Philadelphia – Vancouver 2:0 (kon.) | Montreal – Minnesota 2:5 (kon.) | Buffalo – Tampa 3:2 (po pr.)
NY Islanders – Arizona 1:0 (kon.) | Nashville – Edmonton 1:6 (kon.) | Winnipeg – Los Angeles 1:5 (kon.)
Seattle – Colorado 1:4 (kon.) | San Jose – Carolina 3:6 (kon.) | Vegas – Dallas 3:2 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
Vegas Golden Knights
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Dallas Stars
Středa 18.10.2023, 04:30 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    65:00 Jonathan MARCHESSAULT - 3:2
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Vegas Golden Knights.

    Autorem vítězné branky je JONATHAN MARCHESSAULT.
     
    60:51
    Rozhodnutí měl na hokejce Shea Theodore, ovšem Jake Oettinger se po křižném pasu skvěle přemístil a zakročil pravým betonem!
    57:01 William KARLSSON - 2:2
     
    57:01
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Skóre střetnutí opět hlásí vyrovnaný stav! Od pravého mantinelu opět nahazoval Korczak a Oettingerovi nejenže zase skvěle clonil WILLIAM KARLSSON, ale kotouč dokonce zvládl tečovat přesně do růžku mimo jeho dosah. Asistence: Kaedan Korczak a Mark Stone.
    42:50 Joe PAVELSKI - 1:2
     
    42:50
    Dallas právě vstřelil branku!
    Nečekaný úder Stars! Hintz vyhrál vhazování v levém kruhu útočného pásma za sebe, kde si pro puk dojel JOE PAVELSKI a natáhl ke křižné střele zápěstím, tu blokující McNabb smolně srazil přesně mezi Hillovu lapačku a beton. Asistence: Roope Hintz.
     
    39:01
    Vedoucí gól měl na hokejce Chandler Stephenson, zprava ovšem z nelehkého úhlu napálil bližší tyčku! Velké štěstí pro Oettingera.
     
    38:37
    Velká komplikace pro Dallas! Proti pravidlům hrál totiž i Ty Dellandrea, jenž u mantinelu přidržel Eichela. Stars míří do tří, tato situace může trvat až 89 vteřin.
     
    38:05
    V závěru prostřední části se domácí budou pokoušet dokonat obrat v početní převaze, Esa Lindell vyfasoval trest za podražení Karlssona.
     
    37:05
    A William Carrier okamžitě rozjel protiútok po pravém mantinelu, výbornou přihrávku do středu mezi kruhy vybídl ke skórování Sheu Theodorea, leč obránce tváří v tvář Oettingerovi neuspěl.
     
    33:15
    Krátce po vyrovnávací trefě došlo k potyčce, v níž byli nejaktivnější Ben Hutton a Mason Marchment, oba hokejisté si vykoledovali pětiminutový trest za bitku.
    33:02 Kaedan KORCZAK - 1:1
     
    33:02
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Howden v mezikruží nevymýšlel žádné složitosti a bekhendovou zadovkou posunul puk těsně za pravý kruh ke KAEDANU KORCZAKOVI, který vstřelil první kariérní gól v NHL svižnou ránou do protější šibenice. Pochvalu zaslouží i Karlsson, Švéd dokonale zakryl Oettingerovi výhled. Asistence: Brett Howden a William Karlsson.
     
    26:40
    Komplikace domácích nekončí. Budou totiž bránit ve čtyřech poté, co u útočné modré Paul Cotter nedovoleným bráněním zastavil v pohybu Heiskanena.
    25:52 Craig SMITH - 0:1
     
    25:52
    Dallas právě vstřelil branku!
    Důležitý vedoucí gól střílí hosté! Nahození Harleyho tečoval Seguin do Hilla, načež zůstal soustředěný na hru a zprava vyslal parádní pas do brankoviště, kde CRAIG SMITH přetlačil Korczaka, touš pověsil pod břevno a zaznamenal tak první branku ve svém novém působišti. Asistence: Tyler Seguin a Thomas Harley.
     
    22:58
    Přesilovka pro Vegas. V obranném pásmu získal puk Matt Duchene, jenž následně vyhodil touš mimo hrací plochu bez tvrzeného skla, musely proto následovat dvě minuty za zdržování hry.
     
    21:09
    Na úvod prostřední části byla k vidění dlouhá a atraktivní bitka! Rukavice shodily hráči s číslem 14 na dresech, tedy Nicolas Hague a hostující kapitán Jamie Benn. Domácí hráč měl tu nevýhodu, že byl bez helmy, na rozdíl od konkurenta, postupně hráčům docházely síly, aby se nakonec nechali rozdělit rozhodčím.
     
    18:28
    Přesilovka Vegas neměla dlouhého trvání. Na domácí lavici hanby totiž usedl Jonathan Marchessault, ten se u levého mantinelu v útočné třetině dopustil nedovoleného bránění vůči Dellandreovi.
     
    17:58
    Známe jméno vyloučeného. Je jím Mason Marchment, který ve snaze o zastavení Jonathana Marchessaulta konkurenta podrazil.
     
    17:49
    Při ponechané výhodě vymyslel Nicolas Hague skvělou křižnou nahrávku do pravého kruhu na Keegana Kolesara, jenž orazítkoval svižnou ránou zápěstím bližší tyč!
     
    06:12
    Velkou šanci zazdil Michael Amadio! Do levého kruhu obdržel parádní pobídku od Theodorea, jenže místo prázdné brány trefil jenom boční síť.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 34. Korczak (Howden, W. Karlsson), 58. W. Karlsson (Korczak, Stone), rozh. náj. Marchessault – 26. Cr. Smith (Seguin, Harley), 43. Pavelski (Hintz)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jack Eichel (VEG)
    0:0   Jason Robertson (DAL)
    2. série:
    1:0   Shea Theodore (VEG)
    1:1   Matt Duchene (DAL)
    3. série:
    2:1   Jonathan Marchessault (VEG)
    2:1   Roope Hintz (DAL)


    Vegas Golden Knights: Hill (L. Thompson) – Theodore, McNabb (A), Korczak, Hague, Pachal, Hutton – Marchessault, Eichel (A), Barbašev – Stone (C), Stephenson, Cotter – Amadio, W. Karlsson, Howden – Kolesar, N. Roy, W. Carrier.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Dallas Stars: Oettinger (Wedgewood) – Heiskanen, R. Suter, Lundkvist, Lindell (A), Hakanpää, Harley – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Seguin (A), Duchene, Marchment – Dadonov, W. Johnston, Benn (C) – Dellandrea, Faksa, Cr. Smith.
    Trenér: Peter DeBoer

    Rozhodčí: Schlenker, Nicholson – Mills, Apperson

    Diváci: 17 612
    bahis siteleri