Kometa Brno – Vítkovice 3:5 (kon.) | K. Vary – Pardubice 0:3 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 3:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Plzeň 3:4 (kon.) | Motor ČB – Třinec 1:2 (1:2 po s.n.) | Litvínov – Kladno 5:4 (po pr.)
konec
HC Sparta Praha
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Mountfield HK
Neděle 15.10.2023, 16:00 • O2 arena • Tipsport extraliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Spartě se vstup do sezony povedl náramně. Po prvních 6 zápasech vedla tabulku a nenašla přemožitele. To se ale změnilo v sedmém kole, kdy jí porazila Kometa. Z posledních čtyř utkáních zvítězili Pražané pouze jednou, což je posunulo na třetí místo tabulky. Po prohrách s Libercem a Litvínovem budou chtít sparťané zpět na vítěznou cestu. Spartě může pomoc k výhře její výborné oslabení, v kterém jsou procentuálně druzí ze všech týmů. Navíc v nich nastříleli více gólů, než jakýkoliv jiný tým. Nejproduktivnějším hráčem je ve Spartě kapitán Michal Řepík s 11 body (6+5), nejlepším střelcem taktéž Řepík s 6 góly. Nejvíc asistencí si připsal Filip Chlapík, a to 8.
     
    Hradec Králové dýchá Spartě na krk, v tabulce drží čtvrté místo. Východočeši zatím zažívají nekonzistentní start do sezony. Pět výher a pět porážek mluví za vše. Po prohraném derby s Dynamem si napravili hradečtí náladu v Olomouci, kde vyhráli na nájezdy. V čem Hradec v této sezoně exceluje jsou přesilovky, v těch si drží druhou nejvyšší procentuální úspěšnost 29 %. Bude zajímavé, jestli je dokáže oslabení Pražanů udržet na uzdě. Nejproduktivnějšími hráči Mountfieldu jsou Oliver Okuliar (8+3) a Jeremie Blain (3+8), oba s 11 body. Nejlepším střelcem je Okuliar s 8 góly. Nejvíc asistencí si připsal Blain, a to 8.
     
    V průběžném ročníku ELH se nedělní soupeři potkají poprvé. V minulé sezoně byla ve vzájemných zápasech lepší Sparta, ta vyhrála tři ze čtyř utkání.
    Trefí se dnes?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Mozík, Krejčík, Krutil, Kempný, Moravčík, Němeček, T. Tomek – Forman, O. Najman, Buchtele – Kestner, Lajunen, Konečný – Řepík, Horák, P. Kousal – Hauser, D. Vitouch, Senčák.
    Trenér: Pavel Gross

    Mountfield HK: Bartošák (Kiviaho) – Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Pavelka, Freibergs, Gaspar – R. Pavlík, Zachar, Okuliar – Jasper, Tamáši, Šťastný – Perret, Lalancette, Jergl – A. Novotný, Pilař, Eberle.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rozhodčí: Jeřábek,Kika – Svoboda,Špůr.
     
    Hezké nedělní odpoledne u extraligového utkání mezi týmy HC Sparta Praha a Mountfield Hradec Králové. Sparta si bude chtít po dvou prohrách za sebou spravit chuť na domácím ledě, v cestě jí bude stát Mountfield, ten v posledním zápase porazil venku Olomouc. Utkání začne v 16:00.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Sparta zvítězila úvodní buly, poté se ovšem dostala do úmyslného ofsajdu.
     
    01:00
    Po nepovedené přihrávce Krejčíka z levé strany obranného pásma Sparty měl příležitost Mountfiled, přihrávka před bránu si ale nikoho nenašla
     
    01:50
    Moravčík zkoušel štěstí z pravé části útočného pásma, střela se ztratila v chlumu obránců Hradce.
     
    02:50
    Šikovná přihrávka Najmana na Formana, ten jel z pravé části středového pásma sám, zakončil pouze do betonu, od kterého se puk odrazil za branku.
     
    03:40
    Horák našel po nájezdu z levé části kluziště v předbrankovém prostoru volného Kousala, ten se nejdřív trefil pouze do Bartošáka a z dorážky trefil tyč.
     
    04:29
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Michael Gaspar – 2 min., nedovolené bránění.
     
