Plzeň – Vítkovice 1:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Kladno 3:4 (kon.) | Sparta – Liberec 1:4 (kon.)
Třinec – K. Vary 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 3:2 (po pr.) | Litvínov – Motor ČB 4:3 (kon.)
Mountfield HK – Pardubice 2:4 (kon.)
po prodl.
HC Kometa Brno
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
HC Olomouc
Neděle 08.10.2023, 17:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    HC Kometa Brno:

    Brněnský tým se s fanoušky loučil v předvečer státního svátku 27. září domácím vítězstvím nad Motorem 4:0. Následovalo mini turné po venkovních stadionech, Brňané si domů nakonec přivezli solidní šest bodů, když splnili povinnost na ledě Kladna (4:1) a jako první tým z extraligy našli recept na Spartu (2:0). Páteční podvečer zavedl Kometu na horkou půdu do Pardubic. Dynamo krátce před polovinou základní hrací doby odskočilo už na tříbrankový rozdíl, Moravané se ale nevzdali a ve 29. minutě obstaral branku naděje obránce Daniel Gazda, byla to už 4. branka Gazdy v sezoně, a osamostatnil se tak na čele brněnských střelců. Nicméně hned za další dvě minuty se radoval Steve Moses a díky využité přesilové hře z hole Lukáše Cingela dokázala Kometa za necelých pět minut hry smazat tříbrankové manko.

    Statečný výkony však na body z ledu nejbohatšího klubu extraligy nevedl. Pardubice ve třetí třetině nakonec zaznamenaly rozdílovou trefu, na kterou už brněnský tým nestačil zareagovat. Výkony posledních utkání však mají vzrůstající tendenci. Kometa ještě stále piluje přesilové hry, ale v Pardubicích už se z početní výhody radovala. Naopak pozor si Kometa navzdory vzorné disciplíně musí dát na oslabení, neboť v této disciplíně se ji zatím vůbec nedaří a s procentuální úspěšností 64.29 % ubráněných oslabení je nejhorší hned Vítkovicích.

    Kometa se na domácí led vrací po dlouhých 11 dnech. V moravské bitvě přivítá Olomouc, se kterou už se dvakrát utkala i v přípravě a pokaždé se radoval domácí celek. Bude to platit i v neděli?
     
    HC Olomouc:

    Hokejistům s kohoutem na hrudi se zatím podařilo zvítězit ve třech utkáních, pokaždé se tak stalo na domácím ledě. Zrovna v pátečním kole si Hanáci připsali cenné vítězství, když udolali Plzeň 3:2 a poslali ji na poslední místo tabulky, sama Olomouce je na 9. místě, pouze o jediný bod před brněnským týmem. Kohouti už za sebou mají také měření sil s favority, proti Pardubicím ani Spartě nepřekvapili, na první venkovní výhru sahali ve Vítkovicích, ale Ostravané nakonec moravského konkurenta udolali v prodloužení.

    Po odchodu Jana Kání se v Olomouci znovu hledá vůdce ofenzívy. Zatím to vypadá, že jej Olomouc našla v přerovské akvizici Roku Macuchovi, ten vede produktivitu týmu s bilancí 2+5. Nejvíc branek nasázel soupeřům Jakub Navrátil (3+2) společně s obráncem Daliborem Řezníčkem (3+2), při jehož pobytu na ledě se Olomouci daří, což dokazuje také jeho hodnocení v +/-, kde má Řezníček nejvyšší hodnotu z olomouckých hráčů +4.

    Co se zatím Olomouci vůbec nedaří, je disciplína. S vysokým počtem 118 trestných minut se řadí na nepopulární 2. místo hned za nejhorším Kladnem, jen pro srovnání Kometa obdržela trestných minut pouze 66, tedy téměř polovinu oproti hříšným Hanákům. Olomouci se také vysoké množství trestů nevyplácí, inkasovali už 10 branek v oslabení. Svěřencům trenéra Jana Tomajka zatím nefungují ani přesilové hry, v osmi duelech se pouze jednou Olomouc radovala z početní výhody, což je tristní bilance. Námětů ke zlepšení je v kádru středomoravského týmu hned několik, uvidíme, s čím se vytáhnou na brněnské půdě.
     
