Přerov – Frýdek-M. 2:3 (po pr.) | Zlín – Prostějov 5:4 (kon.) | Jihlava – Třebíč 0:2 (kon.)
Znojmo – Kolín 3:2 (3:2 po s.n.) | Pardubice B – Litoměřice 5:0 (kon.) | Sokolov – Slavia 4:3 (po pr.)
Poruba 2011 – Vsetín 3:0 (kon.)
po prodl.
HC ZUBR Přerov
2:3 (1:2, 1:0, 0:0 - 0:1)
HC Frýdek-Místek
Středa 01.11.2023, 17:30 • ZS Přerov • Chance liga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký podvečer z přerovského zimního stadionu. Dnes budeme sledovat utkání 18. kola Chance ligy, ve kterém domácí HC ZUBR Přerov vyzve hostující HC Frýdek-Místek.
     
    Přerov vs. Frýdek-Místek
    Měsíc říjen je pro Chance ligu uzavřenou záležitostí. Během 31 dnů v něm nabídla hned 10 soutěžních kol, se kterými přerovští hokejisté mohou být spokojeni. Dařilo se jim především výsledkově, když prohráli pouze třikrát a ze zbylých sedmi kláních ztratili kvůli jedinému prodloužení pouhý bod. Herně to sice na rozdíl od bodových zisků místy nebylo ideální, v posledních kolech mají výkony Zubrů ovšem vzestupnou tendenci a kromě čtyř tříbodových výher potěšili své svěřence také dravým, aktivním a ofenzivním hokejem. Zcela v opačné pozici je středeční host z Frýdku-Místku. Ten letos zapsal zatím jednu jedinou výhru a se sedmi body se krčí na dně tabulky.

    Svěřenci Roberta Svobody a Petra Dočkala si loni souboje s rysi příliš neužívali. Urputná hokejová podívaná totiž pokaždé vynesla vítězství soupeři, který se Zubry ztratil jen dva body. Hanáci si však změnu nemohli načasovat líp. S Frýdkem-Místkem se potkali v předkole, které ve dvou zápasech proměnili v poměrně jasnou záležitost – 5:2 a 4:0. Na další soutěžní souboj si oba celky počkaly do 25. září a vítězně opět navázal Přerov (4:3). První třetina přinesla hned dvě branky na každé straně, Zubři pak zásluhou Daniela Indráka (5+3) a Jiřího Goiše (1+1) stanovili vedení, na které už osamocená trefa Nica Geidla (2+0) nestačila.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Postava (Stuchlík) – R. Černý, Kudělka (A), Chroboček, Krisl (C), J. Adámek, Cubo, Hanák – Indrák, Pechanec, Jak. Svoboda – T. Doležal (A), Hejcman, Mácha – Tarnoczy, Chludil, Tomi – Goiš, Ministr, Jan Svoboda.
    Trenér: Robert Svoboda

    HC Frýdek-Místek: Švančara (Mokry) – Š. Havránek, Haman (A), Výtisk (C), D. Kowalczyk, Homola, Hrachovský – Haas, Walega, Svačina – Doktor, Marosz, Ramik – R. Veselý, Ćmiel, Klimša – Geidl, Šuhaj, Macháček – Hotěk.
    Trenér: Martin Hrnčár

    Rozhodčí: Cabák, Šudoma – Otáhal, Bezděk.
     
    Ještě před začátkem zápasu obdržela jubilejní dres jedna z tváří novodobého přerovského hokeje, Jiří Goiš. Ten v sobotu na ledě Prostějova odehrál za Přerov už 600. utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní buly získali hosté.
     
    01:04
    Tomáš Doležal si na modré zpracoval přihrávku letící v úrovni pasu. Poté přichystal první zákrok pro hostujícího brankáře, Patrika Švančaru.
     
    01:57
    Za vlastní brankou zastavuje kotouč Michal Postava. Z tohoto místa budou Zubři zakládat rozehrávku.
     
    02:41
    Podobná situace za opačnou brankou, zde drží kotouč Výtisk.
     
