Jihlava – Kolín 3:2 (po pr.) | Litoměřice – Vsetín 4:1 (kon.) | Poruba 2011 – Třebíč 2:1 (po pr.)
Pardubice B – Frýdek-M. 5:4 (po pr.) | Sokolov – Prostějov 2:3 (po pr.) | Přerov – Slavia 4:2 (kon.)
po prodl.
HC RT TORAX Poruba 2011
2:1 (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
Středa 25.10.2023, 18:00 • Buly Aréna Kravaře • Chance liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný středeční podvečer. Vítám vás při sledování 16. kola Chance ligy, u zápasu mezi Porubou a Třebíčí.
     
    HC RT TORAX Poruba 2011

    Poruba dává jasně najevo, že by klidně mohla zabojovat o titul ve druhé nejvyšší české soutěži. V dosavadních patnácti utkáních získali 36 bodů, díky nimž disponují na čele dvoubodovým náskokem na druhý Vsetín. Svěřenci trenéra Režnara prohráli zatím pouze dvakrát, doma s Přerovem po nájezdech a v Prostějově. Aktuálně táhnou sérii tří vítězství v řadě, naposledy vyhráli 5:3 v Kolíně. Nejproduktivnějším hráčem týmu je sedmnáctibodový Ondřej Šedivý.
     
    SK Horácká Slavia Třebíč

    Hokejisté Třebíče zatím zaostávají za předsezónními očekáváními. V tabulce momentálně figurují na osmé příčce s odstupem třinácti bodů na lídra z Poruby. Horácká Slavia z posledních dvou utkání odešla s prázdnou, ve Vsetíně prohrála jasně 2:5, doma potom v roli velkého favorita padla s pardubickou rezervou 1:3. Týmové produktivitě vévodí Martin Dočekal, ten je s 21 body zároveň nejlépe bodujícím hokejistou celé soutěže.
     
    Úvodní sestavy:

    HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (O. Bláha) – A. Sedlák, Doudera, Lemcke, Klimíček, Gutwald, Voráček, A. Adamec – Tvrdoň, Střondala (A), Šoustal – Klímek, Berisha, Christov – Häring, Vachovec (A), Gřeš – P. Mrázek, Krenželok (C), O. Šedivý.
    Trenér: Jiří Režnar

    SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán (Pakarinen) – Vodička, Štebih, Baláž, Bořuta, Poizl, Kříž – Ferda (A), Malý, Dočekal (A) – Psota, Bittner (C), Vodný – Horváth, Kučera, Frömel – Michalčuk, Maty. Svoboda, Matě. Svoboda.
    Trenér: Kamil Pokorný

    Rozhodčí: Úlehla, Kubičík – Kleprlík, Otáhal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Porubou a Třebíčí odstartoval! Hned v úvodu si domácí vytvořili slibnou příležitost, Vojtěch Střondala zakončoval forhendem příliš vysoko.
     
    00:42
    Protiútok Třebíče neměl dlouhého trvání. Jakub Malý do dvojice protihráčů nejel, nahodil bekhendem po pravém mantinelu a odjel střídat.
     
    01:12
    Ladislav Bittner zkřížil cestu Vítu Christovovi a soupeři znemožnil pokračovat směrem dopředu, po pravém mantinelu dostal puk do středního pásma.
     
    01:34
    První přesilovou hru si zahraje hostující mužstvo, za podražení v útočném pásmu odjel na trestnou lavici forvard Poruby Vít Christov.
     
    02:21
    Útok levým mantinelem Horácké Slavii vůbec nevyšel, volného puku se chopil Tomáš Voráček a bez problémů napálil puk do bezpečí.
     
    02:58
    V levém kruhu vymýšlel Radim Ferda. Nakonec nahrál na modrou Štebihovi, jehož zblokovanou střelu si našel v pravém kruhu Jakub Malý, křižný pokus Daniel Dolejš vytěsnil vyrážečkou.
     
