Engineers Prague – UK Kings Prague 3:4 (kon.)
konec
ČVUT Engineers Prague
3:4 (0:2, 1:2, 2:0)
UK Kings Prague
Čtvrtek 02.11.2023, 20:10 • Sportovní hala Fortuna, Praha - Holešovice • Univerzitní liga ledního hokeje • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pražské derby Univerzitní ligy před rekordní návštěvou soutěže zvládli lépe hokejisté UK Kings, kteří v pozici outsidera udolali Engineers těsným výsledkem 4:3.

    Hostujícímu celku vyšly parádně úvodní dvě třetiny, v nichž si vybudoval tříbrankový náskok. Závěrečná dvacetiminutovka patřila domácím, ti se zásluhou kapitána Tomáše Vobořila a Matěje Hasila dostali na kontakt, avšak kýženého srovnání se i přes velký tlak nedočkali a museli skousnout první porážku v sezóně, a to zrovna proti městskému rivalovi.

    Hokejisté UK Kings přerušili sérii čtyř porážek v řadě a se ziskem deseti bodů poskočili tabulkou na čtvrté místo, Engineers zůstávají s osmi body šestí. (22:40:56)
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Skvělou práci odvedli v útočném pásmu na zadním mantinelu Viktor Martínek s Davidem Jindrou. Čas se krátí, hosté jsou posledních pár vteřin od výhry.
     
    59:14
    Dlouho Filip Staněk kvedlal s kotoučem na útočné modré čáře, načež ze středu vypálil zápěstím do obětavě clonícího konkurenta.
     
    58:36
    S forhendovým zakončením zápěstím od levého mantinelu si Kristián Novák poradil, ovšem nevyužil možnost rozehrávky a počkal na přerušení hry. Engineers této skutečnosti využili, před buly v útočném pásmu odvolávají brankáře a zkouší powerplay.
     
    58:12
    Dlouhou nahrávku obdržel přesně do jízdy František Januška, dobruslil až do levého kruhu, odkud vyslal nepřesný křižný projektil.
     
    57:39
    Filipu Duškovi nevyšlo zpracování puku u mantinelu, ovšem dobře zapracoval tělem, odrazil nápor Raitermana a zvládl přesunout kotouč doprava na Vávru.
     
    57:23
    Tlak Engineers minimálně na pár vteřin otupil David Vobořil, protože příliš dlouhým a prudkým pasem způsobil zakázané uvolnění.
     
    56:57
    Rychle na druhou polovinu kluziště, kam se vydal Tomáš Fabiánek, nepřesnou střelu zápěstím z velkého úhlu Novák řešit nemusel.
     
    56:28
    Vysokou rychlost nabral po pravém mantinelu Jáchym Čermák a pokusil se natlačit až před bránu, v čemuž mu zamezil Václav Svach.
     
    55:58
    Oddechový čas pro tým UK Kings Prague.
    55:59 Matěj HASIL - 3:4
     
    55:59
    Engineers právě vstřelili branku!
    Máme zaděláno na drama, domácí se dotahují na kontakt! Střelu Vobořila zápěstím Novák viděl v poslední chvíli a kotouč pouze vyrazil před sebe do prostoru, kde byl s bekhendovou dorážkou připraven MATĚJ HASIL a svůj druhý gól v utkání zaznamenal zakončením k pravé tyčce. Asistence: David Routa a Tomáš Vobořil.
     
    55:51
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Tomáš Vobořil a dostal výborný pas před bránu. Zakončovat ovšem nemohl, protože jej zezadu zahákoval Filip Dušek. Jasný faul a další přesilovka pro Engineers.
     
    55:30
    Další zákrok pro Kristiána Nováka, ten si našel místečko, odkud viděl na nahození od pravého mantinelu a touš podržel ve výstroji.
     
    55:17
    Na střelu od modré čáry Kristián Novák od počátku velmi dobře viděl, kotouč vyrazil před sebe, následně lehl dopředu a přikryl jej lapačkou.
     
    54:50
    Zakázané uvolnění způsobil Jakub Kopenec. Zachoval se zbrkle, protože neměl v těsné blízkosti žádného soka, leč učinil tak.
     
    54:21
    Odraz od zadního mantinelu měl pod kontrolou Jakub Maličkay, kotouč posunul za bránu na kolemjedoucího Šonského.
     
