Carolina – Edmonton 6:3 (kon.) | Columbus – Chicago 7:3 (kon.) | Detroit – New Jersey 4:0 (kon.)
Florida – Boston 1:3 (kon.) | Pittsburgh – NY Rangers 0:1 (kon.) | Tampa – Winnipeg 2:3 (po pr.)
Washington – Buffalo 4:3 (po pr.) | NY Islanders – Philadelphia 3:2 (kon.) | Arizona – St. Louis 5:6 (kon.)
Nashville – Calgary 4:2 (kon.) | Dallas – Vegas 1:2 (po pr.) | Anaheim – Montreal 3:4 (kon.)
Seattle – San Jose 7:1 (kon.) | Colorado – Vancouver 5:2 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
5:2 (2:1, 0:1, 3:0)
Vancouver Canucks
Čtvrtek 23.11.2023, 04:00 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Colorado si v domácí hale poradilo s Vancouverem
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 25 – 29 | Přesilová hra: 1/4 – 0/3 | Trestné minuty: 21 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Alexandar Georgijev (COL) – 27 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,1 %, odchytal 60:00
    Thatcher Demko (VAN) – 20 zákroků, 4 OG, úspěšnost 83,3 %, odchytal 59:25

    Česká a slovenská stopa
    Tomáš Tatar (COL) – 0+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 10:40
    Filip Hronek (VAN) – 0+1, -1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 26:51

    Tři hvězdy utkání
    1. Riley Tufte (COL) – 1+0
    2. Jonathan Drouin (COL) – 1+1
    3. Valerij Ničuškin (COL) – 1+1 (06:54:07)
     
    Utkání přihlíželo 18 133 diváků.
     
    Colorado v domácí aréně potvrdilo roli favorita, Vancouver v pohledném utkání přestřílelo 5:2.

    Do vedení se v úvodní dvacetiminutovce dostali hosté, ale domácí ještě před úvodní sirénou dokonali obrat. Ve druhém dějství jednou mířily do černého Kosatky a do závěrečné části se tak šlo za vyrovnaného stavu 2:2. Třetí třetinu si podmanila Lavina, které vrátil vedení gólovou tečí Riley Tufte, v úniku ho poté navýšil Cale Makar a vítězství domácích pečetil trefou do prázdné brány Mikko Rantanen.

    Svěřenci trenéra Bednara dali zapomenout na nezdar v Nashvillu, přesto zůstávají v tabulce Západní konference na pátém místě s odstupem jednoho bodu na Los Angeles. Vancouver zůstává druhý, nicméně jeho odstup na Vegas se zvýšil na tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Tak nikoliv. Filip Hronek se rozhodl odstát zbytek střetnutí za vlastní bránou a soupeř tuto skutečnost přijal, oba týmy tedy nyní čekají na závěrečnou sirénu.
     
    59:31
    Český obránce Filip Hronek český za bránou soupeře a nikam se nežene. Zdá se, že uvidíme možná jednu poslední akci některého z celků.
     
    58:59
    Z otočky pálil od modré čáry Miles Wood. Kýžený efekt se nedostavil, neboť trefil hned prvního bránícího konkurenta, jímž byl Brock Boeser.
     
    58:21
    Nils Höglander se vydal napadat Ryana Johansena a už to vypadalo, že kotouč získá, domácí forvard ale nadvakrát přeci jen procpal hrací předmět do středního pásma k Tatarovi.
     
    57:42
    Nahození po pravém mantinelu zastavil za vlastní bránou Thatcher Demko. Nerozehrával, kus černé gumy přenechal kolemjedoucímu Ianu Coleovi.
     
    57:25
    Hosté si jsou vědomi, že z utkání nevydolují jediný bod. Dlouhou nahrávku středem vyzkoušel Noah Juulsen, jenže Elias Pettersson nezvládl zpracování.
    56:38 Mikko RANTANEN - 5:2
     
    56:38
    6/6
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Rantanen zatlačil na Hughese, jehož přiměl k chybě. Následně u levého mantinelu v útočném pásmu nejrychleji dojel kotouč MacKinnon, s přispěním hokejky soupeře jej dostal právě k MIKKU RANTANENOVI a ten snadno zakončoval do odkryté svatyně Canucks. Asistence: Nathan MacKinnon a Valerij Ničuškin.
    Rantanen M., MacKinnon N., Ničuškin V., Toews D., Makar C., Georgijev A.
    Boeser B., Miller J., Hronek F., Pettersson E., Hughes Q., Kuzmenko A.
     
