Akademici Plzeň – North wings Ústí 6:2 (kon.) | HC MUNI – VUT Cavaliers Brno 1:3 (kon.)
konec
Akademici Plzeň
6:2 (2:1, 2:1, 2:0)
HC North Wings Ústí nad Labem
Středa 11.10.2023, 19:00 • LOGSPEED CZ Aréna (tréninková hala), Plzeň • Univerzitní liga ledního hokeje • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Plzeňští Akademici potvrdili roli velkého favorita, v domácí aréně rozstříleli ústecké North Wings výsledkem 6:2.

    Domácí hokejisté vstřelili po dvou gólech v každém dějství. North Wings se nicméně drželi statečně a do třetí dvacetiminutovky nastupovali s mankem dvou tref. Zdramatizování se ale nekonalo, ve 48. minutě zkompletoval hattrick Aleš Matoušek střelou mezi brankářovy betony, konečnou podobu dal skóre střetnutí o pouhou minutu později obránce Marek Bláha, jenž skončil na dvou gólech.

    Svěřenci trenéra Setikovského si polepšili na šest bodů a v tabulce si polepšili na druhou příčku. North Wings zůstávají bez bodu předposlední osmí, hůře na tom jsou pouze hokejisté z ostravské univerzity. (21:12:52)
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    V závěrečných vteřinách ujel do úniku Lukáš Folda, střelu na lapačku měl Milan Kožnar pod kontrolou, puk udržel v rukavici.
     
    59:39
    Zřejmě poslední zákrok pro Jiřího Černého, jehož nepřekvapila střela zleva mezi betony, ty srazil k sobě včas a postaral se o přerušení hry.
     
    59:24
    Ještě vylepšit konečné vítězství chtěl David Roubal, ostrou střelu zápěstím vyslal z levého kruhu o kousek nad břevno.
     
    58:43
    Volnějším středem chtěl do útočné třetiny projet Dominik Houdek, na hraně pravidel byl zastaven Adamem Šubrtem. Rozhodčí nevylučují.
     
    58:16
    Zase pouze nahození od mantinelu, s nímž si Jiří Černý poradil bez většího zaváhání, kus černé gumy uschoval v lapačce.
     
    57:58
    Nahozením po levém mantinelu se prezentoval Jakub Štochl. Za bránu North Wings poté nejrychleji dojel bránící Hanuš Petržílka.
     
    57:27
    Adam Janoušek se chystal k bekhendovému blafáku, ale nepovedl se mu, za pět minut dvanáct soupeři vypíchl puk Jakub Sysel.
     
    56:51
    Střelu z poloviny vyprodukoval Jan Velhartický. Jiří Černý zaváhání nepřipustil, z lapačky navíc puk zvládl vyklepat pro Kalu.
     
    56:19
    Slabé nahození od pravého mantinelu a snadný zákrok pro Jiřího Černého. Akademici jsou pod tlakem, ale to je za současného stavu nemusí vůbec mrzet.
     
    55:55
    Dlouhou přihrávku za obranu vyzkoušel Adam Werner. Adresátem byl Pavel Gottfried, k němuž hrací předmět nepustil Tomáš Soukup.
     
    55:23
    Sám Jan Velhartický nahodil puk, sám si ho i dojel. Od mantinelu posléze nahrával naslepo do brankoviště, kde kraloval Jakub Štochl.
     
    54:57
    Domácí hrají zodpovědně dozadu. Nyní perfektně zabral Tomáš Pánek, dohnal Pavla Kušeje a touš mu vypíchl čistým způsobem.
     
    54:29
    Do plné obrany útočil Adam Janoušek, dlouho avizovanou nahrávku doleva bez problémů vypíchl Matěj Gažík.
     
    53:55
    Obráncem ztečovaný puk mířil vysoko nad bránu, Milan Kožnar nechtěl nechat nic náhodě a pro kotouč si sáhl lapačkou.
     
    53:22
    Okamžitě po buly vypálil tvrdou forhendovou dělovku Jakub Štochl, Milan Kožnar bez problémů zakročil vystrčenou vyrážečkou.
     
    52:58
    Po pravém mantinelu nabral vysokou rychlost Pavel Kušej. Zkusil se natlačit před bránu, v čemž mu zabránil Robert Kala.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. Reitspies (Říha, Matoušek), 11. Matoušek (Říha, Reitspies), 21. Matoušek (Říha), 31. Bláha (Vavřička, Roubal), 48. Matoušek (Reitspies, Šibra), 49. Bláha (Folda, Vavřička) – 13. Tot (Gottfried, T. Jarý), 37. T. Jarý (Janoušek, Petržílka)


    Akademici Plzeň: Černý (Varga) – Kala, Štochl, Pánek, Sysel, Houdek, Bláha, Sýkora, Soukup – Šiška, Gažík, Vavřička, Roubal, Šucha, Folda, Reitspies, Rejzek (A), Králíček, Matoušek, Šibra (C), Říha.
    Trenér: Jan Setikovský

    HC North Wings Ústí nad Labem: Kožnar (Gestner) – Šubrt, Martínek, P. Jarý (A), Petržílka (A), Werner, Miškovič, Štěpánek – Kušej, Vrba, Velhartický, Jindra, Dykast, T. Jarý, Tot, Gottfried, Janoušek (C), Svoboda.
    Trenér: Martin Štěpánek

    Rozhodčí: Jílek – Rubáš, Brtník

    Diváci: 297
    bahis siteleri