St. Louis – Montreal 6:3 (kon.) | Detroit – Boston 5:4 (kon.) | Ottawa – Tampa 4:6 (kon.)
Toronto – Buffalo 4:6 (kon.) | Washington – Columbus 2:1 (kon.) | Philadelphia – Los Angeles 0:5 (kon.)
NY Islanders – Carolina 3:4 (po pr.) | Chicago – Florida 5:2 (kon.) | Minnesota – NY Rangers 5:4 (2:1 po s.n.)
Seattle – Calgary 3:6 (kon.) | San Jose – Pittsburgh 2:10 (kon.) | Vancouver – Dallas 2:0 (kon.)
Vegas – Colorado 7:0 (kon.)
konec
Ottawa Senators
4:6 (1:1, 0:3, 3:2)
Tampa Bay Lightning
Neděle 05.11.2023, 00:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:28
    Forsberg míří na svou střídačku!
     
    58:13
    Ottawa si bere svůj oddechový čas.
     
    52:14
    Hostující střídačka tedy zkoušela, že akci předcházela přihrávka rukou, což video nepotvrdilo a za zdržování hry dostávají dvě minuty. Trest odsedí Alex Barré-Boulet (TBL).
     
    52:14
    Tampa Bay si však bere svou coach challenge, ale z jakého důvodu upřímně opravdu nevím.
    52:14 Drake BATHERSON - 4:6
     
    52:14
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak ve třetí třetině se nám s brankami roztrhl pytel. Tampa Bay nedostala puk z obranného pásma, a tak Tkachuk poté ihned přihrál kotouč před bránu zcela osamocenému DRAKU BATHERSONOVI, jenž si už před Johanssonem věděl rady. Asistence: Brady Tkachuk, Sanderson.
    51:25 Nikita KUČEROV - 3:6
     
    51:25
    Tampa právě vstřelila branku!
    Jenže Tampa Bay má připravenou okamžitou odpověď! Po špatné rozehrávce domácích se hosté dostali do útoku dvou na jednoho, kde Barré-Boulet nahrál k bráně NIKITOVI KUČEROVI, jenž usměrnil touš za záda Forsberga a ke svým čtyřem asistencím přidává i branku. Asistence: Alex Barré-Boulet, Victor Hedman.
    51:08 Brady TKACHUK - 3:5
     
    51:08
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators využívají přesilovou hru! Bolts nedokázali vyhodit puk ze svého obranného pásma, když ho na mantinelu zastavil Norris a puk si poté sebral BRADY TKACHUK, jehož svižná střela skončila za zády Johanssona.
     
    50:56
    Batherson připravil parádní pozici pro Norrise, který měl před sebou prázdnou klec, avšak jeho střela letí nad bránu Tampy Bay!
     
    49:55
    Tak Tanner Jeannot (TBL) se opět nechal vyprovokovat, když si myslel, že s ním chce jít Tkachuk do bitky a už zahodil rukavice, ale naopak domácí kapitán ne, takže hostující útočník dostává dvě minuty za nesportovní chování.
    49:38 Brayden POINT - 2:5
     
    49:38
    Tampa právě vstřelila branku!
    Bolts využívají přesilovou hru! Kučerov poslal kotouč žabkou do levého kruhu Stamkosovi, jenž následně poslal před bránu velmi dobrou přihrávku přímo na nastavenou hůl BRAYDENA POINTA, jenž už pouze usměrnil touš za bezmoceného Forsberga a zkompletoval svůj hattrick. Asistence: Steven Stamkos, Nikita Kučerov.
     
    48:14
    Dvě minuty za hákování si tedy jde odsedět Travis Hamonic (OTT).
     
    45:36
    Tampa Bay bude hrát přesilovou hru, protože si domácí hokejisté nepohlídali své střídání a na ledě bylo šest bruslařů Ottawy.
     
    43:33
    Giroux křižným pasem našel Josepha, ale jeho pohotovou střelu dokázal Johansson vyrazit!
     
    42:55
    Tanner Jeannot (TBL) se nyní zcela zbytečně nechal vyprokovat od Stützleho a dal domácímu útočníkovi krosček, za který si nyní odsedí dvě minuty.
    41:17 Claude GIROUX - 2:4
     
    41:17
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators vstřelují kontaktní branku! Stützle si vyměnil puk s Bernardem-Dockerem a následně nahrál na střed útočného pásma CLAUDU GIROUXOVI, jehož dělovka proletěla až do hostující klece. Asistence: Tim Stützle, Jacob Bernard-Docker.
    38:19 Brayden POINT - 1:4
     
    38:19
    Tampa právě vstřelila branku!
    Bolts odskakují na rozdíl tří branek! Hosté vyhráli následné vhazování a díky tomu ihned vystřelil Kučerov, jehož střelu sice Forsberg udržel mezi svými betony, jenže rozhodčí hru nepřerušili, a tak do kotouče píchl BRAYDEN POINT, a ten se následně už doklouzal do domácí klece. Asistence: Nikita Kučerov.
    37:17 Hamonic svým obranným zákrokem sebral branku Paulovi.
     
    37:17
    Po chybné rozehrávce Forsberga se k puku za bránou Ottawy dostal Stamkos, jenž ihned přihrál na hranici levého kruhu Paulovi, jenž mohl střílet do opuštěné klece, ale domácí zachránil obranným zákrokem Hamonic.
     