    56:20
    Kosatky získaly útočnou třetinu a Thatcher Demko míří na střídačku, hostující mužstvo zkouší štěstí v šesti bruslařích.
     
    55:58
    Hosté mají velké problémy s udržením útočné třetiny. Sam Lafferty bojoval srdnatě, nakonec ho ovšem odzbrojil Caleb Jones.
     
    55:29
    Dlouhá nahrávka Filipa Hronka adresáta nenašla. Puk mířil k J. T. Millerovi, jehož na jedničku pokryl skvěle pracující Cale Makar.
     
    54:58
    Středem kluziště vystartoval do příležitosti Nathan MacKinnon, leč až před Demka se neprocpal, stopku mu vystavil Ian Cole.
     
    54:30
    Od levého mantinelu se Tomáš Tatar stáhl do kruhu a forhendem vyslal ostrou střelu ze zápěstím, tu Thatcher Demko vykopl levým betonem.
     
    53:58
    Situaci dvou proti dvěma hosté nevyřešili ideálně, Nils Höglander vyslal žabičku na Phillipa Di Giuseppeho, jehož zradilo zpracování.
     
    53:27
    Je jasné, že hosté musí veškeré zbytky sil vrhnout do ofenzivy. Ale nechybělo moc, aby do úniku vyrazil tentokráte Ross Colton, na dlouhou hokejku mu puk zvládl vypíchnout Hughes.
    52:38 Cale MAKAR - 4:2
     
    52:38
    6/6
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Domácí jsou o další krůček blíže k vítězství! Millera obral CALE MAKAR a ve velké rychlosti vystartoval do samostatného úniku, který vyřešil jako zkušený střelec, Demka prostřelil nad levé rameno. Bez asistence.
    Makar C., Toews D., Ničuškin V., MacKinnon N., Georgijev A., Rantanen M.
    Boeser B., Miller J., Demko T., Myers T., Beauvillier A., Cole I.
     
    52:20
    Valerij Ničuškin si věřil na posledního obránce, jemuž udělal kličku do bekhendu, Ian Cole dobře zapracoval a touš soupeři vypíchl.
     
    52:03
    Bekhendové nahození Myerse měl pod kontrolou Bowen Byram, pod tlakem Boesera nicméně vyhodil až na zakázané uvolnění.
     
    51:55
    Forčekink vysunul Tomáš Tatar, ovšem kýžený výsledek se nedostavil, Noah Juulsen zvládl bekhendem rozehrát na osamoceného Eliase Petterssona.
     
    51:23
    Za pravým kruhem převzal plnou kontrolu nad kotoučem Andrej Kuzmenko, střela ze zápěstím prosvištěla o pár čísel vedle pravé tyčky.
     
    50:37
    Filip Hronek šikovně nabízel na teč Andreji Kuzmenkovi, který z ostrého úhlu vyslal puk jenom do položeného levého Georgijevova betonu.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Colorado udržuje těsný jednobrankový náskok, ovšem Vancouver dává jasně najevo, že nesloží zbraně bez boje.
     
    49:53
    Do levého kruhu nabruslil Phillip Di Giuseppe a bleskově si připravil palebnou pozici, svižný pokus zápěstím gólman skryl ve výstroji.
     
    49:02
    Slabou střelu od modré čáry Alexandar Georgijev překvapivě neudržel, naštěstí se mohl spolehnout na Calea Makara, ten zažehnal nebezpečí před Michejevem.
     
    48:34
    Právě český zadák Filip Hronek byl na konci útočné akci svého týmu, z pravého kruhu mířil na přední tyč a tu těsně minul.
     
    48:20
    Na útočný výlet se chtěl vydat Quinn Hughes, jenže při kličce Coltonovi klopýtl, proto raději zklidnil akci zpětnou přihrávkou na Hronka.
     
    47:36
    Počkal si a do levého kruhu dostal nahrávku Elias Pettersson, z mírného záklonu vypálil forhendem bez přípravy vedle levé části brankové konstrukce.
     
