Havířov – Opava 9:1 (kon.) | Chomutov – Písek 4:2 (kon.) | Kopřivnice – Šumperk 4:3 (po pr.)
Val. Meziříčí – Nový Jičín 3:4 (po pr.) | SHKM Hodonín – Žďár n/S 2:3 (kon.) | Vyškov – Technika Brno 5:2 (kon.)
Havlíčkův Brod – Vel. Meziříčí 6:3 (kon.) | Ústí n/L – Kralupy n. Vltavou 3:5 (kon.) | Benátky n/J – Hronov 7:1 (kon.)
Letňany – Děčín 2:1 (kon.) | Tábor – Řisuty 8:2 (kon.) | Kobra – Cheb 6:2 (kon.)
Příbram – Mostečtí Lvi 6:3 (kon.)
konec
HC Letci Letňany
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
HC Děčín
Středa 25.10.2023, 18:00 • Ice Arena, Letňany • 2. liga skupina Západ • Skupina Západ
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je desáté kolo druhé hokejové ligy a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy HC Letci Letňany a HC Děčín.
     
    HC Letci Letňany

    Domácí Letci se v druholigové tabulce nacházejí na šestém místě se ziskem sedmnácti bodů, když šestkrát vyhráli a třikrát pak odešli z ledu jako poražený tým. V říjnu Letci čtyřikrát po sobě vyhráli a táhli tak výherní šňůru. Pak ale přišla prohra 1:2 s Benátkami nad Jizerou a ty tak sérii úspěchů Letňanům pokazily. Jenže v sobotu už hokejisté pražských Letňan znovu zvítězili, když ve svém teritoriu porazili mostecké Lvy 4:3 po samostatných nájezdech. V dalším domácím utkání by tak rádi znovu vyhráli. V cestě jim budou stát zlepšující se děčínští Medvědi.
     
    HC Děčín

    Děčínské hokejisty najdeme na čtvrtém místě a dosud zapsali osmnáct bodů za šest výher a tři prohry. Zajímavostí je, že v letošním ročníku druhé hokejové ligy nešel žádný zápas Děčína do prodloužení či nájezdů. Bude tomu tak i dnes? Děčínští nyní táhnou sérii čtyř výher v řadě za sebou a získaly tak dvanáct bodů, díky čemuž se posunuli do vyšších pater. Výherní šňůru začali dvěma venkovními výhrami 2:1 nad Benátkami a nad pražskou Kobrou 7:3. Poté se vrátili domů na vlastní led, kde vyhráli 4:1 nad Vrchlabím a naposledy pak srazili Cheb po těsném výsledku 3:2. Bude rozjetý Děčín znovu úspěšný a poradí si i s Letňany, nebo naopak Letci úspěšnou sérii Děčínu zastaví?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Letci Letňany: Nečas (J. Němeček) – D. Němeček, L. Chalupa (A), Fiala, Kolářík, Niko, Drtina, Hamšík, Háva – Theimer, Sklenář, Korčák – Š. Turek, Arnošt (C), Mrňa – Poppel, Pšenička, Labuzík – Kysela, Mácha, Uhlík.
    Trenér: Jaroslav Nedvěd

    HC Děčín: M. Petrásek (Lavinger) – Vl. Brož (A), Bartoň, Jebavý, Zedek, A. Starý, Kaltenböck, Loukota – D. Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – O. Sýkora, Jursa, Parshakov – Smola, D. Černý, Macek – Chovanec.
    Trenér: David Švagrovský

    Rozhodčí: Maťašovský – Goltsch, Herles.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Medvědi se hned po úvodním vhazování natlačili před branku domácích, ale na Vojtěcha Nečase zatím nevyslali žádnou nebezpečnou střelu.
     
    00:49
    Nyní hosté vypíchli v rozehrávce puk soupeři a hned znovu otočili hru, ale Letcům se povedlo to samé a spěchají před Michaela Petráska.
     
    02:07
    Tomáš Labuzík sice zavezl touš do útočné třetiny, ale tam Letci příliš dlouho nepobyli. Poté ztratili kotouč a s ním před Nečase míří znovu děčínští hokejisté.
     
    03:12
    Hosté se dostávali před Nečase, zblízka na něho ale nevyzrál Tomáš Faigl.
     