    35:58
    Sens měli k dispozici velkou příležitost snížit, jelikož jeli ve třech na jednoho a Tkachuk celou akcí řešil svou střelou, kterou však Johansson vyrazil a následně rychle i přikryl touš svou lapačkou.
     
    32:45
    První přesilovou hru si zahrají i hosté, protože dvě minuty za hákování dostává Claude Giroux (OTT).
     
    26:30
    Tak domácí hokejisté se nyní zřejmě oprávněně zlobí, že jim rozhodčí sebrali druhou branku. Sens se totiž dostali do rychlého protiútoku, kde Victor Hedman (TBL) sekl Stützleho a Ottawa měla ponechanou výhodu, kterou však nakonec rozhodčí překvapivě ukončili i bez doteku hostí a vteřinu poté Stützle dokázal prostřelit Johanssona. Domácí tedy nakonec budou hrát přesilovou hru.
     
    24:57
    Ottawa trochu překvapivě mění své brankáře, když Joonase Korpisala nahrazuje Anton Forsberg. Korpisalo to nese hodně těžce, když na střídačce skoro zlomil svou hůl.
    24:57 Michael EYSSIMONT - 1:3
     
    24:57
    Tampa právě vstřelila branku!
    A tak se opakuje podobný scénář, jako u předchozí branky, protože Tampa Bay následně ihned šla do protiútoku, když Cirelli poslal touš na střed MICHAELU EYSSIMONTOVI, jenž proklouzl mezi obránce a poté bekhendem poslal puk přesně do bližší šibenice. Asistence: Anthony Cirelli.
     
    22:37
    Tak to byla další velká šance hostů! Kučerov zpoza klece poslal touš mezi kruhy na Hagela, který ještě zkoušel stahovačku, ale puk se pouze dostal k bráně Ottawy, kde chtěl ještě dorážet Point, avšak kotouč už skončil někde pod tělem Korpisala, kterému ještě pomáhali i jeho spoluhráči.
    20:32 Brayden POINT - 1:2
     
    20:32
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté se následně ihned pustili do rychlého protiútoku, a to konkrétně BRAYDEN POINT, jenž dostal přihrávku do středního pásma a následně po pravé straně dostal až k Korpisalovi, jehož prostřelil střelou na bližší tyč. Asistence: Nikita Kučerov.
    17:05 Victor HEDMAN - 1:1
     
    17:05
    Tampa právě vstřelila branku!
    Bolts srovnávají stav zápasu! Hosté rozjeli svůj zámek a Point nakonec nahrál kotouč po mantinelu na Kučerova, jenž mu následně chtěl vyslat svou křižnou přihrávku, ale puk se odrazil před bránu Ottawy, kde zrovna projížděl VICTOR HEDMAN, jenž do puku jen práskl, a ten skončil za zády Korpisala. Asistence: Nikita Kučerov, Brayden Point.
    12:58 Brady TKACHUK - 1:0
     
    12:58
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators otevírají skóre tohoto utkání! Sanderson poslal kotouč na pravou stranu Josephovi, jenž si poté najel více do středu, odkud vystřelil a jeho pokus ještě těsně před bránou tečoval BRADY TKACHUK. Johansson už byl následně bezmocný. Asistence: Mathieu Joseph, Jake Sanderson.
     
    04:08
    Do první větší příležitost se dostal ostrostřelec Bolts Stamkos, který pálil ze slotu a Korpisalo jeho střelu dokázal vytěsnit mimo svou klec.
     
    02:36
    Máme za sebou první bitku, která teda netrvala ani příliš dlouho, protože Austin Watson (TBL) vcelku rychle seslal k ledu Zacha MacEwana (OTT). Oba si tedy odsedí pět minut. Watson už automaticky směřoval na domácí trestnou, protože ještě v minulé sezóně oblékal dres Senators.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 13. B. Tkachuk (M. Joseph, Sanderson), 42. Giroux (Stützle, Bernard-Docker), 52. B. Tkachuk (Norris), 53. Batherson (B. Tkachuk, Sanderson) – 18. Hedman (Kučerov, Point), 21. Point (Kučerov), 25. Eyssimont (Cirelli), 39. Point (Kučerov), 50. Point (Stamkos, Kučerov), 52. Kučerov (Barré-Boulet, Hedman)


    Ottawa Senators: Korpisalo (25. A. Forsberg) – Sanderson, Hamonic, Chychrun, Bernard-Docker, Kleven, Matinpalo – B. Tkachuk, Stützle, M. Joseph – Kubalík, Norris, Tarasenko – Batherson, Giroux, Kelly – Chartier, MacEwen, Järventie.
    Trenér: D.J. Smith

    Tampa Bay Lightning: J. Johansson (Tomkins) – Hedman, Černák, Sergačjov, D. Raddysh, de Haan, Bogosian – Barré-Boulet, Cirelli, Kučerov – Eyssimont, Point, Hagel – Stamkos, Paul, Sheary – Jeannot, Glendening, Watson.
    Trenér: John Cooper

    Rozhodčí: Furlatt, Nicholson – McNamara, Barton

    Diváci: 17 387
    bahis siteleri