pro tým HC Baník Příbram.
     
    58:20
    Příbramští na nic nečekají a více než minutu a půl před koncem vysílají do pole 6. hráče. Dominik Šorf je na střídačce!
     
    58:00
    Ohlášeny poslední 2 minuty 3. třetiny.
     
    56:15
    Domácí v plném počtu.
     
    55:30
    Důležité ale teď pro Baník je, že další oslabení 3 proti 5 brání opět se vší vervou a efektivitou. Letcům se v zakončení nedaří
     
    54:30
    Velmi nevídané věci se dějí v Příbrami. Domácí Krejčí neudržel nervy na uzdě a díky svému nevybíravému chování vůči mužům v pruhovaném byl poslán předčasně do sprch.
     
    54:15
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    Lukáš Bednařík – 2 min., držení,
    Daniel Krejčí – 2 min. + 10 min. osobní trest + OK, napadení rozhodčího
     
    53:56
    Hosté v plném počtu.
     
    53:10
    Zdeňkova střela od modré byla spíše nabídkou na teč. O tu se pokoušel Pinkas, jeho hůl byla ale zablokována dvěma bránícími hráči.
     
    52:40
    Příbram si svým dobrým pohybem v útočném pásmu vykoledovala faul. Jejich početní výhoda je však zatím taktéž bezzubá. Přesilovkové komando domácích musí založit útok ze svého obranného pásma.
     
    51:56
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Zoran Fiala – 2 min., podrážení.
     
    50:00
    Tohle se Letňanštím nepovedlo. Ve výrazné přesilovce nevymysleli téměř žádnou nebezpečnou akci a Baník je teď viditelně na koni.
     
    49:13
    Domácí v plném počtu.
     
    48:47
    Domácí už jsou ve čtyřech, skvěle ubráněné oslabení 3 proti 5.
     
    47:50
    S velmi nepříjemnou situací si zatím Příbramští radí velmi dobře. Zatímco Letňany poslali do hry to nejlepší, co mají k dispozici, v čele s Poppelem a Mrňou, byl to domácí Hasman, který dvakrát skvěle zakročil při bránění jejich přesilovkových manévrů a dokázal puk vyvézt až na druhou stranu hřiště.
     
    46:47
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    Michal Dragoun – 2 min., nedovolené bránění.
     
    45:00
    Dost možná zlomový okamžik tohoto zápasu. Letci již rozehráli 5 minutovou početní výhodu a první velkou příležitost si vypracoval Korčák, který backhandem dorážel střelu Drtiny. Šorf teď předvedl velmi pohotový a důležitý zákrok.
     
    44:13
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    Ladislav Gengel – 5 min., sekání + OK, nesportovní chování, odpyká Lukáš Bednařík.
    42:03 Jakub SKLENÁŘ - 2:3
     
    42:03
    Letňany právě vstřelily branku! Dobrá práce v obranném pásmu byla teď důležitým počátkem této akce. Všichni hráči Příbrami byli totiž hluboko v útoku, když Jobánek vypíchl puk a prostrčil jej ven na rozjetého Sklenáře. Ten se se svým parťákem Jiřím Uhlíkem dokázal zformovat do přečíslení 2 na 1, dvakrát si vyměnili puk a JAKUB SKLENÁŘ zakončoval přesně nad ležícího Šorfa. Asistence: Uhlík, Jobánek
     
    40:40
    Velká šance Letňan hned na úvod! Theimer byl dobře postavený před brankou soupeře, kde čekal na přihrávku. Tu nakonec dostal zpoza brány od Korčáka, jenže trochu nešťastně do backhandu. I tak z toho byla velmi nebezpečná situace pro Šorfa, který dokázal zakročit.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Také druhá třetina je minulostí na jejím konci není ani jeden z týmů blíže k vítězství. Přibyl gól na každé straně, kdy se nejprve trefil letňanský Pavel Mrňa, Baník ale opět dokázal na tuto nepříjemnost odpovědět a zásluhou Petra Kafky tak máme srovnáno 2:2. Uvidíme, zda se ve 3. třetině dočkáme rozuzlení zápasu.

    Další třetina začne přibližně v 18:42
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:15
    Do útoku se nyní zapojil domácí obránce Krejčí, který vlétl ze střídačky až do útočného pásma a snažil se zpracovat těžkou přihrávku vzduchem od svého spoluhráče. To se mu však nepovedlo a Letňany se osvobozují.
     
    37:50
    Znovu Sklenář v akci, tentokráte se prezentoval střelou z dálky. Byla však dobře mířená a Šorf s ní měl drobné problémy. Kotouč ale dokázal vytěsnit nad horní tyč.
     
