Engineers Prague – UK Kings Prague 3:4 (kon.)
konec
ČVUT Engineers Prague
3:4 (0:2, 1:2, 2:0)
UK Kings Prague
Čtvrtek 02.11.2023, 20:10 • Sportovní hala Fortuna, Praha - Holešovice • Univerzitní liga ledního hokeje • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný středeční večer. Vítám vás při sledování Univerzitní ligy, u pražského derby mezi ČVUT a UK Kings.
     
    ČVUT Engineers Prague

    Pražští Engineers vstoupili do nové sezóny velmi dobře, když v dosavadních třech zápasech nové sezóny nepoznali hořkost porážky, postupně porazili Riders Pardubice 5:3, stejný tým porazilo na jeho půdě 2:1 po nájezdech a v doposud posledním klání přestříleli North Wings Ústí nad Labem 6:3. Pražský tým v loňském ročníku bojoval o titul, leč ve finále ve čtyřech utkáních nestačil na plzeňské Akademiky.
     
    UK Kings Prague

    Hokejistům Univerzity Karlovy se ve srovnání se soupeřem tolik nedaří, v sedmi střetnutích nasbírali šest bodů, takže se nachází o bod za městským rivalem. Mužstvo z hlavního města odstartovalo sezónu dvěma výhrami, leč momentálně drží nelichotivou sérii čtyř porážek v řadě, naposledy padli těsně 1:2 po nájezdech s Black Dogs Budweis. Loni hráči UK Kings dokráčeli do semifinále, v němž vypadli právě s Engineers v pěti zápasech.
     
    Úvodní sestavy:

    ČVUT Engineers Prague: Maličkay (Mann) – Svach, Staněk, Vobořil (C), Šonský, Raiterman (A), Kubata, Spurný – Hasil, Fabiánek, Januška, Holanik, Matějka, Dohnal, Jurak, Kučera, Březina, Hynek, Vaňous, Najman, Routa (A).
    Trenér: Daniel Fuks

    UK Kings Prague: Novák (Pícl) – Chmiel, Kopenec, Vávra, Dušek, Klinger, Dlabola (A), Gebell, Piskač – Volf (A), Málek, Glitta, Čmejla (C), Moucha, Hradil, Krchňák, Čermák, Martínek, Sochor, Rudolph, Jindra.
    Trenér: Aleš Hybner

    Rozhodčí: Šmika, Čáp – Kučera, Teršíp.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Derby o Prahu začalo! První akce patřila Univerzitě Karlově. Do útočného pásma zavezl puk David Volf, nahrávka na kapitána Čmejlu byla nepřesná.
     
    00:38
    Univerzita Karlova právě vstřelila branku!
    Hráči v bílých dresech pokračovali v úvodním tlaku a odměnou jim je vedoucí trefa hned v první minutě! Nahození od zadního mantinelu se odrazilo před bránu, kde si kotouč dojel sám nahazující DANIEL PISKAČ, který přetlačil Routu, plácl do puku forhendem a ten zamířil do sítě přes lapačkou Maličkaye! Asistence: Lukáš Moucha.
    00:38 Daniel PISKAČ - 0:1
     
    01:28
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Tomáš Březina, jeden na jednoho proti Pawlu Chmielovi neuspěl. Hrají hosté.
     
    02:16
    Z ostrého úhlu vyzkoušel střelecké zakončení Vojtěch Matějka, Kristána Nováka zachránila od inkasované branky boční síť.
     
    02:57
    Kristián Novák se dočkal prvního úspěšného zákroku, dobře viděl na střelu od levého mantinelu a zakročil pravým betonem.
     
    03:25
    David Routa po levém mantinelu najel do útočného pásma a křižným pasem hledal Jakuba Dohnala, toho zradilo zpracování.
     
    03:57
    David Volf se hezky otočil v rohu u mantinelu, následně zadovkou naslepo oslovil jenom připraveného protihráče Raitermana.
     
    04:16
    Jak je zvykem, tak univerzitní liga plyne v rychlém tempu. Enginners si zkusili vytvořit tlak, ovšem vysoký oblouček pokryl Jakub Kopenec.
     
    04:52
    Situaci dvou proti jednomu řešil Viktor Martínek střelou zápěstím z pravého kruhu, Maličkaye trefil přímo do výstroje.
     