    05:20
    Sparta se nedokázala v první minutě přesilovky dostat ke střele, Hradec se dokonce dostal do protiútoku, přihrávka na Okuliara byla ale dlouhá.
     
    06:30
    Krejčík najel z pravé části středního pásma do útoku, zkusil pouze prověřit nahozením Bartošáka, který byl pozorný a pravým betonem vyrazil puk ke svým obráncům.
     
    06:50
    Hradec ubránil oslabení bez větších problémů.
     
    07:45
    Oba týmy se snaží dostat do útočného pásma, hraje se ve středu kluziště.
     
    08:36
    Šťastný se snažil posunout puk do útočného pásma, pokus mu zmařila obrana Sparty.
     
    10:30
    Najman našel ze středního pásma Formana na pravé straně kluziště, ten si najel do dobré příležitosti, ve které zkusil ze středu kruhů střelu z otočky, mezeru mezi betony mu na poslední chvíli zavřel Bartošák.
     
    10:45
    Najman si našel puk po střele Formana, znovu zkusil z levého kruhu střelu mezi betony, Bartošák byl však opět připraven.
     
    11:55
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Jeremie Blain – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    12:30
    Sparta začala přesilovku přihrávkou z buly před branku soupeře, tam se ale ke střele ještě nedostali, u té byl o chvíli později Kousal, ten ale nevychytal časování a střela z první se mu nepovedla.
     
    13:40
    V oslabení unikl do samostatného úniku Zachar, ten v se snažil vymíchat Kováře a zakončit u levé tyče, Kovář ale vytáhl skvělý zákrok a rozštěpem zachránil bezgólový stav.
     
    14:05
    Do další příležitosti se dostal Lalacette, ten si po vyhraném vhazování u modré čáry najel před branku a odtamtud vystřelil na vyrážečku Kováře, ten byl nachystaný a puk vytěsnil.
     
    15:20
    Hradec tlačí ke konci třetiny Spartu, ke střele z levé části útočného pásma zkusil štěstí Kalina, puk šel mimo branku.
     
    16:30
    Sparta se dostala na druhé straně k nebezpečné akci, ze středu kruhů střílel Lajunen, trefil pouze břicho Bartošáka.
     
    17:12
    Hradec je po akci Sparty zpět v útočném pásmu, Pražané vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    18:15
    Sparta vyhrála vhazování a pokusila se o nájezd do útoku, Hradec jí to částečně překazil, ale odhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    18:45
    Nahození Řepíka skončilo po odražení od betonů u Horáka, ten si z pravého mantinelu našel před brankou Kousala, který trefil pouze vyrážečku Bartošáka.
     
    19:50
    Najman se pokusil začít poslední akci první třetiny, nahození ze středního pásma Bartošáka nepřekvapilo a obránci Mountfieldu si poté puk u mantinelů za brankou pohlídali.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Oba týmy si našly v první třetině velké příležitosti, žádná z nich ale nevyústila v gól. To ani dvě přesilové výhody Sparty. Druhá třetina začne v 16:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Sparta vítězí úvodní buly.
     
    20:40
    Hradec se dostal do útočného pásma po zakázaném uvolnění, ke střele se s kombinacemi nedostali.
     
    21:02
    Druhá lajna Hradce zkusila překvapit se se střelou při nájezdu za branku z pravé strany, Kovář byl ale nalepený na tyči a puk podržel.
     
    21:35
    Horák si z prostoru za brankou hostů našel volného Kousala, ten se ale z blízkosti střelou zápěstím neprosadil.
     
    22:50
    Okuliar se ocitl ve skvělé příležitosti po vhazování u levého kruhu domácích, podel mantinelu si najel až před Kováře, na přípravu střely ale neměl dostatek místa a umístěním puku mezi betony brankaře nepřekvapil.
     
    24:15
    Řepík se obtočil zpoza branky a zkusil vystřelit mezi betony, vyražený puk se pak dostal k Horákovi, který posunul na Kousala, ten střelou z mezikruží překonal Bartošáka, puk se ale vychýlil za branku,
     
    24:45
    Sparta prozatím drží Mountfield většinu třetiny v hradeckém obranném pásmu, Bartošák ale hosty drží.
     
