Slavia – Chomutov 8:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Písek 5:1 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
5:1 (3:0, 1:1, 1:0)
IHC Králové Písek
Neděle 15.10.2023, 19:00 • Zimní stadion Kotlina • Liga juniorů • 10. kolo
Partner:
     
    Přeji příjemný nedělní večer. Vítám vás u on-line přenosu zápasu Ligy juniorů mezi týmy BK Havlíčkův Brod a IHC Králové Písek. Utkání začíná v 19:00.
     
    BK Havlíčkův Brod

    Havlíčkobrodští junioři zatím prožívají zatím výbornou sezonu. Z devíti utkání zatím prohráli jen jedno, když ve druhém kole nestačili právě na dnešního soupeře – Písek. Jinak Bruslaři všechny ostatní zápasy vyhráli, se Slavií tedy až na nájezdy. Partě okolo kapitána Jana Kuchty zaslouženě patří první místo ve skupině západ, na druhou Slavii mají náskok dvou bodů.

    Bruslaři se mohou opřít o spolehlivého brankáře Filipa Sigmunda, jenž táhl Havlíčkův Brod i minulou sezonu. Nejproduktivnějšími hráči týmu jsou Hynek Peš (9+4), Tadeáš Koubek (4+8) a Michal Janko (4+7). Mužstvo se může spolehnout i na Jana Kuchtu (2+6), jenž vede kádr z pozice kapitána.
     
    IHC Králové Písek

    Písek je jedním z nejpříjemnějším překvapením nynější sezony Ligy juniorů. Tým, který poslední sezonu bojoval o záchranu v lize, je nyní na krásném třetím místě. Králové sice v prvním kole dostali osmičku od Slavie, hned v dalším kole ale zatím jako jediný tým porazili Havlíčkův Brod za tři body. Jihočeši sice v posledním odehraném kole padli se Slavií 2:4, předtím ale porazili Šumperk vysoko 11:2.

    Lídrem Písku je zkušený Alois Dubský (4+7). Daří se také Tomáši Pittrovi (2+7), Filipi Šindelářovi (3+5) a Dominiku Vlčkovi (2+6). V bráně se pak střídají kvalitní gólmani Albert Schacherl a Metoděj Císař.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Sigmund (Novák) – Kuchta (C), Pražák, Vaněček, Bjakov, Löffler, Vildomec, Chymo – Windegger, Koubek, Janko (A) – Nový, Krejčí (A), Peš – Fiala, Jungwirth, Chlubna – Novotný, Machovský, Machač
    Trenér: Václav Adam

    IHC Králové Písek: Schacherl (Císař) – Tolar, Prušák, Dvořák, Šipla, Mikeska, Velíšek (C), Čunát – Fábera, Dubský, Postl, Zátopek, Pospíchal, Pittr, Hohenberger, Kozlík, Hofrajtr, Šindelář (A), Vlček, Sládek (A)
    Trenér: Václav Šrámek

    Rozhodčí: Jan Grygera – Kamila Smetková, Dominik Viskot.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Bruslaři vyhráli úvodní vhazování. Písek je ale zastavil při přechodu přes modrou čáru. Na puku jsou tak hosté.
     
    01:01
    Na druhý pokus se domácím podařilo dostat do útočného pásma. Z ostrého levého úhlu vystřelil Krejčí, jeho pokus vyrazil Schacherl.
     
    01:53
    Bruslaři se stále drží v útočném pásmu. Domácí se nyní natlačili do brankoviště soupeře. Králové si svojí svatyni uhlídali.
     
    02:35
    Bruslaři jsou stále v tlaku. Od modré dvakrát střílel Vildomec. Písecký gólman první pokus vyrazil a druhý chytil.
     
    03:14
    Hosté se konečně dostali k první střele. Z levého kruhu napřáhnul Vlček. Jeho rána ovšem zamířila přímo do náruče havlíčkobrodského gólmana.
     
    04:00
    V havlíčkobrodské Kotlině je, tak jako každý zápas, problém s časomírou. Posledních 45 sekund nešel čas. Doufejme, že se zbytek utkání odehraje bez dalších zbytečných průtahů.
     