    05:01
    Před bránou domácího celku se ocitl nikým nebráněný Oliver Glitta, zpracoval nelehkou žabičkou, leč následně vypálil forhendem příliš vysoko!
     
    05:33
    Stabilitu ztratil Pavel Vaňous a skončil v bráně, kde podrazil Nováka a způsobil posunutí brány. Rozhodčí přerušili hru, ale nevylučují.
     
    06:12
    Zpoza pravého kruhu vypálil ostrý forhendový projektil těsně nad ledem David Hradil, připravený Jakub Maličkay touš vyrážečkou nasměroval do boční sítě.
     
    06:40
    Matěj Hasil najel do trojice konkurentů a dle očekávání kotouč na hokejce neudržel, do středního pásma ho poslal Jan Vávra.
     
    07:13
    Po nepovedené rozehrávce Šonského mohli UK Kings rozjet rychlý brejk, jenže Jáchym Čermák přihrál Filipu Čmejlovi za brusle.
     
    07:53
    Hosté si pohlídali hrozící ofsajd, nicméně k zakončení se nedostali a Michael Klinger musel pořádně zabrat směrem dozadu, aby zabránil protiútoku.
     
    08:18
    Pomalu, ale jistě se začínají více dostávat do hry domácí. Pavel Vaňous hledal v levém kruhu Tomáše Březinu, jehož na jedničku pokryl Filip Dušek.
     
    08:45
    Tvrdou ránu do masky dostal Kristián Novák a okamžitě se přihlásil o přerušení hry. Rozhodčí odpískali těsně předtím, než Engineers dopravili puk do sítě.
     
    09:20
    Viktor Martínek se pěknou stahovačkou zbavil posledního protihráče, ale zároveň se dostal z dobré palebné pozice, bekhendová zadovka spoluhráče nenašla.
     
    09:40
    První přesilovou hru si zahrají hokejisté z Univerzity Karlovy. Menší trest za hákování si vysloužil František Januška za potažení Dlaboly u obranné modré čáry.
     
    10:15
    Hráčům v bílých dresech se nedaří usadit v útočné třetině, soupeři se povedlo vyhodit přes všechny čáry dvakrát v krátkém časovém sledu.
     
    10:42
    Nahození forhendem od modré čáry od Daniela Piskače musel řešit Jakub Maličkay, ten předvedl jistý zákrok vyrážečkou.
     
    11:11
    Jeden na jednoho si věřil Filip Čmejla. Klička po levé ruce vyšla, jenže při stažení kotouče zpět před bránu jej Václav Svach zastavil v pádu.
     
    11:40
    S koncem Januškova trestu nahodil zpoza kruhů Martin Dlabola, Jakub Maličkay sebral touš do lapačky těsně před o dorážku se snažícím Martínkem.
     
    12:12
    Krátce po návratu na ledovou plochu útočil na vyrovnání František Januška, křižný pokus zprava Kristián Novák s problémy vyrazil vyrážečkou.
     
    12:38
    Pod tlakem Jakub Kopenec nevymýšlel žádné složitosti a po pravém mantinelu napálil kus černé gumy na zakázané uvolnění.
     
    13:04
    Se zpětnou nahrávkou Michael Klinger vůbec nepočítal a měl velké štěstí, že Kristián Novák byl v pozoru, puk zastavil a rozehrál na volného Dlabolu.
     
    13:45
    Mezi dvojicí konkurentů měl v plánu proskočit Tomáš Krchňák, defenziva Engineers zapracovalo na jedničku a soka zpacifikovala.
     
    14:02
    Z nulového úhlu vyslal forhendovou střelu Michal Kučera. Kristiána Nováka nezaměstnal, touš nasměroval o kus vedle cílového zařízení.
     
    14:25
    Univerzita Karlova právě vstřelila branku!
    Hostující outsider odskakuje na rozdíl dvou branek! První pokus o střelu zablokoval obránce, ovšem DAVID JINDRA se nenechal odradit, obtočil bránu a zprava nabízel puk do brankoviště, kde bránící Kubata smolně kopl kus černé gumy za záda bezmocného brankáře. Bez asistence.
    14:25 David JINDRA - 0:2
     
    15:25
    S takovým průběhem první třetiny domácí určitě nepočítali. Snaha o kontaktní trefu prozatím nevyšla, Pavel Vaňous nedosáhl na dlouhý Vobořilův pas.
     
