Los Angeles – Montreal 4:0 (kon.) | New Jersey – Buffalo 7:2 (kon.) | Pittsburgh – Toronto 3:2 (kon.)
NY Islanders – Philadelphia 0:1 (0:1 po s.n.) | San Jose – Vancouver 4:3 (kon.) | Vegas – Arizona 0:2 (kon.)
Colorado – Calgary 3:1 (kon.) | Detroit – Minnesota 4:1 (kon.) | Chicago – St. Louis 2:4 (kon.)
Carolina – Columbus 3:2 (kon.)
konec
Vegas Golden Knights
0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Arizona Coyotes
Neděle 26.11.2023, 04:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné brzké ráno. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Vegas a Arizonou.
     
    Vegas Golden Knights

    Hokejisté Vegas ukazují, že by letos klidně mohli zaútočit na úspěšnou obhajobu titulu. V dosavadních dvaceti zápasech nasbírali třicet bodů a vévodí Západní konferenci s náskokem jednoho bodu na rovněž skvěle hrající Vancouver. Svěřencům trenéra Cassidyho se v posledním utkání povedlo přerušit sérii dvou porážek v řadě, když zvítězili na ledě silného Dallasu 2:1 po prodloužení. Týmové produktivitě mužstva vévodí dvacetibodová dvojice William Karlsson a Jack Eichel.
     
    Arizona Coyotes

    Arizona bude v utkání plnit roli velkého outsidera, ovšem šanci překvapit bezpochyby má. Kojoti disponují osmnácti body a na Západě figurují na jedenácté příčce s tříbodovým mankem na postupové pozice. Tourignyho družině se v posledních dnech nedaří, momentálně táhne šňůru tří proher za sebou, postupně prohrála 2:5 s Winnipegem, 1:4 s Los Angeles a naposledy v parádní přestřelce 5:6 se St. Louis. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Clayton Keller s osmnácti body.
     
    Úvodní sestavy:

    Vegas Golden Knights: L. Thompson (Hill) – Whitecloud, McNabb, Pietrangelo (A), Hague, Pachal, Hutton – Marchessault, Eichel, Barbašev – Stone (C), Stephenson, Howden – Amadio, W. Karlsson (A), Cotter – Kolesar, N. Roy, W. Carrier.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Arizona Coyotes: Ingram (Vejmelka) – Durzi, Moser, Kesselring, Stecher, J. Brown, Koljačonok – Schmaltz (A), L. Cooley, Keller (A) – Crouse (A), Bjugstad, Maccelli – Zucker, Kerfoot, Carcone – Kelemen, Boyd, O'Brien.
    Trenér: André Tourigny

    Rozhodčí: Lambert, Kozari – Gibbons, Knorr.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Vegas a Arizonou odstartoval! Domácí okamžitě nahodili za bránu soupeře, kam dojel gólman Connor Ingram a po mantinelu našel Joshe Browna.
     
    00:42
    Nicolas Roy zpoza brány nahrál do levého kruhu Williamu Carrierovi, jenž zkoušel střelu na zadní tyčku a trefil jenom levý Ingramův beton.
     
    01:28
    Zleva se až před gólmana protlačil Jack Eichel, ale nevyzrál na něj, bekhendem puk zvedl přímo do jeho výstroje.
     
    01:55
    Dopředu chtěl postupovat Clayton Keller, ale když zjistil, že nemá podporu od kolegů, tak jenom nahodil a zamířil na střídačku.
     
    02:21
    Tvrdou ránou od modré čáry se prezentoval Vladislav Koljačonok, ovšem Logan Thompson na ni dobře viděl a snadno zasáhl.
     
    02:57
    Za vlastní bránou odvedl dobrou práci Ben Hutton, když na zádech udržel Schmaltze a po levém mantinelu dostal touš do středního pásma.
     
    03:22
    Individuálně se rozhodl pokusit štěstí Michael Carcone a ve velké rychlosti se dostal až do pravého kruhu, načež zápěstím střílel do clonícího McNabba.
     
