Barcelona – Alavés 2:1 (kon.) | Sevilla – Real Betis 1:1 (kon.) | Atlético – Villarreal 3:1 (kon.)
konec
FC Barcelona
2:1 (0:1)
Deportivo Alavés
Neděle 12.11.2023, 16:15 • Estadio Olímpico (Barcelona) • Španělská LaLiga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Barcelona zůstává po výhře třetí. Na druhý Real Madrid ztrácí dva body. Alavés setrvává na čtrnácté příčce tabulky. To už je z mé strany vše. Přeji hezký zbytek neděle! (18:21:11)
     
    Statistiky zápasu:
    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:6. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:10.
     
    Fotbalisté Barcelony dokázali otočit nepříznivě se vyvíjející duel proti Alavésu a nakonec si do tabulky připisují tři body za vítězství 2:1.

    Hosté šli do vedení už po 19 sekundách utkání, kdy se po přízemním centru Javiho Lópeze prosadil Samuel Omorodion. Útočník hostí pak měl ještě několik dalších velkých příležitostí a klidně mohl v první půli stihnout hattrick. Teď ho jistě hodně mrzí, že neskóroval více než jednou. Po změně stran totiž přeci jen přišel zlepšený výkon Blaugranas. Hrdinou utkání se nakonec stal Robert Lewandowski. Ten v 53. minutě zužitkoval hlavou centr Koundého a v 78. minutě proměnil penaltu, která byla nařízena za faul Abqára na Ferrána Torrese. Deportivo už pak vyrovnat nedokázalo, byť v nastavení favorita ještě pozlobilo.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Hlavní rozhodčí už ale nic dalšího řešit nebude! Hosté si totiž při náběhu nepohlídali ofsajdové postavení, takže i kdyby tam pak nějaká situace volající po penaltě byla, bylo by vše ofsajdem anulováno.
     
    90+6
    Vyrovnání nebylo daleko! Po Hagiho centru ze standardní situace se balón odrazil zřejmě od bránícího Oriola Romeua a zamířil vedle pravé tyče! Hosté se ještě dožadovali pokutového kopu. Byl tam pád Rubéna Duarteho a Romeu se možná dotkl balónu i rukou. Sudí komunikuje s VAR.
     
    90+6
    Avizované nestavení už vypršelo. Ještě pískán faul na Kikeho Garcíu a je tu pravděpodobně poslední standardka pro Alavés...
     
    90+4
    A teď domácím asi zatrnulo! Zpoza šestnáctky vystřelil Nahuel Tenaglia a jeho přízemní pokus minul pravou tyč o necelý metr.
     
    90+3
    Ten zahrával Ianis Hagi. Po jeho centru se míč dostal k Ferránovi Torresovi, který ho odkopl.
     
    90+2
    Tenaglia odcentroval z pravé strany. Zamířil nad, ale také zřejmě s tečí protihráče. Nařízen je totiž roh pro Deportivo.
     
    90+1
    Dnešní utkání sleduje 38 183 diváků!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastaví ještě pět minut!
     
    90
    Další domácí ofsajd. Nyní se v něm nacházel Ferrán Torres.
     
    89
    Dobré čtení hry ukázal hostující brankář Antonio Sivera, který vyběhl ven z pokutového území a odkopl míč před Lewandowským. Ten by ale byl v postavení mimo hru.
     
    88
    Domácí už přeci jen myslí hlavně na obranu. Nyní se spokojili s odkopem Iñiga Martíneze.
     
    86
    Tohle byla hostující šance! Kike García přebral míč za obranou. Už byl v úhlu a chtěl zřejmě přihrávat, ovšem bránící hráč balón srážel na vlastní bránu. Ter Stegenovi míč směřoval do protipohybu, nakonec ho však dokázal nohama vyrazit! Gól by ale stejně neplatil, odhalen byl totiž Garcíův ofsajd.
     
    85
    Hosté se zatím nedokázali výrazněji přiblížit k bráně Barcelony. Budou to ale potřebovat, pokud chtějí myslet na vyrovnání.
     
    84
    Střídání v týmu Deportivo Alavés:
    ze hřiště odchází Antonio Blanco, přichází Tomas Mendes,
    ze hřiště odchází Andoni Gorosabel, přichází Nahuel Tenaglia.
     
    83
    Střely na bránu – 6:1

    Martin Augustin

    Branky: 53. Lewandowski (Koundé), 78. Lewandowski (pen.) – 1. Omorodion (J. López)

    Karty:   62. Lewandowski (BAR) – 75. R. Duarte (DAL)


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:6. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:10.
    FC Barcelona: ter Stegen (C) – Araújo, Koundé (70. Balde), I. Martínez, Cancelo – Pedri (81. Romeu), Gündoğan, F. López (63. Raphinha) – Yamal, Lewandowski, Félix (70. F. Torres).
    Náhradníci: I. Peña, Astralaga – Casadó, Alonso, Christensen.

    Trenér: Xavi

    Deportivo Alavés: Sivera – Gorosabel (84. Tenaglia), Abqár, R. Marín, R. Duarte (C) – Blanco (84. T. Mendes), Guevara – Rioja (62. Rebbáš), Guridi (79. Hagi), J. López – Omorodion (79. K. García).
    Náhradníci: Owono, Montero – Alkain, Karrikaburu, Sola, Maraš.

    Trenér: Luis García

    Rozhodčí: Busquets – Masso, García

    Diváci: 38 183
    bahis siteleri