    15:57
    Chybu soupeře na modré čáře David Rudolph nepotrestal, svižný forhendový projektil usměrnil těsně vedle pravé tyčky.
     
    16:24
    Filip Holanik udržel osobního strážce na zádech a po mantinelu uvolnil Martina Dlabolu, který zápěstím vypálil nad horní tyčku.
     
    16:57
    Pod tlakem Lukáš Spurný neváhal a odjel za vlastní bránu, počkal na dostřídání formace a jako cíl přihrávky si vybral Matějku.
     
    17:21
    David Routa mohl a měl nahrávat, nicméně věřil si sám a před bránu se nenatlačil, stopku mu vystavil dobře pozičně pracující Martin Gebell.
     
    17:50
    Filip Dušek nabil na modrou čáru Davidu Piskačovi, jenž druhý vstřelený gól nezaznamenal, vypálil příliš vysoko.
     
    18:31
    Snaha o rychlý protiútok Engineers skončila zakázaným uvolněním, adresát příliš dlouhého pasu Matouš Najman nestáhl velkou ztrátu na Vávru.
     
    18:47
    Václav Svach na zádech udržel Tomáše Krchňáka, následně zvedl hlavu a křižným pasem oslovil ještě v obranném pásmu volného Filipa Staňka.
     
    19:19
    Nahození od levého mantinelu byl snadným soustem pro Jakuba Maličkaye, který byl následně seknut přes lapačku a rozhodčí dal jasně najevo, že příště už podobný čin potrestá dvěma minutami.
     
    19:41
    Ještě jedno zakázané uvolnění, způsobili ho Engineers. Následně ale zvládli buly ve vlastním pásmu, do závěrečné šance části městského rivala nepustili.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina rozhodně neprobíhala dle papírových předpokladů, protože domácí favorit prohrává dvoubrankovým rozdílem. Hokejisté Univerzity Karlovy vstřelili vedoucí gól hned v úvodní minutě zásluhou Davida Piskače a současnou podobu dal výsledku v 15. minutě David Jindra, jehož nabídku před bránu si smolně srazil do vlastní brány Kubata. Engineers mají do zbytku utkání rozhodně co zlepšovat, pokud chtějí pomýšlet na bodový zisk.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 7 – 9.
     
    Další třetina začne přibližně ve 21:00.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Univerzita Karlova právě vstřelila branku!
    Stejně jako do první třetiny, tak i do té druhé vstupují hosté rychlým gólem! Střelu Volfa z přečíslení dvou na jednoho vyrazil Maličkay vysoko do vzduchu, načež ztratil přehled o puku, který poskakoval v brankovišti a za brankovou čáru ho píchl dojíždějící FILIP ČMEJLA. Asistence: David Volf.
    20:24 Filip ČMEJLA - 0:3
     
    21:23
    UK Kings pokračují v aktivním pojetí hry. Od pravého mantinelu nahazoval Martin Dlabola, Jakub Maličkay s přehledem zasáhl levým betonem.
     
    21:59
    Tlak hostujícího mužstva ještě chvíli pokračoval, nakonec Michael Klinger vypálil forhendovou ránu o kus vedle zadní tyče.
     
    22:27
    Rychlý protiútok Engineers neměl špatné parametry, avšak František Januška jej zazdil příliš ostrou přihrávkou na Matouše Najmana.
     
    22:48
    Kristián Novák se pořádně musel otáčet v brankovišti, nicméně čisté konto udržuje, protože Vojtěch Málek mířil příliš vysoko.
     
    23:29
    Za obranu soupeře se schoval František Januška, jenže zradilo ho zpracování, načež z pravého kruhu mířil nepřesně.
     
    23:50
    Bez podpory spoluhráčů Lukáš Moucha neměl moc šancí na úspěch. Zabojoval srdnatě, avšak dle očekávání kus černé gumy na hokejce neudržel.
     
    24:25
    Tvrdou ránou od modré čáry se prezentoval Tomáš Vobořil, Kristián Novák šel včas do pokleku a předvedl úspěšný zákrok pravým betonem.
     