    02:52
    A první zákrok si připisuje taky přerovský gólman. Haas zkoušel dorážet ze skrumáže zblokovaný kotouč, proti jeho bekhendu ale Postava uspěl.
     
    03:11
    Zubři blízko prvního gólu! Pechanec si vyměnil puk za brankou s Indrákem, ten ale potom vyplaval před Švančarou do prostoru, kde nebyl patřičně pohlídán Jakub Svoboda! Jeho střelu přizvedl na poslední chvíli holí jeden z frýdeckých obránců poblíž.
     
    03:52
    Z hranice levého kruhu to na Postavu zápěstím zkoušel Hrachovský, domácí brankář si ale střelu pohlídal.
     
    04:59
    Přerov je v úvodní pětiminutovce aktivnější, zatím se hraje v dobrém tempu.
     
    05:09
    Ofsajd hostů.
     
    05:19
    Postava zastavil kotouč u své pravé tyče po pokusu z ostrého úhlu. Buly v pásmu domácích.
     
    05:51
    Pechanec si sjížděl na teč před Švančaru, což se mu povedlo, puk ale prodloužil pouze do betonu hostujícího gólmana.
     
    06:14
    Krislova rána končí zblokována v ochranné síti za Švančarou.
     
    07:22
    Geidl s Macháčkem spěchali do přečíslení, domácí obrana se ale dobře vrátila a vůbec soupeře nepustila do zakončení.
     
    07:27
    Hanák střílel ihned po buly. Rána nebyla vůbec špatně mířená, jelikož po cestě mohla zavadit hned o tři hráče clonící Švancarovi ve výhledu, puk ale nakonec skončil v jeho lapačce.
     
    07:50
    Jakub Svoboda opět v gólovce a puk opět letí nad! Z rohu kluziště dostal skvělou přihrávku, tak chtěl zamířit do horního rohu Švančarovy branky, ale přestřelil!
     
    08:25
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! Ještě před úvodní brankou, se kterou přicházejí rysi, se dostal po chybě domácí obrany do rychlého úniku Haas, Postavu ale nepřekonal. Podobná situace však přišla záhy znovu, tentokráte jdou ale hosté do vedení! Do podobného brejku se dostal ROSTISLAV MAROSZ, který Postavu prostřelil pod lapačkou! Asistence: Ondřej Hrachovský.
    08:25 Rostislav MAROSZ - 0:1
     
    09:55
    Přerov mohl rychle srovnat! Frýdek si už poněkolikáté nepohlídal předbrankový prostor, když měl za brankou jiného soupeře. Odtud přišel přesný puk zase do mezikruží na Indráka, ani ten ale Švančaru zblízka nepřekonal!
     
    10:58
    Střelec první branky Marosz ztečoval Postavovo vyhození na přerovskou střídačku. Buly v pásmu Hanáků.
     
    11:39
    Domácí rozehrávají zpoza vlastní branky, puk drží Kudělka.
     
    12:41
    Zubři v posledních minutách nakupili několik chyb v rozehrávce, Frýdek po prvním gólu mírně ožil.
     
    13:04
    Přerov ale opět přichází s dvojící dobrých šancí! Nejprve dostal v přečíslení možnost Krisl, kterému rána nesedla, z následné skrumáže v mezikruží ale vyplaval puk na Chrobočka. Další nápřah končí zblokován v ochranné síti!
     
    13:40
    Doležal chytře obkroužil pásmo a zkoušel najít před brankou ať už Máchu, nebo Hejcmana. Ani k jednomu z přerovských hráčů teď frýdecká obrana nepřipustila kotouč.
     
    14:37
    Frýdku-Místku ujel kotouč v útočné třetině, hru tak obrátil Přerov. Ten se z mírného výkyvu oklepal a opět najel na aktivní vlnu.
     