    BRNO vs. OLOMOUC

    Hezkou neděli z jihu Moravy! Kometa se po jedenácti dnech vrací na domácí led, v bitvě moravských konkurentů přivítá Olomouc. Hanáci zatím čekají na první venkovní vítězství v novém ročníku extraligy, naopak Kometa může být spokojena po venkovní sérii tří duelů na ledech soupeřů si dovezla domů šest bodů. Kdo se bude radovat dnes?
    Zvítězí Brno v domácím prostředí?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Furch (Lukeš) – Lintuniemi, Ščotka, Kučeřík (A), Holland, Ďaloga, Gazda, Zahradníček – Pospíšil, Cingel, Moses – Kohout, Marcinko (A), Zbořil – Zaťovič (C), Holík, Flek – Okál, Zembol, Jenyš.
    Trenér: Modrý

    HC Olomouc: Konrád (Frgál) – Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Rutar, Švrček, Škůrek, Černý – Navrátil, Knotek (A), Bambula – Chmielewski, Macuh, Klimek – Kusko, P. Musil (A), Orsava – Kunc, Anděl, Kucsera.
    Trenér: Tomajko

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Axman, Blažek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Pospíšil si najel do útočného pásma na levém křídle a skrz bránícího hráče prověřil Konráda, olomoucký brankář si připsal první zákrok v utkání.
     
    00:52
    Olomouci se zatím nedaří překonat útočnou modrou čáru, její druhý pokus končí ofsajdem.
     
    01:29
    Start utkání je zatím hodně o nepřesnostech, hra se navíc poměrně často přerušuje.
     
    01:39
    Orsava se snažil usměrnit střelu od modré čáry v podání Švrčka, puk ale zamířil zcela mimo branku Brna a Furch si dnes ještě na kotouč nesáhl.
     
    02:45
    Pospíšilovo nahození zachytil Konrád do lapačky a ihned rozehrál svým obráncům, Hanáci se však z obranného pásma nedostali a Kometa hledá prostor pro kombinace.
     
    03:18
    Lintuniemi obdržel puk na osu od Pospíšila, jeho snahu o střelu ze slibné pozice zablokoval Ondrušek.
     
    03:44
    Na druhé straně se s pukem na pravém kruhu vytočil Knotek, jeho pokus šel mimo.
     
    03:57
    Bambula přenechal v útočném pásmu puk Rutarovi, ten zakončoval z osy hřiště, ale jeho střela neměla potřebnou razanci a Furch bez problémů kotouč přikryl.
     
    04:30
    Ďaloga nyní předvedl své rychlé nohy, obkroužil s pukem pásmo Olomouce, aby poslal přihrávku na hranici brankoviště Zaťovičovi, brněnský kapitán se ještě snažil vylepšit pozici pro některého ze svých spoluhráčů, ale jeho přihrávku nikdo v brněnském dresu neusměrnil ani nezpracoval.
     
    05:05
    Střela Holíka byla sražena, ale k odraženému puku se dostal Flek, z levé strany ale Konráda neprostřelil!
     
    05:42
    Brňané jsou v prvních minutách častěji na kotouči, navíc jsou teď i v územní převaze.
     
    06:16
    Kucsera rychle přenes hru do brněnské třetiny a připravil střeleckou pozici pro Kunce, ten mířil na bližší tyč brněnské klece, kde si ovšem prostor pohlídal pozorný Furch. Následuje komerční přestávka.
     
    06:32
    Dobrou práci nyní předvedl domácí útočník Cingel, ten nejprve vystihl rodící se kombinaci hostů v obranném pásmu, aby puk vyvezl až do třetiny Olomouce.
     
    07:28
    Kometě neschází aktivní a rychlý pohyb, co ji zatím trápí je přesnost v kombinacích.
     
    07:46
    Jakub Flek po individuální akci zakončoval z levého kruhu, Konrád kotouč vyrazil.
     
    08:12
    Olomouc se snažila více zdržet před Furchem, ale po nahození Ondruška a zákroku Furcha betonem se hra stěhuje opět na druhou stranu hřiště.
     