    03:55
    Z poměrně velkého úhlu pálil rovněž ze zápěstí William Karlsson, Connor Ingram zaváhání nepřipustil a kotouč uschoval do lapačky.
     
    04:10
    Pochvalu za práci v defenzivě zaslouží Nicolas Hague, správně očekával pas Kerfoota na Bjugstada a hokejkou zabránil v úspěšném provedení.
     
    04:44
    Po levém mantinelu se protahoval Mark Stone, leč příliš daleko se domácí kapitán nedostal, stopku mu vystavil Michael Kesselring.
     
    05:13
    Domácí jsou podle očekávání aktivnějším týmem, ale zatím si nedokáží vytvářet vyloženě gólové pozice. Jonathan Marchessault nyní neuspěl jeden na jednoho proti Brownovi.
     
    05:31
    Mezi kruhy obdržel pobídku Chandler Stephenson, překvapený centr druhé lany však neseřídil mířidla ideálně a mířil hodně nepřesně.
     
    06:13
    Na dvojici konkurentů si troufl Paul Cotter, jenže při bekhendové kličce do pravého kruhu se mu zamotal puk mezi brusle, takže k zakončení vůbec nedošlo.
     
    06:42
    Ani závar v předbrankovém prostoru Coyotes nekončí vedoucím gólem, William Karlsson ve snaze o dorážku ze vzduchu promáchl.
     
    07:22
    Po levém mantinelu nahazoval William Carrier a za vlastní bránou potom úřadoval Connor Ingram, zvládl rozehrát na osamoceného Liama O'Briena.
     
    07:56
    Clayton Keller vypomohl v defenzivě Seanu Durzimu a společnými silami zvládli obrat o kus černé gumy Jacka Eichela.
     
    08:23
    Zakázané uvolnění hostujícího celku. Michael Carcone ještě zabojoval, ale velkou ztrátu na Alexe Pietrangela nesmazal.
     
    08:40
    Tvrdou ránou od modré čáry se prezentoval Nicolas Hague a Connor Ingram zasahovat nemusel, situaci vyřešil těsně před ním Michael Kesselring úspěšným blokem.
     
    09:01
    Na opačnou stranu se vydal Clayton Keller, aby nakonec vyzkoušel střelu zápěstím od levého mantinelu, tu Logan Thompson snadno zachytil do výstroje.
     
    09:35
    Vegas opět dominuje v útočné třetině. Od modré vyslal prudkou střelu zápěstím Brayden Pachal, pozorný Connor Ingram zakročil vyrážečkou.
     
    10:22
    Vysokou rychlost nabral po pravém křídle Lawson Crouse, z kruhu potom vymyslel pěknou zadovku na Matiase Maccelliho, který by nejspíše prostřelil ležícího Thompsona, ale zasáhl jednoho z bránících hokejistů do nohy.
     
    10:43
    Na teč cíleně nahazoval od pravého mantinelu a v blízkosti modré čáry Sean Durzi, Brayden McNabb si zkušeně pohlídal aktivního Maccelliho.
     
    11:11
    Jonathan Marchessault si vyměnil touš s Ivanem Barbaševem a vyslal z levého kruhu ostrou ránu zápěstím, tu Sean Durzi schytal do chráněného místa.
     
    11:56
    S nahozením Alexe Pietrangela od modré čáry neměl Connor Ingram vážnější starosti, šel do pokleku a kotouč odrazil k pravému mantinelu.
     
    12:22
    A znovu Alex Pietrangelo a jeho tentokráte o dost ostřejší dělovka od modré, kterou Ingram vyřešil pro změnu levým betonem.
     
    12:35
    První přesilovou hru si zahrají aktivněji hrající domácí. Na trestnou lavici již usedl běloruský zadák Vladislav Koljačonok za držení soupeřova kapitána Stonea.
     