    47:11
    Střeleckou listinu chtěl rozšířit Nathan MacKinnon, dobře mířenou ránu mezi pravou ruku a tělo gólmana Demko zvládl podržet, byť s nemalými problémy.
     
    46:34
    Bowen Byram tělem odmítl Phillipa Di Giuseppeho, v pádu následně zvládl kus černé gumy bekhendem posunout na Rileyho Tufteho.
     
    46:00
    Od modré čáry vystřelil Jack Johnson spíše z nouze, nikterak ostrou střelu bez problémů zblokoval dobře pracující Tyler Myers.
     
    45:38
    Do levého kruhu nabruslil Ryan Johansen a vyslal svižný projektil ze zápěstí, pozorný Thatcher Demko schoval hrací předmět ve výstroji.
     
    45:17
    Tvrdou ránu od modré čáry vyprodukoval Caleb Jones, dobře postavený Phillip Di Giuseppe hrací předmět tečoval mezi diváky.
     
    44:44
    Jednu kličku navíc udělal před útočnou modrou čárou Valerij Ničuškin, Nathan MacKinnon s ní nepočítal a ruského spoluhráče vystavil do ofsajdu.
     
    44:25
    Signalizovaný ofsajd Coloradu, takže Mikko Rantanen nemohl pokračovat v napadání Iana Colea, jenž tak rázem měl moře volného času.
     
    43:45
    Vysoké bekhendové nahození středem Andrej Kuzmenko nezpracoval, ale jenom protečoval, následně zpoza brány rozehrával Johnson na volného MacKinnona.
     
    43:21
    Šikovné ruce opět ukázal Quinn Hughes, když si u pravého mantinelu obhodil Johansena a křižnou přihrávkou potom našel parťáka z obrany Filipa Hronka.
     
    42:52
    J. T. Miller vyvinul velký tlak na Devona Toewse, jemuž vyšlo vyhození po pravém mantinelu alespoň do středního pásma.
     
    42:20
    Bleskově navýšit náskok se pokusil Tomáš Tatar, svižná střela z pravého kruhu skončila na levém betonu dobře reagujícího Demka.
    41:24 Riley TUFTE - 3:2
     
    41:24
    6/6
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Bednarova družina opět strhává na svou stranu těsný náskok! Zpoza levého kruhu vyslal svižnou střelu zápěstím Wood a RILEY TUFTE pravou nohou šťastně ztečoval puk mezi betony Demka, čímž zaznamenal premiérovou trefu v dresu Avalanche. Asistence: Miles Wood a Ross Colton.
    Tufte R., Wood M., Colton R., Byram B., Georgijev A., Jones C.
    Demko T., Pettersson E., Juulsen N., Michejev I., Cole I., Kuzmenko A.
     
    41:06
    Prostor kolem sebe zkontroloval Andrej Kuzmenko a zprava nahrál do mezikruží Ilju Michejejovi, ten napálil před sebou stojícího soka.
     
    40:42
    Nathan MacKinnon nahodil po levém mantinelu do útočného pásma, kde Mikko Rantanen neuspěl jeden na jednoho proti Quinnu Hughesovi.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Lavina okamžitě zahrozila, když se mezi kruhy odrazil puk k Fredriku Olofssonovi, jenž bekhendem zakončoval nad břevno.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 6:04.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 20 – 23.
     
    Prostřední dvacetiminutovka přinesla jediný gól, jímž Vancouver posunul skóre zápasu do vyrovnané podoby. Ve 30. minutě skóroval J. T. Miller, jenž uspěl ránou zleva na přední tyčku. Srovnání je zasloužené, neboť Kosatky byly ve druhé části aktivnějším týmem, ta třetí slibuje zajímavou podívanou a rozhodovat mohou detaily.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    Colorado ještě stihlo podniknout jeden rychlý protiútok, tvrdou střelu Tufteho ze zápěstí Thatcher Demko vytěsnil vyrážečkou mimo tři tyče.
     
    39:13
    Andrew Cogliano na dlouhou hokejku zvládl tečovat dlouhý odpal Rosse Coltona, takže o zakázaném uvolnění nemohla být řeč.
     
    38:40
    Na nahození Devona Toewse od levého mantinelu Thatcher Demko velmi dobře viděl, zaváhání nepřipustil a kotouč uschoval ve výstroji.
     