    14:53
    Další problém pro hosty! Výtisk dlouho držel kotouč za vlastní brankou a nakonec jej natáhl k vyhození podél mantinelu, než jej začal atakovat Doležal. Právě ten ale mohl využít nepřirozeného odrazu od hrazení, který puk vrátil směrem ke Švančarovi. Doležal, přestože by šlo o velmi velmi smolný moment pro soupeře, se situací nenaložil dobře!
     
    15:51
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Jiří Goiš – 2 min., napadení.
     
    15:56
    Frýdek v útočném pásmu dlouho nepobyl, hru z něj stěhuje rozhodčí kvůli pohybu Veselého v brankovišti.
     
    16:07
    Jakub Svoboda teď pořádně zavařil svým spoluhráčům! Nevybíravým způsobem dohrál Hamana, za což obdržel trest do konce utkání! Přerov tak čeká minuta a 44 vteřin ve třech!

    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Jakub Svoboda – 5 min. + OK, vražení na hrazení, odpyká Patrik Tarnoczy.
     
    16:27
    Rysi blízko druhého gólu! a brankovišti dotíral Walega, pod Postavou ale kotouč do branky neprocedil! Buly po pravici domácího brankáře.
     
    16:37
    Jiří Krisl vyhazuje kotouč.
     
    16:51
    Přerov bude hrát ještě minutu ve třech.
     
    17:05
    Walega měl na hokejce další tutovku! Pozici mu vylepšil Svačina, stoprocentní šance ale zůstává neproměněna!
     
    17:35
    Přerov podruhé za sebou odpaluje kotouč na Švančaru.
     
    17:51
    Zubři nejtěžší část přežili a hrají ve čtyřech.
     
    18:15
    Skvělá defenzivní práce Zubrů je oceněna ovacemi přerovských tribun. Hosté se nemohou dostat do pásma.
     
    18:35
    Naopak zasahovat musí Švančara. Doležal obstaral protiútok po levém mantinelu. Buly v pásmu hostujícího celku.
     
    18:53
    Haman zaváhal na modré, ofsajd. Z pětiminutového trestu Jakuba Svobody je více než polovina minulostí.
     
    19:05
    Přerov právě vstřelil branku!
    Tak to je pro trápící se celek Frýdku-Místku velká rána! Namísto toho, aby využili dvojnásobnou přesilovku, tak během dlouhého pětiminutového trestu pro Jakuba Svobodu sami inkasují v přesilovce! Aktivním napadáním v útočném pásmu vybojoval puk Chludil, který se rázem dostal do dobré pozice, věděl však o DANIELU INDRÁKOVI, kterému zadovkou přenechal kotouč. Indrák měl pozici ještě lepší a parádně trefil horní rožek Švančarovy branky! Asistence: Lukáš Chludil.
    19:05 Daniel INDRÁK - 1:1
     
    19:59
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    No to jsou věci, domácí euforii rysi rychle brzdí a do přestávky si berou zpátky zejména pro psychiku velmi důležité vedení. Na ose hřiště napřáhl FILIP HAMAN, který dopravil puk do branky 0,3 vteřiny před první sirénou! Asistence: Rostislav Marosz.
    19:59 Filip HAMAN - 1:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Do utkání 18. kola vstoupil aktivněji Přerov, který mohl ve 4. minutě slavit první gól, Jakub Svoboda ale stejně jako v 8. minutě branku přestřelil. V hokeji často platí pořekadlo nedáš – dostaneš, a tak skóre otevíral Frýdek-Místek. Domácí dvakrát během krátké chvíle chybovali ve vlastním pásmu, což napodruhé trestal střelou pod lapačku Rostislav Marosz. S rychlým srovnáním mohli přispěchat Indrák či zanedlouho Chroboček a Doležal, domácí fanoušci se ale dočkali až ve 20. minutě. Všemu předcházelo vyloučení Goiše a následně Jakuba Svobody do konce utkání, Walega ale v přesilovce spálil dvě tutovky a pořekadlo se proti Frýdku obrátilo. Napadáním zajistil Chludil puk pro Daniela Indráka, který se trefil parádně. Hosté ale nakonec využitou přesilovku zapsali. Jen 0,3 vteřiny před koncem jim vedení nápřahem vrátil Filip Haman. Druhá třetina začne přibližně v 18:25.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Z pětiminutového trestu Jakuba Svobody zbývá ještě minuta. Hosté mají puk za vlastní brankou.
     
