Luton – Tottenham 0:1 (kon.) | Burnley – Chelsea 1:4 (kon.) | Everton – Bournemouth 3:0 (kon.)
Fulham – Sheffield Utd. 3:1 (kon.) | Manchester Utd. – Brentford 2:1 (kon.) | Crystal Palace – Nottingham 0:0 (kon.)
konec
Everton FC
3:0 (2:0)
AFC Bournemouth
Sobota 07.10.2023, 16:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (18:08:03)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 16:7. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:15.
     
    Je konec! Domácí celek přidal v druhém poločase ještě jednu branku, když se v šedesáté minut trefil Abdoulaye Doucouré. Bournemouth toho směrem dopředu opravdu moc nepředvedl, naopak více šancí měl Everton, ale žádnou další už nedokázal využít. Hráči z Liverpoolu tak berou do tabulky tři body za jasné vítězství 3:0, což bude znamenat posun tabulkou.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Beto si take ještě chtěl vystřelit, ale jeho pokus nebyl úspěšný. Byl také z velkého úhlu.
     
    90+4
    Dwight McNeil už má problém s křečemi a chvilku si poseděl na trávníku. Nakonec se jich ale dokázal zbavit sám, takže můžeme zase pokračovat ve hře.
     
    90+2
    Ze hřiště už se nám pakoval i další střelec dnešního duelu. V zápase už nám tak zůstal jen James Garner, který je vrchním rozehrávačem standardek.
     
    90+1
    Střídání v týmu Everton FC:
    ze hřiště odchází Doucouré, přichází Youssef Chermiti.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.
     
    89
    Z toho už žádné velké nebezpečí nevzniklo. Jordan Pickford si bezpečně sebral míč ze vzduchu a nechá všechny odběhnout, načež míč pošle dopředu.
     
    88
    Bournemouth se ale v závěru ještě sympaticky snaží. Marcus Tavernier to vzal na sebe, ale jeho dobrou ránu po zemi Jordan Pickford vyrazil na roh.
     
    87
    Domácí trenér se ještě radí se svým asistentem. Dneska ale ukázal, jak je impulzivním koučem. Běhal ve svém vyhrazeném území víceméně celý zápas.
     
    86
    Střídání v týmu AFC Bournemouth:
    ze hřiště odchází Adam Smith, přichází Max Aarons.
     
    85
    Což platí nadále. Jordan Pickford sice má na svém kontě dva úspěšné zákroky, jenže oba byly spíše rutinní. Dnes nejspíše vychytá nulu.
     
    84
    Utkání se už víceméně jenom dohrává. Everton má bezpečný třígólový náskok, hostující fotbalisté dnes obranu domácího celku moc neprověřili.
     
    83
    Střídání v týmu Everton FC:
    ze hřiště odchází Dominic Calvert-Lewin, přichází Beto.
     
    82
    A nakonec se dostali i k zakončení! Kieffer Moore hlavičkoval, i když byl pod tlakem. Jordan Pickford si ale připisuje další úspěšný zákrok do statistik.
     
    81
    Bournemouth musí rozjíždět svou další útočnou akci až od svého gólmana. Everton už nemá napadání tak vysoko, takže může s míčem vyjet daleko.
     
    80
    Do konce duelu tu máme posledních deset minut! Hráči v modrém jsou nadále hodně aktivní, avšak Nathan Patterson svou přihrávkou nikoho nenašel.
     
    79
    No, rozhodně se při dnešním zápase nenudíme. Viděli jsme tři branky, další gólové možnost, navíc se hraje poměrně čistě... Velmi dobré utkání. spodních týmů.
     
    78
    Střídání v týmu Everton FC:
    ze hřiště odchází Harrison, přichází Nathan Patterson.
     
    77
    A klidně to mohlo být o dvě branky! Po rohovém kopu vznikl obrovský zmatek ve vápně domácího celku, po kterém už byl Jordan Pickford překonán, ale na čáře ho zastoupil spoluhráč!
     
    76
    Na druhé straně se o rychlou akci pokusil Bournemouth, který vybojoval další rohový kop.
     
    75
    Rohový kop tentokrát vybojoval Everton a byly z toho šance! Neto ale tentokrát neskutečně podržel svůj tým od inkasování branky, parádní zákroky gólmana hostí.
     