    04:41
    Tomáš Pittr se z pravé strany cpal k bráně. Na druhé straně mu ještě najížděl spoluhráč, ten byl ovšem dobře pokrytý. Pittr tak nahrnul puk do brankářových betonů.
     
    05:52
    V píseckém pásmu se vytvořila nepřehledná situace, ve které se nejlépe zorientoval Koubek. Ten se prokličkoval až na vnitřek pravého kruhu, odkud vystřelil. Jeho rána však neměla gólové parametry.
     
    06:54
    Ve středním pásmu vystihl rozehrávku soupeře Peš, jenž se málem dostal do úniku. Jeden z hostujících obránců ho dobře atakoval, havlíčkobrodský útočník tak nakonec ani nezakončil.
     
    07:40
    Bruslaři se drží v útočném pásmu. Skrytou střelu od modré vyrazil Schacherl.
     
    08:22
    Bruslaři nyní vyhodili kotouč na zakázané uvolnění. Ostrým zákrokem při střídání si navíc málem vykoledovali faul, rozhodčí ale vše vyřešil domluvou.
     
    08:45
    Po vyhraném vhazování v útočném pásmu vystřelil Postl. Jeho pokus cinknul o vnější oblouk brány.
     
    09:43
    Nepříjemnou ránu od modré vyslal Šipla. Hosté se málem dostali k dorážce, nebezpečný kotouč z předbrankového prostoru ale včas dostala pryč domácí obrana.
     
    10:32
    Zátopek ve středním pásmu zachytil rozehrávku soupeře a ihned se vydal do útočného pásma. Jeho střela z prostoru mezikruží však minula cíl.
     
    11:09
    Kuchta si udělal útočný výlet, při kterém připravil kotouč pro Janka, jenž střílel z levého kruhu. Brankář se musel rychle přesunout, Janko však netrefil puk ideálně a neskóroval!
     
    11:46
    Nový nabízel kotouč před bránu pro Krejčího, jenž v těžké pozici dokázal usměrnit hrací předmět mezi tři tyče. Proti němu už byl ale připravený Schacherl se svými betony.
     
    12:23
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři jdou ve druhé polovině první třetiny do vedení! Matěj Vildomec exkluzivní nahrávkou poslal do úniku TOBIASE CHLUBNU, jenž překonal píseckého brankáře zakončením mezi betony. Asistence: Matěj Vildomec, Dominik Löffler.
     
    13:26
    Bruslaři jsou po vstřelené brance na koni. Písek musel pod tlakem vyhodit.
     
    13:31
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí dávají rychlou druhou branku! Tadeáš Koubek vyhrál v útočném pásmu vhazování pro Jana Vaněčka. Ten vystřelil zápěstím od modré, letící kotouč pak mimo dosah gólmana tečoval YANNICK WINDEGGER. Asistence: Jan Vaněček, Tadeáš Koubek.
     
    13:31
    Oddechový čas pro tým IHC Králové Písek.
     
    14:05
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Celou akci začal Tadeáš Koubek, jenž srazil domácího obránce, jenž měl puk. Hrací předmět dojel k HYNKU PEŠOVI, jenž se vytočil do levého kruhu, odkud dělovkou na přední tyč překonal Alberta Schacherla. Asistence: Tadeáš Koubek.
     
    14:05
    Střídání v týmu IHC Králové Písek:
    ze hřiště odchází Schacherl, přichází Císař.
     
    15:26
    Kuchta si udělal další útočný výlet, při kterém se po pravé straně probojoval až skoro před bránu. Do zakončení se ale nedostal.
     
    15:45
    Na druhé straně Sigmunda prověřil Šipla. Jeho střelu od mantinelu havlíčkobrodský gólman bez problémů vyrazil.
     
    16:35
    Hosté znovu ohrozili bránu soupeře. Z levé strany vystřelil Pittr. Gólman vyrazil puk na druhou stranu, odkud vyslal ránu Zátopek. Havlíčkobrodský brankář zasáhl i proti němu.
     