    13:07
    Tvrdou střelu Jacka Eichela těsně nad ledem Connor Ingram s problémy vykopl pravým betonem, stejnou částí potom pokryl i dorážku Jonathana Marchessaulta.
     
    13:48
    Zase se o slovo přihlásil Jonathan Marchessault, jenž volil tvrdou střelu zápěstím z levého kruhu, těsně minul volný prostor u přední tyčky.
     
    14:11
    Nahození od pravého mantinelu bylo snadnou kořistí pro nadále stoprocentního Connora Ingrama, který se postaral o přerušení hry.
     
    14:36
    S koncem Koljačonokova trestu vyslal svižný projektil z pravého kruhu zápěstím Michael Amadio, bránící Durzi přizvedl puk do ochranné sítě.
     
    15:17
    Nahození Carriera doputovalo po zadním mantinelu doprava k Braydenu McNabbovi, který krkolomnou kličkou neuspěl proti Maccellimu.
     
    15:43
    Početní převahu si vyzkouší i Kojoti. Zbytečným prohřeškem v útočné třetině se provinil Keegan Kolesar, když bruslí ukázkově podrazil Cooleyho.
     
    16:02
    Přesilovka Arizony měla krátkého trvání. Do brejku v oslabení vystartoval Jack Eichel a Sean Druzi soka zastavil jenom za cenu držení.
     
    16:38
    Sám proti třem Jack Eichel neměl moc šancí na úspěch, nakonec se pokusil bekhendem posunout touš pod sebe na Pietrangela, ale před něj se natlačil Alexander Kerfoot.
     
    17:07
    Po pravém mantinelu získal kotouč Lawson Crouse, načež se ho pokusil procpat k Nicku Schmaltzovi, toho však Zach Whitecloud příkladně zpacifikoval tělem.
     
    17:41
    Janis Moser si věřil jeden na jednoho, avšak Nicolas Hague správně očekával kličku po levém mantinelu a soupeře udržel na zádech.
     
    18:15
    Pokračuje se v pěti na obou stranách. Vegas získalo útočné pásmo, ale ze souboje u levého mantinelu vyšel jako vítěz bránící Moser.
     
    18:42
    Jonathan Marchessault měl mezi kruhy dostatek času i prostoru, což mu nakonec paradoxně uškodilo, vymýšlel až příliš a po pravé ruce ještě nahrával Ivanu Barbaševovi, překvapený ruský forvard zakončoval nepřesně.
     
    19:20
    Z důvodu signalizovaného ofsajdu domácí museli vyklidit útočné pásmo a Sean Druzi proto dostal hodně času na rozehrávku, vybral si Lawsona Crouse.
     
    19:49
    Atak Arizony měl pod kontrolou Brayden McNabb, kotouč zašlápl u pravého mantinelu, aby jej nakonec bekhendem propasíroval mimo obrannou třetinu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:00
    Po siréně znamenající konec první třetiny ještě došlo k potyčce mezi Zachem Whitecloudem a Lawsonem Crousem. Domácí zadák dostal dvě minuty za hrubost, hostující forvard tentýž trest za hru vysokou holí.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Vegas a Arizonou branku nepřinesla. Jak se očekávalo, tak domácí favorit je aktivnějším týmem, avšak kýžený efekt v podobě branky se zatím nedostavil a nutno podotknout, že si ani nedokázal vytvořit vyloženou gólovou příležitost. Hlavními postavami první části tedy byli dosud stoprocentní gólmani Thompson s Ingramem.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 13 – 5.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:59.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni: Po potyčce mezi Whiteloudem a Crousem začíná ve čtyřech na obou stranách, tak uvidíme, komu bude více vyhovovat volnější prostor.
     
    20:42
    Po pravém mantinelu zavelel k útoku Clayton Keller a procpal se až do útočného pásma, ovšem před bránu se přes Pietrangela neprotlačil.
     
    21:19
    Na druhé straně vypálil tvrdou střelu od modré čáry Brayden McNabb, Connor Ingram zabránil nejhoršímu vyrážečkou.
     
