Třinec – Pardubice 1:5 (kon.) | Liberec – Kometa Brno 1:6 (kon.) | K. Vary – Sparta 0:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Olomouc 2:4 (kon.) | Mountfield HK – Plzeň 1:2 (1:2 po s.n.) | Motor ČB – Kladno 6:3 (kon.)
Vítkovice – Litvínov 6:2 (kon.)
po s.n. (1:2)
Mountfield HK
1:2 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
HC Škoda Plzeň
Neděle 03.12.2023, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Škoda Plzeň.
    Autorem vítězné branky je TIM SÖDERLUND.
     
    64:09
    Na druhé straně byl v tutovce na levém kruhu Blain, Hlavaj ho však skvěle vychytal a drží indiány v zápase!
     
    63:47
    Mertl mohl rozhodnout, když po zmatcích před hradeckou brankou zlomil jeden z domácích hráčů hůl, zblízka však zkušený forvard napálil jenom Lukáše!
     
    54:39
    K Estephanovi se na kruzích odrazil příhodně puk a zcela sám před Hlavajem mohl kamarád bostonského útočníka Jakea DeBruska poslat Hradec do vedení, střelu ale nasměroval přímo do gólmana!
     
    49:14
    6/6
    Hradec právě vstřelil branku!
    Že by domácí fanoušci vyvolávali jméno PETRA KALINY po gólu, to zase tak časté nebývá. Respektive se to stalo naposledy v extralize 20. března 2022, ve druhém čtvrtfinále Hradec Králové vs. Mladá Boleslav. Defenzivní obránce těžil z výborné práce Jaspera u mantinelu, jenž získal puk a posunul jej na Šťastného. Křídelník druhé formace posléze sehrál výborně pod sebe právě na Kalinu, který prostřelil Hlavaje na vyrážečku – 1:1! Asistence: David Šťastný.
    Kalina P., Šťastný D., Jasper E., Pláněk M., Tamáši A., Lukáš J.
    Hlavaj S., Straka P., Zámorský P., Malák D., Matýs O., Hrabík K.
     
    48:46
    Po dalším nahození na Hlavaje přišla drobná rozmíška, ve které se angažovali nejvíce Ralfs Freibergs (MHK) a Jakub Pour (PLZ). Oba to tak mají za dvě minuty, klasifikace hrubost.
     
    44:32
    Jan Schleiss (PLZ) se dopustil útočného faulu u mantinelu. Zasáhl hokejkou do obličeje Lalancettea, za což dostává menší trest.
     
    39:03
    Hned v dalším střídání se ale Jakub Lev (PLZ) dopustil faulu na Pavelkovi. Za držení dostává dvě minuty, Lvi tak mohou ještě do konce třetiny srovnat.
     
    38:27
    6/6
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A zcela zaslouženě jde Škodovka na konci druhé třetiny do vedení! Domácí nedokázali vyvézt puk z pásma a Jakub Lev přesunul hru napravo pro Miroslava Indráka, jenž už mohl střílet, místo toho ale poslal přesnou nahrávku před branku na TIMA SÖDERLUNDA, který už byl před prázdnou kasou – 0:1! Asistence: Miroslav Indrák, Jakub Lev.
    Indrák M., Lev J., Söderlund T., Hlavaj S., Kvasnička D., Piskáček J.
    Lukáš J., Jergl A., Miškář P., Okuliar O., Marcel P., Pavelka T.
     
    35:03
    Pavelka do toho šlápl a po levém křídle vyvezl hru až na útočnou třetinu. Tam pustil puk pro Estephana, který vzduchem připravil šanci pro Lalancettea. Technickému útočníkovi se sice povedlo kotouč ze vzduchu trefil, ale jenom do boční sítě!
     
    32:36
    Perret šikovně narušil rozehrávku Plzně, ve středním pásmu si píchl puk okolo obránce a rázem jel sám na branku. Právě píchnutí kotouče před něj ho ale zradilo. To vyjel totiž dopředu Hlavaj a výborným zákrokem odeslal hrací předmět zpět do středního pásma!
     
    32:16
    A po komerční přestávce budou mít indiání druhou přesilovku v duelu. Aleš Jergl (MHK) podrazil ve středním pásmu u mantinelu Maláka, a tak bude maximálně dvě minuty sledovat hru z trestné lavice.
     