    20:33
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Tomáš Doležal – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek:
    Michal Hotěk – 2 min., hrubost.
     
    20:40
    Přerov uspěl na buly ve vlastním pásmu, puk letí ke Švančarovi.
     
    21:01
    Postava vyhodil puk pouze na Doktora, který rychle pálil příklepem, nechal ale vyniknout jen lapačku domácího brankáře!
     
    21:06
    Domácí hrají v plném počtu, v dlouhé přesilovce zapsal Frýdek-Místek jednu branku 0,3 vteřiny před koncem první třetiny.
     
    21:26
    Buly po levici Švančary.
     
    21:35
    Icing týmu v červených dresech.
     
    21:52
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Jiří Krisl – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    22:27
    Zubři si v pěti dlouho nezahráli, i další oslabení však zvládají dobře. Hejcman vyvezl kotouč a zařídil ještě střelu pro Kudělku. Jeho příklep Švančarovi vypadl vedle tyče.
     
    23:21
    Frýdek se teprve před chvílí probojoval do pásma, dlouho v něm ale nepobyl. Puk letí opět za modrou čáru.
     
    23:49
    V samém závěru už ale hosté dokázali vyprodukovat dobré šance! Více než dobrou pozici nezužitkoval Doktor, který stál ještě u nebezpečné teče.
     
    24:36
    V pásmu Přerova probíhá přetlačovaná u mantinelu, Zubři už hrají chvíli v pěti.
     
    25:24
    Hanáci teď nechávali Čmielovi až příliš prostoru. Ten měl sice v několika momentech namále a kotouč málem ztratil, i přesto ale z kostrbaté akce dokázal zakončit.
     
    26:20
    Marosz z hodně ostrého úhlu trefil pouze ochrannou síť. Buly v pásmu Přerova.
     
    27:33
    Přerov se ve druhé třetině vinou disciplíny zatím nemůže dostat do pásma. V přečíslení teď střílel Haman, Zubři poté odpálil puk pouze na zakázané uvolnění.
     
    28:20
    Švančara přikryl nahozený kotouč, po delší době se bude vhazovat právě před jeho brankou.
     
    29:02
    Velká šance pro Jakuba Doktora! Ten poměrně s přehledem přebruslil Krisla, což ovšem nepřečetl Postava, pro kotouč nevyrazil a pak musel čelit Doktorovu zakončení! To se napoprvé nepovedlo, a tak zkusil z ostrého úhlu trefit aspoň Krisla před prázdnou brankou a tady úspěch málem oslavil! Od přerovského beka puk vyskočil na horní síť branky, kde se zastavil!
     
    29:27
    Cubo vystřelil po překročení útočného pásma, jeho ránu přizvedli soupeřovi obránci do ochranné sítě.
     
    30:00
    Polovina základní hrací doby je za námi.
     
    31:52
    Sledujeme hodně bojovnou pasáž plnou soubojů až na krev. Ani jeden celek si nyní nedaruje centimetr volného prostoru.
     
    32:29
    Postava vyrazil Geidlovo nahození, připisuje si už několikátý zákrok, kterých, troufnu si říct, má ve druhém dějství výrazně více než jeho protějšek.
     
    33:11
    Hosté hráli poblíž trestných lavic rukou, buly před jejich obranným pásmem.
     
    33:41
    Zubři předvedli poměrně ladný přechod do útoku, který byl zakončen ale hodně slabou střelou Pechance. Vybojoval každopádně alespoň vhazování v útočné třetině.
     
    34:26
    Hejcman pěknou sérií povedených kliček zavezl puk až ke kase, u které předložil křížný pas Indrákovi, toho ale před proměněním obrovské šance zastavil blok frýdeckého obránce před prázdnou brankou!
     