    74
    Marcus Tavernier vyslal takový jemný lob dopředu, kde skvěle zasáhl jeden z domácích obránců! Bylo to asi na hraně faulu, ale ten se tentokrát nepískal.
     
    73
    Střely na bránu: 5 – 1!
     
    72
    Obrana domácích byla značně otevřena, ale hosté toho nedokázali nijak využít. Sice jsme viděli střelu na bránu, ale s tou nemohl mít Pickford potíže.
     
    71
    James Tarkowski dnes působí v obraně naprosto skvělým dojmem, nyní se mu však nepovedla rozehrávka na polovině hřiště a hosté mohou jít dopředu.
     
    70
    Do konce základní hrací doby nám chybí posledních dvacet minut, něco se nastavovat bude: Nevidíme ale moc přerušení, tak by to nemuselo být moc...
     
    69
    Jack Harrison patří dnes mezi ty nejlepší hráče na hřišti, což dokázal jedním vstřelenou brankou a jednou asistencí, k tomu nyní ještě vybojoval faul.
     
    68
    Hostující trenér už skoro nemá možnosti střídání, zbývá mu jedno poslední! Snaží se ještě něco udělat s výsledkem duelu, ale nevypadá to moc pravděpodobně.
     
    67
    Střídání v týmu AFC Bournemouth:
    ze hřiště odchází Lewis Cook, přichází Kieffer Moore,
    ze hřiště odchází Miloš Kerkez, přichází David Brooks.
     
    65
    Everton táhne hodně svých akcí po pravé straně v tomto poločase, zatímco v tom prvním to bylo po levé. Nutno dodat, že mu dneska fungují obě strany.
     
    64
    Na rozehrávku jsme museli čekat hodně dlouho, jelikož ve hře byl VAR! Ten zkoumal Rusku Younga ve vápně. Bylo to hodně hraniční, ale penalta nebude.
     
    63
    No, s hosty to dnes nevypadá dobře, navíc se jim absolutně nedaří držet míč na svých kopačkách. Domácí ale nyní zastavil lanový sudí a ofsajd nalevo.
     
    61
    Žlutá karta pro tým AFC Bournemouth (Neto).
     
    60
    Everton právě vstřelil branku! Domácí ještě navyšují své vedení a vedou už o tři branky, dneska už o výhru nejspíše nepřijdou... ABDOULAYE DOUCOURÉ se dostal s míčem do velké blízkosti k bráně a svou střelou nedal gólmanovi šanci.
     
    60
    Dominic Calvert-Lewin si šikovně nabíhal za obranu a v těžké pozici si dokázal zpracovat míč. Jeho rána z nártem ale bránu vysoko přeletěla.
     
    59
    Everton zatím bezpečně drží míč na svých kopačkách a v prvních patnácti minutách druhé půle zatím nepustil svého soupeře absolutně k ničemu.
     
    58
    Žlutá karta pro tým AFC Bournemouth (Dominic Solanke).
     
    57
    Střídání v týmu AFC Bournemouth:
    ze hřiště odchází Ouattara, přichází Luis Sinisterra.
     
    55
    Jenže z toho nakonec taky nebylo vůbec nic... Přišla sice přímá střela na bránu, jenže ta trefila jen zeď. Velká škoda, dobrá možnost pro domácí celek.
     
    54
    A faul přišel také na druhé straně, pro Everton je to hodně zajímavá pozice pro přímý kop!
     
    53
    Jarrad Branthwaite odvrátil míč jen na rohový kop a hosté tak měli možnost této standardní situace. Ty ale dnes Bournemouthu zatím moc nevychází.
     
    52
    Držení míče: 45% – 55%!
     
    51
    Dwight McNeil se snažil vytvořit nějakou šanci po pravé straně, když byl zastaven. Faul se ale nepíská, i když se to domácímu hráči ani trochu nelíbí.
     
    50
    Je za námi pět úvodních minutek v druhé půli a Bournemouth se snaze hrát hodně aktivně, ale obrana domácího celku dnes působí poměrně slušným dojmem.
     
    49
    Vitalij Mykolenko šel do souboje nedaleko vápna hodně ostře a může být rád, že sudí jeho skluz neposoudil jako faul. Vzal totiž celkem jasně i nohy soupeře.
     