    17:07
    Peš nyní mohl vyslat Krejčího do úniku, nahrál mu ale na brusle. Krejčí se potom sám dostal do postavení mimo hru.
     
    17:28
    Bruslaři se dostali do útočného pásma, kdy zkusili překvapit soupeře přihrávkou zpoza brány před přední tyčí, u které čekal Machač. Obrana Písku ale záměr domácích vystihla.
     
    17:52
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek:
    Císař – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu, odpyká Dvořák.
     
    18:53
    Bruslaři se po delší době dostali do útočného pásma. Nakonec pak od modré vystřelil Kuchta, Císař však projektil viděl a schoval ho ve své výstroji.
     
    19:38
    Písku se podařilo vyhodit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, do které o něco aktivněji vstoupili hosté. Velké šance jsme ale v první polovině první dvacetiminutovky neviděli. Bruslaři poté udeřili třemi slepenými brankami v řadě, kvůli kterým Písek vystřídal brankáře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Bruslaři vyhráli první vhazování, dlouhou nahrávkou se ale do útoku nedostali. U puku jsou hosté.
     
    20:53
    Koubek vystřelil z pravého ostrého úhlu, trefil ale jen boční síťku Císařovy brány.
     
    21:58
    Hosté se po pravé straně rychle tlačili do útoku, ke střele z mezikruží se málem dostal Pittr, jeden z obránců mu však na poslední chvíli sebral kotouč.
     
    22:13
    Písek právě vstřelil branku!
    Hosté snižují náskok soupeře! Písek se držel v útočném pásmu. Tomáš Pittr nakonec nahrál na modrou Vojtěchu Tolarovi, jehož střelu těsně před brankářem tečoval ALEŠ HOFRAJRT. Asistence: Vojtěch Tolar, Tomáš Pittr.
     
    24:05
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Kuchta – 2 min., nedovolené bránění brankáři.
     
    24:10
    Králům se sice podařilo vyhrát vhazování, kotouč ale projel mezi obránci až do středního pásma.
     
    24:56
    Tolar od modré nastřelil prvního bránícího hráče, Bruslaři se dostávají s kotoučem pryč z pásma.
     
    25:26
    Bruslaři málem skórovali v oslabení! Yannick Windegger zpoza brány přihrál na pravý kruh, kde byl úplně volný David Krejčí! Ten však střelou z první nedokázal skórovat!
     
    26:38
    Písek se dostal do rychlého protiútoku, ve kterém Dubský nahrával před bránu Hohenbergerovi, jehož zakončení ale bylo velice špatné. Sigmund přikryl pomalý puk pod lapačkou.
     
    27:02
    Ke dvěma střelám se dostal Dubský, jeho pokusům však chyběly gólové parametry.
     
    27:37
    Hosté byli blízko brance! Havlíčkobrodský gólman byl mimo svoje postavení, do odkryté klece střílel Postl! Ten ovšem trestuhodně minul zařízení!
     
    27:58
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Fábera.
     
    29:11
    Kuchta vyslal kvalitní střelu od modré čáry. Metoděj Císař je ale zatím bezchybný.
     
    29:57
    Pešovu střela z vrcholku pravého kruhu si Císař našel lapačkou.
     
    30:37
    Dominik Löffler vyslal skrytou střelu z vrcholku levého kruhu. Císař zlikvidoval i tento povedený pokus.
     
    31:34
    Tečované nahození Bruslařů letělo lobem před bránu. Tam kotouč trefil Kryštof Chymo, jenž ale jen napálil Císařovy betony.
     
    33:35
    Vildomec využil střídání soupeře a dlouhou nahrávkou našel na modré Machače. Ten ale nedokázal prudký pas zpracovat.
     
    34:39
    Matěj Pražák si nádherně najel až mezi kruhy odkud vyslal pěknou ránu! Puk ovšem těsně přelétl horní tyč Císařovy brány!
     