    09:21
    Pospíšil poslal ve středním pásmu puk na rozjetého Ďalogu, ten se snažil proklestit mezi olomouckými obránci, ale k zakončení se nedostal.
     
    09:54
    Další slibná šance Komety, Lintuniemi připravil střelu pro Mosese, Konrád opět puk vyrazil, ale po zákroku si vůbec nebyl jistý, kam puk zamířil.
     
    11:12
    Holland riskantně rozehrával a toho mohl využít Ondrušek, když zachytil puk na modré čáře, ale příležitost pro zakončení prováhal.
     
    11:16
    Chyba Rhetta Hollanda však teď Kometu bude stát dvě minuty v oslabení, právě Holland si musel pomoci faulem a odsedí dvě minuty za sekání.
     
    11:27
    Jakub Flek ve vlastním oslabení vystartoval do útočného pásma, navedl si puk mezi kruhy, odkud prudce vypálil, olomoucký brankář jeho ránu vyrazil a podržel svůj tým!
     
    12:04
    Kometa se zatím brání velmi dobře, hosté se ještě nedokázali zformovat před Furchem.
     
    12:55
    Ondruškovu ránu zablokoval Kučeřík, puk je ale stále ve hře.
     
    13:08
    Ondrušek na modré čáře vyzval ke střele z voleje Macucha, jeho prudká rána protáhla Furcha, který ji ale zneškodnil betonem.
     
    13:16
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    13:43
    Další olomoucký protiútok končí ofsajdem, následuje komerční přestávka.
     
    14:16
    Zaťovič ujížděl do přečíslení dva na jednoho s Flekem, ale bekhendová přihrávka brněnského kapitána byla zablokována.
     
    14:47
    Olomouc v útočném pásmu teď nic moc nepředvedla a Ďaloga bude mít dostatek času, aby hru uklidnil a počkal na dostřídání spoluhráčů.
     
    15:34
    Černého nahození se snažil usměrnit Klimek, který trefil letící puk ze vzduchu, ale k jeho smůle nezamířil na branku Brna nýbrž mimo.
     
    15:57
    Kohouti se snaží přitlačit, Kometa teď vyhodila jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    16:45
    Nepřesnosti nyní na obou stranách, zaváhání v rozehrávce Gazdy mohl trestat Klimek, ale jeho spoluhráč Černý přihrávku na modré čáře nezpracoval a hosté útočné pásmo ztratili.
     
    17:42
    Bambula teď najel s pukem na osu hřiště, poslal puk na Navrátila, který z hranice brankoviště trefil tyč brněnské branky!
     
    18:59
    Kometa v útočném pásmu kroužila s pukem, ale vážnější ohrožení Konrádovy brány se neuskutečnilo.
     
    19:37
    Marcinko vypálil z levého kruhu, Konrád puk pouze vyrazil a ze druhé vlny se ještě k zakončení dostával Kohout, ale branku minul.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka moravské bitvy mezi Brnem a Olomoucí je za námi. Sledovali jsme celkem opatrný hokej, oba celky se jen těžce dostávaly k přímému ohrožení brankářů. Kohouti měli k dispozici početní výhodu, ale vyloučení Hollanda nepotrestali. Druhá třetina odstartuje v 17:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Olomouc se ihned nastěhovala do útočného pásma a hledá prostor pro kombinaci.
     
    20:52
    Hosté z aktivity těží možnost druhé přesilové hry v utkání, dvě minuty fasuje Kristián Pospíšil za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    21:22
    Marcinko vyhodil podél mantinelu, na modré čáře se snažil puk zpracovat Flek, to se mu podařilo, ale ocitl se v postavení mimo hru.
     
    21:56
    Po přihrávce Řezníčka pálil z voleje Aron Chmielewski, Furch zastavil puk betonem a následně jej i dostal pod kontrolu a hru přerušil.
     
    22:21
    Po ráně Macucha vyrazil Furch puk do prostoru slotu, zde se ke střele dostal Kunc, ale Furch i napodruhé zasáhl betonem.
     
    22:52
    Kometa hraje v plném počtu, přečkala i druhé oslabení v utkání.
     