    03:26
    Další útočnou akci hostujícího mužstva zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, Matyáš Svoboda vystavil do ofsajdu Matěje Svobodu.
     
    03:47
    Z poloviny hřiště vypálil ostrou forhendovou střelu Justin Lemcke, Jan Mičán se nenechal překvapit a z lapačky puk vyklepal pro Bořutu.
     
    04:25
    Jakub Malý nahazoval po levém mantinelu za vlastní bránu, kam se Daniel Dolejš vydal pozdě, naštěstí pro něj puk získal spoluhráč Adam Sedlák.
     
    04:47
    Za bránou zklidnil hru Lukáš Doudera, když do tohoto prostoru ujel před Ferdou, načež rozehrával po levé ruce na Vachovce.
     
    05:19
    Zakázané uvolnění Poruby. Tomáš Voráček přihrával k levému mantinelu, zatímco adresát Tomáš Gřeš se stáhl do středu.
     
    05:43
    První velkou příležitost měla Třebíč! A to hned dvojitou. Michal Vodný v úniku mířil do Dolejšovy výstroje, v níž posléze skončila i dorážka Matěje Svobody.
     
    06:23
    Adam Sedlák nahodil takovým způsobem, aby nemohla být řeč o zakázaném uvolnění, bránící Ondřej Baláž zabral a udržel na zádech Daniela Klímka.
     
    06:52
    Víta Christova zradilo zpracování, načež prostor k rozehrávce dostal Michal Vodný a volil pas do středního pásma na Kučeru.
     
    07:26
    Proti dvěma konkurentům Tomáš Šoustal udržel puk u pravého mantinelu a naslepo nahrával do středu, kde Daniel Poizl podržel na zádech Střondalu.
     
    07:59
    Na modré čáře si připravil prostor ke střele Miha Štebih, tvrdou dělovku usměrnil o kousek vedle pravé čáry.
     
    08:27
    Utkání probíhá v rychlém tempu. Jakub Malý si věřil jeden na jednoho, Lukáš Doudera si poradil na jedničku a touš urval pro sebe.
     
    08:59
    Z ostrého úhlu vypálil forhendovou ránu zápěstím Tomáš Gřeš, připravený Jan Mičán se zaskočit nenechal a přerušil hru.
     
    09:12
    Do levého kruhu dostal pobídku Michal Vachovec, zblokovaný projektil Antonínem Bořutou proskákal o kousek vedle levé tyčky.
     
    09:41
    Přes protihráče vypálil nejproduktivnější hráč soutěže Martin Dočekal, Daniel Dolejš vyrážečkou nasměroval touš do ochranné sítě.
     
    10:16
    Michal Vodný zpoza brány nahrával do pravého kruhu Davidu Michalčukovi, jehož forhendovou střelu zblokoval bránící hokejista.
     
    10:56
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší i domácí mužstvo. Na lavici hanby usedl David Michalčuk, jenž ve velké příležitosti nedovoleně zabránil ve střele Střondalovi.
     
    11:06
    Z pravého kruhu chtěl Vojtěch Střondala potrestat faul na svou osobu, z pravého kruhu vypálil poměrně vysoko nad břevno.
     
    11:39
    Na odražený puk čekal v předbrankovém prostoru Aaron Berisha a dočkal se ho, z otočky ale střílel jenom do připraveného pravého betonu Mičána.
     
    12:12
    Petr Mrázek vyzkoušel křižnou nahrávku doleva, kam najížděl Marek Tvrdoň, ten se však nechal přebruslit Poizlem.
     
    12:43
    Ve vlastním oslabení útočil na vedoucí gól zápasu Jakub Malý, který v úniku volil bekhendový blafák, ztroskotal ovšem na připravené Dolejšově lapačce!
     
    13:20
    Adam Sedlák musel pořádně zabrat, aby na zádech udržel Petra Vodičku, což se mu povedlo, po levém mantinelu pak rozehrál na volného Mrázka.
     
    13:57
    Kotouč skončil mimo hrací plochu poté, co Justin Lemcke nahrával po levém mantinelu a úspěšným blokem se před Krenželokem prezentoval Šimon Frömel.
     