    24:52
    Univerzita Karlova právě vstřelila branku!
    Dominance outsidera pokračuje, náskok čítá už čtyři góly! Martínek procpal kotouč na modrou ke Dlabolovi, jehož nahození DAVID JINDRA perfektně sklepnul a bekhendem ho pak usměrnil za mimo ideální postavení se nacházejícího Maličkaye. Asistence: Martin Dlabola a Viktor Martínek.
    24:52 David JINDRA - 0:4
     
    24:52
    Oddechový čas pro tým ČVUT Engineers Prague.
     
    25:24
    I po timeoutu soupeře pokračují v útočení hokejisté v bílých dresech. Oliver Glitta nahazoval forhendem, kus černé gumy prosvištěl nad břevnem.
     
    25:58
    Vojtěch Málek nahazoval od levého mantinelu naslepo před bránu, kde spoluhráč Filip Čmejla neuspěl v souboji jeden na jednoho proti Filipu Staňkovi.
     
    26:23
    Zpoza levého kruhu vyslal ostrou ránu zápěstím David Volf, jeden z bránících hokejistů tečoval dobře mířený projektil do ochranné sítě.
     
    26:46
    Slabé nahození od levého mantinelu suverénně vyřešil Kristián Novák, pravým betonem nasměroval kotouč za bránu.
     
    27:29
    Do pravého kruhu si potáhl touš David Vobořil a ránu zápěstím mířil mezi pravou ruku a tělo, Novák zareagoval v poslední chvíli a udržel čisté konto.
     
    27:43
    Situace dvou proti dvěma snížením neskončila, po pobídce od spoluhráče vypálil František Januška forhendem vysoko nad břevno.
     
    28:01
    David Volf nebezpečně poslal zezadu nic netušícího soupeře na mantinel a dostal naprosto zasloužené dvě minuty, tentýž trest dostali za vzájemnou potyčku za hrubost Filip Staněk a Jan Vávra. Přesilovku budou hrát domácí.
     
    28:55
    Domácím se povedlo usadit v útočném pásmu, aby nakonec vypálil Jan Raiterman do obětavě clonícího konkurenta.
     
    29:08
    Engineers právě vstřelili branku!
    Přesilovka využita, domácí dávají gól naděje! Routa svou střelou neuspěl, aby následně zvládl propasírovat puk k MATĚJI HASILOVI. První ránu Novák parádně vyrazil levým betonem, proti dorážce už neměl žádnou šanci. Asistence: David Routa a František Januška.
    29:08 Matěj HASIL - 1:4
     
    29:38
    A pozor, hosté jdou znovu do čtyř! Michael Klinger při vyhození po pravém mantinelu zvedl hokejku příliš vysoko a do obličeje neúmyslně trefil Kučeru.
     
    30:09
    Hosté při vlastním oslabení vystartovali do přečíslení dvou na jednoho, pomalou křižnou nahrávku doprava bez problémů zachytil Vobořil.
     
    30:41
    Hokejistům v oranžovo-modrých dresech se nedaří usadit v útočné třetině, po levém mantinelu zaznamenal úspěšné vyhození Jakub Kopenec.
     
    31:11
    Neobvyklé přečíslení v přesilovce tři na dva, to skončilo v pravém kruhu u Davida Routy, jenž mířil těsně vedle bližší tyčky.
     
    31:40
    Hosté v plném počtu, Michael Klinger je zpátky na ledové ploše a okamžitě se zapojuje do hry, protože tlak Engineers pokračuje.
     
    32:03
    Hokejisté v bílých dresech bleskově otočili hru a z vrcholku pravého kruhu vyslal šiplavou střelu zápěstím Filip Čmejla, Jakub Maličkay udržel puk v lapačce.
     
    32:39
    Adam Sochor zabrzdil u modré čáry v pravém kruhu hledal Vojtěcha Málka, po rychlém zpracování přišla nepřesná forhendová rána.
     
    33:00
    Střelu Daniela Piskače gólman Jakub Maličkay pouze vyrazil před sebe, vleže si následně poradil i s Málkovou dorážkou.
     
    33:44
    Tomáš Krchňák si nahodil puk po levém mantinelu sám sobě a skutečně ho dojel jako první, ve snaze o natlačení se před bránu však ztroskotal na Raitermanovi.
     
    34:13
    Parádičku předvedl David Volf, nicméně gólu se nedočkal. Zleva najel před bránu, načež si puk za zády lovil s hokejkou mezi nohama, zvedl ho pouze do Maličkayovy výstroje.
     