    04:10
    Zatím je k vidění spíše opatrnější hokej z obou stran, nyní je pískáno zakázané uvolnění Letňan a hra se stěhuje před Vojtěcha Nečase.
     
    05:01
    Letňany právě vstřelily branku!
    Domácí otevírají skóre zápasu už v šesté minutě hry. TOMÁŠ PŠENIČKA se protáhl od modré čáry až před hostující klec, kde obešel beka před sebou a poté donutil Petráska povyjet z branky. Nakonec pak z levé strany z velmi těžkého úhlu poslal touš za brankovou čáru – 1:0. Asistence: Tomáš Labuzík.
    05:01 Tomáš PŠENIČKA - 1:0
     
    06:44
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Vojtěch Kysela – 2 min., podrážení.
     
    07:32
    Domácí se zatím v oslabení dobře brání a vyhazují puky daleko od Nečase až před branku Michaela Petráska.
     
    08:07
    Nyní se Medvědi natlačili před branku soupeře, kde chvíli kombinovali, jejich následnou střelu ale pohodlně kryje Vojtěch Nečas a přerušuje hru. Buly po jeho pravé ruce.
     
    08:43
    Další snaha Děčína o vyrovnání, ale přesilová hra se hostům nedaří a soupeř je prakticky k ničemu nepouští.
     
    08:44
    Letňany jsou v plném počtu.
     
    10:03
    Václav Kolářík od levého hrazení nahodil kotouč do prostoru mezi kruhy, kde ale neměl nikoho, kdo by mohl z dobré pozice zakončit.
     
    10:49
    Ondřej Sýkora se ocitl v těsné blízkosti Vojtěcha Nečase a v pádu zakončil, ale ve velké šanci nakonec domácího brankáře nedokázal překonat!
     
    11:59
    Hosté už se trochu otrkali a znovu se dostali před Nečase. Na pravé straně to zkusil Tomáš Faigl, ale jeho pokus stihla zablokovat obrana Pražanů.
     
    12:21
    Mezi kruhy vyslal jedovatou střelu Jakub Sklenář, ale Petrásek ukázkovým semaforem jeho pokus zneškodnil a má na svém kontě důležitý zákrok.
     
    13:35
    Medvědi vybojovali puk na svou stranu a hned pronikli do útočné třetiny, ale nakonec se před Nečasem znovu nedokázali prosadit.
     
    14:55
    Jakub Sklenář opět operoval před Michaelem Petráskem, jenž své brankoviště uhájil a puk dostal do rohu obranného pásma. Ovšem domácí pak nadále hrozili před jeho klecí.
     
    16:21
    Letci si našli ve středním pásmu odražený kotouč a spěchali opět před klec Medvědů, pokus z levé strany ale poslali jen vedle protější tyče.
     
    17:20
    Matěj Korčák z levé strany vyslal nepříjemnou střelu na Petráska, ten si u své pravé tyče poradil a dostal kotouč do bezpečí.
     
    17:51
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Jan Kaltenböck – 2 min., sekání.
     
    18:30
    Domácí mají k dispozici přesilovou hru a mají tak šanci své vedení pojistit. Už se usadili před Petráskem, ten je ve své brance v pozoru.
     
    18:58
    Medvědi vyhazují puk daleko od Petráska a šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:43
    Štěpán Turek se protlačil až do zakončení, tváří v tvář Michaelu Petráskovi ale neuspěl.
     
    19:51
    Hosté v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V šesté minutě hry se z úhlu prosadil Tomáš Pšenička a otevřel účet zápasu. Medvědi se snažili o vyrovnání, ale brankář Vojtěch Nečas byl zatím proti. Hosté se ve druhém dějství pokusí o vyrovnání, aby smazali své manko.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:40.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Ondřej Sýkora se dostal do zakončení na pravé straně, ale Nečas proti němu zakročil. Medvědi pak ještě udrželi pásmo, ale o puk nakonec přišli.
     
    22:25
    Aleš Macek číhal mezi kruhy, přihrávka k němu ale nemířila a ke kotouči se dostal soupeř, který nyní znovu hrozí před brankou Michaela Petráska.
     