    23:32
    Moses vyslal do protiútoku Cingela, ten postupoval v přečíslení dva na jednoho s Pospíšilem, kterému se snažil puk předhodit bekhendem, ale dostal se už do příliš ostrého úhlu a ze slibně se rodící akce Brna nevyplynulo pro Olomouc žádné vážnější ohrožení.
     
    24:46
    Na druhé straně připravil Kohout palebnou pozici Gazdovi, prudkou ránu brněnského zadáka zblokoval Navrátil.
     
    25:54
    Třetí formace Brna slibně kombinovala v útočném pásmu, ale výměny puku mezi Holíkem a Flekem k ohrožení Konráda nevedly, po střídání se pokusil olomouckou branku ohrozit alespoň střelou od modré čáry Okál, olomoucký brankář bez potíží vyrazil.
     
    26:52
    Po nahození Ondruška se puk odrazil k Macuchovi, ten se snažil skákavý kotouč dostat ze Furcha bekhendem, ale brněnský brankář se včas přemístil a znovu úspěšně vyrazil.
     
    27:16
    Nahození Lintuniemiho se odrazilo od zadního mantinelu na hůl Zbořila, ten ale ve slibné pozici vyslal bekhendové zakončení, které nemohlo nijak zvlášť vyvést z míry pozorného Konráda.
     
    27:53
    Bambula opět připravil slibnou střeleckou pozici svému spoluhráči, tentokrát mohl z jeho práce těžit na pravém kruhu Knotek, ale trefil pouze bránícího hráče Brna.
     
    28:19
    Jakub Flek nyní předvedl své rychlé bruslení, díky čemuž se dostal do samostatného úniku, svou akci sice zakončil a přinutil Konráda k zákroku, zároveň však ale vybojoval první přesilovou hru pro Brno v dnešním duelu!
     
    28:19
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Jan Švrček – 2 min., sekání.
     
    28:42
    Flek zakončoval z ostrého úhlu, puk se odrazil ještě k Cingelovi, ale ani jemu se nepodařilo procedit puk za Konráda.
     
    29:18
    Pospíšil si vyměnil puk s Cingelem, aby vypálil z levého kruhu, prudkou ránu Konrád vyrazil a z následné dorážky Cingel přestřelil.
     
    29:43
    Olomouci se podařilo vyhodit.
     
    30:15
    Knotek ve vlastním oslabení vybojoval v útočném pásmu puk pro Macucha, ten už Furcha prostřelil, ale puk se ke štěstí domácího brankáře svezl mimo branku!
     
    30:42
    Kometa bude mít další možnost přesilové hry, vyloučen je Aron Chmielewski za hákování.
     
    31:09
    Olomouc vyhazuje.
     
    31:24
    Pospíšil přihrál na hranu brankoviště Flekovi, ten ještě vylepšil střeleckou pozici ve slotu pro Cingela, jeho ránu z voleje ale Konrád vystihl!
     
    32:09
    Olomouc se osvobozuje, ještě před tím trefil boční konstrukci branky Ščotka.
     
    32:42
    Olomouc ustála i druhé oslabení v krátkém sledu a hraje v plném počtu.
     
    33:47
    Hollandův pak na Kohouta nakonec končí až na zakázaném uvolnění, po delší době se bude vhazovat před brankou domácího týmu.
     
    33:59
    Kometě se rozehrávka znovu nepovedla, další zakázané uvolnění vrací hru před Furcha.
     
    34:33
    Lintuniemi hledal na vzdálenější tyči Cingela, ten do kotouče skutečně zasáhl, ale ani tentokrát mu nebylo souzeno přesně umístit.
     
    35:49
    Třetí formace Brna opět krouží v olomouckém pásmu, po střele Kohouta se puk odrazil do slotu, ale Flek se k němu nedostal včas, aby mohl dorážet.
     
    36:20
    Brněnský tým teď svírá Olomoucké, další pokus měl na holi Gazda, ale z osy hřiště přestřelil!
     
    36:36
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nyní už se domácí radují a otevírají skóre zápasu! Tlak Komety vedl ke zmatkům před brankou Olomouce, ADAM ZBOŘIL nejprve bekhendem z hranice brankoviště připravil pozici pro Ďalogu, jeho střelu Konrád hokejkou parádně zneškodnil, ale na dorážku Zbořila už dosáhnout nemohl. Asistence: Marek Ďaloga.
     
