Sassuolo – Monza 0:1 (kon.) | Turín – Hellas Verona 0:0 (kon.) | Fiorentina – Cagliari 3:0 (kon.)
konec
US Sassuolo Calcio
0:1 (0:0)
AC Monza
Pondělí 02.10.2023, 18:30 • Mapei Stadium – Città del Tricolore, Reggio Emilia • Italská Serie A • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 8:10. (20:33:54)
     
    Utkání mezi Sassuolem a Monzou rozhodl jediný gól, tříbodový zisk si ze hřiště soupeře domů odvezlo hostující mužstvo.

    Jediná branka střetnutí padla v 66. minutě, kdy Lorenzo Colombo vyřešil přečíslení tří proti dvěma úspěšnou kličkou zleva do středu Erlićovi, padajícímu Consiglimu posléze poslal balón pod tělem. Colombo rozvlnil síť ještě jednou v 86. minutě, tato trefa ovšem neplatila pro ofsajdové postavení střelce. O útok později mohl srovnat střídající Bajrami, v ideální palebné pozici však mířil slabě přímo do brankáře.

    Svěřenci trenéra Palladina si hubeným vítězstvím polepšili na devět bodů a tabulkou poskočili na dvanáctou příčku, Sassuolo je se stejným bodovým ziskem jedenácté z důvodu lepšího skóre.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Dost možná poslední šance na Sassuola na srovnání stavu neznamenala nebezpečí pro Di Gregoriovu svatyni, protože Berardi zvedl centr příliš vysoko, brankář bude odkopávat.
     
    90+5
    Zleva vypálil metr za šestnáctkou dělovou ránu nártem Patrick Ciurria, avšak přímo do středu brány, Andrea Consigli s přehledem vyrážel.
     
    90+4
    Nedim Bajrami si udělal prostor k centru kolem Vignata, jenže vysoký míč mu vůbec nevyšel, poslal jej pouze mimo hrací plochu.
     
    90+3
    Kousek za velkým vápnem vypálil tvrdou střelu Gian Marco Ferrari, ovšem blízko středu brány, Michele Di Gregorio rukama zdárně vyrazil balón mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    90+2
    Samuele Mulattieri přecenil rychlostní schopnosti Domenica Berardiho, nahrávku poslal příliš před něj. Aut pro Monzu.
     
    90+1
    Na levém křídle si udělal prostor pro centr Nedim Bajrami, polovysoký centr Luca Caldirola odkopával před číhajícím Samuelem Mulattieriem.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
     
    89
    Daleko mimo velké vápno si pro malou domů vyběhl Andrea Consigli, bez delšího přemýšlení nahrával z první na volnou levou lajnu Toljanovi.
     
    88
    A málem udeřilo na druhé straně. Střílený centr od pravé lajny získal Nedim Bajrami, slabou střelu doprostřed Michele Di Gregorio zvládl ztlumit.
    87. Druhý gól Colomba neplatil pro ofsajd
     
    87
    Ale pozor, gól neplatí! Arbitr Zufferli ještě celou situaci zkonzultoval s videorozhodčím a ten odhalil, že Colombo dostal nahrávku do ofsajdu.
     
    86
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! LORENZO COLOMBO obdržel výbornou nahrávku za obranu, Erlićovi udělal na pravé straně povedenou kličkou do protipohybu a Consigliho propálil tvrdou střelou na zadní tyč.
     
    85
    Po levé lajně nabral vysokou rychlost Samuele Birindelli. Nenechal se rozhodit blížícím se Pedersem, toho nastřelil a získal aut.
     
    84
    Zdvojený Samuele Mulattieri si kousek za velkým vápnem troufl na kličku patičkou, s níž Samuele Vignato počítal a protihráče bez problémů obral.
     
    83
    Luca Caldirola neriskoval a před blížícím se Berardim nahrával dozadu Di Gregoriovi, který po rychlém zpracování odkopával na útočnou polovinu.
     
