SR 18 – Žiar nad Hronom 1:5 (kon.)
konec
JOJ ŠPORT Slovensko U18
1:5 (0:1, 1:0, 0:4)
MŠK Žiar nad Hronom
sk Čtvrtek 05.10.2023, 16:00 • Stredná športová škola Poprad • 1. liga (SR) • 48. kolo
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní vloženého zápasu TIPOS SHL medzi JOJ ŠPORT Slovenskom U18 a Žiarom nad Hronom.

    JOJ ŠPORT Slovensko U18


    Stále čakajú na nejaký bod. Slováci síce sú aj tak mimo tabuľkového poradia, ale určite sa im ťažko pozerá na nulu na konte a pasívne skóre 4:17. Častou chybou mužstva je, že po inkasovaní gólu sa rýchlo rozsype a poväčšine to prepukne do výraznej prehry, alebo až debaklu. Štvrtkoví hostia tiež nebudú ľahkou korisťou.

    MŠK Žiar nad Hronom

    Indiáni sa mohli pochváliť dokonalým obratom v Trebišove, keby po stiahnutí manka z 1:4 na 4:4 nedostali rozhodujúci zásah od Adama Stripaia, na ktorý už nedokázali odpovedať. Sezóna sa nevyvíja priaznivo. Jedenásta pozícia to len vystihuje.
     
    Úvodné zostavy:

    JOJ ŠPORT Slovensko U18: Haronik – Fabuš, V. Dravecký, Šimon, Beluško, Húževka, Šlank, Mitro – Straka, Gašo, Feranec – Hazala, Chrenko, Tomík – Lašš, Prokopovič, Liščinský – Tomaník, Lacko, Šilhár.

    Tréner: Martin Dendis.

    MŠK Žiar nad Hronom: Petrík – Rais, Kobolka, Pač, Brnčo, M. Šeliga, Zubák, Kremnický, Jamrich – Magdolen, M. Šramaty, N. Gašpar – Jakúbek, Suľovský, L. Lunter – K. Gábor, Brumerčík, Tatár – G. Olejník, P. Halama, Šucha.

    Tréner: Jerguš Bača.

    Rozhodca: Kocúr, Valach – Knižka, Hájnik.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:43
    Slováci si vypracovali úvodnú strelu stretnutia. Petrík nemusel zasahovať. Rýchly obrat chcel zabezpečiť Šramaty. Za modrou čiarou ho mladíci zablokovali.
     
    01:28
    Jakúbek po strate rovnováhy naskočil späť na korčule. Lunterovi adresoval nahrávku. Na Haronika vypálil Marek Pač.
     
    02:11
    Nebezpečné nahodenie reprezentantov. Húževka prestrčil ľahšiu strelu k Petríkovi. Žiarsky brankár v rýchlosti upratoval hokejkou do bezpečia.
     
    03:03
    Čistý zákrok Raisa na zadnom mantineli dovolil hosťom zosúladiť sa v obrannej tretine.
     
    04:37
    Parádnu rýchlosť nabral Hazala. Vyrútil sa z pravej strany a zakončil na brankára Petríka. Následne Zubák ho poslal preč.
     
    05:28
    Súboj jeden proti jednému. Poriadnou dávkou sebavedomia disponoval Prokopovič, ktorý vyzval Pača. Hosťujúci obranca trochu meškal. SR 18 ostáva v tretine.
     
    06:16
    Už sa hráči preháňajú v pásme Slovákov. Matúš Rais zo svojej prvej delovky trafil nože Šilhára. Opakovaný pokus bol oveľa lepší. Haronik to zlikvidoval, hoci nevedel, ako sa mu to podarilo.
     
    06:58
    Zaujímavý ťah trénera Martina Dendisa! SR 18 oddychový čas!
     