    36:52
    Na druhé straně se k nahození od modré čáry dostal Švrček, ale pro Furcha nebyl žádný problém zasáhnout.
     
    37:55
    Kometa znovu usazena před Konrádem, obrana Olomouce je v pohotovosti.
     
    38:33
    Holík poslal puk na hranici pravého kruhu Lintuniemimu, střelu brněnského zadáka Konrád vyrazil.
     
    38:47
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Olomouc se prosazuje z ojedinělé akce po náporu Komety. V útočném pásmu poslal Anděl puk na levý kruh LUKÁŠI KUCSEROVI, který napřáhl a z voleje umístil kotouč na vzdálenější tyč brněnské branky. Asistence: Lukáš Anděl, Jakub Sirota.
     
    39:28
    Do rány Lintuniemiho se vložil Musil a obětavě zablokoval prudkou střelu brněnského obránce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina už nám konečně přinesla také změnu ve skóre. Olomouc nejprve na jejím startu neproměnila další početní výhodu. Kometa pak měla v krátkém sledu také možnost přesilových her, sice se neprosadila, ale přesilové hry ji pomohly k vytvoření náporu v olomouckém pásmu a z toho nakonec vyplynula i první branka v utkání, kterou obstaral Adam Zbořil. Olomouc však z ojedinělé akce srovnala krok, když Furcha propálil pohlednou střelou Lukáš Kucsera. Třetí třetina tak slibuje pokračování tuhé bitvy mezi moravskými konkurenty, bude zahájena v 18:44.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Bambula střílel od modré čáry, ale trefil pouze clonící hráče a Furch se nemusel vzrušovat.
     
    40:58
    Kohout v rychlém protiútoku uvolnil Marcinka, který zakončoval z levé strany bekhendem, Konrád se stačil včas orientovat a úspěšně zasáhl.
     
    42:01
    Obě mužstva se teď dopouští řady nepřesností, to jim brání k vedení přesnějších útočných akcí.
     
    42:20
    Flek poslal přihrávku Holíkovi, ten už zakončoval z prostoru slotu, ale Konrád opět vyrazil.
     
    43:40
    Olomouc zabezpečila modrou čáru, Kometa marně hledá cestu, jak se dostat před Konráda.
     
    44:13
    Řezníčkovo nahození usměrňoval na Furcha Klimek, brněnský brankář si nakonec se skákavým kotoučem poradil a hru přerušil.
     
    44:45
    Další nahození na brněnskou branku obstaral Sirota, Orsava však letící kotouč nedokázal usměrnit.
     
    45:10
    Pospíšil obešel na modré čáře Orsavu a prudce napřáhl, jeho rána orazítkovala tyčku, z dorážky pak netrefil odkrytou klec Steve Moses!
     
    46:04
    Kometa hluboko forčekuje v útočném pásmu, Olomouc má problémy rozehrát puk.
     
    46:24
    Na druhé straně pozlobil obranu Komety Kucsera, dostal se i bekhendovému zakončení, ale Furcha podruhé v utkání nepřekonal. Následuje komerční přestávka.
     
    46:51
    Jakub Flek opět svižným tempem vyvezl puk do útočného pásma, na levém křídle prudce napřáhl, jeho prudkou střelu nakonec vyblokoval Škůrek.
     
    48:02
    Rutar obdržel puk na modrou čáru, před Furchem clonil Klimek, ale i tak dokázal brněnský brankář puk najít a ukrýt v lapačce.
     
    48:36
    Akce se střídají na obou stranách, Pospíšil přenechal na modré čáře puk Kučeříkovi, ten minul.
     
    48:51
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti otáčejí skóre zápasu! Puk na osu hřiště obdržel nikým nehlídaný MICHAL KUNC a zamířil přesně k tyči. Asistence: Lukáš Anděl, Lukáš Kucsera.
     
    49:45
    Holík zakončoval skrz bránícího Řezníčka, Konrád jeho střelu vytáhl pohotovým betonem.
     