    14:18
    Zakázané uvolnění se nepískalo, takže Michal Gutwald musel zabrat a poradil si na jedničku, podržel za sebou soupeře a vyhodil aspoň do střední třetiny.
     
    14:42
    Icing hostujícího mužstva. Ondřej Baláž volil ostrý nástřel, za nímž se žádný ze spoluhráčů nerozjel, nejblíže k němu měl obránce Klímek.
     
    15:22
    Jakub Malý najel do útočného pásma, ale příliš dlouho v něm nezůstal, neuspěl proti dvěma konkurentům, obral ho Tomáš Voráček.
     
    15:58
    Po pravém mantinelu nabral vysokou rychlost Michal Vachovec, nakonec se stáhl do středu a z mezikruží pálil zápěstím, Jan Mičán zakročil levým betonem.
     
    16:31
    Druhé vyloučení do hostujících řad. Menší dvouminutový trest si vykoledoval Miha Štebih, který si před vlastní bránou podražením pomohl proti o střelu se snažícímu protihráči.
     
    16:59
    Úvod oslabení zvládla Třebíč bez problémů, dokonce se jí povedlo vyhodit hned dvakrát v krátkém časovém sledu.
     
    17:25
    Porubě se nedaří prokousat za útočnou modrou čáru. Útočnou třetinu se pokusil vybojovat Adam Sedlák, leč neuspěl proti Bořutovi.
     
    17:46
    Petr Mrázek se chtěl zleva natlačit před bánu, v poslední chvíli mu vložil hokejku pod nohy bránící hráč a čistě ho zpacifikoval.
     
    18:19
    Poruba právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita, domácí favorit střílí důležitý první gól! Ránu Mrázka od modré čáry vyrazil Mičán pouze před sebe, proti forhendové dorážce ONDŘEJE ŠEDIVÉHO již neměl šanci. Asistence: Petr Mrázek a Jiří Klimíček.
    18:19 Ondrej ŠEDIVÝ - 1:0
     
    19:07
    Individuálně si věřil Andrej Adamec, ovšem sám proti třem neměl moc šancí na úspěch, čistým hitem jej odzbrojil Radim Ferda.
     
    19:40
    Z pod tlaku si Adam Sedlák pomohl zacouváním do obranného pásma, odtud měl více času na rozehrávku a u levého mantinelu si vybral Vachovce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Porubou a Třebíčí přinesla jediný gól, o nějž se postaral domácí favorit. Skóre střetnutí určuje situace z 19. minuty, kdy přesilovou hru využil dorážející Ondřej Šedivý. Horácká Slavia si také vytvořila pár zajímavých příležitostí, ale její efektivita je zatím nulová.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:46.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Prostřední dějství je v plném proudu, tak pojďme na něj! Adam Sedlák nahazoval za bránu soupeře, kam nejrychleji dojel gólman Mičán a puk posunul na Bořutu.
     
    20:42
    Na druhé straně zahrozil Petr Vodička, jehož slabá střela Dolejšovi vypadla z lapačky ke spoluhráči Michalu Gutwaldovi.
     
    21:30
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešil Matyáš Svoboda vůbec dobře, kličkou zleva do středu ztroskotal na Sedlákovi.
     
    21:57
    Od levého mantinelu se Aaron Berisha natlačil až před bránu, z bezprostřední blízkosti forhendem trefil Mičána do výstroje.
     
    22:26
    Daniel Poizl si rozmyslel zakončení a ještě rozvinul akci nahrávkou k pravému mantinelu, puk se k němu potom vrátil a střela zápěstím se mezi tři tyče nevešla.
     
    22:48
    Příležitost pro Třebíč vyrovnat v přesilové hře. Proti pravidlům si počínal Daniel Häring, rozjetého konkurenta po pravém křídle zahákoval.
     
    23:11
    K radosti většiny fanoušků v aréně se po levém mantinelu povedlo vyhodit Sedlákovi, Miha Štebih musí až ke své bráně.
     
