Pittsburgh – Ottawa 0:3 (kon.) | Columbus – St. Louis 5:3 (kon.) | New Jersey – NY Islanders 6:5 (kon.)
Philadelphia – Boston 3:1 (kon.) | Toronto – Montreal 4:5 (po pr.) | Calgary – Winnipeg 5:4 (kon.)
Seattle – Edmonton 1:4 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
5:3 (3:0, 1:2, 1:1)
St. Louis Blues
Úterý 03.10.2023, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem hokejovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledován textového přenosu z přípravného zápasu před začátkem základní části NHL. Od jedné hodiny se můžeme těšit na konfrontaci mezi Columbusem Blue Jackets a St. Louis Blues!
     
    Columbus Blue Jackets

    Tým z Ohia odehrál čtyři zápasy a všechny z nich skončily jednogólovým rozdílem. Jedinou výhru zaznamenal proti Penguins, kdežto poslední duel s Buffalem přinesl pro Blue Jackets porážku 3:4. Do dnešního zápasu nastoupí několik opor včetně Laineho, Gaudreaua a Werenského. Z Čechů se představí obránce David Jiříček a brankář Pavel Čajan.
     
    St. Louis Blues

    Hosté mají za sebou už pět přípravných duelů s bilancí dvou výher a tří porážek, přičemž v základní hrací době padli jen jednou s Arizonou. Předchozí dva zápasy St. Louis prohrálo v prodloužení. Nejprve v Chicagu a potom s Dallasem. Dnes čeká první start obránce Kruga. V sestavě nebude chybět ani české křídlo Jakub Vrána, jenž naskočí vedle Kevina Hayese a Sammyho Blaise. Brankoviště si rozdělí Hofer a Subban.
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Greaves (Čajan) – Severson, Werenski, D. Jiříček, Provorov, Berni, Blankenburg – J. Gaudreau, Laine, Marčenko – Roslovic, Jenner (C), Texier – Danforth, Sillinger, Voronkov – Olivier, Kuraly, Foudy.
    Trenér: Pascal Vincent

    St. Louis Blues: Hofer (M. Subban) – Faulk, Krug, Tucker, Scandella, Bortuzzo, Perunovich – Blais, Hayes, Vrána – Neighbours, Sundqvist, Toropčenko – K. Kapanen, Dean, Bolduc – N. Walker, Alexandrov, MacEachern.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: Brenk, Blandina – Smith, Baker.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Na zahajovacím vhazování uspěl Patrik Laine v modrém dresu Columbusu Blue Jackets. Blues jsou v bílém.
     
    00:42
    Laine první střelou branku minul. Po nabídce od Provorova dostal k dispozici golfák z levého kruhu a tím už vážně otestoval brankáře Hofera.
     
    01:22
    Texier po přechodu středu hřiště na útočné modré nechal puk Jennerovi a ten ho poslal do dobře postaveného Joela Hofera.
     
    02:14
    Hofer si dal pozor, aby si do branky nesrazil Blankenburgův pokus z rohu hřiště. Puk byl odražen k Bernimu.
     
    03:05
    Alexandrov neměl přesnou mušku. Olivier pak posunul puk hostům, kteří se chvíli potýkali s nepříjemným napadáním Columbusu.
     
    03:50
    Toropčenko přimáčkl na mantinel Neighbourse. Laine se zapojil do protiútoku, jenže Marčenkova zadovka vypadla ven z útočného pásma.
     
    04:30
    Hofer si nechtěl nechávat nahození Berniho. Blue Jackets byli vytlačeni na vlastní polovinu, Blankenburg rozehrává zpoza Greavese.
     
    05:05
    Hayes nechal kotouč za sebou. Blais ho křížnou přihrávkou adresoval na Vránu a Greaves poprvé zasahoval proti jedovaté střele bez přípravy.
     