    53:44
    Není bez překvapení, že hosté už se tolik do ofenzivy neženou. Přeci jen však hráči v bílých dresech získali útočnou třetinu a u mantinelu pošetřili cenné vteřinky.
     
    53:11
    Kristián Novák odvážně vystartoval za vlastní bránu, vyrážečkou po pravém mantinelu rozehrál na volného Duška těsně kolem forčekujícího Routy.
     
    52:50
    Za vzájemné pošťuchování poslal rozhodčí na trestnou lavici dva hráče, po jednom z každého týmu. Domácího Filipa Holanika za hákování, hostujícího Michaela Klingera za sekání.
     
    52:15
    Po velké Staňkové chybě mohl v oslabení skórovat David Jondra, zprava se natlačil před bránu, leč ani natřikrát nedostal kotouč za Maličkayova záda.
     
    51:50
    Na útočné modré čáře příliš dlouho vymýšlel Jan Raiterman, ve finále nepřesně nahrál a soupeř se v poklidu osvobodil.
     
    51:14
    Na svůj druhý gól měl políčeno Filip Vobořil, rána bez přípravy prosvištěla o pár čísel nad břevnem Novákovy svatyně.
     
    50:25
    Krásně se Tomáš Fabiánek prodral mezi dvěma konkurenty, ke střele se nedostal z důvodu hákování Filipa Duška. Domácí si zahrají přesilovku.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Kings jsou čím dál tím blíže vítězství, dvoubrankový náskok zůstává velmi nadějným.
     
    49:37
    Kapitán Engineers Tomáš Vobořil mohl nahrávat doleva i doprava, aby nakonec zvolil střelu zápěstím, tu nasměroval do clonícího soupeře.
     
    49:00
    David Routa nabil do druhé vlny Matěji Hasilovi, ostrá dělovka zpoza levého kruhu skončila ve výstroji připraveného Nováka.
     
    48:37
    Přes dva protihráče vypálil zápěstím David Hradil, připravený domácí brankář včas srazil betony k sobě a puk přikryl lapačkou.
     
    48:15
    Hosté měli štěstí, že vyhození přes všechny čáry zamířilo přímo do brány, takže se nepíská icing a Jakub Maličkay musel hrát.
     
    47:40
    Z útočného pásma vykázal mužstvo Kings jeden z hlavních rozhodčích, důvodem je postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    47:16
    Defenzivní povinnosti si Martin Dlabola splnil na jedničku, udržel na zádech Tomáše Březinu a bekhendem usměrnil puk do obranného pásma.
     
    46:43
    Přečíslení čtyř proti dvěma neskončilo úspěchem, David Rudolph nahrával příliš blízko bráně a Maličkay odpálil touš do bezpečí vyrážečkou.
     
    46:07
    Dvě krásné kličky Vojtěcha Málka, po nichž přišlo forhendové zakončení z levého kruhu pouze do boční sítě, volný puk potom sebral Vobořil.
     
    45:36
    Viktor Martínek v protiútoku nabil na modrou čáru Jakubu Kopencovi, tvrdou forhendovou ránu zblokoval obětavě padající soupeř.
     
    45:03
    Drtivý tlak domácího celku pokračuje. Před bránou čekal na nahrávku Matouš Najman, v poslední chvíli vložil do pasu hokejku Chmiel.
    44:11 Tomáš VOBOŘIL - 2:4
     
    44:11
    Engineers právě vstřelili branku!
    Zasloužený zásah je tu, Engineers zůstávají ve hře o body! Od modré nahazoval domácí kapitán TOMÁŠ VOBOŘIL a puk nejspíše směřoval nad bránu, jenže Novák si pro kotouč sáhl lapačkou, nezachytil ho a jenom jej ztlumil za sebe. Asistence: Tomáš Březina.
     
    43:54
    Engineers jsou v úvodu třetí dvacetiminutovky jasně lepším týmem, avšak není jim to nic platné, pokus Vaňouse zastavil gólman levým betonem.
     
    43:16
    Na skrytou střelu Kristián Novák velmi dobře viděl a zasahovat nemusel, protože touš zamířil o velký kus vedle pravé části brankové konstrukce.
    42:32 Januška v úniku na Nováka nevyzrál
     
    42:32
    Za obranou Kings se schoval František Januška, jenž tváří v tvář Kristiánu Novákovi neuspěl, gólman se po forhendovém blafáku parádně roztáhl a zasáhl pravou rukou.
     