    23:50
    Šimon Frömel nahrál na modrou Mihu Štebihovi, jeho střela zápěstím měla k úspěchu hodně daleko, puk zamířil vysoko nad břevno.
     
    24:26
    Zdálo se, že by do brejku mohl postupovat Michal Vachovec, ovšem soupeři zkřížil cestu Antonín Bořuta a tělem jej přišpendlil na mantinel.
     
    24:52
    Už při hře pět na pět vypálil z ostrého úhlu Jakub Malý, pohotový Daniel Dolejš schoval kus černé gumy pod lapačkou.
     
    25:25
    Lukáš Krenželok se vydal napadat zkušeného beka Antonína Bořutu, který se ohlédl přes rameno a po zadním mantinelu přenesl puk na volného Vodičku.
     
    25:43
    V obležení tří soupeřů se v levém kruhu dostal ke střele zápěstím Daniel Häring, křižná rána se mezi tři tyče nevešla.
     
    26:18
    Slabé nahození bylo lehkým soustem pro Daniela Dolejše, který navíc zvládl vyklepat kotouč po pravé ruce na Adama Sedláka.
     
    26:43
    Zakázané uvolnění hostujícího týmu. Michal Vodný ještě vyvinul tlak na Michala Gutwalda, avšak tělo před protihráče nenatlačil.
     
    27:16
    Vojtěch Střondala od pravého mantinelu nabízel puk do předbrankového prostoru, Tomáš Šoustal na dlouhou hokejku nenasměroval touš mezi tři tyče.
     
    27:36
    Zpoza levého kruhu vyslal ostrou forhendovou střelu Kevin Horváth, ovšem přímo doprostřed brány, takže Daniel Dolejš zasáhl bez problémů.
     
    28:00
    Kevin Horváth volil zbytečnou bekhendovou žabičku, klidně mohl přihrávat po ledě. Lukáš Kříž zpracoval hrací předmět až za modrou čárou.
     
    28:51
    Ladislav Bittner upadl bez cizího přičinění, kolem sebe neměl žádného konkurenta. V klidu si pro volný puk dojel Daniel Klímek.
     
    29:21
    Na druhý pokus už si Ladislav Bittner stabilitu pohlídal a z mezikruží vypálil forhendem vysoko nad horní tyčku. Poruba dostala touš do středního pásma.
     
    29:52
    Nyní byla k vidění nepřesnost na obou stranách. Michal Gutwald vyzkoušel oblouček za obranu, Michala Vachovce zradilo zpracování.
     
    30:12
    V pravém kruhu si vytvořil dobrou palebnou pozici Tomáš Gřeš, Jan Mičán si našel prostor, odkud viděl na kotouč a schoval ho do lapačky.
     
    30:40
    Po pravém mantinelu nabral vysokou rychlost Lukáš Krenželok, avšak do útočného pásma se neprocpal, stopku mu vystavil čistým hitem Lukáš Kříž.
     
    31:13
    Za bránou konkurenta udržel kotouč Tomáš Šoustal, nicméně o pár vteřin později putuje na trestnou lavici za krosček, jehož se dopustil v útočné třetině u levého mantinelu.
     
    31:35
    Velkou příležitostí ke srovnání pohrdl Ladislav Bittner, jenž střílel trestuhodně osamocený z pravého kruhu. Pozdě reagujícímu Dolejšovi sice poslal pul mezi betony, ale zároveň vedle pravé tyče!
     
    32:15
    Přerušení hry v útočném pásmu zařídil dobře pracující Tomáš Gřeš, který pošetřil cenné vteřiny a zařídil buly ve střední třetině.
     
    32:49
    Pomalou střelu od pravého mantinelu vyprodukoval Martin Dočekal, Daniel Dolejš tentokráte reagoval včas a puk zachytil do lapačky.
     