    05:32
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hofer si v šesté minutě vybral první slabší chvilku. Dostatečně neutěsnil prostor u své levé tyčky a BOONE JENNER z křídla propasíroval puk do sítě. Asistence: Alexandre Texier.
    05:32 Boone JENNER - 1:0
     
    06:04
    Z vyhraného buly Blues v útočném pásmu vzešla rychlá sehrávka na vrcholek pravého kruhu. Greaves si na Scandellou vypuštěný puk počíhal a přerušil hru.
     
    06:15
    Tucker poslal střelu z levého kruhu hodně vedle vzdálenější tyčce. Jiříček s Provorovem zůstali pod menším tlakem, ale k dalšímu ohrožení branky nedošlo.
     
    07:02
    Hofer si našel Blankenburgův projektil od modré čáry. Domácí pak ztratili puk ve středním pásmu, ovšem St. Louis ho poslušně vrátilo nahozením na hůl Greavese.
     
    07:37
    Blue Jackets se nezdržují s mezihrou a snaží se pálit ze všech dostupných pozic. Na modré nyní neměl střelecké štěstí Berni.
     
    08:03
    Gaudreau nezpracoval Werenského přihrávku za obranu. Únik jedné z největších hvězd domácího týmu nedošlo.
     
    09:08
    Danforth s Voronkovem zaměstnali Perunoviche s Bortuzzem. Ti svůj úkol dlouho zvládali, teprve Sillinger se v závěru střídání dostal ke střele zpoza levého kruhu.
     
    09:20
    Greaves neudržel zprvu nenápadnou střelu Tuckera. Ten se dostal k dorážce a později k ještě jedné šanci, jež zhatila gólmanova lapačka.
     
    09:42
    Berni vjel do ofsajdu. Po buly ve středním pásmu zaútočili hosté, nicméně Kapanenova přihrávka před branku byla neadresná.
     
    10:35
    Toropčenko jel podél brankové čáry až do brankoviště. V souboji na blízko však kotouč za Jeta Greavese nepropašoval.
     
    11:20
    Gaudreau založil přečíslení. Laine v něm přihrával přes šířku hřiště na Marčenka, jehož pokus z jedničky Hoferovu klec přeletěl.
     
    12:13
    Vrána nabíral rychlost. U červené čáry se ale srazil se Seversonem a ten utrpěl nějaký šrám, kvůli němuž předčasně opustil led.
     
    12:36
    Jack Roslovic zkoušel napodobit Jennerův gól z ostrého úhlu. Puk tentokrát rozvlnil síť jen z vnějšku.
     
    13:08
    Liam Foudy vybojoval puk pro Kuralyho. Ten měl volnou cestu ke střele, jenže Hofer mu ji do branky nepustil.
     
    13:50
    Unavený Foudy byl rád za propíchnutí puku za červenou čáru. Domácí poslali na led formaci se Sillingerem, Voronkovem a Danforthem.
     
    14:45
    St. Louis se velmi složitě dostává přes střední pásmo. Domácí hokejisté v něm nenechávají žádný volný prostor a to často vede k získaným kotoučům.
     
    14:51
    Columbus právě vstřelil branku!
    Druhý gól pro domácí partu! KIRILL MARČENKO chtěl zleva přihrát před branku Lainemu. Od hokejky bránícího Faulka se puk odrazil do brankoviště a z něj ho ruský útočník posunul za lehce dezorientovaného Hofera. Asistence: Patrik Laine, Damon Severson.
    14:51 Kirill MARČENKO - 2:0
     
    16:15
    Roslovic odevzdal puk na hokejky hostů, kteří ho z vlastní poloviny nahodili do souboje. V tom si u mantinelu poradil Sillinger.
     
    16:56
    Neighbours si kryl puk na bekhendu. Postupně byl vytláčen do horší palebné pozice a zprava Greavese ničím nezaskočil.
     
    17:17
    Hofer ze vzduchu ulovil volný puk. Jeden z domácích do něj mírně najel a to zákonitě spustilo drobné pošťuchování. Vylučovat se zatím nebude.
     
