Nashville – NY Rangers 3:4 (kon.) | Florida – NY Islanders 3:4 (kon.) | Montreal – Detroit 4:5 (po pr.)
Ottawa – Seattle 2:0 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 3:4 (0:1 po s.n.) | Toronto – Boston 3:4 (po pr.)
Carolina – Buffalo 6:2 (kon.) | Arizona – St. Louis 4:1 (kon.) | Anaheim – Colorado 4:3 (1:0 po s.n.)
Vegas – Washington 4:1 (kon.) | Calgary – Vancouver 3:4 (kon.) | Minnesota – Chicago 4:1 (kon.)
konec
Calgary Flames
3:4 (1:2, 0:1, 2:1)
Vancouver Canucks
Neděle 03.12.2023, 04:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:06 Elias LINDHOLM - 3:4
     
    59:06
    6/5
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Plameny bojují! Bleskově využívají přesilovku a jsou znovu na dostřel jediného gólu, když se rána Hanifina odrazila od zadního mantinelu do levého kruhu k ELIASI LINDHOLMOVI, švédský útočník nemířil přesně, ovšem puk si smolně srazil za brankovou čáru dezorientovaný Demko. Asistence: Noah Hanifin a Rasmus Andersson.
    Andersson R., Huberdeau J., Šarangovič J., Lindholm E., Hanifin N., Kadri N.
    Miller J., Demko T., Pettersson E., Myers T., Zadorov N.
     
    59:00
    Calgary si v samotném závěru zahraje ještě jednu přesilovou hru. Na trestnou lavici již usedl Noah Juulsen, který ze vzduchu poslal puk z obranného pásma mimo hrací plochu bez doteku tvrzeného skla.
    58:40 Nikita ZADOROV - 2:4
     
    58:40
    6/6
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! NIKITA ZADOROV počkal pár dní v Calgary, protože věděl, že Vancouver, kam byl vytrejdován, zamíří právě na stadión Flames. A právě ruský zadák dává zřejmě definitivní razítko na výhru proti bývalému zaměstnavateli, když vystřelil přes celé hřiště a puk pomalou rychlostí doputoval až za brankovou čáru. Asistence: Tyler Myers.
    Miller J., Demko T., Pettersson E., Myers T., Joshua D., Zadorov N.
    Andersson R., Huberdeau J., Šarangovič J., Lindholm E., Hanifin N., Kadri N.
     
    55:39
    6/6
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Ještě to bude drama! Šarangovič vyslal parádní střílený pas do levého kruhu Lindholmovi, jenž vymíchal Demka a forhendem potom bez větších problémů nasměroval kus černé gumy za jeho záda. Asistence: Jegor Šarangovič a Christopher Tanev.
    Tanev C., Šarangovič J., Markström J., Lindholm E., Hanifin N., Kadri N.
    Garland C., Miller J., Hronek F., Demko T., Hughes Q., Kuzmenko A.
     
    47:51
    Pokud by Ilja Michejev uspěl v úniku, bylo by nejspíše o vítězi definitivně rozhodnuto, ale ruský útočník svůj druhý gól v zápase nevstřelil, forhendovou střelu Jacob Markström pokryl ve výstroji.
     
    44:32
    Naprosto zbytečný trest vyfasoval J. T. Miller, jenž při cestu na střídačku trefil do obličeje Anderssona a rozhodčí vylučují za hrubost.
    39:32 Ilja MICHEJEV - 1:3
     
    39:32
    6/6
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Kosatky dávají gól do šatny! Krátce po vypršení Weegarova trestu vypálil od modré Hronek, zblokovaný puk Lafferty přisunul k ILJOVI MICHEJEVOVI, který forhendem zvedl touš neomylně pod horní tyčku. Asistence: Elias Pettersson a Sam Lafferty.
    Lafferty S., Demko T., Pettersson E., Michejev I., Hronek F., Zadorov N.
    Andersson R., Šarangovič J., Markström J., Gilbert D., Weegar M., Kadri N.
     
    37:24
    Naprosto neoddiskutovatelný faul MacKenzieho Weegara, který za vlastní bránou přesekl hokejku na dvě poloviny Garlandovi. Vancouver může vstřelit v přesilovce gól do šatny.
     
    32:20
    Jonathan Huberdeau končí ve smutném předklonu, protože na hranci brankoviště tečoval nahození od levého mantinelu do levé tyče. Alespoň pro svůj tým vybojoval přesilovku, když ho o dalších pár vteřin později nedovoleně bránil český zadák Filip Hronek.
     
