Havířov – Opava 9:1 (kon.) | Chomutov – Písek 4:2 (kon.) | Kopřivnice – Šumperk 4:3 (po pr.)
Val. Meziříčí – Nový Jičín 3:4 (po pr.) | SHKM Hodonín – Žďár n/S 2:3 (kon.) | Vyškov – Technika Brno 5:2 (kon.)
Havlíčkův Brod – Vel. Meziříčí 6:3 (kon.) | Ústí n/L – Kralupy n. Vltavou 3:5 (kon.) | Benátky n/J – Hronov 7:1 (kon.)
Letňany – Děčín 2:1 (kon.) | Tábor – Řisuty 8:2 (kon.) | Kobra – Cheb 6:2 (kon.)
Příbram – Mostečtí Lvi 6:3 (kon.)
konec
HC Slovan Ústí nad Labem
3:5 (0:2, 3:0, 0:3)
HK Kralupy nad Vltavou
Středa 25.10.2023, 18:00 • Zimní stadion Ústí nad Labem • 2. liga skupina Západ • Skupina Západ
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den, vítám Vás u zápasu druhé hokejové ligy skupiny Západ, kde se proti sobě postaví HC Slovan Ústí nad Labem a HK Kralupy nad Vltavou. Utkání startuje v 18:00.
     
    HC Slovan Ústí nad Labem
    Slovanu se start do nové sezóny příliš nepovedl. Po prvních pěti kolech si totiž připsali pouhou jednu výhru a to na domácím ledě proti Chebu. Poslední tři utkání se ale domácí naladili na vítěznou vlnu, když postupně porazili Řisuty, Hronov a také silný Tábor po prodloužení.
    Ústečtí se nachází na osmém místě tabulky s dvanácti body.
    Nejproduktivnějším hráčem Slovanu je obránce Karel Kubát, ten si připsal jedenáct kanadských bodů za jednu branku a deset asistencí.
    Nejlepším střelcem je Jan Rudovský se šesti branky.
     
    HK Kralupy nad Vltavou
    Nováček z Kralup se momentálně nachází na desátém místě s bilancí tří výher a pěti proher. Středočeši dokázali porazit Most po prodloužení, Písek a také Hronov. Dále si připsali jeden bod za prohru na ledě Tábora po nájezdech.
    Nejproduktivnějším hráčem hostů je útočník Václav Zídek s jedenácti kanadskými body za pět branek a šest asistencí, zároveň je i nejlepším střelcem týmu.
     
    Vzájemné utkání
    Tyto dva týmy se spolu utkaly jednou a to v přípravném utkání na konci srpna. Slovan ho na svém ledě ovládl v poměru 4:2.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Vlach) – L. Sýkora, Popela, Gottfried, Funk, Polata, V. Hynek, Kubát (A), Trefný (C) – Krédl, M. Bláha, Kloz – Roubík (A), Petráš, Špaček – M. Dubský, J. Tůma, Kuchynka – Berčík.

    HK Kralupy nad Vltavou: Sochůrek (L. Novotný) – Kapoun, A. Straka, Kehar, Chládek, Zajíc, David (C), J. Kučera – Kellerstein, Hrala, Binko – Hampl, Bradáček, Bezouška (A) – T. Pejchal, Zídek, Husarik – Šilhavý (A), Broš, Soukup.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly dnešního utkání vyhrávají domácí, konkrétně Jaroslav Roubík. Domácí poté nahodili puk do útočného pásma a Sochůrek raději kotouč přikryl.
     
    00:28
    Hosté se poté snažili rozjet útočnou akci, ale jejich přihrávka byla nepřesná a skončila na zakázaném uvolnění. Vhazování po pravé straně hostujícího brankáře.
     
    00:51
    Šilhavý zavezl puk do pásma z pravé strany a snažil se bekhendem zakončit na bližší tyč Stahla, ten si ale svoji tyč pokryl. Poté se na pravé straně před brankou dobře zjevil Zídek, ale ani jeho pokus v brance neskončil.
     
    01:27
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Jakub Trefný – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HK Kralupy nad Vltavou:
    Vojtěch Šilhavý – 2 min., krosček.
     
    01:45
    Petrášovi ujel puk v útočném pásmu a do útoku se vydali hosté. Bradáček zavezl puk z pravé strany, ale jeho střela našla pouze hruď domácího brankáře.
     
    02:12
    Po buly se ke střele dostal hostující Zídek, jeho pokus byl ale zblokován nad. Kralupy zatlačili Slovan, který se osvobozuje pouze vyhozením přes všechny čáry.
     