    34:57
    Filip Čmejla ztratil hokejku, ovšem zůstal ve hře a oběma rukama ve finále poslal k ledu Holanika, inkasoval proto dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    35:22
    Centimetry dělily od druhé branky Engineers Tomáše Vobořila, jenž dělovkou z levého kruhu napálil bližší část brankové konstrukce.
     
    35:56
    Početní převaha domácího mužstva končí předčasně. Za bránou soupeře šetřil cenné vteřinky David Volf a Václav Svach jej zastavil jen za cenu podražení.
     
    36:18
    Mezi kruhy dostal přihrávku František Januška, po rychlém zpracování forhendem hledal mezeru mezi Novákovými betony bez úspěchu.
     
    36:47
    Střílený pas poslal Viktor Martínek do mezikruží na Filipa Čmejlu, hostující kapitán kotouč přizvedl vysoko nad horní tyčku.
     
    37:12
    Hosté hrají přesilovku, ale na ledě to příliš vidět není, domácí útočí i ve čtyřech a Tomáš Březina pálil těsně vedle cílového zařízení.
     
    37:56
    Ve vteřině konce trestu Svacha dochází k vyloučení dalšího domácího hokejisty, za ukázkové podrážení si odjíždí za katr sednout Matouš Najman.
     
    38:23
    Zleva se pokusil před bránu natlačit David Jindra. Tomáš Vobořil přečetl rozhodnutí soka a nepustil ho k bezprostřednímu ohrožení brány.
     
    38:45
    Střela od modré čáry se vůbec nepovedla. Jakub Maličkay očima kontroloval hrací předmět letící vysoko nad jeho svatyni.
     
    39:16
    Na vrcholku pravého kruhu vymýšlel Viktor Martínek, dobře provedená žabička nedoputovala k Davidu Jindrovi přes padajícího beka.
     
    39:58
    Ve druhé třetině už se nic nestane. Domácí zabránili soupeři v kombinaci v útočné třetině a došlo k úspěšnému vyhození středem kluziště.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Rovněž druhou třetinu zvládli lépe hostující UK Kings, které dělí posledních dvacet minut od cenného vítězství v derby. Po trefách do černého Filipa Čmejly a Davida Jindry vedli hokejisté z Univerzity Karlovy už o čtyři góly, ovšem soupeř nesložil zbraně předčasně, ve 30. minutě snížil Matěj Hasil a i ve zbytku třetiny byli Engineers aktivnějším týmem, leč dalších zásahů se zatím nedočkali.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 19 – 21
     
    Další třetina začne přibližně ve 21:58.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    V úvodu třetí třetiny nahazoval na bránu Vojtěch Matějka, ristián Novák měl otevřený výhled a kotouč udržel ve výstroji.
     
    40:42
    Nahrávku do středu Vojtěch Málek jenom slabě protečoval k Jakubu Maličkayovi, domácí brankář podržel puk v lapačce.
     
    41:13
    Viktor Martínek se krásně prokličkoval mezi trojicí konkurentů, potom nasměroval bekhendový pas naslepo do prostoru, kde neměl spoluhráče.
     
    41:39
    Po pravém mantinelu pronikl za záda osobního strážce Pavel Vaňous, střelou z ostrého úhlu pozorného Kristána Nováka nepřekvapil.
     
    42:13
    Vyhození středem kontroloval domácí zadák Václav Svach, rozhodčí byl nucen odpískat zakázané uvolnění. Vhazování proběhne po pravici Nováka.
     
    42:32
    Za obranou Kings se schoval František Januška, jenž tváří v tvář Kristiánu Novákovi neuspěl, gólman se po forhendovém blafáku parádně roztáhl a zasáhl pravou rukou.
    42:32 Januška v úniku na Nováka nevyzrál
     
    43:16
    Na skrytou střelu Kristián Novák velmi dobře viděl a zasahovat nemusel, protože touš zamířil o velký kus vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    43:54
    Engineers jsou v úvodu třetí dvacetiminutovky jasně lepším týmem, avšak není jim to nic platné, pokus Vaňouse zastavil gólman levým betonem.
     
