Sparta – K. Vary 2:5 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
2:5 (1:2, 1:0, 0:3)
HC Energie Karlovy Vary
Středa 18.10.2023, 18:30 • O2 arena, Praha • Tipsport extraliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    V rámci předehrávky dvanáctého kola Tipsport Extraligy přivítá pražská Sparta na domácím ledě karlovarskou Energii.
     
    Sparta se po dvou po sobě jdoucích porážkách s Libercem (1:4) a Litvínovem (2:4) vrátila v neděli na vítěznou vlnu, když na domácím ledě Pražané přemohli Hradec Králové (3:1). Povedlo se jim tak i s výrazně omlazenou sestavou, svého soupeře dokonce přestříleli v poměru 36:24 a výrazně si pomohli zejména dvěma využitými přesilovými hrami.

    Právě přesilové hry jsou pro Spartu jakožto nejvíce faulovaný tým klíčové, tým z hlavního města si jich zahrál již pětapadesát, vůbec nejvíc z celé Extraligy. V rámci procentuálního využití početních výhod je však stále prostor ke zlepšení, úspěšnost lehce přes osmnáct procent Pražany řadí až na osmé místo mezi extraligovou konkurencí.

    V zápase bude zajímavé sledovat zejména Vojtěcha Mozíka, sparťanský obránce si v posledním odehraném zápase připsal vůbec první vstřelený gól v rudém dresu, na který bude ve středečním zápase chtít navázat.
     
    Karlovy Vary nezažívají zrovna nejúspěšnější období, energetici z posledních čtyřech zápasů vytěžili pouhé dva body za výhru nad Českými Budějovicemi (3:2sn), další tři zápasy naopak prohráli s pouhými třemi vstřelenými góly a hrozivým skóre 3:12.

    K opětovnému návratu do vítězných vod může Energii pomoct výborné vhazování, více než čtyřiapadesát procent vyhraných buly je druhý nejlepší výsledek za suverénními Pardubicemi. Zapracovat by pak Karlovarští mohli na ubráněných oslabeních, přes dvaaosmdesát procent je až osmý nejlepší výsledek soutěže.

    Posledním karlovarským úspěšným střelcem v rámci základní hrací doby je obránce Matěj Stříteský, pro nějž se se jednalo o vůbec první trefu letošní sezony.
     
    Poslední tři vzájemná utkání:
    HC Energie Karlovy Vary – HC Sparta Praha 3:6
    HC Sparta Praha – HC Energie Karlovy Vary 6:3
    HC Energie Karlovy Vary – HC Sparta Praha 1:5
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Cichoň) – Kempný (A), Irving, Moravčík, Mozík, Němeček, Mikliš, Samson – Buchtele, O. Najman, Forman (A) – Konečný, Lajunen, Kestner – P. Kousal, Horák, Řepík (C) – M. Vitouch, D. Vitouch, Hauser.
    Trenér: Pavel Gross

    HC Energie Karlovy Vary: Frodl (Habal) – Plutnar, Huttula, Bartejs, Stříteský, Mikyska, Dlapa, Havlín – Jiskra, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Gríger, Kangasniemi – O. Procházka, Hladonik, Zetterberg – Koffer, R. Přikryl, Redlich.
    Trenér: David Bruk

    Rozhodčí: Pražák, Jaroš – Hynek, Zíka.
     
    Na ledovou plochu nám již postupně přijíždějí hráči domácích, brzy se přidají rovněž hosté. Utkání za malou chvíli vypukne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Karlovarská rozehrávka po vyhraném úvodním vhazování končí na tribuně, vhazovat se tak opět bude ve středovém kruhu.
     
    00:20
    Plutnar se z pravého křídla pokusil o střelu z takřka nulového úhlu, Kovář jeho úmysl vystihl a bližší tyčku si pohlídal.
     
    00:54
    Forman posílá kotouč do vlastního obranného pásma Irvingovi a jeho útočná trojice míří střídat.
     
    01:44
    Nepřesná hostující rozehrávka končí u Mozíka, tvořit tak může opět Sparta.
     
    01:55
    V situaci dva na jednoho se ocitli z ničeho nic Horák s Kousalem, první jmenovaný však nepřesně přihrál a celou nadějnou akci tak zazdil.
     
    03:31
    Nenápadnou střelu z otočky vyslal z pravého kruhu Jiskra, Kovář měl co dělat, aby kotouč ve své výstroji udržel.
     
    03:35
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Po Černochem úspěšně vyhraném vhazování se kotouč dostal na vrchol pravého kruhu ONDŘEJI BERÁNKOVI, jehož střela mířící pod horní tyčku se od Kovářova levého ramena odrazila pro Spartu tak nešťastně, že skončila v brance! Asistence: Jiří Černoch.
     