    21:45
    Svižným projektilem z vrcholku pravého kruhu se prezentoval zadák Josh Brown a i Logan Thompson ukázal, že umí používat vyrážečku.
     
    22:21
    Již se hraje v pěti na obou stranách. Po zmatcích před Ingramovou svatyní se puk odrazil do pravého kruhu k Amadiovi, forvard spěchal a místo odkryté brány trefil clonícího soka.
     
    22:58
    Jeden na jednoho si věřil Jason Zucker, ale příliš daleko se zkušený útočník nedostal, neuspěl jeden na jednoho proti Zachu Whitecloudovi.
     
    23:30
    Prostor se otevřel před obráncem Braydenem Pachalem, který stáhl kotouč do pravého kruhu a zápěstím mířil na přední tyčku, Ingram vyrážel lapačkou.
     
    23:55
    Jack Eichel vyzkoušel oblouček za obranu, jenže Ivan Barbašev nedokázal předjet Michaela Kesselringa a rozhodčí odpískal zakázané uvolnění.
     
    24:23
    Kolem Whiteclouda se podařilo protlačit Michaelu Carconenu, jenže potom poslal příliš prudkou nahrávku Maccellomu, ten si neporadil se zpracováním.
     
    24:55
    Krásnou kličkou se Logan Cooley zbavil Braydena Pachala, z vrcholku levého kruhu pak vyslal střelu zápěstím nad horní tyčku.
     
    25:29
    V blízkosti modré čáry vyslal tvrdou střelu příklepem Mark Stone, Connor Ingram kontroloval očima puk mířící o kus vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    25:57
    Kanadský útočník Lawson Crouse vyslal štiplavý projektil přes Alexe Pietrangela, Logan Thompson byl v pozoru a puk skryl ve výstroji.
     
    26:29
    Před bránou číhal na přihrávku Lawson Crouse, ale nedočkal se jí, Matias Maccelli posílal puk do brány a Thompsona tímto řešením nepřekvapil.
     
    26:53
    Po pravém křídle nastartoval Michael Amadio, s přehledem ujel osobnímu stráži, ale z kruhu ani nadvakrát nevyzrál na Ingrama.
     
    27:11
    Spoluhráčům se rozhodl vypomoci s rozehrávkou gólman Logan Thompson, s hlavou nahoře nahrával po pravém mantinelu na Zacha Whiteclouda.
     
    27:43
    Brayden McNabb si na modré čáře vyměnil kotouč se Zachem Whitecloudem, ostrou střelu zápěstím potom napálil do prvního konkurenta.
     
    28:16
    Alexander Kerfoot útočil do plných. Věřil si na Nicolase Roye, který očekával kličku soupeře a bez větších problémů ho odzbrojil.
     
    28:45
    Na opačné polovině kluziště Troy Stecher obral kličkujícího Kolesara, následně nepřesnou rozehrávkou způsobil icing.
     
    29:08
    Jonathan Marchessault si věřil na střelu zápěstím, ovšem nakonec si ji rozmyslel a zkusil křižný pas doprava, ten vystihl Michael Kesselring.
     
    29:39
    Švýcarský zadák Janis Moser po levém křídle nastartoval Matiase Maccelliho, tvrdou forhendovou střelu zpoza kruhy Thompson z důvodu nepřesnosti řešit nemusel.
     
    30:21
    Pěknou žabičku vymyslel Brett Howden na Chandlera Stephensona, jenž poskakující kotouč napálil z první a cílové zařízení o kus minul.
     
    30:40
    V levém kruhu si srovnal touš na čepel hole Nick Bjugstad a vyslal tvrdou ránu zápěstím přímo doprostřed brány, kde byl Thompson.
     
    31:16
    Arizona obsadila útočné pásmo, ale žádnou zajímavou příležitost si vybudovat nezvládla, Nick Schmaltz neuspěl kličkou zleva do středu proti McNabbovi.
     