    26:30
    Osa Horák Řepík Kousal znovu u velké šance, Horák našel Řepíka přihrávkou přes půlku kluziště na pravé straně, ten vjel do útočného pásma soupeře a poslal puk za sebe, kde se nacházel Kousal, tomu znovu sebrala šanci vyrážečka Bartošáka.
     
    26:47
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Vojtěch Mozík – 2 min., podrážení.
     
    27:49
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Jan Buchtele – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    28:30
    Sparta i úvodní tlak přesilovky pět na tři zahnala pryč z pásma.
     
    28:55
    K velké šanci se po odražení střely od modré dostal Jasper, ten měl z levého kruhu odkrytou půlku branky, ze vzduchu usměrnil puk pouze do boční sítě.
     
    29:55
    Další kombinace Hradce, která neskončila gólem, střelu z levého kruhu tentokrát dostal Kovář do oblasti hlavy a hra byla po nepříjemném pohledu na brankaře domácích zastavena.
     
    30:20
    Kovář je v pořádku a Sparta ubránila dvojité oslabení, Hradec si v něm připravil spoustu šancí, obrana je ale povětšinou zblokovala.
     
    31:25
    Od modré se napřáhl Krutil, trefil pouze vyrážečku Bartošáka.
     
    31:56
    Hradec právě vstřelil branku!
    V nenápadné akci unikl obráncům Sparty ve středním pásmu JÉRÉMIE BLAIN, který po najetí do útočného pásma vystřelil zápěstím z pravého kruhu nad lapačku Kováře a trefil horní roh.
     
    34:39
    Sparta právě vstřelila branku!

    ONDŘEJ NAJMAN vyrovnává, vzal si puk z pravé strany branky a pohotově vystřelil do betonů, od těch se mu puk vrátil na dorážku do prázdné branky, kterou trefil.
     
    35:30
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    David Senčák – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    36:30
    Hradec zkouší od modré nahodit před branku, tam si puk našla obrana Sparty.
     
    37:21
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Ondřej Najman – 2 min., hákování.
     
    37:35
    Sparta po buly vyhodila z pásma a hraje tak opět ve čtyřech.
     
    38:05
    Po pokrytí střely od modré Kovářem došlo k potyčce před brankou, tentokrát bez vyloučení.
     
    38:25
    Kalina se napřáhl od středu modré čáry, Kovář ho vychytal lapačkou a puk podržel do hvizdu.
     
    39:25
    Pavlík nahrál z levé části modré čáry na druhou Blainovi, ten svou střelou trefil po teči puku v hloučku před brankou pouze beton Kováře, na levé straně se pak Hradec nedokázal dostat k dorážce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Oba týmy dokázaly v druhé třetině skórovat, první prolomil bezbrankové skóre Blain, o chvíli poté srovnal za Spartu Najman. Třetí třetina začne v 17:41.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Hradec vyhrál úvodní buly třetiny.
     
    40:30
    První šanci třetiny připravil za brankou Buchtele, ten našel u pravé strany brankoviště najíždějícího Formana, ten vystřelil do břicha Bartošáka.
     
    41:10
    Sparta drží puk v útočném pásmu.
     
    42:00
    Krejčík vyváží puk z obrany do útoku, jeho nahození nikdo před brankou Mountfieldu nenašel.
     
    42:28
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Ralfs Freibergs – 2 min., vysoká hůl.
     
    42:40
    Lajunen našel po kombinaci před brankou Najmana, ten se vystřelil puk do pravého betonu Bartošáka.
     
    43:20
    Kempný dostal nabídku od Lajunena na modrou čáru, od té trefil puk z první pouze do lapačky brankaře Hradce.
     
    43:58
    Horák si vybojoval po prohraném vhazování puk, následně ho ale obrana Hradce obrala a poslala puk do bezpečí.
     
    44:26
    Němeček a Senčák zkusili z obranného pásma vyjet do útoku, zastavil je ofsajd na levé části kluziště.
     
    44:45
    Hradec ubránil oslabení.
     
    45:18
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    David Senčák – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    45:23
    Blain dostal přihrávku na střelu z vhazování, z levé části útočného pásma trefil lapačku Kováře.
     