    44:11
    Engineers právě vstřelili branku!
    Zasloužený zásah je tu, Engineers zůstávají ve hře o body! Od modré nahazoval domácí kapitán TOMÁŠ VOBOŘIL a puk nejspíše směřoval nad bránu, jenže Novák si pro kotouč sáhl lapačkou, nezachytil ho a jenom jej ztlumil za sebe. Asistence: Tomáš Březina.
    44:11 Tomáš VOBOŘIL - 2:4
     
    45:03
    Drtivý tlak domácího celku pokračuje. Před bránou čekal na nahrávku Matouš Najman, v poslední chvíli vložil do pasu hokejku Chmiel.
     
    45:36
    Viktor Martínek v protiútoku nabil na modrou čáru Jakubu Kopencovi, tvrdou forhendovou ránu zblokoval obětavě padající soupeř.
     
    46:07
    Dvě krásné kličky Vojtěcha Málka, po nichž přišlo forhendové zakončení z levého kruhu pouze do boční sítě, volný puk potom sebral Vobořil.
     
    46:43
    Přečíslení čtyř proti dvěma neskončilo úspěchem, David Rudolph nahrával příliš blízko bráně a Maličkay odpálil touš do bezpečí vyrážečkou.
     
    47:16
    Defenzivní povinnosti si Martin Dlabola splnil na jedničku, udržel na zádech Tomáše Březinu a bekhendem usměrnil puk do obranného pásma.
     
    47:40
    Z útočného pásma vykázal mužstvo Kings jeden z hlavních rozhodčích, důvodem je postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    48:15
    Hosté měli štěstí, že vyhození přes všechny čáry zamířilo přímo do brány, takže se nepíská icing a Jakub Maličkay musel hrát.
     
    48:37
    Přes dva protihráče vypálil zápěstím David Hradil, připravený domácí brankář včas srazil betony k sobě a puk přikryl lapačkou.
     
    49:00
    David Routa nabil do druhé vlny Matěji Hasilovi, ostrá dělovka zpoza levého kruhu skončila ve výstroji připraveného Nováka.
     
    49:37
    Kapitán Engineers Tomáš Vobořil mohl nahrávat doleva i doprava, aby nakonec zvolil střelu zápěstím, tu nasměroval do clonícího soupeře.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Kings jsou čím dál tím blíže vítězství, dvoubrankový náskok zůstává velmi nadějným.
     
    50:25
    Krásně se Tomáš Fabiánek prodral mezi dvěma konkurenty, ke střele se nedostal z důvodu hákování Filipa Duška. Domácí si zahrají přesilovku.
     
    51:14
    Na svůj druhý gól měl políčeno Filip Vobořil, rána bez přípravy prosvištěla o pár čísel nad břevnem Novákovy svatyně.
     
    51:50
    Na útočné modré čáře příliš dlouho vymýšlel Jan Raiterman, ve finále nepřesně nahrál a soupeř se v poklidu osvobodil.
     
    52:15
    Po velké Staňkové chybě mohl v oslabení skórovat David Jondra, zprava se natlačil před bránu, leč ani natřikrát nedostal kotouč za Maličkayova záda.
     
    52:50
    Za vzájemné pošťuchování poslal rozhodčí na trestnou lavici dva hráče, po jednom z každého týmu. Domácího Filipa Holanika za hákování, hostujícího Michaela Klingera za sekání.
     
    53:11
    Kristián Novák odvážně vystartoval za vlastní bránu, vyrážečkou po pravém mantinelu rozehrál na volného Duška těsně kolem forčekujícího Routy.
     
    53:44
    Není bez překvapení, že hosté už se tolik do ofenzivy neženou. Přeci jen však hráči v bílých dresech získali útočnou třetinu a u mantinelu pošetřili cenné vteřinky.
     
    54:21
    Odraz od zadního mantinelu měl pod kontrolou Jakub Maličkay, kotouč posunul za bránu na kolemjedoucího Šonského.
     
    54:50
    Zakázané uvolnění způsobil Jakub Kopenec. Zachoval se zbrkle, protože neměl v těsné blízkosti žádného soka, leč učinil tak.
     
    55:17
    Na střelu od modré čáry Kristián Novák od počátku velmi dobře viděl, kotouč vyrazil před sebe, následně lehl dopředu a přikryl jej lapačkou.
     
    55:30
    Další zákrok pro Kristiána Nováka, ten si našel místečko, odkud viděl na nahození od pravého mantinelu a touš podržel ve výstroji.
     
    55:51
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Tomáš Vobořil a dostal výborný pas před bránu. Zakončovat ovšem nemohl, protože jej zezadu zahákoval Filip Dušek. Jasný faul a další přesilovka pro Engineers.
     