    36:49
    Domácí v plném počtu.
     
    36:00
    Souhra Theimera se Sklenářem vypadala velmi nadějně. Prvně jmenovaný dobře viděl svého spoluhráče, který stál volný na opačné straně. Přihrávku přes brankoviště si ale pohlídal Šorf.
     
    35:10
    Letňany jsou nuceni založit svou přesilovkovou akci až z vlastního pásma. Dobrá práce obrany domácích.
     
    34:49
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    Lukáš Bednařík – 2 min., podrážení.
     
    34:30
    K odraženému puku ve středním pásmu se dostal Kolda, který nabral rychlost a z prostoru mezikruží vyslal střelu zápěstím na brankáře Letců. Ten s tímto pokusem neměl sebemenší problém.
     
    34:00
    Hezkou souhru nyní předvedli Fiala s Poppelem. Obránce letců vyslal dlouhou přihrávku na svého spoluhráče v útoku, který na něj po překročení útočné modré počkal a puk mu vrátil. Fiala se ještě zadovkou snažil najít Mrňu, jenž celou situaci podporoval, ale tahle přihrávka už byla příliš.
     
    32:15
    V aktuální pasáži trochu tempo hry opadlo a na hokejkách obou mužstev je patrná řada nepřesností. Příbramští si teď nerozuměli při zakládání útoku a je z toho tak další zakázané uvolnění.
     
    30:10
    Po delší době se dobrou kombinací udrželi v útočném pásmu také Letňany. Baník se z tohoto sevření vymaňuje jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    29:00
    Pinkas nahodil od červené čáry puk do útočného pásma, ten se od mantinelu odrazil před Němečka, který jej raději přikryl před dojíždějícím Furchem.
    28:09 Petr KAFKA - 2:2
     
    28:09
    Příbram právě vstřelila branku! A máme opět srovnáno! Přihrávka Ladislava Gengela byla sražená, i tak ale doputovala k původně zamýšlenému adresátovi, jímž byl PETR KAFKA. Ten nikým nestřežený už měl na pravé straně jednoduchou práci a puk napálil do odkryté části brány. Asistence: Ladislav Gengel
     
    27:00
    Hasman dostal na hranici útočného pásma přihrávku od svého parťáka Koldy a tento vytáhlý forward se dokázal s pukem prodrat přes obránce až před Němečka. Na zakončení ale neměl dostatek klidu a puk skončil na výstroji gólmana hostí.
     
    24:57
    Nebezpečná situace před Šorfem. Letňanský Uhlík se velice šikovně vytočil z pukem na holi před bránu, maskovaný muž v bílém dresu však proti jeho střele včas zakročil.
     
    23:05
    Druhá formace Baníku se teď díky své šikovnosti dlouhou dobu držela v útočném pásmu. Nakonec z toho byla jen střela Hasmana z úhlu, proti které nemusel Němeček zasahovat.
     
    21:50
    A Letci, viditelně povzbuzeni, pokračují v útočném snažení. Šorfovu pozornost prověřil střelou od modré čáry Kolářík, domácí brankář byl tentokrát připraven.
    20:55 Pavel MRŇA - 1:2
     
    20:55
    Letňany právě vstřelily branku! Do třetiny vstoupili lépe domácí, nicméně kromě jedné lehčí střely nedokázalo trio Gengel – Pětník – Kafka vymyslet více. Otěží se tak ujali Letci a aktéři prvního gólu si spolupráci zopakovali, ale s pozměněnými rolemi. Petr Poppel totiž poslal přesný pas najíždějícímu PAVLOVI MRŇOVI, který překonal Šorfa zblízka. Asistence: Petr Poppel
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina tohoto utkání je za námi a týmy odcházejí do šaten za nerozhodného stavu 1:1. Průběh tohoto dějství poznamenaly hlavně časté nedovolené zákroky. Příbramští si přesilovou hru zahráli hned 4x, Letňany si v početní výhodě zahrály jen jednou, avšak ani jeden z týmu tuto převahu nedokázal využít. Naopak v jednom z oslabení se hostujícímu Poppelovi podařilo vstřelit vedoucí gól svého týmu, na který však ještě do konce třetiny stihl zareagovat domácí Hasman a stanovil tak konečné skóre periody.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:50
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:20
    Letci ještě vybojovali vhazování v útočném pásmu a Jobánek byl při vhazování úspěšnější. Jeho spoluhráč z útoku Theimer byl chvíli neobsazený přímo před Šorfem, přihrávku směřující na jeho hůl však stihl jeden z domácích obránců zblokoval a Theimerova střela tak nezpůsobila žádné nebezpečí.
     