    38:19
    Akci domácího celku přerušil svým hvizdem čárový rozhodčí. Joel Kiviranta si nevšiml signalizovaného ofsajdu a pokračoval v nahánění Myerse, takže muselo dojít ke hvizdu.
     
    37:45
    Tomáš Tatar nahrál za pravý kruh Nathana MacKinnonovi, jeho pokus pod břevno odrazil Thatcher Demko vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    37:08
    Za vlastní bránou se rozhodl zklidnit hru Bowen Byram. Nakonec vyslal dlouhý pas po pravém mantinelu, Brock Boeser sebral kotouč před Rileym Tuftem.
     
    36:37
    Z ostrého úhlu vypálil forhendový projektil Nils Höglander, o brusli bránícího Jacka Johnsona hrací předmět zamířil do ochranné sítě.
     
    36:05
    Spoluhráčům se rozhodl vypomoci s rozehrávkou Alexandar Georgijev, po volném levém mantinelu našel připraveného Byrama.
     
    35:42
    Z mezikruží vyslal ostrou forhendovou střelu Ilja Michejev a jeho krajan v dresu soupeře Alexandar Georgijev chvíli nevěděl, kde má puk, ten zůstal v jeho výstroji.
     
    35:21
    V levém kruhu si našel puk J. T. Miller a vyzkoušel tvrdou střelu na zadní tyč, s níž si Alexandar Georgijev poradil připravenou lapačkou.
     
    34:57
    Před bránou Demka si Valerij Ničuškin dělal prostor kolem Marka Friedmana. Oba hokejisté skončili na ledě a hůře to vypadá s hostujícím obráncem, ten si nejspíše zranil levé rameno.
     
    34:27
    Do útočného pásma zavezl kotouč Anthony Beauvillier, ale nic zajímavého nevymyslel, nahrávku naslepo zachytil Byram.
     
    33:55
    Po dlouhé době se hraje v plném počtu. Valerij Ničuškin si rozmyslel průjezd středem do útočné třetiny, nevěřil si na dva konkurenty.
     
    33:26
    Na druhé polovině kluziště obdržel pobídku do pravého kruhu Quinn Hughes, forhendovou ránu na zadní tyčku Georgijev vytěsnil ramenem.
     
    32:57
    Ross Colton počkal na doplnění a v přečíslení tří proti dvěma potom přihrával doleva na Devona Toewse, ten na dlouhou hokejku mířil nepřesně.
     
    32:33
    Po tvrdé ráně Nathana MacKinnona dostal Thatcher Demko pukem do masky, na níž mu povolil řemínek, takže rozhodčí byl nucen přerušit hru. Pokračuje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    32:15
    Z levého kruhu vyslal ostrou forhendovou ránu Valerij Ničuškin, obětavým blokem se prezentoval padající obránce Ian Cole.
     
    31:42
    Colorado bude hrát přesilovku čtyři na tři. Tyler Myers vyvedl Nathana MacKinnona z rovnováhy sekáním, pomalou střelu potom Demko snadno pokryl.
     
    31:30
    Ian Cole šikovně sklepl puk na modrou čáru, kde číhal Mark Friedman, jenž překvapivě místo střely volil nahození doleva do země nikoho.
     
    31:14
    Nathan MacKinnon už mohl střílet sám, ale nakonec se ještě rozhodl nahrávat doleva, k Rantanenovi puk nepustil Juulsen.
     
    30:25
    Početní převaha Canucks tři minuty trvat nebude, protože proti pravidlům hrál Anthony Beauvillier, nedovoleným bráněním atakoval Coltona.
     
    30:13
    Filip Hronek posunul touš po mantinelu do prostoru, kam si najel Anthony Beauvillier, ten ovšem tělem nezvládl přetlačit Bowena Byrama.
     
    29:32
    A hosté jsou při chuti. Z levého kruhu vyprodukoval ostrý forhendový projektil Nils Höglander, Alexandar Georgijev zakročil levým betonem.
    29:04 J. T. Miller - 2:2
     
    29:04
    5/5
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Kosatky vyrovnávají už při hře čtyři na čtyři! J. T. MILLER se nenechal rozhodit dotírajícím Toewsem a zleva vystřelil na přední tyčku, jež značně pomohla kotouči za brankovou čáru. Asistence: Quinn Hughes a Filip Hronek.
    Miller J., Hronek F., Demko T., Pettersson E., Hughes Q.
    Byram B., Toews D., Ničuškin V., MacKinnon N., Georgijev A.
     