    25:23
    Moc nechybělo! Na hranici pravého kruhu dostal přihrávku Elias Pettersson, jehož ostrá forhendová rána z první zazvonila na levou tyčku Markströmovy svatyně.
     
    25:00
    Vzápětí si ale Calgary komplikuje situaci ještě více, protože na obranné modré čáry Blake Coleman krosčekoval Eliase Petterssona a poslal tak svůj tým do tří! Přesilovka o dva hráče může trvat až 61 vteřin.
     
    24:01
    Kosatky čeká druhá přesilovka. Nespokojeně usedl za katr kanadský zadák Christopher Tanev, jemuž se odpískané držení na Linuse Karlssona vůbec nepozdávalo.
     
    20:00
    Vyloučeným hráčem je Dakota Joshua, který si pomohl viditelným háčkem proti Christopheru Tanevovi, protihráče tímto přečinem pořádně rozhodil.
     
    15:11
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší i Vancouver. Na lavici hanby bez protestů odjel slovenský forvard Martin Pospíšil, který zastavil Petterssona jen za cenu držení.
    12:18 Mikael BACKLUND - 1:2
     
    12:18
    6/5
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, Plameny jsou znovu na dostřel! Zary s vypětím všech sil udržel útočné pásmo, kotouče se následně chopil Weegar a v pravém kruhu našel Ružičku, slovenský útočník vyšperkoval akci svižnou nahrávkou na hranu brankoviště, kam najel MIKAEL BACKLUND a forhendem usměrnil touš za brankovou čáru podél Demkova pravého betonu. Asistence: Adam Ružička a MacKenzie Weegar.
    Backlund M., Markström J., Zary C., Weegar M., Ružička A., Mangiapane A.
    Lafferty S., Demko T., Myers T., Joshua D., Zadorov N.
     
    10:27
    První přesilovou hru si zahraje domácí celek. Na trestnou lavici již odjel Andrej Kuzmenko, jenž se provinil sekáním vůči Weegarovi.
    08:38 Sam LAFFERTY - 0:2
     
    08:38
    6/6
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tocchetova družina odskakuje na rozdíl dvou branek! Od modré napřáhl Hronek, jeho pokus lehce tečoval Michejev a Markström puk s problémy vyrazil jenom k SAMU LAFFERTYMU, na jehož forhendovou dorážku už se lapačkou natahoval neúspěšně. Asistence: Ilja Michejev a Filip Hronek.
    Hronek F., Lafferty S., Demko T., Pettersson E., Michejev I., Cole I.
    Tanev C., Šarangovič J., Markström J., Lindholm E., Weegar M., Mangiapane A.
    02:03 Quinn HUGHES - 0:1
     
    02:03
    6/6
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Důležitý vedoucí gól střílí hosté! Přes Hronka a Boesera se kotouč dostal až ke kapitánovi mužstva QUINNU HUGHESOVI, jenž v levém kruhu během chvilky zamířil a křižnou střelou zápěstím propálil Markströma na zadní tyč. Asistence: Brock Boeser a Filip Hronek.
    Boeser B., Miller J., Hronek F., Demko T., Hughes Q., Kuzmenko A.
    Markström J., Gilbert D., Pospíšil M., Oesterle J., Mangiapane A., Kadri N.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 13. Backlund (Ružička, Weegar), 56. E. Lindholm (Šarangovič, C. Tanev), 60. E. Lindholm (Hanifin, R. Andersson) – 3. Q. Hughes (Boeser, Hronek), 9. Lafferty (Michejev, Hronek), 40. Michejev (E. Pettersson, Lafferty), 59. Zadorov (T. Myers)


    Calgary Flames: Markström (Vladař) – R. Andersson, Weegar, C. Tanev (A), Hanifin, Oesterle, Gilbert – Šarangovič, E. Lindholm (A), Mangiapane – Pospíšil, Kadri, Zary – Coleman, Backlund (C), Huberdeau – Dubé, Ružička, Greer.
    Trenér: Ryan Huska

    Vancouver Canucks: Demko (DeSmith) – Hronek, Q. Hughes (C), Juulsen, Cole, T. Myers, Zadorov – Kuzmenko, E. Pettersson (A), Michejev – Boeser, J. Miller (A), L. Karlsson – Garland, Blueger, Joshua – Lafferty, Aman, Höglander.
    Trenér: Rick Tocchet

    Rozhodčí: Rooney, MacDougall – Murray, Knorr

    Diváci: 19 079
    bahis siteleri