    82
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
    ze hřiště odchází Matheus Henrique, přichází Samuel Castillejo.
     
    81
    Přes obránce dokázal zajímavou střelu k levé tyčce vyprodukovat Samuele Mulattieri, ovšem Michele Di Gregorio výborně zareagoval a hrací předmět uschoval v rukavicích.
     
    80
    Je evidentní, že Sassuolo nechce odejít z domácího klání s prázdnou. Kombinuje na útočné polovině, marně ale hledá recept na skvělou obranu soupeře.
     
    79
    Alejandro Gómez dává najevo, že by mohl být velkou posilou pro Monzu. Pláchl po levé lajně a na hranici velkého vápna nahrál volnému Samuelemu Birindellimu, jehož technický pokus levačkou proletěl o kousek nad břevnem.
     
    78
    Z levého křídla centroval Marcus Holmgren Pedersen, adresát Nedim Bajrami se nezvládl vyšplhat nad Caldirolu.
     
    77
    Nákop gólmana doleva Samuele Birindelli šikovně prodloužil za sebe, Alejandro Gómez potom pozdržel akci na polovině hřiště pasem za sebe Vignatovi.
     
    76
    U levé lajny si na jedničku počínal Marcus Holmgren Pedersen, do poslední chvíle počkal, co Lorenzo Colombo vymyslí a kličku zprava do středu vypíchl.
     
    75
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Giorgos Kyriakopoulos, přichází Alejandro Gómez.
     
    74
    Mizernou rozehrávku Pedersena nepotrestal Patrick Ciurria, tvrdou střelu nártem nasměroval do blokujícího Toljana.
     
    73
    Zatím to nevypadá, že by hostující středopolař Roberto Gagliardini musel pro zranění střídat, bolest pravé nohy nejspíše půjde rozběhat.
     
    72
    Jeden na jednoho si troufl Roberto Gagliardini, při kličce Henriquemu podklouzl a podle všeho si zdravotně lehce ublížil.
     
    71
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Andrea Colpani, přichází Samuele Birindelli.
     
    71
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Dany Mota, přichází Samuele Vignato.
     
    70
    Další nepovedený útok domácího mužstva. Z levého křídla centroval Matheus Henrique, bránící Roberto Gagliardini přehlavičkoval Mulattieriho.
     
    69
    Volnějším středem se chtěl procpat až do vápna Domenico Berardi, na jeho hranici domácího kapitána čistě zastavil Luca Caldirola.
     
    68
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
    ze hřiště odchází Ruan, přichází Gian Marco Ferrari.
    66. Lorenzo COLOMBO - 0:1
     
    66
    Monza právě vstřelila branku!
    Bezbrankové skóre naprosto zaslouženě prolamuje hostující celek! Po propadnutí soupeřovy defenzivy a pasu Caldiroly vyřešil LORENZO COLOMBO přečíslení tří proti dvěma úspěšnou kličkou Erlićovi, padajícímu brankáři poté poslal míč pod tělem.
     
    65
    V blízkosti rohového praporku centroval José Machín. Hledal podle všeho Lorenza Colomba, útočník se přes dvojici protihráčů neprodral k zakončení.
     
    64
    Přestože měl dostatek volného času, tak Samueleovi Mulattierimu nahrávka středem vůbec nevyšla, Domenico Berardi na ni o kousek nedosáhl.
     
    63
    U poloviny hřiště získal míč Matheus Henrique, ale hlavou potom nahrával přesně mezi dva soupeře, balón pro sebe urval José Machín.
     
    62
    Nákop Ruana zamířil do země nikoho. Pro volný hrací předmět si doběhl nikým neatakovaný obránce Pablo Marí.
     
    60
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
    ze hřiště odchází Andrea Pinamonti, přichází Samuele Mulattieri.
     
    60
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
    ze hřiště odchází Matías Viña, přichází Marcus Holmgren Pedersen.
     