    42:13
    Vyhození středem kontroloval domácí zadák Václav Svach, rozhodčí byl nucen odpískat zakázané uvolnění. Vhazování proběhne po pravici Nováka.
     
    41:39
    Po pravém mantinelu pronikl za záda osobního strážce Pavel Vaňous, střelou z ostrého úhlu pozorného Kristána Nováka nepřekvapil.
     
    41:13
    Viktor Martínek se krásně prokličkoval mezi trojicí konkurentů, potom nasměroval bekhendový pas naslepo do prostoru, kde neměl spoluhráče.
     
    40:42
    Nahrávku do středu Vojtěch Málek jenom slabě protečoval k Jakubu Maličkayovi, domácí brankář podržel puk v lapačce.
     
    40:11
    V úvodu třetí třetiny nahazoval na bránu Vojtěch Matějka, ristián Novák měl otevřený výhled a kotouč udržel ve výstroji.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 21:58.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 19 – 21
     
    Rovněž druhou třetinu zvládli lépe hostující UK Kings, které dělí posledních dvacet minut od cenného vítězství v derby. Po trefách do černého Filipa Čmejly a Davida Jindry vedli hokejisté z Univerzity Karlovy už o čtyři góly, ovšem soupeř nesložil zbraně předčasně, ve 30. minutě snížil Matěj Hasil a i ve zbytku třetiny byli Engineers aktivnějším týmem, leč dalších zásahů se zatím nedočkali.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    Ve druhé třetině už se nic nestane. Domácí zabránili soupeři v kombinaci v útočné třetině a došlo k úspěšnému vyhození středem kluziště.
     
    39:16
    Na vrcholku pravého kruhu vymýšlel Viktor Martínek, dobře provedená žabička nedoputovala k Davidu Jindrovi přes padajícího beka.
     
    38:45
    Střela od modré čáry se vůbec nepovedla. Jakub Maličkay očima kontroloval hrací předmět letící vysoko nad jeho svatyni.
     
    38:23
    Zleva se pokusil před bránu natlačit David Jindra. Tomáš Vobořil přečetl rozhodnutí soka a nepustil ho k bezprostřednímu ohrožení brány.
     
    37:56
    Ve vteřině konce trestu Svacha dochází k vyloučení dalšího domácího hokejisty, za ukázkové podrážení si odjíždí za katr sednout Matouš Najman.
     
    37:12
    Hosté hrají přesilovku, ale na ledě to příliš vidět není, domácí útočí i ve čtyřech a Tomáš Březina pálil těsně vedle cílového zařízení.
     
    36:47
    Střílený pas poslal Viktor Martínek do mezikruží na Filipa Čmejlu, hostující kapitán kotouč přizvedl vysoko nad horní tyčku.
     
    36:18
    Mezi kruhy dostal přihrávku František Januška, po rychlém zpracování forhendem hledal mezeru mezi Novákovými betony bez úspěchu.
     
    35:56
    Početní převaha domácího mužstva končí předčasně. Za bránou soupeře šetřil cenné vteřinky David Volf a Václav Svach jej zastavil jen za cenu podražení.
     
    35:22
    Centimetry dělily od druhé branky Engineers Tomáše Vobořila, jenž dělovkou z levého kruhu napálil bližší část brankové konstrukce.
     
    34:57
    Filip Čmejla ztratil hokejku, ovšem zůstal ve hře a oběma rukama ve finále poslal k ledu Holanika, inkasoval proto dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    34:13
    Parádičku předvedl David Volf, nicméně gólu se nedočkal. Zleva najel před bránu, načež si puk za zády lovil s hokejkou mezi nohama, zvedl ho pouze do Maličkayovy výstroje.
     
    33:44
    Tomáš Krchňák si nahodil puk po levém mantinelu sám sobě a skutečně ho dojel jako první, ve snaze o natlačení se před bránu však ztroskotal na Raitermanovi.
     
    33:00
    Střelu Daniela Piskače gólman Jakub Maličkay pouze vyrazil před sebe, vleže si následně poradil i s Málkovou dorážkou.
     
    32:39
    Adam Sochor zabrzdil u modré čáry v pravém kruhu hledal Vojtěcha Málka, po rychlém zpracování přišla nepřesná forhendová rána.
     