    23:23
    Adam Bartoň nahodil kotouč do předbrankového prostoru, tam ho ale do bezpečí uklidila obrana Letňan.
     
    24:26
    Zakázané uvolnění Děčína stěhuje hru před klec Michaela Petráska, buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    25:58
    Od svého brankáře zakládali akci Děčínští, ale nedostali se až do pásma Letců. Ti tak mohli být v klidu a brankář Nečas také.
     
    27:27
    Jebavý musel hasit nebezpečí před Petráskem, domácí na něho vyslali další pokus, ale ten hostující brankář opět dokázal pokrýt.
     
    28:03
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Petr Poppel – 2 min., držení.
     
    28:48
    V oslabení šli dva na jednoho domácí, z levé strany švihem střílel Tomáš Pšenička, ale jeho svižná rána končí na Petráskovi a hra je zastavena!
     
    29:10
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Ondřej Sýkora – 2 min., nafilmovaný pád nebo přihrávání.
     
    30:03
    Letňany jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra. Vhazovat se bude v pásmu Děčína po pravé ruce Michaela Petráska.
     
    31:08
    Na pravé straně to zkusil dorážkou Jiří Drtina, ale neuspěl. Následně pak se Medvědi osvobozují.
     
    31:10
    Děčín je kompletní.
     
    32:33
    Děčín právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Po ubráněném oslabení Medvědi udeřili a začíná se znovu od začátku. Na levý kruh si rychle najel JAN SMOLA a ten poté svižnou ranou vymetl v síti domácích pavučiny – 1:1. Asistence: Jan Kaltenböck.
    32:33 Jan SMOLA - 1:1
     
    34:02
    Domácí se hned po buly vrhli do další akce, ale z ní nic nevytěžili. Puk mají hosté a míří s ním až před děčínskou branku.
     
    34:17
    Děčín nyní bude mít šanci na strhnutí vedení na svou stranu, když si zahraje přesilovou hru.
     
    34:17
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Dominik Arnošt – 2 min., hákování.
     
    35:07
    Po menším tlaku před domácí klecí sebrali kotouč hráči Letňan a hned ho dostali až před klec Michaela Petráska.
     
    36:01
    Další výhoz puku domácími až před hostující branku a tohle oslabení Letci zvládnou bez úhony.
     
    36:17
    Letňany jsou v plném počtu.
     
    37:13
    Medvědi nahodili kotouč do útočného pásma a šli dostřídat. Nyní jsou na ledě čerstvé síly a Děčín jde opět do akce. Vojtěch Nečas se tak ve svém brankovišti už připravuje.
     
    38:39
    Letci ztratili puk a do rychlé akce na druhé straně mířili Medvědi, ale ty v rozletu zastavila pozorná obrana Pražanů, která nedovolila, aby hosté jakkoli ohrozili branku Vojtěcha Nečase.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:40
    Do zakončení se ještě dostali domácí Letci, ale v těsné blízkosti na Michaela Petráska nevyzráli. Vypadá to, že druhé dějství se už jen dohrává.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je u konce a ta se zase lépe povedla hostům. Ti se ve třiatřicáté minutě dostali na vyrovnání zásluhou přesné střely Jana Smoly. Začínalo se tak znovu od začátku. Do konce se už nikdo nedokázal prosadit a podruhé do kabin se jde za nerozhodného stavu.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:25.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:56
    Hosté jsou u puku a míří před domácí branku. Tam poté střílel Ondřej Sýkora, jeho pokus ale končí mimo tři tyče.
     
    41:44
    Před Petráskem bylo rušno, děčínský brankář ale vše zvládl a místo u své levé tyče si pokryl a raději pak přerušil hru.
     
    43:00
    Od svého brankáře nyní začínají další akci Medvědi, ti se protáhli do pásma soupeře, kde od modré střílel Vladimír Brož, jeho tvrdou ránu ale domácí brankář zastavil.
     
    43:14
    Další šance Medvědů, střela Davida Tůmy z levého kruhu branku minula. Nicméně domácí brankář Nečas hru raději zastavila a bude se vhazovat před ním.
     
    43:26
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Martin Jursa – 2 min., podrážení.
     