    59
    Hosté postupovali tři na tři. Dany Mota se zbavil osobního strážce, následně ale nahrával jenom k protihráči Martinu Erlićovi.
     
    58
    Akce hostujícího týmu pokračovala rohovým kopem. Odražený balón chtěl trefit Luca Caldirola, v nelehkém postavení však promáchl.
     
    57
    Ani teď to není gól! Andrea Colpani prostrčil kulatý nesmysl do vápna na Colomba, útočník se obtočil kolem obránce, ale ostrou střelu namířil jenom do padajícího Consigliho!
     
    56
    O pozornost si řekl žolík Nedim Bajrami, který vypálil kousek za velkým vápnem, tvrdá střela prosvištěla o kousek nad břevnem.
     
    55
    Při rozehrávce udělal obrovskou chybu Matheus Henrique, načež do vápna obdržel nahrávku Lorenzo Colombo a z nadějného postavení napálil jenom clonícího Ruana.
     
    54
    Patrick Ciurria po pravé lajně píchl míč nově příchozímu Danilovi D'Ambrosiovi, střílený centr srazil do bezpečí skluzující Martin Erlić.
     
    53
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Matteo Pessina, přichází José Machín.
     
    53
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Andrea Carboni, přichází Danilo D'Ambrosio.
     
    52
    Nedim Bajrami nahrával do pokutového území Domenicovi Berardimu, křídelník si proti Lucovi Caldirolovi počínal nedovoleným způsobem.
     
    51
    Úvod druhé půle jednoznačně patří hostujícímu týmu. Ten aktuálně kombinuje kolem poloviny hřiště a čeká, až se otevře okénko v soupeřově defenzivě.
     
    50
    K průniku po levé lajně zavelel Dany Mota. Po dvaceti metrech se zastavil kousek za polovinou hřiště, nevěřil si totiž na Erliće, a proto zbrzdil akci zpětnou nahrávkou na Gagliardiniho.
     
    49
    I další příležitost Monzy končí neúspěchem. Z pravého křídla centroval Andrea Colpani, Dany Mota přes Erliće zakončoval hlavou slabě vedle pravé tyče.
    48. Kyriakopoulos z úhlu minul bránu
     
    48
    Monza v úvodu druhé půle spaluje velkou příležitost! Jmenovitě Giorgos Kyriakopoulos, jenž si našel na zadní tyči střílený centr zprava, z úhlu však odkrytou bránu minul!
     
    47
    Zatímco hostující trenér o poločasové přestávce do sestavy nesáhl, tak domácí kouč jednu změnu udělal, Thorstvedta nahradil Nedimem Bajramim.
     
    46
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
    ze hřiště odchází Kristian Thorstvedt, přichází Nedim Bajrami.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:32.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Sassuolem a Monzou gól nepřineslo. Jak skóre napovídá, tak k vidění není příliš atraktivní podívaná. Nicméně příležitosti k vidění přeci jen byly, a to v závěrečné desetiminutovce. Ve 37. minutě Berardiho skrytou střelu s problémy vyrazil Di Gregorio na roh, o sedm minut později v obrovské příležitosti selhal Lauriente, když tvrdou ránu nártem poslal nad břevno.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V závěru úvodní části získal pro Monzu volný přímý kop Giorgos Kyriakopoulos. Andrea Colpani nepovedeně centroval mimo hrací plochu.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
    44. Lauriente v obrovské šanci přestřelil
     
    44
    Armand Lauriente sám nemůže uvěřit tomu, co právě spálil. Blízko značky penalty dostal výbornou nahrávku, dokonce si mohl dovolit míč zpracovat, potom však ve stoprocentní šanci trestuhodně přestřelil.
     
    44
    Nepovedeným centrem se od levé lajny prezentoval Dany Mota, z brány vystartoval Andrea Consigli a míč sebevědomě podržel v rukavicích.
     
    43
    Útočný faul vyrobil Andrea Pinamonti, který cítil, že Roberto Gagliardini si s míčem moc neví rady, nataženou pravou nohou ovšem místo míče trefil domácí útočník soupeřův kotník.
     