    32:03
    Hokejisté v bílých dresech bleskově otočili hru a z vrcholku pravého kruhu vyslal šiplavou střelu zápěstím Filip Čmejla, Jakub Maličkay udržel puk v lapačce.
     
    31:40
    Hosté v plném počtu, Michael Klinger je zpátky na ledové ploše a okamžitě se zapojuje do hry, protože tlak Engineers pokračuje.
     
    31:11
    Neobvyklé přečíslení v přesilovce tři na dva, to skončilo v pravém kruhu u Davida Routy, jenž mířil těsně vedle bližší tyčky.
     
    30:41
    Hokejistům v oranžovo-modrých dresech se nedaří usadit v útočné třetině, po levém mantinelu zaznamenal úspěšné vyhození Jakub Kopenec.
     
    30:09
    Hosté při vlastním oslabení vystartovali do přečíslení dvou na jednoho, pomalou křižnou nahrávku doprava bez problémů zachytil Vobořil.
     
    29:38
    A pozor, hosté jdou znovu do čtyř! Michael Klinger při vyhození po pravém mantinelu zvedl hokejku příliš vysoko a do obličeje neúmyslně trefil Kučeru.
    29:08 Matěj HASIL - 1:4
     
    29:08
    Engineers právě vstřelili branku!
    Přesilovka využita, domácí dávají gól naděje! Routa svou střelou neuspěl, aby následně zvládl propasírovat puk k MATĚJI HASILOVI. První ránu Novák parádně vyrazil levým betonem, proti dorážce už neměl žádnou šanci. Asistence: David Routa a František Januška.
     
    28:55
    Domácím se povedlo usadit v útočném pásmu, aby nakonec vypálil Jan Raiterman do obětavě clonícího konkurenta.
     
    28:01
    David Volf nebezpečně poslal zezadu nic netušícího soupeře na mantinel a dostal naprosto zasloužené dvě minuty, tentýž trest dostali za vzájemnou potyčku za hrubost Filip Staněk a Jan Vávra. Přesilovku budou hrát domácí.
     
    27:43
    Situace dvou proti dvěma snížením neskončila, po pobídce od spoluhráče vypálil František Januška forhendem vysoko nad břevno.
     
    27:29
    Do pravého kruhu si potáhl touš David Vobořil a ránu zápěstím mířil mezi pravou ruku a tělo, Novák zareagoval v poslední chvíli a udržel čisté konto.
     
    26:46
    Slabé nahození od levého mantinelu suverénně vyřešil Kristián Novák, pravým betonem nasměroval kotouč za bránu.
     
    26:23
    Zpoza levého kruhu vyslal ostrou ránu zápěstím David Volf, jeden z bránících hokejistů tečoval dobře mířený projektil do ochranné sítě.
     
    25:58
    Vojtěch Málek nahazoval od levého mantinelu naslepo před bránu, kde spoluhráč Filip Čmejla neuspěl v souboji jeden na jednoho proti Filipu Staňkovi.
     
    25:24
    I po timeoutu soupeře pokračují v útočení hokejisté v bílých dresech. Oliver Glitta nahazoval forhendem, kus černé gumy prosvištěl nad břevnem.
     
    24:52
    Oddechový čas pro tým ČVUT Engineers Prague.
    24:52 David JINDRA - 0:4
     
    24:52
    Univerzita Karlova právě vstřelila branku!
    Dominance outsidera pokračuje, náskok čítá už čtyři góly! Martínek procpal kotouč na modrou ke Dlabolovi, jehož nahození DAVID JINDRA perfektně sklepnul a bekhendem ho pak usměrnil za mimo ideální postavení se nacházejícího Maličkaye. Asistence: Martin Dlabola a Viktor Martínek.
     
    24:25
    Tvrdou ránou od modré čáry se prezentoval Tomáš Vobořil, Kristián Novák šel včas do pokleku a předvedl úspěšný zákrok pravým betonem.
     
    23:50
    Bez podpory spoluhráčů Lukáš Moucha neměl moc šancí na úspěch. Zabojoval srdnatě, avšak dle očekávání kus černé gumy na hokejce neudržel.
     
    23:29
    Za obranu soupeře se schoval František Januška, jenže zradilo ho zpracování, načež z pravého kruhu mířil nepřesně.
     