    07:27
    Žiar nad Hronom dáva gól! Blesková akcia Indiánov. Veľkú zásluhu na tom má Jakúbek. Krásne krížne našiel Luntera, ktorý si počkal na príchod MICHALA SUĽOVSKÉHO. Haronik sa premiestnil, ale nezakročil. Asistencie: Martin Jakúbek a Lukáš Lunter.
     
    08:56
    Nebola to zlá myšlienka mladíkov. Petrík nemal dostatočný výhľad na dianie pred sebou, keďže sa iba pozeral na chrbty hráčov. Zo zákrytu s úmyslom uspieť od pravej žŕdky strieľal Gašo. Šťastie sa na neho neusmialo.
     
    09:50
    Nicolas Gašpar si mohol dovoliť trochu vyčkať, akým spôsobom bude distribuovať puk. Šramaty prikorčuľoval z druhej vlny. Haronik v tomto prípade podržal reprezentáciu.
     
    10:46
    Suľovský otváral skóre stretnutia. Určite by chcel ešte niečo poslať za chrbát Haronika. Avšak momentálne sa nepresadil z ľavého rohu.
     
    11:25
    Zakázané uvoľnenie sa nebude pískať. Dobrá správa pre SR 18, pretože jej patrí ofenzívna tretina.
     
    12:37
    Po neúspešnej tvrdej strele Raisa získal puk Michal Liščinský. Nepodarilo sa mu však presadiť po príchode do útočného pásma.
     
    13:03
    Viac šťastia mohol mať v tejto chvíli zakončujúci Tomáš Šlank. Svojou strelou vyzval do práce Romana Petríka. Skúsený gólman nedopustil vyrovnanie.
     
    14:12
    Vylúčenie v tíme MŠK Žiar nad Hronom:
    N. Gašpar – 2 min., sekanie.
     
    14:45
    Michal Feranec oproti Petríkovi! Slovenský reprezentant dával puk do protipohybu a bol kúsok od jeho prekonania!
     
    15:36
    Vladimír Dravecký umožnil streľbu Tomíkovi. Neposlúchol ho puk, respektíve ho nedostal presne na hokejku. Neohrozil tak Petríka.
     
    16:12
    Žiar nad Hronom hrá s piatimi hráčmi.
     
    17:14
    Brankár Haronik prečítal zakončenie Gábora bekhendom z ťažkého uhla.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:02
    Adam Kobolka využil voľný priestor za modrou čiarou. Podišiel bližšie k svätyni, ale vychytal ho pozorný Haronik.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Mladíci pôsobia veľmi živo a veria si proti žiarskemu tímu. Spokojnejší sú práve hostia, ale ešte sú pred nami dve tretiny.
     
    Druhá tretina sa začne o 16:45.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:27
    Dvaja proti jednému. Išlo o protiútok Slovákov. Straka zvládol poslať posledný puk Ferancovi, ale ten nezariadil vyrovnanie, keď nezakončil.
     
    21:40
    Vylúčenie v tíme MŠK Žiar nad Hronom:
    Brnčo – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    22:33
    Veľmi pekná kombinácia SR 18. Tomáš Chrenko zo svojej pozície neposlal koncovku za chrbát Petríka a vzápätí hosťujúci brankár zobral strelu menovaného do náručia.
     
    23:40
    Žiar nad Hronom hrá s piatimi hráčmi.
     
    24:31
    Útočné pásmo v týchto chvíľach patrilo skúseným hosťom. Puk z hokejky Luntera vyletel na ochrannú sieť s prispením Haronika.
     
    25:12
    Za domácich sa v ofenzíve nepresadil Šilhár, následne vyhadzovaný puk dopadol na zabudnutého Tatára.
     
    25:47
    Gólové myšlienky Indiánov ale neprichádzali. Slováci opäť vyrovnávajú hru a sú v tempe.
     
    26:17
    Martin Šeliga mohol len nahadzovať priamo na súperovu bránku. Haronik je v pohode, a tak si s týmto pukom hravo poradil.
     