    02:38
    A znovu se hostům podařilo vyhrát vhazování v útočném pásmu. Ke střele se tentokrát dostal Straka, který ale našel jen lapačku Stahla. Kralupy stále kombinují v pásmu.
     
    03:24
    Stahla měl teď co dělat proti třem střelám svého soupeře. Polata mohl už konečně vyvézt puk z ústeckého pásma, ale o puk přišel. Domácí brankář si ale poradil jak se střely Zídka, tak i s tou poslední z hole Kapouna.
     
    03:53
    Petráš dostal dobrou přihrávku na levou stranu, ale puk mu odskočil od hole. Dopředu jdou Kralupy. Broš dostal přihrávku do mezikruží, kde byl osamocený, ale při střele zlomil hůl.
     
    05:05
    Vyloučení v týmu HK Kralupy nad Vltavou:
    Václav Zídek – 2 min., faul kolenem.
     
    05:10
    Slovan vyhrál buly a začíná tak první přesilovou hru, hosté se osvobozují a dokonce zahrozili. Od modré čáry vystřelil Straka, ale Stahl vyráží betonem.
     
    05:54
    Slovan se teď usadil v pásmu a přišla první střela v této přesilové hře, a možná i v utkání. Do puku se opřel Popela, ale Sochůrek puk schoval a přikryl pod svoji lapačku.
     
    06:14
    Dobrá kombinace domácích. Petráš našel v mezikruží Bláhu, který vypálil z první, ale hostující brankář vyrazil svým betonem. Kralupy poté vyhazují.
     
    07:05
    Hosté v plném počtu.
     
    07:55
    Tůma projel do pásma středem a pálil na bližší tyč hostující branky. Sochůrek byl připravený a dopředu jdou zase hosté, kteří jsou v útočném pásmu.
     
    08:55
    Dubský teď po několika těžkých soubojích se Zajícem udržel puk v útočném pásmu a poslal ho na modrou čáru. Tam byl připravený Kubát, který svou střelou zápěstím prověřil Sochůrka. Brankář hostů puk vyrazil mimo.
     
    09:19
    Vyloučení v týmu HK Kralupy nad Vltavou:
    Michal Bezouška – 2 min., nedovolené bránění.
     
    09:26
    Pěkná akce domácích Kubát poslal na modré jednoho ze svých spoluhráčů, který ještě hledal před brankou osamoceného Roubíka, ten ale netrefil. Slovan stále kombinuje v pásmu. Ke střele z první se dostal Kubát, ale Sochůrek zkrotil puk na svoji hruď a ukončil tlak domácích.
     
    10:07
    Slovan vyhrál buly a kombinuje v pásmu. Z levého kruhu to zkoušel Petráš, jeho pokus trefil jen obránce hostů. A znovu Petráš, který si parádně stáhnul puk, ale se stejným výsledkem. Hosté vyhazují a dokonce se dostali ke střele, konkrétně to byl Hrala z levého kruhu, ale Stahl kryje.
     
    11:13
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Martin Dubský – 2 min., podrážení.
     
    11:18
    Hosté v plném počtu.
     
    11:21
    A hostům začíná první přesilová hra v utkání. Kralupy se ale zatím nemohou udržet v pásmu a Roubík vyhazuje až za branku Sochůrka.
     
    12:06
    Slovan teď poctivě brání. Už to vypadalo, že se hosté usadí v pásmu, ale Karel Kubát odpálil puk za branku hostů, kteří rozjíždí další akci.
     
    12:53
    První obrovská šance zápasu! Zídek se dostal k odraženému puku na pravé straně brankoviště, ale Stahl se fantasticky roztáhl a nedovolil nejproduktivnějšímu hráči hostů otevřít skóre!
     
    13:15
    Domácí v plném počtu.
     
    14:08
    Kubát ztratil puk v obraném pásmu a zmocnil se ho Zídek, který hledal někoho v předbrankovém prostoru, Stahl ale zamezil svoji hokejkou této přihrávce. Zídek se ale přece jen dostal z levého kruhu ke střele, domácí brankář vyrazil ramenem.
     
    15:06
    Kralupy právě vstřelily branku!
    A máme tu první branku utkání! Tadeáš Pejchal poslal puk na VOJTĚCHA ŠILHAVÉHO, který tvrdou ranou z levého kruhu prostřelil Stahla. Domácí brankář sice puk vyrazil ramenem, ten ale doskákal až za brankovou čáru – 0:1. Asistence: Tadeáš Pejchal a Lukáš Sochůrek.
    15:06 Vojtěch ŠILHAVÝ - 0:1
     
    16:28
    Slovan vyhrál buly v útočném pásmu a ke střele od modré se dostal Sýkora, proti byla ale lapačka hostujícího brankáře. Na druhé straně se nabízelo přečíslení dva na jednoho, jenže přišla nepřesná přihrávka jednoho z hostů.
     