    22:48
    Kristián Novák se pořádně musel otáčet v brankovišti, nicméně čisté konto udržuje, protože Vojtěch Málek mířil příliš vysoko.
     
    22:27
    Rychlý protiútok Engineers neměl špatné parametry, avšak František Januška jej zazdil příliš ostrou přihrávkou na Matouše Najmana.
     
    21:59
    Tlak hostujícího mužstva ještě chvíli pokračoval, nakonec Michael Klinger vypálil forhendovou ránu o kus vedle zadní tyče.
     
    21:23
    UK Kings pokračují v aktivním pojetí hry. Od pravého mantinelu nahazoval Martin Dlabola, Jakub Maličkay s přehledem zasáhl levým betonem.
    20:24 Filip ČMEJLA - 0:3
     
    20:24
    Univerzita Karlova právě vstřelila branku!
    Stejně jako do první třetiny, tak i do té druhé vstupují hosté rychlým gólem! Střelu Volfa z přečíslení dvou na jednoho vyrazil Maličkay vysoko do vzduchu, načež ztratil přehled o puku, který poskakoval v brankovišti a za brankovou čáru ho píchl dojíždějící FILIP ČMEJLA. Asistence: David Volf.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 21:00.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 7 – 9.
     
    První třetina rozhodně neprobíhala dle papírových předpokladů, protože domácí favorit prohrává dvoubrankovým rozdílem. Hokejisté Univerzity Karlovy vstřelili vedoucí gól hned v úvodní minutě zásluhou Davida Piskače a současnou podobu dal výsledku v 15. minutě David Jindra, jehož nabídku před bránu si smolně srazil do vlastní brány Kubata. Engineers mají do zbytku utkání rozhodně co zlepšovat, pokud chtějí pomýšlet na bodový zisk.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    Ještě jedno zakázané uvolnění, způsobili ho Engineers. Následně ale zvládli buly ve vlastním pásmu, do závěrečné šance části městského rivala nepustili.
     
    19:19
    Nahození od levého mantinelu byl snadným soustem pro Jakuba Maličkaye, který byl následně seknut přes lapačku a rozhodčí dal jasně najevo, že příště už podobný čin potrestá dvěma minutami.
     
    18:47
    Václav Svach na zádech udržel Tomáše Krchňáka, následně zvedl hlavu a křižným pasem oslovil ještě v obranném pásmu volného Filipa Staňka.
     
    18:31
    Snaha o rychlý protiútok Engineers skončila zakázaným uvolněním, adresát příliš dlouhého pasu Matouš Najman nestáhl velkou ztrátu na Vávru.
     
    17:50
    Filip Dušek nabil na modrou čáru Davidu Piskačovi, jenž druhý vstřelený gól nezaznamenal, vypálil příliš vysoko.
     
    17:21
    David Routa mohl a měl nahrávat, nicméně věřil si sám a před bránu se nenatlačil, stopku mu vystavil dobře pozičně pracující Martin Gebell.
     
    16:57
    Pod tlakem Lukáš Spurný neváhal a odjel za vlastní bránu, počkal na dostřídání formace a jako cíl přihrávky si vybral Matějku.
     
    16:24
    Filip Holanik udržel osobního strážce na zádech a po mantinelu uvolnil Martina Dlabolu, který zápěstím vypálil nad horní tyčku.
     
    15:57
    Chybu soupeře na modré čáře David Rudolph nepotrestal, svižný forhendový projektil usměrnil těsně vedle pravé tyčky.
     
    15:25
    S takovým průběhem první třetiny domácí určitě nepočítali. Snaha o kontaktní trefu prozatím nevyšla, Pavel Vaňous nedosáhl na dlouhý Vobořilův pas.
    14:25 David JINDRA - 0:2
     
    14:25
    Univerzita Karlova právě vstřelila branku!
    Hostující outsider odskakuje na rozdíl dvou branek! První pokus o střelu zablokoval obránce, ovšem DAVID JINDRA se nenechal odradit, obtočil bránu a zprava nabízel puk do brankoviště, kde bránící Kubata smolně kopl kus černé gumy za záda bezmocného brankáře. Bez asistence.
     
    14:02
    Z nulového úhlu vyslal forhendovou střelu Michal Kučera. Kristiána Nováka nezaměstnal, touš nasměroval o kus vedle cílového zařízení.
     