    27:14
    Haronik sledoval spoluprácu medzi Magdolenom a Nicolasom Gašparom. Ten na neho vyslal finálny pokus, ale bez gólového vyvrcholenia.
     
    28:04
    Michal Suľovský ostal osamotený v útočnej tretine. Snažil sa to vyriešiť stiahnutím sa k mantinelu. Puk bol odvrátený do stredu, ale späť ho dostal Zubák.
     
    28:24
    Prerušená hra. Na ľadovej ploche leží obranca Andrej Fabuš. V snahe blokovať Gábora spadol a vletel do mantinelu. Našťastie sa postavil a zamieril na striedačku.
     
    29:21
    Výborný strieľaný puk Žiarčanov takmer cez celú dĺžku plochy. Gábor spracoval pred útočným pásmom, ale to bolo všetko z jeho strany.
     
    30:20
    Ťažká pozícia pre gólmana Haronika, z ktorej ale neinkasoval. Kľačal na betónoch a čakal, kedy uvidí puk. Ako náhle to prišlo, ihneď ho zakryl lapačkou.
     
    31:47
    Vylúčenie v tíme MŠK Žiar nad Hronom:
    K. Gábor – 2 min., hákovanie.
     
    32:07
    Slovensko U18 dalo gól! Petrík vyrazil domácu strelu doprava. TOBIAS TOMÍK nikým nepokrytý dorazil puk do siete. Asistencie: Vladimír Dravecký a Andreas Straka.
     
    34:32
    Liščinský pri snahe vyraziť na Petríka pozabudol puk za sebou! Keď to napravil, vznikol požiar pred bránkou hostí! Brumerčík v poslednej chvíli odvrátil druhú gólovú hrozbu Slovákov!
     
    36:32
    Prihrávka rukou.
     
    38:00
    Liščinský vydal zo seba maximum pri svojom striedaní. Veľké starosti narobil Brnčovi, a takisto i Pačovi, keď im uchmatol puk. Ale k Petríkovi sa už nedostal.
     
    38:15
    Vylúčenie v tíme JOJ ŠPORT Slovensko U18:
    Lašš – 2 min., napadnutie.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Sympatický výkon z prvej tretiny zopakovali Dendisovi zverenci v druhej časti hry. Chcelo to aj trpezlivosť, čo sa vyplatilo Tomíkovi, ktorý prekonal Petríka.
     
    Tretia tretina sa začne o 17:35.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:27
    Raisova dobrá bomba, ktorá ale nemala gólové parametre. Jeho spoluhráči získali puk a ešte aktívne pracovali v blízkosti Haronika, no bez streleckého pokusu.
     
    40:46
    Vylúčenie v tíme JOJ ŠPORT Slovensko U18:
    Lašš – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku.
     
    41:21
    Nešlo to prihrávkami, a tak bolo potrebné skúsiť páliť. Po naznačení príklepu vyletelo z hokejky Pača zakončenie zápästím. Haronik hru prerušil.
     
    41:52
    Žiar nad Hronom dáva gól! Veľmi kuriózny gól. MARTIN MAGDOLEN dostal nastrelenie Raisa do tváre a Haronik ostal šokovaný z inkasovaného gólu. K zraneniu strelca neprišlo, ale je to naozaj poriadne raritný spôsob skórovania. Asistencia: Matúš Rais.
     
    42:48
    Hostia sa dlho držia na puku, ale môžu sa radovať, keďže sa dostanú k presilovke. Ale už by mohli prenechať puk mladíkom.
     
    43:21
    Vylúčenie v tíme JOJ ŠPORT Slovensko U18:
    Šlank – 2 min., sekanie.
     
    43:52
    Indiáni výborne zahrali túto pasáž početnej výhody! Rais zamestnal spoluhráčov pred bránkou! Dorážku za Haronika nedostal Kobolka!
     