    17:06
    Na druhé straně se Slovan dostal do brejku tři na dva. Roubík si vyměnil puk s Kubátem a pak tvrdě vypálil, jeho pokus skončil nad.
     
    17:56
    A Kralupy jdou do dvoubrankového vedení! Adam Kellerstein se dostal ke střele z pravého kruhu, ale na Stahla si nepřišel, jenže na dorážku byl připravený VOJTĚCH ŠILHAVÝ, který ukázal parádní pohotovost a procpal puk za ústeckého brankáře – 0:2. Asistence: Adam Kellerstein a Tadeš Pejchal.
    17:56 Vojtěch ŠILHAVÝ - 0:2
     
    18:31
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Lukáš Popela – 2 min., krosček.
     
    19:50
    Kralupy stále tlačí svého soupeře a Stahl si připsal pár dobrý zákroků.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první část a hostující Kralupy vedou nad Slovanem 0:2. O obě branky se postaral Vojtěch Šilhavý, který nejdříve propálil Stahla z levého kruhu a poté dorazil bezprostřední blízkosti.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Úvodní buly druhé třetiny vyhrávají hosté, kterým ještě bude pokračovat třicet sekund z přesilové hry.
     
    20:30
    Domácí v plném počtu.
     
    20:54
    Slovan se dostal do brejku tři na dva. Popela to ale vzal na sebe, jenže jeho pokus byl zblokován a Sochůrek tak nemusel zasahovat. Pejchal se zmocnil puku a zakládá akci hostů, ta ale skončila ještě před modrou čárou.
     
    22:14
    Ke střele z levého kruhu se dostal jeden z domácích, jeho pokus ale hostující brankář pokryl a bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    22:38
    Hosté vyhráli buly, ale jejich následný přechod do útočného pásma se nevyvedl a zastavil je ofsajd. Kralupy ale následnou buly znovu vyhráli a drží se v útočném pásmu.
     
    23:13
    Binko se snažil natlačit z levé strany před Stahla, ten ale vytrčil svoji hůl a zastavil tak puk. Na druhé straně se k dobré střele dostal z pravého kruhu Kloz, který mířil na přední tyč, jenže trefil pouze připravenou lapačku Sochůrka.
     
    24:02
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Martin Dubský – 2 min., krosček.
     
    24:12
    Kralupy po pár soubojích vybojovaly pásmo a kombinují v něm. Kehar přenechal puk na Husaríka, ten ale Stahla nepropálil. Slovan poté vyhodil puk z pásma, konkrétně Kuchynka.
     
    26:00
    To byla velká šance Zídka! Ten se v přesilové hře dostal do samostatného úniku a dokonce se mu povedlo vymíchat Stahla forhendovou kličkou. Záhadným způsobem ale puk nekončí v brance!
     
    26:49
    Dubskému se nabízela možnost jeden na jednoho. Ústecký forvard si ale na hostujícího beka nepřišel, Slovan se ale i tak drží v útočném pásmu.
     
    27:31
    Tak to byla naprosto parádní individuální akce ZDEŇKA PETRÁŠE! Ten si přebral puk u své branky, projel až do útočného pásma a zakončil střelou zápěstím přesně na zadní tyč branky hostů – 1:2. Asistence: Martin Bláha.
    27:31 Zdeněk PETRÁŠ - 1:2
     
    28:41
    A rázem máme srovnáno! Štěpán Kuchynka vlétl do útočného pásma z pravé strany jak uragán a nacpal se přes Sochůrka, jeho střelu ještě hostující brankář pokryl, ale následná dorážka JANA TŮMY končí v síti – 2:2. Asistence: Štěpán Kuchynka a Martin Bláha.
    28:41 Jan TŮMA - 2:2
     
    29:56
    Kralupy ale mohl jít rychle do vedení, když po střele jednoho z hostujících zacinkala tyč za Davidem Stahlem!
     
    30:38
    Martin Bláha objel pásmo a srovnal si puk na střelu kousek za pravým kruhem. Jeho pokus skončil v náruči Sochůrka. Čeká nás komerční přestávka.
     
    31:00
    A znovu parádní akce Petráše, ten prokličkoval skrz dva obránce hostů a hledal před brankou volného spoluhráče, jeho přihrávka byla zblokována.
     
    32:19
    Kralupy se teď drží v útočném pásmu, ale zatím střela nepřichází. Slovan se z tohoto tlaku nemůže dostat. Teď pálil od modré Zajíc ale vedle, hru nakonec uklidnil přikrytím kotouče Stahla, který chytil střelu Bezoušky z levého kruhu.
     