    31:42
    Matias Maccelli vymyslel zajímavý křižný pas doprava na Jasona Zuckera, jenže tento hokejista se horším zpracováním dostal z dobrého střeleckého úhlu, načež zadovkou nepřesně hledal Kellera.
     
    32:30
    Na vrcholku pravého kruhu číhal Nick Bjugstad a dostal zadovku, dělový forhendový projektil z první vyslal vysoko nad břevno.
     
    32:57
    Logan Cooley uspěl jeden na jednoho, načež překvapivě nestřílel, ale ještě zkoušel kličku na Alexe Pietrangela, ta už nevyšla.
     
    33:24
    Mezi tři protihráče nabruslil Nicolas Roy a dle očekávání hrací předmět na hokejce neudržel, nechal se obrat Joshem Brownem.
     
    33:55
    V posledních okamžicích jsou aktivnější hokejisté Arizony, ti znovu obsadili útočné pásmo, aby o pár vteřin později vyhazoval Ben Hutton do bezpečí pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    34:23
    Od modré vyzkoušel tvrdou střelu Brayden Pachal a zaměstnal Connora Ingrama, jenž zdárně zakročil koncem pravého betonu.
     
    34:52
    Před bránu dostal nahrávku Nicolas Roy a střelu z první bez přípravy poslal do zakleknuvšího Ingrama, jemuž se povedlo touš přikrýt lapačkou.
     
    35:26
    Po pravém mantinelu nabral vysokou rychlost William Karlsson a z kruhu vypálil zápěstím na přední tyčku, kde Ingram byl se svou vyrážečkou.
     
    35:54
    Na opačnou stranu nastartoval Clayton Keller. Osobnímu strážci ujel a věřil si i na Braydena McNabba, který soupeře za sebe nepustil.
     
    36:18
    Domácí mohou pomýšlet na vedoucí gól v přesilové hře. Pod tlakem Cottera poslal obránce Troy Stecher vyhození z vlastního pásma do ochranné sítě bez doteku tvrzeného skla, musely tedy následovat dvě minuty za zdržování hry.
     
    36:45
    Hokejistům Vegas se zatím nedaří usadit v útočné třetině. Nahození Pietrangela po levém mantinelu kontroloval Brown a vyhodil volnějším středem.
     
    37:24
    Od modré čáry vyslal tvrdou střelu Jonathan Marchessault, Connor Ingram měl otevřený výhled a včas vytrčil pravým betonem.
     
    37:46
    Connor Ingram se na dnešní utkání vyspal opravdu skvěle! Před bránu obdržel parádní přihrávku Alex Pietrangela, nicméně touš zvedl pouze do připravené gólmanovy lapačky.
     
    38:25
    Přes protihráče pálil tvrdou ránu od modré čáry Zach Whitecloud, hrací předmět zamířil poměrně výrazně vedle pravé tyče.
     
    38:50
    Středem nastartoval motory Clayton Keller, avšak dobře zapracoval Brayden McNabb, soka vytlačil k mantinelu, kde ho zpacifikoval.
     
    39:12
    Keegan Kolesar naznačil nájezd za bránu, ale ve finále přihrával před ni Williamu Carrierovi, ten z první vysoko přestřelil.
     
    39:52
    Po pravém mantinelu se Janis Moser prokličkoval až do útočného pásma, žabičku napříč kruhy zkrotil Pietrangelo před Maccellim.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čtyřicet minut hry je minulostí a v zápase mezi Vegas a Arizonou nadále přetrvává bezbrankové skóre. Největší příležitost spálil těsně před jejím koncem Alex Pietrangelo, jenž dostal přihrávku před bránu, forhendové zakončení Ingram pokryl parádním zákrokem lapačkou. Třetí třetina slibuje dramatickou podívanou, rozhodovat mohou malé detaily.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 20 – 10.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:52.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Úvodní buly třetí části patřilo domácímu Nicolasi Royovi, který o pár vteřin později zavezl puk do útočného pásma, ale nepřesně nahrával za brusle Kolesarovi.
     