    17:24
    Columbus právě vstřelil branku!
    Dmitrij Voronkov napadal Tuckera. Puk mu vedle branky čistě vzal a předal JUSTINU DANFORTHOVI, kterému zapadla rychlá střela ze slotu pod střechu Hoferovy branky. Asistence: Dmitrij Voronkov.
    17:24 Justin DANFORTH - 3:0
     
    17:45
    Kevin Hayes se v přerušené hře osekával s Voronkovem. Rozhodčí to opět vyřešili bez trestu. V souvislosti s icingem se vhazuje před Greavesem.
     
    18:25
    Marčenko vypíchl puk Deanovi, který si ho až moc dlouho rovnal na hokejce. V ofenzivě se Rusovi tolik nezadařilo, v levém kruhu byl odzbrojen.
     
    19:44
    Po přihrávce Walkera byl Sundqvist obětí prvního nedovoleného zákroku. Dvě minuty za sekání obdržel Alexandre Texier.
     
    19:59
    Kvůli prohranému buly hostům nezbylo moc času na útok. Střela z krajního mantinelu přišla souběžně se sirénou, Greaves si situaci pohlídal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Columbus odehrál nadmíru vydařenou první třetinu. Domácí výkon byl postaven na dobře organizované obraně a produktivní ofenzivě, která se zasloužila o třígólový náskok. První gól dal Jenner, druhý Marčenko a dosud poslední zásah měl na svědomí Danforth.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 12 – 10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:45
    Blues se sami vyhnali ven z útočného pásma. Hayes to u modré čáry nezachránil ani v obětavém pádu.
     
    21:02
    Vránův pokus Greavese moc neznervózněl. Blue Jackets potom dvakrát po sobě našli cestu ven z obranného pásma.
     
    21:44
    Domácí v plném počtu.
     
    22:06
    Faulk vyrazil na výlet k pravému kruhu. Prudká střela tahem se patrně dotkla Greavesovy pravé ruky a kvůli tomu proletěla těsně vedle branky.
     
    22:45
    Oskar Sundqvist si jel odpykat menší trest za podražení. Také domácí družina si zkraje druhé části poprvé vyzkouší přesilovku.
     
    23:02
    Gaudreau křížnou přihrávkou vyzval k tvrdé ráně příklepem Laineho. Hofer byl na místě a jeho spoluhráči vyhodili.
     
    23:22
    Jenner mířil ze svého pohledu k pravé tyči. Čtvrtý gól z toho nebyl, místo toho Columbus přišel o útočné postavení.
     
    23:47
    Nathan Walker se v oslabení objevil za posledním hráčem Blue Jackets, ale sám proti Greavesovi gólový recept nevymyslel.
     
    24:45
    Hosté v plném počtu.
     
    24:49
    Columbus právě vstřelil branku!
    Krásná souhra Columbusu! Provorov dal puk vysoko postavenému Seversonovi, ten našel v mezikruží COLEA SILLINGERA a jeden z největších talentů organizace Blue Jackets neomylně zacílil mezi betony Joela Hofera. Asistence: Damon Severson, Ivan Provorov.
    24:49 Cole SILLINGER - 4:0
     
    26:05
    Přímočarou akcí se Blues propracovali ke střele z levého křídla. Štiplavý pokus Hayese Greaves udržel na ruce a započal reklamní pauzu.
     
    26:23
    Střelou golfákem se Jiříček moc nevyznamenal, puk netrefil optimálně a poslal ho směrem k levému mantinelu.
     
    27:02
    Marčenkova střela měla lepší parametry. Hofer ji vykopnul a přispěl k cestě puku ven z obranného pásma St. Louis.
     
    27:25
    Gaudreau míchal za brankou. Celou dobu vymýšlel přihrávku do přívětivější pozice, kterou žádný z jeho spoluhráčů nepochopil.
     
    28:20
    Voronkov odvedl černou práci za Hoferem. Z aktivního forčekinku CBJ nakonec vzešla jen nepovedená střela Sillingera.
     
    29:10
    Největší šance pro hosty. Berni u vlastní branky namazal Walkerovi. Greaves okamžité zakončení pravou nohou vyrazil a stejným betonem zlikvidoval i dorážku Alexandrova.
     