    50:39
    Elitní formace Brna dlouze kroužila s pukem v útočném pásmu, ale nakonec se díky vlastní nepřesnosti o územní výhodu připravila.
     
    51:23
    Kučeřík z obranného pásma poslal pas na Fleka, ten se natlačil z pravé strany až před Konráda, ale ideálně zakončit nedokázal, každopádně Kometa má alespoň vhazování v útočném pásmu.
     
    51:36
    Gazda vyslal dobře mířenou střelu od modré čáry, včas ale reagovala také připravená lapačka Konráda.
     
    51:49
    Brnu se naskýtá příležitost k vyrovnání. Menší trest za sekání obdržel Rok Macuch.
     
    51:53
    Olomouc ihned vyhazuje.
     
    52:13
    Steve Moses to vzal na sebe a najížděl na Konráda z levé strany, prostor u bližší tyče však hledal marně.
     
    52:28
    Komplikace pro Olomouc! Jakub Sirota vyhodil puk mimo ledovou plochu a bude potrestán za zdržování hry. Kometa bude hrát jednu minutu a jednadvacet vteřin v pěti proti třem!
     
    52:42
    Zbořil připravil palebnou pozici Gazdovi, jeho pokus mezi Konrádovy betony skončil úspěšným zákrokem olomouckého brankáře.
     
    53:05
    Kometa právě vstřelila branku!
    Jedinečnou příležitost k vyrovnání Kometa využívá! Brňané dlouze kombinovali, až nakonec Holík připravil ránu z voleje pro DANIELA GAZDU a brněnský zadák tentokrát už nekompromisně prostřelil Konráda. Asistence: Petr Holík, Steve Moses.
     
    53:09
    Brňané navíc pokračují v klasické početní výhodě.
     
    53:30
    Další prudkou ránu vyslal z pravého kruhu Pospíšil, Konrád vytěsnil ramenem.
     
    54:02
    Pospíšil adresoval puk do slotu, kde jej usměrnil na branku Olomouce Flek, Konrád včas zareagoval a podržel kohouty na vyrovnaném stavu.
     
    54:28
    Olomouc hraje v plném počtu.
     
    54:53
    Puk nyní propadl za olomouckou obranu a díky tomu dostal prostor na levém křídle Cingel, jeho ránu však znovu pokryl připravený Konrád, který dnes zatím minisouboje s Cingelem zvládá na výbornou.
     
    55:28
    Olomouc po delší době navštívila útočné pásmo, střela Ondruška však neprošla přes obranu Brna.
     
    56:23
    Kohout zpoza branky najel na pravý kruh, odkud vyslal prudkou střelu, tu Konrád zneškodnil a z dorážky se ještě pokoušel o rozdílovou branku Marcinko, olomoucký brankář si znovu poradil. Následuje komerční přestávka.
     
    56:23
    Dnešní utkání sleduje 6708 diváků.
     
    56:27
    Gazda opět prudce napřáhl na modré čáře, tentokrát Konrád včas zasáhl betonem, ale Olomouc se osvobozuje pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    57:05
    Do ofenzívy se dostává i Olomouc, Švrček mířil na branku Komety od modré čáry, svému brankáři pomohl bránící Holík, který střelu hostujícího zadáka přizvedl do ochranné sítě.
     
    57:21
    Tentokrát vyhození pouze za cenu zakázaného uvolnění odehrála Kometa, vhazuje se znovu před Furchem.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:21
    Aron Chmielewski zkusil Furcha překvapit schovanou střelou od mantinelu, brněnský brankář si však kotouč pohlídal a ukryl v lapačce.
     
    58:47
    Olomoučtí se teď srazili u vlastní střídačky a z ledu se jen těžce zvedá Rok Macuch.
     