    05:24
    Po nepřesné Irvingově rozehrávce měli sparťané plné ruce práce s tím, aby zastavili do protiútoku pádícího Procházku.
     
    06:26
    Několika střeleckými pokusy nyní hráči čtvrté sparťanské formace zasypali brankáře Frodla, ten si se vším poradil na výbornou.
     
    07:32
    Sparťanům zatím značně vázne rozehrávka, soupeř se tak až příliš jednoduše opětovně dostává ve výhodných pozicích ke kotouči.
     
    08:08
    Ihned po vyhraném vhazování vyzkoušel své střelecké štěstí z pravého kruhu Řepík, nepřesná rána skončila na zadním mantinelu.
     
    08:40
    Do takřka ideální pozice mezi kruhy si s kotoučem na holi najel Beránek, svou střelou však k údivu všech přítomných branku vůbec netrefil!
     
    09:00
    Z rychlého protiútoku se mohl prosadit Řepík, sparťanský kapitán chtěl Frodla překvapit přízemní střelou, ta však prosvištěla kolem levé tyčky branky.
     
    09:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Po vyhraném vhazování v prostoru pravého kruhu z otočky vystřelil Hauser, kotouč se odrazil od Frodlova betonu a následovala pohotová dorážka DAVIDA VITOUCHA, který se na brankovišti nejlépe zorientoval a byl za to náležitě odměněn. Asistence: Petr Hauser, David Němeček.
     
    10:20
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté opět ve vedení! Za nedůsledného bránění v podání Pražanů se ke kotouči v levém kruhu dostal po Rachůnkově nahrávce zcela osamocený DÁVID GRÍGER a jeho následná střela Kovářovi propadla do branky. Asistence: Tomáš Rachůnek.
     
    12:40
    Domácí i nadále kupí nepřesnosti, po Lajunenově ztrátě kotouče mohl střílet Kofroň, nakonec se alespoň vyhodit kotouč do středního pásma povedlo Konečnému.
     
    13:24
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Michal Plutnar – 2 min., podrážení.
     
    13:47
    Z vrcholu mezikruží prudce vypálil Mozík, přízemní střelu Frodl vyrazil levým betonem do rohu kluziště mimo pro Energii nebezpečný prostor.
     
    14:41
    Pomalou Řepíkovu zadovou přihrávku využili hosté k vyhození až za Kovářovu branku a následnému vystřídání.
     
    15:24
    Energie první oslabení v zápase zvládla bez výraznějších potíží.
     
    16:11
    Řepíkova střela z prostoru nad pravým kruhem byla soupeřovým obráncem vyražena až do ochranné sítě, vhazovat se tak bude po pravici brankáře Frodla.
     
    16:34
    Pohlednou individuální akci Bartejs nezakončil ideálně, po jeho nepřesné přihrávce na pravé křídlo spoluhráči se puku zmocnili sparťané.
     
    17:26
    Svou akceleraci nám nyní v plné parádě ukázal Kestner, když se v rámci akce dostal přes bránícího protihráče a tečoval Lajunenovo nahození tak, že Frodl musel bleskově zasahovat tělem!
     
    17:55
    Kestner nevyužil ani další výraznou možnost ke skórování, z vrcholu levého kruhu tentokrát přízemní ranou orazítkoval levou tyčku branky!
     
    19:14
    Signalizovaném vyloučení hrají hosté v šesti hráčích v poli bez brankáře.
     
    19:36
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Jan Buchtele – 2 min., podrážení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nám nabídla tuze zajímavý hokej a hlavně hned tři branky, spokojenější mohou být zatím energetici, kteří po gólech Ondřeje Beránka a Tomáše Rachůnka vedou 2:1. Za Spartu zatím naopak pouze korigoval svým gólem David Vitouch.
     
    Další třetina začíná přibližně v 19:22.
     
    Na led nám již opět nastupují hráči obou mužstev, to značí jediné – druhá třetina je za dveřmi.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:46
    Nepezpečně se v rámci přesilové hry těsně před Kováře dostal Gríger, jeho lehce zvednutý pokus byl vyražen pravým betonem brankáře Sparty.
     
    21:36
    Pražané se rovněž v prvním vlastním oslabení zápasu dokázali ubránit.
     
    22:40
    Sparta právě vstřelila branku!
    Z prostoru pravého kruhu ke střele napřáhl Irving a svou ranou orazítkoval levou tyčku branky, od té se kotouč odrazil přes Frodlova záda těsně před brankovou čáru, aby se následně nejlépe na brankovišti zorientoval a nekompromisně zakončil JANI LAJUNEN! Asistence: Aaron James Irving, Joshua Wesley Kestner.
     
