Tampa – Nashville 5:3 (kon.) | Pittsburgh – Chicago 2:4 (kon.) | Vegas – Seattle 4:1 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
2:4 (1:0, 1:1, 0:3)
Chicago Blackhawks
Středa 11.10.2023, 02:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:33 Nick FOLIGNO - 2:4
     
    58:33
    Chicago právě vstřelilo branku!
    A je asi rozhodnuto. Ve vlastním pásmu si puk vybojoval NICK FOLIGNO, za červenou čarou vystřelil, ale i když minul, v pásmu se k němu puk po Perryho přiklepnutí vrátil a on už neměl zblízka problém trefit prázdnou branku – 2:4. Asistence: Corey Perry, Jason Dickinson.
     
    57:32
    Jarry je na střídačce, je tu power-play Pittsburghu.
    55:29 Jason DICKINSON - 2:3
     
    55:29
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Je tu obrat ve skóre! Hosté se vydali do útoku, po překonání modré čáry přišla zblokovaná střela, puk se odrazil na hůl JASONA DICKINSONA a ten se ranou z pravého kruhu trefil přesně pod lapačku přemisťujícího se Jarryho – 2:3! Asistence: Corey Perry, Nick Foligno.
    51:42 Mrázkův další parádní zákrok
     
    51:42
    Karlsson našel bekhendem Guentzela, jeho okamžitou střelu z pravé strany ale Mrázek zastavil bleskurychlou lapačkou!
    50:05 Cole GUTTMAN - 2:2
     
    50:05
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Teď už to hostům vyšlo a je srovnáno! Po akci křídlem přihrál Jones od brankové čáry na pravý kruh, kde byl chvíli volný COLE GUTTMAN a ten se trefil na bližší tyčku. Jarryho máchnutí lapačkou vyšlo naprázdno a je to 2:2. Asistence: Seth Jones, Andreas Athanasiou.
     
    44:35
    Hosté si dají další přesilovku, neboť Kris Letang byl vyloučen na dvě minuty za krosček!
     
    42:28
    Je tu přesilovka pro Chicago, dvě minuty za hákování obdržel Matt Nieto.
    35:37 Ryan DONATO - 2:1
     
    35:37
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Je sníženo. Chicago pokračovalo v tlaku, po udržení pásma se zleva dostal ke střele Vlasic, jeho pokus Jarry jen vyrazil před sebe a dorážející RYAN DONATO si bleskovým přehozením dokázal dát puk na bekhend a zasunout za brankovou čáru – 2:1. Asistence: Alex Vlasic, Connor Bedard.
     
    31:56
    Hosté ještě zkusili trenérskou výzvu a kontrolu u videa pro případný ofsajd, po poměrně dlouhé kontrole byl ale gól definitivně uznán. Chicago bude ale hrát v oslabení pro neúspěšnou trenérskou výzvu. Trest odsedí Corey Perry.
    31:56 Sidney CROSBY - 2:0
     
    31:56
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí unikají do dvoubrankového náskoku. Po delší době jsme viděli pěknou kombinaci, Mrázek nejprve vyřešil jeden závar, ale o malou chvíli později přišel ťukec s finální příhrou na levý kruh a SIDNEY CROSBY trefil odkrytou část branky – 2:0. Asistence: Jake Guentzel, Marcus Pettersson.
     
    21:11
    Dnes druhá přesilovka pro Chicago, na trestné lavici je už Jeff Carter s dvouminutovým trestem za držení hole.
    12:28 Mrázkův semafor proti Karlssonově střele
     
    12:28
    Parádní semafor od Mrázka! Po vyhraném buly si z modré čáry sjel Karlsson, vyslal prudkou střelu zápěstím, český gólman ale vytasil opravdu povedený zákrok.
     
    11:34
    Přesilovka i pro Pittsburgh, dvouminutový trest za podrážení si vykoledoval Wyatt Kaiser.
    07:04 Bryan RUST - 1:0
     
    07:04
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je tu úvodní branka utkání! Domácí tým se dostal do útočného pásma, nahození z pravé strany skvěle tečoval BRYAN RUST a poslal puk nad Mrázkovo rameno. Vše ještě muselo potvrdit video, neboť puk se odrazil od vnitřní konstrukce branky a ihned vylétl ven – 1:0. Asistence: Kris Letang, Lars Eller.
     
    04:53
    Je tu první vyloučení utkání, na trestnou lavici zamířil Lars Eller s dvouminutovým trestem za nedovolené bránění brankáři. Přesilovka pro Chicago.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 8. Rust (Letang, Eller), 32. Crosby (Guentzel, M. Pettersson) – 36. Donato (Vlasic, Bedard), 51. Guttman (S. Jones, Athanasiou), 56. Dickinson (Perry, N. Foligno), 59. N. Foligno (Perry, Dickinson)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (Nedeljkovic) – Letang (A), Graves, E. Karlsson, M. Pettersson, Ruhwedel, P. Joseph – Rust, Crosby (C), Guentzel – Rakell, Malkin (A), R. Smith – Harkins, Eller, D. O'Connor – Carter, Acciari, Nieto.
    Trenér: Mike Sullivan

    Chicago Blackhawks: Mrázek (Söderblom) – S. Jones (A), Vlasic, Murphy (A), Korchinski, Kaiser, Tinordi – Donato, Bedard, Hall – T. Raddysh, Reichel, T. Johnson – Athanasiou, Guttman, Katchouk – N. Foligno (A), Dickinson, Perry.
    Trenér: Luke Richardson

    Rozhodčí: Sutherland, Luxmore – Kovachik, Marquis

    Diváci: 18 411
    bahis siteleri