    29:50
    Krug z osy minul levou tyč. Čtvrtá lajna Columbusu zůstala pod tlakem, dokud puk nevyvezli Olivier a Foudy.
     
    30:55
    Couvající Hayes z voleje netrefil zařízení. Greaves si potom dobře povyjel a nenechal projít ani střelu Perunoviche.
     
    31:20
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues přetavili zlepšený výkon v první gól. Kevin Hayes v mezikruží promáchl přihrávku Perunoviche. Kotouč jel dál do pravého kruhu, JAKUB VRÁNA si ho dal na forhend a trefil poloprázdnou branku. Asistence: Kevin Hayes, Scott Perunovich.
    31:20 Jakub VRÁNA - 4:1
     
    32:35
    Marčenko nezkrotil přihrávku Voronkova. Blues ve třech spěchali do přečíslení, jenže se jim ho ani nepovedlo zakončit.
     
    33:10
    Faulk dvakrát po sobě neseřídil mířidla. V dalším případě zapojil do hry Kruga, jenž místo střely přihrál do přehuštěného prostoru před brankou.
     
    33:48
    Součástí intenzivního tlaku u branky Columbusu byl i krosček Damona Seversona. Blues si zahrají druhou pčoetní výhodu.
     
    33:56
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Severson si na trestné lavici dlouho neposeděl. David Jiříček u brankoviště nešel do souboje se SAMMMYM BLAISEM, ten si pohodlně přebral přihrávku Kapanena a bekhendem zblízka snížil na 2:4. Asistence: Kasperi Kapanen, Jakub Vrána.
    33:56 Sammy BLAIS - 4:2
     
    34:50
    Další zámek u Greavese opět končí vyloučením na straně ochromeného týmu Columbusu. Menší trest za podrážení obdržel Tim Berni.
     
    35:10
    Jenner porazil na vhazování Hayese. Bleskově využitá přesilovka se tentokrát konat nebude, Blue Jackets úspěšně vyhazují.
     
    36:20
    Vrána při střele zlomil hokejku. Greaves měl problémy a vzápětí čelil další ráně českého útočníka, který nepochybně patří mezi nejaktivnější hráče Blues.
     
    36:40
    Jennerův únik skončil podražením ze strany Hayese. Hlavní rozhodčí nevylučují, což pořádně rozčílilo fanoušky Columbusu.
     
    36:50
    Domácí v plném počtu.
     
    37:45
    Gaudreauova střela tahem byla ztečována vedle branky. Zleva pak pálil Provorov, Marčenkova teč puk zpomalila a Hofer neměl problém zasáhnout.
     
    38:30
    Laine nezkompletovanou přihrávkou zkazil domácí přečíslení tři na jednoho. Brejk na druhé straně pomohl zlikvidovat Jiříček.
     
    39:35
    Voronkov nepřihrál u středového kruhu. Poslední slovo mohli mít hosté, ale to by Kapanen musel od Hayese dostat lepší pas do pravého kruhu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Blue Jackets navázali na povedenou první část čtvrtým gólem z hokejky Sillingera. Přesně v polovině základní hrací doby se obraz hry zničehonic změnil. Blues začali dominovat a s gólem Jakuba Vrány dostali ještě větší chuť do hry. Domácí šli opakovaně na trestnou lavici a od gólového bekhendu Sammyho Blaise jim zbývá jen půlka z původního náskoku.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 21 – 26 (12:10, 9:16).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:57
    Faulk nastřelil hokejku Texiera. Definitivní konec akce nastal s chybou Kruga, který přihrál Roslovicovi.
     
    41:22
    Damon Severson zahákoval Hayese a podruhé v zápase byl vykázán na trestnou lavici. Blues mohou v přesilovce pokračovat v dohánění ztráty.
     
    41:35
    Roslovic nabral puk na bekhend a zahodil ho až k Hoferovi, jenž i ve třetí třetině dostal šanci na úkor Malcolma Subbana.
     
    42:15
    Hayes zavezl puk do útočného pásma. Krug nabil doprava Vránovi a ten tvrdou ranou nechal vyniknout dobře chytajícího Greavese.
     