    42
    Monza se rozhodla alespoň na pár vteřin hru zklidnit, už delší dobu kombinují na vlastní polovině a dopředu se vůbec neženou.
     
    41
    Tradiční exekutor Domenico Berardi kroutil balón přes zeď, ten začal padat příliš pozdě, takže gólman mohl zůstat v klidu.
     
    40
    Zajímavá standardka pro domácí celek. Andrea Colpani ve snaze o odkop nohou trefil jenom Erliće, kopat se bude na středu zhruba dva metry za půlkruhem.
     
    39
    Sassuolo vyzkoušel štěstí po levé straně. Od lajny centroval Matheus Henrique, proti balónu vystartoval Michele Di Gregorio a ukryl jej v rukavicích.
     
    38
    Ukázkově se stihl vrátit do defenzivy Jeremy Toljan, podržel na zádech Colomba a z poloviny hřiště volil dlouhý pas na Consigliho.
    37. Di Gregorio s problémy vyrazil tvrdou střelu Berardiho
     
    37
    Centr do vápna Monza přestála. Odražený balón si potom našel Domenico Berardi, který propálil tvrdou střelu skrze přehuštěný prostor, Michele Di Gregorio reagoval v poslední chvíli a střelu mířící do středu brány levou rukou s problémy vytěsnil alespoň na roh.
     
    36
    Hra se rychle přesunula na druhou stranu. Na pravou stranu dostal k hranici velkého vápna přihrávku Matheus Henrique, technickým obstřelem trefil Carboniho.
     
    35
    Z pravého křídla centroval Roberto Gagliardini. Napálil prvního clonícího konkurenta, tím byl dobře postavený Martin Erlić.
     
    34
    Andrea Pinamonti hrudí výborně sklepl míč doprava na Domenia Berardiho, který k praporku pláchl Caldirolovi, při zpětné kličce na soupeře podruhé nevyzrál.
     
    33
    S ohněm si pořádně zahrával Michele Di Gregorio, když po malé domů volil odvážnou přízemní nahrávku po levé ruce a nechybělo moc, aby nahrávku vystihl Andrea Pinamonti.
     
    32
    Monza pokračují v útočné aktivitě. Andrea Colpani posílal míč za obranu příliš pozdě, pomezní Colombovi správně odmával ofsajdové postavení.
     
    31
    Poslední minuty patří Patricku Ciurriovi, ten dostal nahrávku na pravou stranu šestnáctky, na střílený pas do malého vápna Dany Mota nedosáhl ani ve skluzu.
     
    30
    Zase v akci Patrick Ciurria, jenž si narazil s Colombem, jenže potom neměl na koho centrovat, proto volil přihrávku dozadu na Gagliardiniho.
     
    29
    Po pravé lajně osobnímu strážci pláchl Patrick Ciurria a odcentroval do vnitra pokutového území, kde Lorenzo Colombo na míč nedoskočil.
     
    28
    Kristian Thorstvedt středem proběhl skrze dvojicí konkurentů, načež nahrál za velké vápno Andreovi Pinamontimu, tvrdou ránu doprostřed Michele Di Gregorio zpacifikoval nadvakrát.
     
    27
    Vysokou rychlost nabral středem hřiště Roberto Gagliardini, jenže příliš dlouho váhal s rozehrávkou, nakonec našel jenom konkurenta Henriqueho.
     
    26
    Velmi dobře si pod tlakem počínal Daniel Boloca, když si tělem pokryl balón a Lorenzo Colombo soka zezadu atakoval nedovoleným způsobem.
     
    25
    Andrea Carboni vymyslel povedený oblouček za obranu na Danyho Motu, ten si po ne úplně ideálním zpracování pomohl faulem proti Erlićovi.
     
    24
    Netrval dlouho a hostující mužstvo znovu získalo míč na vlastní kopačky, zatím však kombinuje pouze kolem středového kruhu.
     