    59:36
    Už běží poslední minuta první třetiny, po bojích v obranném pásmu Kometa vyhodila jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba je minulostí a obě moravská mužstva si rozdělí po bodovém zisku, čemuž i odpovídal obraz hry ve třech třetinách. Olomouc nejprve ve třetí třetině otočila skóre zásluhou Michala Kunce. Pak si ale Hanáci sami zkomplikovali situaci, když Kometě umožnili dvojnásobnou početní výhodu, kterou nakonec zužitkoval pátou brankou v sezoně obránce Daniel Gazda. Nyní bude následovat prodloužení ve třech hráčích na obou stranách, pokud se ani do pěti minut nerozhodne, budou následovat samostatné nájezdy. Pro Olomouc je už však nyní jasné, že po Vítkovicích si minimálně bod odveze i z ledu druhého moravského konkurenta, dočká se i první výhry? To se dozvíme už za malou chvíli.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:15
    Bambula dopravil puk do útočného pásma, najel si na osu hřiště a přihrávkou jej posílal na hranici brankoviště, kde byl připraven Ondrušek, tomu však kotouč ujel a slibně se rodící akce nebyla zakončena.
     
    61:08
    Pospíšil byl zahákován Macuchem a Kometa bude mít k dispozici trestné střílení!
     
    61:08
    K trestnému střílení se rozjel Kristián Pospíšil, položil si Konráda a pak sebejistě zavěsil. Ovšem rozhodčí budou ještě na videu kontrolovat, zda Pospíšil nenechal puk za sebou!
     
    61:08
    Stále se prohlíží záznam trestného střílení, který určí, zda si Kometa doma ponechá bonusový bod, nebo zda se bude pokračovat ve hře.
     
    61:08
    Hlavní rozhodčí po dlouhé poradě rozpažil! Branka nemohla být uznána pro dotek brankáře s pukem a Pospíšil už zakončoval dle verdiktu nadvakrát! Boj o bonusový bod z moravské bitvy tak bude pokračovat!
     
    61:29
    Kometa bude mít další možnost dnešní utkání ukončit. Dvě minuty za podrážení nafasoval Jiří Ondrušek.
     
    61:58
    Zbořil připravil ránu pro Gazdu, Konrád však dobře četl hru a byl připraven prudkou ránu brněnského zadáka zkrotit.
     
    62:25
    Další Gazdovu střelu Konrád vyrazil, Marcinko se k dorážce nedostal a Olomouci se podařilo vyhodit.
     
    63:20
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nyní už je rozhodnuto! Čtveřice brněnských hráčů tak dlouho stahovala smyčku kolem olomoucké branky, až se nakonec ke střele dostal JAN ŠČOTKA a ze slotu propálil Konráda. Druhý bod tak nakonec přeci jen zůstane v Brně. Asistence: Jakub Flek.
     
    Konec zápasu.
     
    Moravská bitva je u konce! Kometa si doma ponechává dva body, jeden putuje na Hanou do Olomouce. Prodloužení nejprve nabídlo drama při kontrolování trestného střílení z produkce Kristiána Pospíšila, kterou nakonec po delší poradě u videa rozhodčí neuznali jako rozhodující okamžik pro výsledek utkání. Nakonec se ale přeci jen Brno raduje, v prodloužení bylo aktivnějším týmem, vynutilo si početní výhodu a tu proměnil Jan Ščotka ve vítěznou branku svého týmu. Z mé strany je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost při sledování přenosu a z Brna vám přeji příjemný zbytek nedělního večera.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    Adam Zbořil (KOM)

    Lukáš Kucsera (OLO) (19:38:14)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 37. Zbořil (Ďaloga, Kohout), 54. Gazda (Holík, Moses), 64. Ščotka (Flek) – 39. Kucsera (Anděl, Sirota), 49. Kunc (Anděl, Kucsera)


    HC Kometa Brno: Furch (Lukeš) – Lintuniemi, Ščotka, Kučeřík (A), Holland, Ďaloga, Gazda, Zahradníček – Pospíšil, Cingel, Moses – Kohout, Marcinko (A), Zbořil – Zaťovič (C), Holík, Flek – Okál, Zembol, Jenyš.
    Trenér: Modrý

    HC Olomouc: Konrád (Frgál) – Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Rutar, Švrček, Škůrek, Černý – Navrátil, Knotek (A), Bambula – Chmielewski, Macuh, Klimek – Kusko, P. Musil (A), Orsava – Kunc, Anděl, Kucsera.
    Trenér: Tomajko

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Axman, Blažek

    Diváci: 6708
    bahis siteleri