    35:43
    Dlouhé nahození domácích šikovně tečoval Windegger, jenž ještě dojel puk za bránou. Italský útočník ještě zkusil dát puk před bránu, tam ale nebyl nikdo z Bruslařů.
     
    35:52
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Bjakov – 2 min., podrážení.
     
    36:29
    Králové se málem dostali na dostřel! V nepřehledné situaci před bránou se k dorážce dostali Postl s Hofrajtrem, kteří ale trestuhodně minuli odkrytou bránu!
     
    37:08
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí si vzali zpět tříbrankový náskok díky gólu v oslabení! Matěj Vildomec našel dlouhou nahrávkou HYNKA PEŠE, jenž kvůli faulu obránce nejdříve nedokázal zakončit. Peš si ale objel bránu a z ostrého úhlu vstřelil branku díky tomu, že brankář soupeře byl vyjetý mimo svojí pozici. Asistence: Matěj Vildomec, David Krejčí.
     
    38:57
    Jan Pospíchal se dostal do úniku, na záda mu ale dýchali dva obránci! Písecký útočník tak nezakončil vůbec dobře.
     
    39:38
    Hosté se ještě na konci snaží snížit náskok Havlíčkova Brodu, ve spěchu se jim ale nedaří správně kombinovat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Králům se na začátku druhé třetiny podařilo snížit. Zápas se poté hodně otevřel, oba týmy si vytvořili velký počet stoprocentních šancí. Další gól ale nakonec dali až tři minuty před koncem periody Bruslaři, kteří si tak i do závěrečné části odnáší tříbrankový náskok.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Janko vybojoval ve středním pásmu kotouč, před ním už zbyl jen Prušák. Havlíčkobrodský útočník si zkusil beka obhodit, to se mu ale nepodařilo.
     
    41:10
    Mikeskova rána od modré nemířila mezi tři tyče. Od zadního mantinelu se ale puk odrazil před bránu, kde ho však Sigmund přikryl pod svojí výstrojí.
     
    42:00
    Ke střele z mezikruží se dostal Pittr, jeho pokus ale se štěstím srazil bek Havlíčkova Brodu.
     
    43:08
    Brankář Havlíčkova Brodu nyní zaváhal s vyjetím proti volnému kotouči. Celou situaci dojížděli hosté, nakonec se štěstím vyhodil puk Chymo.
     
    43:44
    Michal Kozlík dostal nahrávku zpoza brány a třikrát se dostal do střely! Všechny jeho pokusy však mířily do připraveného gólmana!
     
    44:28
    Hohenberger si najel z pravé strany před bránu. Jeho nahození však proletělo brankovištěm až na zadní mantinel.
     
    45:01
    Hofrajtrovu střelu přes obránce z vrcholku levého kruhu chytil Sigmund do lapačky.
     
    45:19
    Nahození od modré tečoval Sládek do boční síťky Sigmundovy brány.
     
    45:54
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Kuchta – 2 min., hrubost.
     
    46:05
    Vlček našel křížnou nahrávkou na pravé tyči volného Šindeláře, ten ale netrefil odkrytou klec!
     
    46:51
    Havlíčkovu Brodu se podařilo vyhodit.
     
    47:10
    Sigmund si pohlídal nahození od modré čáry.
     
    47:56
    Hosté nyní zle zatápěli soupeři. Havlíčkobrodští hráči se stěží otáčeli za kotoučem, z vypětím všech sil se jim ale podařilo oslabení ubránit.
     
    48:06
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek:
    Hohenberger – 2 min., nedovolené bránění.
     
    48:53
    Vaněček chtěl vystřelit od modré čáry, rána mu ale vůbec nesedla.
     
    49:15
    Po kostrbaté kombinaci střílel z úhlu Peš, ten ale trefil jen připraveného brankáře.
     
    49:30
    Písek vyhodil kotouč za Sigmundovu bránu.
     
    50:19
    Hehenberger vyslal střelu z ostrého úhlu. Sigmund do ní vložil lapačku, kotouč se však odrazil do rohu kluziště. Odtud se pak odrazil mimo hřiště. Vhazuje se před bránou Havlíčkova Brodu.
     