    33:15
    Poruba v plném počtu. V pokračující útočné snaze Třebíče Matěj Svoboda vyslal střílený pas před bránu na Matyáše Svobodu, který za pukem natahoval hokejku bez úspěchu.
     
    33:57
    Přes posledního soupeře vypálil zápěstím Tomáš Šoustal, Jan Mičán se na přední tyči překvapit nenechal a zaznamenal zákrok lapačkou.
     
    34:08
    Další trest a znovu do domácích řad. Bez protestů odjel za katr obránce Poruby Jiří Klimíček, jenž podrazil kolemjedoucího soka.
     
    34:41
    Rozjetý Tomáš Gřeš se procpal až před gólmana, následně však volil příliš dlouhý forhendový blafák a z úhlu trefil položený Mičánův beton.
     
    35:23
    Třebíčskou snahu o opětovné získání útočného pásma přerušil svým hvizdem čárový rozhodčí, Martin Dočekal vystavil do ofsajdu Radima Ferdu.
     
    35:49
    Jan Malý si rozmyslel obtočení soupeřovy svatyně, nahrávku před bránu bez větších komplikací zachytil Andrej Adamec.
     
    36:18
    Z trestné lavice se vracející Jiří Klimíček překvapil Mičána a zachytil jeho rozehrávku, zpoza brány potom vymyslel povedený pas na Šoustala, ten promáchl naprázdno.
     
    36:52
    Levým mantinelem nabral vysokou rychlost Vojtěch Střondala, u útočné modré čáry neuspěl jeden na jednoho proti Antonínu Bořutovi.
     
    37:20
    Početní převaha pro Porubu. Ostrým způsobem Petr Vodička krosčekoval na mantinel Vojtěcha Střondalu, a proto není divu, že se trestu nebrání.
     
    37:43
    Petr Mrázek vyslal z levého kruhu křižnou střílenou nahrávku, Lukáš Krenželok pochopil úmysl pozdě a hokejkou na puk nedosáhl.
     
    38:12
    Na druhý gól měl políčeno Ondrej Šedivý, když se z levého kruhu šikovně procpal do mezikruží, odtud vypálil zápěstím do Mičánovy lapačky.
     
    38:54
    Křižný pas do levého kruhu obdržel Tomáš Šoustal, do brankoviště nahrával Ondrejovi Šedivému, toho nepustil ke střele Lukáš Kříž.
     
    39:14
    Třebíč bude hrát ve třech, ale jen pár vteřin. Dvouminutový trest si vykoledoval Jan Mičán, gólman dle úsudku rozhodčího úmyslně posunul bránu, čímž zamezil soupeřovu útočníkovi v zakončení.
     
    39:53
    Už při hře pět na čtyři Lukáš Krenželok vyslal žabičku před bránu na Petra Mrázka, jehož pokus podržel Mičán ve výstroji. Následně rozhodčí přerušil hru a Třebíč posílá do tří na výrazně delší dobu, důvodem je příliš mnoho hráčů na ledě. Na trestnou lavici odjel David Michalčuk.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dvacetiminutovka se skóre střetnutí nepohnula, Poruba tedy udržuje těsné jednobrankové vedení. Druhá třetina přinesla jednu větší příležitost, v přesilové hře Ladislav Bittner prostřelil Dolejše mezi betony, ale puk zároveň proletěl vedle pravé tyče. Závěrečné dějství slibuje dramatickou podívanou a domácí do ní vstoupí v přesilovce pět na tři, ta může trvat ještě 74 vteřin.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:38.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní buly zvládli lépe Třebíčští, a protože hrají ve třech, tak dle očekávání okamžitě přišlo vyhození přes všechny čáry po levém mantinelu.
     
    40:52
    Po sérii krátkých nahrávek dostal do pravého kruhu nabito Aaron Berisha, Jan Mičán vyhlavičkoval puk do ochranné sítě.
     
    41:17
    Hosté už jsou ve čtyřech, Jakub Malý je zpátky na ledové ploše. A byl to on, kdo rozhodil u pravého mantinelu číhajícího soka, jemuž přes hokejku skočil puk do středního pásma.
     