    24:42
    Po vstřelené brance se sparťané dostali do souvislého tlaku, který ukončila až neúspěšná četná zakončení Najmana s Formanem z bezprostřední blízkosti.
     
    25:05
    Z prostoru pravého kruhu pálil Kousal, jeho prudká střela postrádala na větší přesnosti a skončila tak na zadním mantinelu.
     
    26:16
    Lajunen nemůže ve svém útočném snažení pokračovat, je totiž signalizován sparťanský ofsajd.
     
    27:21
    Hra se momentálně přelévá střídavě na obě strany, ani jeden z týmů si není schopen vytvořit souvislejší tlak v obranném pásmu soupeře.
     
    28:04
    Horák si s kotoučem šikovně najel mezi kruhy a posunul jej do levého kruhu na Najmana, ten bohužel pro Spartu ve velmi zajímavé pozici minul.
     
    28:45
    Řepík se po spoluhráčově průnikové přihrávce snažil na levém křídle protlačit před Bartejse, robustní karlovarský obránce nic takového nedopustil a svůj tým tak podržel.
     
    29:09
    Po Kestnerově ráně z prostoru mezikruží se kotouč odrazil na brankoviště Konečnému, který jen těsně nedokázal zakončit!
     
    29:36
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Tomáš Bartejs – 2 min., podrážení.
     
    29:40
    Z prostoru pravého křídla vypálil Forman, jeho střelu se ještě snažil dorážet Najman, v obou případech bez úspěchu.
     
    30:52
    Kombinace na jeden dotyk v podání tria Kousal – Horák – Kestner přinesla Frodlův bleskový zákrok levým betonem proti třetímu jmenovanému.
     
    32:02
    Nepřesná Havlínova rozehrávka znamená zakázané uvolnění, hra se tak vrátí před brankáře Frodla.
     
    33:16
    Elegantní kličkou se nyní Stříteský zbavil hned dvou napadajících protihráčů soupeře a mohl tak v klidu rozehrát novou akci svého týmu.
     
    34:40
    V rámci manévrování na modré částě Miklišovi kotouč utekl a Sparta tak přišla o výhodu v podobě útočného pásma.
     
    35:00
    Do situace dva na jednoho se dostali David Vitouch s Miroslavem Formanem, nepřesná nahrávka prvního jmenovaného znamenala pro celé snažení utrum.
     
    36:30
    V dobré pozici mohl před branku najíždějícího spoluhráče najít Koffer, průniková přihrávka se mu však nijak zvlášť nepovedla a kotouč tak skončil na sparťanských hokejkách.
     
    37:18
    Z prostoru mezi kruhy z první vypálil Konečný, přízemní střelu Frodl spacifikoval vyražením betonem.
     
    38:24
    Prudké Miklišovo nahození vyrazil Frodl až na boční tribunu mezi diváky, vhazovat se bude po levé ruce brankáře Energie.
     
    39:24
    Bartejs si s kotoučem na holi najel až na kraj levého kruhu a překonal brankáře Kováře, před brankovou čarou však hlídkoval a kotouč včas zablokoval pozorný Horák!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla zejména výrazné sparťanské herní zlepšení, za což byli Pražané po gólu Janiho Lajunena odměněni vyrovnáním. Hosty nad vodou často držel výborný brankář Dominik Frodl, jenž bude hrát klíčovou roli i v třetí části zápasu.
     
    Další třetina začíná přibližně ve 20:13.
     
    Na ledě se již nacházejí hráči obou mužstev, třetí třetina se blíží.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Rozhodčím signalizovaná přihrávka rukou znamená konec sparťanské akce.
     
    40:44
    Nenápadné nahození zkusil od modré čáry vyslat Buchtele, žádného ze spoluhráčů ale k teči oslovit nedokázal a akce tak skončila neúspěchem.
     
    41:40
    Po prudkém nahození z levého křídla se kotouč odrazil před branku k osamocenému Beránkovi, ten v tutové pozici naprosto selhal, když ani nedokázal trefit prostor tří tyček!
     
    42:24
    Podobná situace také na druhé straně, po Lajunenově přihrávce zpoza branky a následném Konečného zakončení se kotouč dostal před zcela odkrytou část branky ke Kestnerovi, jenž jej však ve vzduchu nedokázal včas trefit!
     
    43:03
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Do samostatného úniku vyslal Redlich FILIPA KOFFERA, který z prostoru mezikruží nekompromisně zakončil mezi Kovářů levý beton a lapačku! Asistence: Tomáš Redlich.
     