    28:33
    Hru přerušil rozhodčí, který si všiml pošťuchované mezi Joshem Mansonem a Brockem Boeserem před Georgijevem a oběma hráčům udělil menší dvouminutový trest za krosček.

    Tak pozor, všechno je jinak! Rozhodčí si ještě jeli zhlédnout opakované záběry na tablet, aby se nakonec rozhodli Joshi Mansonovi za krosček do obličeje Boesera udělit trest do konce zápasu! Platí i trest pro hostujícího útočníka, což znamená, že přesilovka Vancouveru bude tříminutová.
     
    28:18
    Hostí podnikli velmi pěknou kombinaci, kterou tvrdou střelou z mezikruží těsně vedle pravé tyče završil J. T. Miller.
     
    27:55
    Lavina zatím zvládá oslabení na jedničku. Nahrávku středem vystihl Joel Kiviranta a i finskému útočníkovi se povedlo vyhodit.
     
    27:24
    Od modré čáry nahazoval do přehuštěného prostoru Quinn Hughes, obětavým zákrokem se prezentoval Andrew Cogliano, který o pár vteřin později i zvládl vyhodit.
     
    26:39
    Kosatky budou hrát druhou přesilovku. Zbytečný nedovolený zákrok vymyslel Valerij Ničuškin, když za bránou soupeře podrazil rozehrávajícího gólmana Demka.
     
    26:21
    Domácí vyrazili dva na dva. Mikko Rantanen hledal svou nahrávkou doleva Nathana MacKinnona, toho na jedničku pokryl Mark Friedman.
     
    26:10
    S koncem Byramova trestu vypálil křižnou ránu z levého kruhu Conor Garland, Alexandar Georgijev na střelu dobře viděl a schoval ji do lapačky.
     
    25:39
    Od modré nahazoval Filip Hronek, který ztroskotal na bloku vlastního spoluhráče, a sice před bránou clonícího Petterssonovi.
     
    25:15
    Brocku Boeserovi se nepovedlo dobře rozehrát a kotouče se chopil Cale Makar, který bez problémů vyhodil po pravém mantinelu.
     
    24:35
    Lavina už je ve čtyřech! Hosté pokračovali v útočném pásmu, aby nakonec obětavý zákrok předvedl padající Ryan Johansen.
     
    24:09
    Domácí budou hrát šestnáct vteřin ve třech. Důvodem je zbrklost Bowena Byrama, jenž ve snaze o vyhození poslal touš mimo hrací plochu bez doteku tvrzeného skla.
     
    23:36
    Kousek za kruhy si volný hrací předmět našel Elias Pettersson, bekhendem zamířil po ledě o pár čísel vedle pravé tyče.
     
    23:00
    Hostující mužstvo má obrovské problémy s udržením útočné třetiny. Nejprve neuspěl Quinn Hughes, následně tvrdě narazil i Conor Garland.
     
    22:25
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší Vancouver. V útočné třetině hrál proti pravidlům Mikko Rantanen, když si podražením pomoh proti Joshuovi.
     
    22:07
    Tvrdou střelu vyprodukoval Jonathan Drouin, nicméně Thatcher Demko zasahovat nemusel, situaci za něj vyřešil dobře blokující Noah Juulsen.
     
    21:36
    Kosatky musely dobrovolně opustit útočné pásmo, protože Quinn Hughes si neporadil se zpracováním a za modrou potom čekal na vyklizení pozic.
     
    21:21
    Jak je zvykem, tak Cale Makar znovu podpořil ofenzivní složku mužstva, načež křižným pasem oslovil Mikka Rantanena, jemuž Ian Cole nedovolil vystřelit.
     
    20:47
    Spoluhráčům se rozhodl vypomoci s rozehrávkou Alexandar Georgijev a nevedl si vůbec zle, když po levém mantinelu našel Rosse Coltona, jenž puk protečoval na střídačku soupeře.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Hosté hned zahrozili po pravém mantinelu, Sam Lafferty vypálil zápěstím vysoko nad bránu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:01.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 13 – 11.
     