    48
    To se brzy dozvíme, hostující trenér nám udělal i jedno střídání do druhého poločasu. Naopak hlavní trenér Evertonu může být s výkonem týmu spokojen.
     
    47
    A už se zase hraje! Domácí mají toto utkání skvěle rozehrané a vedou o dvě branky. Povede se hostujícím fotbalistům ještě zdramatizovat tento duel?
     
    46
    Střídání v týmu AFC Bournemouth:
    ze hřiště odchází Ryan Christie, přichází Joe Rothwell.
     
    46
    Začal druhý poločas.
    Everton vede po první půli o dvě branky!
     
    Je za námi první poločas, po kterém budou rozhodně spokojenější domácí fotbalisté, kteří vedou už o dva góly! Po osmi minutách se po obrovské chybě domácích prosadil James Garner . Domácí byli v prvním poločase lepším celkem a Bournemouth toho směrem dopředu moc nepředvedl. Everton tak přidal na své konto ještě jeden zásah, když se po nedomluvě hosté trefil Jack Harrison.

    Další poločas začne přibližně v 17:06.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Jordan Pickford je zatím tím méně zaměstnanějším gólmanem, ještě nemusel předvést ani jeden zákrok! Zatím spíše jen odkopává balóny od své brány.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty!
     
    44
    Ten znovu nijak nebezpečný nebyl. K odraženému míči se nadvakrát dostal Ashley Young, avšak ani jedna z jeho ran nemohla nadělat Netovi nějaké starosti.
     
    43
    Dwight McNeil měl spoustu prostoru na levé straně, nakonec zvolil centr. Ten byl ale odvrácen, asi uvidíme jeden z posledních rohů v prvním poločase.
     
    42
    Hráči v pruhovaných dresech to zkusili znovu dlouhým pasem mezi obránce, ale tím se Everton nenechal zaskočit. Míč ale lehce odevzdal soupeři na půlku.
     
    41
    Nyní sledujeme slabší pasáž hry, kdy se toho moc neděje. To se nám snad v první půli ještě nestalo.
     
    40
    Do konce poločasu nám chybí posledních pět minut, moc se toho asi nastavovat nebude. Hosté nyní vybojovali volný kop na polovině hřiště.
     
    39
    Hráči v modrém zatím mohou být se svým výkonem spokojení. Většinu poločasu mají hru pod kontrolou, navíc vedou už o dva přesné zásahy.
    37. Jack HARRISON - 2:0
     
    37
    Everton právě vstřelil branku! Nyní už z toho ale druhá branka je, domácí jsou dnes rozhodně nebezpečnější a také efektivnější. Znovu to navíc byla obrovská chyba v hostující obraně, kdy se absolutně nedomluvili Neto a jeden z obránců... Ti dva se tak srazili a míč se odrazil k JACKU HARRISONOVI, který z první poslal míč parádně do brány. Zvedající se brankář neměl šanci...
     
    36
    To byla tedy pořádná mela před hostujícím brankářem! Dominic Calvert-Lewin se individuálně dostal z levé strany do vápna, jeho pas ale vyrazil Neto!
     
    35
    Po předchozím faulu měl Bournemouthk dispozici standardní situaci. Znovu jsme viděli centr na zadní tyč a vrácená míče. Dango Ouattara se do něj tentokrát opřel, ale mířil vysoko nad bránu.
     
    34
    Žlutá karta pro tým Everton FC (Jarrad Branthwaite).
     
    33
    Střely na bránu: 2 – 0!
     
    32
    Bournemouth v posledních momentech drží míč dokonce více než soupeř, ale k ničemu jim to není. James Garner navíc vybojoval aut na útočné půlce.
     
    31
    Ani z něj ale tentokrát nic nebylo... Hosté se přesto nadále drží na míči na útočné polovině.
     
    30
    Miloš Kerkez to vzal na sebe a vyslal tvrdou ránu z hranice vápna, Do té mu stihl vložit špičku kopačky jeden ze soupeřů, který tak poslal míč na další roh.
     
    29
    Následoval vše další roh, znovu rozehraný nakrátko. Tentokrát z toho ale nebylo vůbec nic... Hosté si nerozuměli a doslova soupeřům míč odevzdali.
     