    55:59
    Engineers právě vstřelili branku!
    Máme zaděláno na drama, domácí se dotahují na kontakt! Střelu Vobořila zápěstím Novák viděl v poslední chvíli a kotouč pouze vyrazil před sebe do prostoru, kde byl s bekhendovou dorážkou připraven MATĚJ HASIL a svůj druhý gól v utkání zaznamenal zakončením k pravé tyčce. Asistence: David Routa a Tomáš Vobořil.
    55:59 Matěj HASIL - 3:4
     
    55:58
    Oddechový čas pro tým UK Kings Prague.
     
    56:28
    Vysokou rychlost nabral po pravém mantinelu Jáchym Čermák a pokusil se natlačit až před bránu, v čemuž mu zamezil Václav Svach.
     
    56:57
    Rychle na druhou polovinu kluziště, kam se vydal Tomáš Fabiánek, nepřesnou střelu zápěstím z velkého úhlu Novák řešit nemusel.
     
    57:23
    Tlak Engineers minimálně na pár vteřin otupil David Vobořil, protože příliš dlouhým a prudkým pasem způsobil zakázané uvolnění.
     
    57:39
    Filipu Duškovi nevyšlo zpracování puku u mantinelu, ovšem dobře zapracoval tělem, odrazil nápor Raitermana a zvládl přesunout kotouč doprava na Vávru.
     
    58:12
    Dlouhou nahrávku obdržel přesně do jízdy František Januška, dobruslil až do levého kruhu, odkud vyslal nepřesný křižný projektil.
     
    58:36
    S forhendovým zakončením zápěstím od levého mantinelu si Kristián Novák poradil, ovšem nevyužil možnost rozehrávky a počkal na přerušení hry. Engineers této skutečnosti využili, před buly v útočném pásmu odvolávají brankáře a zkouší powerplay.
     
    59:14
    Dlouho Filip Staněk kvedlal s kotoučem na útočné modré čáře, načež ze středu vypálil zápěstím do obětavě clonícího konkurenta.
     
    59:42
    Skvělou práci odvedli v útočném pásmu na zadním mantinelu Viktor Martínek s Davidem Jindrou. Čas se krátí, hosté jsou posledních pár vteřin od výhry.
     
    Konec zápasu.
     
    Pražské derby Univerzitní ligy před rekordní návštěvou soutěže zvládli lépe hokejisté UK Kings, kteří v pozici outsidera udolali Engineers těsným výsledkem 4:3.

    Hostujícímu celku vyšly parádně úvodní dvě třetiny, v nichž si vybudoval tříbrankový náskok. Závěrečná dvacetiminutovka patřila domácím, ti se zásluhou kapitána Tomáše Vobořila a Matěje Hasila dostali na kontakt, avšak kýženého srovnání se i přes velký tlak nedočkali a museli skousnout první porážku v sezóně, a to zrovna proti městskému rivalovi.

    Hokejisté UK Kings přerušili sérii čtyř porážek v řadě a se ziskem deseti bodů poskočili tabulkou na čtvrté místo, Engineers zůstávají s osmi body šestí. (22:40:56)
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 30. Hasil (Routa, Januška), 45. Vobořil (Březina), 56. Hasil (Vobořil, Vobořil) – 1. Piskač (Moucha), 15. Jindra, 21. Čmejla (Volf), 25. Jindra (Dlabola, Martínek)


    ČVUT Engineers Prague: Maličkay (Mann) – Svach, Staněk, Vobořil (C), Šonský, Raiterman (A), Kubata, Spurný – Hasil, Fabiánek, Januška, Holanik, Matějka, Dohnal, Jurak, Kučera, Březina, Hynek, Vaňous, Najman, Routa (A).
    Trenér: Daniel Fuks

    UK Kings Prague: Novák (Pícl) – Chmiel, Kopenec, Vávra, Dušek, Klinger, Dlabola (A), Gebell, Piskač – Volf (A), Málek, Glitta, Čmejla (C), Moucha, Hradil, Krchňák, Čermák, Martínek, Sochor, Rudolph, Jindra.
    Trenér: Aleš Hybner

    Rozhodčí: Šmika, Čáp – Kučera, Teršíp

    Diváci: 8 854
    bahis siteleri