    První třetina zápasu mezi Coloradem a Vancouverem rozhodně nenudila. Nabídla tři góly, přičemž o jeden více vstřelilo favorizované domácí mužstvo, ačkoliv hosty poslal do vedení v 17. minutě Nils Höglander. Lavina ovšem zůstala soustředěná a o pouhou minutu později srovnával Valerij Ničuškin a za další minutu dokonal povedený obrat úspěšnou tečí Makarovy rány Jonathan Drouin.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Na opačné polovině ještě vyzkoušeli jeden útok domácí hokejisté, když do dvou jel Nathan MacKinnon a dle očekávání neuspěl.
     
    19:21
    Velkou příležitostí ke srovnání skóre pohrdl Dakota Joshua! Před bránou ho našel Blueger a levé křídlo první lajny nejprve trefilo levý beton gólmana, z dorážky bekhendem v pádu pak mířilo těsně vedle pravé tyče.
    18:43 Jonathan DROUIN - 2:1
     
    18:43
    6/6
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Bleskový obrat dokonán, Lavina je o krok napřed! Od modré čáry napřáhl k pořádné dělovce Makar a byl to JONATHAN DROUIN, kdo šikovně zvládl tečovat hrací předmět k levé tyčce mimo Demkův dosah. Asistence: Cale Makar a Bowen Byram.
    Drouin J., Makar C., Byram B., Johansen R., Georgijev A., Tatar T.
    Demko T., Pettersson E., Juulsen N., Michejev I., Cole I., Kuzmenko A.
     
    18:24
    Domácí hokejisté pokračují v útočení. Tomáš Tatar po levém mantinelu projel až do útočného pásma, načež neuspěl kličkou do středu proti Juulsenovi.
    17:37 Valerij NIČUŠKIN - 1:1
     
    17:37
    6/5
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno! Rantanen na pravé straně počkal na správný okamžik k nahrávce na hranu brankoviště, kde se nacházel VALERIJ NIČUŠKIN a ruský obránce zvládl zvednout touš pod břevno mimo dosah gólmana. Asistence: Mikko Rantanen a Jonathan Drouin.
    Ničuškin V., Rantanen M., Makar C., Drouin J., MacKinnon N., Georgijev A.
    Miller J., Hronek F., Demko T., Pettersson E., Cole I.
     
    17:01
    Lavina může na vyrovnání pomýšlet ve své druhé početní převaze. Menší trest za krosček vyfasoval americký forvard Conor Garland.
    16:23 Nils HÖGLANDER - 0:1
     
    16:23
    6/6
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Vedoucí gól střílí ve formě hrající Vancouver! Se střelou Beauvilliera z levého kruhu si Georgijev ještě poradil, nicméně puk vyrazil jenom před sebe k NILSI HÖGLANDEROVI, jenž první dorážkou trefil levou tyč, napodruhé již úspěšně rozvlnil síť. Asistence: Anthony Beauvillier a Sam Lafferty.
    Höglander N., Beauvillier A., Lafferty S., Demko T., Friedman M., Cole I.
    Johnson J., Cogliano A., Olofsson F., Georgijev A., Manson J., Kiviranta J.
     
    15:40
    Utkání pokračuje v plném počtu na obou stranách a po velké chybě defenzivy Colorada ujel do úniku Ilja Michejev, tváří v tvář Georgijevovi ale neuspěl!
     
    15:06
    Nathan MacKinnon si v levém kruhu narazil s Valerijem Ničuškinem, forhendovou ránu na přední tyč potom Demko pokryl betonem.
     
    14:34
    Hosté dokázali zahrozit i při vlastním oslabení, tvrdou střelu Phillipa Di Giuseppeho bezpečně pokryl Alexandar Georgijev.
     
    14:06
    Už se zdálo, že by Mikko Rantanen mohl proniknout přes čtyři konkurenty, jenže ve finále se mu puk nabalil na hokejku a nic z toho tedy nebylo.
     
    13:40
    Tyler Myers měl velké štěstí, protože jeho vyhození skončilo mimo hrací plochu, nicméně s viditelným dotekem tvrzeného skla.
     