    42:50
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Torey Krug si zopakoval jednoduchou kooperaci s JAKUBEM VRÁNOU. Vybídl jej k ráně příklepem a klečícímu Greavesovi prosvištěl puk kolem levého ramena. Je to druhý gól v zápase pro bývalého útočníka Washingtonu a Detroitu. Asistence: Torey Krug, Kasperi Kapanen.
    42:50 Jakub VRÁNA - 4:3
     
    43:32
    Sillinger měl šanci vrátit domácím barvám komfortnější náskok. Z pravé části hřiště mířil k bližší tyči, ale Hofer mu gólovou radost neudělal.
     
    44:05
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues:
    Kasperi Kapanen – 2 min., sekání.
     
    44:33
    Sražená střela Texiera rozvlnila jen ochrannou síť. Druhá přesilovková jednotka v čele se Sillingerem ještě zůstává na ledě.
     
    45:12
    Hofer neudržel Provorovův projektil od modré čáře. U brankoviště byli další tři modré dresy, ovšem dorážka Voronkova gólem neskončila.
     
    45:40
    Laineho prudká střela tahem byla sražena. Jenner to ještě zkoušel z mezikruží a to už musel do akce Joel Hofer.
     
    46:01
    Gaudreau nepřekonal Hofera z levého křídla. Na maskovaném muži Blues pak ztroskotal i Werenski.
     
    46:05
    Hosté v plném počtu.
     
    46:50
    Blankenburgova střela od levého mantinelu zahájila závar kolem brankoviště. Ve finále z toho byla ještě jedna střela Seversona.
     
    47:36
    Sammy Blais prováhal rychlý protiútok. Ve společnosti Berniho tak dlouho čekal, až se dostal za branku.
     
    48:00
    Jet Greaves spolehlivě pokryl střelu Alexandrova z pravého kruhu. Kotouč si nechal v lapačce a počkal si na přerušení.
     
    48:20
    Provorov vnesl zmatky do hostující obrany. V mezikruží se ocitl i napodruhé a přispěl k nepřesné střele Danfortha.
     
    48:39
    Nečekaná chyba Greavese. Ve snaze o přikrytí puku mu tento předmět utekl a velmi rychle se musel připravit na dorážku rozjetého Mackenzieho MacEacherna.
     
    48:39
    MacEachern a Sillinger dostali za menší potyčku dvě minuty za hrubost. Bude se hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    50:26
    Tucker si nahodil puk sám pro sebe. Potom ale zakopl a na programu byla protiakce Texiera, jenž neměl přesnou mušku na levém křídle.
     
    50:39
    Oba týmy v plném počtu.
     
    50:58
    Zachary Bolduc nemohl pokračovat po levém křídle kvůli postavení mimo hru. Třetí třetinu rozdělí reklamní přestávka.
     
    51:15
    Současně se střelou Provorova Marčenko obtěžoval Hofera na hraně brankoviště. Ošemetnou situaci gólman Blues zvládl.
     
    52:05
    Voronkov měl volno u pravého mantinelu. Rozhodl se přihrát na střed, Sillinger měl kolem sebe dva oponenty a ti puk protečovali na střídačku Blues.
     
    52:32
    Diváky zaujal nečekaný odraz puku od mantinelu do předbrankového prostoru. Domácí této situace využít nemohli, v daném prostoru nebyl nikdo z nich.
     
    53:13
    Laine to zkoušel individuálně, ale střelou zápěstím poslal puk vedle Hoferovy klece. Hra se v posledních minutách mírně uklidnila.
     
    53:40
    Gaudreau nepřihrál přes ležícího protihráče. Domácím puk zůstal, jenže je zase přibrzdila špatná nahrávka na Werenského.
     
    54:22
    Ivan Provorov před sebou táhl Jennera. Zkusil mu přihrát, ale puk skončil v rukavici hostujícího brankáře.
     
    54:36
    Po poslední reklamní pauze se Sillinger prezentoval propagační střelou. Hofer se chystá na další buly po své levici.
     