    28
    Také Bournemouth vybojoval rohový kop a rozehrál ho nakrátko. Až poté přišel centr na zadní tyč, se který si obrana domácí bez větších potíží poradila.
     
    27
    Adam Smith vyslal dobrý centr do vápna, kde bylo hned několik jeho spoluhráčů. Svou práci si zde ale odvedl James Tarkowski, který poslal míč do zámezí.
     
    26
    Každopádně hráči v pruhovaných černočerných dresech přidali na aktivitě a jsou nyní vyrovnaným soupeřem. Dosud to byla záležitost hlavně Evertonu.
     
    25
    Chvilku s míčem konečně hrají také fotbalisté hostujícího celku, ale jsou s ním hodně daleko od brány soupeře. Navíc Everton dobře a vysoko napadá.
     
    24
    Dominic Calvert-Lewin ve výskoku trefil na polovině hřiště jednoho ze soupeřů a tomu se na nohy moc nechtělo. Už se ale zvedl a bude pokračovat.
     
    23
    A stejná situace se opakovala i o chvilku později. Následně se už k odraženému míči dostal jeden z domácích, který halfvolejem napálil prvního soka.
     
    22
    I další rohový kopii byl celkem nebezpečný a Neto měl co dělat, aby poslal míč do relativního bezpečí. Jeho spoluhráč z toho navíc udělal další roh...
     
    21
    První rohový kop duelu vybojoval Everton. James Garner si vzal tuto rozehrávku na starosti, Hosté se sice ubránili, ale jen za cenu dalšího rohu.
     
    20
    Už dvacet minut hry je za námi a uplynuly opravdu velkou rychlostí. Do vedení se dostal už na konci osmé minuty domácí celek a stejný stav stále platí.
     
    18
    Nyní už to byla ale gólová možnost! Abdoulaye Doucouré dostal parádní nahrávku proti noze, jeho pokus navíc byl tečovaný. Neto však po míči skočil a dokázal jej ukrýt v rukavicích!
     
    17
    Držení míče: 52% – 48!
     
    16
    Dwight McNeil dostal přihrávku od Abdoulayea Doucourého. Měl dobrou pozici, avšak jeho křížená rána na zadní tyč nakonec minula levou tyč o pořádný kus.
     
    15
    A Philip Billing dokonce našel hlavu nabíhajícího Danga Ouattary. Ten už nebyl ve střelecké pozici, tak posílal míč zpět do ohně, kde už Everton zasáhl.
     
    14
    Hráčům v modrém se to sice nelíbilo, na obranné polovině je jim psán faul a Bournemouth bude moci zahrávat standardní situaci, i když z velké dálky.
     
    13
    Dominic Solanke se po krátké kombinaci dostal až ke střeleckému zakončení! To sice vůbec nevypadal vůbec špatně, nevešlo se ale mezi tři tyče.
     
    12
    James Tarkowski si splnil své obranné povinnosti a odvrátil do bezpečí centr na střed hřiště. Navíc tam byla teč hostujícího hráče a další aut pro Everton.
     
    11
    Žlutá karta pro tým Everton FC (Ashley Young).
     
    10
    Jack Harrison to nemyslel vůbec špatně, když chtěl využít další chyby hostujícího celku. Abdoulaye Doucouré byl ale nachytán v ofsajdovém postavení.
    9. James GARNER - 1:0
     
    9
    Everton právě vstřelil branku! Nakonec jsme na úvodní branku zápasu nemuseli čekat vůbec dlouho, domácí jdou do vedení už po necelých devíti minutách! Illja Zabarnyj trestuhodně podklouzl na obranné polovině a zachránit to nedokázal ani Philip Billing. Míč si naopak uzmul JAMES GARNER, který to vzal nejkratší cestou do vápna a prudkou ranou rozvlnil síť.
     
    8
    Dwight McNeil se snažil posadit individuální akcí středem hřiště. V tu chvíli se ocitl na zemi a domyté se to nelíbilo. Přímý kop se ale zahrávat nebude.
     
    7
    Brankář domácího celku zatím musí být ve střehu, jelikož hosté to zkoušejí dlouhými nákopy. K těm má ale zatím vždycky blíže právě Jordan Pickford.
     
    6
    James Tarkowski nakonec uklidňoval hráče, který jej měl bránit a vyslal centr z pravé strany. S tím ale neměl první hráč na přední tyči hostujícího celku potíže.
     