    13:29
    První přesilovou hru si zahrají domácí hokejisté. Na trestnou lavici již usedl Ian Cole, jenž si ukázkovým nedovoleným bráněním pomohl při souboji s Tuftem.
     
    12:41
    Po pravém mantinelu projel švédský forvard Fredrik Olofsson až za bránu, kde se nechal zdvojit a čistě jej odstavil Noah Juulsen.
     
    12:09
    Sám proti třem Anthony Beauvillier neměl moc šancí na úspěch, nicméně zabojoval srdnatě, byť ho nakonec obral Bowen Byram.
     
    11:45
    Za defenzivní linií Avalanche se schoval Teddy Blueger, jenže kotouč dojel hluboko u levého mantinelu a přes Makara už se nenatlačil před bránu.
     
    11:12
    Střed ledové plochy se otevřel před Eliasem Petterssonem, jenž nakonec stáhl hru do levého mantinelu a zápěstím vypálil do výstroje gólmana.
     
    10:48
    Phillip Di Giuseppe si hodil puk po pravém mantinelu a snažil se procpat přes Calea Makara, to se mu ale přes veškerou snahu nepodařilo.
     
    10:23
    V předbrankovém prostoru Canucks došlo ke zmatkům, které dokázal na jedničku vyřešit Filip Hronek, puk pod tlakem odpálil mimo hrací plochy s lehkým dotekem tvrzeného skla.
     
    09:54
    Bekhendové vyhození středem kluziště zastavil rukavicí Valerij Ničuškin, bekhendem pak bez přípravy vypálil mimo tři tyče.
     
    09:22
    Domácí pokračovali v útočení a výsledkem je postavení mimo hru, Joel Kiviranta si ještě celou situaci vyříkává s Andrewem Coglianem cestou na střídačku.
     
    08:43
    Od modré čáry si blíže k bráně popojel Josh Manson a vyslal svižnou střelu ze zápěstí, ta prosvištěla o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    08:11
    Sám proti dvěma si věřil Jonathan Drouin, avšak daleko se nedostal, kličku k pravému mantinelu zdárně vystihl Brock Boeser.
     
    07:40
    Spoluhráčům se vydal pomoci s rozehrávkou Alexandar Georgijev a poradil si velmi dobře, u levého mantinelu našel volného Rosse Coltona.
     
    07:14
    Conor Garland si nahodil puk bekhendem po pravém mantinelu a sám se ho pokusil dojet, souboj tělo na tělo však uspěl Devon Toews.
     
    06:51
    Ruský útočník Valerij Ničuškin se pokusil natlačit tělo před Filipa Hronka, ale to se mu nepovedlo, český zadák soka vytlačil za bránu.
     
    06:20
    Dlouhou pasáž hry bez přerušení ukončil až Alexandar Georgijev, který dobře viděl na nahození Quinna Hughese od modré čáry a puk bezpečně schoval do výstroje.
     
    05:57
    Po pravém mantinelu nahodil kus černé gumy Tyler Myers. Phillip Di Giuseppe zabojoval, ale tělo před Devona Toewse nenatlačil.
     
    05:23
    V plné rychlosti vypálil Anthony Beauvillier z levého kruhu zápěstím na přední tyčku, kterou o pár čísel minul, gólman měl štěstí.
     
    04:49
    Hraje se nahou dolů a bez přerušení. Quinn Hughes podpořil ofenzivní složlu mužstva, z levého kruhu zápěstím vysoko přestřelil.
     
    04:20
    Na modré si trpělivě počkal Devon Toews a dostal pobídku, ostrý forhendový projektil bránu poměrně výrazným způsobem nenašel.
     
    03:47
    Tělem odstavil posledního konkurenta Dakota Joshua a bekhendem střílel zprava na zadní tyč, Alexandar Georgijev zasáhl betonem.
     
    03:23
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešil Nathan MacKinnon vůbec dobře, když zakličkoval a potom nahrál Rantanenovi za brusle.
     
    02:41
    Na opačné polovině kluziště zkoušel štěstí od modré Noah Juulsen, nicméně ani tato rána nenašla cílové zařízení, proletěla vedle něj.
     
    02:31
    Nahozením od modré čáry pokusil štěstí Jack Johnson, Thatcher Demko toho příliš neviděl a naštěstí pro něj touš zamířil mimo tři tyče.
     
