Švédsko – Česko 8:12 (kon.)
konec
Švédsko
8:12 (4:3, 1:3, 3:6)
Česko
Pátek 10.11.2023, 18:30 • Baltiska hallen, Malmö • Euro Floorball Tour (muži)
Předzápasové kurzy
     
    Druhý zápas na turnaji Česko absolvuje již v sobotu odpoledne proti Švýcarsku. To je z mé strany vše a přeji hezký zbytek večera! (21:01:07)
     
    Branky a nahrávky: 3. Haglund (Sankell), 6. Sankell (Haglund), 17. Ulriksson (Ahrén), 20. Ulriksson, 30. Haglund (Palmqvist), 45. Ahrén (Gustafsson), 53. Sjögren (Ruud), 54. Sjögren – 8. Hemerka, 15. Suchánek (Krbec), 19. Forman (Němeček), 21. Beneš (Havlas), 25. Langer (Němeček), 37. Forman (Buršík), 47. Pěnička (Forman), 51. Suchánek (Beneš), 52. Beneš, 53. Beneš (Němeček), 56. Havlas, 56. Besta (Tokoš). Vyloučení: 4:1. Využití: 0:2. Zásahy brankářů: 19:31.
     
    Český florbal dnes zažívá historický večer! Svěřenci kouče Jaroslava Berky dokázali teprve počtvrté vyhrát nad Švédskem. Dnes navíc úřadujícím mistrům světa nasázeli 12 gólů a ještě k tomu na jejich půdě v Malmö!

    Úvod zápasu přitom ničemu takovému nenapovídal. Domácí totiž začali obrovským tlakem a v 6. minutě vedli 2:0. Po kontaktním gólu Adama Hemerky však čeští reprezentanti postupně zachytili tempo zápasu a po první části nakonec prohrávali jen 3:4, když navíc rozdílový zásah inkasovali sekundu před přestávkou poté, co Langer při rozehrávce nešťastně zlomil hůl. V prostřední dvacetiminutovce už čeští florbalisté zažili pocit z vedení a po čtyřiceti minutách se šlo do kabin za stavu 7:6 v jejich prospěch. Po pěti minutách třetí třetiny ještě srovnal Hampus Ahrén, ale pak už přišel rozhodující nástup Česka. Naši florbalisté postupně navýšili skóre na 9:6 a následně dokázali v obou případech reagovat na korekci soupeře na rozdíl dvou branek. Závěrečný nápor Tre kronor se již ani nekonal. Ten definitivně odvanuly další dva české zásahy.

    Hattrickem a důležitými trefami ve třetí části se na triumfu podílel Marek Beneš. Skvělý návrat do národního týmu a zároveň stý reprezentační start oslavil dvěma zásahy Patrik Suchánek.
     
    Nejlepším českým hráčem je vyhlášen autor hattricku Marek Beneš. Na domácí straně byl oceněn Kevin Haglund, který dva góly dal a na jeden nahrál.
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Ještě trest pro Švédy, kteří měli brankáře mezi tyčemi a zároveň na hřišti šest hráčů.
     
    58:56
    Čeští hráči nedohráli akci do prázdné branky! Beneš odmítl skórovat. Čekal na Formana. Vracející se Švéd ale situaci doběhl a tečoval přihrávku.
     
    58:42
    Švédové kompletní. Na vstřelení čtyř gólů už ale nemají čas.
     
    58:00
    Švédové hrají i v oslabení bez brankáře! Emil Kalentun prověřil Bauera, který vyrazil jeho střelu.
     
    57:31
    Čeští hráči nyní v klidu kombinují. Nejdou za každou cenu do zakončení. To jim stačí.
     
    56:41
    Kevin Haglund se dostal do strkanice s Ondřejem Němečkem. Vyloučen je pouze švédský hráč a tak je tu ještě k tomu česká přesilovka. To už vypadá hodně dobře!
     
    56:04
    Švédové hrají bez brankáře!
    55:41 Jiří BESTA - 8:12
     
    55:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle je neskutečné! Českým hráčům tam teď padá vše! JIŘÍ BESTA převzal míček na vlastní polovině. Popoběhl s ním dopředu a ranou k levé tyčce překonává nešťastného Torella-Hagströma – 8:12. Asistence: Martin Tokoš.
    55:24 Matěj HAVLAS - 8:11
     
    55:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle tady ještě nebylo! Český tým dnes nastřílel Švédům už jedenáct gólů! Navíc na jejich půdě. MATĚJ HAVLAS sebral soupeřům míček na půlce, na pravé straně si pár kroky vylepšil střeleckou pozici a švihem vypálil přesně. Bez asistence.
     
    54:28
    Patrik Suchánek si šel pro hattrick! V krátkém sledu hned dvakrát vyzkoušel Torella-Hagströma, který tentokrát odolal.
    53:12 Albin SJÖGREN - 8:10
     
    53:12
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je přestřelka jako hrom! Střelu Emila Kalentuna vyrazil Bauer. Langer ale nedokázal míček odehrát a toho využil ALBIN SJÖGREN, který vykřesal pro domácí naději – 8:10. Bez asistence.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 3. Haglund (Sankell), 6. Sankell (Haglund), 17. Ulriksson (Ahrén), 20. Ulriksson, 30. Haglund (Palmqvist), 45. Ahrén (Gustafsson), 53. Sjögren (Ruud), 54. Sjögren – 8. Hemerka, 15. Suchánek (Krbec), 19. Forman (Němeček), 21. Beneš (Havlas), 25. Langer (Němeček), 37. Forman (Buršík), 47. Pěnička (Forman), 51. Suchánek (Beneš), 52. Beneš, 53. Beneš (Němeček), 56. Havlas, 56. Besta (Tokoš)


    Využití: 0:2. Zásahy brankářů: 19:31.
    Švédsko: Torell-Hagström (Hedlund) – Enström, E. Kalentun, Nilsberth, Gustafsson, Nilsson, Nilsen – Samuelsson, Lundmark, Ruud – Ahrén, Sjögren, Ulriksson – Palmqvist, Sankell, Malmström – Holmgren, Haglund, Kohonen.
    Trenér: Thomas Brottman a Klas Skoglund

    Česko: Bauer (Jurco) – Hemerka, Němeček (C), Suchánek, Krbec, Rýpar, Zouzal, Punčochář, Besta – Langer, Havlas, Beneš – Forman, Pěnička, Buršík – Hanák, Majer, Delong – Tokoš.
    Trenér: Jaroslav Berka
    bahis siteleri