    5
    Je za námi pět úvodních minut hry, ve kterých se toho mnoho zajímavého nestalo. Marcus Tavernier pelášil po pravé straně, ale na dlouhý míč nedosáhl.
     
    4
    Ashley Young měl možnost vhazování na polovině hřiště, ale jeho tým se dlouho s míčem na hrací ploše neudržel. Domácí však budou zase vhazovat.
     
    3
    Jordan Pickford musel na druhé straně hodně rychle z branky, nakonec byl u míče dříve než jeho soupeř. Bournemouth se pustil ale do aktivního napadání.
     
    2
    Everton se jako první vrhnul do útočné akce, ale ta byla zastavena dobrým zákrokem na hranici šestnáctky.
     
    1
    A dnešní utkání nám právě odstartovalo! Favority dnešního duelu jsou domácí fotbalisté, kteří nastoupili v modrých dresech, hosté hrají v červených.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Everton FC: Pickford – Young, Tarkowski (C), Branthwaite, Mykolenko – Garner, Harrison, Gueye, McNeil – A. Doucouré – Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Virginia – Keane, Patterson, Godfrey, Am. Onana, Danjuma, Beto, Chermiti, Dobbin.
    Trenér: S. Dyche.

    AFC Bournemouth: Neto (C) – Tavernier, Zabarnyj, Senesi, Kerkez – Christie, Cook – Smith, Billing, Ouattara – Solanke.
    Náhradníci: Radu – Aarons, D. Brooks, Rothwell, Traorè, Sinisterra, Kluivert, Moore, Semenyo.
    Trenér: Andoni Iraola.

    Rozhodčí: Coote – Wood, Scholes.
     
    AFC Bournemouth

    Bournemouth je na tom ještě o něco hůře než jeho dnešní soupeř, jelikož po sedmi duelech má na svém kontě body jen tři a patří mu dokonce devatenáctá pozice. Z tohoto pohledu to je důležitý zápas, avšak na závěry je rozhodně ještě brzy. Hostující hráči jsou na tom z pohledu defenzivy ještě hůře, jelikož inkasovali branek patnáct, sami jich dali pět. Bournemouth vybojoval v posledních třech duelech jediný bod za remízu s Chelsea, jinak padl s Brightonem a Arsenalem.
     
    Everton FC

    Everton se loni sotva zachránil, na sestupující Leicester měl náskok pouhých dvou bodů. A letos to vypadá, že bude mít hodně podobné starosti. Po sedmi odehraných duelech má na svém kontě pouhý čtyři body a patří mu až šestnáctá pozice. Domácí hráči mají obrovský problém v defenzivě, jelikož inkasovali už dvanáct branek, zatímco jich sami dali šest. Everton získal z posledních tří duelů tři body, když porazil Brentford. Jinak ale padl těsně s Arsenalem a s Lutonem.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního duelu osmého kola anglické Premier League! Spolu se podíváme na duel mezi domácím Evertonem a hostujícím Bournemouthem. Úvodní výkop je naplánovaný na 16:00 a my u toho nebudeme chybět.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Denisa Józsová

    Branky: 9. Garner, 37. Harrison, 60. A. Doucouré (Harrison)

    Karty:   11. Young (EVE), 34. Branthwaite (EVE) – 58. Solanke (BTH), 61. Neto (BTH)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 16:7. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:15.
    Everton FC: Pickford – Young, Tarkowski (C), Branthwaite, Mykolenko – Garner, Harrison (78. Patterson), Gueye, McNeil – A. Doucouré (90+1. Chermiti) – Calvert-Lewin (83. Beto).
    Náhradníci: Virginia – Keane, Godfrey, Am. Onana, Danjuma, Dobbin.

    Trenér: S. Dyche.

    AFC Bournemouth: Neto (C) – Tavernier, Zabarnyj, Senesi, Kerkez (67. D. Brooks) – Christie (46. Rothwell), Cook (67. Moore) – Smith (86. Aarons), Billing, Ouattara (57. Sinisterra) – Solanke.
    Náhradníci: Radu – Traorè, Kluivert, Semenyo.

    Trenér: Andoni Iraola.

    Rozhodčí: Coote – Wood, Scholes
    bahis siteleri