    13:45
    Mezi dvojicí konkurentů měl v plánu proskočit Tomáš Krchňák, defenziva Engineers zapracovalo na jedničku a soka zpacifikovala.
     
    13:04
    Se zpětnou nahrávkou Michael Klinger vůbec nepočítal a měl velké štěstí, že Kristián Novák byl v pozoru, puk zastavil a rozehrál na volného Dlabolu.
     
    12:38
    Pod tlakem Jakub Kopenec nevymýšlel žádné složitosti a po pravém mantinelu napálil kus černé gumy na zakázané uvolnění.
     
    12:12
    Krátce po návratu na ledovou plochu útočil na vyrovnání František Januška, křižný pokus zprava Kristián Novák s problémy vyrazil vyrážečkou.
     
    11:40
    S koncem Januškova trestu nahodil zpoza kruhů Martin Dlabola, Jakub Maličkay sebral touš do lapačky těsně před o dorážku se snažícím Martínkem.
     
    11:11
    Jeden na jednoho si věřil Filip Čmejla. Klička po levé ruce vyšla, jenže při stažení kotouče zpět před bránu jej Václav Svach zastavil v pádu.
     
    10:42
    Nahození forhendem od modré čáry od Daniela Piskače musel řešit Jakub Maličkay, ten předvedl jistý zákrok vyrážečkou.
     
    10:15
    Hráčům v bílých dresech se nedaří usadit v útočné třetině, soupeři se povedlo vyhodit přes všechny čáry dvakrát v krátkém časovém sledu.
     
    09:40
    První přesilovou hru si zahrají hokejisté z Univerzity Karlovy. Menší trest za hákování si vysloužil František Januška za potažení Dlaboly u obranné modré čáry.
     
    09:20
    Viktor Martínek se pěknou stahovačkou zbavil posledního protihráče, ale zároveň se dostal z dobré palebné pozice, bekhendová zadovka spoluhráče nenašla.
     
    08:45
    Tvrdou ránu do masky dostal Kristián Novák a okamžitě se přihlásil o přerušení hry. Rozhodčí odpískali těsně předtím, než Engineers dopravili puk do sítě.
     
    08:18
    Pomalu, ale jistě se začínají více dostávat do hry domácí. Pavel Vaňous hledal v levém kruhu Tomáše Březinu, jehož na jedničku pokryl Filip Dušek.
     
    07:53
    Hosté si pohlídali hrozící ofsajd, nicméně k zakončení se nedostali a Michael Klinger musel pořádně zabrat směrem dozadu, aby zabránil protiútoku.
     
    07:13
    Po nepovedené rozehrávce Šonského mohli UK Kings rozjet rychlý brejk, jenže Jáchym Čermák přihrál Filipu Čmejlovi za brusle.
     
    06:40
    Matěj Hasil najel do trojice konkurentů a dle očekávání kotouč na hokejce neudržel, do středního pásma ho poslal Jan Vávra.
     
    06:12
    Zpoza pravého kruhu vypálil ostrý forhendový projektil těsně nad ledem David Hradil, připravený Jakub Maličkay touš vyrážečkou nasměroval do boční sítě.
     
    05:33
    Stabilitu ztratil Pavel Vaňous a skončil v bráně, kde podrazil Nováka a způsobil posunutí brány. Rozhodčí přerušili hru, ale nevylučují.
     
    05:01
    Před bránou domácího celku se ocitl nikým nebráněný Oliver Glitta, zpracoval nelehkou žabičkou, leč následně vypálil forhendem příliš vysoko!
     
    04:52
    Situaci dvou proti jednomu řešil Viktor Martínek střelou zápěstím z pravého kruhu, Maličkaye trefil přímo do výstroje.
     
    04:16
    Jak je zvykem, tak univerzitní liga plyne v rychlém tempu. Enginners si zkusili vytvořit tlak, ovšem vysoký oblouček pokryl Jakub Kopenec.
     
    03:57
    David Volf se hezky otočil v rohu u mantinelu, následně zadovkou naslepo oslovil jenom připraveného protihráče Raitermana.
     
    03:25
    David Routa po levém mantinelu najel do útočného pásma a křižným pasem hledal Jakuba Dohnala, toho zradilo zpracování.
     