    41:55
    A Třebíč přežila i oslabení ve čtyřech, nyní se tedy může začít soustředit konečně i na ofenzivu a snahu o srovnání stavu.
     
    42:26
    V útočení však pokračuje Poruba. Jmenovitě Michal Vachovec, jemuž se zleva nepovedlo protáhnout na střed kolem Antonína Bořuty.
     
    42:49
    S rozehrávkou dlouho otálel Michal Gutwald, takže nakonec musel řešit nepříjemnosti spojené s Janem Kučerou, domácímu zadákovi pomohl s rozehrávkou Andrej Adamec.
     
    43:23
    Vysokou rychlost nabral po pravém mantinelu Vít Christov, na dlouhou hokejku pouze protečoval touš do útočné třetiny.
     
    43:41
    Třebíč bude útočit na vyrovnání proti čtyřem. V blízkosti útočné modré čáry za sebou nechal hokejku Aaron Berisha a jeden z protihráčů přes ni přeletěl. Ukázkové podražení.
     
    44:18
    Nahození Antonína Bořuty po levém mantinelu zblokoval Tomáš Gřeš mimo hrací plochu, vhazování proběhne po pravici Mičána.
     
    44:34
    Početní převahu pěti proti třem si vyzkouší také hostující celek! Nespokojeně Berishu doplnil na trestné lavici Ondrej Šedivý za hru vysokou holí, hokejku dal do obličeje Malého.
     
    45:13
    Zkušený zadák Antonín Bořuta posunul touš za pravý kruh k Mihu Štebihovi, křižná střela se mezi tři tyče nevešla.
     
    45:46
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Horácká Slavia na rozdíl od soupeře přesilovku o dva hráče využila, byť tedy nakonec už padl gól vteřinky poté, co skočil na led čtvrtý domácí hráč. Střelu Bořuty z pravého kruhu ještě Dolejš vyrazil, avšak přímo k Dočekalovi, který nahrál před prázdnou bránu MATĚJI PSOTOVI, na něj čekal snadný úkol. Asistence: Martin Dočekal a Antonín Bořuta.
    45:46 Matěj PSOTA - 1:1
     
    46:30
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Petr Mrázek, ovšem mezi dvojicí konkurentů neproskočil, kus černé gumy získal Kříž.
     
    47:12
    Dopředu vyrazili i hosté. Ladislav Bittner si od levého mantinelu najel mezi kruhy, svižnou ránu zápěstím namířil těsně nad břevno.
     
    47:56
    K asistenci chtěl Martin Dočekal přidat i vstřelený gól, na dlouhou hokejku zakončoval forhendem příliš vysoko nad bránu.
     
    48:12
    Tlak Horácké Slavie ještě pokračoval. V mezikruží si volný hrací předmět našel Matěj Psota, Daniel Dolejš v poslední chvíli vykopl levý beton.
     
    48:49
    Oddechový čas pro tým HC RT TORAX Poruba 2011.
     
    48:57
    Petr Vodička podpořil ofenzivní složku mužstva, ale příliš daleko se nedostal, u mantinelu ho ukázkově odstavil Jiří Klimíček.
     
    49:24
    Odpískána přihrávka rukou. Ondřej Baláž tímto způsobem dostal kotouč na hokejku Jakuba Malého, rozhodčí celou situaci velmi dobře viděl.
     
    49:45
    Pod tlakem Psoty odjel Petr Mrázek do vlastní obranné třetiny, odtud si pomohl křižnou bekhendovou nahrávkou na Lemckeho.
     
    50:24
    V momentě, kdy už probíhá závěrečná desetiminutovka základní hrací doby, získal po levém mantinelu útočné pásmo Tomáš Šoustal, v plné rychlosti vyslal nepřesný forhendový projektil.
     
    50:59
    Ostřejší zákrok si za vlastní bránou neodpustil Antonín Bořuta, avšak měl štěstí, muži v pruhovaném jeho počínání nevyhodnotili jako nedovolené.
     