    23
    Kolem osobního strážce si Patrick Ciurria vytvořil prostor k centru, který ale byl navíc, protože nahrávku sám dostával do ofsajdu.
     
    22
    S malou domů si Michele Di Gregorio poradil bez problémů, po rychlém zpracování přenesl míč doprava na Marího.
     
    21
    Kristian Thorstvedt se zachoval nesobecky a v dobrém postavení volil ještě nahrávku po levé ruce na Laurienteho, tomu posléze nevyšla klička proti Caldirolovi.
     
    20
    Po rozehrávce na krátkou vzdálenost centroval Domenico Berardi příliš vysoko, nad hlavy všech spoluhráčů přítomných ve vápně.
     
    19
    Po sražené nahrávce se otevřela palebná pozice pro Andreu Pinamontiho, tvrdou ránu tečoval bránící Andrea Carboni na rohový kop.
     
    18
    Na levé straně znovu dělal Monze problémy Armand Lauriente, střílený centr pod sebe Roberto Gagliardini s problémy odvracel do zámezí.
     
    17
    Dlouhý nákop středem hřiště mířil Lorenza Colomba, toho přehlavičkoval Martin Erlić a balón poslal k levé lajně na osamoceného spoluhráče Bolocu.
     
    16
    Domácí kopali rohový kop. Vysoko do vzduchu se vyšponoval Kristian Thorstvedt, o zem zakončoval o kousek nad horní tyčku.
     
    15
    Na levém křídle se uvolnil Armand Lauriente a vyzkoušel tvrdou střelu nártem, tu pozičně dobře stojící Dany Mota obětavě zblokoval.
     
    14
    Lorenzo Colombo sklepával hlavou za sebe příliš slabě. Úmysl navíc přečetl Matheus Henrique a hrací předmět znovu získal pro Sassuolo.
     
    13
    Dlouhý nákop Kristian Thorstvedt prodlužoval naslepo za sebe do prostoru, ten měl pod kontrolou osamocený Luca Caldirola.
     
    12
    Všichni očekávali, že Dany Mota vystřelí, ale ještě výborným pasem našel za obranou Andreu Colpaniho, jenž z bezprostřední blízkosti napálil Consigliho. Nicméně pokud by rozvlnil síť, tak by gól neplatil pro ofsajd.
     
    11
    Signál z rohového kopu nevyšel dle představ. Balón dostával do velkého vápno Roberto Gagliardini, k němuž výborně dostoupil Matheus Henrique a ránu z voleje zblokoval.
     
    10
    Od pravé lajny si Patrick Ciurria posunul míč kolem protihráče do středu hřiště a levačkou kroutil balón technicky na zadní tyčku, Andrea Consigli na střelu dobře viděl a rukama míč vyrazil na roh.
     
    9
    Z hranice velkého pokutového území si Andrea Pinamonti na střelu nevěřil a míč ještě prostrkával na Berardiho, toho Matteo Pessina zkušeně odstavil tělem.
     
    8
    Rohový kop nebezpečí neznamenal. Centr na přední tyči hlídal Andrea Carboni, kulatý nesmysl odvrátil mimo velké vápno.
     
    7
    Rychlostí blesku se levou stranou Armand Lauriente prosmýkl až do pokutového území, z ostrého úhlu střílel s přispěním padajícího gólmana Di Gregoria mimo tři tyče.
     
    6
    Volný přímý kop od pravé lajny rozehrával Domenico Berardi. Hledal podle všeho Ruana, jehož poměrně výrazně přeskočil Pablo Marí.
     
    5
    Dlouho Domenico Berardi čekal, jestli se mu nabídne některý ze spoluhráčů. Nestalo se tak, proto nahrával po zemi dozadu na stopera Erliće.
     
    4
    Nákop doleva vyzkoušel Kristian Thorstvedt, ovšem Luca Caldirola se skvěle stáhl k Pinamontimu a hlavou balón sklepl pro spoluhráče Gagliardiniho.
     