    44:53
    Opäť bola presilovka v réžii Raisa. Jeho strely určite s opatrnosťou kryjú brankári. Delovka na Haronika mala slušnú razanciu. Mladý reprezentant drží svoj výber.
     
    45:21
    SR 18 hrá s piatimi hráčmi.
     
    46:22
    Adrián Zubák odoslaním puku na zadný mantinel spôsobil zakázané uvoľnenie. Slováci sa môžu prísť po čase pozrieť do útočnej zóny.
     
    47:28
    Skvelo načasovaná prihrávka. Kobolka nabíjal na Raisovu čepeľ. Od Haronikových spojených betónov sa puk odrazil do strany.
     
    49:04
    Obranný zákrok hokejkou od reprezentantov len presne presunul puk pred Raisa, ktorý neváhal a znovu veľmi tvrdo pálil. Skóre sa nemení.
     
    49:58
    Žiar nad Hronom dáva gól! Lahôdka pre MARTINA JAKÚBEKA, keď nechal za sebou Šlanka aj Húževku a blafákom si vychutnal Haronika. Asistencia: Lukáš Lunter.
     
    52:27
    Jakúbek nechal ísť tento puk. Zakázané uvoľnenie nebude. Hrá sa ďalej.
     
    53:28
    Dosť dlho sa osekával Feranec so Šeligom! Slovenský útočník pôjde na trestnú lavicu, ale kvôli inému prehrešku!
     
    53:28
    Vylúčenie v tíme JOJ ŠPORT Slovensko U18:
    Feranec – 2 min., zdržiavanie hry / zašľapovanie puku.
     
    54:26
    Žiar nad Hronom dáva gól! Je rozhodnuté. NICOLAS GAŠPAR čušal na zadnej žŕdke, kam mu to presne nabil Šramaty. Trafiť sa od odkrytej bránky nebol problém. Asistencie: Marek Šramaty a Adam Kobolka.
     
    56:57
    Duel sa už iba dohráva. Žiar nad Hronom má vypracovaný náskok, o ktorý už nepríde.
     
    57:23
    Marek Pač presne namieril spoza modrej čiary. Haronik zastavil puk, ale zbytočne neprerušil hru.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
     
    59:58
    Žiar nad Hronom dáva gól! Slováci ešte išli do hry bez brankára. Výsledok pečatí MATÚŠ RAIS. Asistencia: Lukáš Lunter.
     
    Koniec zápasu.
     
    Žiar nad Hronom napravil zaváhanie z Trebišova. O výraznej výhre však rozhodol vďaka záverečnej tretine. Slováci boli v zápase len dve dejstvá. Bodové konto si tak nevylepšili ani dnes. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (18:20:59)

    Ivan Harčár

    Branky a nahrávky: 33. Tomík (V. Dravecký, Straka) – 8. Suľovský (Jakúbek, L. Lunter), 42. Magdolen (Rais), 50. Jakúbek (L. Lunter), 55. N. Gašpar (M. Šramaty, Kobolka), 60. Rais (L. Lunter)


    JOJ ŠPORT Slovensko U18: Haronik – Fabuš, V. Dravecký, Šimon, Beluško, Húževka, Šlank, Mitro – Straka, Gašo, Feranec – Hazala, Chrenko, Tomík – Lašš, Prokopovič, Liščinský – Tomaník, Lacko, Šilhár.
    Trenér: Martin Dendis.

    MŠK Žiar nad Hronom: Petrík – Rais, Kobolka, Pač, Brnčo, M. Šeliga, Zubák, Kremnický, Jamrich – Magdolen, M. Šramaty, N. Gašpar – Jakúbek, Suľovský, L. Lunter – K. Gábor, Brumerčík, Tatár – G. Olejník, P. Halama, Šucha.
    Trenér: Jerguš Bača.

    Rozhodčí: Kocúr, Valach – Knižka, Hájnik.
    bahis siteleri