    55:02
    Faulk se připomněl dvěma pokusy od modré. Greaves řešil jen tu první, v dalším případě si zkušený bek zlomil hokejku, což mělo vliv na směr střely.
     
    55:40
    Tucker nahodil puk za branku. Greaves ho špatně rozehrál a daroval šanci Hayesovi, ze které nepramenilo vyrovnání.
     
    56:28
    Obrana Blue Jackets se nechala snadno obehrát. Greaves je podržel, přičemž další střela Blues skončila v ochranné síti.
     
    57:02
    Severson si narovnal puk na střelu. Hofer ji vyrazil do rohu a hostům ještě chvíli trvalo, než Krug uklidnil hru za brankou.
     
    57:56
    Danforth zasekl u levého mantinelu a nabídl puk do druhé vlny. Tvrdá rána Provorova se stala docela snadnou kořistí pro Hofera.
     
    58:20
    Berubeho tým je na ledě v šesti hráčích do pole a okamžitě si vytváří tlak v útočném pásmu.
     
    58:40
    Columbus právě vstřelil branku!
    Ivan Provorov pod tlakem přesně posunul puk JOHNNYMU GAUDREAUOVI a ten ho z obranného pásma nasměroval do prázdné branky na druhé straně hřiště. Asistence: Ivan Provorov.
    58:40 Johnny GAUDREAU - 5:3
     
    59:36
    Scandellův příklep zpoza kruhu Greavese neznervózněl, puk se od hrazení odrazil zpátky do středního pásma.
     
    Konec zápasu.
     
    Columbus poprvé vítězí v základní hrací době. Nevyužitý brankář Pavel Čajan viděl ze střídačky dvě rozdílné poloviny. První půlhodinu opanovali Blue Jackets, když se mezi střelce postupně zapsali Jenner, Marčenko, Danforth a Sillinger. Od třicáté minuty začala nadvláda Blues. Do zápasu je pomohl vrátit Jakub Vrána, který zaznamenal dva góly a u další branky Blaise asistoval. Několik šancí na vyrovnání hosté nevyužili a osmdesát sekund před koncem jim vzal poslední naději gól Johnnyho Gaudreaua do prázdné brány.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 39 – 39 | Přesilová hra: 0/2 – 2/4 | Trestné minuty: 10 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Jet Greaves (CBJ) – 36 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,3 %, odchytal 60:00
    Joel Hofer (STL) – 34 zákroků, 4 OG, úspěšnost 89,5 %, odchytal 59:04

    Česká a slovenská stopa
    David Jiříček (CBJ) – 0+0, +2 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 20:27
    Jakub Vrána (STL) – 2+1, 0 účast, 5 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 13:35

    Tři hvězdy utkání
    1. Jet Greaves (CBJ) 36 zákroků
    2. Jakub Vrána (STL) 2+1
    3. Kirill Marčenko (CBJ) 1+0
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:38:31)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 6. Jenner (Texier), 15. Marčenko (Laine, Severson), 18. Danforth (Voronkov), 25. Sillinger (Severson, Provorov), 59. Gaudreau (Provorov) – 32. Vrána (Hayes, Perunovich), 34. Blais (Kapanen, Vrána), 43. Vrána (Krug, Kapanen)


    Columbus Blue Jackets: Greaves (Čajan) – Severson, Werenski, D. Jiříček, Provorov, Berni, Blankenburg – J. Gaudreau, Laine, Marčenko – Roslovic, Jenner (C), Texier – Danforth, Sillinger, Voronkov – Olivier, Kuraly, Foudy.
    Trenér: Pascal Vincent

    St. Louis Blues: Hofer (M. Subban) – Faulk, Krug, Tucker, Scandella, Bortuzzo, Perunovich – Blais, Hayes, Vrána – Neighbours, Sundqvist, Toropčenko – K. Kapanen, Dean, Bolduc – N. Walker, Alexandrov, MacEachern.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: Brenk, Blandina – Smith, Baker
    bahis siteleri