Třinec – Aalborg cz 4:0 (kon.) | Košice – Mannheim 1:4 (kon.) | Bolzano – Stavanger 0:1 (kon.)
Rouen – Ilves 6:1 (kon.) | Belfast Giants – Pardubice cz 3:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Aalborg Pirates
Středa 18.10.2023, 18:00 • Werk arena, Třinec • Hokejová Liga mistrů • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Základní fáze Champions Hockey League skončila. Oceláři se v poslední chvíli kvalifikovali do vyřazovacích bojů. Proti komu se třinečtí hráči představí a kdy, to se dozvíme v nejbližších hodinách. Jisté je, že zápas osmifinále hokejové Ligy mistrů se bude ve WERK ARENĚ hrát 14., 15., 21., nebo 22. listopadu 2023. My se z Třince ještě před tím ohlásíme s textovým online přenosem z utkání 14. kola Tipsport extraligy mezi Třincem a Plzní. Do té doby se mějte hezky! (20:17:35)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 32:23
    Střely mimo 16:15
    Zblokované střely 12:8
    Hity 9:5
    Vhazování 20:25
    Trestné minuty 6:10
     
    Třetí třetinu začali dohrávanou přesilovou hrou domácí hráči. V početní převaze se jim nedařilo, stejně jako v té další, kterou měli k dispozici hned vzápětí. Tu sice po chvíli ukončil svým faulem Růžička, ale ani piráti se kontaktním gólem nedostali zpět do zápasu. Zhruba do poloviny třetí třetiny ještě byli hráči Aalborgu nebezpeční, snažili se s osudem utkání něco udělat, ale měli to proti tříbrankovému náskoku Ocelářů složité.

    V jedenácté minutě třetí části hry byl vyloučen Kabanov a ruského hráče na trestné lavici čtvrtým gólem do Adamsenovy sítě potrestal Miloš Roman, který se z jízdy opřel do Hudáčkovy nezištné přihrávky. Zápas se pak už pouze dohrával. Další šance počítali především domácí – příležitosti si vypracovali Roman, Růžička, v samostatném úniku byl Hrehorčák. Další gól už ale nepadl, a tak – konečné resumé: Oceláři 4, Aalborg 0! Tento výsledek dává bez ohledu na cokoliv dalšího jistotu, že si Slezané zahrají v ročníku 2023-24 v play off Champions Hockey League.
     
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Oceláři i v poslední minutě hrají aktivně. Adámkovo nahození od modré šikovně tečoval Vrána, ale kotouč neměl kudy do branky Adamsena propadnout.
     
    58:43
    Hrehorčák ujížděl sám na Adamsena. Vystřelil dánský brankář vyrazil a následně ještě třinecký útočník dorážel. Kotouč zůstal centimetry před brankovou čárou a následně je posunutá aalborská branka.
     
    58:12
    Wałęga se protáhl po levém křídle, ale nepodařilo se mu dostat puk na úplně volného zprava sjíždějíícího Sikoru. Následně se kolem branky efektně točil Hudáček.
     
    57:34
    Další aktivita Ocelářů v útočném pásmu, kterým se daří držet puk na svých holích i v krkolomných pozicích. Toto Slezanům vyhovuje.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 068 diváků.
     
    56:40
    Další těžká pasáž pro Adamsena. Domácí pokračovali v aktivitě až do chvíle, kdy dánský brankář odrazil puk do ochranné sítě. Jednou dokonce vyplaval za Adamsenem v brankovišti.
     
    56:07
    Aktivní pasáž Ocelářů v útočném pásmu. Poláškovo nahození od modré tečoval jak Vrána, tak Roman. Následně tato dvojice získala puk pro Růžičku na levém puntíku a ten trefil boční síť.
     
    55:21
    Puk vyletěl z třineckého pásma a po odrazu od skel se dostal do hlediště. Vhazovat se bude před Kacetlem a to po posledním power breaku tohoto zápasu.
     
    54:49
    Hosté ještě pokračovali v aktivní hře v útočném pásmu, ale nakonec modrou čáru dobyli zpět Sikora s Wałęgou. Kabanov získal puk už zase v neutrální zóně.
     
    54:10
    Hrehorčák, Kurovský a Sikora bojovali o puk. Ten ale nakonec získal Jul Korsgaard a snažil se vysokým pasem skrz střední pásmo vysunout Kabanova.
     
    53:31
    Hrehorčák teď aktivním napadáním zahnal Morina až za jeho branku. Tohle teď bude Ocelářům jistě stačit.
     
    52:56
    Wałęgova přihrávka středním pásmem na Draveckého končí na icingu.
     
    52:30
    Teď teprve skončila přesilovka Ocelářů, ale ti rozehrávají další akci od vlastního brankáře.
    52:11 Miloš ROMAN - 4:0
     
    52:11
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hudáčkova zpětná přihrávka sice nejprve vyhnala kolegy do středního pásma, Oceláři ale okamžitě otočili hru. Hudáček pak z pravé strany poslal kotouč na vrchol levého kruhu, kde byl MILOŠ ROMAN. Jeho střelu příklepem z jízdy zastavila až síť Adamsenovy branky. Asistence: Libor Hudáček, Petr Vrána. Stav utkání 4:0.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 7. Čacho (J. Jeřábek, Dravecký), 15. L. Hudáček (A. Nestrašil, Nedomlel), 35. P. Vrána (L. Hudáček, Kurovský), 53. Miloš Roman (L. Hudáček, P. Vrána)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, J. Jeřábek, Polášek, M. Adámek, Nedomlel, Kundrátek – Martin Růžička (A), Voženílek, Pánik – Wałęga, L. Hudáček (TS), A. Nestrašil – Hrehorčák, P. Vrána (C), Miloš Roman – Kurovský, Čacho, Dravecký (A) – Sikora.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Aalborg Pirates: Adamsen (Sørensen) – Knudsen (A), A. Koch, Hanson, Brøndberg, DeNaples, Nielsen, Frederiksen – Kabanov, Jakobsen (C), Jul Korsgaard – Salhany, P. Bjorkstrand (A, TS), T. Giroux – Spelling, Morin, Boesen – Andersen, Ladehoff, Anker – Rasmussen.
    Trenér: Garth Murray

    Rozhodčí: Hribik, Jakub Šindel – Jiří Ondráček, Špůr (všichni CZE)

    Diváci: 3 068
    bahis siteleri