    02:57
    Kristián Novák se dočkal prvního úspěšného zákroku, dobře viděl na střelu od levého mantinelu a zakročil pravým betonem.
     
    02:16
    Z ostrého úhlu vyzkoušel střelecké zakončení Vojtěch Matějka, Kristána Nováka zachránila od inkasované branky boční síť.
     
    01:28
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Tomáš Březina, jeden na jednoho proti Pawlu Chmielovi neuspěl. Hrají hosté.
    00:38 Daniel PISKAČ - 0:1
     
    00:38
    Univerzita Karlova právě vstřelila branku!
    Hráči v bílých dresech pokračovali v úvodním tlaku a odměnou jim je vedoucí trefa hned v první minutě! Nahození od zadního mantinelu se odrazilo před bránu, kde si kotouč dojel sám nahazující DANIEL PISKAČ, který přetlačil Routu, plácl do puku forhendem a ten zamířil do sítě přes lapačkou Maličkaye! Asistence: Lukáš Moucha.
     
    00:10
    Derby o Prahu začalo! První akce patřila Univerzitě Karlově. Do útočného pásma zavezl puk David Volf, nahrávka na kapitána Čmejlu byla nepřesná.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    ČVUT Engineers Prague: Maličkay (Mann) – Svach, Staněk, Vobořil (C), Šonský, Raiterman (A), Kubata, Spurný – Hasil, Fabiánek, Januška, Holanik, Matějka, Dohnal, Jurak, Kučera, Březina, Hynek, Vaňous, Najman, Routa (A).
    Trenér: Daniel Fuks

    UK Kings Prague: Novák (Pícl) – Chmiel, Kopenec, Vávra, Dušek, Klinger, Dlabola (A), Gebell, Piskač – Volf (A), Málek, Glitta, Čmejla (C), Moucha, Hradil, Krchňák, Čermák, Martínek, Sochor, Rudolph, Jindra.
    Trenér: Aleš Hybner

    Rozhodčí: Šmika, Čáp – Kučera, Teršíp.
     
    UK Kings Prague

    Hokejistům Univerzity Karlovy se ve srovnání se soupeřem tolik nedaří, v sedmi střetnutích nasbírali šest bodů, takže se nachází o bod za městským rivalem. Mužstvo z hlavního města odstartovalo sezónu dvěma výhrami, leč momentálně drží nelichotivou sérii čtyř porážek v řadě, naposledy padli těsně 1:2 po nájezdech s Black Dogs Budweis. Loni hráči UK Kings dokráčeli do semifinále, v němž vypadli právě s Engineers v pěti zápasech.
     
    ČVUT Engineers Prague

    Pražští Engineers vstoupili do nové sezóny velmi dobře, když v dosavadních třech zápasech nové sezóny nepoznali hořkost porážky, postupně porazili Riders Pardubice 5:3, stejný tým porazilo na jeho půdě 2:1 po nájezdech a v doposud posledním klání přestříleli North Wings Ústí nad Labem 6:3. Pražský tým v loňském ročníku bojoval o titul, leč ve finále ve čtyřech utkáních nestačil na plzeňské Akademiky.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný středeční večer. Vítám vás při sledování Univerzitní ligy, u pražského derby mezi ČVUT a UK Kings.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 30. Hasil (Routa, Januška), 45. Vobořil (Březina), 56. Hasil (Vobořil, Vobořil) – 1. Piskač (Moucha), 15. Jindra, 21. Čmejla (Volf), 25. Jindra (Dlabola, Martínek)


    ČVUT Engineers Prague: Maličkay (Mann) – Svach, Staněk, Vobořil (C), Šonský, Raiterman (A), Kubata, Spurný – Hasil, Fabiánek, Januška, Holanik, Matějka, Dohnal, Jurak, Kučera, Březina, Hynek, Vaňous, Najman, Routa (A).
    Trenér: Daniel Fuks

    UK Kings Prague: Novák (Pícl) – Chmiel, Kopenec, Vávra, Dušek, Klinger, Dlabola (A), Gebell, Piskač – Volf (A), Málek, Glitta, Čmejla (C), Moucha, Hradil, Krchňák, Čermák, Martínek, Sochor, Rudolph, Jindra.
    Trenér: Aleš Hybner

    Rozhodčí: Šmika, Čáp – Kučera, Teršíp

    Diváci: 8 854
    bahis siteleri