    35:16
    Nebezpečně tečovaný kotouč teď prosvištěl kolem levé tyče Michala Postavy.
     
    35:45
    Přerov právě vstřelil branku!
    Hosté jsou ve druhé třetině jasně lepším celkem, nyní je ale sráží gól de facto z ničeho! JOSHUA MÁCHA nabral velkou rychlost po pravém křídle a z ostrého úhlu nakonec zvolil střelu, kterou napasoval mezi Švančarovy betony! Hostující brankář teď své spoluhráče nepodržel! Asistence: Daniel Indrák, Jiří Krisl.
    35:45 Joshua James Mácha - 2:2
     
    37:13
    Frýdek-Místek už poněkolikáté v zápase sehrál rychlé přečíslení přenesené zpětným pasem do druhé vlny. Kowalczyk dobrou pozici neproměnil, jelikož Postava se znovu skvěle přesunul!
     
    37:40
    Frýdek-Místek si mohl stejně jako v prvním dějství vzít vedení rychle zpět, domácí teď ale měli veliké štěstí!
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:16
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Darek Hejcman – 2 min., hákování.
     
    39:47
    Haasovu střelu na bližší tyč si Postava pohlídal lapačkou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Frýdečtí si do druhého dějství přenesli ještě minutu z trestu Jakuba Svobody, nic z ní ale stejně jako z dalšího trestu Přerova o minutu později nevytěžili. Dostali se ale ovšem do tempa, které ve druhé třetině po většinu času jasně diktovali oni. Postava se musel ohánět během několika přečíslení i nebezpečně tečovaných kotoučů, Zubry ale držel nad vodou a ti pro něj nakonec ve 36. minutě vybojovali srovnání. Prakticky z ničeho nic přišel průnik Joshuy Máchy po pravém křídle a zakončení mezi betony, kterým z ostrého úhlu nachytal Švančaru. Hosté mohli vzít vedení následně rychle zpět, štěstěna ale stála při Přerovu. Třetí třetina začne přibližně v 19:16.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Stejně jako na startu druhé třetiny i nyní Frýdek dohrává přesilovku, dvojice střel ale orazítkovala pouze zadní mantinel.
     
    41:05
    A stejný osud teď potkal i nápřah Doktora.
     
    41:16
    Přerov si v plném počtu opět dlouho nezahraje.
     
    41:18
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Tomáš Doležal – 2 min., hrubost.
     
    41:34
    Přerovu se nepodařilo vyhodit, puk letěl přímo ke Kowalczykovi na modré čáře.
     
    41:57
    Svačina střílel pouze do připraveného Postavy, domácí vyhazují.
     
    42:34
    Další kotouč mimo obranné pásmo Přerova zařídil dobrým forčekingem Indrák.
     
    43:18
    Na to množství trestů, které dnes Zubři obdrželi, měl Frýdek--Místek pomýšlet na více využití. Přerov opět v plném počtu.
     
    43:39
    A nyní si teprve první přesilovku zahrají právě Hanáci. Hole Davida Klimši skončila v obličeji jednoho z přerovských obránců.

    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek:
    David Klimša – 2 min., vysoká hůl.
     
    44:07
    Puk končí sražen na střídačce hostů, buly se odehraje po levici Švančary.
     
    44:42
    Přerov drží puk v útočném pásmu a snaží se pálit, puky ale končí na obětavých blocích soupeře. Dobrá bojovnost hráčů v červeném.
     
    44:57
    Švančara přerušuje hru, buly po jeho pravé ruce.
     
    45:25
    První přesilovková formace Přerova si vypěstovala dobrý tlak, střely obránců Krisla s Chrobočkem ale končí jen na brankáři Švančarovi.
     
    45:39
    Frýdek-Místek první oslabení v zápase ustál.
     
    46:15
    Ministr se zkoušel obtočit kolem branky, Švančara ale levou tyč stihl uzavřít! Poté přišla ještě střela Kudělky z mezikruží, tu ale přizvedl jeden z frýdeckých obránců!
     