    31:40
    Sotva Miškář naskočil ze střídačky, hned vyslal bombu, která vyprášila betony Hlavajovi. O dorážku se pak pokoušel Chalupa, z nadějné pozice však mířil vedle!
     
    28:09
    Na druhé straně byl taktéž blízko gólu Pilař! Dostal výbornou přihrávku od mantinelu a byl sám před Hlavajem, který už tak ležel na ledě. Výborně si ale počínal před kasou Jakub Lev, který Pilaře zakřižoval a nedovolil mu čistým způsobem zakončit prakticky do prázdné!
     
    27:19
    Tvrdou střelu bez většího rozmyslu poslal na hradeckou branku Dujsík a Lukáš musel zpracovat puk nadvakrát. I tak mu ale propadl pod výstrojí a moc nechybělo, aby z toho byla branka!
     
    16:45
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Jan Piskáček – 2 min., nedovolené bránění.
     
    16:37
    Indrák připravil tutovou pozici nahrávkou křížem pro Jakuba Lva, který si ještě potáhl puk více z úhlu, aby už tak mimo postaveného Lukáše ještě více vyšachoval ze hry. Zakončení šlo po ledu, Lukáš fantasticky vystrčil beton a předvedl výborný zákrok!
     
    14:12
    Přesto to mohlo být klidně 1:0! Freibergs si totiž našel na modré ideální čas na střelu, kdy plzeňský brankář nemohl nic vidět. Puk letěl přesně do volného koutu branky, ale zastavilo jej břevno!
     
    12:34
    Jan Piskáček (PLZ) si posléze v souboji u mantinelu počínal nedovoleně, a tak to má za dvojku. Klasifikace trestu je držení.
     
    12:23
    Estephan byl na druhé straně taktéž blízko gólu! Lalancette byl sám ve střelecké pozici, ještě ale sehrával pod sebe na Estephana, před nímž byla prázdná branka. Skvěle se ale vrátil Hrabík a Estephanovi lehce přizvedl hokejku, načež tak kanadský forvard vysoko přestřelil!
     
    12:03
    Rychlé přehrání středního pásma a Plzeň měla další velkou šanci! Přečíslení v útočném pásmu a následovala sehrávka na Straku, který mohl nahrávat křížem na spoluhráče, nakonec to ale vzal z pravého kruhu na sebe. Lukáš tuhle nebezpečnou střelu nadvakrát zkrotil!
     
    04:19
    Propadnuvší střela přišla na hokejku Holešinskému, který zblízka pokoušel poslat puk mezi Lukášovy betony. To se mu i povedlo, ale zakončení na zadní tyč nakonec mířilo těsně mimo!
     
    01:29
    Jan Lukáš (MHK) chtěl odpálit před vlastní brankou kotouč, nešťastně přitom ale podrazil Poura, který upadl. Menší trest odsedí Giorgio Estephan.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 50. Kalina (Šťastný) – 39. Söderlund (Indrák, Lev), rozh. náj. Söderlund

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Matěj Chalupa (HKM)
    1:0   Aleksi Rekonen (PLZ)
    2. série:
    1:0   Jeremie Blain (HKM)
    1:0   Jakub Lev (PLZ)
    3. série:
    1:0   Tomáš Pavelka (HKM)
    1:1   Adrián Holešinský (PLZ)
    4. série:
    1:1   Giorgio Estephan (HKM)
    1:2   Tim Söderlund (PLZ)
    5. série:
    1:2   Oliver Okuliar (HKM)


    Mountfield HK: Lukáš (J. Soukup) – Jank, Blain (C), Kalina, Pláněk, Pavelka, Freibergs, Marcel – Okuliar, Miškář, Jergl (A) – Šťastný, Tamáši, Jasper – Perret, Lalancette, Estephan – Lang, Pilař, Chalupa.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Malák, Laakso, Zámorský, Dujsík, Piskáček (A), Kvasnička, Houdek – Schleiss (C), Mertl, Holešinský – Söderlund, Indrák, Lev (A) – Pour, Jansa, Rekonen – Hrabík, Straka, Matýs.
    Trenér: Petr Kořínek

    Rozhodčí: Kika, Vrba – Rampír, Bohuněk

    Diváci: 3 771
    bahis siteleri