    40:43
    Další útok Golden Knights přerušil svým hvizdem čárový rozhodčí, Keegan Kolesar vystavil do ofsajdového postavení Williama Karlssona.
     
    41:08
    Do přehuštěného prostoru střílel od modré čáry Janis Moser. Skóre zůstává bezbrankové, úspěšným blokem se prezentoval Chandler Stephenson.
     
    41:53
    Ukázkově si ve vlastním obranném pásmu počínal Alex Pietrangelo, nenechal se rozhodit forčekujícím Kellerem a kličkou do jeho protipohybu jej posadil na led.
     
    42:03
    Štěstí pro Joshe Browna, jehož vyhození mířilo přímo na bránu, takže se nepískalo zakázané uvolnění a Thompson si navíc před blížícím se Liamem O'Brienem netroufl na rozehrávku.
     
    42:45
    Odvážná klička v obranném pásmu Amadiovi nevyšla a trestat mohl Nick Bjugstad, nezvládl ovšem natlačit tělo před Bena Huttona.
     
    43:13
    Sean Durzi si vyměnil touš s Matiasem Maccellim a z pravého kruhu mířil zápěstím na zadní tyčku, Thompson včas přirazil ruku k tělu.
     
    43:36
    Domácí hokejisté vyrazili do přečíslení dvou na jednoho. Nicolas Roy si chtěl narazit s Williamem Carrierem, na zpětný pas však nedosáhl.
     
    44:00
    Střeleckou nemohoucnost spoluhráčů v útoku měl v plánu ukončit Zach Whitecloud, krásně se proháčkoval až před bránu, jenže bekhendem zvedl puk příliš vysoko.
     
    44:44
    Defenzivní povinnosti si Sean Druzi splnil na jedničku, tělem přetlačil Jonathana Marchessaulta a středem dostal puk do středního pásma.
     
    45:22
    Pod tlakem Vladislav Koljačonok nevymýšlel žádné složitosti a vyhazoval po levém mantinelu, ve střední třetině spoluhráč Nick Bjugstad podstoupil neúspěšný souboj s Braydenem McNabbem.
     
    45:57
    Znovu dopředu aktivní Zach Whitecloud, když po obtočení soupeřovy svatyně přihrál na modrou Braydenu McNabbovi, jehož střela postrádala přesnost.
     
    46:17
    Statečně za bránou soupeře bojoval William Karlsson v obležení dvou protihráčů, musel se sklonit před Joshem Brownem.
     
    46:50
    Tentokráte se William Karlsson kotouče dostal a místo očekávané střely ještě cpal touš k Alexi Pietrangelovi, jehož pokryl Michael Kesselring.
     
    47:03
    Vegas míří do čtyř. Po přerušení hry neudržel nervy na uzdě Michael Amadio a naprosto nesmyslně sekl přes nohy Kerfoota.
     
    47:37
    Nick Schmaltz hledal mezi kruhy zaparkovaného Claytona Kellera, dobře myšlenou nahrávku vystihl Brayden McNabb a vyhodil bekhendem.
     
    48:11
    Od modré čáry vyslal prudký forhendový projektil Sean Durzi, kus černé gumy prosvištěl hodně vysoko nad horní tyčkou.
     
    48:46
    Zdvojený Jason Zucker proti dvojici protihráčů puk na hokejce neudržel, Nicolas Roy potom nekompromisně odpálil kotouč přes všechny čáry středem.
     
    49:14
    Už při hře Vegas v pěti vypálil z levého kruhu z otočky Matias Maccelli, Logan Thompson byl v pozoru a zasáhl koncem pravého betonu.
     
    49:45
    Svižným projektilem z mezikruží se prezentoval Jack Eichel a Connor Ingram měl štěstí, že ho kotouč zasáhl do masky.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby a my nadále marně čekáme na první trefu do černého. Kojoti sahají po cenných bodech z ledu obhájce titulu.
     
