Aston Villa – Fulham 3:1 (kon.) | Brighton – Sheffield Utd. 1:1 (kon.) | Liverpool – Brentford 3:0 (kon.)
West Ham – Nottingham 3:2 (kon.) | Chelsea – Manchester City 4:4 (kon.)
konec
West Ham United
3:2 (1:1)
Nottingham Forest
Neděle 12.11.2023, 15:00 • London Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 10:5. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:12. (17:15:15)
     
    Zápas mezi West Hamem a Nottinghamem přinesl parádní pětigólovou přestřelku, z níž nakonec vyšlo vítězně domácí mužstvo po výsledku 3:2.

    Domácí celek poslal do brzkého vedení Lucas Paquetá, za hosty odpověděl těsně před odchodem do kabin Taiwo Awoniyi. Krátce po hodině hry dokonal obrat hostů Anthony Elanga, nicméně o pouhé dvě minuty později vrátil stav do vyrovnané podoby Jarrod Bowen. Rozhodující moment střetnutí přišel v 89. minutě, kdy Ward-Prowse zakroutil centr od praporku na hlavu Tomáše Součka a český reprezentant zamířil nechytatelně do pravého dolního rohu. Nottingham ještě zabojoval, kýženého srovnání se však v závěrečných minutách nedočkal.

    Svěřenci trenéra Moyese si ziskem důležitých třech bodů polepšili se sedmnácti body na deváté místo, Nottingham zůstává se ziskem třinácti bodů patnáctý.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+9
    Střídání v týmu West Ham United:
    ze hřiště odchází Lucas Paquetá, přichází Aaron Cresswell.
     
    90+8
    Zdálo se, že domácí fotbalisté půjdou do dalšího přečíslení, a sice dva na jednoho, pomezní nicméně správně odmával Paqutovi ofsajd.
     
    90+7
    Kladiváři ubránili dlouhý aut a vystartovali do přečíslení čtyř na dva. Lucas Paquetá zleva přihrál doprostřed Jarrodu Bowenovi, jehož střela byla zblokována, tato skutečnost však anglického útočníka s velkou pravděpodobností mrzet nebude.
     
    90+6
    Harry Toffolo měl dost času, přesto akci zbytečně uspěchal a nákop navíc poslal po levé lajně, kde neměl žádného ze spoluhráčů.
     
    90+5
    Střídání v týmu West Ham United:
    ze hřiště odchází Mohammed Kudus, přichází Angelo Ogbonna.
     
    90+4
    Nottingham získal standardku u pravé lajny. Proti vysokému centru Gibbse-Whitea z brány vystartoval Alphonse Aréola a hrací předmět sebevědomě schoval do rukavic.
     
    90+3
    Drama pokračuje. Za šestnáctkou si zpracoval balón Divock Origi a vyprodukoval tvrdou střelu, jenže přímo doprostřed brány, takže Aréola zakročil bez problémů.
     
    90+2
    Domácí zastavili útok soupeře a vystartovali do rychlého protiútoku, ten James Ward-Prowse zhatil nahrávkou za paty Antonia.
     
    90+1
    Dobrá zpráva pro West Ham. Nájif Akird se oklepal a je připraven k návratu na trávník, kam jej arbitr Salisbury okamžitě vpustil.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby sedm minut.
     
    90
    Střídání v týmu Nottingham Forest:
    ze hřiště odchází Ibrahim Sangaré, přichází Divock Origi.
     
    89
    Při gólové radost Tomáš Souček hlavou bolestivě kopl do hlavy padajícího stopera Nájifa Akirda, jenž se ztěžka sbírá ze země a není jisté, zda bude schopen dohrát zápas.
    88. Tomáš SOUČEK - 3:2
     
    88
    West Ham právě vstřelil branku!
    Třetí tutovkou TOMÁŠ SOUČEK nepohrdl a v závěru utkání strhl těsný náskok na stranu Kladivářů! Ward-Prowse našel českého středopolaře centrem od praporku, za přesnou hlavičkou k pravé tyčce se Vlachodimos natahoval neúspěšně.
     
    88
    Hostující defenziva propadla, vyjma Moussu Niakhatého, a právě tento stoper odvrátil dobře myšlený centr zprava do vápna na číhajícího Antonia.
     
    87
    Přestože dostal Tomáš Souček dost času na nahrávku, tak se mu vůbec nepovedla, balón poslal k pravé lajně mimo dosah Kuduse.

    Milan Huppert

    Branky: 3. Paquetá, 65. Bowen (Ward-Prowse), 88. Souček (Ward-Prowse) – 44. Awoniyi, 63. Elanga (Aina)

    Karty:   22. Coufal (WHU), 60. Kudus (WHU) – 54. Niakhaté (NOT), 64. Elanga (NOT)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 10:5. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:12.
    West Ham United: Aréola – Coufal, Zouma (C), Akird, Palmieri – E. Álvarez (79. Antonio), Ward-Prowse – Kudus (90+5. Ogbonna), Souček, Paquetá (90+9. Cresswell) – Bowen.
    Náhradníci: Fabiański – Benrahma, Fornals, Ings, Kehrer, Mavropanos.

    Trenér: David Moyes

    Nottingham Forest: Vlachodimos – Aina (76. Aurier), Niakhaté, Murillo (76. Boly), Toffolo – Sangaré (90. Origi), Mangala, Domínguez (46. Danilo) – Gibbs-White (C), Awoniyi (76. Wood), Elanga.
    Náhradníci: Turner – Kouyaté, N. Williams, Yates.

    Trenér: Steve Cooper

    Rozhodčí: Salisbury – West, Eaton

    Diváci: 62 470
    bahis siteleri