    33:11
    Hrala našel v mezikruží Zídka, jeho střela byla zblokována. A znovu Zídek, který tentokrát minul ústeckou svatyni.
     
    33:56
    Gottfried dostal kotouč na modrou čáru a vystřelil. Jeho střelu dokázal hostující brankář vyrazit levým betonem. Slovan se drží v pásmu.
     
    34:56
    Stah teď zastavil střelu Hampla a následně i jeho dorážku z předbrankového prostoru. Slovan vyhodil, ale hosté jdou znovu do útoku. O puk ale přišli a do kontru se dostali domácí. Kuchynka objel celou branku a hledal dobrou příležitost ke střele, ta nakonec přišla, ale pokus ústeckého hráče byl sražen mimo.
     
    36:05
    Straka přenechal na Hralu, který vystřelil od modré jeho pokus byl zblokován. Na druhé straně se ke střele dostal Popela, jenže ten trefil jen připraveného Sochůrka.
     
    36:42
    Hra je teď nahoru, dolů. Vidíme zajímavý rychlý hokej. K další střele se dostal dnes velmi aktivní Zídek, ten ale z mezikruží přestřelil.
     
    37:12
    Vyloučení v týmu HK Kralupy nad Vltavou:
    Josef Zajíc – 2 min., podrážení.
     
    37:23
    Slovan buly vyhrál a nabito na pravé straně dostal Popela, ten minul. Slovan se drží v útočném pásmu.
     
    37:57
    Nahození Kubáta od modré bylo nepříjemný. Jeden z domácích forvardů ještě dokázal puk tečovat, ale Sochůrek puk schoval do své náruče. Vhazování po jeho pravici.
     
    38:15
    Obrat dokonán! Jan Kloz našel křižnou přihrávkou na modré čáře Lukáše Popelu, který zápěstím vypálil. Sochůrek vyrazil puk pouze před sebe, kde nejzdatněji operoval MARTIN DUBSKÝ, který po velkém chaosu v brankovišti hostů dostal puk za záda Sochůřka – 3:2. Asistence: Jaroslav Roubík a Lukáš Popela.
    38:15 Martin DUBSKÝ - 3:2
     
    39:20
    Kellerstein to zkoušel z úhlu, ale Stahl si pohlídal bližší tyč. Na druhé straně se Dubský objevil sám před Sochůrkem, ten mu ale zmenšil střelecký úhel a chytá!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina patřila jasně domácím. Ti nejdříve během pouhé minuty dokázali vyrovnat zásluhou Petráše a Tůmy a poté minutu před koncem druhé části udeřil v přesilové hře Dubský.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Úvodní buly třetí části vyhrává domácí Slovan, který bude hájit jednobrankové vedení. Ale jako první v třetí periodě zahrozili hosté, konkrétně Zídek, který vybruslil z levé strany, ale na Stahla si nepřišel.
     
    40:47
    Bláha zavezl kotouč do útočného pásma, ale jeho zadovka se nepovedla, stejně tak jako hostům přechod do útoku, jelikož je pískáno zakázané uvolnění.
     
    41:14
    Gottffried teď podklouznul, ale i tak předvedl parádní obranný zákrok. Hostující útočník by jinak ujížděl sám. Hosté se přece jen dostali do šance, konkrétně Broš z levé strany, ale nepřekonal Stahla.
     
    42:11
    Tato střela už ale brankou končí! Straka nahodil puk, který se odrazil za brankou přesně na levou stranu, kde číhal PAVEL HUSARIK, který vymetl pravý roh Stahlovi branky – 3:3. Asistence: Adolf Straka.
    42:11 Pavel HUSARIK - 3:3
     
    42:36
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Karel Kubát – 2 min., krosček.
     
    43:00
    A máme tu další obrat! To se dějí věci na Zimním stadionu v Ústí nad Labem! Václav Zídek poslal puk skoro na totožné místo, z kterého před chvíli skóroval Husarik. Tentokrát to byl MICHAL BEZOUŠKA. Ten si puk připravil a znovu vymetl šibenici domácí branky – 3:4. Asistence: Václav Zídek a Josef Zajíc.
    43:00 Pavel HUSARIK - 3:4
     
    44:30
    Roubík našel na pravé straně Dubského, který ještě hledal někoho ze svých spoluhráčů střílenou přihrávkou, ale neúspěšně. Na druhé straně to z pravého kruhu zkoušel Kellerstein, ale Stahl schoval puk do své náruče.
     
