Florida – Carolina 4:2 (kon.) | Boston – Philadelphia 3:4 (0:2 po s.n.) | Montreal – Toronto 1:2 (kon.)
Ottawa – Winnipeg 3:1 (kon.) | Tampa – Carolina 4:0 (kon.) | Calgary – Edmonton 1:2 (po pr.)
Anaheim – Los Angeles 3:4 (kon.) | Vegas – Arizona 3:1 (kon.) | Buffalo – Columbus 4:3 (kon.)
Tampa – Nashville 5:4 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Toronto Maple Leafs
Sobota 30.09.2023, 01:00 • Bell Centre, Montreal • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:50:29)
     
    Statistika
    Střely na bránu: 25 – 26 | Přesilová hra: 0/6 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 12

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Cayden Primeau (MTL) – 24 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,3 %, odchytal 58:02
    Ilja Samsonov (TOR) – 17 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100 %, odchytal 39:56
    Keith Petruzzelli (TOR) – 7 zákroků, 1 OG, úspěšnost 87,5 %, odchytal 20:00

    Česká a slovenská stopa
    Jan Myšák (MTL) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 13:22
    David Kämpf (TOR) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 16:59

    Tři hvězdy utkání
    1. Matthew Knies (TOR) 1+0
    2. Fraser Minten (TOR) 0+1
    3. Josh Anderson (MTL) 1+0.
     
    Toronto bez svých největších hvězd poráží Montreal 2:1! Habs srazily na kolena nefungující přesilové hry. První gól dostali v 31. minutě právě ve své početní výhodě z hokejky Kniese, jenž byl zaslouženě vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Ještě blíže vítězství byly Javorové listy po tečované střele Kokkonena. Dvougólový rozdíl se smrskl na polovinu až pět minut před koncem. Díky trefě Andersona Canadiens chytili druhý dech, ale vyrovnat se jim nepovedlo ani v závěrečné přesilovce šest na čtyři.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Knies příkladně zapracoval do obrany a v blízkosti brankoviště nenechal zakončit Galleghera, který pak nestihl reagovat na Pearsonovu poslední přihrávku do ohně.
     
    59:50
    Evansovy dvě rány k brance ani nedoletěly. Po vyhození Maple Leafs čároví chybně zapískali icing, vhazovat se musí ve středovém kruhu.
     
    59:18
    Canadiens po buly přišli o útočné pásmo. Zanedlouho se do něj vrátili, ale jedna z přihrávek byla sražena do ochranné sítě.
     
    58:49
    Knies zachoval obdivuhodný klid za Petruzzellim. Konstruktivně rozehrál na Liljegrena, jenž si počínal o poznání hůře. Kotouč příliš podebral a vyhodil ho mimo hřiště. Nepochybně jde o zdržování hry, Habs budou hrát v šesti proti čtyřem.
     
    58:27
    David Kämpf z prostředka obranného pásma nehlídanou branku o metr netrefil. Je pískáno zakázané uvolnění. Český útočník půjde na buly proti Monahanovi.
     
    58:10
    Cayden Primeau odjel na střídačku. Canadiens zabojují o vyrovnání v šesti proti pěti.
     
    57:52
    Mailoux to vyzkoušel od modré. Prudká střela tahem byla tečovaná a Petruzzellimu spadl kámen ze srdce, když puk narazil do zadního mantinelu.
     
    57:06
    Petruzzelli byl u levé tyčky připraven na střelu od krajního mantinelu. Montreal střídá a Kokkonen má chvilku klidu v obranné třetině.
     
    56:32
    Matthew Knies s Fraserem Mintenem kuli další útočné pikle. Zastavil je ofsajd, na který bude navazovat poslední komerční pauza.
     
    55:10
    Nick Abruzzese přejel střední pásmo a zleva poskytl puk do druhé vlny. Nebráněný Timmins trefil brankovou konstrukci hned dvojnásobně, od břevna se puk odrazil do krajní tyče.
    54:39 Josh ANDERSON - 1:2
     
    54:39
    Montreal právě vstřelil branku!
    Gregorova ztráta v obranném pásmu měla za následek kontaktní trefu Canadiens! Gustav Lindström posouval puk podél hrazení za branku. Monahan navázal přihrávkou do pravého kruhu a tam už čekal napřažený JOSH ANDERSON, jehož rána příklepem jako první zapadla do branky Toronta. Asistence: Sean Monahan, Gustav Lindström.
     
    53:25
    Gregor z vrcholku levého kruhu Primeaua nezaskočil. Kämpf se chtěl přidat golfákem z druhé strany, jenže se do puku takřka vůbec netrefil.
     
    52:45
    Nicholas Robertson zůstal odskočený na levém křídle. Po převzetí přihrávky neprodleně vypálil a nechal vyniknout lapačku Caydena Primeaua.
     
    52:10
    Mintenův tečovaný pokus Primeaua neznervózněl. Na druhé straně byl v pozoru Petruzzelli, nicméně ani on vychýlenou ránu Xhekaje nakonec neřešil.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 55. Anderson (Monahan, Lindström) – 31. Knies (Minten), 37. Kokkonen (Gregor)


    Montreal Canadiens: Primeau (Mann) – Mailloux, Harris, Lindström, Xhekaj, Barron, Beaudin – Anderson, Monahan, Armia – Gallagher, Evans, Pearson – Ylönen, Beck, Roy – Parker-Jones, Stephens, Myšák.
    Trenér: Martin St. Louis

    Toronto Maple Leafs: Samsonov (41. Petruzzelli) – Giordano, Liljegren, Timmins, Lagesson, Kokkonen, Sova, Pietroniro – Bertuzzi, Holmberg, Gregor – Knies, Minten, Lafferty – N. Robertson, Kämpf, Reaves – Abruzzese, Shaw, M. Ellis.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Rozhodčí: Charron, Dwyer – Suchánek, Berg
    bahis siteleri