    18:50
    Hra je nyní soustředěna především ve středním pásmu. Oba týmy lehce zvolnily a nebudou riskovat inkasování gólu před koncem prvního dějství.
     
    17:48
    Domácí v plném počtu.
     
    17:30
    S koncem přesilovky stihl ještě vyslat jeden projektil na Šorfa hostující Korčák, jeho střely od modré čáry ale neměla gólové parametry.
     
    16:20
    Poprvé v zápase si přesilovku zahrají také hosté. Drtinovi rána z hranice kruhu však nesedla, dorážejícímu Sklenářovi jeden z obránců zablokoval hůl a vyhodil puk přes všechny čáry.
     
    15:48
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    Filip Patzelt – 2 min., hrubost.
    15:15 Josef HASMAN - 1:1
     
    15:15
    Příbram právě vstřelila branku! Instinkt střelce teď prokázal domácí JOSEF HASMAN! V tvořící se příležitosti 2 na 1 na nic nečekal, popojel s pukem hlouběji do pásma a střelou švihem propálil Němečka. V Příbrami máme srovnáno. Asistence: Kolda, Jelínek
     
    14:08
    Hosté v plném počtu.
     
    12:55
    Domácí mají samozřejmě ještě šanci v pokračující přesilové hře. Příbramští ale nyní zcela pochopitelně působí trochu opařeným dojmem. Kafka nedokázal zpracovat přihrávku v útočném pásmu a puk opustil útočné pásmo.
    11:05 Petr POPPEL - 0:1
     
    11:05
    Letňany právě vstřelily branku! Velmi podobná situace, jako při první přesilovce Příbrami. Letňanské duo Mrňa – Poppel bránilo toto oslabení velmi důsledně. Prvně jmenovaný vypíchl kotouč na modré čáře a v situaci 2 na 1 předložil puk hezkou žabičkou přes modrou čáru PETRU POPPELOVI, který prostřelil Šorfa přesnou střelou švihem nad vyrážečku. Asistence: Pavel Mrňa
     
    10:08
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Jiří Drtina – 2 min., podrážení + 2 min., nesportovní chování.
     
    07:45
    Letcům se zakládá útok jen velmi těžko. Příbram má své útočníky vysunuté velmi vysoko, až za útočnou modrou čárou a není tam tak příliš prostoru pro kombinaci.
     
    07:00
    Útočné snažení příbramské druhé formace teď zastavuje offside.
     
    06:30
    Hosté v plném počtu.
     
    05:30
    Druhá přesilovka domácích vypadá o poznání lépe. Pinkasovu dobrou střelu od levého kruhu Němeček vyrazil jen před sebe a vůbec si nebyl jistý, kde puk má. Stihl jej však najít zavčasu a dorážející Pětník ani Gengel tak odcházejí s nepořízenou.
     
    04:30
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Jakub Nedvěd – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    02:31
    Hosté v plném počtu.
     
    02:10
    Jobánek ještě v závěru oslabení předvedl výbornou práci a nepustil zavážejícího Pinkase přes červenou čáru.
     
    01:50
    Saňova rána z vrcholu pravého kruhu Němečka nepřekvapila. Jeho výhled nebyl nikým zakrytý.
     
    01:20
    První přesilovková pětka domácích se už rozestavovala na svých pozicích v útočném pásmu, jeden z hostujících útočníků ale šikovně vypíchl puk Krejčímu a vyvezl jej až do obranného pásma domácích.
     
    00:31
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Pavel Mrňa – 2 min., krosček.
     
    00:20
    První útočnou akci si vzali na starost hosté. Lehké nahození Sklenář raději Šorf přikryl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Baník Příbram: Šorf (Jiroušek) – Havelka, Krejčí, Zdeněk, Jelínek (A), Saňa (A), Rajgl, Patzelt – Gengel (C), Pětník, Kafka – Hasman, Kolda, Bednařík – Furch, Bečvář, Pinkas – Chlouba, Dragoun.
    Trenér: Radek Bělohlav

    HC Letci Letňany: J. Němeček (Nečas) – L. Chalupa (C), D. Němeček, Gurjevskij, Fiala, Drtina, Hamšík, Kolářík – Korčák, Sklenář (A), Theimer – Mrňa, Labuzík, Poppel – Uhlík, Mácha, Jobánek – Ducháč, Nedvěd.
    Trenér: Jaroslav Nedvěd

    Rozhodčí: Ovsík – Hlinka, Tuháček.
     