    46:48
    Přesilovka Zubry ofenzivně naladila, delší dobu je bez práce právě jejich brankář Michal Postava.
     
    47:15
    Indrák vybídl Chrobočka po střetu ve středním pásmu do bleskového úniku, domácí bek v něm ale neměl moc prostoru k zakončení, a tak zkusil alespoň bekhend, na kterém mu ležel kotouč. Švančara vykryl.
     
    48:39
    Klimša byl v nebezpečné pozici na pravém kruhu, Postava je ale v přerovském brankovišti opravdovou jistotou.
     
    48:45
    Marosh chytře uhrál buly směrem dopředu a ihned střílel, Postavu však nenachytal.
     
    49:46
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek:
    Michal Hotěk – 2 min., krosček.
     
    49:58
    Puk letí krátce po buly z frýdeckého pásma. Zubři jej musejí dobývat nanovo.
     
    50:32
    Indrák přichystal dobrou, ale málo přesnou střelu pro Krisla. Frýdečtí posléze opět vyhazují.
     
    50:54
    Havránek teď velmi dobře zastoupil Švančaru! Ten vyrazil puk na opačnou stranu pouze k Tomimu, kterému se odkryla branka, rychle ji ale zase zakryl hostující obránce.
     
    51:44
    Další střelou z prvního doteku se Přerov vyhazuje sám. Puk míří podél mantinelu ven z pásma.
     
    51:57
    Icing domácích.
     
    52:12
    Ondřej Hrachovský střílel od modré, jeho střelu si našel lapačkou Postava.
     
    53:14
    Zubři ztratili kotouč při rozehrávce středem hřiště, hra se vrací zase do jejich obranné třetiny.
     
    53:44
    Přerov se teď zmohl pouze na vyhození, které k jejich štěstí Hamanovi na modré propadlo.
     
    54:19
    Zakázané uvolnění, pohyb domácích je v posledních minutách značně kostrbatý.
     
    54:51
    David Klimša se v mezikruží zjevil v obrovské šanci, Postava jej ale vychytal pravým betonem!
     
    55:40
    Marosz si klepl o puk ve středním pásmu, ihned na útočné modré ale inkasoval výstavní bodyček. Oním Zubrem byl Lukáš Chludil.
     
    56:41
    Icing Frýdku-Místku.
     
    57:03
    Hosté odpalují další kotouč podél levého mantinelu, ten ale až na konec kluziště nedojede.
     
    57:42
    Veselého střelu zblokoval Chludil, buly v pásmu Přerova.
     
    58:00
    Rozeběhly se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:20
    Doležalův pokus srazil do ochranné sítě Haman.
     
    58:54
    Puk má za vlastní brankou Kudělka, Přerov střídá čerstvé síly.
     
    59:13
    Krislova dělovka je jednou z mnoha, které ve třetí třetině pouze prosvištěly podél mantinelu ven z obranného pásma hostů.
     
    59:42
    Puk má ve svém pásmu Frýdek, který rozjíždí možná poslední útočnou akci základní hrací doby.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Šedesát minut hry rozuzlení dnešního zápasu nenabídlo. Na přerovském zimáku dnes půjdeme do prodloužení. Z něj mají Zubři bilanci tří výher a jedné prohry, zatímco hosté, kteří dnes bodují teprve pošesté v sezoně, všechny čtyři sehrané nadstavby prohráli.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:22
    Hraje se tři na tři, puk drží Frýdek-Místek.
     
    60:33
    Svačinova střela končí v lapačce Michala Postavy.
     
    60:53
    Mácha nabral rychlost z vlastního pásma a nakonec obkroužil branku, zpoza které přihrál Pechancovi. Ten velkou šanci řešil pouze nepřesným nápřahem!
     
    60:56
    Buly pro hosty.
     
    61:14
    Přerovští Maroszovi kotouč vypíchli, hrát s pukem teď mohou oni.
     
