Třinec – Plzeň 4:1 (kon.) | Motor ČB – Sparta 1:4 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 3:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Liberec 0:8 (kon.) | Litvínov – Pardubice 4:1 (kon.) | Kladno – Olomouc 3:2 (kon.)
Mountfield HK – Kometa Brno 1:5 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:5 (0:1, 0:1, 1:3)
HC Kometa Brno
Pátek 27.10.2023, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:05
    Kometa právě vstřelila branku!
    Navíc o 15 sekund později přichází pátý gól Komety, a tak je už hotovo definitivně. Petr Kratochvíl dostal puk za obranu a jel sám na branku. Nastalý problém chtěl vyřešit Bartošák a Kratochvílovi skočil pod nohy, čímž sice zabránil gólu, z druhé vlny ale dojížděl TOMÁŠ VINCOUR, který bez potíží trefil prázdnou – 1:5! Asistence: Petr Kratochvíl, Zdeněk Okál.
     
    53:50
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brněnský klub navíc odskakuje hned záhy na tříbrankový náskok a pečetí tři body! Nejprve vše zahájil Jakub Flek, který dostal puk na pravý kruh a střelou donutil Bartošáka k zákroku. Domácí gólman vykopl do rohu a JAKUB FLEK vracel puk z ostrého úhlu na kasu. Na hranici brankoviště však stál Lalancette, jemuž se nastřelený kotouč o brusli odrazil za Bartošáka – 1:4! Asistence: Petr Holík, Jan Ščotka.
     
    51:05
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hostující celek odskakuje znovu na dvě branky náskoku a blíží se třem bodům! Estephan u mantinelu přišel v souboji o hokejku a podvědomě počítali ostatní s vyloučením. Jenže to nepřišlo a Moses vyhodil obloučkem přímo na osamoceného KRISTIÁNA POSPÍŠILA, jež jel sám na kasu. Bartošáka si položil a zkušeně zakončil nad jeho beton – 1:3! Asistence: Steve Moses.
     
    44:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    Videokouč Komety na to sice střídačku krátce předtím upozorňoval, aby obrana nepropadla vzadu, ale stalo se tak, a Hradec snižuje! Výbornou práci odvedl Tamáši, který individuální akcí stáhl obránce a dokázal zakončit tak, že Furch vyrazil puk jenom před sebe do prostor, kde se pohyboval ALEŠ JERGL. Napoprvé ještě situaci hostující gólman skvělým zákrokem všechno zachránil, napodruhé už ale inkasoval – 1:2! Asistence: Alex Tamáši.
     
    39:48
    Kometa právě vstřelila branku!
    12 sekund před koncem druhé třetiny dostává Hradec druhou ťafku v duelu! Blain chtěl z vlastního pásma zavézt puk na poslední útočnou akci periody, místo toho se ale nevypořádal s napadajícím ZDEŇKEM OKÁLEM, proti němuž kotouč ztratil. Okál tak rázem mohl jet sám na branku a úspěšně, prostřelil Bartošáka – 0:2! Bez asistence.
     
    14:00
    Kometa právě vstřelila branku!
    Po deseti sekundách Kometa přesilovku využívá a jde do vedení! Pospíšil od prken vytáhl hru na TOMÁŠE MARCINKA, který sice mohl střílet, místo toho ale dal skákavou přihrávku na Zaťoviče. Ten se po drobných peripetiích se zpracováním dostal do střely. Bartošák ji sice vyrazil, ale zpět na hokejku Marcinka, pro nějž to pak už bylo snadné zakončení. Marcinko navíc slavil s velkou úlevou, je to jeho první gól v Kometě – 0:1! Asistence: Martin Zaťovič.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 45. Jergl (Tamáši) – 14. Marcinko (Zaťovič), 40. Okál, 52. Pospíšil (Moses), 54. Flek (Holík, Ščotka), 55. Vincour (Kratochvíl, Okál)


    Mountfield HK: Bartošák (Kiviaho) – Jank, Blain (A), Kalina, F. Pavlík, Pavelka, Freibergs, Marcel – R. Pavlík, Miškář, Eberle (C) – Okuliar, Tamáši, Jergl (A) – Perret, Lalancette, Jasper – Pilař, Estephan, Šťastný.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Kometa Brno: Furch (Lukeš) – Ščotka (A), Lintuniemi, Kučeřík, Holland, Ďaloga, Gazda, Kaňák – Pospíšil, Cingel, Moses – Boltvan, Marcinko (A), Zbořil – Zaťovič (C), Holík, Flek – Okál, Vincour, Kratochvíl.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    Rozhodčí: Hradil, Stano (SVK) – Rampír, Axman

    Diváci: 4 842
    bahis siteleri