    3
    Jeremy Toljan chtěl hrát směrem dopředu, ale neměl na koho, proto z poloviny hřiště volil dlouhý pas směrem dozadu na gólmana Consigliho.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních černo-zelených dresech. Fotbalisté Monzy pro dnešní ligové střetnutí oblékli dresy barvy bílé.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    US Sassuolo Calcio: Consigli (C) – Toljan, Erlić, Ruan, Viña – Boloca, Henrique, Thorstvedt – D. Berardi, Pinamonti, Lauriente.
    Náhradníci: Cragno, Pegolo – Bajrami, Castillejo, Ceïde, Defrel, Ferrari, Missori, Mulattieri, Obiang, Holmgren Pedersen, Račić, Volpato.
    Trenér: Alessio Dionisi

    AC Monza: Di Gregorio – A. Carboni, Marí, Caldirola – Ciurria, Pessina (C), Gagliardini, Kyriakopoulos – Colpani, Mota – Colombo.
    Náhradníci: Gori, Sorrentino – Akpa-Akpro, Birindelli, F. Carboni, V. Carboni, Cittadini, D'Ambrosio, Donati, Machín, Marić, Pereira, Vignato, Gómez.
    Trenér: Raffaele Palladino

    Rozhodčí: Zufferli – Bresmes, Rocca.
     
    AC Monza

    Nováčkovský ročník Monza zvládla perfektně, obsadila jedenácté místo. Leckdy ale platí, že druhá sezóna bývá často ještě daleko složitější než ta první a bude zajímavé sledovat, jak to bude právě v případě tohoto celku. Palladinova družina disponuje šesti body, s nimiž figuruje na patnácté příčce s pouhým tříbodovým náskokem na sestupové pásmo. Aktuálně sice drží sérii tří zápasů bez porážky, z nichž ovšem vydolovala jen tři body, protože ve všech remizovala. Střelecké produktivitě mužstva vévodí Andrea Colpani se třemi trefami.
     
    US Sassuolo Calcio

    Vstup Sassuola do sezóny můžeme hodnotit jako průměrný. V dosavadních šesti utkáních nasbíralo devět bodů a v tabulce mu s tímto ziskem patří desátá pozice, uzavírá tedy její horní polovinu. Svěřenci trenéra Dionisiho momentálně táhnou sérii dvou vítězství v řadě, a to ne ledajakých, když po domácí výhře 4:2 nad Juventusem překvapili ještě více vyloupením San Sira, tamní Inter zdolali těsným výsledkem 2:1. O pozici nejlepšího střelce se dělí čtyřgóloví Domenico Berardi a Andrea Pinamonti.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeji krásný pondělní večer. Vítám vás při sledování 7. kola italské Serie A, u zápasu mezi Sassuolem a Monzou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Milan Huppert

    Branky: 66. Colombo (Caldirola)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 8:10.
    US Sassuolo Calcio: Consigli (C) – Toljan, Erlić, Ruan (68. Ferrari), Viña (60. Holmgren Pedersen) – Boloca, Henrique (82. Castillejo), Thorstvedt (46. Bajrami) – D. Berardi, Pinamonti (60. Mulattieri), Lauriente.
    Náhradníci: Cragno, Pegolo – Ceïde, Defrel, Missori, Obiang, Račić, Volpato.

    Trenér: Alessio Dionisi

    AC Monza: Di Gregorio – A. Carboni (53. D'Ambrosio), Marí, Caldirola – Ciurria, Pessina (C) (53. Machín), Gagliardini, Kyriakopoulos (75. Gómez) – Colpani (71. Birindelli), Mota (71. Vignato) – Colombo.
    Náhradníci: Gori, Sorrentino – Akpa-Akpro, F. Carboni, V. Carboni, Cittadini, Donati, Marić, Pereira.

    Trenér: Raffaele Palladino

    Rozhodčí: Zufferli – Bresmes, Rocca
    bahis siteleri