    44:11
    Po ráně Jána Nika končí puk u zadního mantinelu a ten hned hostující celek posílá až před branku Vojtěcha Nečase.
     
    44:52
    Děčínští se ve vlastním oslabení dostali na územ soupeře, sice nevystřelili, ale aspoň pošetřili cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    45:07
    Letňany právě vstřelily branku!
    Využitá přesilová hra a domácí opět strhávají vedení na svou stranu. Od levého hrazení nahodil kotouč před branku Pavel Mrňa a těsně před Michaelem Petráskem puk sklepl PETR POPPEL a ten končí v jeho brance – 2:1. Asistence: Pavel Mrňa a Jiří Drtina.
    45:07 Petr POPPEL - 2:1
     
    46:36
    Medvědi tak znovu musejí dotahovat ztrátu. Nyní berou puk a od svého brankáře míří do postupného protiútoku.
     
    47:01
    Zakázané uvolnění Letců stěhuje hru před Vojtěcha Nečase, buly po jeho pravé ruce.
     
    47:24
    Puk má v lapačce Michael Petrásek a před dotěrnými domácími hráči hru zastavuje. Vhazovat se bude na pravém kruhu před jeho brankou.
     
    48:49
    Domácí více ožili a znovu vycítili šanci na navýšení náskoku, ale proti byla pozorná obrana Děčína, která kotouč vytěsnila do středního pásma.
     
    50:01
    Jsme za polovinou třetí třetiny a domácí stále drží jednobrankový náskok. Puk mají ve své moci hosté a snaží se opět o vyrovnání.
     
    51:22
    Nikolaj Parshakov si sjel od pravého hrazení k brance soupeře, jeho zakončení jednoruč se ale neujalo a opět se tak hosté nedočkali srovnání stavu skóre.
     
    52:38
    V obranné třetině se znovu dostali na puk hosté, pronikli s ním až před Nečase, ale znovu z toho nebyla žádná těžká střela.
     
    53:24
    Další vhazování před Petráskem, Letci tak ještě udrželi útočnou třetinu.
     
    54:07
    Letci se dostali do akce od svého brankáře, Jakub Sklenář se pak hnal za kotoučem, který mířil k brance Děčína, ale nezachytil ho.
     
    55:26
    Letci toho Děčínu moc nedovolují, sami se nyní opět drali do zakončení před Petráskem, stopku jim však vystavilo postavení mimo hru.
     
    56:25
    Obrana Medvědů se snažila zastavit unikajícího domácího hráče a hned se Děčín dostal na druhou stranu, kde ale neprověřil Vojtěcha Nečase.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:15
    Oddechový čas pro tým HC Děčín.
     
    58:30
    Děčín je v šesti a bez brankáře!
     
    59:31
    Hosté nemají co ztratit a všechny své poslední síly vrhají do útoku. Domácí se ale dobře brání a pomáhají svému brankáři.
     
    59:40
    Letci se pokoušeli trefit zcela prázdnou hostující bránu, nepovedlo se a do akce na druhé straně rychle míří děčínský celek.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Medvědům se sice povedlo v prostřední části hry vyrovnat na 1:1. Ve třetí třetině ale skórovali domácí a strhli tak znovu vedení na svou stranu. Na to už Děčín nenašel odpověď a z ledu Letňan tak neodveze ani bod.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:59:48)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 6. Pšenička (Labuzík), 46. Poppel (Mrňa, Drtina) – 33. Smola (Kaltenböck)


    HC Letci Letňany: Nečas (J. Němeček) – D. Němeček, L. Chalupa (A), Fiala, Kolářík, Niko, Drtina, Hamšík, Háva – Theimer, Sklenář, Korčák – Š. Turek, Arnošt (C), Mrňa – Poppel, Pšenička, Labuzík – Kysela, Mácha, Uhlík.
    Trenér: Jaroslav Nedvěd

    HC Děčín: M. Petrásek (Lavinger) – Vl. Brož (A), Bartoň, Jebavý, Zedek, A. Starý, Kaltenböck, Loukota – D. Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – O. Sýkora, Jursa, Parshakov – Smola, D. Černý, Macek – Chovanec.
    Trenér: David Švagrovský

    Rozhodčí: Maťašovský – Goltsch, Herles
    bahis siteleri