    46:05
    Freibergs vystřelil zpoza branky, Kovář měl se zpracováním puku problémy, udržel ho však mezi betony.
     
    46:50
    Spartě se povedlo dvakrát za sebou vyhodit k Bartošákovi.
     
    47:10
    Okuliar nahrál z pravého kruhu v útočném pásmu na Jaspera, který byl před brankou sám, rozhodl se ale přihrát ještě do druhého kruhu na Jergla, k tomu ale po bloku Sparty přihrávka nedošla.
     
    47:18
    Sparta ubránila oslabení.
     
    48:20
    Přihrávka Kestnera z pravé části středního pásma našla Lajunena, ten z mezikruží prověřil střelou zápěstím Bartošáka, který ale včas vytasil lapačku.
     
    49:10
    Před branku soupeře se znovu natlačil Lajunen, přihrávka z levého mantinelu ale nebyla přesná a Fin tak pouze tečoval do betonů brankaře Mountfieldu.
     
    49:57
    Jergl se ocitl v dobré příležitosti po úspěšném buly na modré čáře blíže k brance Sparty, najel si na kraj pravého kruhu a vystřelil na Kovářovu vyrážečku, od té si puk Kovář podržel na vhazování.
     
    50:50
    Pražané se po dlouhém pobytu v útočném pásmu dostali k příležitosti, Najman vybídl Kempného, který si z levé strany obehrál obránce, obkroužil branku a pokusil se zatlačit puk na levou tyč brankaře Bartošáka, ten tam nechal připravený beton a následně podržel puk.
     
    52:22
    Po ofsajdu vypukla potyčka za brankou Hradce, obráncům se nelíbila střela po odpískání ofsajdu, která byla těsně po hvizdu, k vyloučení nedošlo.
     
    52:45
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Ralfs Freibergs – 2 min., podrážení.
     
    53:20
    Sparta právě vstřelila branku!

    Po začátku přesilovky nabídl Kousal z pravého mantinelu VOJTĚCHU MOZÍKOVI puk na levý kruh, od kterého se napřáhl a trefil pravý horní roh branky.
     
    54:51
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Ralfs Freibergs – 2 min., držení.
     
    55:40
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Filip Pavlík – 2 min., sevření puku rukou.
     
    55:45
    První střela dvojité přesilovky Sparty šla od kapitána Řepíka, ten z mezikruží trefil z nápřahu břicho Bartošáka.
     
    56:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    K puku se po vyražení betonem dostal z pravé části branky Horák, který poslal krásnou přihrávku do levého kruhu, kde na ní čekal MICHAL ŘEPÍK, ten propálil Bartošáka.
     
    56:48
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Michael Gaspar – 2 min., zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva.
     
    58:15
    Sparta drží Mountfield v jejich obranném pásmu a nepřipouští velké šance Hradce.
     
    58:48
    Hradec ubránil oslabení.
     
    59:59
    K žádné větší šanci už se nikdo nedostal, hrálo se ve středovém pásmu.
     
    Konec zápasu.
     
    Sparta si ve třetí třetině vzala vítězství na svou stranu, po dvou gólech Mozíka a Řepíka berou hráči Sparty z O2 areny tři body.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    HC Sparta Praha – Ondřej Najman
    Mountfield Hradec Králové – Jeremie Blain (18:32:47)
    Marken.cz

    Matyáš Smola

    Branky a nahrávky: 35. O. Najman, 54. Mozík (P. Kousal, Horák), 57. Řepík (Horák) – 32. Blain


    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Mozík, Krejčík, Krutil, Kempný (A), Moravčík, Němeček, T. Tomek – Forman (A), O. Najman, Buchtele – Kestner, Lajunen, Konečný – Řepík (C), Horák, P. Kousal – Hauser, D. Vitouch, Senčák.
    Trenér: Pavel Gross

    Mountfield HK: Bartošák (Kiviaho) – Jank, Blain (A), Kalina, F. Pavlík, Pavelka, Freibergs, Gaspar – R. Pavlík, Zachar, Okuliar – Jasper, Tamáši, Šťastný – Perret, Lalancette, Jergl (A) – A. Novotný, Pilař, Eberle (C).
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rozhodčí: Jeřábek,Kika – Svoboda,Špůr

    Diváci: 9035
    bahis siteleri