    51:31
    Zleva si vytvořil slibnou palebnou pozici Michal Vachovec, ke své smůle i smůle Poruby však rozvlnil pouze boční síť.
     
    51:56
    Horáckou Slavii oslabuje Radim Ferda, při plnění defenzivních povinností si u levého mantinelu zcela evidentně dopomohl ke kotouči podražením.
     
    52:12
    S těžkou nahrávkou na brusle si útočník Petr Mrázek neporadil, levou bruslí hrací předmět kopl pryč z útočné třetiny.
     
    52:57
    Dlouhou kombinaci završil Jiří Klimíček střelou od modré do pravého betonu Mičána, bekhendem dorážející Šedivý bekhendem přestřelil.
     
    53:21
    Hosté pošetřili cenné vteřinky u pravého mantinelu. Nakonec puk vydoloval Aaron Berisha, takže domácí pokračují v útočné třetině.
     
    53:58
    Přesilovka Třebíče je u konce. Radim Ferda spěchá vypomoci spoluhráčům do defenzivy, protože pokračuje tlak Poruby.
     
    54:27
    Hokejisté v červených dresech se ubránili a po levém křídle nastartoval Matyáš Svoboda, bekhendem však zamířil mimo tři tyče.
     
    54:59
    Osamoceně se do ofenzivy vydal Michal Vodný, avšak posunutí puku zprava do středu se nepovedlo, nahrávku zachytil pozorný Justin Lemcke.
     
    55:14
    Nahození od pravého mantinelu Janu Mičánovi moc starostí nenadělalo, hostující brankář nastavil lapačku a kus černé gumy v ní schoval.
     
    55:46
    Tomáš Gřeš si počkal na doplnění a do pravého kruhu nahrál Lemckemu, následoval pas mezi kruhy, odtud Tomáš Gřeš střílel z první do lapačky gólmana.
     
    56:18
    Sedlákovo zblokované nahození se odrazilo ke Střondalovi, jenž nezištně nahrával po levé ruce Šoustalovi, ovšem Mičán se stihl přemístit k pravé tyči a zdárně zakročit.
     
    56:51
    Petr Mrázek pozdržel útočnou akci, aby nakonec u útočné modré přihrál pozdě za paty rozjetému Michalu Vachovcovi.
     
    57:20
    Z ostrého úhlu si Justin Lemcke na střelu nevěřil, proto nahrával mezi kruhy, kde číhal Petr Mrázek, forhendový pokus prosvištěl vedle levé tyčky.
     
    57:50
    Za vlastní bránou si dal s rozehrávkou načas Antonín Bořuta, počkal na vystřídání spoluhráčů, vybral si poté Baláže a sám si odjel odpočinout.
     
    58:09
    Odražený puk napálil Ladislav Bittner forhendem z první, obětavě blokující Michal Gutwald zvedl hrací předmět až do ochranné sítě.
     
    58:33
    Vojtěch Střondala přihrál za pravý kruh Tomáši Šoustalovi, jeho forhendový pokus bez přípravy trefil brusle beka Štebiha.
     
    59:16
    Nahození z poloviny hřiště Daniel Dolejš nepodcenil, dal betony k sobě a tím levým kotouč přisunul ke spoluhráči Klimíčkovi.
     
    59:46
    Ještě jednou zahrozili hosté, leč bekhendové nahození Radima Ferdy za vlastní bránu šikovně zblokoval Michal Gutwald.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, uvidíme prodloužení. Horácké Slavie se v závěrečné dvacetiminutovce povedlo vyrovnat, když přesilovou hru využil ve 46. minutě do odkryté brány zakončující Matěj Psota. Poruba byla po inkasovaném gólu aktivnějším týmem, k tříbodovému zisku však ofenzivní snahy nevedly.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:15
    Úvod prodloužení přináší dvouminutový trest pro Třebíč, ve středním pásmu se podražením prezentoval nejproduktivnější hráč soutěže Martin Dočekal.
     