    45:45
    Kapoun nabil na pravý kruh Šilhavému, který pokukoval po hattricku, jeho střelu ale Stahl vyrazil vyrážečkou. Kralupy teď mají velký tlak.
     
    46:30
    Ale nakonec mohlo přijít vyrovnání! Kubátovi se otevřel prostor a napřáhl k velké ráně z mezikruží! Puk prošel za Sochůrka, ale odkutálel se kousíček mimo branku!
     
    47:20
    Chyba v obraně domácích. Broš se snažil zasunout puk za Stahla, ale kotouč mu sjel a ke střele tak nedošlo. Sledujeme hokej nahoru, dolů.
     
    49:25
    Tůma hledal před brankou Kuchynku, ale puk mají hosté.
     
    51:05
    Funk zavezl puk do pásma a vystřelil zápěstím, jeho pokus minul branku. Petráš se pak snažil objet svatyni hostů, jenže obrana Kralup byla připravená.
     
    52:16
    Zídek zkoušel ohrozit Stahla střelou z velkého úhlu, ale branku minul. Dopředu jdu domácí. Roubík nenašel Kloze tak, jak by si asi představoval.
     
    54:16
    Stahl stále drží naděje domácích! Nejdříve vyrazil střelu jednoho z hostů, která přišla z levého kruhu a poté Stahl předvedl tygří skok a chytil i následnou dorážku do odkryté branky!
     
    55:13
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Karel Kubát – 2 min., hákování.
     
    55:26
    Kralupy točí Slovan v jejich obranném pásmu, ale zatím střela nepřichází. Místo toho se domácí zmocnili puku a vyhazují.
     
    56:35
    Kralupy toho v této výhodě moc nepředvedli, spíše vůbec nic. Slovan znovu vyhazuje a přesilovka hostů se blíží ke konci.
     
    57:00
    Vyloučení v týmu HK Kralupy nad Vltavou:
    Adolf Straka – 2 min., nedovolené bránění.
     
    57:13
    Popela vyslal dobrou střelu od modré, ale Sochůrek kryje. Začíná přesilovka domácích, kteří jsou v pásmu.
     
    58:10
    Kralupy ale vyhazují. Slovan začíná od Stahla.
     
    58:31
    Vyloučení v týmu HK Kralupy nad Vltavou:
    Václav Zídek – 2 min., vysoká hůl.
     
    58:31
    Slovanu se tak naskytuje velká možnost k srovnání. Přesilovka pěti proti třem.
     
    58:54
    Střelu Kloze z pravého kruhu dokázal Sochůrek zkrotit. Hosté jsou ve čtyřech.
     
    59:06
    A je hotovo! Stahl ujel z branky, aby Slovan mohl hrát přesilovku 6:4, ale domácí udělali velkou chybu na modré čáře a ADOLF STRAKA, který se vrátil z trestné lavice ujel a z půlky hřiště trefil odkrytou branku – 3:5. Bez asistence.
    59:06 Adolf STRAKA - 3:5
     
    59:30
    Stahl znovu venku! Domácí hrají v šesti proti čtyřem.
     
    Konec zápasu.
     
    A máme konec. Kralupy třemi branky ve třetí třetině otáčí skóre a vezou domů tři body. Nejdříve dokázal vyrovnat Pavel Husarik a poté otočil skóre přesilovkovou trefou Michal Bezouška. Výhru ztvrdil brankou do prázdné klece Adolf Straka. (20:14:41)

    Daniel Tichý

    Branky a nahrávky: 28. Petráš (M. Bláha), 29. J. Tůma (Kuchynka, M. Bláha), 39. M. Dubský (Roubík, Popela) – 16. Šilhavý (T. Pejchal, Sochůrek), 18. Šilhavý (Kellerstein, T. Pejchal), 43. Husarik (A. Straka), 43. Husarik (Zídek, Zajíc), 60. A. Straka


    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Vlach) – L. Sýkora, Popela, Gottfried, Funk, Polata, V. Hynek, Kubát (A), Trefný (C) – Krédl, M. Bláha, Kloz – Roubík (A), Petráš, Špaček – M. Dubský, J. Tůma, Kuchynka – Berčík.
    Trenér: Jiří Merta

    HK Kralupy nad Vltavou: Sochůrek (L. Novotný) – Kapoun, A. Straka, Kehar, Chládek, Zajíc, David (C), J. Kučera – Kellerstein, Hrala, Binko – Hampl, Bradáček, Bezouška (A) – T. Pejchal, Zídek, Husarik – Šilhavý (A), Broš, Soukup.
    Trenér: Martin Příhoda

    Rozhodčí: Valda – Janíček, Hradil.
    bahis siteleri