    50:38
    6/6
    Arizona právě vstřelila branku!
    No a ony to ty body možná budou dva! Cooley za svatyní soupeře získal puk a poslal ji před ni, kde ne úplně dobře orientovaný McNabb posunul touš před odkrytou bránu CLAYTONU KELLEROVI a nejproduktivnější hráč Coyotes nabídnutou příležitostí nepohrdl. Asistence: Logan Cooley a Nick Schmaltz.
    Keller C., Cooley L., Schmaltz N., Kesselring M., Ingram C., Moser J.
    McNabb B., Stephenson C., Thompson L., Barbašev I., Stone M., Pachal B.
    50:38 Clayton KELLER - 0:1
     
    51:36
    Domácí jsou viditelně opaření. Dlouho dopředu bylo zřejmé, že Jonathan Marchessault zkusí průnik po levém mantinelu, Janis Moser jej bez problémů pokryl.
     
    51:55
    Nahození od modré čáry Connoru Ingramovi moc starostí nenadělalo, na puk velmi dobře viděl a sebevědomě ho schoval do výstroje.
     
    52:19
    Vysoko se vydal napadat Clayton Keller, jenže se nacházel v ofsajdovém postavení, takže čárového rozhodčího donutil přerušit hru.
     
    52:50
    Zakázané uvolnění hostujícího celku. Janis Moser vyzkoušel nástřel po levém mantinelu, avšak Jason Zucker se za pukem vůbec nerozjel.
     
    53:19
    Matias Maccelli v pravém kruhu tělem odmítl Pietrangela a přenechal puk Bugstadovi, načež si sjel na zpětný pas do mezikruží, ovšem úspěšně kotouč zastavil ještě před protihráčem Nicolas Hague.
     
    53:48
    Na modré si počkal na nahrávku Alex Pietrangelo a ze zápěstí mířil těsně nad ledem k levé tyčce, bezchybný Ingram předvedl úspěšný zákrok lapačkou.
     
    54:29
    Za bránou konkurenta operoval Nick Schmaltz, jenž bekhendovou přihrávkou hledal na hranici brankoviště Logana Cooleyho, toho zpacifikoval Brayden McNabb.
     
    54:49
    Brett Howden se s velkou lehkostí prodal po pravém mantinelu kolem Slováka Miloše Kelemana a z kruhu mířil na zadní tyčku do šibenice, Ingram kotouč zastavil ramenem.
     
    55:16
    Za vlastní bránu neohroženě odjel Connor Ingram, zastavil nahození Pietrangela a kotouč přenechal kolemjedoucímu Durzimu.
     
    55:37
    Na střelu z mezikruží hostující gólman velmi dobře viděl, pokus Jacka Eichela bez větších problémů sebral do lapačky.
     
    56:00
    Hodně slabou střelu vyprodukoval zpoza levého kruhu Nicolas Hague, Connor Ingram zaváhání nepřipustil a puk zastavil pravým betonem.
     
    56:46
    Útočit nezapomněla ani Arizona. Z pravého kruhu vyslal svižný projektil ze zápěstí Clayton Keller, Logan Thompson úřadoval se svou vyrážečkou.
     
    57:13
    Žabičku mezi kruhy perfektně zpracoval Brett Howden, avšak gólmana nezaměstnal, protože forhendovou střelu obětavě zblokoval zakleknuvší Durzi.
     
    57:35
    Nicolas Hague se až s nečekanou lehkostí zbavil Jasona Zuckera a z levého kruhu mířil zápěstím do protějšího víka, Ingram nepřipustil vyrovnání lapačkou.
     
    58:12
    Hokejisté ve zlatých dresech získali útočné pásmo a Logan Thompson prchl na střídačku. Zlatí Rytíři zkouší štěstí v powerplay.
     
    58:37
    Josh Brown po zisku puku nevymýšlel nic složitého a přes celé kluziště vyhodil na zakázané uvolnění. Kojoti dostali aspoň pár vteřin navíc na vydehnutí.
     