    44:57
    Sparta pokračuje v nevydařené pasáži, nyní Pražané dokázali pouze vyhodit na zakázané uvolnění.
     
    45:33
    Zpočátku zajímavý individuální průnik Kestnera do obranného pásma soupeře skončil na pozorných karlovarských obráncích.
     
    46:22
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    David Vitouch – 2 min., podrážení.
     
    47:06
    Rachůnkova přihrávka na Grígera byla sražena do ochranné sítě, vhazovat se tak bude po pravé ruce Kováře.
     
    47:41
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Jan Buchtele – 2 min., hákování.

    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Ondřej Beránek – 2 min., nafilmovaný pád nebo přihrávání.
     
    48:22
    Sparťané se úspěšně ubránili a mohou tak opět vyvinout snahu o vyrovnání.
     
    49:32
    Karlovarští pod tlakem nyní nemohou vystřídat, Černochovo nahození se totiž dostalo až za soupeřovu branku.
     
    50:04
    Na vrchol mezikruží si s kotoučem na holi najel a následně vystřelil Kestner, Frodl úspěšně zasáhl tělem a kotouč podržel ve své výstroji.
     
    50:54
    Hra se momentálně musí přerušit, kotouč totiž skončil na karlovarské střídačce. Vhazovat se následně bude po Frodlově levé ruce.
     
    51:36
    Už už to vypadalo na sparťanský nadějný protiútok, Horák si ale kotouč nezpracoval zcela ideálně a o možnost dalšího rozvoje akce tak přišel.
     
    52:53
    Sparťané hledají možnost co možná nejvíce konstruktivní rozehrávky, čas na vyrovnání se znatelně krátí.
     
    53:10
    Do rychlého protiútoku společně mířili Forman s Irvingem, druhému jmenovanému kotouč utekl zpod hole.
     
    53:35
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Karlovarští se v rámci závěrečného zběsilého tlaku Sparty dostali do přečíslení, v rámci kterého Zetterberg úspěšně ke skórování vyzval ONDŘEJE PROCHÁZKU! Asistence: Lucas Zetterberg.
     
    55:10
    Pro nedůsledné Pražany mohlo být ještě hůře, z ideální pozice mezikruží pálil Kangasniemi, svůj tým však bravurním zákrokem podržel Kovář.
     
    56:18
    Dnešní utkání sleduje 12 544 diváků.
     
    56:47
    Pražané pokoušejí risk v podobě hry v šesti hráčích v poli bez brankáře!
     
    57:30
    Z prostoru mezi kruhy střílel Kousal, pohotovým zásahem pravým betonem se prezentoval Frodl.
     
    58:17
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    IIKA ARTTURI KANGASNIEMI ujel s kotoučem na holi všem protihráčům a střelou do prázdné branky zpečetil karlovarské vítězství. Asistence: Dávid Gríger.
     
    59:27
    Michal Řepík nemůže ve svém útočním snažení nadále pokračovat, píská se totiž domácí ofsajdové postavení.
     
    Konec zápasu.
     
    Karlovy Vary si nakonec připisují velice cenné vítězství, energetikům na pět vstřelených gólů stačilo pouhých 14 střel na branku.
     
    Nejlepší hráči utkání: Joshua Wesley Kestner (HC Sparta Praha) – Dominik Frodl (HC Energie Karlovy Vary).
     
    S tímto konstatováním se s vámi pro dnešek loučím a přeji hezký zbytek středečního večera. (20:54:40)
    Marken.cz

    Jakub Houžvička

    Branky a nahrávky: 10. D. Vitouch (Hauser, Němeček), 23. Lajunen (Irving, Kestner) – 4. O. Beránek (Černoch), 11. Gríger (Rachůnek), 44. Koffer (Redlich), 54. O. Procházka (Zetterberg), 59. Kangasniemi (Gríger)


    HC Sparta Praha: J. Kovář (Cichoň) – Kempný (A), Irving, Moravčík, Mozík, Němeček, Mikliš, Samson – Buchtele, O. Najman, Forman (A) – Konečný, Lajunen, Kestner – P. Kousal, Horák, Řepík (C) – M. Vitouch, D. Vitouch, Hauser.
    Trenér: Pavel Gross

    HC Energie Karlovy Vary: Frodl (Habal) – Plutnar, Huttula, Bartejs, Stříteský, Mikyska, Dlapa, Havlín – Jiskra, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Gríger, Kangasniemi – O. Procházka, Hladonik, Zetterberg – Koffer, R. Přikryl, Redlich.
    Trenér: David Bruk

    Rozhodčí: Pražák, Jaroš – Hynek, Zíka

    Diváci: 12 544
    bahis siteleri