Finsko – Švýcarsko 5:0 (kon.) | Švédsko – Slovensko 9:1 (kon.)
konec
Švédsko
9:1 (2:1, 3:0, 4:0)
Slovensko
Pátek 10.11.2023, 18:30 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • Turnaj pěti (U20)
Partner:
     
    Nejlepší hráči: Axel Sandin-Pellikka – Alex Čiernik. (20:38:12)
     
    Švédská dvacítka potvrdila roli obrovského favorita, slovenské vrstevníky rozdrtila vysoko 9:1.

    Úvodní dvacetiminutovka přitom debaklu nenasvědčovala, favorit ji vyhrál pouze o jediný gól. Od druhého dějství ovšem byla hra Tre Kronor o několik úrovní nad tou soupeřovou, v prostřední části hráči ze severu Evropy navýšili náskok o tři trefy a v závěrečné přidali další čtyři, naši východní sousedé nastolenému tempu velkého favorita nedokázali vzdorovat.

    Svěřenci trenéra Hävelida si po Švýcarsku poradili i se Slovenskem a stoprocentní bilanci se pokusí v sobotu udržet proti domácímu Česku. Slováci o první body na turnaji zabojují proti Švýcarsku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    V závěrečných vteřinách zápasu musel Shikhabutdin Gadzhiev předvést ještě jeden zákrok, střelu ze středu vyrážečkou odpálil nad bránu.
     
    59:13
    Velký tlak vyvinul rozjetý Isac Born na Tomáše Královiče, slovenský zadák zachoval chladnou hlavu a situaci zklidnil pasem po zadním mantinelu na Sluku.
     
    58:49
    Na modré si klepl o puk Luka Radivojevič a dostal ho, Hugo Hävelid však disponoval dobrým výhledem, zákrok mu nenadělal prakticky žádné starosti.
     
    58:30
    Opět musel být Shikhabutdin Gadzhiev v permanenci a poradil si velmi dobře, svižnou ránu zápěstím zpoza kruhů uschoval v lapačce.
     
    57:51
    Zpoza brány se před Shikhabutdina Gadzhieva vytočil Oskar Pettersson, mezeru mezi jeho pravým betonem a tyčkou nenašel.
     
    57:26
    Za vlastní bránou pošetřil vteřiny navíc Filip Bystedt, posléze vyslal oblouček do středního pásma a vydal se na střídačku.
     
    56:48
    Poměrně daleko z brány vyrazil Shikhabutdin Gadzhiev a poradil si na jedničku, když vyrážečkou přihrál k pravému mantinelu na volného Gabriela.
     
    56:20
    Jeden z mála slovenských útoků ve třetí části táhl po levém mantinelu Alex Čiernik, přičemž tušil, že sám proti třem nemá moc šancí na úspěch.
     
    55:55
    Švédové jeli dva na jednoho. Noah Östlund zleva cpal puk před bránu, dobře zakleknuvší Milan Pišoja ovšem zamezil hrozícímu nebezpečí.
     
    55:12
    Už to vypadalo, že by Noah Östlund mohl postupovat do úniku, avšak Fabian Wagner mu puk posunul do jízdy rukou, což pravidla neumožňují.
     
    54:48
    Znovu žlutá mašina vystartovala do ofenzivy. Před bránu nahazoval Oskar Pettersson a Rasmus Rudslätt tečoval jenom těsně vedle pravé tyče.
     
    54:23
    Cíl Slovenska pro zbytek zápasu je jediný, nedostat dvouciferný počet branek. Soupeře ovšem zase pustilo dopředu, Filip Eriksson pálil nad břevno.
    53:34 Rasmus RUDSLÄTT - 9:1
     
    53:34
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Přečíslení tří proti dvěma končí devátým švédským gólem. Střelu Forsfjälla z levého kruhu po ledě Gadzhiev jenom vyrazil před sebe, proti dorážce RASMUSE RUDSLÄTTA z mezikruží už neměl nárok. Asistence: Zeb Forsfjäll.
     
    53:24
    Střela od pravého mantinelu byla snadnou kořistí pro Hugaa Hävelida, ten navíc podržel puk ve výstroji, takže Tomáš Dudáš nemohl pomýšlet na dorážku.
     
    52:54
    Luka Radivojevič zkontroloval situaci za svými zády a poradil si na jedničku, po volném pravém mantinelu oslovil Adana Cedza.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 1. Wahlberg (Östlund), 8. Bystedt (O. Pettersson, Landén), 23. Wagner (Bystedt, M. Hävelid), 26. Östlund (Sandin-Pellikka), 36. M. Hävelid (Born), 41. Wagner (Born), 44. Lekkerimäki, 47. Wahlberg (Lekkerimäki, Östlund), 54. Rudslätt (Forsfjäll) – 11. Pobežal (Cedzo, Pišoja)


    Švédsko: H. Hävelid (Thelin) – Odelius, Landén, E. Pettersson, M. Hävelid, Norén, Sandin-Pellikka (C) – Wahlberg, Östlund (A), Lekkerimäki, Wagner (A), Bystedt, O. Pettersson, Eriksson, Nilsson, Unger Sörum, Born, Forsffäll, Rudslätt.
    Trenér: Magnus Hävelid

    Slovensko: Eliaš (47. Gadzhiev) – Nátny (A), Radivojevič, Pišoja, Žabka, Čulík, Nahalka, Sluka, Královič – Čiernik (C), Pobežal, Šotek (A), Jenčko, Gabriel, Cedzo, Dudáš, Adamčík, Ondriš, Vojtech, Mamonov, Lupták.
    Trenér: Ivan Feneš

    Rozhodčí: Veselý, Pilný – Bohuněk, Teršíp

    Diváci: 110
    bahis siteleri