    58:43
    6/6
    Arizona právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, Kojoti zvítězí! Po vyhraném buly Karlsson nezvládl zpracování bruslí, kotouče se chopil Maccelli a od levého mantinelu vyslal přesný pas na LAWSONA CROUSE, který bez problémů zamířil do prázdné klece. Asistence: Matias Maccelli a Nick Bjugstad.
    Crouse L., Maccelli M., Bjugstad N., Ingram C., Durzi S., Stecher T.
    Pietrangelo A., Eichel J., Hague N., Stone M., Karlsson W., Marchessault J.
    58:43 Lawson CROUSE - 0:2
     
    58:55
    Tak že by přeci jen šance pro Vegas? Janis Moser dostává dvě minuty za podrážení Whiteclouda, Thompson podle očekávání opět zamířil na střídačku.
     
    59:19
    Čisté konto mohl Ingramovi v poslední minutě zrušit Alex Pietrangelo, jehož svižný projektil z mezikruží zazvonil na pravou tyčku hostující svatyně.
     
    59:46
    Kojoti míří do tří poté, co Nick Bjugstad zasáhl vysokou holí do obličeje Stonea. Každopádně smutnit nemusí, dva góly za třináct sekund už totiž obhájce titulu určitě nevstřelí.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Arizony se v aréně Vegas postarali o velké překvapení, když po skvělém výkonu zvítězili na půdě obhájce titulu 2:0.

    Góly padaly až ve třetí třetině. Střeleckou nemohoucnost obou týmů přerušil v 51. minutě Clayton Keller, jenž trefil poloodkrytou bránu po nechtěném přiťuknutí od protihráče McNabba. Domácí následně v závěru základní hrací doby vyzkoušeli hru bez brankáře, ale vyrovnání se nedočkali, naopak vítězství Coyotes pečetil trefou do prázdné brány Lawson Crouse. Hlavní hvězdou byl ale jiný hráč, a sice Connor Ingram, jenž zamkl svou bránu proti hvězdám Golden Knights 32 úspěšnými, některými hodně těžkými zákroky.

    Svěřenci trenéra Tourignyho se díky vítězství vyšvihli v tabulce Západní konference na první nepostupové deváté místo těsně za Seattle, Vegas zůstává v čele o bod před Los Angeles.
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 34 – 18 | Přesilová hra: 0/2 – 0/5 | Trestné minuty: 6 – 12

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Logan Thompson (VEG) – 16 zákroků, 1 OG, úspěšnost 94,1 %, odchytal 58:29
    Connor Ingram (ARI) – 34 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100,0 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Miloš Kelemen (ARI) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 5:36

    Tři hvězdy utkání
    1. Connor Ingram (ARI) – 34 zákroků
    2. Clayton Keller (ARI) – 1+0
    3. Logan Thompson (VEG) – 16 zákroků (06:45:57)
    Kojoti urvali cenné vítězství v aréně obhájce titulu

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 51. Keller (L. Cooley, Schmaltz), 59. Crouse (Maccelli, Bjugstad)


    Vegas Golden Knights: L. Thompson (Hill) – Whitecloud, McNabb, Pietrangelo (A), Hague, Pachal, Hutton – Marchessault, Eichel, Barbašev – Stone (C), Stephenson, Howden – Amadio, W. Karlsson (A), Cotter – Kolesar, N. Roy, W. Carrier.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Arizona Coyotes: Ingram (Vejmelka) – Durzi, Moser, Kesselring, Stecher, J. Brown, Koljačonok – Schmaltz (A), L. Cooley, Keller (A) – Crouse (A), Bjugstad, Maccelli – Zucker, Kerfoot, Carcone – Kelemen, Boyd, O'Brien.
    Trenér: André Tourigny

    Rozhodčí: Lambert, Kozari – Gibbons, Knorr

    Diváci: 18 591
    bahis siteleri