    HC Letci Letňany

    Hosté si do Příbrami přivážejí 3 body po odehraných 2 zápasech a hlavně výrazně obměněný kádr oproti loňské sezoně. Začátek tohoto ročníku se tak může zdát, že nezastihl Letce v nejlepším rozpoložení. Důležitým faktem ale je, že Letňany hned v prvním zápase narazily na silný Chomutov, proti kterému tahaly za výrazně kratší konec. Chuť si ale napravily hned v dalším utkání, kdy na ledě Hronova zvítězily hladce 5:1

    Začátek sezony tak pro Pražany bude spíše o sehrávání se a hledání týmové chemie. Jisté ale je, že jakmile se tohle všechno usadí, Letci budou opět patřit ke špičce této skupiny.

    HC Letci Letňany – HC Piráti Chomutov 1:6
    Branky a nahrávky: 47. Korčák (Pšenička) – 8. Eret (Zajíček, Kostourek), 15. Hübl (Lukeš, Kadeřávek), 22. Záruba (Zajíček, Seemann), 35. Havel (M. Tůma, Váchal), 49. Putz (Jouza, M. Tůma), 57. Putz

    HC WIKOV Hronov – HC Letci Letňany 1:5
    Branky a nahrávky: 4. Przybyla (Exner, Amirov) – 15. Mrňa (Sklenář), 25. Mrňa (Poppel), 39. Drtina (Poppel, Sklenář), 47. Mrňa (Sklenář, Poppel), 49. Mrňa (Poppel)
     
    HC Baník Příbram

    Domácí hokejisté jsou v novém ročníku zatím stoprocentní a první zápasy tohoto týmu ukázaly, že s Baníkem se letos bude muset opět počítat. Zatímco první zápas sezony zvládli Příbramští ve Vrchlabí poměrem 6:3, svoji sílu a střelecké vlohy pocítili už naplno hráči Řisut, na jejichž ledě je Příbram deklasovala 14:2. Baník tak se 6 body aktuálně vede tabulku skupiny zápas o skóre před dalšími favority letošního ročníku – Táborem a Chomutovem.

    Příbramští se tak dnes poprvé v sezoně 2023/24 představí svým fanouškům na domácím kluzišti. Pozvánku svým příznivcům nemohli předložit v lepším světle.

    HC Stadion Vechlabí – HC Baník Příbram 3:6
    Branky a nahrávky: 24. Chrtek (T. Bláha, Bendík), 29. Chrtek (Moník, Hladík), 45. P. Urban (Boukal) – 27. Furch (Pinkas, Zdeněk), 30. Bečvář (Chlouba, Furch), 36. Gengel (Kafka), 49. Kafka (Gengel, Pětník), 50. Krejčí (TS), 59. Hasman (Kolda, Zdeněk)

    HC Řisuty – HC Baník Příbram 2:14
    Branky a nahrávky: 50. Bílek, 51. Čech (Hajný, K. Pejchal) – 15. Pětník (Havelka, Rajgl), 17. Hasman (Kafka, Krejčí), 18. Pinkas, 21. Gengel (Krejčí, Kafka), 21. Bednařík (Kolda), 24. Kafka (Jelínek), 25. Havelka (Kolda), 26. Pětník (Gengel), 27. Mařík (Rajgl, Pinkas), 29. Pětník (Saňa, Kafka), 34. Saňa (Pinkas, Krejčí), 54. Hasman (Jelínek), 55. Kafka (Saňa, Bečvář), 57. Hasman (Pětník, Krejčí)
     
    Hezký sobotní podvečer, vážení sportovní diváci a fanoušci druholigového hokeje! Na programu je 3. kolo nového ročníku této soutěže a do Příbrami k řece Litavce zavítají pražští Letci z Letňan.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Filip Hanousek

    Branky a nahrávky: 16. Hasman (Kolda, Jelínek), 29. Kafka (Gengel), 60. Jelínek (Kafka, Zdeněk), 64. Hasman – 12. Poppel (Mrňa), 21. Mrňa (Poppel), 43. Sklenář (Uhlík, Jobánek)


    HC Baník Příbram: Šorf (Jiroušek) – Havelka, Krejčí, Zdeněk, Jelínek (A), Rajgl, Patzelt, Saňa (A) – Gengel (C), Pětník, Kafka – Hasman, Kolda, Bednařík – Furch, Dragoun, Pinkas – Bečvář, Chlouba.
    Trenér: Radek Bělohlav

    HC Letci Letňany: J. Němeček (Nečas) – L. Chalupa (C), D. Němeček, Gurjevskij, Fiala, Drtina, Hamšík, Kolářík – Korčák, Sklenář (A), Theimer – Mrňa, Labuzík, Poppel – Uhlík, Mácha, Jobánek – Ducháč, Nedvěd.
    Trenér: Jaroslav Nedvěd

    Rozhodčí: Ovsík – Hlinka, Tuháček

    Diváci: 300
    bahis siteleri