    60:45
    Rozhodnutí bylo blízko! Křižnou nahrávku obdržel do levého kruhu Střondala, jenž z první nabízel před bránu puk Tomáši Šoustalovi, který kus černé gumy usměrnil do levé tyče.
     
    61:22
    Z levého kruhu tentokráte vypálil Jiří Klimíček. Obránce mířil na přední tyčku, tu poměrně výrazně minul. Domácí zůstávají v útočné třetině.
     
    61:49
    Doprava dostal nabito Vojtěch Střondala, forhendovému projektilu z první podle všeho Jan Mičán pomohl nad břevno ramenem.
     
    62:20
    Třebíč se oslabení ubránila! Martin Dočekal navíc v klidu mohl odjet na střídačku, protože hra právě probíhala ve středním pásmu.
     
    62:31
    Po přerušení hry došlo za bránou Poruby k potyčce mezi Ondrejem Šedivým a Lukášem Křížem, obě horké hlavy vyfasovaly dvě minuty za hrubost.
     
    63:06
    Michal Vachovec poslal nepovedenou zadovku Aaronu Berishovi, tomu se alespoň povedlo zastavit do protiútoku směřujícího Ferdu.
     
    63:37
    Po pravém mantinelu se Adam Sedlák probojoval za osobního strážce, jenže přitom ztratil rychlost, suverénně ho následně předjel a kotouč sebral Antonín Bořuta.
     
    64:11
    Vítězný gól toužil vstřelit aktivní zadák Andrej Adamec, od modré nicméně napálil tvrdou forhendovou střelu jenom vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    64:59
    Poruba právě vstřelila branku!
    Bonusový bod bere domácí celek! Když už se zdálo, že o osudu utkání rozhodnou nájezdy, tak nahození Krenželoka zastavil Klimíček, dojel za bránu a před ni puk vrátil na hokejku PETRA MRÁZKA, ležící Mičán forhendový pokus soupeře vyrážečkou ztlumil, ale mimo tři tyče puk odrazit nezvládl. Asistence: Jiří Klimíček a Lukáš Krenželok.
    64:59 Petr MRÁZEK - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    Poruba v Kravařích potvrdila roli favorita, Třebíč v dramatickém střetnutí pokořila 2:1 v prodloužení.

    Domácí mužstvo získalo těsný náskok v úvodním dějství zásluhou úspěšné dorážky Ondreje Šedivého. Jednobrankový náskok Porubě vydržel až do 46. minuty, kdy přesilovku Horácké Slavie přetavil ve vyrovnávací trefu Matěj Psota. Za stavu 1:1 zápas dospěl do prodloužení a rozuzlení přišlo v závěrečné vteřině, kdy rozhozeného Mičána prostřelil Petr Mrázek.

    Svěřenci trenéra Režnara navýšili náskok na čele před druhým Vsetínem na čtyři body. Třebíč zůstává osmá, náskok na první místo se lehce zvýšil na čtrnáct bodů. (20:25:57)
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 19. O. Šedivý (P. Mrázek, Klimíček), 65. P. Mrázek (Klimíček, Krenželok) – 46. Psota (Dočekal, Bořuta)


    HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (O. Bláha) – A. Sedlák, Doudera, Lemcke, Klimíček, Gutwald, Voráček, A. Adamec – Tvrdoň, Střondala (A), Šoustal – Klímek, Berisha, Christov – Häring, Vachovec (A), Gřeš – P. Mrázek, Krenželok (C), O. Šedivý.
    Trenér: Jiří Režnar

    SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán (Pakarinen) – Vodička, Štebih, Baláž, Bořuta, Poizl, Kříž – Ferda (A), Malý, Dočekal (A) – Psota, Bittner (C), Vodný – Horváth, Kučera, Frömel – Michalčuk, Maty. Svoboda, Matě. Svoboda.
    Trenér: Kamil Pokorný

    Rozhodčí: Úlehla, Kubičík – Kleprlík, Otáhal

    Diváci: 512
    bahis siteleri