    01:55
    Akci Kosatek zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, po nedorozumění mezi Petterssonem a Kuzmenkem správně odpískal ofsajd.
     
    01:22
    Poprvé byl v akci i jediný Slovák Tomáš Tatar, jenž po levém mantinelu nastartoval Rosse Coltona, toho na jedničku pokryl Filip Hronek.
     
    00:51
    Na druhé straně si o pozornost řekl Quinn Hughes, jehož prudká forhendová rána zacílila poměrně výrazně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    00:10
    Očekávaný zápas mezi Coloradem a Vancouverem odstartoval! První útok patřil domácímu týmu, tvrdou střelu Calea Makara tečoval mimo tři tyče Mikko Rantanen.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Colorado Avalanche: Georgijev (Prosvetov) – Makar (A), Toews, Manson, Byram, C. Jones, J. Johnson – Rantanen (A), MacKinnon (A), Ničuškin – Tatar, R. Johansen, Drouin – Tufte, Colton, Wood – Kiviranta, F. Olofsson, Cogliano.
    Trenér: Jared Bednar

    Vancouver Canucks: Demko (DeSmith) – Hronek, Q. Hughes (C), Juulsen, Cole, T. Myers, Friedman – Kuzmenko, E. Pettersson (A), Michejev – Boeser, J. Miller (A), Di Giuseppe – Garland, Blueger, Joshua – Beauvillier, Lafferty, Höglander.
    Trenér: Rick Tocchet

    Rozhodčí: Chmielewski, Lambert – B. Gawryletz, T. Gawryletz.
     
    Vancouver Canucks

    Vancouver patří k nejpříjemnějším překvapením dosavadního ročníku NHL. Na kontě má sedmadvacet bodů a na Západě je jediný lepší tým, a sice Vegas o bod. Kosatky těží hlavně z perfektní ofenzivní složky, neboť nastřílely už 78 gólů, následují Vegas s Los Angeles s 67 trefami, což je poměrně značný rozdíl. Tocchetova družina naposledy na domácí půdě potvrdila roli velkého favorita a ohromně se trápící San Jose zdolala po velmi pěkném výkonu 3:1. Nejen týmové, ale celkové produktivitě soutěže pak vévodí kapitán mužstva Quinn Hughes.
     
    Colorado Avalanche

    Hokejisté Colorada patří k největším favoritům na zisk letošního Stanley Cupu a ukazují, že právem. V dosavadních sedmnácti zápasech získali dvaadvacet bodů, s nimiž figurují na páté příčce Západní konference s mankem šesti bodů na vedoucí Vegas, přičemž oproti lídrovi odehráli o dva zápasy méně. Svěřenci kouče Bednara v předešlých čtyřech střetnutích jednou prohráli, a to právě v tom doposud posledním, když v aréně Nashville padli těsným výsledkem 3:4. Nejproduktivnějším hráčem týmu je obránce Cale Makar se sedmadvaceti body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné brzké ráno. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Coloradem a Vancouverem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 18. Ničuškin (Rantanen, Drouin), 19. Drouin (Makar, Byram), 42. Tufte (Wood, Colton), 53. Makar, 57. Rantanen (MacKinnon, Ničuškin) – 17. Höglander (Beauvillier, Lafferty), 30. J. Miller (Q. Hughes, Hronek)


    Colorado Avalanche: Georgijev (Prosvetov) – Makar (A), Toews, Manson, Byram, C. Jones, J. Johnson – Rantanen (A), MacKinnon (A), Ničuškin – Tatar, R. Johansen, Drouin – Tufte, Colton, Wood – Kiviranta, F. Olofsson, Cogliano.
    Trenér: Jared Bednar

    Vancouver Canucks: Demko (DeSmith) – Hronek, Q. Hughes (C), Juulsen, Cole, T. Myers, Friedman – Kuzmenko, E. Pettersson (A), Michejev – Boeser, J. Miller (A), Di Giuseppe – Garland, Blueger, Joshua – Beauvillier, Lafferty, Höglander.
    Trenér: Rick Tocchet

    Rozhodčí: Chmielewski, Lambert – B. Gawryletz, T. Gawryletz

    Diváci: 18 133
    bahis siteleri