USA – Česko 4:1 (kon.)
konec
USA
4:1 (3:0, 0:0, 1:1)
Česko
Čtvrtek 05.10.2023, 18:00 • OSTRAVAR ARÉNA, Ostrava • International Para Hockey Cup
Partner:
     
    Čeští parahokejisté podlehli v závěrečném skupinovém vystoupení Spojeným státům 1:4. Favorit se v úvodních šesti minutách dostal do tříbrankového vedení a zdálo se, že se schyluje k debaklu. Češi se ale nesesypali, a byť tahali herně za kratší konec, dokázali v dalších dvou třetinách ubojovat s USA nerozhodný výsledek. Ve třetím dějství pak rozjásali slušně zaplněnou Ostravar Arénu i gólem, o který se po Hečkově vysunutí postaral levačkou Geier. V sobotu si oba týmy zápas v rámci semifinále zopakují. Do té doby se mějte krásně. Na viděnou. (19:42:14)
     
    Konec zápasu.
     
    44:50
    Duel se dohrává v českém obranném pásmu. Hraje se každopádně podél mantinelu.
     
    44:10
    Declan Farmer otřel křižnou střelu o levou tyčku. Následně vybídl ke skórování Jacka Wallacea, ten u levé tyče rovněž neuspěl. Američané teď znovu tlačí.
     
    43:30
    Dnešní utkání sleduje 2 654 diváků.
     
    43:02
    Po Zelinkově nahození se před brankou natahoval Filip Veselý. Tečovat ho nedokázal. Lee následně podržel kotouč ve výstroji.
     
    42:21
    Spojené státy hrají v plném počtu.
    41:34 Michal GEIER - 4:1
     
    41:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Velká radost v Ostravar Aréně! Hečko vysunul na zteč MICHALA GEIERA. Ten si posunul pod saněmi kotouč na levačku a vypálil krásně do pravého horního růžku branky. Lee si na puk lehce sáhl lapačkou, v cestě za svá záda mu ale nezabránil. Asistence: Václav Hečko a Zdeněk Hábl.
     
    41:12
    Declan Farmer vyhodil kotouč po mantinelu z obranné třetiny. Následně napadá i v českém pásmu, kde sbírá cenné vteřiny.
     
    40:21
    Vyloučení v týmu USA:
    Jack Wallace – 2 min, nedovolené bránění.
     
    40:08
    Velká možnost na korekci skóre! Václav Hečko střílel jen těsně nad branku! Následně bylo pískáno další americké provinění proti pravidlům.
     
    39:42
    Vyloučení v týmu USA:
    Ben Musselman – 2 min, nedovolené bránění.
    38:03 David EUSTACE - 4:0
     
    38:03
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    DAVID EUSTACE se raduje ze svého prvního gólu na turnaji. Z levé strany si povyjel do prostoru mezi kruhy a dobře umístěnou střelou pod horní tyč zvýšil na 4:0. Kudela tentokrát máchnul lapačkou už jen do prázdna. Asistence: Travis Dodson a Noah Grove.
     
    37:39
    Po americkém ofsajdu je pískáno. Poslední třetina vstoupila do své druhé poloviny.
     
    36:48
    Martin Kudela lapil v pádu do lapačky ránu rozjetého Liama Cunninghama, hráče ročníku 2008.
     
    36:07
    Náznak české útočné akce. Filip Veselý byl ale mezi kruhy pokryt Benem Musselmanem. Následně se Američan octl v českém brankovišti. Hra se stěhuje do středního pásma.

    Filip Lefenda

    Branky a nahrávky: 3. Roybal (Wallace, Cunningham), 5. Farmer (Nichols), 6. Wallace (Jones, Pauls), 39. Eustace (Dodson, Grove) – 42. Geier (Hečko, Hábl)


    USA: Lee (La Marre) – Wallace, Pauls (C), Eustace – Roybal, Dodson (A), Easley, Musselman, Zych, Farmer (A), Nichols, Jones, Grove, Cunningham, McKee
    Trenér: David Hoff

    Česko: Kudela (Sedláček) – Wágner, Zelinka (C), Vrubel, Kubeš, Doležal – Žižlavský, Novotný (A), Ohar, Hečko (A), Veselý, Geier, Palát, Kapko, Hábl
    Trenér: Jakub Novotný

    Rozhodčí: Hranoš, Vaněk – Blažek Najman

    Diváci: 2654
    bahis siteleri