    61:44
    Tomi řídil přečíslení, ve kterém nemohl zakončit přes hůl obránce. Puk zahrál pouze do Švančary, který jej neměl pod kontrolou, rozhodčí ale přestože se k puku dostával Chludil, chybně přerušil.
     
    61:59
    Hosté mohli rozhodnout! V přečíslení po vyhraném buly zakončoval Walega, akce ale byla pomalá a Postava tak při přesunu ladně zasáhl!
     
    62:30
    Puk má v útočném pásmu Přerov.
     
    62:48
    To se změnilo, rozehrávají hosté.
     
    63:19
    Na puku opět Přerov, do střelecké pozice se ale dostat nemůže.
     
    63:48
    Doležal odčinil ztrátu kotouče proti Havránkovi, kterého dobře zablokoval.
     
    64:11
    Poslední minuta prodloužení je v plném proudu.
     
    64:31
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Hosté doslova po sto letech vítězí v soutěžním utkání a daří se jim to na ledě Přerova, výrazně jim k tomu ale pomohli rozhodčí! Zubři mohli unikat do brejku, na středovém kruhu ale sudí přehlédli naprosto jasný faul, kde zřejmě Svačina nechal nohu v jízdě unikajícímu Máchovi. Přerovský hráč ležel na ledě, nepřišlo ale ani přerušení hry a z brejku se po chvíli urodilo přečíslení, které zakončoval KAMIL WALEGA. Postava si na puk "sáhl" betonem, lépe už ale situaci zabránit nemohl. Přerovští fanoušci jsou teď po právu velmi naštvaní, to však Zubrům body nevrátí. Asistence: Vladimír Svačina, Daniel Kowalczyk.
    64:31 Kamil WALEGA - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Také třetí třetinu zahájili domácí dvojicí oslabení, dobrou defenzivní hrou ale drželi soupeře zkrátka. Sami si ve své první přesilovce naopak vypěstovali dobrý tlak, obětavé bloky Frýdku ale držely zkrátka zase všechny jejich střely. Krátký únik Chrobočka zastavil Švančara, Zubrům ale větší aktivita vydržela přibližně jen do poloviny dějství. S blížícím se závěrem působili nervózněji, což mohl v 55. minutě potrestat rozhodujícím gólem Klimša, Postava byl ale proti a zápas zamířil do prodloužení, které bylo zaslouženým výsledkem na obě strany. Do něj však chybně nezasáhli rozhodčí, kteří neodpískali nepřehlédnutelný faul na unikajícího Máchu, který zůstal ležet na středovém kruhu. Nepřišlo ani přerušení a Frýdek-Místek rázem rozhodl utkání v přečíslení díky Kamilu Walegovi. Já se s vámi pro dnešek z přerovského zimáku loučím a budu se těšit zase příště. Na počtenou! (20:10:13)
    Marken.cz

    Daniel Doležal

    Branky a nahrávky: 20. Indrák (Chludil), 36. Mácha (Indrák, Krisl) – 9. Marosz (Hrachovský), 20. Haman (Marosz), 65. Walega (Svačina, D. Kowalczyk)


    HC ZUBR Přerov: Postava (Stuchlík) – R. Černý, Kudělka (A), Chroboček, Krisl (C), J. Adámek, Cubo, Hanák – Indrák, Pechanec, Jak. Svoboda – T. Doležal (A), Hejcman, Mácha – Tarnoczy, Chludil, Tomi – Goiš, Ministr, Jan Svoboda.
    Trenér: Robert Svoboda

    HC Frýdek-Místek: Švančara (Mokry) – Š. Havránek, Haman (A), Výtisk (C), D. Kowalczyk, Homola, Hrachovský – Haas, Walega, Svačina – Doktor, Marosz, Ramik – R. Veselý, Ćmiel, Klimša – Geidl, Šuhaj, Macháček – Hotěk.
    Trenér: Martin Hrnčár

    Rozhodčí: Cabák, Šudoma – Otáhal, Bezděk
    bahis siteleri