    51:15
    Koubek vysokým obloučkem nahodil kotouč na Císaře. Ten schoval puk do lapačky.
     
    51:20
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři si pojišťují vedení! Tadeáš Koubek vyhrál vhazování na JANA VANĚČKA, který střelou od modré překonal brankáře Králů. Asistence: Tadeáš Koubek, Michal Janko.
     
    52:10
    Další povedená rána Hohenbergera od modré čáry. I tentokrát ale zasáhl Sigmund.
     
    52:45
    Hynek Peš si najel do pravé kruhu, odkud vystřelil. Jeho rána ale mířila doprostřed brány, kde byl připravený Císař.
     
    53:22
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek:
    Dubský – 2 min., držení.
     
    53:38
    Tadeáš Koubek vyslal obrovskou dělovku z první z pravého kruhu. Jeho rána však mířila mimo zařízení.
     
    54:07
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Kuchta – 2 min., nedovolené bránění.
     
    55:07
    Bruslaři se při hře čtyři na čtyři hlavně snaží držet na puku. To domácím stačí, jelikož mají čtyřbrankový náskok.
     
    55:51
    Hosté se dostali do přečíslení dva na jednoho. Zátopek nahrál na levou stranu Kozlíkovi, ten ovšem z první minul bránu!
     
    56:31
    Hosté nahodili kotouč před Sigmunda. K dorážce se tam málem dostal Hofrajtr, jenž ale netrefil letící puk.
     
    57:20
    Šindelářova střela z vrcholku pravého kruhu skončila na výstroji připraveného Sigmunda.
     
    58:35
    Hosté nyní na chvíli zamkli svého soupeře v pásmu, po tečované nahrávce mimo herní pluchu se ale Bruslaři mohou srovnat.
     
    59:00
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Krejčí – 2 min., sekání.
     
    59:21
    Tolarovo nahození od modré čáry vyrazila obrana Havlíčkova Brodu do ochranné sítě.
     
    59:30
    Písek musím založit další útok zpoza své brány.
     
    59:45
    Hostům se nedaří dostat přes polovinu hřiště.
     
    59:58
    Poslední pokus hostů skončil postavením mimo hru.
     
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec! Bruslaři si v první třetině vytvořili tříbrankový náskok díky slepeným trefám, ze kterého těžili celý zápas. Písku se sice na začátku druhé třetiny podařilo snížit, Havlíčkův Brod si ale před druhou přestávkou vzal vedení o tři branky zpět. Adamovi svěřenci si závěrečnou dvacetiminutovku pohlídali a dokonce přidali pátý gól. Havlíčkův Brod tak vyhrál již poosmé v řadě.

    To je dnes ode mě vše. Těším se u dalšího přenosu, na počtenou. (21:07:29)

    Tomáš Sochor

    Branky a nahrávky: 13. Chlubna (Vildomec, Löffler), 14. Windegger (Vaněček, Koubek), 15. Peš (Koubek), 38. Peš (Vildomec, Krejčí), 52. Vaněček (Koubek, Janko) – 23. Hofrajtr (Tolar, Pittr)


    BK Havlíčkův Brod: Sigmund (Novák) – Kuchta (C), Pražák, Vaněček, Bjakov, Löffler, Vildomec, Chymo – Windegger, Koubek, Janko (A) – Nový, Krejčí (A), Peš – Fiala, Jungwirth, Chlubna – Novotný, Machovský, Machač
    Trenér: Václav Adam

    IHC Králové Písek: Schacherl (15. Císař) – Tolar, Prušák, Dvořák, Šipla, Mikeska, Velíšek (C), Čunát – Fábera, Dubský, Postl, Zátopek, Pospíchal, Pittr, Hohenberger, Kozlík, Hofrajtr, Šindelář (A), Vlček, Sládek (A)
    Trenér: Václav Šrámek

    Rozhodčí: Jan Grygera – Kamila Smetková, Dominik Viskot

    Diváci: 105
    bahis siteleri